Wekelijks nieuws en meer uit Lansingerland e.o. |
_________________________ _________________________

  Bedrijven in Lansingerland

Bedrijvengids
_________________________ _________________________

  Gemeente

Lansingerland
   Bergschenhoek
   Berkel en Rodenrijs
   Bleiswijk

 Gemeentenieuws

 Meer nieuws

N470
N209

  Links

Knmi
Google
Postadres:

Postbus 43

2650 AA, Berkel en Rodenrijs

Tel: 010 - 511 88 92

Fax: 010 - 511 48 65


  Het weer

Het weer


RSS feed
Firefox

Hoofdgerecht smaakt voortreffelijk op sponsoravond CVV Berkel

Hoofdgerecht CVV
Gastsprekers tijdens de sponsoravond van CVV Berkel waren
v.l.n.r. burgemeester Ewald van Vliet, minister van Defensie
Eimert van Middelkoop en Peter Bonthuis, algemeen directeur
van Sparta.


Berkel en Rodenrijs - Voor de sponsoravond van voetbalvereniging CVV Berkel had de sponsorcommissie een rijkelijk menu samengesteld. Zo waren zowel de dames- als herenselectie in volle omvang aanwezig en werden de aanwezigen voorzien van een hapje en een drankje. Tevens kreeg men uitleg over de uitbreiding van het aantal kleedkamers. Ook werden de sponsoren, en eventueel nieuwe gegadigden, namens de technische commissie door Arie Hoekstra ge´nformeerd over de sportieve gang van zaken. Het hoofdgerecht waren echter de gasten van deze avond. Zij lieten een uitstekende indruk achter bij de weldoeners van de club. Zowel burgemeester Ewald van Vliet van Lansingerland, Peter Bonthuis namens de eredivisieclub Sparta als de minister van Defensie Eimert van Middelkoop (nog steeds een echte Berkelaar) hielden een interessant en smaakvol betoog. Mede door de prettige leiding van spreekstalmeester Peter Veldkamp kan worden teruggekeken op een succesvolle bijeenkomst.

Rien Kuyvenhoven

Dat de sprekers van deze avond aantrekkingskracht hadden, werd snel duidelijk toen Peter Veldkamp de aanwezigen vroeg om te gaan zitten oftewel een hangplek in te nemen in het toch niet kleine clubhuis van de Berkelse zaterdagclub. Burgemeester Ewald van Vliet beet het spits af met een betoog dat vooral bedoeld was de plannen van de gemeente Lansingerland in vele facetten toe te lichten. "We streven naar een mooi tuinbouwgebied", noemde Van Vliet de insteek van de gemeenteraad van Lansingerland. "Maar tevens is het heel belangrijk dat de gemeente ook een prettige leefomgeving heeft. Ik wil nog wel verklappen dat de gemeente hard werkt aan de uitbreiding van sportpark Het Hoge Land." Ook wilde hij nog kwijt dat de gemeente zich sterk blijft maken voor het Landscheidingspark. "Dat park wordt groter dan het Amsterdamse Vondelpark", meldde Van Vliet niet zonder enige trots. "We willen in deze gemeente veel aandacht schenken aan leven en recreŰren en vooral veel groen. Maar hier moeten we wel met z'n allen veel aan doen".
Een woord van waardering had Van Vliet voor de bedrijven (lees: sponsoren) van de diverse sportverenigingen die ook hun verantwoordelijkheid durven te nemen op maatschappelijk gebied.

Jeugdjaren
Natuurlijk ging Eimert van Middelkoop in zijn verhaal niet voorbij aan zijn jeugdjaren bij CVV Berkel waar hij naar zijn zeggen heel veel plezier aan heeft beleefd. De minister van Defensie moest duidelijk de knop omzetten bij zijn bezoek aan zijn oude voetbalvereniging. Want in de vroege morgenuren had hij nog even de Ambassadeur van de Verenigde Staten bij zich ontboden, omdat diens landgenoot Robert Gates als defensieminister zich nogal laatdunkend had uitgelaten over onder meer de Nederlandse soldaten in Afghanistan. En zoals een goed 'militair' betaamt, staat ook deze Nederlandse minister achter zijn manschappen.
Van Middelkoop, opgegroeid nabij het Berkelse sportpark: "Voetballen bij de senioren was voor mij rampzalig. Te licht van gewicht noemden ze dat destijds. De ploegen op de eilanden kenden nog niet het verschil tussen een voetbalschoen en een klomp. Het was voor mij dan ook een ramp toen ik als zeventienjarige een paar keer in het eerste mocht spelen. Het was niet de vraag hoe je er kwam, maar wel hoe je weer terugkwam."
Van Middelkoop gaf tegenover deze krant toe, dat hij enkele dagen voordat hij naar de sponsoravond bij CVV Berkel zou komen, even met zijn chauffeur op verkenningstocht was geweest op het Berkelse sportpark. "Ik had altijd gehoord dat het hier mooi was. Maar de tijd om het te bekijken ontbrak me", verontschuldigde de Berkelaar zich ondertussen rondkijkend om alles goed tot hem door te laten dringen.
En tot de genodigden: "Maar weet je wat ik in die tijd, waarin ook Berkel en Rodenrijs erg verzuild was, het mooiste vond van sport? Dat sport, dus ook het voetballen, ons altijd weer een beetje bij elkaar bracht. Alleen tegen bepaalde clubs was het niet prettig voetballen. Daar moesten we eerst nog de koeienvlaaien van het land verwijderen voordat we aan de wedstrijd konden beginnen".
Gespreksleider Peter Veldkamp kon hem niet verleiden om nog eens het voetbalveld te betreden. "Dat heb ik een aantal jaren geleden nog eens een keer gedaan. Ik denk dat het drie weken heeft geduurd eer ik ofwel mijn spieren weer in hun normale doen waren ", aldus de man die wÚl regelmatig met een zweetbandje om door de gemeente Lansingerland zijn kilometers maakt.

Sparta
Cor Schotte, namens de bouwcommissie, gaf vervolgens uitleg over de bouwplannen van CVV Berkel en liet daarbij de damesafdeling niet met lege handen staan door te stellen dat ook voor deze groep sporters een volwaardige en gelijkwaardige accommodatie op stapel staat.
Sparta's algemeen directeur Peter Bonthuis moest bekennen dat hij met de stand op de ranglijst van Sparta (op dat moment 17e , red) eigenlijk liever in z'n bed was blijven liggen. "Maar toen ik hier boven kwam, verging me de schaamte toen ik ook bij Berkel zag dat het allemaal nog niet helemaal naar wens gaat. Ook Sparta is van ver gekomen. Heeft zelfs aan de beademing gelegen. Dus er blijft altijd hoop".
Bonthuis die samen met Peter Post veel met het wielrennen te maken heeft gehad en ook in het verleden bij de Zesdaagse een belangrijke inbreng had, brak een lans voor wielrenners die er volgens zijn zeggen veel meer voor moeten dan voetballers. Hij zei zelf dat hij voorzichtig moest zijn over de manier waarop hij soms tegen voetballers aankijkt. "Nog geen zestig uur per jaar voetballen. Trainen doe je toch ook voor je plezier en toch verdien je veel geld. En dan zeggen dat ze moeilijk met de druk kunnen omgaan. Ik weet dat dit me niet in dank zal worden afgenomen, maar ik denk dat de druk bij de penningmeester van Sparta soms hoger ligt dan bij de spelers als de salarissen weer moeten worden uitbetaald."
Voor de eerste tien nieuwe sponsoren bij Berkel had Bothuis nog een verrassing in petto: zij kunnen voor een wedstrijd van Sparta gratis kaarten krijgen. Als toetje op dit uitstekende menu kregen de sponsoren een paraplu mee naar huis, die volgens Peter Veldkamp, de kersverse makelaar van Lansingerland, ook als de zon schijnt, mag worden gebruikt om toch vooral de kleuren van de club kenbaar te maken.




Deze week op de Voorpagina

Zoeken


Copyright © Nieuws- en advertentieblad De Heraut 2015 | Design by De Heraut