Wekelijks nieuws en meer uit Lansingerland e.o. |
_________________________ _________________________

  Bedrijven in Lansingerland

Bedrijvengids
_________________________ _________________________

  Gemeente

Lansingerland
   Bergschenhoek
   Berkel en Rodenrijs
   Bleiswijk

 Gemeentenieuws

 Meer nieuws

N470
N209

  Links

Knmi
Google
Postadres:

Postbus 43

2650 AA, Berkel en Rodenrijs

Tel: 010 - 511 88 92

Fax: 010 - 511 48 65


  Het weer

Het weer


RSS feed
Firefox

Priscilla Lambregtse overladen met complimenten na geslaagd WK

Foto
Priscilla Lambregtse (rechts) die net een mooie ervaring
achter de rug heeft in Japan en Erwin Idema die zaterdag de
zwarte band oftewel de eerste dan wist te behalen. Foto: John Hofman.


Berkel en Rodenrijs – Rust is ze niet gegund. Want maar net terug uit Japan weer op Nederlandse bodem gingen Priscilla Lambregtse en haar coach Erwin Idema naar hun volgende klus wat betreft het Kyokushinkai Karate. Priscilla deed mee in Japan, Osaka, aan de Wereldkampioenschappen. Uiteindelijk zou ze bij de laatste acht deelnemers komen, waardoor zij alsnog een certificaat in ontvangst mocht nemen. Echter door een te vroege uitschakeling, zoals ze zelf zegt door eigen schuld (“door een ongeoorloofde techniek”), eindigde zij als achtste. Maar de ervaring die zij in Japan opdeed, vergoedde veel. Haar coach (ook tijdens deze WK) en vriend Erwin Idema kwam het afgelopen weekeinde tot een opmerkelijke prestatie door in Veldhoven tijdens zware wedstrijden de zwarte band te behalen.

Rien Kuyvenhoven

“Een super week”, is de eerste reactie van Priscilla Lambregtse. “Een heel mooi land, echt een andere wereld. Vriendelijke mensen waarbij ik vergeleken een reus was. Beleefd, schoon en een onwijs mooi stadion en een land met gave tempels.” De Berkelse, die voordat ze naar Japan vertrok aan deze krant duidelijk maakte vol te staan van de zenuwen, kreeg in het land van de rijzende zon na aankomst alle gelegenheid zich op haar gemak te gaan voelen.
”We kwamen een paar dagen voor het toernooi aan in Japan en konden daardoor wel even relaxen. We waren dertig uur onderweg geweest, maar wilden beiden van de tijd gebruik maken om ook iets van het land te zien en proeven. We zijn direct naar het centrum van Osaka gegaan en hebben er erg lekker gegeten. Ook het stadion was een belevenis op zich. Groot met in het midden van het stadion twee verhogingen waar de wedstrijdmatten goed op uitkwamen.
Ik denk dat weinig sporters bij het Karate zoiets hebben meegemaakt.
“Mijn toernooi begon zondag. Er stonden dertig landen met hun afvaardiging klaar. En na het wegen was er de opening van deze kampioenschappen waar Japanners met bordjes liepen met de landenteams er achter, indrukwekkend.” Iedere deelnemer werd voorgesteld en ik moest in actie komen in de zevende partij tegen een vrouw uit Kazakstan die wel vier kilo zwaarder was dan ik.
Maar ik wist deze partij wel te winnen, waardoor ik bij de laatste acht kwam. Hierna moest ik tegen een Chinese aantreden; zij was de kampioen van China en hoe het kwam weet ik niet maar ik gebruikte een ongeoorloofde techniek. Ik sloeg haar op het gezicht. Maar ze was ook wel heel slim want toen ze weer viel deed ze net of ik opnieuw verkeerd had geslagen. Jammer en balen, maar men vond het wel heel bijzonder dat ik meedeed. Een blonde vrouw waarmee iedereen op de foto wilde.” Lambregtse: “Een super ervaring, die een vervolg krijgt want ik heb uitnodigingen gekregen voor wedstrijden in Barcelona en zelfs in AustraliŽ”.

Zwarte band
Hoewel zij gelijk met Kyokushinkai Karate begonnen zijn, ging zijn vriendin Priscilla Lambregtse hem voor wat betreft de zwarte band. Afgelopen zaterdag was het echter de dag voor Erwin Idema die in Veldhoven tijdens het zomerkamp zijn slag kon slaan. Net als zijn vriendin is Erwin leerling van de Zoetermeerse sportschool da Graca. Het bleek niet mee te vallen om gelijk na de reis naar Japan tot een topprestatie te komen. Zeven jaar geleden begonnen met deze tak van de karatesport moest de Berkelaar in Veldhoven twintig partijen afwerken voor het examen voor de zwarte band.
“Maar ik had me goed voorbereid”, vertelt Erwin Idema die met veel zelfvertrouwen richting Brabant toog. “Ik wist dat ik twintig partijen moest vechten voor deze zwarte band en ook krijg je nog een conditionele test na afloop. Na zestien wedstrijden had ik het ook wel behoorlijk gehad.
Maar het eindresultaat was bevredigend. Met deze eerste Dan kan ik twee jaar vooruit voor ik op mag voor de tweede. Maar het is nu even tijd voor goed uit te rusten”, merkt hij afgelopen zondagavond tevreden op. “Ook afwachten hoe ik morgenochtend wakker word. Nu ben ik beurs en blauw en staan er best een paar handtekeningen op mijn lichaam van deze gevechten.
Maar er overheerst een trots gevoel, dan zijn al die pijntjes bijzaak. Op tijd naar bed en goed uitrusten om deze week weer lekker te gaan trainen.”

1 reactie:

Van Harte gefeliciteerd.

Hoop nog veel jullie te horen!
en wens jullie veel suc6 verder.
door: Marleen van de winkel (contact) - Week: 30 | Thursday 29 July 2010 - 14:33


Deze week op de Voorpagina

Zoeken


Copyright © Nieuws- en advertentieblad De Heraut 2015 | Design by De Heraut