Wekelijks nieuws en meer uit Lansingerland e.o. | Sport kort
_________________________ _________________________

  Bedrijven in Lansingerland

Bedrijvengids
_________________________ _________________________

  Gemeente

Lansingerland
   Bergschenhoek
   Berkel en Rodenrijs
   Bleiswijk

 Gemeentenieuws

 Meer nieuws

N470
N209

  Links

Knmi
Google
Postadres:

Postbus 43

2650 AA, Berkel en Rodenrijs

Tel: 010 - 511 88 92

Fax: 010 - 511 48 65


  Het weer

Het weer


RSS feed
Firefox

Atletiek

Voorbereiding Rotterdam Marathon
Bleiswijk - Op zondag 27 januari organiseert de Kieviten Marathontrainingsgroep in samenwerking met de Wedstrijdcommissie een trainingsloop in het kader van de voorbereiding op de Rotterdam Marathon. De te lopen afstand is 25 km en er kunnen vijf verschillende rondjes worden gelopen van elk 5 km met als centraal punt de Pekhuisbrug. Iedereen kan zijn/haar eigen tempo bepalen en zijn/haar groepje kiezen. Na iedere ronde staat er verzorging klaar in de vorm van verkwikkende sportdrank en water. Uiteraard is het ook mogelijk om eigen drinken of voedsel klaar te leggen bij de verzorgingspost. Iedere kilometer staat duidelijk aangegeven en bij de verzorgingspost staat bovendien een klok zodat de lopers hun tussentijden optimaal in de gaten kunnen houden.
De 30 km wordt op 2 maart op dezelfde wijze langs de Rotte gelopen en de ultieme test over 7 rondjes (35 km) vindt plaats op 23 maart. De start is telkens om 09.00 vanaf de Pekhuisbrug.
Iedereen is van harte welkom (ook voor minder dan de geplande rondjes); deelname is gratis.
Voor meer informatie over de marathontrainingen bij De Kieviten kan contact worden opgenomen met de trainer van de Marathontrainingsgroep Ronnie Duinkerken, rduinkerken@zonnet.nl.

Egmond Halve Marathon
Bleiswijk - Op zondag 13 januari vond de 36ste editie van de PWN Egmond Halve Marathon plaats. Dit jaar was het vooral de wind die de deelnemers parten speelde. Er verschenen twee leden van De Kieviten aan de start. Bart Roefs eindigde in een tijd van 1.40.1. Ook Gerrit de Bruin presteerde goed, hij liep zijn tweede tijd ooit in Egmond. Volgens Gerrit waren de eerste kilometers door het dorp goed te doen, maar de zeven kilometer op het strand met forse tegenwind vielen hem zwaar. Terug door het duingebied, met de wind in de rug, finishte Gerrit in een tijd van 1.44.31.

Oliebollenloop
Bleiswijk - Op de laatste dag van het oude jaar vond in Schoonhoven de 25e editie van de Oliebollenloop plaats. Een peloton van ruim 600 deelnemers liep onder goede weersomstandigheden door het poldergebied van de Krimpenerwaard. Wim en Gerda van Dam, beiden lid van De Kieviten, namen deel aan de 10 kilometer en liepen allebei een nieuw persoonlijk record. Gerda eindigde in een tijd van 51.21; Wim finishte in 42.11.
Deze week op de Voorpagina

Zoeken


Copyright © Nieuws- en advertentieblad De Heraut 2015 | Design by De Heraut