Wekelijks nieuws en meer uit Lansingerland e.o. |
_________________________ _________________________

  Bedrijven in Lansingerland

Bedrijvengids
_________________________ _________________________

  Gemeente

Lansingerland
   Bergschenhoek
   Berkel en Rodenrijs
   Bleiswijk

 Gemeentenieuws

 Meer nieuws

N470
N209

  Links

Knmi
Google
Postadres:

Postbus 43

2650 AA, Berkel en Rodenrijs

Tel: 010 - 511 88 92

Fax: 010 - 511 48 65


  Het weer

Het weer


RSS feed
Firefox

Badmintonclub Nerash begint het nieuwe jaar goed

nerash
De deelnemers aan de clinic bij Nerash.

Bergschenhoek - De in De Ackers gehouden nieuwjaarsopening van Badmintonclub Nerash op vrijdag 11 januari is een gezellige en feestelijke happening geworden. De door de Nederlandse Badminton Bond georganiseerde clinic heeft de leden weer geïnspireerd voor een sportief 2008.

Om het nieuwe jaar sportief en feestelijk te openen werd in samenwerking met de Nederlandse Badminton Bond (NBB) een clinic georganiseerd. Een leuk alternatief voor een nieuwjaarsborrel en een gelegenheid om de leden te laten zien wat er op het hoogste niveau binnen de NBB mogelijk is. Iedereen kwam aan bod, van groot tot klein. Dit alles onder leiding van Maurits van Tubbergen-Lotgering, werkzaam bij de NBB. Jeugdspelers van de Badminton Academy Zuid-Holland en top seniorspelers van BC Invictus lieten hun kunnen zien.
Vanaf 18.00 uur was de jeugd aan de beurt. In twee groepen werd er deel genomen aan de clinic. Samen met drie spelers van de Badminton Academie Zuid-Holland, waarvan één in het nationaal jeugd team speelt, werd een clinic verzorgd bestaande uit allerlei leuke en nieuwe oefeningen. Aan het eind was er de mogelijk om de spelers van de Badminton Academie uit te dagen. Ieder punt van de Nerash jeugd betekende tien keer opdrukken voor de jeugdtoppers. Dit was zeker een aantal keren het geval en leverde enkele hilarische momenten op.

Senioren
Na de jeugd begonnen de senioren aan hun deel van de clinic. Naast Maurits waren er twee competitiespelers van eerste klas vereniging Invictus uit Waddinxveen aanwezig. De avond werd ingedeeld met diverse intensieve en minder intensieve oefeningen, met tactische uitleg voor het spelen van partijen en natuurlijk veel discussies. Aan het eind was er ook voor de senioren de mogelijkheid om zich als recreant te meten met een eerste klas speler. Het moet gezegd worden, maar het klasseverschil was duidelijk te groot. Hoewel sommige goed partij gaven en nog enkele punten wisten te scoren, waren de heren een maatje te groot.
Na afloop was er in 't Ackerfietje de gelegenheid om elkaar de beste wensen voor 2008 te geven. Er werd nog heel wat nagepraat over de clinic en de opgedane ervaringen. Hopelijk gaat het zijn vruchten afwerpen het komende jaar tijdens het vrijspelen of in competitieverband. Gezien alle positieve reacties zal dit zeker een vervolg gaan krijgen in de toekomst.
Deze week op de Voorpagina

Zoeken


Copyright © Nieuws- en advertentieblad De Heraut 2015 | Design by De Heraut