Wekelijks nieuws en meer uit Lansingerland e.o. |
_________________________ _________________________

  Bedrijven in Lansingerland

Bedrijvengids
_________________________ _________________________

  Gemeente

Lansingerland
   Bergschenhoek
   Berkel en Rodenrijs
   Bleiswijk

 Gemeentenieuws

 Meer nieuws

N470
N209

  Links

Knmi
Google
Postadres:

Postbus 43

2650 AA, Berkel en Rodenrijs

Tel: 010 - 511 88 92

Fax: 010 - 511 48 65


  Het weer

Het weer


RSS feed
Firefox

Corry Ammerlaan vertelt cursisten Zomeracademie over haar werk

Foto
Corry Ammerlaan vertelde over haar werk en liet
enkele ontwerpen zien.


Lansingerland – Na een historische en een ‘groene’ dag beleefden de deelnemers aan de zomeracademie donderdag 23 juli een creatieve dag met onder andere een bezoek aan Artihove. Daar wachtte een presentatie van beeldend kunstenaar Corry Ammerlaan: creatief directeur in Bergschenhoek en wonend in Bleiswijk.

Trees Borkus-Henskens

Zeer ge´nteresseerd luisterden de vele aanwezigen naar de beeldend kunstenaar die vertelde hoe zij te werk gaat. Want, zo bleek, voordat een beeldje in de vensterbank staat te pronken gaat er een heel werktraject aan vooraf.
“Als ik word uitgenodigd bij een bedrijf om een kunstwerk te maken verdiep ik me vooraf uiteraard in de handel en wandel van de opdrachtgever. Na het gesprek ga ik aan de slag en dat levert al snel een prullenbak vol schetsen op. Ik bewaar alleen de schetsen waar ik tevreden over ben. Met de schetsen onder mijn arm ga ik weer naar de opdrachtgever die er een mening over kan geven. Ik ga bij een opdracht altijd uit van motivatie en gedachte; in een minimum aan vorm een maximum aan uitstraling neerzetten. Samen komen we er uit, waarna ik weer naar huis ga voor het definitieve ontwerp op papier.
Vervolgens ga ik aan de slag met ijzerdraad en was. Voor een opdracht staat altijd een bepaalde tijd, want vaak heeft men een beeld nodig bij een opening, een afscheid of een jubileum, dus ik heb eigenlijk altijd met een deadline te maken. Druk op de ketel dus, maar ik blijf erg kritisch en laat een beeld alleen maar afwerken als ik er zelf helemaal achter kan staan.” Corry had een map met schetsen bij zich, maar ook bijbehorende beeldjes die het eindresultaat toonden. Ze hoopt nog een hele tijd door te kunnen gaan met haar creatieve werk.

Beeldentuin
Na de presentatie en de thee wandelde de groep door de beeldentuin van Artihove waar werd stilgestaan bij de vele beelden van diverse beeldend kunstenaars. De tuin is voor iedereen te bezoeken tijdens de openingstijden van Artihove aan de Hoeksekade te Bergschenhoek.
De cursisten nemen donderdag 30 juli, de tweede dag van hun Zomeracademie cursus ‘Kunst en creativiteit’, deel aan diverse workshops.
Deze week op de Voorpagina

Zoeken


Copyright © Nieuws- en advertentieblad De Heraut 2015 | Design by De Heraut