Archief - Nieuwsblad De Heraut

Postadres:

Postbus 43

2650 AA, Berkel en Rodenrijs

Tel: 010 - 511 88 92

Fax: 010 - 511 48 65

Oprichting Parkmanagement Oudeland met handtekeningen bekrachtigd

Parkmanagment
De handtekeningen worden gezet door v.l.n.r. Corrie van
den Berg (gemeente), Michel Capitein, notaris Overtoom,
wethouder Boedhoe, Kees van der Helm, Joop Houweling
en Theo Bentvelsen (gemeente).


Berkel en Rodenrijs - Op vrijdag 25 januari werd met het zetten van een handtekening en in het bijzijn van de notaris de Stichting Parkmanagement Oudeland opgericht. (meer)

Bibliotheken openen Makkelijk Lezen Plein

Bibliotheken
Het Makkelijk Lezen Plein in Bleiswijk werd op feestelijke
wijze geopend door leerlingen van een aantal basisscholen en
de schrijfster Selma Noort.


Lansingerland - Vorige week openden de bibliotheken van Lansingerland het Makkelijk Lezen Plein (MLP), een kast met materialen speciaal voor deze doelgroep (kinderen van 8 tot 12 jaar). (meer)

Het Groot Lansingerlands Onderwijsdebat 2008

Onderwijsdebat
Tweede Kamerlid Ineke Dezentjé Hamming.

Lansingerland - Op maandag 4 februari organiseert de VVD-fractie Lansingerland het Groot Lansingerlands Onderwijsdebat in de aula van het Wolfert Dalton aan de Boterdorpseweg 21 in Bergschenhoek. (meer)

Werkzaamheden Landscheidingspark worden zichtbaar

Landscheidingspark
De voorbereidende werkzaamheden zijn inmiddels
begonnen.


Lansingerland - Er is nog wat fantasie voor nodig, maar voor wie goed kijkt zijn de werkzaamheden aan het Landscheidingspark-in-wording nu toch echt zichtbaar. (meer)

Thema-avond 'Peuters leuk maar lastig'

Bergschenhoek - Vierstroomzorgring organiseert vanaf 3 maart voor ouders van kinderen van 1 tot 4 jaar de cursus 'Peuters leuk maar lastig'. Tijdens deze bijeenkomst krijgen ouders informatie, tips en adviezen aangereikt over de ontwikkeling en het gedrag van peuters en komen lastige situaties aan de orde. (meer)

Schoolkeuze voortgezet onderwijs in en om Lansingerland

Scholen 2008
De meeste scholen zijn goed per fiets bereikbaar.

Toekomstige brugpiepers kiezen hun nieuwe school
Lansingerland - Nog een paar maanden en dan zal weer een hele groep leerlingen de basisscholen gaan verlaten om hun weg te vervolgen in het voortgezet onderwijs. (meer)

Lansingerland viert carnaval

Carnaval Lansingerland

Lansingerland - Komend weekend zal burgemeester Ewald van Vliet de sleutel van de gemeente Lansingerland voor een paar dagen uit handen geven aan Carnavalsvereniging De Otterrotters. (meer)

Diane Valkenburg zeker van deelname aan WK

Diane Valkenburg
Diane Valkenburg maakt zich op voor deelname aan WK.
Foto: Ingrid Koenen.


Bergschenhoek- De skate off wedstrijden die Diane Vlakenburg moest rijden voor deelname aan de wereldkampioenschappen schaatsen zijn halverwege afgebroken door het terugtrekken van Renate Groenewold. (meer)

Bezorgde bewoners buigen zich over hoogspanningsverbinding

Bezorgde bewoners
De hoogspanningsmasten zullen bij bovengrondse
plaatsing vlak langs de Meerpolder komen te staan.


Berkel en Rodenrijs - Op uitnodiging van de bewonersorganisatie Meerpolder werd woensdagavond een informatie- en discussieavond georganiseerd over de plannen voor het traject hoogspanningsmasten door de Groenblauwe Slinger. (meer)

Rik en de wethouder geven de aftrap voor een sportief leven

Rik
Bij basisschool Groenehoek aan de Groeneweg werd
door wethouder Ten Kate en Rik het startsein gegeven
van het project 'Kies voor Hart en Sport', waarna ook de
overige basisscholen van Lansingerland werden bezocht.


Bergschenhoek - Dinsdag 15 januari was wethouder Ten Kate present bij de aftrap van het project 'Kies voor hart en sport' op basisschool Groenehoek te Bergschenhoek. (meer)

De eerste lammetjes, maar nog geen lente

Lammetjes

Lansingerland - Volgens de boer was de moeder ondeugend geweest, want helemaal rekenen op jonge lammetjes deed hij nog niet. De meeste verwacht boer Hoogerbrugge pas in februari, maar deze eerste aankondigers van de lente lopen nu al bij hem in het Hoekse gras te dartelen. (meer)

Natte ruggen en warme gerechten van klantvriendelijke ambtenaren

Natte ruggen
Werken met een glimlach, ook als het druk
of spannend is.

Lansingerland - Werken met een glimlach; dat stond centraal tijdens de workshops 'klantgericht en klantvriendelijk werken' die medewerkers van de afdeling Publiekszaken van Lansingerland volgden bij het trainingscentrum Engel en Colfield.

(meer)

Verloren en gevonden

Bergschenhoek - Verloren in Bergschenhoek een sleutelbos aan Peugeot/Stolk steutelhanger. Beloning voor vinder. Informatie: tel. 010 - 521 38 92.

Locatie Hordijk in ontwikkeling

Hordijk locatie
De intentieverklaring werd ondertekend door v.l.n.r.
J. Bruil en E.A. Piek-Hemmer (ING Vastgoed/Ontwikkeling
BV), R.R. Albers (VDR Vastgoed BV), B. Cremers (voorzitter
deelgemeente Hillegersberg-Schiebroek) en J. den Uil
(wethouder gemeente Lansingerland).


Berkel en Rodenrijs - De ondertekening van de intentieverklaring - donderdagmiddag 10 januari in het gemeentelijk servicepunt van Berkel en Rodenrijs - markeerde de afsluiting van een lange aanloop naar de herontwikkeling van palletfabriek Hordijk die jarenlang actief was vanuit de locatie aan de Rodenrijseweg. (meer)

350-jarig jubileum Hervormde Gemeente Bergschenhoek

jubileum
Het team van de jubileumcommissie.

Bergschenhoek - Binnenkort kunnen alle inwoners van Bergschenhoek een jubileumfolder van de Hervormde Gemeente Bergschenhoek in de brievenbus verwachten. (meer)

De vandalismethermometer heeft twee kanten

Vandalismethermometer
Martin Schrader (rechts) en zijn nieuwe collega
Bert Grimmerink.


Lansingerland - Maandelijks kunnen de inwoners van Lansingerland in de gemeenterubriek van De Heraut lezen hoe hoog het bedrag is dat de vandalismethermometer aanwijst. De een maakt zich daar boos over, de ander kent de reden van de hoogte en weer een ander zal opperen dat er 'hoognodig iets aan gedaan zou moeten worden'. (meer)

Berkels jongerencentrum opent de deuren

Jongerecentrum
Er wordt deze week nog hard gewerkt om alles op tijd
klaar te krijgen.


Berkel en Rodenrijs - Met een Open Huis voor alle belangstellenden - dus zowel jongeren als ouders en andere volwassenen - wordt zaterdagmiddag 19 januari het jongerencentrum van Berkel en Rodenrijs geopend. (meer)

Kerstboom vernield

Kerstboom vernield
De lege plantenbak is alles wat achterbleef.

Berkel en Rodenrijs - Een pracht van een boom stond er op het plein van de Prins Willem-Alexanderschool. Een enorme kerstboom die door een betrokken ouder aan de school werd geschonken. (meer)

Kerstbomen inzamelen nog steeds populair

Kerstbomen
Wout had zo'n 120 bomen in de achtertuin van zijn
ouders liggen.


Lansingerland - Slepen met kerstbomen en dat op je vrije woensdagmiddag! Dat was het zelf gekozen 'lot' van vele kinderen woensdagmiddag 9 januari. De door hen opgehaalde en verzamelde kerstbomen brachten ¤ 0,25 per stuk op als ze deze inleverden bij inzamelpunten die de gemeente had georganiseerd. (meer)

René Wolterman nieuwe trainer CVV Berkel

Berkel en Rodenrijs - Voor het volgend voetbalseizoen heeft CVV Berkel als opvolger voor Michel Breur een overeenkomst afgesloten met René Wolterman. De Rotterdammer Wolterman (47) is nu nog trainer bij DSVP in Pijnacker. (meer)

Eerste patiënt bezoekt Sint Franciscus Gasthuis locatie Berkel

eerste patient
V.l.n.r.: locatiemanager Lizette van der Stelt, dr. Schrama,
mevrouw Nieuwenhuijzen, de heer P.L. Batenburg en zorgmanager
André Vis.


Berkel en Rodenrijs - Afgelopen maandag 7 januari verwelkomde de heer P.L. Batenburg, voorzitter van de Raad van Bestuur van het Sint Franciscus Gasthuis, de eerste patiënt op de polikliniek locatie Berkel. (meer)

Herman Gelton maakt van uw 'bengeltje' een engeltje

Herman Gelton
Herman Gelton en zijn dochtertje Eva tonen de van haar
gemaakte collage.


Bergschenhoek - Digitaliseren, we ontkomen er anno 2008 niet meer aan. Het 'gewone' fotorolletje is nagenoeg verleden tijd en de digitale camera heeft haar plek in ons leven veroverd. (meer)

Sint Franciscus Gasthuis opent de deuren in Berkel en Rodenrijs

Sint franciscus
Vanaf de eerste dag werd het al aardig druk in het Sint
Franciscus Gasthuis locatie Berkel.


Berkel en Rodenrijs - De entree is nog niet helemaal wat het zijn moet, maar is men eenmaal op de eerste etage van 't Mozaďek op de hoek van de Oudelandselaan en de nieuwe Boerhaavestraat aangekomen dan is de verrassing en verbazing groot: (meer)

Jan van Rossum en de SGOB uitverkoren tot vrijwilligers van het jaar

VP
Enkele vrijwilligers van de SGOB namen de Vrijwilligersprijs in
ontvangst uit handen van de burgemeester.


Lansingerland - Tijdens de nieuwjaarsreceptie zijn twee bijzondere prijzen uitgereikt: de Vrijwilligersprijs 2007 voor een groep vrijwilligers en tevens een voor een individuele vrijwilliger. (meer)

Veel ambities gelanceerd tijdens nieuwjaarsbijeenkomst

Ambities
Burgemeester E. van Vliet richtte het woord tot alle bezoekers
van de Nieuwjaarsreceptie.


Lansingerland - Traditiegetrouw nodigde de burgemeester van de drie dorpskernen Berkel en Rodenrijs, Bergschenhoek en Bleiswijk - samen een jaar geleden verder gegaan als Lansingerland - alle burgers van de gemeente uit elkaar een goed nieuw jaar te komen wensen tijdens de nieuwjaarsreceptie; ditmaal op donderdag 3 januari in het bestuurscentrum te Bleiswijk.
(meer)

Taxateur maakt mensen nieuwsgierig

Taxateur
Tassen vol boeken kwamen op tafel, maar er bleek maar
weinig van echte waarde tussen te zitten.


Berkel en Rodenrijs - Het leek 't spreekuur van de dokter wel: de hal van t Manneke zat vrijdagmiddag helemaal gevuld met belangstellenden die - meestal met een tas vol boeken - graag een bezoekje wilden brengen aan taxateur Molendijk die de hele middag aanwezig was om de meegebrachte boeken en kaarten te bekijken en te beoordelen. Was een klant klaar, dan werd de volgende afgeroepen. (meer)

Brand in leegstaand pand zet dorp in de rook

Brand
De brand bleek te woeden op de vliering van het
leegstaande pand .


Bergschenhoek - Tweede kerstdag brak er brand uit in een leegstaande boerderij aan de Bergweg-Noord. Het pand moet als verloren worden beschouwd. (meer)

Klasgenoten via Hyves opgespoord

Klasgenoten PiusX
De leerlingen tijdens de reünie bijeen.

Bergschenhoek - In mei vorig jaar vonden enkele vroegere klasgenootjes van de Pius X basisschool uit Bergschenhoek elkaar via Hyves. (meer)

Honderdjarige in Huize Sint Petrus

Hondersjarige
Burgemeester Van Vliet bracht een felicitatiebezoek aan de
100-jarige mevrouw Van der Burg-van den Berg. Hij overhandigde
haar niet alleen een fraai boeket, maar tevens een ingelijste
kopie van haar geboortebewijs.


Berkel en Rodenrijs - Op de valreep naar het nieuwe jaar vierde mevrouw Geertruida Maria van der Burg-van den Berg haar honderdste verjaardag. (meer)

Redelijk rustige jaarwisseling

Lansingerland - De jaarwisseling is in de gemeente Lansingerland redelijk rustig verlopen. Naast gezelligheid waren er - evenals in de gehele regio Rijnmond - ook een aantal incidenten. (meer)
Copyright © Nieuws- en advertentieblad De Heraut 2015 | Design by De Heraut