Wekelijks nieuws en meer uit Lansingerland e.o. |
_________________________ _________________________

  Bedrijven in Lansingerland

Bedrijvengids
_________________________ _________________________

  Gemeente

Lansingerland
   Bergschenhoek
   Berkel en Rodenrijs
   Bleiswijk

 Gemeentenieuws

 Meer nieuws

N470
N209

  Links

Knmi
Google
Postadres:

Postbus 43

2650 AA, Berkel en Rodenrijs

Tel: 010 - 511 88 92

Fax: 010 - 511 48 65


  Het weer

Het weer


RSS feed
Firefox

Basisschool de Regenboog bezoekt Rotterdam Airport


De leerlingen van De Regenboog genoten van hun bezoekje aan de luchthaven.

Bergschenhoek/Rotterdam - Jaarlijks ontvangt Rotterdam Airport veel verzoeken van omliggende basisscholen met de vraag hoe het allemaal reilt en zeilt op de luchthaven en of het mogelijk is om een kijkje achter de schermen te komen nemen. Hierin wordt voor de groepen 1-4 voorzien door de inmiddels wel bekende (selfsupporting) speurtocht “Hoogvliegertjes” waar inmiddels al ruim 3000 kindertjes enthousiast gebruik van hebben gemaakt.

Daarnaast wordt ieder jaar speciaal één basisschool in het zonnetje gezet: deze school mag met alle klassen een kijkje achter de schermen nemen en komt op plaatsen die – bijna - niet toegankelijk zijn voor publiek, zoals de brandweerkazerne, het platform waar de vliegtuigen geparkeerd staan, de hangaars met de vliegtuigen en de startlandingsbaan.
Vorig jaar was basisschool de Poolster uit Berkel en Rodenrijs aan de beurt en dit jaar zijn de leerlingen van basisschool de Regenboog uit Bergschenhoek de gelukkigen. De onderbouw van deze school is bezig met het project luchtvaart en daar past een kijkje achter de schermen op Rotterdam Airport natuurlijk goed bij. De kinderen hebben zich verdiept in alle beroepen die er op een luchthaven te vinden zijn en om alvast in de stemming te komen mogen ze een aantal kledingstukken lenen van de brandweerlieden, marshallers en piloten ter plaatse.
Op donderdag 25 juni om 9.30 uur kwamen de kinderen van juf Lydia op bezoek op de luchthaven. Ze konden aan den lijve voelen hoe zwaar een brandweerhelm is en hoe stoer zo’n pilotenpet staat en gingen vervolgens de baan op om te zien hoe deze mensen “in het echt” aan het werk zijn.
Volgend jaar is weer een andere basisschool uit de omgeving de gelukkige. Basisschool de Regenboog geeft als het ware het estafettestokje door aan de volgende school.

Deze week op de Voorpagina

Zoeken


Copyright © Nieuws- en advertentieblad De Heraut 2015 | Design by De Heraut