Wekelijks nieuws en meer uit Lansingerland e.o. |
_________________________ _________________________

  Bedrijven in Lansingerland

Bedrijvengids
_________________________ _________________________

  Gemeente

Lansingerland
   Bergschenhoek
   Berkel en Rodenrijs
   Bleiswijk

 Gemeentenieuws

 Meer nieuws

N470
N209

  Links

Knmi
Google
Postadres:

Postbus 43

2650 AA, Berkel en Rodenrijs

Tel: 010 - 511 88 92

Fax: 010 - 511 48 65


  Het weer

Het weer


RSS feed
Firefox

Special Olympics terug in Lansingerland

Foto NR. 1
De vlam wordt ontstoken.

Lansingerland - Na een succesvolle editie in 2011 keerde het Special Olympics Regionaal Zwemevenement Lansingerland op zaterdag 15 februari terug naar zwembad De Windas. In totaal zestig zwemmers met een verstandelijke beperking schreven zich in voor dit grootse zwemspektakel.

Trees Borkus-Henskens

Rond de klok van tienen kwam de groep lopers van Torch Run, begeleid door de politie, met een brandende toorts door de omgeving naar De Windas. Zoals het een echt Special Olympics evenement betaamt werd de vlam door een loper, een deelnemer van de wedstrijden en waarnemend burgemeester Coos Rijsdijk bij het zwembad ontstoken, gevolgd door het uitspreken van de eed.
Sinds 1997 verzorgt de Nederlandse politie namens Stichting Torch Run Nederland de binnenkomst van ‘the Flame of Hope’ bij alle Special Olympics evenementen. Op deze manier vraagt men aandacht voor sporters met een verstandelijke beperking.
De organisatie, bestaande uit leden van zwemvereniging De Watervogels, zwembad De Windas en Tandem Support, bezorgde deelnemers en begeleiders ook ditmaal weer een geweldige dag. De deelnemers stonden al te trappelen van ongeduld toen ze de lopers aan zagen komen en de vlam werd ontstoken. Ze konden het hele festijn van binnenuit volgen, want een straffe wind maakte het buiten te guur. Meteen na het openingswoord van de burgemeester – waarin ook hij nogmaals onderstreepte dat meedoen belangrijker is dan winnen (de slogan van deze wedstrijden) – klonk het startschot voor de eerste wedstrijden. De deelnemers waren zo ingedeeld, dat ze allemaal kans maakten op eigen niveau een wedstrijd te kunnen winnen of in elk geval goed mee te kunnen zwemmen.

Team Lansingerland
Tussen de deelnemers bevond zich een sterk team uit Lansingerland zelf. Dit team traint wekelijks en beleeft veel plezier aan de zwemsport. Maar ook aan de wedstrijden van zaterdag die ze graag wilden winnen. Dat lukte hen goed, want aan het einde van de dag, toen de medailles per divisie werden uitgereikt stond er bij elke uitreiking veelal een ‘bekend’ gezicht op het podium. Ze genoten van de dag, maar vonden het aan het einde ervan ook wel genoeg; ze waren moe, maar tevreden toen ze stralend huiswaarts togen.FOTO NR. 2
Het Lansingerland team met begeleiders; ze hadden de
sportieve dag van hun leven met heel veel gewonnen medailles
en net zo veel plezier.

Deze week op de Voorpagina

Zoeken


Copyright © Nieuws- en advertentieblad De Heraut 2015 | Design by De Heraut