Archief - Nieuwsblad De Heraut

Postadres:

Postbus 43

2650 AA, Berkel en Rodenrijs

Tel: 010 - 511 88 92

Fax: 010 - 511 48 65

Smullen met de bakker

smullen met de bakker
Eten en luisteren tijdens het Nationaal
Schoolontbijt.


Berkel en Rodenrijs - Zowel de Paddestoel aan de Ranonkelweg als De Hoeve aan de Meerweg werden woensdagochtend 23 januari bezocht door de Echte Bakker Rodenburg. (meer)

Kunstzinnige cursussen bieden inzicht in jezelf én plezier

Kunstzinnig
Mariska: "Bij de cursussen zal niet de nadruk liggen op de
therapeutische kwaliteiten, maar is het wel mogelijk om
meer verdieping en inzicht te krijgen in jezelf. Er zal echter
vooral gewerkt worden voor het plezier".


Bleiswijk - Ruim een jaar geleden is Mariska v.d. Knaap gestart met haar praktijk voor Kunstzinnige Therapie in Bleiswijk. Een non-verbale therapie door middel van schilderen, tekenen en boetseren. (meer)

Hoogste punt brugklasgebouw Melanchthon

Rotterdam-Schiebroek - Vorige week donderdag werd het bereiken van het hoogste punt van de nieuwe brugklasvleugel van Melanchthon Schiebroek gevierd. (meer)

Gevarieerd programma Peuter- en kleutertheaterfestival

Berkel en Rodenrijs - Gastouderbureau Kid-IT organiseert zaterdag 2 februari het derde Peuter- en kleutertheaterfestival in Berkel en Rodenrijs. (meer)

Carmiggelt herleeft in de Smitshoek

Bergschenhoek - Wie herinnert zich Simon Carmiggelt niet? De man die zulke fantastische tragikomische verhalen kon schrijven? Hij bedacht geweldige personages en was geniaal in het beschrijven van alledaagse situaties. (meer)

Mediacafé AD over bereikbaarheid Lansingerland

Berkel en Rodenrijs - Het AD organiseert op woensdag 13 februari een Mediacafé over alles wat met verkeer en vervoer in Lansingerland te maken heeft. Het café, dat vrij toegankelijk is, wordt gehouden bij 't Manneke, Leeweg 33 te Berkel en Rodenrijs. (meer)

Nieuwe openingstijden speel-o-theek De Vlieger

Bleiswijk - Vanaf 1 februari zal Speel-o-theek De Vlieger open zijn op de volgende tijden:
maandag van 15.30 tot 17.00 uur en van 19.00 tot 20.00 uur en op woensdag van 9.30 tot 11.00 uur. (meer)

Informatiepunt Historische Vereniging

Berkel en Rodenrijs - Zaterdag 2 februari is het weer zover: zoals elke eerste zaterdag van de maand is ook dan het Informatiepunt van de Historische Vereniging van Berkel en Rodenrijs in de bibliotheek weer bemand. (meer)

Tentoonstelling 'Kleurrijk - figuratief'

Berkel en Rodenrijs - Van 31 januari tot 17 maart exposeert de in Bergschenhoek woonachtige Jeannette Ruigrok-Greeve haar schilderwerk in Galerie Oudeland in woonzorgcentrum De Oudelandse Hof aan de Oudelandselaan 226 in Berkel en Rodenrijs. (meer)

Feesten met De Otterrotters

Bleiswijk - Nog even en dan kunnen de beentjes weer van de vloer. Het komen weekend zal heel Bleiswijk in het teken staan van Carnaval onder leiding van Prins Balans en de Raad van Elf. (meer)

NOOVA luidt 2008 in

NOOVA
Yvonne Gruis (rechts) werd door NOOVA-voorzitter
Jeanette Voets dank gezegd voor haar inzet als lid van
het aanjaagteam van het vrouwennetwerk. Ook Agnes
Janssen (niet op de foto) nam officieel afscheid.


Bleiswijk - Op woensdag 23 januari heeft de nieuwjaarsbijeenkomst "2008: Een jaar voor een nieuw begin of een mooi vervolg" plaatsgevonden georganiseerd door NOOVA, het Oostlandse netwerk voor vrouwelijke ondernemers. (meer)

Voorlezen op De Tovertuin

De Tovertuin
Er werd aandachtig geluisterd.
Spreken is zilver en luisteren goud


Berkel en Rodenrijs - In het kader van de Nationale Voorleesdagen hadden de kinderen op Kinderdagverblijf De Tovertuin, Oudelandselaan 133, afgelopen dinsdag 23 januari een andere dag dan anders. (meer)

Workshop Barbershopsinging

Rotterdam/Lansingerland - Op donderdag 24 januari organiseert Mainport Barbershop Singers een introductieavond voor belangstellenden, om een week daarna te starten met de korte cursus close harmony zingen in barbershop stijl. (meer)

De wereld rond in één avond

Bleiswijk - In samenwerking met de reisvereniging Wereldcontact wordt op dinsdag 5 februari in 3B-Bibliotheek Bleiswijk een beamerpresentatie getoond voor reislustigen die meer willen weten over Australië, de westelijke staten van de U.S.A. en Zuid-Afrika. (meer)

Pokeravond in Jeugdsoos Pecto's

Bleiswijk - In januari 2006 heeft een zestigtal leden en vrijwilligers van Jeugdsoos Pecto's een workshop gevolgd om te leren pokeren. Daarna trainde men hard om het spelletje goed te leren spelen. (meer)

Poprock coverband Blend in Ome Ab

poprock ome ab
Blend.

Berkel en Rodenrijs - De kortste manier om een optreden van Blend te omschrijven is 'Feest'. (meer)

Combo Trinity speelt in bijzondere jeugddienst

Combat
Het landelijk bekende Combo Trinity is zondagavond
in Berkel te beluisteren.


Berkel en Rodenrijs - Op zondag 27 januari vindt er in de Hervormde Dorpskerk te Berkel en Rodenrijs een bijzondere jeugddienst plaats, waarin het landelijk bekende Combo Trinity muzikale medewerking zal verlenen. (meer)

Brecht van den Berg verrast

brecht van de Berg

Berkel en Rodenrijs - Op 10 januari werd Brecht van den Berg 80 jaar. 's Morgens keek hij verrast op toen hij een grote kopie van zichzelf in de tuin zag staan. (meer)

Afscheid van Brenda Moes

afscheid Brenda

Bergschenhoek - Na ruim 14 jaar op het secretariaat van de KBO Zuid-Holland te hebben gewerkt, nam Brenda Moes op 8 januari afscheid van haar werk op het kantoor aan het Eiberplein te Bergschenhoek. (meer)

Porsche liefhebbers verzamelen zich

Porscheliefhebbers
Wegens succes geprolongeerd: de tweede swapmeeting
van Porsche 356 Club Nederland bij de clubleden José en
Erik-Jan Laurens te Bergschenhoek.


Bergschenhoek - Voor het tweede achtereenvolgende jaar was Laurens Autoschade te Bergschenhoek gastheer voor de leden van de Porsche 356 Club Nederland. (meer)

Kaarten voor restauratie kerkvloer

Bergschenhoek - Als onderdeel van alle activiteiten rondom de restauratie van de kerkvloer van de r.k. kerk St. Willibrord te Bergschenhoek wordt dit voorjaar gekaart in de parochiezaal. Het kaarten is elke eerste en derde vrijdag van februari t/m juni 2008. Er is één uitzondering: op 21 maart is het Goede Vrijdag, waarschijnlijk zal deze kaartavond worden verplaatst naar 14 maart.
Het schema ziet er als volgt uit:
De eerste vrijdag van de maand klaverjassen op 1 februari, 7 maart, 4 april, 2 mei en 6 juni.
Op de derde vrijdag van de maand bridgen op 15 februari, 14 maart (voorstel), 18 april, 16 mei en 20 juni.
Ook wie alleen is, is natuurlijk van harte welkom. Er is een maximum van 80 personen. Aanvang van alle avonden 20.00 uur, zaal open 19.15 uur. Entree: ¤ 8,- per persoon, inclusief twee consumptiebonnen.

Country-line dance voor 55-plussers

Lansingerland - Regelmatig bewegen is goed; lichaam en geest blijven in conditie. Daarnaast geeft het bewegen op muziek ook een tevreden gevoel. Daarom organiseert de SWSL weer een twaalf wekelijkse cursus country-line-dansen voor actieve 55-plussers uit Lansingerland.
(meer)

Vragen bij longkanker

Rotterdam/Lansingerland - Woensdag 30 januari begint om 14.30 uur in inloophuis De Boei een themabijeenkomst voor patiënten en hun naasten over het thema 'Behandeling van longkanker, stand van zaken'. Tijdens de themabijeenkomsten van het Longkanker Informatiecentrum vindt men informatie en steun van deskundigen en lotgenoten. Er is gelegenheid vragen te stellen, te praten of gewoon alleen maar te luisteren.
Spreker is dr. Hans in 't Veen, longarts in het Sint Franciscus Gasthuis Rotterdam, die spreekt over de laatste inzichten op gebied van de behandeling van longkanker. Verschillen in behandeling, angst voor benauwdheid en kwaliteit van leven bij longkanker zijn onderwerpen die ook aan de orde komen.
De bijeenkomst duurt ca. anderhalf uur, er is koffie en thee.
Locatie: 'De Boei', inloophuis voor mensen met kanker en hun naasten, Weimansweg 70-72, 3075 MP Rotterdam, tel. 010 - 215 28 55. Men wordt verzocht zich vooraf aan te melden op www.longkanker.info, via email op info@longkanker.info, of telefonisch via 06 - 248 811 18.

Hoofdcollecte van Nederland

Bergschenhoek - In de week van 28 januari tot en met 2 februari wordt weer de gezamenlijke collecte van de Hersenstichting Nederland en het Fonds Psychische Gezondheid gehouden, onder de naam "Hoofdcollecte van Nederland".
Iedereen kent wel iemand in zijn omgeving met een psychische aandoening of hersenletsel. De kans dat het uzelf van dichtbij raakt, is groot: het betreft bijna 4 miljoen Nederlanders. De opbrengst van de collecte gaat naar onderzoek en voorlichting. Een gift draagt bij aan betere behandelingsmogelijkheden. Wie de collectant mist, kan ook een gift rechtstreeks overmaken op giro 950 t.n.v. Hoofdcollecte van Nederland, Den Haag.
Voor Bergschenhoek zijn nog collectanten nodig. Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij mevrouw Schuring, Vogelwikke 6, tel. 010 - 888 31 87.
Wie - al is het maar een uurtje - in Berkel en Rodenrijs wil collecteren, kan contact opnemen met Linda van der Helm, tel. 06 - 103 598 83. Misschien hebt u volgende week geen gelegenheid, maar zou u een volgende collecte gebeld kunnen worden, ook dan kan u zich bij Linda aanmelden.
De collecte in Lansingerland was overigens vorig jaar zeer succesvol. De organisatoren hopen dat u de collectanten ook dit jaar niet in de kou laat staan. Zie ook de website www.hoofdcollecte.nl.

Dorcas in actie voor Kenia

Regio - Eind december brak er in het westen van Kenia een heftige stammenstrijd uit nadat de verkiezingsuitslagen bekend waren gemaakt. Naar schatting 600 mensen kwamen om het leven en 250.000 mensen sloegen op de vlucht voor het geweld. Velen raakten, net als Joseph, al hun bezittingen kwijt. Al snel is er een tekort aan voedsel, water, onderdak, sanitaire voorzieningen en medische goederen ontstaan.
Edwin Onyancha, Dorcas-directeur in Kenia, schreef: 'Vanuit ons kantoor in Nairobi hebben we al in de eerste dagen verschillende slachtoffers bezocht. De situatie in de vluchtelingenkampen is schrijnend. We hebben direct hulp nodig. We willen in elk geval duizend getroffen gezinnen zo snel mogelijk voorzien van voedsel, olie en dekens.'
Dorcas Hulp Nederland wil vanuit Nederland onmiddellijk gehoor geven aan deze dringende noodoproep. Zo kan er direct worden begonnen met het geven van hulp aan de ontheemden.
Bijdragen zijn welkom op giro 2500 t.n.v. Dorcas - Andijk o.v.v. Noodhulp Kenia. Zie ook www.dorcas.nl.

Informatiebijeenkomst over leesproblemen

Bleiswijk - 3B-Bibliotheek organiseert in haar vestiging in Bleiswijk een informatiebijeenkomst voor ouders met kinderen van 8 tot 13 jaar die leesproblemen hebben. Op donderdag 24 januari (en niet zoals abusievelijk vorig week werd vermeld op 25 januari) zal van 19.30 tot 20.30 uur een uitleg worden gegeven over het Makkelijk Lezen Plein en tevens geven deskundigen informatie over dyslexie en andere leesproblemen. De toegang is gratis.
Informatie: r.hoofs@3b-bibliotheek.nl of 010 - 529 93 80 (maandag en dinsdag) en 010 - 511 59 72 (vrijdag) en vraag naar Rian Hoofs. Zie ook www.makkelijklezenplein.nl.

Bijeenkomst over opleidingen gezondheidszorg

Zoetermeer - Op zaterdag 9 februari organiseert 't Lange Land Ziekenhuis te Zoetermeer een informatiebijeenkomst over opleidingen in de gezondheidszorg. De bijeenkomst vindt plaats tussen 10.00 en 13.30 uur en is vooral interessant voor leerlingen van middelbare scholen.
Er zijn onder andere medewerkers aanwezig van de kinderafdeling en de afdeling verloskunde om te vertellen over hun werk. Ook zijn er diabetesverpleegkundigen, medewerkers van de radiodiagnostiek, de operatieafdeling en het laboratorium aanwezig. Verder is het mogelijk om je te laten rondleiden over verschillende afdelingen.
Tijdens deze open dag is een informatiemarkt ingericht met stands, waar informatie wordt verstrekt over de opleiding tot verpleegkundige (HBO en MBO), de opleiding tot radiodiagnostisch laborant en de opleidingen die nodig zijn om als analist op een laboratorium, operatieassistent en anesthesiemedewerker in een ziekenhuis te gaan werken. Tevens wordt een videofilm vertoond en zijn er demonstraties met apparatuur.
Aanmelden vooraf is niet nodig. Ouders, vrienden of vriendinnen zijn ook welkom.

Themafeest in Rotonde

Rotonde
De voorbereidingen van het themafeest zijn in volle
gang.


Berkel en Rodenrijs - In jongerencentrum Rotonde wordt weer hard gewerkt aan een nieuw themafeest op zaterdag 9 februari. Al enkele weken is een groep vrijwilligers in de weer om in de Rotonde de sfeer van 'The Dark Ages' ofwel de vroege middeleeuwen te doen herleven. (meer)

Volkstuincomplex Berkelhof heeft nog enkele tuinen vrij

Berkel en Rodenrijs - Tuinieren op een volkstuin staat de laatste tijd in de belangstelling. Tuinieren is goed voor mensen die kiezen voor een gezonde levensstijl. (meer)

Klaverjasclub De Leeuwerik viert 15-jarig bestaan

klaverjasclub
Tijdens een korte onderbreking van het klaverjassen
werden zaterdagmiddag de heer en mevrouw V.d.
Langeberg in het zonnetje gezet.


Bleiswijk - Vlak na opening van het ontmoetingscentrum De Leeuwerik gingen de heer en mevrouw V.d. Langenberg van start met een klaverjasclub. (meer)

Onderscheiding voor organist Arjan Breukhoven

Onderscheiding
Paul Koppert speldt het draaginsigne op het revers van
Arjan Breukhoven.


Berkel en Rodenrijs - Op zondag 6 januari ontving de in Rotterdam woonachtige organist van de Berkelse Dorpskerk Arjan Breukhoven uit handen van Paul Koppert het Draaginsigne in Zilver namens de Protestantse Kerk in Nederland. (meer)

Gebedsdienst voor eenheid van de kerken

gebedsdienst
Het Chr. Gem. koor Shining uit Bergschenhoek, dat bestaat
uit ruim 35 enthousiaste zangers en staat o.l.v. Willemdirk v.d.
Berg, verleent medewerking aan de gebedsdienst in Bleiswijk.


Bleiswijk - Op zondagavond 20 januari wordt om 19.00 uur door het IKO de jaarlijkse gebedsdienst voor de eenheid van de kerken gehouden in de r.k. kerk aan de Hoefweg. (meer)

Professor 'Weet-Ik-Veel' op bezoek bij De Regenboog

Professor
De machine die professor 'Weet-Ik-Veel' meebracht,
liet het afweten. Hopelijk hebben de leerlingen de
komende weken wel iets aan de uitvinding van de
professor.


Bergschenhoek - Op maandagmiddag 7 januari is het jaarlijkse project op CBS De Regenboog van start gegaan. Dit gebeurde met een toneelstuk met een technisch karakter. (meer)

Optreden vocaliste Deborah J. Carter

Deborah J. Carter
Deborah Carter.

Bleiswijk - Op zaterdagavond 2 februari treedt op uitnodiging van In a Jazz Tradition de Amerikaanse vocaliste Deborah J. Carter op in Sport & Recreatiecentrum Rottemeren aan de Kooilaan te Bleiswijk. (meer)

Moeite met lezen?

Bleiswijk - 3B-Bibliotheek organiseert in haar vestiging in Bleiswijk een informatiebijeenkomst voor ouders met kinderen van 8 tot 13 jaar die leesproblemen hebben. (meer)

Zes uur van Nieuwkoop

Nieuwkoop
De deelnemende zwemmers (op willekeurige volgorde): Janneke
Radder, Marieke van Rijn, Janneke van Rijn, Esther Radder, Melissa
de Zeeuw, Ilona van der Knaap, Laura van der Knaap, Michael Straver,
Mike van der Beek, Jandirk Oostenbrink, Michelle Berg, Clarissa de
Bruin, Jos Nelisssen, Rick van der Stam, Michiel Reijns en Michel
Heschle.


Bleiswijk - Waar velen het nieuwe jaar begonnen met een nieuwjaarsduik zijn de Bleiswijkse Watervogels gestart met de '6 uur van Nieuwkoop'. (meer)

'Toverij achter de letter' in Dorpskerk Bleiswijk

Bleiswijk - Op uitnodiging van de Stichting Vrienden van de Dorpskerk houdt ds. E. van Rooijen op vrijdag 25 januari een lezing in het historisch kerkgebouw aan de Bleiswijkse Kerkstraat, aanvang 20.00 uur. (meer)

Ontwerp een verkiezingsposter en win een geldbedrag

Bleiswijk/Bergschenhoek - Het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard - waar de dorpskernen Bleiswijk en Bergschenhoek onder ressorteren - roept eenieder op mee te doen aan het ontwerpen van een verkiezingsposter. (meer)

Collectanten Hoofdcollecte gezocht

Bergschenhoek - In de week van 28 januari tot en met 2 februari wordt weer de gezamenlijke collecte van de Hersenstichting Nederland en het Fonds Psychische Gezondheid gehouden, onder de naam "Hoofdcollecte van Nederland". De opbrengst van de collecte gaat naar onderzoek en voorlichting.
Voor Bergschenhoek zijn nog collectanten nodig. Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij mevrouw Schuring, Vogelwikke 6, tel. 010 - 888 31 87.
Zie ook de website www.hoofdcollecte.nl.

Afscheid Marja Vis

Zoetermeer - Marja Vis, verpleegkundig coördinator oncologie, neemt na 25 jaar dienstverband afscheid van 't Lange Land ziekenhuis. Zij gaat met de OBU (vervroegd pensioen). Maar liefst 43 jaar heeft zij als verpleegkundige gewerkt, inclusief haar opleiding tot verpleegkundige A. In haar loopbaan heeft zij verschillende leidinggevende functies verricht in verschillende ziekenhuizen. De laatste jaren is zij werkzaam geweest als verpleegkundig coördinator oncologie. Veel (ex)patiënten kennen Marja, mede dankzij het veelvuldig langdurige contact met patiënten vanuit haar functie.
Op 22 januari vindt de afscheidsbijeenkomst voor Marja Vis plaats vanaf 16.00 uur in de Toneelzaal van 't Lange Land Ziekenhuis. Patiënten, ex-patiënten en hun partners en familieleden, ex-collega's: iedereen is van harte welkom.

Nieuwe EHBO-cursus

Bleiswijk - Weet u waar de meeste ongelukken gebeuren? In en om het huis. Weet u dan wat u moet doen? De meeste mensen weten het niet. Wilt u het wel weten? Volg dan een cursus EHBO. De EHBO-vereniging Bleiswijk start in januari 2008 weer met een nieuwe cursus EHBO en er is nog plaats.
Op de cursus leren de deelnemers enige kennis van het menselijk lichaam en hoe men moet omgaan met ernstige verwondingen. Tevens krijgt men verbandleer en reanimatie. De meeste ongevallen gebeuren immers in en om het huis.
Voor leden van een vereniging geldt een speciaal tarief. De avond wordt gegeven op maandagavond van 20.00 tot 22.00 uur naast het Craenenborggebouw achter de korfbal.
Aanmelding/informatie: www.ehbo-bleiswijk.nl of bel met Janny Hofman, secretaris, tel. 010 - 521 24 17 ('s avonds na 18.30 uur) of 06 - 254 628 09 (overdag). Mailen kan ook, stuur het inschrijfformulier dan als bijlage naar: secretaris@ehbo-bleiswijk.nl.

Vrijwilligerswerk in De Leeuwerik

Bleiswijk - Vrijwilligers/-sters zijn hard nodig en vormen een zeer onmisbare groep voor diverse werkzaamheden met name voor het diensten- en ontmoetingscentrum De Leeuwerik in Bleiswijk. Er worden gastdames en/of -heren gevraagd voor de bediening aan het buffet en ontvangst van bezoekers, voor de dinsdag- en donderdagmiddag,
Belangstellenden voor bovengenoemde vrijwilligerstaak kunnen bellen met mevrouw L. Engelen, die ook nadere informatie kan geven, tel. 06 - 150 543 28. Kijk ook eens op de website www.de-leeuwerik.info.

Cursus babymassage

Bergschenhoek - Vierstroomzorgring organiseert vanaf 18 februari de cursus Babymassage. In deze cursus leren de deelnemers de lichaamstaal van hun baby te verstaan. Er zijn vier wekelijkse bijeenkomsten van anderhalf uur en deze zijn bedoeld voor ouders van baby's van ongeveer twee tot negen maanden oud. De cursus start op 18 februari en wordt gehouden van 09.30 tot 11.00 uur in Bergschenhoek.
Inschrijving en informatie (o.a. over de kosten): de Zorglijn, telefoonnummer 0900-9300 of mail naar cursussen@vierstroomzorgring.nl.

Cadeaushop De Oudelandse Hof

Berkel en Rodenrijs - Op zondag 20 januari wordt in woonzorgcentrum De Oudelandse Hof aan de Oudelandselaan 226 een cadeaushop geopend. Het is een initiatief van één van de medewerkers, Minke Vink, en vrijwilligers. Er worden allerlei cadeauartikelen verkocht, waarvan een aantal gemaakt wordt door de bewoners zelf. De opbrengsten worden gebruikt voor bijvoorbeeld een gezellige aankleding voor het nieuwe woonzorgcentrum.
De winkel wordt bemand door vrijwilligers. Wie het leuk vindt om in een winkel te werken in de weekenden, kan zich aanmelden via telefoonnummer 010 - 422 12 55.
De winkel zal vanaf 20 januari ieder weekend vanaf 13.00 uur geopend zijn voor bezoekers en bewoners.

Het bevalt beter met een doula

Bevalt beter
Maren en Astrid Schoormans met staande op de achtergrond
Malua te Lintelo. Op de voorgrond Nina en baby Nadia.


Berkel en Rodenrijs - De bevalling van je baby is een van de belangrijkste gebeurtenissen in je leven. Je bereid je er, samen met je partner, zo goed mogelijk op voor. (meer)

Oliebollentoernooi Sint-Laurenscollege

Oliebollentoernooien

Berkel en Rodenrijs - Op woensdag 2 januari vond in Sporthal Oostmeer te Berkel en Rodenrijs weer het traditionele Oliebollentoernooi plaats. (meer)

Zin in buikdansen? Kom naar de proefles!

Zin in Buikdansen
Buikdansles: gewoon lekker een uurtje bewegen op een
vrouwelijke manier, zonder het gevoel op een andere manier
te worden bekeken.


Berkel en Rodenrijs - Wie op een verjaardag vertelt dat ze aan buikdansen doet, loopt het risico door het manvolk een beetje lacherig te worden uitgenodigd een 'showtje' op te voeren. (meer)

Knutselen voor mensen met een beperking

Berkel en Rodenrijs - Op dinsdag 29 januari wordt een knutselavond georganiseerd voor mensen met een beperking. Aanvang 19.30 uur in de mooie ruimte van Poortwerk, Berkelse Poort 37 te Lansingerland.
De deelnemers kunnen kiezen uit schilderen, het maken van een mooi en handig doosje én iets maken voor de vogels die graag wat te eten hebben in deze koude dagen.
Deelname kost ¤ 2,50. Opgeven voor 25 januari bij Lianne Engelen, tel. 010 - 521 10 78 of bij Jelka van den Baart, tel. 010 - 511 38 07.
Jij komt toch ook, en neem je vriendin gezellig mee! Deze activiteit wordt georganiseerd door het Gehandicapte Platform Lansingerland.

Bloemschikken in De Leeuwerik

Bleiswijk - Op 21 januari is er een workshops bloemschikken in De Leeuwerik. Het is altijd weer een verrassing wat er gemaakt gaat worden. De deelnemers zijn echter verzekerd van een mooi eigen gemaakte bloemencreatie. De kosten bedragen ¤ 18,50. Men hoeft alleen maar een snoeischaar, mesjes en een vuilniszak mee te nemen. Voor alle andere materialen wordt gezorgd. Betaling vindt plaats bij aanmelding. De workshop wordt op maandagmiddag om 13.00 uur gegeven. Afhankelijk van het aantal aanmeldingen zal er om 15.30 uur nog een workshop zijn. Omdat de docente de spullen moet inkopen is het noodzakelijk dat belangstellenden zich voor 17 januari aanmelden bij Lianne Engelen, tel. 06 - 150 543 28 of mail naar deleeuwerik@plannet.nl.

EHBO Bleiswijk start nieuwe cursus

Bleiswijk - Hoeveel ongelukken zijn er weer gebeurd tijdens de jaarwisseling? Weet men wat te doen bij een ongeluk? De meeste mensen weten het niet. Voor wie het wel willen weten, organiseert EHBO-vereniging Bleiswijk in januari weer een cursus EHBO. Er is nog plaats.
Op de cursus leren de deelnemers enige kennis van het menselijk lichaam en hoe men moet omgaan met ernstige verwondingen. Tevens krijgt men verbandleer en reanimatie. De meeste ongevallen gebeuren immers in en om het huis.
Voor leden van een vereniging geldt een speciaal tarief. De cursus wordt gegeven op maandagavond van 20.00 tot 22.00 uur naast het Craenenborggebouw achter de korfbal.
Informatie/aanmelding: www.ehbo-bleiswijk.nl of bel Janny Hofman, secretaris, tel. 010 - 521 24 17 (na 18.30 uur) of overdag 06 - 254 628 09. Mailen kan ook naar: secretaris@ehbo-bleiswijk.nl.

Expositie kleding en schilderijen

Bergschenhoek/Berkel en Rodenrijs - In de bibliotheek van Bergschenhoek is in januari een expositie te zien van schilderijen en kleding van Hak Stam. Zij kreeg haar opleiding aan de Gerrit Rietveld Academie te Amsterdam (mode en middelbaar tekenen). (meer)

Alzheimercafé Delft

Lansingerland/Delft - 'Dementie. Juridisch alles goed geregeld?' Dit is het thema van het Alzheimercafé, dat op maandag 14 januari wordt gehouden in Café-restaurant Kwasi Kwame, gebouw Delftstede, Phoenixstraat 66 te Delft. Men kan binnenlopen vanaf 19.00 uur. De avond begint om 19.30 uur. De toegang is vrij.
Als gastspreker zal mevrouw E. Heitink van Alzheimer Nederland aanwezig zijn. Ook zal het aspect 'autorijden en het rijden met een scootmobiel' aan de orde komen.
Informatie: tel. 015 - 285 04 97, b.g.g. 015 - 257 13 87.

Internationaal dansen voor senioren

Lansingerland - De Stichting Welzijn Senioren Lansingerland organiseert allerlei bewegingsactiviteiten voor 55-plussers. Vanaf 8 januari is er elke dinsdag van 13.30 tot 14.45 uur voor 55-plussers de mogelijkheid om in de Smitshoek, Smitshoek 18a, mee te doen aan het Internationaal Dansen. Het samen dansen is gezellig, want het plezier in bewegen staat voorop. De dansen komen overal vandaan: bijvoorbeeld uit Griekenland, Amerika en Israël. Men heeft geen partner nodig en kan vrijblijvend komen kijken.

Staatscircus van Moskou-Holiday in Bleiswijk

Staatscircus
Dennis & Vladimir Stoliarov, de Russische 'huisclowns',
doen het publiek bulderen van de lach.


Bleiswijk - Op woensdag 23 januari geeft het Staatscircus van Moskou-Holiday twee voorstellingen in de circustent op het terrein bij 't Zeeltje aan de Kooilaan. Het hooggeëerd publiek is om 15.30 en om 19.00 uur van harte welkom. (meer)

Kennismaken met theater voor peuters en kleuters

Berkel en Rodenrijs - Met trots presenteert Gastouderbureau Kid-IT het derde Peuter- en kleutertheaterfestival in Berkel en Rodenrijs. Theater voor de allerkleinsten, voor peuters van 2 jaar en kleuters tot 7 jaar. (meer)

EHBO Bleiswijk start nieuwe cursus

Bleiswijk - Hoeveel ongelukken zijn er weer gebeurd tijdens de jaarwisseling? Weet men wat te doen bij een ongeluk? De meeste mensen weten het niet. (meer)

Cursus Eerste Hulp

Berkel en Rodenrijs - De EHBO-vereniging Berkel en Rodenrijs heeft nog enkele plaatsen bij de opleiding tot gediplomeerd Eerste Hulp Verlener. De opleiding omvat enige kennis van het menselijk lichaam, hoe om te gaan met verwondingen en ongevallen, verbandleer en reanimatie. De cursus wordt gehouden op maandagavond van 20.00 tot 22.00 uur. De cursus start op 14 januari 2008. De leerstof wordt afgesloten met een examen.
Informatie en inschrijving: Arend Olie, tel. 010 - 511 88 21 of Ank van der Hoff, tel. 010 - 511 45 16 of via het internet www.semperparatus.nl.

Taxatie en inkoopdag boeken

Berkel en Rodenrijs - Op vrijdag 4 januari wordt van 13.00 tot ongeveer 17.00 uur door antiquaar, taxateur en veilinghouder Arie Molendijk uit Ouddorp een taxatie- en inkoopdag van oude en zeldzame boeken gehouden. De middag vindt plaats in t Manneke, Leeweg 33 te Berkel en Rodenrijs. Voor taxatie wordt ¤ 3,- per persoon gevraagd.
Inlichtingen: Antiquariaat A.C. Molendijk te Ouddorp, info@molendijkboeken.nl, tel. 0187 - 687 506 of 06 - 519 500 97.

Cursus Reanimatie en AED

Berkel en Rodenrijs -De EHBO-vereniging Berkel en Rodenrijs heeft nog enkele plaatsen bij de cursus Reanimatie en AED. De cursus wordt gehouden op dinsdagavond van 20.00 tot 22.00 uur. De cursus start op 15 januari 2008.
Informatie en inschrijving: Arend Olie, tel. 010 - 511 88 21 of Ank van der Hoff, tel. 010 - 511 45 16 of via het internet www.semperparatus.nl.
Copyright © Nieuws- en advertentieblad De Heraut 2015 | Design by De Heraut