Wekelijks nieuws en meer uit Lansingerland e.o. |
_________________________ _________________________

  Bedrijven in Lansingerland

Bedrijvengids
_________________________ _________________________

  Gemeente

Lansingerland
   Bergschenhoek
   Berkel en Rodenrijs
   Bleiswijk

 Gemeentenieuws

 Meer nieuws

N470
N209

  Links

Knmi
Google
Postadres:

Postbus 43

2650 AA, Berkel en Rodenrijs

Tel: 010 - 511 88 92

Fax: 010 - 511 48 65


  Het weer

Het weer


RSS feed
Firefox

Ladies’ Circle schenkt ¤ 7.000,- aan Scouting Calandtroep

Foto
Scouting Calandtgroep profiteerde van alle
glitter & glamour.


Bergschenhoek - Wist u dat er naast de ‘mannenwereld’ van de Lions en De Ronde Tafel ook dames actief zijn voor goede doelen? Dat bleek zaterdagavond 27 juni weer eens toen Ladies’ Circle (enigszins vergelijkbaar met De Ronde Tafel) een cheque mocht overhandigen van ¤ 7.000,- aan Scouting Calandtroep uit Rotterdam, waar ook veel scouts uit Lansingerland lid van zijn.

Ladies’ Circle bestaat al weer 20 jaar. Ze hield echter voor de eerste keer een Glitter & Glamour Party in Pannenkoekenrestaurant De Bergsche Plas aan de Rottebandreef 50. Met succes, want er waren veel kaarten verkocht en dus zeer druk met prachtig geklede dames en heren die veelvuldig de dansvloer op zochten, waar een DJ bij zo’n feest passende muziek draaide. Rond half twaalf ‘s avonds werd de cheque uitgereikt aan enkele vertegenwoordigers van Scouting Calandtroep. Dit is de afdeling zeeverkenners van scouting Rotterdam. Ze kunnen het geld hard gebruiken want er moet onder meer een nieuw zeil en nieuwe mast op de boot komen. Overgelukkig gingen ze weer huiswaarts, terwijl het feest nog even door ging.
“We hebben zo’n 300 kaarten verkocht en mede dankzij de sponsors konden we dit bedrag bij elkaar brengen”, aldus Sabine Zinsmeister, een van de 16 leden die Ladies’ Circle telt. Samen met Babette Obbens was zij de ‘motor’ achter deze party. “We kiezen altijd lokale goede doelen uit die geen of te weinig subsidie van de gemeente krijgen. Als lid word je ‘gevraagd’. Men moet wel in de groep passen. Het zijn leden met uiteenlopende beroepen en één keer per maand komen we bij elkaar. Leden vertellen bijvoorbeeld iets over hun beroep/bedrijjf en we nodigen gastsprekers uit. Een deel van de opbrengst van onze acties gaat naar Ladies’ Circle Nederland.” Het feest ging nog tot in de kleine uurtjes door. “Volgend jaar willen we een avond als deze onder een wat breder publiek bekend maken. Nu waren er familieleden en kennissen benaderd.”
Deze week op de Voorpagina

Zoeken


Copyright © Nieuws- en advertentieblad De Heraut 2015 | Design by De Heraut