Wekelijks nieuws en meer uit Lansingerland e.o. |
_________________________ _________________________

  Bedrijven in Lansingerland

Bedrijvengids
_________________________ _________________________

  Gemeente

Lansingerland
   Bergschenhoek
   Berkel en Rodenrijs
   Bleiswijk

 Gemeentenieuws

 Meer nieuws

N470
N209

  Links

Knmi
Google
Postadres:

Postbus 43

2650 AA, Berkel en Rodenrijs

Tel: 010 - 511 88 92

Fax: 010 - 511 48 65


  Het weer

Het weer


RSS feed
Firefox

Theo van der Hoeven na 40 jaar weg bij TNT-post


Taart bij het afscheid van postbesteller Theo van der Hoeven die zijn collega’s zal missen.

Bergschenhoek
- Een bekend en vertrouwd gezicht verdwijnt van de straat. Vrijdag 10 juli stonden koffie met gebak klaar voor Theo van der Hoeven die na 40 jaar in de postbezorging te hebben gewerkt, afscheid nam van zijn collega’s.

John Hofman

Hij begon in 1970 bij de PTT, maar werkte daarvoor eerst nog in de tuinderij bij V.d. Bosch en was enige jaren melkbezorger bij Gelderblom. Theo heeft duizenden brieven en pakketjes bezorgd en is daardoor zeer bekend bij de mensen.
“Al die jaren was ik meestal buiten, heerlijk in de natuur, maar tegenwoordig zit je als bezorger ook veel binnen om alles voor te bereiden”, zegt hij. “Het is er, eerlijk gezegd, niet gezelliger op geworden. Het gaat nu meer om het bedrijf dan dat men met het personeel bezig is. Onpersoonlijker zeg maar.” Daarom zal hij het bedrijf als zodanig niet missen, maar zijn collega’s wel. “De lat wordt steeds hoger gelegd en de mensen moeten steeds meer doen in hetzelfde aantal uren. Bovendien wil TNT-post, zoals het nu heet, liever jongere deeltijdwerkers dan de ouderen die te duur zijn.”
Theo was al die jaren een soort aanspreekpunt in het dorp. Een ouderwetse postbode zogezegd, die er nu steeds minder zijn. Hij behoort nu nog tot een van de gelukkigen die er op zijn zestigste jaar uit mag, omdat hij voor 1950 is geboren. Vervelen zal hij zich niet want hij werkt in zijn vrije tijd al meer dan 25 jaar bij Autohandel Leen Büchner in Bergschenhoek en dat blijft hij doen. Als er weer een auto schoon en glimmend gepoetst de zaak verlaat, dan is dat het werk van Theo. Het is zijn grootste hobby. Uiteraard kreeg hij bloemen en cadeaus van zowel zijn werkgever als collega’s.

Deze week op de Voorpagina

Zoeken


Copyright © Nieuws- en advertentieblad De Heraut 2015 | Design by De Heraut