Wekelijks nieuws en meer uit Lansingerland e.o. |
_________________________ _________________________

  Bedrijven in Lansingerland

Bedrijvengids
_________________________ _________________________

  Gemeente

Lansingerland
   Bergschenhoek
   Berkel en Rodenrijs
   Bleiswijk

 Gemeentenieuws

 Meer nieuws

N470
N209

  Links

Knmi
Google
Postadres:

Postbus 43

2650 AA, Berkel en Rodenrijs

Tel: 010 - 511 88 92

Fax: 010 - 511 48 65


  Het weer

Het weer


RSS feed
Firefox

Subliem concert Nationaal Jeugd Jazz Orkest

Foto
Er is volop jazztalent in Nederland.

Berkel en Rodenrijs - Met het naar Berkel en Rodenrijs halen van het Nationaal Jeugd Jazz Orkest heeft muziekschool Het Polderhuis in de roos geschoten. Het was het op een na laatste concert in de reeks waaraan naast gastmusici ook docenten deelnamen.

John Hofman

Directeur Ankie Janssen heette hen allemaal welkom. Het betrof hier een
landelijk leerorkest, dat om de twee jaar wordt samengesteld uit toptalenten van maximaal 21 jaar. Het orkest staat onder leiding van dirigent Peter Guidi die zich aan het einde van de avond zelfs nog liet verleiden om een blues woordloos (het bekende: baab, bie doe bie da…) mee te zingen. Er was gelukkig behoorlijk wat publiek op af gekomen en niemand van de bezoekers zal daar spijt van hebben gehad. Op het podium stonden 18 echte jazztalenten die alles uit hun instrumenten haalden wat er maar te halen was. Schitterende soli (met name de gitarist blonk uit!) in wervelende werken van onder meer Benjamin Herman en Duke Ellington en gearrangeerd door uitsluitend Nederlandse jazzmusici. Kortom een bigband om van te watertanden en jammer voor u, die er niet bij was! Gezegd moet worden dat de grote zaal van t Manneke zich hiervoor uitstekend leent: goede akoestiek, een perfect podium en een intieme sfeer. Gastsolist deze avond was trombonist Bart van Lier, een van Neerlands beste jazzmuzikanten. Hij ‘speelde’ met de trombone of hij aan tafel een glas wijn zat te nuttigen. Flonkeren, onnavolgbare improvisaties en uitstralend enthousiasme. Tweede gastsolist, trompettiste en tevens docente aan muziekschool Het Polderhuis, Ellister van der Molen, bracht feilloos haar aandeel in het concert ten gehore. Een trompettiste die haar sporen inmiddels heeft verdiend en waar Nederland ook heel blij mee mag zijn: bescheiden en een geweldig muzikante. Ook het samenspel met Bart van Lier klonk perfect en beiden hadden er schik in. Dit was echt een avondje jazz van de hoogste plank. Het gaat gelukkig goed in de ‘kweekschool’ voor jazzmusici. Ze verdienen alle aandacht.
Op 11 juli zal het slotconcert van Het Polderhuis plaatsvinden, aanvang 19.45 uur in ’t Web, Nachtegaallaan 4 te Bleiswijk. Dan zullen alle docenten het slotakkoord inzetten van de muziekschool die daarna de deuren sluit.

Deze week op de Voorpagina

Zoeken


Copyright © Nieuws- en advertentieblad De Heraut 2015 | Design by De Heraut