Wekelijks nieuws en meer uit Lansingerland e.o. |
_________________________ _________________________

  Bedrijven in Lansingerland

Bedrijvengids
_________________________ _________________________

  Gemeente

Lansingerland
   Bergschenhoek
   Berkel en Rodenrijs
   Bleiswijk

 Gemeentenieuws

 Meer nieuws

N470
N209

  Links

Knmi
Google
Postadres:

Postbus 43

2650 AA, Berkel en Rodenrijs

Tel: 010 - 511 88 92

Fax: 010 - 511 48 65


  Het weer

Het weer


RSS feed
Firefox

Veel belangstelling voor nieuwbouwproject Oostmere

Foto
In de rij voor een woning in project Oostmere.

Berkel en Rodenrijs - Even dachten we woensdag 1 juli dat we voor een bakkerij stonden, maar het bleek bij Van Dullink Makelaars te zijn: de start van de inschrijving/verkoop van het nieuwe woningbouwproject Oostmere trok zo veel belangstellenden en aspirant kopers dat de woningen als het ware als warme broodjes over de toonbank gingen. Ook hier gold: wie het eerst komt, het eerst maalt. De medewerkers achter de ‘toonbank’ hadden het er maar druk mee.

John Hofman

Projectontwikkelaar is AM Wonen uit Rotterdam en Van Dullink neemt de verkoop voor zijn rekening. Het betreft hier ca. 208 eengezinswoningen in acht verschillende types. Ze worden gebouwd in de Meerpolder op de kavel bezijdens de Noordeindseweg, tussen Oostmeerlaan-Naardermeerstraat en Markermeerstraat. De realisatie van deze woningen gebeurt in twee fasen. De eerste fase ging woensdag in de verkoop; dit betreft 25 starters- en 51 eengezinswoningen. In deze fase realiseert AM Wonen in samenwerking met Achmea ook 53 vrije sector huurwoningen.
Gisteren, dinsdag 7 juli, ondertekenden de gemeente Lansingerland – in de persoon van wethouder Jan den Uil - en projectontwikkelaar AM de realisatieovereenkomst voor het project Oostmere.

Prijs starterswoningen
Reden om in de rij te staan bij Van Dullink was onder meer de prijs van de koopwoningen. Vanaf § 209.000, -- heeft men al een sociale starterswoning vrij op naam. Er worden ook vier eengezinswoningen gebouwd die variŽren van § 275.500,- tot en met § 279.500,-. Voor sommige woningen is er een mogelijkheid voor een uitbouw of alternatieven zoals een schuifpui, luxe badkamer en dakkapel. Met de bouw van huurwoningen zal waarschijnlijk medio september 2009 worden begonnen.

Energiesysteem
Het unieke van alle 155 woningen is het energiesysteem. In alle woningen komt er een vloerverwarming, echter zonder CV-ketel. Het betreft hier een WKO, warmte-/koude opslag. Door het gebruik van een warmtepomp worden de woningen op een milieuvriendelijke manier verwarmd in de winter en gekoeld in de zomer. De warmtepomp (werkt zoals een omgekeerde koelkast) verbruikt weinig energie. De warmte/koude wordt uit de grond gehaald en benut door middel van een gesloten bron. De overwaarde gaat in de opslag. Er zijn geen radiatoren. De huurwoningen zullen worden verhuurd door Achmes Vastgoed.
Aannemer is Tetteroo Bouw- en Projectontwikkeling, Leidschendam.
Deze week op de Voorpagina

Zoeken


Copyright © Nieuws- en advertentieblad De Heraut 2015 | Design by De Heraut