Wekelijks nieuws en meer uit Lansingerland e.o. |
_________________________ _________________________

  Bedrijven in Lansingerland

Bedrijvengids
_________________________ _________________________

  Gemeente

Lansingerland
   Bergschenhoek
   Berkel en Rodenrijs
   Bleiswijk

 Gemeentenieuws

 Meer nieuws

N470
N209

  Links

Knmi
Google
Postadres:

Postbus 43

2650 AA, Berkel en Rodenrijs

Tel: 010 - 511 88 92

Fax: 010 - 511 48 65


  Het weer

Het weer


RSS feed
Firefox

Open Tuinen Lansingerland groot succes

Foto
Een gezellige drukte tijdens de bezoekjes aan de
verschillende tuinen.


Lansingerland - Afgelopen weekend hebben 42 mensen uit Berkel en Rodenrijs, Bergschenhoek en Bleiswijk hun tuindeuren opengesteld voor het publiek. Met een overzicht van de deelnemende tuinen en een kaart van de gemeente fietsten 150 bezoekers van tuin naar tuin. De variatie aan tuinen was groot, maar de reacties op dit evenement waren allemaal hetzelfde: verschrikkelijk enthousiast. Zowel de mensen die hun tuinen ter bezichtiging hadden opengesteld als de bezoekers hebben twee hele leuke dagen gehad. Er zijn nu al nieuwe aanmeldingen binnen voor volgend jaar, waarmee het meteen een evenement is geworden dat elk jaar terug gaat komen.

Riemke Overal

Initiatiefneemster Tjally Richardson uit Bergschenhoek meldt dat de bezoekers vol lof waren over de vriendelijkheid van de tuinbezitters.
Overal werd koffie, thee of fris aangeboden, waren de mensen aardig en werden tuinervaringen uitgewisseld. De variatie aan tuinen was erg verfrissend, van strak en modern tot romantische cottagetuinen, moestuinen, kassen, water, dieren, kinderspeeltoestellen, alles zat er bij. In Bleiswijk was het beide dagen iets rustiger dan in de andere twee dorpen, maar ook daar kwamen positieve berichten vandaan.

Snuitkever
Bezitters van een tuin in de tuinenbuurt van Bergschenhoek verontschuldigden zich voor het aangevreten blad van sommige planten. De snuitkever die hier actief is en zich vooral te goed doet aan vetbladige planten en hedera’s maakt het voor tuiniers een hele uitdaging de tuin mooi te houden. De gemeente heeft in het voorjaar de grond geïnjecteerd met aaltjes die de eitjes en larven van de snuitkever moeten opeten, waardoor het diertje uitsterft. In het najaar gebeurt het nog een keer. Of dit al effect heeft konden de tuinbezitters niet zeggen, volgens tellingen van de gemeente is de snuitkeverpopulatie gedaald.

Volgend jaar
Organisatrices Tjally Richardson en Agnes van der Veer kunnen terugkijken op een geslaagd weekend en zijn zeker van plan dit evenement jaarlijks te laten terugkomen. Er zijn nu al weer tien particulieren bijgekomen die volgend jaar hun tuin ook open willen stellen. Het komende jaar zal worden gekeken of er sponsors gevonden kunnen worden die de drukkosten op zich willen nemen. Ook zal worden geprobeerd om alle deelnemers bereid te krijgen hun tuin zowel zaterdag als zondag open te stellen. Nu kwam het voor dat tuinen die vlak bij elkaar lagen beide op een andere dag opengesteld waren, waardoor de bezoekers maar één van beide tuinen hebben bezocht, terwijl ze ze best allebei hadden willen zien.
Deze week op de Voorpagina

Zoeken


Copyright © Nieuws- en advertentieblad De Heraut 2015 | Design by De Heraut