Wekelijks nieuws en meer uit Lansingerland e.o. | Sport kort
_________________________ _________________________

  Bedrijven in Lansingerland

Bedrijvengids
_________________________ _________________________

  Gemeente

Lansingerland
   Bergschenhoek
   Berkel en Rodenrijs
   Bleiswijk

 Gemeentenieuws

 Meer nieuws

N470
N209

  Links

Knmi
Google
Postadres:

Postbus 43

2650 AA, Berkel en Rodenrijs

Tel: 010 - 511 88 92

Fax: 010 - 511 48 65


  Het weer

Het weer


RSS feed
Firefox

Wielrennen

Voorjaarskoersen RWC Ahoy
Rotterdam - De eerste 'slag' was meteen voor Cycling Team Ahoy'. Niet één van de twee 'criteriumtijgers' uit het ruim 40-koppige deelnemersveld, maar de jonge Sven van Luijk (nauwelijks 18 jaar) pakte de overwinning in de eerste van een reeks voorjaarskoersen op het parcours van RWC Ahoy'. Halfkoers reden zaterdagmiddag de Vlaams-Nederlandse routinier Ronald Roos en de altijd vooraan koersende Rob Disseldorp weg uit het peloton. Van Luijk zag het gevaar en haakte meteen aan. Tot de finale leek de voorsprong van het leidende trio veilig. Een ontketend peloton slaagde er echter bijna in, in de laatste ronde, de kloof nog te dichten. De beste nieuweling in de eerste 'eurokoers' van 2008 was Jelle van der Marel. Bij de vrouwen won Krista Meesterburrie.

NK veldrijden
Berkel en Rodenrijs - Bij het Nederlands Kampioenschap veldrijden voor de jeugd in Eerde slaagde Ahoy'-renner Fabian Ammerlaan erin een top-10 plaats te veroveren. In de strijd van de nieuwelingen (15 en 16 jaar) eindigde het Berkelse talent op de achtste plek. Winnaar en landskampioen in die leeftijdsgroep werd Mike Teunissen uit het Limburgse Ysselsteijn, voor Danny van Poppel (Moergestel) en Elmar Reinders (Emmen).

Pedaalridders 3B-Hoek
Lansingerland - Tijdens de regionale baanwedstrijden in Amsterdam legde Richard Lamens bij de Nieuwelingen beslag op een derde plaats; clubgenoot Leon Hofman eindigde als negende. In de rit in lijn over vijftig ronden voor de junioren en belofte kwam Mark Heemskerk als tweede over de streep. In de Scratch over acht ronden pakte Richard de vierde, Leon de tiende en Mark Heemskerk de elfde plek in hun categorie. In de afvalkoers waren de uitslagen: 4. Leon Hofman, 9. Richard Lamens en 11. Mark Heemskerk. In de puntenkoers over vijftig ronden klasseerde Richard zich als tweede, Leon als derde en Mark vierde. In het eindklassement over vier afstanden behaalde Richard Lamens een verdienstelijke derde plaats, Leon Hofman werd zesde en bij de Junioren legde Mark Heemskerk beslag op een zesde plek.

Sprintwedstrijden
Lansingerland - Tijdens de regionale baansprintwedstrijden voor Nieuwelingen meisjes en dames stond Nathalie van Wesdonk op de diverse onderdelen aan de start voor De Pedaalridders. In het eindklassement pakte ze een fraaie tweede plaats.

Afsluiting veldcompetitie
Lansingerland - De veldritcompetitie is afgesloten met enkele goede successen voor Pedaalridderrijders. In het eindklassement behaalden Thijs van Gemert en John Maasbach (hij reed voor het eerst in deze wedstrijden mee) een verdienstelijke tweede en derde plaats.
Deze week op de Voorpagina

Zoeken


Copyright © Nieuws- en advertentieblad De Heraut 2015 | Design by De Heraut