Wekelijks nieuws en meer uit Lansingerland e.o. |
_________________________ _________________________

  Bedrijven in Lansingerland

Bedrijvengids
_________________________ _________________________

  Gemeente

Lansingerland
   Bergschenhoek
   Berkel en Rodenrijs
   Bleiswijk

 Gemeentenieuws

 Meer nieuws

N470
N209

  Links

Knmi
Google
Postadres:

Postbus 43

2650 AA, Berkel en Rodenrijs

Tel: 010 - 511 88 92

Fax: 010 - 511 48 65


  Het weer

Het weer


RSS feed
Firefox

Hutten bouwen in niemandsland


De groenstrook achter het bedrijfspand van de heer Van der Kaaden waar de jeugd een hut bouwde.

Berkel en Rodenrijs – De vakantie is aangebroken en wat is er dan leuker dan in begroeid gebied een hut bouwen van afvalhout. Dat gebeurde langs het fietspad tussen Berkel Centrum en het station van de RandstadRail ter hoogte van de Bonfut en Wildersekade. Buren zijn echter minder gelukkig met de bouw, want zij vrezen overlast.

Trees Borkus-Henskens

Die overlast is nog tot daar aan toe; erger vindt de direct betrokkene de heer Van der Kaaden het dat hij eigenlijk niet weet bij wie hij terecht kan als er inderdaad iets zou gebeuren.
“Er is hier al jaren gesteggel over de gemeentegrenzen, dus ik ben er eigenlijk nog steeds niet uit van wie die grond is. Vanuit Berkel zijn ze komen kijken, maar daar wist men te melden dat het Schiebroeks gebied is en een telefoontje naar Schiebroek – daar kwam ook een medewerker van ter plaatse kijken – leerde dat het volgens hen Berkels gebied is. Allemaal goed en aardig, maar ondertussen is de jeugd hier achter mijn bedrijfspand een flinke hut aan het bouwen. Gisteren rook ik een scherpe terpentinelucht, er wordt hier door ouders (die uit een wijk hier verderop komen) hout gedropt en het wordt er zo niet veiliger op. Ik heb de brandweer en de politie al gebeld, want ze waren de hut aan het schilderen. Ik ben bang dat er brand uitbreekt of dat die kinderen een vuurtje gaan stoken en dat dit een groot risico vormt voor zowel de kinderen als mijn bedrijfspand.”

Uitzoeken
Het is niet de eerste keer dat Van der Kaaden aan de bel trekt. Toen hij nog naast zijn bedrijfspand woonde zag hij nooit iemand langskomen die de openbare groenstroken verzorgde. “Dat heb ik dus jarenlang zelf gedaan. Ook afval wordt hier niet verwijderd. Ik belde al eens en toen wist men mij te vertellen dat dit Schiebroeks grondgebied is en dat Berkel de wegkanten bijhoudt.” Wijzend op een grote autoband die in de berm ligt: “Kijk, die ligt er al ruim veertig jaar! Inmiddels ligt hier aan de overkant ook een metersgrote knaloranje haspel in de sloot. Zal die daar ook veertig jaar blijven liggen? Door achterstallig onderhoud is de brandkraan nergens meer te vinden en als ik bel voel ik me van het kastje naar de muur gestuurd. We zitten hier in een vervelend hoekje tussen Berkel en Rodenrijs, Bergschenhoek en Schiebroek; een soort niemandsland en dat is al jaren zo!”

Duidelijk
Een telefoontje naar de buitendienst van de gemeente Lansingerland levert een plattegrond op waarop de gemeentegrenzen zijn aangegeven en inderdaad is de plek waar de hut is gebouwd grondgebied van Schiebroek. Dus een telefoontje naar de deelgemeente Hillegersberg/Schiebroek. Die beloven het zo snel mogelijk uit te zoeken en na een uurtje reeds komt het antwoord: “Ja, inderdaad, het is grondgebied van de deelgemeente. We zullen zo snel mogelijk de situatie ter plaatse gaan bekijken en indien nodig actie ondernemen.”
Wordt vervolgd?


Deze week op de Voorpagina

Zoeken


Copyright © Nieuws- en advertentieblad De Heraut 2015 | Design by De Heraut