Archief - Nieuwsblad De Heraut

Postadres:

Postbus 43

2650 AA, Berkel en Rodenrijs

Tel: 010 - 511 88 92

Fax: 010 - 511 48 65

Met PvdA-fractie praten over de horeca

De rodebank
De PvdA-fractie op de bank.

Lansingerland - Zaterdag, 2 februari zullen voor het eerst PvdA-fractieleden op een rode bank inwoners van Lansingerland te woord staan over politieke speerpunten. (meer)

Ombudsman gaat handelwijze gemeente in UPC-kwestie onderzoeken

Lansingerland - De Nationale Ombudsman gaat een onderzoek instellen naar de handelwijze van de gemeente in de UPC-kwestie. Dat meldt de Stichting Advisering en Bewindvoering (SAB) in een persbericht. De stichting heeft hierom namens een aantal inwoners van Berkel en Rodenrijs gevraagd omdat zij vindt dat er sprake is van onbehoorlijk overheidsoptreden in deze zaak. (meer)

Raad steunt voornemens van college om vandalisme aan te pakken

raad steunt
Naar aanleiding van het interview met burgemeester
Van Vliet over de aanpak van vandalisme stuurde Greetje
van der Luit-Smit uit Bergschenhoek een foto van een
bushokje in Denemarken. Misschien iets voor Lansingerland?


Lansingerland - In de raadscommissie Algemeen Bestuur en Veiligheid was men het donderdag 17 januari roerend eens: het is de spuigaten uit gelopen met de vernielzucht van sommige feestvierders tijdens de jongste jaarwisseling. (meer)

Raadscommissie dringt bij verbreding N209 aan op fietstunnel Wildersekade

Lansingerland - De gemeente, de provincie, de stadsregio én de gemeente Rotterdam gaan samen de verkeersafwikkeling op de N209 verbeteren tussen de Boterdorpseweg en de Ankie Verbeek-Ohrlaan. (meer)

Bleizo weer stapje dichterbij

Lansingerland - Als het aan de gemeenteraad ligt is de realisering van Bleizo, het gebied met een nieuw station op de lijn Den Haag - Utrecht en een scala aan bedrijven en voorzieningen, weer een stapje dichterbij gekomen. (meer)

Wethouder: samenwerking met Crescendo is goed

Bleiswijk - Het Multifunctioneel Kunstcentrum in Bleiswijk was onderwerp van een pittige discussie in de vergadering van de raadscommissie Burger en Samenleving op 15 januari. (meer)

Wethouder wil geen harde maatregelen tegen Vierstroomzorgring

Lansingerland - De gemeenteraad is er niet gerust op dat Vierstroomzorgring dit jaar aan zijn verplichting tot het leveren van zorg in de gemeente kan voldoen. (meer)

Nieuwe voorstellen college voor realisatie brede school in Bergschenhoek

Bergschenhoek - Het Hoekse Huis begint een stevig hoofdpijndossier te worden. Zo begon raadslid Ruitenberg (CDA) zijn betoog over de voorstellen van het college om de bouw van dit scholencomplex in Bergschenhoek vlot te trekken. (meer)

Leefbaar 3B wil meer aandacht voor ontwikkeling kern Bleiswijk

Lansingerland - In het coalitieakkoord werd indertijd veel aandacht besteed aan het belang van een goede relatie met de ondernemers in de gemeente. Participatie en dienstverlening waren sleutelwoorden daarin. (meer)

Gemeente werkt aan verbetering klantvriendelijkheid

Lansingerland - Het gaat beter met de klantvriendelijkheid van de gemeente, maar nog niet goed genoeg. De één loket gedachte werkt niet altijd, de bereikbaarheid laat soms te wensen over en schriftelijke reacties laten vaak lang op zich wachten. (meer)

CDA Zoetermeer en Lansingerland eisen haalbaarheidsonderzoek

Lansingerland/Zoetermeer - De gezamenlijke CDA-gemeenteraadsfracties van Zoetermeer en Lansingerland willen in het verlengde van de Financiële Verkenning een haalbaarheidsonderzoek voor de inrichting van de nieuwe locatie BleiZo. (meer)

Kabelmaatschappij schrapt budgetabonnement omdat er niet genoeg aan verdiend wordt

Bergschenhoek - Kabelmaatschappij Casema, de aanbieder van kabel TV en -radio in Bergschenhoek, biedt per 1 januari 2008 niet meer het zogenaamde budgetabonnement aan, het goedkope pakket dat alleen de publieke zenders omvat. De programmaraad BCNZ is er niet gelukkig mee. (meer)

Vijfentachtig inwoners van Lansingerland sinds 1 januari zonder huishoudelijke hulp

Lansingerland - Vijfentachtig inwoners van Lansingerland moeten het sinds 1 januari stellen zonder de voor hen geïndiceerde huishoudelijke hulp. Door het ontslag van een groot aantal medewerkers laat thuiszorgorganisatie Vierstroom Zorgring het afweten. (meer)
Copyright © Nieuws- en advertentieblad De Heraut 2015 | Design by De Heraut