Archief - Nieuwsblad De Heraut

Postadres:

Postbus 43

2650 AA, Berkel en Rodenrijs

Tel: 010 - 511 88 92

Fax: 010 - 511 48 65

Lions ontvangen jongeren vanuit de hele wereld op Outdoor Valley

Foto
Elk met in hun hand de vlag van hun land poseerden de jongeren
samen met de begeleiders tijdens de opening bij Outdoor Valley.


Bergschenhoek – Vier groepen van in totaal rond de honderd jongeren werden vorige week welkom geheten in Nederland. Ze arriveerden van even zoveel plaatsen van over de hele wereld om hier in contact te komen met leeftijdgenoten en tevens kennis te maken met het land. (meer)

Getuige van een misdrijf? Bel 112

  Foto
Het advies van de nieuwe wijkchef Hans Hansum: bel
meteen 112 bij het zien van een misdrijf, zodat de politie in
actie kan komen.


Lansingerland – In de weken dat veel mensen op vakantie zijn komen er bij de politie (te) regelmatig meldingen binnen van woninginbraak. (meer)

Corry Ammerlaan vertelt cursisten Zomeracademie over haar werk

Foto
Corry Ammerlaan vertelde over haar werk en liet
enkele ontwerpen zien.


Lansingerland – Na een historische en een ‘groene’ dag beleefden de deelnemers aan de zomeracademie donderdag 23 juli een creatieve dag met onder andere een bezoek aan Artihove. (meer)

Wethouder brengt werkbezoek aan de buren

Foto
Bezoek voor de kinderen van Het Paleisje.

Berkel en Rodenrijs – Wethouder Werner ten Kate, met in zijn portefeuille onder andere ‘opgroeien in Lansingerland‘ bracht dinsdagmiddag 21 juli een werkbezoek aan kinderdagverblijf Het Paleisje; sinds enkele maanden ‘de buur’ van het voormalig gemeentehuis van Berkel en Rodenrijs aan de Raadhuislaan. (meer)

Het zwembad is open!!


Al vroeg vormde zich een rij voor de ingang van zwembad De Windas.

Lansingerland
– Al voor negenen kwamen maandagochtend 20 juli de eerste belangstellenden informeren hoe laat ze naar binnen mochten. Ze moesten echter tot tien uur geduld hebben, want toen gingen de deuren voor de eerste keer open van het splinternieuwe zwembad De Windas. Een bijzonder moment waarbij menig traantje werd weggepinkt door de mensen die er keihard aan werkten dit bijzondere moment mede te mogen realiseren.
(meer)

Getuigenoproep na overval tankstation

Bergschenhoek - De recherche heeft een onderzoek ingesteld naar een beroving bij een tankstation. Bij het station aan de Bergweg-Zuid kwamen rond kwart over zes twee jongens aanrijden op een scooter. Eén van hen ging naar binnen. Hij dwong het aanwezige personeel met een vuurwapen gelijkend voorwerp om geld af te geven. Nadat dit was gebeurd, gingen ze er weer vandoor. Er raakte niemand gewond tijdens de overval.
(meer)

Goed werk afdelingsinspecteurs Dierenbescherming


Rinus Bodbijl (links) en René Taat houden het dierenwelzijn in onze dorpen in de gaten.

Lansingerland - Gaan bij u ook de haren overeind als u dierenleed ziet op de TV of iemand zijn dier ziet slaan omdat het niet luistert? Overal ter wereld komt dit helaas voor. Gelukkig nauwelijks in Lansingerland. We spraken met twee afdelingsinspecteurs van de Dierenbescherming 3B, Rinus Bodbijl en René Taat uit Berkel en Rodenrijs.
(meer)

Hutten bouwen in niemandsland


De groenstrook achter het bedrijfspand van de heer Van der Kaaden waar de jeugd een hut bouwde.

Berkel en Rodenrijs – De vakantie is aangebroken en wat is er dan leuker dan in begroeid gebied een hut bouwen van afvalhout. Dat gebeurde langs het fietspad tussen Berkel Centrum en het station van de RandstadRail ter hoogte van de Bonfut en Wildersekade. Buren zijn echter minder gelukkig met de bouw, want zij vrezen overlast.
(meer)

Negatief zwemadvies Bleiswijkse Zoom

Bleiswijk - De provincie Zuid-Holland heeft een negatief zwemadvies afgekondigd voor de Bleiswijkse Zoom in Bleiswijk. Oorzaak is de aanwezigheid van een grote hoeveelheid giftige blauwwieren.
(meer)

Vanaf september nieuwe muziekschool in Lansingerland


Jolanda Wagenaar en Rocky Dotulong vormen de directie van de nieuwe muziekschool in Lansingerland. Zij en wethouder Boedhoe gaven een toelichting op de plannen.

Lansingerland – Het college van b. en w. heeft besloten het muziekonderwijs in Lansingerland te gunnen aan Jay’s Place, een dans- en muziekschool in Pijnacker. De school zal gebruik maken van de locaties waar nu nog Het Polderhuis gevestigd is. De eerste leerlingen zullen zich binnenkort kunnen aanmelden.
(meer)

Directie Het Polderhuis niet over keuze college voor nieuwe muziekschool ingelicht

Lansingerland - Over de keuze voor een nieuwe aanbieder van muziekonderwijs is de directie van de dit jaar sluitende muziekschool Het Polderhuis niet door het college geďnformeerd. Dat er een andere gegadigde was merkte men doordat die buiten hun medeweten hun schoollocatie had bezichtigd.
(meer)

Brand in Hoekse sporthal


Met houweel, schep en motorzaag werd het dak boven de achterentree open gelegd. Men nam geen enkel risico dat de brand verder zou woeden.

Bergschenhoek – Een brand in sporthal Berghonk bracht maandagmiddag 13 juli even na half vijf een groot aantal hulpverleners op de been. Nadat eerst de melding ‘middenbrand’ werd doorgegeven werd al snel opgeschaald naar grote brand, omdat het vuur tussen de dakspanten bleek te woeden en niet vooraf kon worden bekeken in hoeverre die zou doorslaan.
(meer)

Zwembad De Windas open vanaf maandag 20 juli


Ook Jip, de mascotte van Sportfondsen Lansingerland, heet u en jullie van harte welkom in zwembad De Windas.

Bergschenhoek - Het is zover, een historisch moment is aangebroken: zwembad De Windas gaat open op maandag 20 juli om 10.00 uur, zo laat Vera van Welzenis, manager van het zwembad weten.
(meer)

Negatief zwemadvies Bleiswijkse Zoom

Bleiswijk - De provincie Zuid-Holland heeft een negatief zwemadvies afgekondigd voor de Bleiswijkse Zoom in Bleiswijk. Oorzaak is de aanwezigheid van een grote hoeveelheid giftige blauwwieren.
(meer)

Lawaai HSL leidt tot vragen in gemeenteraad

lawaai

Lansingerland – Het lawaai dat wordt veroorzaakt door het proefrijden van de HSL heeft geleid tot vragen in de gemeenteraad. (meer)

Groot feest op basisschool De Regenboog

Foto
Meester Wilkes was thuis met een Amerikaanse cadillac
opgehaald.


Bergschenhoek - Vrijdag 3 juli was het groot feest op CBS De Regenboog. De directeur meester Wilkes vierde zijn 25-jarig jubileum en de school was voor een dag “Theater de Regenboog” en meester Wilkes was de ster van de dag. (meer)

Berkelse Dames figureren in ‘Don Quichot in Holland’

Foto
Mary-Ann en Carla, beiden inwoners van Berkel en
Rodenrijs, kwamen elkaar toevallig tegen tijdens de
repetities.


Berkel en Rodenrijs - Op de Rotterdamse Maasvlakte speelt sinds 12 juni het openlucht theaterspektakel ‘Don Quichot in Holland’, waarin de Berkelse dames Mary-Ann Sandifort en Carla van de Pol figureren. (meer)

Dagtocht senioren Bleiswijk vertrekt met volle bus

Foto
Het was goed toeven op de asperge- en wijnboerderij
De Santspuy.


Bleiswijk – Op donderdag 25 juni gingen de senioren van Bleiswijk er met een volle bus op uit, voor een leuke dagtocht naar Brabant. (meer)

Showavond majorettevereniging Atalanta

Foto
Showavond Atalanta in het centrum van Berkel en Rodenrijs.


Berkel en Rodenrijs – Op zaterdagavond 4 juli geeft majorettevereniging Atalanta een showavond in het dorpscentrum van Berkel en Rodenrijs. (meer)

Bestrijding eikenprocessierups gestart

Foto nr. 1
Een gespecialiseerd bedrijf was de afgelopen dagen in het
Lage Bergse Bos actief met het bestrijden van de eikenprocessierups.


Lansingerland - We nemen het vaak niet zo serieus als er wordt gewaarschuwd
voor de eikenprocessierups die op eikenbomen zit en allerlei kwalen kan veroorzaken. Deze rups die bultjes, jeuk, ontsteking aan de ogen en zelfs misselijkheid kan veroorzaken als we er mee in aanraking komen, komt nu ook in Lansingerland voor. (meer)

Ruim 100 winnaars bij Floralia van Groei en Bloei

 Foto
Burgemeester Van Vliet met de drie beste kwekertjes,
Julian Vrij (de Acker), Ben Zijderveld (de Regenboog) en
Joëlle van Dorp (Het Baken).


Bleiswijk - Een volle en zeer warme kantine van bloemenveiling FloraHolland was dinsdagavond 23 juni het decor van de prijsuitreiking aan de kinderen van bijna alle basisscholen in Lansingerland die, gestimuleerd door Groei en Bloei afdeling Lansingerland, voor het jaarlijks evenement Floralia van een stekkie een prachtige plant hadden weten te kweken. (meer)

Intentieovereenkomst logistiek distributiecentrum op Oudeland

Foto
V.l.n.r. Robin van den IJssel, Ruud Egas, wethouder
Dick van Vliet en Frank Bos.


Berkel en Rodenrijs - De intentie van de gemeente Lansingerland om met enkele bedrijven te komen tot het vestigen van een logistiek distributiecentrum op bedrijvenpark Oudeland, is woensdag officieel ‘omgezet’ in het ondertekenen van de intentieovereenkomst. (meer)

Verloren en gevonden

Berkel en Rodenrijs – Verloren op 24 juni lievelingsknuffel Schaap. Wie de knuffel gevonden heeft, wordt verzocht contact op te nemen met tel. 010 – 5116949.

Copyright © Nieuws- en advertentieblad De Heraut 2015 | Design by De Heraut