Wekelijks nieuws en meer uit Lansingerland e.o. |
_________________________ _________________________

  Bedrijven in Lansingerland

Bedrijvengids
_________________________ _________________________

  Gemeente

Lansingerland
   Bergschenhoek
   Berkel en Rodenrijs
   Bleiswijk

 Gemeentenieuws

 Meer nieuws

N470
N209

  Links

Knmi
Google
Postadres:

Postbus 43

2650 AA, Berkel en Rodenrijs

Tel: 010 - 511 88 92

Fax: 010 - 511 48 65


  Het weer

Het weer


RSS feed
Firefox

VVD dringt aan op gebruikmaken stimuleringsbudget woningbouw

Lansingerland - In vragen aan het college van b. en w. heeft VVD-raadslid Edith Bal erop aangedrongen dat de gemeente een beroep doet op het stimuleringsbudget woningbouw van het Ministerie van VROM / WWI.
Henny Strooij

De minister wil ook in deze economisch wat slechtere tijden de werkgelegenheid en de bouwnijverheid op gang houden. Daarvoor heeft hij het Stimuleringsbudget Woningbouw in het leven geroepen, een rijksbijdrage voor de bouw van nieuwe woningen. Omdat het budget aanvankelijk bekend werd onder de naam Stimuleringsbudget voor Stedelijke gebieden is bij veel gemeenten verwarring ontstaan over de reikwijdte van de subsidie. Is die nu alleen bestemd voor woningbouw in grote en kleine steden, of mogen ook kleinere kernen er een beroep op doen?
Om aan de ontstane onduidelijkheid een eind te maken heeft minister Van der Laan van Wonen, Wijken en Integratie (WWI) onlangs een brief aan de Tweede Kamer gestuurd. Daarin legt hij uit dat onder ‘stedelijk gebied’ ook kleine woonkernen en ‘gebieden buiten de bebouwde kom’ kunnen worden verstaan.
Dat was voor Edith Bal aanleiding het college te vragen of het wil aangeven welke gebieden in Lansingerland in aanmerking kunnen komen voor een beroep op het stimuleringsbudget. Ook wil het VVD-raadslid weten welke acties het college gaat ondernemen om van de regeling gebruik te kunnen maken en wanneer het de gemeenteraad daarover gaat informeren.

Deze week op de Voorpagina

Zoeken


Copyright © Nieuws- en advertentieblad De Heraut 2015 | Design by De Heraut