Wekelijks nieuws en meer uit Lansingerland e.o. |
_________________________ _________________________

  Bedrijven in Lansingerland

Bedrijvengids
_________________________ _________________________

  Gemeente

Lansingerland
   Bergschenhoek
   Berkel en Rodenrijs
   Bleiswijk

 Gemeentenieuws

 Meer nieuws

N470
N209

  Links

Knmi
Google
Postadres:

Postbus 43

2650 AA, Berkel en Rodenrijs

Tel: 010 - 511 88 92

Fax: 010 - 511 48 65


  Het weer

Het weer


RSS feed
Firefox

Vakantiegangers genieten ondanks negatief zwemadvies Bleiswijkse Zoom


Waterpret op de dagcamping in Bleiswijk, ondanks de waarschuwing van de provincie.

Bleiswijk - De provincie Zuid-Holland heeft – in verband met aanwezigheid van blauwwieren - een negatief zwemadvies afgekondigd voor de Bleiswijkse Zoom in Bleiswijk. Met een brief die bij de dagcamping in de Bleiswijkse zoom is geplaatst kunnen alle bezoekers van de Bleiswijkse zoom hiervan kennis nemen. Maar als de zon hoog aan de hemel staat en de zomervakantie is begonnen blijken toch veel mensen het gras en de aangrenzende waterplas te vinden voor zowel ontspanning als verkoeling.

Trees Borkus-Henskens

De dagcamping is de favoriete plek voor heel wat vakantiegangers. “We komen hier graag,” aldus een der bezoekers. “Je kunt de auto het terrein oprijden, zodat je niet hoeft te sjouwen met de spullen. Bovendien is het hier altijd gezellig, niet te druk en voorzien van voldoende speelgelegenheid voor de kinderen. Ook onze oudste zoon van dertien gaat nog steeds graag mee, want hij kan hier heerlijk zwemmen en zonnen. Bovendien is er ruimte genoeg om te voetballen en er zijn hier altijd wel kinderen die met hem mee willen doen.”
De familie komt uit Gouda, maar vindt het geen enkel probleem naar Bleiswijk te rijden. “Nee, we hadden niet gehoord dat je hier niet mag zwemmen. Dat lazen we net, dus we hebben tegen de kinderen gezegd dat ze niet te lang in het water mogen blijven en moeten proberen geen water binnen te krijgen.”
Geen herrie, gemoedelijk; de vakantie brengt ook de familie Verstegen graag aan de waterkant in de Bleiswijkse Zoom door. “We gaan twee weken naar een camping op de Veluwe, maar eigenlijk komen we net zo lief hier; al enkele jaren achtereen. We zijn er zo, want we wonen aan de andere kant van de Rotte. Onze kinderen blijven nu een beetje aan de kant van het water en spelen meer in het zand; voor alle zekerheid, want we lazen de waarschuwing en die geeft men natuurlijk niet voor niets. En als we straks thuiskomen gaan ze meteen onder de douche; flink schoonschrobben na een dag genieten. Wat hier ook zo fijn is: ze worden niet afgeleid in hun spel door allerlei ‘aantrekkelijke’ horeca- en andere zaken. We nemen zelf een pakje limonade, een appel en brood mee en ze kunnen dat opeten in hun eigen tentje; je hoort ze de hele dag niet!”

Blauwwieren
Als blauwwieren een drijflaag gaan vormen, neemt de hoeveelheid giftige cyanobacteriŽn toe. Als de concentratie te hoog is, wordt er een negatief zwemadvies of zwemverbod afgekondigd. Een drijflaag van blauwwieren ziet er uit als een groenblauwe olieachtige laag op het water. Binnen twaalf uur na het zwemmen in water met blauwwieren kunnen mensen last krijgen van gezondheidsklachten, zoals hoofdpijn, koorts, huidirritatie en maag en darmklachten.
Actuele informatie is te vinden op de website van de provincie Zuid-Holland
www.zuid-holland.nl/zwemwater en op teletekstpagina 725. De zwemwatertelefoon
(070 - 441 75 50) is op werkdagen bereikbaar tussen 8.30 en 16.30 uur. Men kan hier terecht met alle vragen over zwemwater en het melden van gezondheidsklachten. Vragen kunnen ook per email gesteld worden via zwemwater@pzh.nl .

Deze week op de Voorpagina

Zoeken


Copyright © Nieuws- en advertentieblad De Heraut 2015 | Design by De Heraut