Wekelijks nieuws en meer uit Lansingerland e.o. |
_________________________ _________________________

  Bedrijven in Lansingerland

Bedrijvengids
_________________________ _________________________

  Gemeente

Lansingerland
   Bergschenhoek
   Berkel en Rodenrijs
   Bleiswijk

 Gemeentenieuws

 Meer nieuws

N470
N209

  Links

Knmi
Google
Postadres:

Postbus 43

2650 AA, Berkel en Rodenrijs

Tel: 010 - 511 88 92

Fax: 010 - 511 48 65


  Het weer

Het weer


RSS feed
Firefox

Bijna alle hondenpoep verdwenen…


Het zou toch normaal moeten zijn, dat kinderen op een speelveldje vrij kunnen spelen zonder in de hondenpoep te trappen.

Bleiswijk - In de Van Goghlaan te Bleiswijk waren een paar bewoners het zat. Het veldje dat tegenover hun huizen ligt wordt al jaren gebruikt als hondenuitlaatplaats. Dat op zich zou niet zo erg zijn, als de hondenpoep dan ook zoals het hoort zou worden opgeruimd. Helaas is dat niet het geval. De hondenpoep geeft nogal wat stankoverlast en bewoners en kinderen uit de buurt lopen geregeld door de hondenpoep. Geen feest dus!

Met een ludieke actie hebben de bewoners de afgelopen weken geprobeerd om hun veldje te veranderen in een poepvrij veldje zodat er door de kinderen gespeeld kan worden. De actie hield in dat er naast elke hondendrol een vlaggetje met een tekst geplaatst werd.
De teksten waren een “Wist u datje”.
“Wist u dat ... hondenpoep op het moment de grootste ergernis van de bewoners van deze wijk!”
“Wist u dat... onze kinderen hier dolgraag willen spelen, alleen dat het onmogelijk is vanwege de hondenpoep!”
“Wist u dat ... er ook een heleboel hondenbezitters zijn, die de hondenpoep keurig opruimen!”
Tevens zaten er twee teksten bij waarop de hondenbezitters erop gewezen werden dat ze verplicht zijn om de behoefte van hun hond op te ruimen.

Poepvrij
Buiten de vele positieve reacties van zowel hondenbezitters als niet-hondenbezitters heeft het ertoe geleid dat het veldje aan de Van Goghlaan te Bleiswijk afgelopen 2 juli poepvrij was. Dit was voor de bewoners en hun kinderen aanleiding om de zwembadjes op het veldje te zetten. De kinderen hebben heerlijk de hele middag op het veldje kunnen spelen! Helaas lagen er de volgende morgen weer een zestal hondendrollen. De bewoners hebben echter geprobeerd om dit positief op te pakken. Ze hebben een groot spandoek geplaatst met daarop “2 juli veldje poepvrij bedankt”. Enerzijds is het bedoeld om de vele hondenbezitters te bedanken die nu de behoefte van hun hond opruimen, anderzijds hopen ze dat ook de mensen die hun hond tussen 23.00 en 7.00 uur hun hond uitlaten hierdoor gemotiveerd raken om ook de behoefte van hun hond op te ruimen.
Dus kinderen uit de buurt van de Van Goghlaan, jullie kunnen bijna komen spelen. Binnenkort is vast alle hondenpoep verdwenen!


Deze week op de Voorpagina

Zoeken


Copyright © Nieuws- en advertentieblad De Heraut 2015 | Design by De Heraut