Wekelijks nieuws en meer uit Lansingerland e.o. |
_________________________ _________________________

  Bedrijven in Lansingerland

Bedrijvengids
_________________________ _________________________

  Gemeente

Lansingerland
   Bergschenhoek
   Berkel en Rodenrijs
   Bleiswijk

 Gemeentenieuws

 Meer nieuws

N470
N209

  Links

Knmi
Google
Postadres:

Postbus 43

2650 AA, Berkel en Rodenrijs

Tel: 010 - 511 88 92

Fax: 010 - 511 48 65


  Het weer

Het weer


RSS feed
Firefox

Door Gemeente de Driehoek uitgezonden worden naar Afrika

Foto
Rebecca staat een grote uitdaging te wachten. U kunt haar
plannen financieel ondersteunen door zaterdag uw auto te laten
wassen. Foto: John Hofman.


Bleiswijk – Nadat Rebecca van der Sluis uit Bleiswijk dit jaar geslaagd is voor haar VWO diploma, is haar grote droom altijd al geweest, om een jaar naar het buitenland te gaan. Daarom wordt zij in augustus voor 11 maanden door de Evangelische Gemeente de Driehoek naar Afrika uitgezonden.

Nanda Duijndam

Van de meeste scholieren wordt verwacht, dat zij na het behalen van hun diploma een studie uitkiezen en doorstuderen. Bij Rebecca ligt dat heel anders. Van jongs af aan wist ze dat ze na het behalen van haar diploma een jaartje weg wilde. Haar plannen werden concreter toen ze tot het geloof kwam. Dat was het moment waarop ze besloot het jaar voor God apart te zetten. Na veel praten, nadenken en bidden is ze uiteindelijk bij de training van Operatie Mobilisatie (OM) in Afrika uitgekomen.
Een jaar geleden is Rebecca begonnen met het uitzetten van haar plan. Ze was al bekend met de organisatie Operatie Mobilisatie, omdat drie jongens uit Gemeente de Driehoek ook met OM op een training zijn gegaan in Afrika.
Een van de hoofdmissies van Gemeente de Driehoek is om mensen uit te zenden. “Dit sprak me altijd al heel erg aan, maar ik vond het toch belangrijk dat ik iets ging doen wat ik zelf ook wilde, uiteindelijk ben ik hier toch op uitgekomen. Het is ook best fijn dat zij dit ook al een keer hebben gedaan omdat ik dan toch weet wat er ongeveer gaat gebeuren”, zegt Rebecca.

Training
De training in Afrika bestaat uit twee delen, 40 procent praktijk en 60 procent theorie. De theorie bestaat voornamelijk uit Bijbelstudies en leren over andere culturen. Tijdens het praktijkgedeelte gaat Rebecca met een groep het binnenland van Afrika in om daar mensen te helpen en ontwikkelingswerk te doen. “Je weet niet zo goed wat je in het praktijkgedeelte te wachten staat, dat wordt daar pas bekeken. Het kan best zijn dat je gaat helpen om kerken te bouwen of in de verpleging iets moet doen”, zegt Anton de Zeeuw, Rebecca’s begeleider vanuit de Evangelische Gemeente de Driehoek.

De organisatie Operatie Mobilisatie, staat bekend over de hele wereld.
Rebecca zal in aanraking komen met veel verschillende culturen. Tijdens een
voorbereidingsdag van OM heeft ze de vier Nederlanders ontmoet die ook worden uitgezonden en waar ze tevens samen mee vliegt. “Het zijn vier Nederlanders, die heel gezellig waren en humoristisch. Ook waren ze een beetje van mijn leeftijd, maar hoe de rest van de groep is weet je natuurlijk niet. Het is maar afwachten of je het met iedereen kan vinden en of je elkaars humor begrijpt”, aldus Rebecca.

Thuis Front Commissie
Rebecca’s reis kost veel geld, omdat het helemaal vrijwillig is. Per maand kost het haar 750,- euro ( exclusief de vliegreis). Hiervan heeft ze 25 procent al binnen, maar voor de rest is ze afhankelijk van een financiŽle bijdrage. Een maand voor haar vertrek moet ze 80 procent van haar financiŽn op orde hebben. Om alles rond te krijgen en te regelen heeft ze een Thuis Front Commissie opgericht. Deze commissie bestaat uit vijf vrienden, waaronder haar vader en Anton de Zeeuw. De commissie helpt Rebecca met de voorbereidingen, maar blijft ook dingen regelen als ze in Afrika is.

Car Wash actie
Om het financiŽle plaatje rond te krijgen heeft Rebecca met haar commissie een ‘Car Wash’ actie geregeld. Deze gaat plaatsvinden op zaterdag 4 juli.
Op die dag kunt u vanaf 10.30 uur tot 16.30 uur uw auto laten wassen aan de Bergweg Noord in Bergschenhoek. De opbrengst van de ‘Car Wash’ komt geheel ten goede aan de training van Rebeccca. De wasbeurt wordt u aangeboden door vrienden van Rebecca uit Bleiswijk.
Verder is Rebecca begonnen met het schrijven van een nieuwsbrief om vrienden, familie en donateurs op de hoogte te houden van wat zij meemaakt tijdens de voorbereidingen hier thuis, maar ook over wat ze gaat meemaken in Afrika. De Thuis Front Commissie zorgt voor het verspreiden van de nieuwsbrief. Via de nieuwsbrief is het mogelijk om een financiŽle bijdrage te leveren aan Rebecca’s avontuur. Om u aan te melden voor het ontvangen van Rebecca’s nieuwsbrief kunt u een mailtje sturen naar beccie911@hotmail.com .
Deze week op de Voorpagina

Zoeken


Copyright © Nieuws- en advertentieblad De Heraut 2015 | Design by De Heraut