Archief - Nieuwsblad De Heraut

Postadres:

Postbus 43

2650 AA, Berkel en Rodenrijs

Tel: 010 - 511 88 92

Fax: 010 - 511 48 65

Special Olympics terug in Lansingerland

Foto NR. 1
De vlam wordt ontstoken.

Lansingerland - Na een succesvolle editie in 2011 keerde het Special Olympics Regionaal Zwemevenement Lansingerland op zaterdag 15 februari terug naar zwembad De Windas. (meer)

Voorronde van de Nationale Voorleeswedstrijd levert twee winnaars op

Foto
Dionna (links) en Stacey mochten als winnaars plaats
nemen in de voorleesstoel, maar de overige voorlezers waren
eigenlijk allemaal een beetje winnaar. Iedereen ontving daarom
een oorkonde en een klein cadeautje.Lansingerland – Elf leerlingen van de verschillende basisscholen uit heel Lansingerland kwamen dinsdagmiddag 11 februari naar het Wolfert Lyceum te Bergschenhoek om deel te nemen aan de plaatselijke voorronde van de jaarlijkse Nationale Voorleeswedstrijd; een initiatief van Stichting Lezen in samenwerking met de openbare bibliotheken. (meer)

Minister Stef Blok bezoekt café Jofel

Foto
Het gaat weer beter met de woningmarkt, volgens
minister Stef Blok (links). “Het vertrouwen bij mensen
komt terug”, zei hij in het politiek café Jofel,
georganiseerd door de VVD.


Bleiswijk – Er komt weer beweging in de huizenmarkt. Het vertrouwen bij de mensen komt langzaamaan terug; er is helderheid en mensen durven weer te verhuizen. Minister voor Wonen en Rijksdienst, Stef Blok, kwam persoonlijk naar het voor die avond omgetoverde politiek café Jofel en sprak opbeurende woorden. (meer)

Bleiswijk maakt zich op voor het 45ste Carnaval der Otterrotters

Foto
Prins Q-mode en Prinses Melodia.

Bleiswijk - Over ruim een week staat Bleiswijk in het teken van het 45ste carnaval der Otterrotters en voor dit jaar is als thema gekozen “Effe m’n snor drukken”. (meer)

Carnavalsvereniging De Volhouders gaat in ruste

Foto nr. 1
(Voorlopig) het laatste jaar van De Volhouders.

Berkel en Rodenrijs – Dit jaar bestaat Carnavalsverenging De Volhouders te Berkel en Rodenrijs 33 jaar; een belangrijk jaar in carnavalsland. Dat zal op zaterdagavond 22 februari gevierd worden in de sportkantine van TOGB op sportpark Het Hoge Land met een groot jubileumfeest dat tevens een reünie gaat worden. (meer)

The George Kaatee Band te gast bij podiumcafé Anders

 Foto
George Kaatee.

Berkel en Rodenrijs - Nederland telt veel goede toporkesten als het gaat om oude stijl jazz/dixieland muziek. Eén van die orkesten is The George Kaatee Band, opgericht door George Kaatee. (meer)

Bouw locatie Huis de Haas van start

Foto
De handtekeningen werden geplaatst door Martijn
Martens (de bouwer), Frans Weterings (3B Wonen), Tymon
de Weger (wethouder) en Ed Panbakker (De Goede Woning).


Bergschenhoek – Nadat de handtekeningen op de eerste officiële paal waren gezet werd wethouder Tymon de Weger dinsdagmiddag 11 februari uitgenodigd de feestelijke paal de grond in te helpen heien voor de bouw van 59 woningen in het bouwplan Huis de Haas langs de Berkelseweg te Bergschenhoek. (meer)

Geen weekend en vakantie als je werkloos bent

Foto
Cabaretier Jaap Bressers bracht een flinke dosis
humor in de avond.


Berkel en Rodenrijs – Geef werklozen de kans om ritme te krijgen. Weekend en vakantie bestaat niet meer als je werkloos bent. Het waren de woorden van Peter Luijkx, directeur van het cosmeticabedrijf Cosinta en dagvoorzitter van de bijeenkomst Lansingerland Werkt! Ondernemers, werkzoekenden en de gemeente kwamen donderdag 13 februari bij elkaar bij het bedrijf Koppert Biological Systems en vierden de successen van de samenwerking tussen ondernemers en gemeente waarbij werklozen aan een baan worden geholpen. (meer)

Optisport Crazy Spring Paradijs in de Oostmeerhal

Berkel en Rodenrijs - Trek de schoenen uit, neem een aanloop en spring een gat in de lucht van plezier. Optisport Crazy Spring Paradijs staat namelijk voor de deur en dat is hét spring- en luchtkussenparadijs van de regio. Ook dit keer staat het evenement bol van de opblaasbare attracties en ander vermaak voor kinderen van de basisschool. (meer)

Brand in de meterkast veroorzaakt grote onrust

Foto
Er vielen geen gewonden bij de brand; de bewoonster
kon het pand tijdig verlaten.


Berkel en Rodenrijs – Vroeg in de middag van dinsdag 18 februari kwam er bij de brandweer een melding binnen van een kleine brand in het appartementengebouw Meerzicht op de hoek van de Oudelandselaan en de Rivierenstraat in Berkel en Rodenrijs. (meer)

Grote brand in garagebedrijf

Bleiswijk – Op de Götzenhainsingel werd op 16 februari rond 18.50 uur een brand gemeld in een garagebedrijf. Door de mogelijke aanwezigheid van gasflessen en een grote hoeveelheid diesel in een tank werd de brand opgeschaald tot grote brand en kwamen veel brandweereenheden ter plaatse. (meer)

Taxi met niet betalende klant

Bergschenhoek - Zondag 16 februari rond 03.25 uur kwam een taxi met een klant in het centrum van Bergschenhoek aan. De klant, een 15-jarige jongen uit Bergschenhoek, gaf aan dat hij wilde pinnen om de taxichauffeur te betalen. (meer)

Luidruchtig gedrag

Berkel en Rodenrijs – In de vroege uurtjes van zondag 16 februari werd een 19-jarige inwoner van Berkel en Rodenrijs door de politie bekeurd, omdat hij schreeuwend door het centrum van het dorp liep.

Auto omver gegooid

Berkel en Rodenrijs – In de nachtelijke uren van 16 februari werd door onbekend gebleven daders een auto omgegooid. De auto kwam hierdoor op z’n kant te liggen en raakte beschadigd. Het voertuig moest worden weggetakeld en voor herstel naar een schadebedrijf. De politie hoopt op meer informatie en verzoekt getuigen om contact op te nemen, tel. 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Diefstal rubberboot

Berkel en Rodenrijs - Een buurtbewoner zag zondag 16 februari even na middernacht, dat twee mannen op de Pollux bezig waren met de diefstal van een rubberboot. Na een korte achtervolging door de politie konden een 18- jarige man uit Bleiswijk en een 20-jarige man uit Berkel en Rodenrijs worden aangehouden. Het tweetal had de boot van een daar geparkeerd staande trailer weggenomen en voor dit doel het afdekzeil van de boot kapot gesneden. De mannen zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De boot werd teruggelegd op de aanhanger. De eigenaar was niet te bereiken en wordt alsnog op de hoogte gebracht.

Illegale kaartenverkoop

Bergschenhoek – Op maandag 10 februari heeft de politie rond 17.30 uur naar aanleiding van een melding drie jongens aangehouden die op de Noorderparklaan en omgeving kaarten verkochten voor een stichting. De jongens hadden geen vergunning. Een onderzoek naar de stichting leverde geen overtuiging op van de goede bedoelingen van het drietal. De jongens zijn bekeurd en de kaarten en het opgehaalde geld werden in beslag genomen.

Inbraken in auto’s

Bergschenhoek - Tussen zaterdag 8 en maandag 10 februari werden in drie verschillende straten auto’s van het merk Audi opengebroken. Bij alle auto’s werden het stuur met de airbag en het navigatiesysteem gedemonteerd en weggenomen.

Bloemen voor hulpverlener

Bleiswijk - Op woendag 29 januari raakte de bestuurster van een auto al rijdend onwel en raakte de macht over het stuur kwijt. Beide inzittenden, de vrouwelijke bestuurder en een vijfjarig meisje werden toen door een kordaat optredende voorbijganger uit de auto gehaald. Door de politiemensen die naar de melding van dit ongeval waren gestuurd, is een bloemetje afgegeven aan de man, een 50-jarige inwoner van Bleiswijk die de slachtoffers uit de auto had gehaald.

Week 08Personeel advertenties uit De Heraut van deze week
(meer)

Verkiezingscampagne met lijm en een kwast van start gegaan

Foto
Lijsttrekkers plakten de eerste verkiezingsposters
op borden bij het gemeentehuis.


Lansingerland – Het grote verkiezingsbord waar de eerste posters op geplakt konden worden als officiële start van de verkiezingscampagne zou zaterdagochtend 8 februari een plek krijgen bij de entree naar het gemeentehuis, maar storm en regen gooiden die ochtend roet in het eten. (meer)

Bouw wijkwinkelcentrum het Gouden Hart eindelijk van start

Foto nr. 1
Na de openingshandeling kozen de ballonnen het luchtruim
en spoedde men zich snel naar binnen vanwege het slechte weer.


Berkel en Rodenrijs – Na de nodige hobbels genomen te hebben kon donderdag 6 februari in het bijzijn van tal van bij de realisatie betrokkenen dan toch eindelijk de bouwstart van het wijkwinkelcentrum Gouden Hart worden gevierd. (meer)

Concert met Jostiband en HCR één groot muzikaal feest

Foto nr. 1
Een en al muzikale gezelligheid bij de leden van de
Jostiband, waarvan velen ook in 2007 al present waren
tijdens een optreden in de hal van Royal Lemkes.


Bleiswijk – Ze waren enkele jaren geleden al eens te gast geweest op het toneel van de fraai aangeklede hal van Royal Lemkes in Bleiswijk en daarom waren de verwachtingen hoog gespannen. Zaterdagavond 8 februari maakte de Jostiband onder de bezielende leiding van Lyan Verburg opnieuw z’n opwachting en het publiek werd niet teleurgesteld. (meer)

Dank-je-wel avond voor vrijwilligers van hospice Lansingerland

Foto
De vrijwilligers vermaakten zich tijdens de dank-je-wel
avond met het schrijven van een liedtekst, waarna een
smakelijk buffet volgde.


Bergschenhoek/Lansingerland - Zaterdag 8 februari werden alle vrijwilligers van hospice Lansingerland door de coördinatoren in het zonnetje gezet en bedankt voor hun fantastische, betrokken en liefdevolle inzet. L.T.C.
Triomf in Bergschenhoek stelde, dankzij de inzet van Gert-Jan Ouwendijk, haar clubgebouw gratis ter beschikking voor deze avond. (meer)

Gemeentepolitiek in gesprek met Fietsersbond

Foto
De Fietsersbond nodigden politieke partijen uit
om met elkaar in debat te gaan over knelpunten,
waarmee fietsers in Lansingerland te maken hebben.


Lansingerland – Zes weken voor de gemeenteraadsverkiezingen buitelden de zeven grootste fracties in de gemeenteraad over elkaar heen in hun ijver om voor het forum van de Fietsersbond hun steun te betuigen aan het verlanglijstje van deze belangenorganisatie. Natuurlijk zijn er wel wat dingen die, gezien de deplorabele staat van de gemeentefinanciën, echt niet kunnen, maar CDA, CU, D66, Groen Links, Leefbaar 3B, PvdA en VVD stelden zich allen op als voorvechter van de rechten van de fietser. (meer)

Voor de VVD heeft veiligheid in Lansingerland prioriteit

Lansingerland - Veiligheid is na eten en slapen de belangrijkste behoefte van de mens heeft onderzoek (Piramide van Maslow) uitgewezen. Daarom is veiligheid in Lansingerland ook één van de belangrijkste prioriteiten als het aan de plaatselijke VVD ligt.
(meer)

Francisca Ravestein voorgedragen als burgemeester Pijnacker-Nootdorp

Pijnacker-Nootdorp - De gemeenteraad van Pijnacker-Nootdorp heeft maandagavond 10 februari mevrouw Francisca Ravestein unaniem voorgedragen als nieuwe burgemeester van de gemeente Pijnacker-Nootdorp. (meer)

CDA: ‘Knip Herenstraat moet aangepast worden’

Lansingerland – De knip bij de Herenstraat moet aangepast worden: voor negen uur ’s ochtends en na zes uur ’s avonds uur moeten auto’s zonder problemen door het winkelgebied kunnen rijden. Dat vinden het CDA en de winkeliersvereniging. (meer)

“Gemeente stelt zich op als zielig figuur”

Lansingerland – De gemeente stelt zich op als ‘zielig figuur’ als ze om financiële hulp vraagt bij de hogere overheden, zegt Henk Meester (Leefbaar 3B). “We moeten zoveel mogelijk zelf doen.” Nonsens, volgens Leon van Noort (VVD). “We staan niet te boek als zielig eendje. Ze zien heus dat het onmogelijk is om het alleen te redden. (meer)

Betaald parkeren Westpolder geen aantrekkelijke optie

Lansingerland – Wel betalen of niet betalen voor je parkeerplek bij Westpolder? Die vraag nam een groot gedeelte van de avond in beslag tijdens de commissievergadering Ruimte. De idee is om een parkeergarage voor 200 plaatsen te creëren, zodat de parkeerplaatsen van de bewoners uit de wijk niet meer worden ‘ingepikt’. (meer)

“Minder huizen bouwen is doodsteek voor Lansingerland”

Lansingerland – “Voor ons financieel herstel is het plan Visie op Ruimte en Mobiliteit de doodsteek. Het is uiterst merkwaardig dat we aan de ene kant onder toezicht staan van de provincie omdat we financiële problemen hebben, terwijl diezelfde provincie aan de andere kant een streep zet door onze bouwplannen, onze belangrijkste bron van inkomsten. (meer)

‘Like’ voor wijkgericht werken 3B Wonen

Lansingerland – In het Visitatierapport van 3B Wonen komt naar voren dat de woningcorporatie over 2013 een 7,3 scoorde, terwijl dat in 2009 nog een 8,0 was. Desondanks is 3B Wonen er op vooruit gegaan. “3B Wonen is diepgeworteld in de 3B-dorpen”, zo zei Fred de Groot, met zijn collega’s opsteller van het rapport, tijdens een presentatie vorige week donderdag. (meer)

We gaan meer afval scheiden

Lansingerland – De afvalscheiding moet hoger dan dat in het voorstel voor afvalbeleid beschreven staat. “Het college kiest voor de makkelijke weg en laat kansen onbenut”, zo zei Ivana Citterbartova (GroenLinks) in de gemeenteraad van afgelopen vrijdag. (meer)

Berkel en Rodenrijs

Klaverjassen KBO
Berkel en Rodenrijs - De KBO organiseert in de maand februari weer twee klaverjasmiddagen, en wel op 14 en 28 februari. Beide middagen worden gehouden in het tuinpaviljoen van Huize St. Petrus en beginnen om 14.00 uur.

Klaverjassen CVV Berkel
Berkel en Rodenrijs – Wekelijks is er klaverjassen op de vrijdagavond in het clubhuis van CVV Berkel op sportpark Het Hoge Land. (meer)

Bergschenhoek

Oud papier actie Bergschenhoek
Bergschenhoek - Op donderdag 13 februari wordt er oud papier opgehaald door basisscholen in Bergschenhoek. Het papier kan tot ca. 18.45 uur op de kliko- verzamelplaats worden neergezet. (meer)

Bleiswijk

Klaverjassen 55+
Bleiswijk - Welzijn Lansingerland organiseert op zaterdag 15 februari een klaverjasmiddag in De Leeuwerik, Leeuwerikstraat 2. Aanvang 14.00 uur.
Toegang ¤ 4. Informatie: fam. W. v.d. Langenberg, tel. 010-5215609.

Jeugdsoos Pecto’s
Bleiswijk - Jeugdsoos Pecto’s is voor jongeren van 12-23 jaar uit Lansingerland. Je kunt er Playstation spelen, poolen of kletsen. Er zijn ook activiteiten voor jeugd vanaf 10 jaar. Kijk op www.pectos.nl. (meer)

Regio

Wekelijks Formulierenbrigade in februari/maart
Lansingerland – De Formulierenbrigade is bedoeld voor mensen met een inkomen tot de zorgtoeslaggrens die ondersteuning nodig hebben bij het invullen van formulieren. Formulieren zoals aangiften bij de Belastingdienst (ook voor het aanvragen van uitstel), kwijtscheldingen gemeentelijke belastingen en hoogheemraadschap, andere aanvragen bij de gemeente. De kosten bedragen 2 euro per consult. (meer)

Gemakzucht voert de boventoon bij BVCB

Foto
Pieter van der Breggen (m) wordt tijdens de wedstrijd
tussen Rijnvogels en BVCB op de huid gezeten door Pieter
Hofman (l) en Dennis de Haas. Foto: Ronald Kroos.Bergschenhoek – Hoewel de uitslag doet vermoeden, dat de 1-2 overwinning van Rijnvogels op BVCB met moeite tot stand kwam, was het wedstrijdbeeld anders. De Katwijkse formatie bleek niet in vorm getuige het veldspel waar nogal eens wat fout ging. (meer)

TOGB heeft weinig in te brengen tegen Alphense Boys

Berkel en Rodenrijs – TOGB moest in de wedstrijd tegen Alphense Boys de broodnodige punten bemachtigen om niet te veel in de problemen te komen.
Echter negentig minute lang was de Berkelse formatie de mindere. Na een matige eerste helft, ook van de ploeg uit Alphen aan de Rijn, sloegen de bezoekers de tweede helft hun slag om uiteindelijk met een 3-1 overwinning van de Berkelse grasmat af te stappen. (meer)

Vierde editie van Leo Ammerlaan-loop in de kas warm en succesvol

Foto nr. 1
De snelste dames en heren van de 10 kilometerloop.

Bleiswijk – ‘Goed georganiseerd, gezellig en sportief’ waren de reacties die te beluisteren waren tijdens de voor de vierde keer georganiseerde Leo Ammerlaan loop in de kas van de Bleiswijkse plantenkweker. (meer)

Sanneke de Neeling succesvol op NK

Lansingerland - Sanneke de Neeling van Schaatsvereniging Lansingerland nam in het weekend in Tilburg deel aan de Nederlandse Kampioenschappen allround schaatsen en de NK afstanden voor junioren A. Voor Sanneke zijn deze wedstrijden succesvol verlopen. Het allround kampioenschap werd gewonnen door Melissa Wijfje met op de tweede plaats Sanneke. Haar tijden waren 500m 41.22, 1000m 1.19.77, 1500m 2.05.84 en 3000m 4.31.85. Ook op het NK afstanden werden goede resultaten geboekt. Op de 500m werd zij tweede door een iets mindere tweede 500m te rijden. De eerste plaats op de 1000m betekende voor Sanneke tevens een officieel afstandskampioenschap op. Op de 1500m werd de tweede plaats behaald, op de 3 km werd zij vierde. Een prachtig resultaat wat veel vertrouwen geeft voor de toekomst.

Tennis

Voorsprong Kiki
Berkel en Rodenrijs - Kiki Bertens, de beste Nederlandse op de mondiale rangschikking, heeft Oranje zondagmiddag op een beslissende voorsprong van 2-0 tegen Wit-Rusland gezet. Door de overwinning speelt Nederland in de play-offs van de Europees/Afrikaanse zone voor promotie naar groep 2.
Bertens versloeg Olga Govortsova in twee sets met 7-6 en 6-2.

Atletiek

Malta halve marathon
Berkel en Rodenrijs - Ferdi Vonk is gestart met zijn trainingen ter voorbereiding van een aantal grote wedstrijden, zoals de Malta halve marathon, CPC en de marathon van Rotterdam. Op zondag 26 januari liep hij een 4 km cross in het Kralingse Bos; hier eindigde hij op de derde plaats.
Een week later liep hij in Gouda, waar hij deel nam aan de 10 km wedstrijd van de Groenhovenloop; hij werd hier negende. Zondag 9 februari stond Vonk aan de start van de Noord-Aa Polderloop in Zoetermeer waar hij meedeed aan de 15 km loop met een groot deelnemersveld. Vonk ging niet uit van een podiumplek, maar had zich ten doel gesteld deze afstand binnen het uur te lopen. En dat lukte; hij eindige op een zesde plaats in de tijd van 59:26.

Heinenoordtunnelloop
Bleiswijk – De Kieviten Willem en zoon Jelle van der Kooij reisden naar de Hoekse Waard om deel te nemen aan de Heinenoordtunnelloop. Met start en finish in Oud- Beijerland liep het parcours zowel op de heenweg als op de terugweg door de Heinenoordtunnel. Het was mede door de sterke wind in de polders een pittige wedstrijd. Willem liep de 25km in 1.47.54. Jelle zag de tijdklok bij de finish staan op 1.59.16.

Noord-AA-polderloop
Bleiswijk - Zondag 9 februari kwamen twee Kieviten in actie onder stormachtige omstandigheden bij de Noord-AA-polderloop. Matthijs van der Beek koos voor de 10km tussen Zoetermeer en Stompwijk en finishte in 40.46.
Evelien Olie nam deel aan de 5km en zette een netto tijd van 29.15 in de uitslagenlijst.


Zelfverdediging

GirlSelfdefenceClass in Rijneveen
Bleiswijk – In sporthal Rijneveen worden zelfverdedigingslessen verzorgd, gericht op meisjes van groep 8 die volgend schooljaar de basisschool verlaten. Ze leren om gevaarlijke situaties in te schatten, te ontsnappen of te handelen. Een korte intensieve cursus van vijf bijeenkomsten, die net dat stukje zekerheid geeft om de juiste beslissing in een mogelijk bedreigende situatie te nemen. Lessen op vrijdag van 19.00-20.00 uur; de eerste les is op 28 februari en de laatste en diploma-uitreiking op 28 maart in de dojo van sporthal Rijneveen te Bleiswijk. Info/inschrijven: JanTimmers, tel. 06-50985488.

Voetbal

Rijnvogels-Berkel: 2-2 (VR)
Berkel en Rodenrijs - Door onoplettendheid en een miscommunicatie achterin bij Berkel kwam het Katwijkse Rijnvogels binnen zes minuten al op voorsprong. Berkel kwam echter snel terug in de wedstrijd. Het was Lisa Wijnen met een schitterende corner die Chantal van Wijk op maat bediende waardoor zij de 1-1 binnen kon koppen. Met deze stand gingen beide teams rusten, ondanks de vele corners en dito kansen die Berkel kreeg. In de tweede helft was Berkel de betere ploeg; met veel druk op de helft van Rijnvogels, maar de bal wilde er niet in. In de hitte van de strijd liepen de gemoederen hoog op in de wedstrijd, wat leidde tot diverse opstootjes.
Tien minuten voor tijd bracht Berkel twee verse wissels in het spel, maar Rijnvogels maakte kort voor het einde van de wedstrijd de 1-2. Berkel knokte voor elke bal om nog te zorgen voor de gelijkmaker en dat lukte. Uit een mooie vrije trap van Melissa van den Berg scoorde Lindy Hogedoorn de welverdiende 2-2. In blessuretijd moest Lindy nog het veld ruimen met een rode kaart door een speelster van Rijnvogels onjuist te bejegenen. Een wedstrijd die op sommige momenten niks meer met voetballen te maken had en die maar snel vergeten moet worden.

FC Maense-CVV Berkel: 3-4
Berkel en Rodenrijs - In de eerste wedstrijd thuis op sportpark Het Hoge Land bleek FC Maense een prima voetballende ploeg te zijn die het Berkel erg lastig had gemaakt. De mannen van trainer Cor den Daas waren dus gewaarschuwd, toen zaterdag werd afgereisd naar Rotterdam-West om bij FC Maense op het kunstgras aan te treden voor de returnwedstrijd. Dat dit nog helder op het netvlies lag bij de Berkelaren werd al snel duidelijk. Berkel speelde een geconcentreerde wedstrijd en kwam door een schot van Rick Dekker op een 0 - 1 voorsprong. Freek van der Velden verdubbelde de marge na krap een half uur spelen en zette Berkel op een 0 - 2 voorsprong. Maar voor de rust nog deed Maense iets terug, waardoor Berkel met een 1 - 2 voorsprong mocht gaan rusten. In de tweede rondgang greep Joey Lems de gelegenheid om de punten naar Berkel te brengen. Eerst zette hij Berkel op een 1 -3 voorsprong, waarna Berkel toch dreigde punten te gaan verspelen.
In de laatste minuten van de wedstrijd gebeurde er nog het nodige. FC Maense rechtte de rug en maakte van 1 - 3 een gelijke stand en kwam terug naar 3 – 3. Het laatste woord kwam echter van Joey Lems, die de bevrijdende 3 - 4 tegen de touwen schoot en hierbij drie erg belangrijke punten toevoegde aan het Berkels totaal.

Schaatsen

Finale baancompetitie Junioren C
Lansingerland - Zaterdagavond was de laatste schaatsrit voor de baancompetitie van de junioren C. Schaatsvereniging Lansingerland stond met veel schaatsers aan de start voor de 3 kilometer. Het zou een spannende avond worden, omdat zowel de dames als heren in de prijzen konden vallen.
Er werd goed gereden en menig schaatser ging met een verbetering van het persoonlijk record naar huis. Daphne van der Burg eindigde als derde bij de dames en bij de heren werd Tim van den Hul zelfs eerste. De uitslagen: Fieke Uwland 5:24.81 (pr); Esther Noordhoek 5:38.27 (pr); Heleen Docter 5:26.71 (pr); Caithlyn Tschi 5:33.63 (pr); Manon Spruit 5:23.57 (pr); Demi Vollering 5:12.02 (pr); Esther Droogers 5:21.96 (pr); Daphne van der Burg 5:11.26; Wouter Bruisma 4:57.34 (pr); Erik van Schijndel 4:51.45 (pr); Jimmy boy Spies 4:32.23; Tim van den Hul 4:47.16. Junioren A: Gido Windmeijer 4:38.43 en Bob Ammerlaan 4:45.06.
Schaatsuitslagen pupillen Lansingerland - De pupillen A/B/C van Schaatsvereniging Lansingerland reden zondagochtend een 1000 meter op De Uithof. Er kwamen mooie tijden op het bord. Daan van der Wilt 1.44.16 PR; Fenna Bross 1.51.05 PR; Nola Sloot 1.43.31 PR; Thijs Heezen 2.10.92; Ard Ammerlaan 2.09.41; Cas Brouwer 2.08.71; Stan v.d. Knaap 1.59.19; Jeremy Brinkers 1.48.62 PR; Vince Sloot 1.45.32 PR; Krista Geluk 2.19.14; Patou de Haas 2.11.20; Bodine Vollering 2.11.92; Julia v.d. Berg 2.19.08; Renée van der Ham 2.26.5 (met val); Melissa Kreft 2.05.21 PR en Nena Vollering 1.57.84.

Minister Blok in Lansingerland

Lansingerland/Bleiswijk - VVD minister Stef Blok van Wonen en Rijksdienst woont woensdag 12 februari een politiek café bij in Bleiswijk. (meer)

Week 07

Personeel advertenties uit De Heraut van vorige week
(meer)

Griezelen met de wethouder

Foto
De peuters bleken niet alleen geboeid door het
leuke speelgoed, maar zeker ook door het spannende
boek dat de wethouder voorlas.


Bleiswijk – Met als thema ‘Nationale Voorleesdagen’ kwamen peuters, ouders en andere belangstellenden woensdagochtend 5 februari naar de bibliotheekvestiging in Bleiswijk om daar samen te genieten van de activiteit Spelen en Ontmoeten, verzorgd door een medewerkster van de bibliotheek. (meer)

Nieuwe kinderkleding- en speelgoedbeurs in De Poolster

Foto
V.l.n.r. Bollie Suyker, Ger van Dongen (directeur
van de Poolster) en Heidy Tetteroo.


Berkel en Rodenrijs - Op zaterdag 8 maart wordt de nieuwe kinderkleding- en speelgoedbeurs 4KIDS gehouden in basisschool De Poolster, Esdoornlaan 11- 13. De opbrengst gaat naar een goed doel.

Gedurende vele jaren werd in De Poolster een beurs gehouden door speel-o-theek De Speelhut. De Speelhut heeft z’n beurs verplaatst naar de Prins Johan Frisoschool (1 maart). (meer)

Aanhouding na hulp van buurtbewoners en inzet politieheli

Berkel en Rodenrijs – Zaterdagavond werd onder meer de politiehelikopter ingeschakeld om een drietal inbrekers in de Meerpolder te kunnen aanhouden.
Oplettende buurtbewoners van de Oostmeerlaan hadden de inbrekers kort ervoor verjaagd. (meer)

Op zoek naar Iphone

Bergschenhoek – Een inwoonster van Bergschenhoek is op vrijdagavond 7 februari haar Iphone kwijtgeraakt in de Brederodestraat in Bergschenhoek.
Ze kwam rond 21.10 uur thuis en waarschijnlijk is haar telefoon gevallen terwijl ze van haar auto naar huis liep (nog geen vijf meter). Binnen een half uur is ze naar haar auto gelopen, maar helaas lag de telefoon niet in de auto en ook niet op straat. Ook belde ze haar nummer, maar helaas stond de telefoon al uit. Op de hoek van de straat stonden twee jongens met fiets en scooter bier aan het drinken. De gedupeerde inwoonster hoopt dat deze jongens iets gezien hebben. Of dat er een andere getuige iets gezien heeft op vrijdagavond 7 februari tussen 21.10 en 21.45 uur ter hoogte van Brederodestraat 3 en de hoek van de Brederodestraat/Noorderparklaan.
Misschien krijgt iemand deze telefoon aangeboden, ook dan hoort ze dat uiteraard graag. Voor informatie graag contact opnemen met telefoonnummer 06-41341314. Het gaat om een witte Iphone 5 met doorzichtig beschermhoesje, als de telefoon aangaat zie je een foto van drie eendjes, ook staat er een nummer op de achterkant die kan aantonen dat dit haar telefoon is.

Gestolen fietsen aangetroffen

Berkel en Rodenrijs – De politie trof op zaterdag 9 februari om half tien ’s ochtends in het Huijgensplantsoen een fiets met elektrische trapondersteuning aan, die kennelijk van diefstal afkomstig was. Via de info op een sticker op de fiets werd contact opgenomen met de dealer. Na enig speurwerk kwam de dealer met de gegevens van de eigenaar. De fiets is hierna aan de eigenaar, een inwoner van Berkel en Rodenrijs, teruggeven. In de fietstas werden meerdere goederen aangetroffen die mogelijk ook afkomstig zijn van diefstal. Deze spullen worden nader onderzocht.

Fysiek geweld tegen politiemensen

Bergschenhoek – Op zaterdag 8 februari rond 03.15 uur hield de politie op de Noorderparklaan een bestuurder van een auto staande na het begaan van een verkeersovertreding. De man werd naar zijn rijbewijs / identiteit gevraagd. Hij negeerde echter meerdere malen de vordering die volgde en liep weg. De politiemensen hebben de bestuurder vervolgens aangehouden.
Tegen zijn aanhouding pleegde hij verzet. De bestuurder, een 21-jarige man uit Berkel en Rodenrijs, werd uiteindelijk met behulp van pepperspray overmeesterd en daadwerkelijk aangehouden. De man is naar het politiebureau overgebracht en is er tegen hem proces-verbaal opgemaakt.

Jeugdigen met krat bier

Berkel en Rodenrijs – De politie trof zondag 9 februari rond 02.00 uur op de Klapwijkseweg een groep jeugdigen in de leeftijd van 15 tot 17 jaar, waarvan er één een krat bier bij zich had. Deze jongen, een 16-jarige inwoner van Berkel en Rodenrijs, kreeg een bekeuring.

Rechterlijke uitspraak over sporttarieven zorgt voor verwarring in de raad

Lansingerland - Nog maar een paar weken geleden kreeg wethouder Braak de handen van alle partijen op elkaar voor zijn Sport- en Tarievennota. Maar door de recente uitspraak van de rechter inzake de tarieven voor Soccer Boys ontstond er verwarring in de gemeenteraad. (meer)

Met slingers en koekjes onthaald

Foto
Juf Ida samen met haar kleuters.

Bergschenhoek – Maandagochtend 3 februari wachtte juf Ida Kurver een complete verrassing; haar kleuters versierden de hele klas en bakten lekkere koekjes die ze meebrachten, want hun juf ging jubileren. (meer)

Samenwerkingsovereenkomst woningmarkt: Sympathie voor arm Lansingerland

 Foto
Wethouder Tymon de Weger heeft namens Lansingerland
de samenwerkingsovereenkomst ondertekend.
Foto: Tom Pilzecker.


Lansingerland – De gemeenten en woningcorporaties in de Stadsregio Rotterdam hebben nieuwe woningmarktafspraken gemaakt die afgestemd zijn op de vraag van inwoners. (meer)

N209 verbreed en veiliger voor het verkeer

Foto
De officiële openingshandeling van de N209 bij Bergschenhoek.

Bergschenhoek – Met een druk op een grote rode knop openden Ingrid de Bondt (gedeputeerde Verkeer en Vervoer provincie Zuid-Holland) en Henk de Paepe (wethouder Verkeer en Vervoer gemeente Lansingerland) donderdagmiddag 30 januari het bijna voltooide project N209 bij Bergschenhoek waar bijna twee jaar aan werd gewerkt. (meer)

Met totale opbrengst van ruim 16.500 euro, maar zonder Ivo Opstelten

Foto nr. 1
Concentratie bij de heren (eerste en tweede van rechts)
die – zoals later zou blijken – op een eerste en derde plaats
zouden eindigen.


Lansingerland – Geen Belg die tijdens de tweede editie van het Hospice Lansingerland Dictee met de eer ging strijken, maar ditmaal een gedeelde eerste plaats voor twee Zeeuwen: Rein Leentfaar en Huib Boogert. (meer)

Lammetjesdag trekt recordaantal bezoekers

Foto
De kinderen mochten - als ze dat wilden - allemaal
lammetjes vasthouden en knuffelen.


Berkel en Rodenrijs – Dat het voor jong en oud leuk is om niet alleen naar lammetjes te kijken, maar ook met ze te knuffelen en ze te aaien bleek zaterdag 1 februari tussen de kuddes van Martin Oosthoek aan de Bovendijk in ’t Rodenrijs. (meer)

Leerlingen Gouden Griffel maken lipdub

Foto
De leerlingen gingen met elkaar aan de slag.

Berkel en Rodenrijs - De leerlingen van basisschool De Gouden Griffel hebben vorige week in één dag een lipdub gemaakt. De lipdub werd geregisseerd en gefilmd door ‘Film op school’. (meer)

Van der Helm; al 35 jaar een bodembrede dienstverlener

Foto
Kees en Marja werden zaterdag verrast met leuke
cadeaus. Maar ook voor alle medewerkers stond een
presentje klaar.


Berkel en Rodenrijs – Geen brommende tractoren of hijsende kranen zaterdag 1 februari. Die dag vierden Kees en Marja van der Helm samen met medewerkers en hun families het 35-jarig bestaan van het bedrijf. (meer)

Berkel en Rodenrijs

Inloopochtend De Ark
Berkel en Rodenrijs - Wie zin heeft in het maken van een praatje op een plaats waar men elkaar onder het genot van een kopje koffie kan ontmoeten, is iedere donderdagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur welkom in De Ark, Oranjestraat 2. (meer)

Bergschenhoek

Klaverjassen en biljarten
Bergschenhoek – Elke donderdag prijsklaverjassen bij Manege Lansbergen, Bergweg-Zuid 135. Aanvang 19.45 uur. Deelname kost ¤ 3,-. Ook leden gezocht voor de biljartvereniging op de maandagavond vanaf 20.00 uur. (meer)

Bleiswijk

Katholiek Vrouwengilde
Bleiswijk - Op maandag 10 februari organiseert het KVG Bleiswijk een informatieve avond over hart- en vaatziekten bij vrouwen. De avond gaat over de klachten bij vrouwen en hoe deze zijn te herkennen, want hart- en vaatziekten zijn wereldwijd doodsoorzaak nummer 1 bij vrouwen. (meer)

Regio

Aanmelden Vormsel
Lansingerland - Mocht je onverhoopt je kind nog niet hebben aangemeld voor het Vormsel, dan kun je dit nog doen bij het secretariaat van je eigen parochie: Bergschenhoek, tel. 010-5212313, Berkel en Rodenrijs, tel. 010- 5112330 of Bleiswijk, tel. 010-5212519. Het gaat om kinderen vanaf groep 8. (meer)

BVCB snoept punt van Swift af

Amsterdam – Met komende zaterdag de topper tegen Rijnvogels voor de boeg heeft de Bergschenhoekse formatie een verdienstelijk punt weten te bemachtigen bij het Amsterdamse Swift. (meer)

Mark Weel nieuwe trainer Soccer Boys

Foto
Mark Weel.

Bleiswijk – Als opvolger van Renato Dijksterhuis heeft zaterdagderdeklasser Soccer Boys voor het komende seizoen een overeenkomst met Mark Weel afgesloten. (meer)

Thomas Jansen zwemt naar Nederlands Kampioenschap

Foto
Thomas in actie.

Berkel en Rodenrijs - Berkelaar Thomas Jansen (12) mag zich Nederlands kampioen noemen op de 200 meter rugslag; tijdens de in het weekend georganiseerde NJK pakte hij niet alleen deze titel, maar behoorde hij tevens tot de top van Nederland op de vijf andere afstanden. (meer)

Dubbele NK titel voor Alessio

 Foto
Vast staat wel, dat Alessio graag profsporter wil worden.

Berkel en Rodenrijs - Alessio van der Straaten presteerde het om tijdens de op 22 januari georganiseerde Nederlandse Kampioenschappen hardlopen in Apeldoorn twee maal kampioen te worden bij de C junioren. (meer)

Wethouder maakt kennis met topwielerploeg

Foto
Ook de wethouder kwam een kijkje nemen tijdens
de druk bezochte avond van De Pedaalridders.


Lansingerland – Dat de Pedaalridders het goed doen was al langer bekend, maar wethouder Tymon de Weger kwam ook graag even een kijkje nemen in de trainingsruimte van de Lansingerlandse wielerploeg om zich te laten informeren over de nauwe samenwerking die De Pedaalridders Lansingerland al geruime tijd heeft met twee andere verenigingen om samen te komen tot een topteam en zo de talenten ‘in eigen huis’ te kunnen houden. (meer)

Voetbal

PFC–TOGB: 2-2
Geervliet - Al vroeg in de wedstrijd kreeg de thuisploeg een corner. De ingebrachte bal bleef hangen in het strafschopgebied. Omdat er niet alert gereageerd werd aan TOGB zijde, kon PFC de 1-0 scoren. PFC bleef in de eerste helft de gevaarlijkste ploeg. Tim van der Vorm had in de rust plaats gemaakt voor Rob Gerritsma. In de tweede helft speelde PFC tegen de wind in en probeerde TOGB te profiteren van het windvoordeel. Na enkele minuten spelen ving doelman Mark Smith (volgend seizoen actief bij de Delftse hoofdklasser DHC) de bal uit een PFC voorzet. Hij hervatte het spel onmiddellijk door met een lange bal Jim Havenaar weg te sturen. De bal kwam, gedragen door de wind, zodanig ver, dat Havenaar één op één kwam te staan met de PFC-sluitpost. Havenaar wipte het leer over de keeper en zag de bal langzaam naar de doellijn rollen. Om aan alle onzekerheid over wel of geen doelpunt een einde te maken, besloot Rob Gerritsma de bal het laatste tikje te geven, waardoor TOGB op 1-1 dacht te komen. Scheidsrechter Van Ekelenburg wees naar het midden en de assistent-scheidsrechter hield zijn vlag naar beneden. Op aandringen van de PFC-spelers stak de assistent echter alsnog de vlag omhoog. De scheidsrechter deed navraag bij zijn assistent, terwijl TOGB al weer klaar stond voor de aftrap van PFC. Na overleg met de assistent besloot scheidsrechter Van Ekelenburg de goal te annuleren wegens buitenspel van Gerritsma. TOGB kwam in het vervolg beter in de wedstrijd. Dit zonder echt grote kansen te creëren. Halverwege de tweede helft greep TOGB-trainer Van Doorn in. Daley Hilkemeijer werd doorgeschoven naar de spitspositie naast Tim Mourits en maakte Raynaldo Visser plaats voor Dave Ammerlaan. TOGB kwam verdiend op gelijke hoogte. Het was direct ook de mooiste goal van de middag. Aan de linkerkant van het veld omspeelde Dane Oost zijn directe tegenstander, speelde Hilkemeijer aan die weer een combinatie aanging met Tim Mourits. Dit drietal zou uiteindelijk verantwoordelijk zijn voor de 1- 1. TOGB hield de druk op PFC, maar moest wel waakzaam zijn voor de uitvallen van de thuisploeg. Met plaagstoten kwam de thuisclub vijf minuten voor tijd nog op 2-1. TOGB rechtte de rug en in blessuretijd nam Glenn den Uyl een uitbal en gooide Daley Hilkemeijer aan, rand zestienmeter. Zijn schot had een verraderlijke stuit, waardoor de bal net voor de keeper omhoog kwam. Deze kon de bal niet controleren, waarna Gerritsma attent was en de bal in de rebound kon binnenschieten, 2-2.


Zwervers-Berkel: 1-3 (VR)
Berkel en Rodenrijs – De vrouwen van CVV Berkel gingen zaterdag direct goed en fel van start in de eerste competitiewedstrijd van dit jaar en waren zeker in de beginfase de betere ploeg. De ploeg zette veel druk op de helft van de Zwervers met grote kansen voor Lindy Hogedoorn en Melanie den Dulk, maar het bleef lang 0-0. In de 28e minuut bracht Melanie den Dulk Berkel verdiend op voorsprong, maar in de 39e minuut viel uit het niets de gelijkmaker. Na de thee zocht Berkel de aanval op en ging op zoek naar doelpunten. De wedstrijd werd wat grimmiger en dreigde ook even te ontsporen wat resulteerde in een regen aan gele kaarten in de tweede helft en zelfs een rode kaart voor een speelster van Zwervers na een kopstoot op een van de Berkel-speelsters. Zwervers ging uit een ander vaatje tappen en kwam zelfs in de 70e minuut op een 1-2 voorsprong. Berkel ging alles op alles spelen en kreeg ook dotten van kansen op de gelijkmaker, maar de bal wilde er maar niet in. In de slotseconde leek de verdiende gelijkmaker dan echt te vallen, maar het geluk was niet aan Berkel-zijde, waardoor Zwervers in de laatste seconde de 1-3 noteerde.Soccer Boys-Floreant: 5-0
Bleiswijk - Soccer Boys heeft op eigen veld eenvoudig gewonnen van het Boskoopse Floreant. De nummer tien van de ranglijst werd met 5-0 naar huis gestuurd en zo voerde Soccer Boys de druk op koploper DCV weer een beetje op. In de eerste helft waren er kansen voor Rick Ammerlaan en Sander van de Ruijtenbeek, maar wist alleen Dave van der Steen daadwerkelijk het net te vinden. Op aangeven van Hulst en Cor van Egmond zette hij de thuisploeg op een comfortabele 2-0 voorsprong. Na rust was het wederom eenrichtingsverkeer en bouwde SB via Rick Ammerlaan de score verder uit.
Hij tikte alert binnen na een afgeslagen bal van Bradley Hulst. In het vervolg liet Soccer Boys de teugels wat vieren en had het hier en daar iets scherper kunnen zijn in de afronding. Sander van de Ruijtenbeek en Bradley Hulst kopten allebei net naast na goede aanvallen. Een kwartier voor tijd haalde middenvelder Stefan van den Berg verwoestend uit en wist hij de bal snoeihard achter de Boskoopse doelman te krijgen. In de slotminuten tekende linksback Wilmar Zeelenberg voor de 5-0, toen hij een te zachte terugspeelbal langs de uitgekomen doelman wist te tikken.

Schaatsen

Uitslagen zondag
Lansingerland - Zondagochtend 2 februari werd de finale verreden van de baancompetitie van de junioren C op De Uithof. Jasper Kettenis van Schaatsvereniging Lansingerland eindigde op de eerste plaats na het rijden van de laatste twee afstanden (500 en 1500 meter) van dit seizoen. De uitslagen: Germaine van Kesteren 500m 57.78 en 1500m 3.19.76 (PR); Annemaj Scholte 500m 56.60 en 1500m 2.59.62 (PR); Sterre Herle 500m 53.85 (PR) en 1500m 2.54.38 (PR); Laura Ammerlaan 500m 53.79 en 1500m 2.56.39 (PR); Mirthe van der Beek 500m 52.67 en 1500m 2.47.65 (PR); Britt Janssen 500m 1.13.69 en 1500m 2.47.24 (PR); Marjolein van der Geest 500m 51.71 en 1500m 2.43.96; Geurt Geluk 500m 52.01 en 1500m 2.42.87; Gerben Vos 500m 46.90 en 1500m 2.31.22 (PR); Jasper Kettenis 500m 43.16 en 1500m: 2.20.67.

Atletiek

Midwintermarathon Apeldoorn
Bleiswijk - In Apeldoorn werd de Midwintermarathon georganiseerd. Drie Kieviten kwamen aan de start. Een zwaar parcours met veel heuveltjes. Ook bleek de afstand nog iets langer namelijk 42.4 kilometer. De tijd van Marijn Treurniet mocht er zijn; 3.00.36, omgerekend naar 42.2 km kwam hij zelfs iets onder de 3 uur uit 2.59.38. Pauline van Donkelaar en Richard Lelieveld liepen daar een wedstrijd over een afstand van 27,5km. Pauline finishte in 2.08.43 en Richard in 2.05.28.
Anita Kreukniet nam in Gouda deel aan de Groenhovenloop. Op de halve marathon kwam ze onder het finishdoek door in 2.04.00.

Laatste noodkreet van Irado mag niet baten

Foto
De medewerkers van Irado waren met hun vuilniswagen
naar het gemeentehuis gekomen.


Lansingerland – Wie afgelopen donderdagavond langs het gemeentehuis reed, keek gek op. Een hele stoet aan vuilniswagens sierde de parkeerplaats. De werknemers van Irado gebruikten het als laatste noodkreet om aan de raad te laten zien hoe belangrijk de aanbesteding aan Irado is. “Ik werk al 20 jaar voor Irado. (meer)

Milou van den Bosch Top Model of the World Nederland

Milou van den Bosch

Bergschenhoek – Na een spetterende avond vol spanning en plezier is Milou van den Bosch Top Model of the World Nederland 2014 geworden. (meer)

Auto te water

Bleiswijk – Op de Hoekeindseweg raakte woensdag 29 januari rond 12.15 uur een auto te water. De bestuurster van de auto was al rijdend onwel geworden en hierdoor de macht over het stuur kwijtgeraakt. (meer)

Minibike op de openbare weg

Berkel en Rodenrijs – Op maandag 27 januari trof de politie rond 15.30 uur een 13-jarige jongen aan die rondreed op een zogenaamde minibike. Het rijden met deze voertuigen op de openbare weg is niet toegestaan. De minibike is door de politie in beslag genomen.

Bewonersbijeenkomst woninginbraken

Bleiswijk - Dinsdag 28 januari organiseerde de gemeente Lansingerland in Bleiswijk een bewonersbijeenkomst over woninginbraken. Na de opening door burgemeester Rijsdijk werden ervaringen gedeeld en samen met de bewoners gekeken naar de toekomst. (meer)

Winkeldiefstal

Berkel en Rodenrijs – Op 30 januari zag personeel van een supermarkt aan de Esdoorlaan een man die een winkeldiefstal had gepleegd. Nadat hij bij de kassa werd aangespoord het artikel te betalen liep deze met bedreigende woorden weg, echter zonder te betalen. Op de camerabeelden herkenden de politiemensen de verdachte en werd deze na een korte achtervolging in de omgeving aangehouden. Bij zijn aanhouding verzette hij zich tegen de politiemensen. Door justitie werd hem een boete opgelegd van tweehonderd euro.

Copyright © Nieuws- en advertentieblad De Heraut 2015 | Design by De Heraut