Archief - Nieuwsblad De Heraut

Postadres:

Postbus 43

2650 AA, Berkel en Rodenrijs

Tel: 010 - 511 88 92

Fax: 010 - 511 48 65

Vernieuwing centrum Bergschenhoek zet door

bergschenhoek
De nieuwe situatie op de hoek van de Kerkstraat en
de Dorpsstraat in het centrum van Bergschenhoek.


Bergschenhoek - Nog geen drie jaar na oplevering van winkelcentrum De Vlashoeck wordt alweer gewerkt aan het volgende plan voor de herontwikkeling van het centrum. (meer)

'Koningin Beatrix 70 jaar en over drie maanden ... gaan we dat vieren'

Beatrix
Zaterdag was het bestuur van de Stichting Nationale
Feestdagen aanwezig bij de ingang van Plus Koelhuis om
inwoners van Bergschenhoek te vragen vrijwilliger, collectant
of donateur te worden van de stichting.


Bergschenhoek - Zaterdag 26 januari was het bestuur van de Stichting Nationale Feestdagen aanwezig bij de ingang van Plus Koelhuis. Bezoekers aan de supermarkt in het centrum van Bergschenhoek werden in de gelegenheid gesteld een verjaardagskaart te tekenen voor onze jarige koningin. (meer)

Politie spreekt jeugd en ouders aan op risico van indrinken

Lansingerland - Indrinken is in. Veel jongeren kunnen het dure uitgaansleven niet betalen en kopen voordat ze daar naar toe gaan zelf drankjes bij de supermarkt. Samen met vrienden en vriendinnen wordt op straat, op de hangplek of waar dan ook alvast het nodige alcohol genuttigd. De politie wil deze jeugd, maar juist ook hun ouders attenderen op de gevaren van het zogenaamde indrinken en alcoholgebruik op jeugdige leeftijd. (meer)

Adriaan van Dis doet zijn naam van taalvirtuoos eer aan

Bergschenhoek - Met de opmerking 'deze man kan in één minuut voor tien minuten vertellen' had een der aandachtige luisteraars tijdens het bezoek dat Adriaan van Dis aan de Hoekse bibliotheek bracht eigenlijk alles gezegd. (meer)

Onderzoekscentrum gaat op zoek naar een smaakpanel

Onderzoekcentrum
Het proefstation is op zoek naar een
nieuw smaakpanel.

Bleiswijk - In 2007 heeft Wageningen Universiteit speciaal voor het toegepaste onderzoek in de glastuinbouw een bedrijf geopend in Bleiswijk: Wageningen UR Glastuinbouw. (meer)

Geslaagde workshopavond Nationale Voorleesdagen in bibliotheek

geslaagde
De workshops boden praktische tips voor peuter-
en kleuterleidsters.

Bleiswijk - Dinsdagavond 15 januari vond in de bibliotheek van Bleiswijk voor peuter- en kleuterleidsters uit Lansingerland en Pijnacker-Nootdorp een workshopavond plaats. (meer)

Armeense kinderen zetten voet op Berkelse bodem

Armeense kinderen
Twee aan twee mochten de kinderen met de gastgezinnen
mee.


Berkel en Rodenrijs - Het lijkt nog maar zo kort geleden dat de vorige groep Armeense kinderen werd uitgezwaaid, maar zondag 20 januari was het weer zover: een nieuwe groep van in totaal twintig kinderen (meer)

Bleiswijk in handen van de nieuwe Prins

Bleiswijk Prins carnaval
Prins Balans kijkt uit naar het naderende
Carnavalsfeest.


Bleiswijk - Nog even en dan zal Bleiswijk het domein zijn van een nieuwe bestuurder: Prins Balans der Otterrotters zal de sleutel overnemen van het huidige bestuur en zijn uiterste best gaan doen er een mooie tijd van te maken. (meer)

Nieuw Bleiswijks schoolgebouw nadert voltooiing

Nieuw bleiswijkse
De hoge bouwhekken rond de school kunnen bijna
weg.


Bleiswijk - Leerlingen en leerkrachten van de Anne Frank basisschool in Bleiswijk kijken er al reikhalzend naar uit: nog enkele weken en dan kunnen zij hun splinternieuwe schoolgebouw betrekken dat gerealiseerd wordt op hetzelfde terrein op de hoek van de Emmastraat en de Lijsterlaan waar voorheen hun oude gebouw stond. (meer)

Woningbeurs Lansingerland biedt overzicht aanbod nieuwbouwwoningen

Woningbeurs
Water, groen en sfeervolle woningen, zoals bijvoorbeeld
de reeds eerder gerealiseerde wijk Westpolder.


Berkel en Rodenrijs - Op zaterdag 26 januari vindt van 10.00 tot 14.00 uur in het gemeentehuis van Berkel en Rodenrijs de Woningbeurs Lansingerland plaats. (meer)

Klokkenlint gaat weer spelen

Berkel en Rodenrijs - Naar aanleiding van klachten van een tweetal bewoners werd er geen gebruik meer gemaakt van het vorig jaar aangelegde klokkenlint dat vanaf het gemeentehuis de Meerpolder ingaat en weer terugkomt. (meer)

Jongerencentrum met graffiti geopend

Jongerencentrum
Burgemeester en wethouder hanteerden de spuitbus
om het Berkelse jeugdhonk officieel te openen.


Berkel en Rodenrijs - Burgemeester en wethouder namen zaterdagmiddag zelf de spuitbus ter hand om op feestelijke wijze het jongerencentrum van Berkel en Rodenrijs officieel als geopend te verklaren. (meer)

Winkel Oudelandse Hof feestelijk geopend

Winkel
Minke en Corrie (links) worden elke zondag
terzijde gestaan door Grieta en Han.

Berkel en Rodenrijs - Ze vonden het een beetje spannend en toch hebben ze inmiddels al flink wat ervaring opgedaan: Minke Vuyk en Corrie Dröge die samen al geruime tijd een 'winkeltje' runden in De Rustenburg en dat graag wilden voortzetten in de nieuwe Oudelandse Hof. (meer)

Gouwe Ouwe avonden in zaal Lansbergen

Gouwe ouwe zaal
Fred (rechts) en André gaan weer de Gouwe Ouwe
avonden organiseren bij Lansbergen.


Bergschenhoek - In de tachtiger jaren was de zaal hét middelpunt van dans- en muziekfeesten; zaal Lansbergen aan de Bergweg-Zuid te Bergschenhoek. (meer)

Nieuwjaarsduik op kindercentrum De Kameleon

Nieuwjaarsduik
De kinderen genoten van hun 'Nieuwjaarsduik'.

Bleiswijk - Ieder jaar zien we op televisie dat vele mensen de kou trotseren om op Scheveningen deel te nemen aan de Nieuwjaarsduik. Met zijn allen dat koude water in en als men weer opgedroogd en een beetje opgewarmd is een lekker broodje knakworst toe. (meer)

Kindercarnaval bij Carnavalsvereniging De Volhouders

Kindercarnaval
Prins Clen 1 en prinses Esther hopen veel verklede
kinderen te kunnen verwelkomen.


Berkel en Rodenrijs - Op zondag 27 januari houdt Carnavalsvereniging De Volhouders de jaarlijkse kindercarnavalsmiddag. Net als vorig jaar wordt deze middag gehouden in jongerencentrum De Rotonde, Het Hoge Land 15 te Berkel en Rodenrijs. (meer)

Spinningmarathon voor Hartstichting

Bleiswijk - Op zondag 20 januari wordt bij Sport & Recreatiecentrum Rottemeren, Kooilaan 1a te Bleiswijk, een spinningmarathon gehouden. Teams kunnen van 10.00 tot 15.00 uur meedoen en fietsen voor het goede doel. (meer)

Voorlopig geen vrachtvervoer over de HSL

Lansingerland - Sinds juni vorig jaar circuleren berichten over de plannen van HST Cargo, een consortium dat vracht wil gaan vervoeren over de HSL. Berichten die leidden tot de nodige verontrusting bij bestuur in inwoners van Lansingerland. (meer)

Informatie- en discussieavond 380 kV verbinding

Lansingerland - In aansluiting op de jaarvergadering van de bewonersvereniging Meerpolder wordt op woensdag 16 januari om 20.45 uur een informatie- en discussieavond gehouden over het door het rijk geplande traject van hoogspanningsmasten. (meer)

Informatie- en discussieavond 380 kV verbinding

Lansingerland - In aansluiting op de jaarvergadering van de bewonersvereniging Meerpolder wordt op woensdag 16 januari om 20.45 uur een informatie- en discussieavond gehouden over het door het rijk geplande traject van hoogspanningsmasten. (meer)

Vestigingsmanager Aad van den Enden zet ambities uiteen

Vestigingsmanager
Nieuwjaarstoespraak door vestigingsmanager Aad van
den Enden.


Bleiswijk - Op 2 januari vond in alle vroegte de nieuwjaarsbijeenkomst voor relaties en medewerkers plaats in de afmijnzaal van FloraHolland vestiging Bleiswijk. (meer)

Adriaan van Dis te gast in bibliotheek

Adriaan van Dis
Adriaan van Dis, een graag gehoord spreker en schrijver.

Bergschenhoek - Op zondagmiddag 27 januari komt de schrijver en televisiepersoonlijkheid Adriaan van Dis naar 3B-Bibliotheek Bergschenhoek. De lezing door Van Dis begint om 15.00 uur. (meer)

Irado verrast de bezoekers

Irado
Bergschenhoek - Irado maakte de een na laatste zaterdag van december alle bezoekers blij met een hele leuke verrassing. (meer)

Zeventig miljoen euro de lucht in

zeventig miljoen de lucht in
Jong en oud stond in de rij voor aanschaf van vuurwerk,
maar het bestellen en betalen werd uitsluitend voorbehouden
aan personen van 16 jaar en ouder.


Lansingerland - In de nacht van Oud op Nieuw is er voor tien euro per persoon aan vuurwerk de lucht in gegaan; in totaal ruim zeventig miljoen euro. De bestedingen aan vuurwerk zijn echter zeer ongelijk verdeeld. Ruim driekwart van de Nederlanders gaf er geen cent aan uit. (meer)

Oliebollencheque kan de kerk weer verstevigen

Oliebollencheque
De cheques worden overhandigd aan de penningmeester
van de kerk (midden). In de loop van het jaar zullen nog
meer acties volgen.


Bergschenhoek - Na de dienst van zondagochtend wachtte de parochianen van de r.k.-kerk in Bergschenhoek een verrassing: de opbrengst van de eerste acties rond de aanpak van hun kerk die onlangs te maken kreeg met betonrot in de vloer. (meer)

Lading op gemeentewagen in de fik

Lading
Het vuur op de gemeentewagen kon niet met een paar emmers
slootwater worden gedoofd. De brandweer moest er aan te pas
komen. Foto: Martijn Mastenbroek.


Berkel en Rodenrijs - Tijdens het opruimen van het restafval en vreugdevuren in de straten van Berkel en Rodenrijs werden twee medewerkers van de gemeente verrast door een oplaaiend vuurtje in de achterbak. (meer)

De scholen zijn weer begonnen

De scholen
Bert van der Spek van Bouwbusters (links) en
directeur Later bij een van de borden.


Berkel en Rodenrijs - Zowel aan het einde van de Chrysantenhof als halverwege de Anjerdreef (bij de bocht tegenover de C1000) zijn maandag twee levensgrote knalblauwe borden geplaatst met daarop de tekst 'De scholen zijn weer begonnen'. (meer)

Commissie Normen en Waarden deelt prijzen uit

Normen en waarden
De prijswinnaars ontvingen hun presentje uit handen
van voorzitter Bas de Jong (l). In het midden vooraan
Johan Zwikstra, die het Feyenoord T-shirt natuurlijk
direct aantrok.


Berkel en Rodenrijs - Onlangs heeft de Commissie Normen en Waarden van CVV Berkel onder de leden van de voetbalvereniging een quiz gehouden met als onderwerp - hoe kan het ook anders - normen en waarden. (meer)

Kees en Leny van der Heiden nemen afscheid van De Heraut

v.d. Heijden

Berkel en Rodenrijs - Na ruim 23 jaar voor De Heraut bezorgwerkzaamheden te hebben verricht, kwam hier vorige week een eind aan. (meer)

Druk bezochte kerstshow Manege Lansbergen

Lansbergen
Een aantal deelnemers aan de fantastische en druk
bezochte kerstshow van Manege Lansbergen.

Bergschenhoek - Het applaus is een paar dagen geleden al verstomd. De kerstbomen in de binnenbak van de manege staan er inmiddels stilletjes bij. (meer)
Copyright © Nieuws- en advertentieblad De Heraut 2015 | Design by De Heraut