Wekelijks nieuws en meer uit Lansingerland e.o. |
_________________________ _________________________

  Bedrijven in Lansingerland

Bedrijvengids
_________________________ _________________________

  Gemeente

Lansingerland
   Bergschenhoek
   Berkel en Rodenrijs
   Bleiswijk

 Gemeentenieuws

 Meer nieuws

N470
N209

  Links

Knmi
Google
Postadres:

Postbus 43

2650 AA, Berkel en Rodenrijs

Tel: 010 - 511 88 92

Fax: 010 - 511 48 65


  Het weer

Het weer


RSS feed
Firefox

Regio

Wekelijks Formulierenbrigade in februari/maart
Lansingerland – De Formulierenbrigade is bedoeld voor mensen met een inkomen tot de zorgtoeslaggrens die ondersteuning nodig hebben bij het invullen van formulieren. Formulieren zoals aangiften bij de Belastingdienst (ook voor het aanvragen van uitstel), kwijtscheldingen gemeentelijke belastingen en hoogheemraadschap, andere aanvragen bij de gemeente. De kosten bedragen 2 euro per consult. Spreekuren: in de komende maanden (vanaf 19 februari t/m maart) vinden de spreekuren elke week plaats: -Smitshoek, Bergschenhoek op woensdag 09.30-12.00 uur; -Bibliotheek Berkel en Rodenrijs op donderdag 09.30–12.00 uur (vanaf 5 maart vanaf 10.00 uur); -De Leeuwerik, Bleiswijk, vrijdag 09.30-12.00 uur.
Men kan contact opnemen met Welzijn Lansingerland, tel. 010-5225545 voor vragen of het maken van een afspraak voor het spreekuur.

Gymnastiek 3B-Sociaal Belang
Lansingerland - De belangenvereniging organiseert elke woensdag van 09.00 tot 10.00 uur gymnastiek voor leden in sporthal Den Opper van tafeltennisvereniging TOGB op sportpark Het Hoge Land in Berkel en Rodenrijs. Er wordt onder deskundige leiding gesport. Na afloop drinkt men gezellig een kopje koffie met elkaar. Ook niet-leden zijn welkom een keer te komen kijken en mee te gymen. U bent al lid voor ¤ 14 per jaar en men betaalt ¤ 5 per maand om mee te gymmen. Inlichtingen: Janny de Schepper, tel. 010–5115820.

Alzheimercafé
Lansingerland – Op woensdag 19 februari is het thema van het Alzheimercafé Lansingerland ‘Ouderen en levensstijl’. Sprekers zijn een diëtiste en fysiotherapeut van Laurens Lansingerland. Zij gaan in op een gezonde levensstijl op het gebied van voeding en beweging. Het Alzheimercafé begint om 19.30 uur, zaal open 19.00 uur, einde ca. 21.00 uur. Er is gelegenheid na te praten. De toegang is gratis. Tegen een klein bedrag kan men aan de bar een drankje kopen. Waar: dienstencentrum De Smitshoek, Smitshoek 18a te Bergschenhoek.

Rijbewijskeuring
Lansingerland - Senioren, chauffeurs met rijbewijs C/D/E en overige automobilisten die voor verlenging van hun rijbewijs moeten worden gekeurd, kunnen hiervoor terecht op het spreekuur op19 februari, 19 maart en 16 april in ontmoetingscentrum De Leeuwerik, Leeuwerikstraat 2 te Bleiswijk.
Informatie/maken van een afspraak: landelijk afsprakenbureau Regelzorg Rijbewijskeuringen, tel. 088-2323300. Zelf een datum plannen kan via www.regelzorg.nl.

Advies- en Steunpunt Huiselijk Geweld
Lansingerland - De GGD Rotterdam en omstreken is verantwoordelijk voor de uitvoering van de Rotterdamse Aanpak Huiselijk Geweld. Met het Advies- en Steunpunt Huiselijk Geweld heeft de GGD gezorgd voor één aanspreekpunt voor slachtoffers en plegers van huiselijk geweld én voor iedereen in hun omgeving. Het is 7 dagen per week, 24 uur per dag bereikbaar via tel. 010 - 4438444 of kijk op www.huiselijkgeweld.rotterdam.nl .

Informatie en Klachtopvang Gezondheidszorg (IKG)
Lansingerland – U kunt voor al uw vragen en klachten over de gezondheidszorg terecht bij Informatie en Klachtopvang Gezondheidszorg (IKG), afdeling van Zorgbelang Zuid-Holland. Naast advies en ondersteuning ook informatie over patiëntenrechten. Tel. 088 – 9294020. Website: www.zorgbelang-zuidholland.nl .

DIVOO: hulp bij verzorging huisdier
Lansingerland - Hoe zou het zijn als je door ziekte of andere omstandigheden niet meer voor je huisdier kunt zorgen? Stichting DIVOO probeert in Lansingerland voor dit probleem een oplossing te bieden.
Wanneer familie of buren niet in de gelegenheid zijn om deze zorg over te nemen, komen de vrijwilligers van DIVOO in actie. Men kan een beroep op ze doen om de hond uit te laten, de kattenbak te verschonen of het konijn eten te geven. De hulp is kosteloos en in principe tijdelijk. Neem contact op met de coördinator zorg en wandelen, telefoon 06-16034418.

Home-Start zoekt vrijwilligers
Lansingerland – Humanitas Home-Start Lansingerland zoekt vrijwillige gezinsmaatjes die zelf moeder zijn en die één dagdeel per week beschikbaar zijn. Vrijwilligers krijgen training en begeleiding. De voorbereidende cursus start een aantal keer per jaar. Home-Start biedt opvoedingsondersteuning aan ouders met tenminste één kind onder de zeven jaar. Doel is te voorkomen dat alledaagse problemen uitgroeien tot ernstige en langdurige problemen. Informatie/aanmelden via de projectcoördinator: Henriëtte Staarthof, tel. 06-10026711 of e-mail: home- start.lansingerland@humanitas.nl (werkdagen: dinsdag, donderdagochtend en vrijdag).

Praktische hulp – Welzijn Lansingerland
Lansingerland - Heeft u praktische hulp nodig? Bij Welzijn Lansingerland kan men terecht voor hulp bij het boodschappen doen, formulieren invullen, klussen in huis en het inschrijven voor activiteiten. Bel dan met Welzijn Lansingerland, elke werkdag tussen 09.00 en 12.30 uur, telefoonnummer: 010- 5225545.
Deze week op de Voorpagina

Zoeken


Copyright © Nieuws- en advertentieblad De Heraut 2015 | Design by De Heraut