Wekelijks nieuws en meer uit Lansingerland e.o. |
_________________________ _________________________

  Bedrijven in Lansingerland

Bedrijvengids
_________________________ _________________________

  Gemeente

Lansingerland
   Bergschenhoek
   Berkel en Rodenrijs
   Bleiswijk

 Gemeentenieuws

 Meer nieuws

N470
N209

  Links

Knmi
Google
Postadres:

Postbus 43

2650 AA, Berkel en Rodenrijs

Tel: 010 - 511 88 92

Fax: 010 - 511 48 65


  Het weer

Het weer


RSS feed
Firefox

Henk Boon laaiend over het slechte veld van BVCB

Henk Boon BVCB
Daan van Heijningen (links) en Ron Benschop nemen gezamenlijk
een aanvaller van Victoria'04 in de tang. Benschop zou uiteindelijk
wel het winnende doelpunt scoren. Foto: John Hofman.


Bergschenhoek - BVCB mocht dan wel geen glanzende wedstrijd spelen tegen het laaggeplaatste Victoria'04, in deze fase van de competitie zal dat de Bergschenhoekse voetballers een worst zijn. De ploeg, die enkel Victoria'04 en NBSVV onder zich weet in de tweedeklasse D, doet verwoede pogingen meer punten bij elkaar te sprokkelen. De 2-1 winst op de bezoekende Vlaardingse tegenstander kwam dan ook als een geschenk uit de hemel. Alleen over de toestand van het veld was BVCB-trainer Henk Boon na afloop furieus. "Op zo'n veld valt helemaal niet te voetballen", volgens Boon. "Trainen doen we op kunstgras. Zaterdags voetballen is hier een straf".

Rien Kuyvenhoven

Zoals al gezegd zal de tweekamp in de onderste regionen niet als een wedstrijd die bol stond van hoogtepunten in de boeken kunnen worden bijgeschreven. De bezoekende ploeg uit Vlaardingen zou over negentig minuten voetbal gezien het veldspel zeker niet onder doen voor thuisclub BVCB. Natuurlijk was het spel, lees de combinaties, in het voordeel van de Bergschenhoekse ploeg. Maar de echte kansen waren ook nu nihil. Vanzelfsprekend was trainer Henk Boon meer content met een minder aantal kansen waarvan er nu wel twee werden benut dan met de vele kansen die BVCB voor de winterstop kreeg en waar zelden of nooit uit werd gescoord. Wat dat betreft moet even niet gekeken worden naar de schoonheid van het spel. Overleven staat in deze tweede fase van de competitie voorop, ook bij Henk Boon.
Echter BVCB moest wel door een zure appel heen bijten toen al in de eerste minuut door scheidsrechter Fransman uit Barendrecht de bal op de stip werd gelegd toen de aalvlugge en uitstekende voetballer Emre Telli in het strafschopgebied in een kluwen van spelers naar beneden werd getrokken. Op deze beslissing van de arbiter was niets aan te merken. De protesten van de spelers van de thuisclub bleven dan ook grotendeels uit. Telli zelf zou het vonnis voltrekken, 0-1. Deze voetballer zou zich de volgende minuten bijna onsterfelijk hebben kunnen maken toen hij door zijn medespelers alleen voor BVCB-doelman Nick Stofbergen werd gezet. Met een sterke redding, waarvan er nog enkelen zouden volgen, zou Stofbergen deze actie goed weten te pareren.

Matig
En BVCB aanvallend? Te matig eigenlijk. De tijd dat zowel Maarten Tans als Tjerk Visser hun tegenstanders zonder enige schroom voorbij liepen, lijkt even verleden tijd. Beiden krijgen het steeds moeilijker tegen verdedigers die weten wat voor vlees BVCB op aanvallend gebied in de kuip heeft. En zo werd ook Curtis Martels stevig in de tang genomen door Victoria'04 aanvoerder Ferry Kok. Laatstgenoemde zou trouwens een voorbeeldfunctie kunnen zijn hoe een aanvoerder de arbiter zou bijstaan als er schermutselingen voordeden deze wedstrijd. Zijn acceptatievermogen is groot. En hij weet ook op gezette tijden zijn medespelers op de plaats te zetten. Wat dat betreft maken we tegenwoordig wel andere taferelen mee op de voetbalvelden.
BVCB werd echter door de bezoekers zelf in het zadel geholpen bij de gelijkmaker. Curtis Martels zou een foutieve pass weten te onderscheppen en kreeg zodoende de vrije doorgang naar het doel van Marcel Mechelsen, 1-1.
Nog twee mogelijkheden zouden zich voor rust voordoen. In eerste instantie kreeg Tjerk Visser een goede uitgangspositie. De meest doeltreffende aanvaller van de thuisclub was te bescheiden door de bal voor het doel te plaatsen in plaats van zelf een doelpoging te ondernemen. En weer Emre Telli kreeg uit een vrije trap een kans die hij echter recht in de handen van Stofbergen zou koppen.
Drie echte doelpogingen zouden zich de tweede vijfenveertig minuten nog voordoen. Twee voor de gasten die door middel van Emre Telli en Martin Hofstee eerst door Stofbergen de voet werd dwars gezet. Terwijl Hofstee de dieptepass die hij kreeg maar net naast de paal zou tikken. Wat dat betreft kwam de hoekschop van Arco de Leeuw beter tot zijn recht toen Ron Benschop uit de scrimmage die hieruit ontstond met een uiterste krachtsinspanning de bal over de doellijn kon plaatsen, 2-1.

Dichtgeknepen billen
"Maar toen was het voetballen bij ons ook echt over", zou Henk Boon de laatste fase van de wedstrijd analyseren. Boon die naar eigen zeggen in de laatste fase van de wedstrijd met dichtgeknepen billen op de bank zat, kon na afloop niet verhullen dat de toestand van het hoofdveld van de Bergschenhoekse ploeg "gewoon dramatisch" is. "Hier is gewoon niet op te voetballen. Natuurlijk hebben twee ploegen hier mee te maken. Maar als we de hele week op kunstgras trainen is het op de wedstrijddag gewoon behelpen. De bal springt alle kanten op, behalve de kant die je zou willen. Van goed voetbal zal in het vervolg geen sprake kunnen zijn als hier niet snel iets aan gedaan wordt. Maar nu maar even genieten van die drie punten, want die hadden we hard nodig".
Deze week op de Voorpagina

Zoeken


Copyright © Nieuws- en advertentieblad De Heraut 2015 | Design by De Heraut