Wekelijks nieuws en meer uit Lansingerland e.o. |
_________________________ _________________________

  Bedrijven in Lansingerland

Bedrijvengids
_________________________ _________________________

  Gemeente

Lansingerland
   Bergschenhoek
   Berkel en Rodenrijs
   Bleiswijk

 Gemeentenieuws

 Meer nieuws

N470
N209

  Links

Knmi
Google
Postadres:

Postbus 43

2650 AA, Berkel en Rodenrijs

Tel: 010 - 511 88 92

Fax: 010 - 511 48 65


  Het weer

Het weer


RSS feed
Firefox

Prachtige show Atalanta voor donateurs en bekenden

Foto
De show zag er wervelend uit.

Berkel en Rodenrijs - Voor zover u het nog niet wist: het majorettenkorps & twirlgroep Atalanta bestaat 25 jaar. Dat heeft ze eind vorig jaar al gevierd met en voor de leden, maar de groep wilde ook iets terugdoen voor al die trouwe donateurs, ouders en kennissen. Zaterdagavond 4 juli gaf ze een prachtige show op het plein in Berkel Centrum.

John Hofman

De belangstelling was behoorlijk en dat moet voor de dames wel een opstekertje zijn geweest. Het weer werkte bijzonder mee. Een laagstaand zonnetje zette alle andere ‘zonnetjes’ van Atalanta in de spotlights. Op gezellige muziek dansten en twirlden ze er op los. Als er dan af en toe een twirlstok op de grond valt zie je dat gewoon niet! De juiste danspassen, het bewegen op de muziek en daarbij ook nog je mooiste glimlach tevoorschijn toveren valt niet mee, maar het lukte.

Uniek
Als een vereniging als deze 25 jaar bestaat is dat uniek. Er is voor de jeugd zo veel te doen op vereniging en sportief gebied dat een keuze maken soms moeilijk is. Gelukkig mag Atalanta zich verheugen op een behoorlijk aantal leden. De oud-leden dragen de vereniging nog steeds een warm hart toe en daarom besloot de ex-A-groep ook voor een optreden te zorgen. En die mooie pakjes? De dames waren opnieuw achter de naaimachine gekropen of hadden ze wat vermaakt, want er stonden inmiddels volwassen vrouwen die kinderen mochten krijgen of van het goede leven mochten proeven en ja, dan kan het figuur wel eens wat veranderen. Toch bleken de meeste nog behoorlijk lenig te zijn en was het geheel een lust voor het oog. De huidige, bestaande groepen mochten daarna hun kunsten vertonen. In vrolijke pakjes namen ze het plein in beslag. De blijheid straalde van hun gezichtjes. Tijdens de adem- en drinkpauzes door trad Jeroen Heijnemans uit Berkel op. Hij wist het publiek tot gezellig meeklappen te krijgen op door hem gezongen herkenbare nummers. De show ging verder en gezegd moet worden dat Atalanta nog steeds vooruit gaat en eigenlijk in het straatbeeld van Berkel behoort te blijven. Vele vrijwilligers zetten zich in om de dames het twirlen bij te brengen en de vereniging draaiende te houden en daarvoor verdienen ze ook een pluim.

Deze week op de Voorpagina

Zoeken


Copyright © Nieuws- en advertentieblad De Heraut 2015 | Design by De Heraut