Archief - Nieuwsblad De Heraut

Postadres:

Postbus 43

2650 AA, Berkel en Rodenrijs

Tel: 010 - 511 88 92

Fax: 010 - 511 48 65

Start begeleidingstraject voor kinderen met overgewicht

Overgewicht
De cursus wordt onder andere gegeven door diëtiste
Gerda Stougie.


Lansingerland - Veel kinderen met overgewicht zitten minder lekker in hun vel. Speciaal voor hen start er daarom in maart een cursus, waarin de kinderen op een positieve manier leren gezonder te eten en meer te bewegen. Ook werken zij aan het verbeteren van hun zelfbeeld. (meer)

Jeugdtheater Hofplein presenteert Doornroosje, Doornroosje

jeugdtheather
Alle leerlingen van de jeugdtheaterschool uit Bergschenhoek
tijdens de repetitie met kostuum en grime op de bühne van
Theater 222.


Lansingerland - Van 8 februari tot en met 16 maart presenteren de leerlingen van Jeugdtheaterschool Bergschenhoek en Papendrecht op originele wijze samen het stuk Doornroosje, Doornroosje in Theater 222, een tweede en bovendien zeer sfeervol theater van het Jeugdtheater Hofplein aan de Pieter de Hoochweg in Rotterdam. (meer)

Jennie Sepers krijgt steeds meer het gevoel zinvol bezig te zijn

Jennie Sepers
Jennie Sepers in Bodnath bij een grote Stupa
(Tempel).


Hasora-Chilana/Nepal - Woensdag 9 januari is ze vertrokken, de Berkelse Jennie Sepers. Haar missie, zo zullen we het maar noemen, naar Nepal krijgt na een wat rommelige aanloopperiode steeds meer gestalte. Begaan met het lot van vooral kinderen in Nepal is Jennie Sepers voor drie maanden vertrokken naar het land waar ze al verschillende keren op vakantie was geweest. (meer)

Straatolifanten op tv

Lansingerland - Llink TV zendt zaterdag 2 februari om 21.25 uur op Nederland 3 het programma Aanpakken en Wegwezen uit. In dit programma wordt de Stichting Bring the Elephant Home gevolgd toen zij de straatolifant Faa Sai konden vrijkopen. (meer)

Nieuwe datum Informatiemiddag whiplash

Zoetermeer/Lansingerland - Het Whiplash Informatiecentrum Europa (W-I-E) organiseert op dinsdag 12 februari (en niet zoals eerder aangekondigd op 7 februari) in de Hoofdbibliotheek, Stadhuisplein 2 te Zoetermeer een informatiebijeenkomst over whiplash. (meer)

Wijziging spreekuur Opvoedbureau

Lansingerland - Opvoeden kan vragen, twijfels en zorgen oproepen. Soms weet men niet meer wat men er mee aan moet. Vaak helpt het als er met iemand over gepraat kan worden. (meer)

Woningbeurs Lansingerland biedt overzicht nieuwbouwwoningen

Lansingerland/Berkel en Rodenrijs - Op zaterdag 26 januari vindt van 10.00 tot 14.00 uur in het gemeentehuis van Berkel en Rodenrijs de Woningbeurs Lansingerland plaats. (meer)

René Klawer nieuwe voorzitter VNO-NCW West

Rene Klawer
René Klawer (foto: Michel Porro).

Regio - Tijdens de nieuwjaarsreceptie van VNO-NCW West op 10 januari in Den Haag is René Klawer officieel aangesteld als voorzitter van de regionale werkgeversorganisatie voor Noord- en Zuid-Holland. (meer)

De Zonnebloem zet stamppottenmaaltijd op tafel

Zonnebleom
De gasten aan tafel konden kiezen uit verschillende
stamppotten.


Lansingerland - Op initiatief van de Zonnebloem afdeling Berkel en Rodenrijs werd afgelopen zondag in samenwerking met de Rabobank Lansingerland alle Zonnebloem gasten uit Lansingerland en een aantal vrijwilligers een stamppottenmaaltijd voorgezet. (meer)

Minister Donner spreekt over thema 'Meedoen aan de samenleving'

Minster Donner
Minister Donner.

Lansingerland/Westland - Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid mr. J.P.H. Donner komt op maandagavond 21 januari naar de gemeente Westland. (meer)

Jeugdgroep de Kas organiseert een cabaretavond voor jongeren

Lansingerland - Opnieuw staat de jongeren van Lansingerland en omgeving een grandioze cabaretavond te wachten. Jeugdgroep de Kas organiseerde in 2006 al een hele leuke avond rondom cabaretgroep "De Oermannen" en het succes was zo groot dat de 15-plussers van de Kas besloten te gaan voor een herhaling. (meer)

Sociale vaardigheidstrainingen en theatercursussen Theater Vlammen

Lansingerland - Theater Vlammen start binnenkort met verschillende theatercursussen voor jong en oud. Naast de lopende cursussen is er ook een kennismakingscursus improvisatietheater. (meer)

Cursus weidevogelbescherming

Regio - Landschapsbeheer Zuid-Holland start woensdag 16 januari een cursus Vrijwillige Weidevogelbescherming in Schipluiden aan de Burgemeester Musquetiersingel 40. (meer)

Diana Lorier: "Melanchthon wil echt iets betekenen voor onze samenleving!"

Diane Lorie
Op De Blesewic hecht men erg aan de betrokkenheid van
leerlingen, vertelt directeur René Meijster (l). Twee leerlingen
van zijn school, Sharon Shreiber (brugklas Bb5) en Joceline Baas
(T3b), maakten in dat kader zowel het ontwerp als de tekst van
de Kerstkaart die door alle acht vestigingen van Melanchthon
wordt gebruikt.


Lansingerland/Rotterdam - "Op onze acht vestigingen zitten nu bij elkaar ruim 4000 leerlingen. En we groeien de komende jaren nog verder. Daar ben ik natuurlijk blij om want dat betekent dat ouders en leerlingen vertrouwen hebben in onze aanpak en ons onderwijs. (meer)

Alzheimercafé Lansingerland: Dementie of vergeetachtigheid?

Lansingerland/Bergschenhoek - Wat is het verschil tussen gewone vergeetachtigheid en dementie. Uitleg over hoe de diagnose dementie wordt gesteld en over de oorzaken van dementie en welke verschijnselen het kent. (meer)

Pax Kinderhulp zoekt nog twee gastgezinnen

Lansingerland - Pax Kinderhulp, de organisatie die jaarlijks een vakantiereis organiseert voor een twintigtal (wees)kinderen uit Armenië, is naarstig op zoek naar twee gastgezinnen. (meer)

Patiëntenplatform gaat op in Zorgbelang Zuid-Holland

Lansingerland/Oostland - Vanaf 1 januari 2008 maakt het Regionaal Patiënten Consumenten Platform-Delft Westland Oostland deel uit van de nieuw opgerichte Stichting Zorgbelang Zuid-Holland. (meer)

Minder milieuvergunningen door nieuw Activiteitenbesluit

Regio Rijnmond - Vanaf 2008 is het nieuwe Activiteitenbesluit met algemene milieuregels voor bedrijven van kracht. (meer)

Voorlichtingsavond over bevallen

Zoetermeer - Onder het motto "Hoe bevalt 't Lange Land Ziekenhuis" vindt er op 15 januari 2008 om 19.30 uur een voorlichtingsavond voor zwangeren en hun partners plaats. (meer)

Informatiebijeenkomst whiplash

Zoetermeer/Lansingerland - Het Whiplash Informatiecentrum Europa (W-I-E) organiseert op dinsdag 8 januari van 13.00 tot 15.00 uur in de Hoofdbibliotheek te Zoetermeer aan het Stadhuisplein 2 (melden aan de balie van de bibliotheek) een informatiemiddag over whiplash. (meer)
Copyright © Nieuws- en advertentieblad De Heraut 2015 | Design by De Heraut