Wekelijks nieuws en meer uit Lansingerland e.o. |
_________________________ _________________________

  Bedrijven in Lansingerland

Bedrijvengids
_________________________ _________________________

  Gemeente

Lansingerland
   Bergschenhoek
   Berkel en Rodenrijs
   Bleiswijk

 Gemeentenieuws

 Meer nieuws

N470
N209

  Links

Knmi
Google
Postadres:

Postbus 43

2650 AA, Berkel en Rodenrijs

Tel: 010 - 511 88 92

Fax: 010 - 511 48 65


  Het weer

Het weer


RSS feed
Firefox

Directie Het Polderhuis niet over keuze college voor nieuwe muziekschool ingelicht

Lansingerland - Over de keuze voor een nieuwe aanbieder van muziekonderwijs is de directie van de dit jaar sluitende muziekschool Het Polderhuis niet door het college ge´nformeerd. Dat er een andere gegadigde was merkte men doordat die buiten hun medeweten hun schoollocatie had bezichtigd.

Gerrit Kool

Ankie Jansen, directrice van muziekschool Het Polderhuis, liet desgevraagd weten dat zij door de wethouder niet op de hoogte is gesteld van de nu gemaakte keuze voor een andere aanbieder van muziekonderwijs. Zij had wel een vermoeden, nadat haar enkele weken geleden door de beheerder van het Polderhuis was gemeld dat er iemand van een andere muziekschool in het pand was geweest. De muziekschool, toch de huurder van het pand, was daar niet in gekend en de gemeente had de protestbrief die men daarover had geschreven beantwoord met de mededeling dat het niet meer zou voorkomen. ‘We waren er erg boos over’, aldus Ankie Jansen, ‘en uit ons eigen circuit hebben wij tenslotte gehoord dat Jay’s Place de uitverkorene was’.

Docent betaalt de rekening
Voor wat betreft de financiering constateerde Ankie Jansen dat de leerlingen inderdaad meer lesgeld zullen moeten betalen, maar zij betwijfelt dat Jay’s Place met de daarbij gegeven subsidie uiteindelijk rond zal kunnen komen. ‘De docenten zullen waarschijnlijk onder het CAO niveau betaald moeten worden, zodat men de markt daarvoor in stand houdt en de docent, zoals dat ook bij ons ook het geval was, uiteindelijk de rekening betaalt’. En dat vindt zij jammer. Een bepaalde staat van dienst staat naar haar oordeel garant voor kwaliteit, en daar hoort een tarief bij. Zij vreest dus dat uiteindelijk de kwaliteit van het muziekonderwijs in het gedrang zal komen.
Het Polderhuis heeft niet op de aanbesteding ingeschreven omdat men voor het geboden bedrag geen kwaliteit kon bieden. Het bij de aanbesteding gegeven bestek vermeldde trouwens geen kwaliteitseisen, aldus Ankie Jansen, noch een indicatie van wat met de leerlingen te bereiken.
De leerlingen van Het Polderhuis weten nu nog niets. Voor een aantal van hen houdt het muziekonderwijs gewoon op. Sommigen hebben individuele afspraken met een docent, voor anderen is het instrument dat zij hadden er niet meer.

Stemming bedrukt
Ankie Jansen memoreerde dat wethouder Boedhoe in februari 2007 in zijn eerste gesprek met Het Polderhuis, toezeggingen had gedaan over de plek van deze muziekschool in het culturele landschap van Lansingerland. Toezeggingen die nooit zijn waargemaakt. Zij noemde het verder wrang dat wethouder Ten Kate, indertijd aangenaam verrast door de vaststelling dat de docenten van Het Polderhuis allen onderwijsbevoegd waren, eind 2008 nog kansen zag voor de muziekschool als onderdeel van de ‘brede school’.
De stemming onder de docenten van Het Polderhuis is begrijpelijkerwijs bedrukt. ‘Het is voor velen een klap te ervaren dat datgene waarvoor je zo lang hebt gestudeerd en zo hard hebt gewerkt, zo matig wordt gewaardeerd’.


1 reactie:

Mijnsinziens heeft de gemeente Lansingerland een spelletje gespeeld om voor een dubbeltje op de eerste rij te kunnen zitten. En dit over de ruggen van de docenten en leerlingen van het Polderhuis...
Het verhaal van Jay's Place is een leuk verkooppraatje, we zullen in de praktijk moeten zien wat er van terechtkomt.
Het komt in ieder geval de continuiteit van het muziekonderwijs in Lansingerland niet ten goede en er wordt, met als excuus de lage subsidie, gerechtvaardigt om docenten voor een laag salaris te laten werken en de lesprijs te verhogen.
Het is nu juist dhr. Boedhoe die verantwoordelijk is voor die lage subsidie!
In de andere gemeenten in Nederland wordt wel een realistisch bedrag vrijgemaakt voor het kunstonderwijs.
door: Julius Schulz (contact) - Week: 28 | Friday 17 July 2009 - 10:09


Deze week op de Voorpagina

Zoeken


Copyright © Nieuws- en advertentieblad De Heraut 2015 | Design by De Heraut