Archief - Nieuwsblad De Heraut

Postadres:

Postbus 43

2650 AA, Berkel en Rodenrijs

Tel: 010 - 511 88 92

Fax: 010 - 511 48 65

In beslag genomen

Bergschenhoek - Vorige week dinsdagochtend hebben politieagenten van district Noord materialen voor een hennepkwekerij in beslag genomen. Na een anonieme tip gingen zij rond half tien naar een woning aan het Weg en Bos. Hier aangekomen troffen ze verschillende materialen die gebruikt worden om hennep te kweken. Deze zijn in beslag genomen. De politie doet onderzoek naar een mogelijke verdachte.

Fiets gestolen

Berkel en Rodenrijs - In de omgeving van het RandstadRailstation werd op 23 januari een fiets gestolen. De diefstal vond overdag plaats.

Auto-inbraken

Lansingerland - Op 21 januari werd uit een op de Diamant in Berkel en Rodenrijs geparkeerd staande auto een autoradio gestolen. Enkele dagen later - in de nacht van 23 op 24 januari - overkwam dit de eigenaar van een op de Planetenweg staande wagen. In dezelfde nacht werd ook op de Veldspaat ingebroken in een auto. Uit deze wagen werd navigatieapparatuur gestolen. Ook in Bergschenhoek was het raak. Daar werd in de nacht van 25 op 26 januari op de Ameland ingebroken in een auto. Ontvreemd werden een acculader, een trui, een carkit, navigatieapparatuur en wat kleingeld.
De politie adviseert autobezitters geen spullen in de auto achter te laten. Zelfs een kledingstuk kan aanleiding geven tot inbraak. Ook is het advies om het dashboardkastje open te zetten, zodat men kan zien dat er geen spullen in de auto liggen - ook niet in afgesloten vakjes en kastjes.

Oppas onaangenaam verrast

Berkel en Rodenrijs - Zaterdagavond 26 januari werd tegen elf uur aangebeld bij een woning in De Linie. De oppas die de deur opende, zag twee mannen voor de deur staan, van wie er één dreigde met een voorwerp dat op een vuurwapen leek. Het werd niet helemaal duidelijk wat de mannen wilden, maar korte tijd later vertrokken zij weer. Het leek alsof zij bij het verkeerde huis hadden aangebeld. Buurtonderzoek heeft niets opgeleverd. De politie zal de zaak verder onderzoeken.

Autospiegel vernield

Berkel en Rodenrijs - In de Krugerlaan werd zaterdagavond even voor middernacht de linkerbuitenspiegel van een geparkeerd staande auto afgebroken. (meer)

Grote brand in Elysium snel geblust

Bleiswijk - De brandweer van Bleiswijk rukte in de vroege ochtend van maandag 28 januari even voor vijven uit naar een brand in het Elysium aan de Kooilaan. (meer)

Fietsen gestolen

Berkel en Rodenrijs - In de nacht van 12 op 13 januari werd op de Spoorhaven een fiets gestolen. Een dag later werd er een fiets ontvreemd vanaf de Stationsweg. Beide fietsen stonden bij de haltes van RandstadRail.

Auto bekrast

Berkel en Rodenrijs - In de periode tussen 1 en 12 januari werd het linkerportier van een in de Krugerlaan geparkeerd staande auto bekrast. Van de dader(s) ontbreekt elk spoor.

Bromfietser gewond

Berkel en Rodenrijs - Zaterdag 19 januari ontstond er even voor tien uur 's avonds in de Herenstraat een aanrijding tussen een bromfietser en een auto. De bestuurder van de auto, een 18-jarige man uit Rijnsburg zag bij het afslaan naar de Terpstraat, de hem tegemoet komende bromfietser over het hoofd. De 52-jarige bromfietser uit Spijkenisse werd met nekklachten overgebracht naar het Sint Franciscus Gasthuis. De bestuurder van de auto bleef ongedeerd.
De politie heeft getuigen van het ongeval gehoord. De Technische Ongevallen Dienst heeft een onderzoek naar de toedracht ingesteld.

Inbraak niet gelukt

Bleiswijk - In de vroege ochtenduren van woensdag 16 januari is geprobeerd in te breken in een winkelpand op de Plaats. Aan de achterzijde van de winkel bleek een deur en het slot ervan te zijn geforceerd. Men is niet binnen geweest. Het alarm heeft de inbreker waarschijnlijk weggejaagd.

Geldbedrag gestolen

Bergschenhoek - Tussen maandag 14 januari en dinsdagmiddag 15 januari werd ingebroken in een sportkantine aan het Sporthoekpad in Bergschenhoek. Er bleek een raam te zijn opengebroken. Men ging er met een onbekend geldbedrag vandoor. De inbraak is waarschijnlijk om kwart over drie 's nacht gepleegd daar op dat moment het alarm is afgegaan.

Ruit ingegooid

Bergschenhoek - Vier personen hebben op 17 januari rond de klok van vier uur 's nachts geprobeerd in te breken in een winkel op de Kruin. Zij hadden een ruitje van de zijingang ingegooid. Ze gingen er al snel op twee scooters, een grijze en een roodkleurige, vandoor. De vier personen hadden elk hun capuchon opgezet.

Meisje krijgt stomp in maag

Berkel en Rodenrijs/Pijnacker - Een 12-jarige meisje uit Berkel en Rodenrijs, dat vanaf haar school in Pijnacker op weg was naar huis werd donderdag 10 januari samen met haar vriendin belaagd door een vijftal jongens. De meisjes reden op het fietspad langs de Klapwijkseweg vlak voor de fietstunnel na de bebouwing in Pijnacker toen de vijf knullen in de leeftijd van een jaar of veertien de weg versperden. Toen één van de meisjes aangaf dat de jongens opzij moesten gaan, stapte een van de jongens af en stompte haar in haar maag. Overstuur gingen de meisjes er vandoor, aanvankelijk nog nagezeten door een van de jongens. Na een korte woordenwisseling konden de meisjes hun weg vervolgen.

Op heterdaad betrapt

Zoetermeer/Bergschenhoek - Een 16-jarige jongen uit Bergschenhoek werd zaterdagavond 12 januari op heterdaad betrapt toen hij samen met een vriend graffiti aanbracht op een sportschool aan de Meerzichtlaan in Zoetermeer. Dit werd gezien door een medewerker van de sportschool die de jongen beetgreep. Zijn vriend kon ontkomen. De sportschoolhouder waarschuwde de politie waarna de verdachte werd overgedragen. De verdachte werd overgebracht naar het bureau waar hij een verklaring afleggen. Zijn vriend, van wie de identiteit bekend is, moet binnenkort een verklaring afleggen.

Mishandeling in woning

Berkel en Rodenrijs - Politieagenten hebben zondagavond 13 januari een man en een vrouw aangehouden, omdat zij ervan verdacht worden elkaar te hebben mishandeld. Rond kwart voor acht die avond werd gemeld dat een vrouw mishandeld werd in haar woning aan het Deventerpad. Gealarmeerde agenten waren snel aanwezig. Bij de woning aangekomen bleek na kort onderzoek dat zowel de man (36), als zijn 25-jarige vrouw verdacht worden van het mishandelen van elkaar. Het tweetal is overgebracht naar het politiebureau en ingesloten in afwachting van het onderzoek.

Zonder te betalen

Berkel en Rodenrijs - In een supermarkt aan het Westerwater werd zaterdagmiddag 12 januari een 35-jarige inwoonster van Bergschenhoek betrapt op het niet afrekenen van de boodschappen met een waarde van ongeveer zestig euro. De vrouw is meegenomen naar het bureau en zal een bekeuring krijgen.

Auto in het water

Berkel en Rodenrijs - Op de Molenweg raakte vrijdagmiddag 11 januari een 20-jarige inwoonster van Rotterdam met haar auto te water. Zij kon zelf uit de auto klimmen en raakte niet gewond. De vrouw verklaarde naderhand dat zij moest uitwijken voor een tegenligger en daarbij de macht over het stuur verloor.

Reprimande na verbranden kerstbomen

Berkel en Rodenrijs - In de nabijheid van de Berkelse hockeyvereniging waren woensdagavond 9 januari om 20.00 uur drie jongens in de leeftijd van 14 jaar bezig met het verbranden van een aantal kerstbomen. Het vuurtje werd op een braakliggend terrein gesticht. Omdat de jongens zich zeer beleefd opstelden tegenover de gealarmeerde politieagenten, bleef het bij een reprimande.

Te diep in het glaasje gekeken

Bergschenhoek - In de nachtelijke uren van dinsdag 8 januari werd een 22-jarige automobilist uit Rotterdam op het Weg en Bos aangehouden, omdat hij te diep in het glaasje had gekeken. De man zal zich voor de rechter moeten verantwoorden. Dezelfde dag, maar dan om half twaalf 's avonds werd een 39-jarige inwoner van Bleiswijk aangehouden, omdat hij teveel gedronken had. Ook hij kreeg een dagvaarding mee naar huis.

Betrokken bij aanrijding

Bleiswijk - Op de Kruisweg ontstond op 7 januari een aanrijding, waarbij een 44-jarige automobilist uit Hazerswoude-Rijndijk betrokken was. De man bleek teveel gedronken te hebben. Hij zal zich voor de rechter moeten verantwoorden. Bij de aanrijding ontstond alleen materiële schade.

Winkeldiefstal

Bleiswijk - Op vrijdag 11 januari probeerde een 51-jarige Bleiswijkse een aantal goederen te stelen uit een supermarkt aan de Dorpsstraat. Zij werd echter op heterdaad betrapt. De vrouw is aangehouden en kreeg een winkelverbod opgelegd. Ook moet ze een boete van ¤ 110,- betalen; de boodschappen gingen terug naar de winkel.

Aanrijding op zebrapad

Bergschenhoek - Op woensdag 2 januari jongstleden werd een 85-jarige inwoner van Bergschenhoek aangereden op een zebrapad in de Dorpsstraat in zijn woonplaats. (meer)

Fietsster gewond

Berkel en Rodenrijs - Op de kruising Muiderstraat - Klapwijksezoom botsten vorige week woensdagmorgen een auto en een fietser op elkaar. Het ongeluk gebeurde even voor twaalf uur. Een automobilist draaide vanuit de Muiderstraat de Klapwijksezoom op toen een 46-jarige vrouw op haar fiets de Muiderstraat instuurde. De twee raakten elkaar waardoor de fiets werd beschadigd, de bestuurster is voor onderzoek naar het Sint Franciscus Gasthuis gebracht.

Aanhouding opgeblazen abri

Bergschenhoek - Oplettende getuigen hebben op oudejaarsdag twee daders van het opblazen van een abri aan de Jacob Marislaan kunnen aanwijzen, waarna de politie de jongens heeft aangehouden. Het betreft een 17-jarige inwoner van Bleiswijk en een 16-jarige inwoner van Bergschenhoek. De abri was met vuurwerk vernield.

Getuigen vernielingen gezocht

Bergschenhoek - Op oudejaarsdag werd in het IJslandmos een auto door vuurwerk beschadigd. Aan de Stampioendreef ontstond schade aan een gebouw. Ook hierbij speelde vuurwerk een rol. De politie vraagt eventuele getuigen zich te melden, tel. 0900 - 88 44.

Verkeersbord vernield

Bergschenhoek - Op de Europasingel werd op 31 december om 23.05 uur een verkeersbord van z'n paal afgeblazen. Er werd - en dat mag geen verbazing wekken - vuurwerk gebruikt. De verdachte heeft zich inmiddels gemeld. Het betreft een 21-jarige inwoner van Bergschenhoek.

Vernielingen in Bleiswijk

Bleiswijk - Een groot aantal abri's heeft de viering van oud en nieuw niet overleefd. Zo werd in de IJsvogellaan om 23.20 uur een bushokje vernield. Van de daders ontbreekt elk spoor. Eventuele getuigen kunnen zich bij de politie melden, tel. 0900 - 8844. De politie wil er alles aan doen de daders te achterhalen, zodat de kosten van de schade op hen kan worden verhaald.

Gestolen auto

Bleiswijk - In de Kastanjelaan werd in de periode tussen 23 december en 2 januari een grijze VW Golf gestolen. De diefstal werd pas in het nieuwe jaar ontdekt, omdat de eigenaar een week afwezig was.

Poging inbraak

Berkel en Rodenrijs - Op het Rozenpad werd tussen 29 december en 1 januari geprobeerd in te breken in een woning. De bewoners ontdekten op nieuwjaarsdag dat de voordeur beschadigd was. Het bleef echter bij een poging.

Bedrijfsinbraak Zuidersingel

Berkel en Rodenrijs - Op 1 januari werd tussen 6.15 en 11.00 uur ingebroken in een bedrijf waar de dagen ervoor nog vuurwerk was verkocht. De vuurwerkbunkers bleken voor de inbrekers niet toegankelijk te zijn. Er werd wel wat kindervuurwerk en alcoholische drank gestolen. Ook ging men er met een computer vandoor.

Op heterdaad betrapt

Berkel en Rodenrijs - Een 17-jarige inwoner van Berkel en Rodenrijs werd op oudejaarsdag op het Westerplein op heterdaad betrapt door agenten op het moment dat hij de kerstverlichting van een luifel trok. (meer)

Hond dood door rattengif

Berkel en Rodenrijs - De verdrietige eigenaar van hond Spike meldde zich afgelopen weekend bij de redactie met de mededeling dat zijn negenjarige hond overleden was, nadat deze rattengif had binnen gekregen. (meer)

Aanhouding dief

Bleiswijk - Politieagenten hebben vorige week dinsdagavond een inbreker aangehouden. Nadat de man rond kwart over tien tegen een voorbijganger opschepte over een kraak die hij eerder die dag had gezet waarschuwde deze de politie. Aan de hand van het gegeven signalement troffen de agenten de verdachte aan op de Dorpsstraat/Lijsterlaan. Tijdens onderzoek bleek de 41-jarige Rotterdammer een grote hoeveelheid kleingeld op zak te hebben. Hierop is hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Uit het verhoor bleek dat het geld afkomstig was uit een kerk aan de Dorpsstraat, waar eerder die dag ingebroken was. Het geldbedrag is teruggeven aan de kerk. De verdachte is ingesloten in afwachting van het onderzoek.

Gewonden bij vechtpartij

Bergschenhoek - Vrijdagavond 28 december ontstond er rond half elf in een woning aan de Maria Enzersdorflaan onenigheid tussen twee mannen. De ruzie liep uit op een vechtpartij, waarbij een 61-jarige man gewond raakte aan onder andere zijn gezicht. Hij is overgebracht naar het Erasmus MC te Rotterdam. Een 36-jarige Rotterdammer was het slachtoffer met een cricketbad te lijf gegaan. De politie onderzoekt de juiste toedracht.

Computers gestolen

Berkel en Rodenrijs - De politie stelt een nader onderzoek in naar een inbraak in een bedrijf aan de Industrieweg. Hier werden tussen vrijdagavond 28 december half zes en zaterdagmorgen 29 december negen uur tussen de twintig en dertig computers weggenomen. De Forensische Opsporing heeft een nader sporenonderzoek verricht.

Onbekenden vernielen waterbassin

Pijnacker - Onbekenden hebben vrijdag 28 december om 20.45 uur in de Oude Leedeweg met vermoedelijk een lawinepijl een gat in het zeil van een waterbassin van een tuinder geschoten. Het bassin met daarin elf kuub water dreigde het te begeven en hierdoor kwamen de nabijgelegen kassen in gevaar. De brandweer heeft het waterbassin leeggepompt om de druk te verminderen. In het bassin vond de politie restanten van een lawinepijl. De politie onderzoekt de zaak. Bent u getuige geweest van dit voorval of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de daders? Neemt u dan contact op met de recherche van Politiebureau Pijnacker/Nootdorp via 0900 - 8844. Anomiem kan uiteraard ook, via M: 0800 - 7000.
Copyright © Nieuws- en advertentieblad De Heraut 2015 | Design by De Heraut