Wekelijks nieuws en meer uit Lansingerland e.o. | Sport kort
_________________________ _________________________

  Bedrijven in Lansingerland

Bedrijvengids
_________________________ _________________________

  Gemeente

Lansingerland
   Bergschenhoek
   Berkel en Rodenrijs
   Bleiswijk

 Gemeentenieuws

 Meer nieuws

N470
N209

  Links

Knmi
Google
Postadres:

Postbus 43

2650 AA, Berkel en Rodenrijs

Tel: 010 - 511 88 92

Fax: 010 - 511 48 65


  Het weer

Het weer


RSS feed
Firefox

Voetbal

TOGB - Verburch 3-2
Berkel en Rodenrijs - In deze wedstrijd maakte de Berkelse ploeg het zichzelf wel erg moeilijk door de goede kansen die het kreeg niet te benutten. Vooral in de eerste helft was het spel van TOGB van een goed gehalte. Verburch liep in die fase van de wedstrijd volkomen achter de feiten aan. Met Richard van den Bulk voor Samim Bayat zou het vooral verdedigend uitstekend in elkaar zitten bij TOGB en het was min of meer afwachten wanneer het eerste doelpunt zou vallen voor de thuisclub. Na een half uur spelen was het de uitblinker van deze wedstrijd bij TOGB, Roy Schenk, die met medewerking van doelman Youri Heskes de voorzet van Stephan Vermeulen wist te promoveren tot het eerste doelpunt voor TOGB. Een voorsprong waarvan de thuisclub niet lang kon genieten toen aanvaller Stefan Verhagen een wat onschuldige lijkende voorzet gaf die echter totaal verkeerd viel in de afweer van TOGB waar Walter Sengers klaar stond om Maurice Langstraat het nakijken te geven, 1-1.
Voor deze twee treffers was het al een belegering van het doel van de Westlanders geweest, waarbij TOGB zeker een grote voorsprong had moeten nemen.
Stephan Vermeulen, Roy Schenk die een inzet voor de doellijn zag gekeerd en Dennis de Weker die voorlangs schoot, hadden uitstekende kansen om de tegenstander al vroegtijdig te elimineren. Tien minuten voor de thee zou TOGB andermaal een voorsprong nemen toen weer Roy Schenk doeltreffend laag en hard kon uithalen na een afgeslagen aanval, 2-1.
Met een kopbal van Bas Mourits net naast, Stephan Vermeulen op de lat en laatstgenoemde ook nog een keer op de voeten van de sluitpost van Verburch deed TOGB zich deze wedstrijd erg te kort. De tweede helft liet een matig TOGB zien, dat zich op het middenveld liet overlopen. Wel kwamen de Berkelaren snel op 3-1 door een treffer van Stephan Vermeulen, maar ze verzuimden kansen te benutten.
Halverwege de tweede helft volgde de aansluitende treffer van Verburch, waardoor de spanning nog wel weer terugkeerde. De rest van de speeltijd was hoofdzakelijk voor de bezoekers met uiteindelijk wel weer een schot op de paal van Tim van der Vorm voor TOGB.


Oostkapelle-Berkel: 3-1 (d)
Berkel en Rodenrijs - In de 26ste minuut van de wedstrijd was het de thuisploeg die als eerste scoorde. Berkel liet zich echter niet kennen en probeerde met man en macht meer grip op de wedstrijd te krijgen. Rond de 37ste minuut werden twee gevaarlijke corners van Marcia Emmer nog niet beloond met een treffer maar zes minuten voor tijd viel toch de verdiende gelijkmaker. Na een pass van Corine Notenboom was het Lindy Hogedoorn die prachtig de keepster uitspeelde en de gelijkmaker op het bord zette.
Na de thee kwamen voor de beide doelen weinig echte kansen, maar beide ploegen wilden wel en dat leverde een spannende tweede helft op. Hoewel Berkel zeker niet slecht speelde was het toch de thuisploeg die scoorde. Nadat een overtreding op Linda Welles niet werd bestraft kreeg Oostkapelle aan de andere kant wel een vrije trap na een overtreding: 2-1.
Berkel wilde minimaal een punt halen en ging dus risico's nemen door 1 op 1 te spelen.
Al snel sloeg echter het noodlot toe, want uit een corner kon de thuisclub een kwartier voor tijd de 3-1 op het bord zetten en was de wedstrijd gespeeld. Komende zaterdag een nieuwe kans; dan thuis tegen Rijsoord.

CVV Berkel-Kamerik: 5-1
Berkel en Rodenrijs - CVV Berkel en Kamerik begonnen allebei wat verkennend. Tot in de zevende minuut een vrije trap door CVV Berkel vanaf de zijkant mocht worden genomen. Dit was de eerste van een reeks vrije trappen - genomen door afwisselend Nederstigt en Krijtenburg - waaruit CVV Berkel uiteindelijk twee maal succesvol scoorde. Deze eerste vrije trap werd voor het doel prima teruggekopt door Reiny Buitenhuis, waarna Lennard Kennepohl droog binnenschoot 1-0. Kamerik was amper van de schrik bekomen, toen vijf minuten later de 2-0 al door CVV Berkel werd aangetekend. Een prima pass van Reiny Buitenhuis door het centrum werd door Aad Bredius keurig doorgekopt op Johan van Egmond. Deze had geen moeite met deze kans en schoot uitstekend in. Vijftien minuten later werd er weer een vrije trap vanaf de flank genomen en opnieuw kopte Reiny Buitenhuis terug, nu op Glenn van Vianen. Ook hij liet zich deze kans niet ontglippen en schoot keihard raak, 3-0. Vanaf dat moment nam CVV Berkel wat gas terug en daardoor kreeg Kamerik kans om weer in de wedstrijd te komen. Een schitterende trap op het doel van CVV Berkel keeper Ralph van den Bulk luidde de russtand van 3-1 in.
Na de rust probeerde Kamerik de bakens te verzetten, maar toen Lennard Kennepohl aan een fantastische solo vanaf de eigen helft begon, drie man uitspeelde en fraai binnenschoot, was het gebeurd met de manschappen uit Kamerik. CVV Berkel wist in de 75e minuut na een prachtige aanval nog via Johan van Egmond de 5-1 te scoren. Johan volleerde de bal fantastisch achter de keeper van Kamerik.
De directe concurrenten van de thuisclub wisten eveneens hun wedstrijd in winst om te zetten.
Maar met 5 ploegen op maximaal een afstand van 4 punten van elkaar gloren er toch mogelijkheden aan de horizon voor CVV Berkel.

PPSC-Soccer Boys (za): 0-2
Bleiswijk - Op een hobbelig veld en met harde wind was het spel in de eerste helft niet oogstrelend. PPSC hanteerde de lange bal en was door de snelheid van enkele voorwaartsen wel dreigend, maar kansen leverde dit niet op. Aan de andere kant schoot Jordi van der Kaden op de paal na een mooie aanval. Na rust waren er enkele omzettingen en zette Soccer Boys PPSC vast op eigen helft en het overwicht werd zo groot dat doelpunten niet konden uitblijven. Na een snelle uitval werd Jordi onderuit gehaald en met de terecht toegekende penalty had Jesper van den Bosch geen moeite. Daarna was er weer een snelle aanval en kreeg een PPSC-speler een rode kaart wegens het blokkeren van een tegenstander. Soccer Boys was oppermachtig en 10 minuten voor tijd werd de wedstrijd beslist door Wouter Hagen die een speler fraai omspeelde en beheerst binnen schoot. PPSC probeerde daarna via een alles of niets offensief het tij nog te keren, maar kansen kwamen er niet meer.

Soccer Boys (zo)-Ommoord : 2-2
Bleiswijk - Soccer Boys speelde zeer verdienstelijk gelijk tegen koploper Ommoord en met iets meer geluk was winst mogelijk geweest. Voor rust gebeurde er weinig en kregen beide keepers nauwelijks een bal. Vijf minuten na rust kende de scheidsrechter een penalty toe aan Soccer Boys wegens hands, die door Rachid Amghar beheerst werd verzilverd. Ommoord protesteerde fel, maar ging daarna in de aanval en maakte met een schot dat van richting werd veranderd gelijk. Maar Soccer Boys pakte de draad weer op en 20 minuten voor tijd maakte Duncan van der Veen na een mooie aanval en een strak schot 2-1. Weer kwam Ommoord op gelijke hoogte, toen de bal een arm van een Soccer Boys-speler raakte en hiervoor uiteraard ook een penalty werd toegekend. Keeper John Petersman stopte het schot, maar uit de rebound werd toch gescoord. Daarna waren er kansen aan beide kanten. Duncan had pech met een schot dat via de binnenkant van de paal in de handen van de keeper kwam en Vincent Meijer stuitte op dezelfde keeper. Maar aan de andere kant redde John Petersman in de laatste minuten met twee katachtige reflexen een punt voor de Bleiswijkers.

Deze week op de Voorpagina

Zoeken


Copyright © Nieuws- en advertentieblad De Heraut 2015 | Design by De Heraut