Wekelijks nieuws en meer uit Lansingerland e.o. |
_________________________ _________________________

  Bedrijven in Lansingerland

Bedrijvengids
_________________________ _________________________

  Gemeente

Lansingerland
   Bergschenhoek
   Berkel en Rodenrijs
   Bleiswijk

 Gemeentenieuws

 Meer nieuws

N470
N209

  Links

Knmi
Google
Postadres:

Postbus 43

2650 AA, Berkel en Rodenrijs

Tel: 010 - 511 88 92

Fax: 010 - 511 48 65


  Het weer

Het weer


RSS feed
Firefox

Meersma en De Pedaalridders slaan de handen ineen voor realisatie van nieuw multifunctioneel sportcomplex

meersma
Ike en Herman bij een maquette van de fietsberg in
Pijnacker; ook een uitgewerkt idee van De Graaff.

Berkel en Rodenrijs/Pijnacker - Vanaf vorige week ligt er een uniek plan op tafel om Lansingerland op de kaart te zetten met een schitterend multifunctioneel sportcomplex dat zijn weerga niet kent. In een openbare groenzone van Berkel en Rodenrijs kan een complex worden gerealiseerd dat voor iedereen toegankelijk blijft, maar op sportief en recreatief gebied vele mogelijkheden biedt.

Trees Borkus-Henskens

Ike de Graaff, tot eind 2007 directeur van Meersma BV grond- weg- en waterbouw en nog steeds als adviseur verbonden aan het bedrijf op de grens van Berkel en Rodenrijs en Pijnacker, is zelf al vele jaren een fanatiek marathonschaatser. Momenteel staat hij samen met een groep bekenden op het ijs van de Weissensee om daar zijn rondjes te maken.
Vorig jaar realiseerde Meersma een schitterende berg op het veldritparcours bij de Dobbeplas die hij cadeau gaf aan Pijnacker. "Ik schaats, maar ben tevens groot wielerliefhebber. Ik zie het graag en ga er graag heen. Zo kwam ik ook jaren geleden in contact met Herman Pruisken, de drijvende kracht achter wielerclub De Pedaalridders. Het zal duidelijk zijn dat we het tijdens die ontmoetingen uiteraard bijna uitsluitend over wielrennen hadden. Van lieverlee kwam bij mij de gedachte in beeld ook iets voor Berkel en Rodenrijs te doen; de gemeente waar ik al 38 jaar voetstappen heb liggen en waar veel medewerkers van ons wonen. Bovendien wil ik graag een vereniging sponsoren waarvan veel leden afkomstig zijn uit de agrarische sector."
De Graaff had oog op een locatie grenzend aan de landscheiding en overlopend in de brede groenstrook tussen glastuinbouwgebied Noordpolder en de Edelsteenwijk waar iets moois te realiseren is.
"Een terrein in een groenbuffer dat openbaar is en dat multifunctioneel gebruikt kan gaan worden. Met een fietsbaan voor wedstrijden en trainingen, een ideale locatie voor de Ronde van Berkel die eigenlijk steeds moeilijker in het centrum van het dorp past, een skeelerbaan voor groot en klein, mogelijkheden voor volleybal, jeu de boules, een schaatsbaan, het circus waar bijna geen ruimte meer voor beschikbaar is in het dorp, de kermis, braderie, kinder- en schoolactiviteiten, een skatebaan, minibaan, ruimte voor het jeugdfestival, voor de paardensport en zo zou ik nog wel even door kunnen gaan. Alle verenigingen kunnen er gebruik van maken, maar omdat het gebied openbaar is het tevens toegankelijk voor elke burger. Het geheel wordt aangelegd in een parkachtige omgeving met een brede groenbuffer aan de zijde van de Edelsteenbuurt. Alles buiten de bebouwde kom met eigen voorzieningen (onder andere parkeervoorziening) en bovendien centraal gelegen. De ontsluiting voor het autoverkeer verloopt via het glastuinbouwgebied Noordpolder. Op het terrein komt tevens een paviljoen te staan dat door en voor iedereen te gebruiken is."

Op papier
Ike zou Ike niet zijn als hij niet alleen het plan lanceerde, maar er tevens een onderbouwing bij maakte.
"De bijzondere locatie is aan te leggen in een toch nader in te richten en niet bebouwbare groenstrook. Deze groenstrook zou toch aangelegd en onderhouden moeten worden. Voor de gemeente een unieke kans om zich serieus te buigen over de multifunctionele invulling van dit plan. Men is al geruime tijd op zoek naar een locatie voor de schaats, fiets-, skeeler- en skatevoorzieningen, maar tot nu toe heeft men die nog niet kunnen vinden."
De wethouders Van Vliet en Boedhoe bogen zich met de initiatiefnemers over het ambitieuze plan voor hun gemeente.
"Deze plek was niet de eerste optie van de gemeente, maar heeft wel veel mogelijkheden," was een eerste reactie van de wethouder. "We gaan nu eerst bekijken of realisatie van deze plannen geen hindernis vormen voor de toekomst. Het plan oogt goed, maar kent nu nog enkele beperkingen waar we ons over gaan buigen. Binnenkort zullen we het in het college bespreken."
De Graaff: "Het is niet alleen een schitterende locatie, maar het ligt bovendien precies op het drielandenpunt van de drie dorpen en is ook financieel gezien een unieke kans voor de gemeente. Bovendien centraal en goed bereikbaar voor iedereen. Ik heb het op papier al helemaal uitgewerkt en wil er graag een ruim steentje aan bijdragen om een sportieve herinnering aan mijn werk bij Meersma achter te laten."

Meersma
De baan zoals hij zou kunnen worden aangelegd.


Deze week op de Voorpagina

Zoeken


Copyright © Nieuws- en advertentieblad De Heraut 2015 | Design by De Heraut