Archief - Nieuwsblad De Heraut

Postadres:

Postbus 43

2650 AA, Berkel en Rodenrijs

Tel: 010 - 511 88 92

Fax: 010 - 511 48 65

Anne redt klasgenootje na te veel drank

 Foto
De 15-jarige Anne Maree werd in het zonnetje gezet,
omdat zij door haar adequate optreden waarschijnlijk het
leven van een klasgenootje redde.


Berkel en Rodenrijs – De burgemeester noemde haar een heldin in de gemeente Lansingerland, maar zelf blijft ze er redelijk bescheiden onder. (meer)

Rotaryclub Lansingerland draagt graag iets bij aan de maatschappij

Foto
V.l.n.r. Ton Hermes, Saskia van Kleef en de inkomend
voorzitter (medio 2014) Eduard van Gijzen.


Lansingerland – Onder de nieuwe naam Rotaryclub Lansingerland – voorheen met de toevoeging ‘Rottemeren’ – gaat de serviceclub het nieuwe jaar in.
Een club met ruim 25 leden, afkomstig uit alledrie de kernen van Lansingerland. (meer)

Burge(lees)meester

Foto
Het was het eerste publieke optreden van burgemeester
Coos Rijsdijk en meteen mocht hij voorlezen aan de kindertjes
van kinderdagverblijf de Zonnestraaltjes.


Bleiswijk – Eén groot feest was het afgelopen woensdag bij kinderdagverblijf De Zonnestraaltjes (Just Kiddies). De kindertjes zaten ademloos te luisteren naar burgemeester Coos Rijsdijk, Hij las voor uit het boek Krrrr…okodil, het prentenboek van het jaar. (meer)

CDA kopstuk Mona Keijzer voorspelt lastenverhoging voor middeninkomens

Foto
Mona Keijzer na afloop van de bijeenkomst in gesprek
met onder andere Matthijs Ruitenberg, lijsttrekker van
het CDA Lansingerland. Foto: Henk in ’t Veen.


Lansingerland - Dinsdag 21 januari was CDA kamerlid Mona Keijzer op uitnodiging van de plaatselijke CDA fractie te gast in Lansingerland. In een volgeladen zaal van De Leeuwerik in Bleiswijk sprak ze haar zorg uit over de decentralisatieplannen van het kabinet Rutte II. (meer)

De Smitshoek staat open voor nieuwe gasten

Foto
Samen met de twee broers, bezoekers van de middag,
stak de wethouder het vuur onder de ballonnen aan, waarna
ze het luchtruim kozen.


Lansingerland – Met het oplaten van twee grote ballonnen werd vrijdagmiddag de ontzorgmiddag officieel geïntroduceerd. Een middag voor mantelzorgers en degene waar zij de zorg voor hebben. Samen zijn ze wekelijks op de vrijdagmiddag welkom in De Smitshoek. (meer)

Gertenaar vindt het welletjes

Foto
De deur van de Bruna is in Bergschenhoek voorgoed
gesloten. Naar een ander punt voor het postagentschap
wordt op dit moment gezocht.


Bergschenhoek – Vele jaren was hij een bekend gezicht in Bergschenhoek; de heer Gertenaar die, terzijde gestaan door zijn echtgenote, kinderen en medewerkers, met zijn Brunazaak en postagentschap een belangrijke plaats innam in het centrum van het dorp. (meer)

De Smederij terug als multifunctioneel gebouw

Foto nr. 1
Onder grote belangstelling werd de eerste officiële paal
van De Smederij de grond in geheid.


Berkel en Rodenrijs – De smederij was een begrip in Berkel Centrum. Toen het karakteristieke pand aan de Herenstraat dan ook werd afgebroken waren de meningen daarover verdeeld. (meer)

Dominee Roel Stutvoet neemt als dienstdoend predikant afscheid van zijn gemeente

Foto
“Ik ben een echt mensenmens; ik denk dat je anders
het beroep van predikant niet kunt ambiëren. Mateloze
liefde voor de mens is hierin essentieel.”


Berkel en Rodenrijs – Na ruim twintig jaar als predikant werkzaam geweest te zijn in de Gereformeerde Kerk De Ark neemt dominee Roel Stutvoet in de dienst van zondag 2 februari afscheid. (meer)

Aanmelden voor Hospice Lansingerland Dictee is nog steeds mogelijk!

foto
Henk Groeneveld schreef het dictee, dat inmiddels
goed opgeborgen is in de kluis van notaris Andrea Maxwell.


Lansingerland - Donderdag 30 januari vindt voor de tweede keer het Hospice Lansingerland Dictee plaats in Melanchthon Bergschenhoek. De opbrengst komt geheel ten goede aan Hospice Lansingerland. Deelnemers kunnen zich nog steeds aanmelden! Het bestuur van de Stichting Vrienden van Hospice Lansingerland dat samen
met Bibliotheek Oostland en Melanchthon Bergschenhoek het dictee organiseert is er druk mee. (meer)

Ricky Doerdjan gaat de uitdaging aan

Foto
Zo min mogelijk fouten, maar het doel is het belangrijkste!

Bergschenhoek – Of hij een van de besten gaat worden wil hij graag nog even in het midden houden, maar dat hij de jongste is staat wel vast. De 15- jarige Ricky Doerdjan schreef zich in als deelnemer aan het Hospice Lansingerland Dictee, dat donderdag 30 januari vanaf 19.45 uur voor de tweede keer plaatsvindt in Melanchthon Bergschenhoek. (meer)

Belangstellenden laten zich bijpraten over Meerpolder

Foto
Met borden was duidelijk en inzichtelijk gemaakt waar
men nog actie kon verwachten in de Meerpolder.


Berkel en Rodenrijs – Tijdens de inloopavond, donderdagavond 23 januari georganiseerd in de hal van het gemeentehuis, kwamen belangstellenden een kijkje nemen om te zien en te horen hoe de ontwikkelingen zijn in de Meerpolder van Berkel en Rodenrijs. (meer)

Berkel en Rodenrijs

ACR kringloop kelderverkoop
Berkel en Rodenrijs - Elke donderdag is het Actie Comité Rehoboth in touw om spullen op te halen zoals huisraad, kleding, speelgoed, curiosa, boeken, elektra, pc’s, dvd’s, kleinmeubelen enz., alles in verkoopbare staat. (meer)

Bergschenhoek

Cursus textiele kunst
Bergschenhoek - In Buurthuis 't Schooltje, Rottekade 83, wordt op maandagmorgen een cursus textiele kunst gegeven. Tijd: 09.30-11.30 uur, blokken van ca. 14 lessen. Kosten: ¤ 84 voor 14 lessen. Er worden prachtige kunstwerken gemaakt onder de deskundige leiding van Nel v.d. Poel. (meer)

Bleiswijk

Bingo 55+
Bleiswijk - Welzijn Lansingerland organiseert op zaterdag 1 februari een Snert-Bingo. De leiding is in handen van De Annie‘s. (meer)

Regio

Postzegelbeurs
Zoetermeer/Lansingerland- Op zaterdag 1 februari vindt van 13.00-16.00 uur de volgende postzegelbeurs van de ZuidHollandse vereniging van PostzegelVerzamelaars in buurtruimte Buytenrode, César Franckrode 60 te Zoetermeer plaats. (meer)

Drie zussen, één liefde...

Foto
De drie zussen, v.l.n.r. Irene, Caroline en Judith,
zijn zaterdag te zien in De Lier. Publiek is van harte
welkom.


Berkel en Rodenrijs - De zussen Judith, Irene en Caroline van der Helm beoefenen een sport waar maar weinig mensen voor zouden kiezen en zeker de meeste dames niet: touwtrekken! Maar dat vrouwen er ook goed in zijn blijkt wel uit hun deelname aan het open NK touwtrekken op 1 februari in sporthal Vreeloo in de Lier. (meer)

Melvin Boel nieuwe hoofdtrainer BVCB

Foto
Melvin Boel.

Bergschenhoek - BVCB heeft Melvin Boel aangesteld als nieuwe hoofdtrainer.
De 27-jarige trainer begint aan zijn eerste klus bij een seniorenteam. In het verleden trainde hij de hoogste jeugdelftallen bij BVCB, Be Fair, DSO en Spartaan 20. Op dit moment is hij ook assistent-trainer Feyenoord onder 18 jaar. Boel kwam als heel jeugdige speler uit voor BVCB, Semper Altius en CVV Berkel. (meer)

TOGB zet de wedstrijd weer op zijn kop

Berkel en Rodenrijs – Waar de wedstrijd met een 0-3 voorsprong voor het bezoekende Kocatepa in een vroeg stadium beslist leek, daar kwam TOGB met een laatste stuiptrekking in blessuretijd alsnog naast de Rotterdammers met een eindstand van 3-3. (meer)

Voetbal

Floreant–Berkel: 0-0
Boskoop – De wedstrijd kon de aanwezige toeschouwers niet boeien. De uiteindelijke 0-0 deling was dan ook volledig terecht gelet op het vertoonde spel van beide zaterdagderdeklassers. Berkel, dat moest aantreden zonder de geblesseerde Jan van der Lugt, Ken Stigt en Erwin van der Stoep, zag deze wedstrijd geen kans om in aanvallend opzicht gevaarlijk te worden.
In de eerste helft konden slechts twee doelpogingen worden genoteerd. Aan de overzijde kwam Berkel-doelman Steven Kunnen ook tweemaal in een moeilijke situatie toen hij in verlegenheid werd gebracht door Brian Lexmond en door een eigen schoonheidsfoutje. Het grootste euvel bij Berkel was, dat de eindpass naar de voorwaartsen steeds te slordig was, waardoor goede mogelijkheden uitbleven. Wel kwam een poging van Floreant via Bart van Herk tegen het aluminium.
In de tweede rondgang had Floreant een iets beter veldspel, maar ook zij kwamen zelden gevaarlijk voor het doel van Berkel. Cor den Daas, de oefenmeester van Berkel, wilde in de tweede helft het getij doen keren door het inbrengen van Samir Amghar en Floris de Jong voor de geblesseerde Brian Lexmond. Uiteindelijk zou Berkel in de laatste fase van de wedstrijd nog twee mogelijkheden krijgen. Een doelpunt van Floreant werd afgekeurd door de goed leidende scheidsrechter. Cor den Daas was kort in zijn commentaar over deze tweekamp: “Driemaal achtereen hebben we niet verloren en hebben we de nul behouden. Voor de rest was het niet best”.


CVC Reeuwijk-Soccer Boys: 1-2
Bleiswijk - Na het verlies in de thuiswedstrijd (1-2) tegen CVC Reeuwijk had Soccer Boys zaterdag wat recht te zetten. In en tegen Reeuwijk moest er gewonnen worden om de aansluiting met DCV te behouden. Soccer Boys startte zonder aanvoerder Aziz Ben Chamach, waardoor het elftal de hele eerste helft zoekende was naar de juiste vorm. Met kleine kansen over en weer werd een matige eerste helft afgewerkt. De spitsen van Egmond en van der Steen vonden niet de juiste combinaties om de stugge verdediging van Reeuwijk uit elkaar te spelen. Ook de hardwerkende vleugelspelers Ammerlaan en Hulst verkeerden niet in de vorm van een week geleden tegen Schoonhoven. Na rust zette Soccer Boys meer druk en trok de wedstrijd wat meer naar zich toe.
Maar het verlossende doelpunt bleef uit. In de 60e minuut werd Ammerlaan gewisseld voor Aziz Ben Chamach, werd het elftal op het middelveld gewijzigd en schoof de goed spelende middenvelder Van de Ruijtenbeek naar de rechtervleugel. Hierdoor kwam het initiatief meer bij Soccer Boys te liggen, maar de score bleef uit. De voetbalwetten bleken ook nu weer onverbiddelijk; na een terugspeelfout van linkerverdediger Zeelenberg pikte de spits van Reeuwijk de bal op en faalde niet voor keeper Heintjes en werd het in de 81e minuut 1-0 voor de thuisploeg. Binnen een minuut werd het echter door Van der Steen met een fraaie kopbal alweer 1-1 door een voortreffelijke voorbereiding van diezelfde Zeelenberg. In de resterende speeltijd ging Soccer Boys voor de overwinning en zette de ploeg de verdediging van Reeuwijk constant onder druk. Pas diep in de extra tijd vond Aziz Ben Chamach met een voortreffelijk steekpass Bradley Hulst die de bal onder de keeper van Reeuwijk door schoof en zo de verdiende eindstand 1- 2 op het scoreboard zette.
CVV Berkel-RCL: 1-2 (VR) Berkel en Rodenrijs - Een ontmoeting tussen een eersteklasser en een topklasser en bovendien een weerzien. Met voor de Berkel-vrouwen oud- trainer Haroon en voor RCl een weerzien met Linda van Campenhout die sinds dit seizoen weer het Berkelshirt draagt. Prima omstandigheden in Berkel waar beide teams aftrapten op het hoofdveld en er een leuke en sportieve wedstrijd van maakten. Berkel speelde zeer goed en gedreven en liet zich niet overklassen door het hoger spelende RCL. De gasten kwamen voor rust wel op een 0-2 voorsprong, maar dat zei verder niks over het Berkelspel, want dat was gewoon goed en gedreven. Na de thee was het niveau van beide teams wat minder, maar werd er wel strijd geleverd. Chantal van Wijk scoorde zeer verdiend de 1-2 en hierna had Berkel mogelijkheden om de gelijkmaker te scoren, maar de gasten trokken uiteindelijk aan het langste eind in deze boeiende, spannende en sportieve oefenwedstrijd.

Nootdorp–BVCB: 1-0
Nootdorp – De boodschap voor BVCB was dit weekend de volle buit binnen te halen. Echter het verlies in en bij Nootdorp brengt de Bergschenhoekse formatie dichter bij de fatale plaatsen. Nootdorp kreeg al binnen een minuut spelen een mogelijkheid en pas na een kwartier volgde de eerste noemenswaardige aanval van BVCB. Na een dik half uur spelen zag de thuisdoelman een schot van Abdou Attalki van BVCB vanaf de hoek van het strafschopgebied net over zijn doel vliegen. Op slag van rust kon Nootdorp nog iets terugdoen. Na een vrije trap van Melvin Sie, schoot Charlie Windhorst de bal tegen BVCB-doelman Mark Gaerthe op. Na rust was BVCB in de eerste tien minuten tweemaal gevaarlijk voor het Nootdorpse doel. Yousif de Kock schoot eerst tegen doelman Benard aan en in de rebound in het zijnet.
Vlak daarna had Abdou Attalki iets moois in gedachte, maar hij kwam niet verder dan een afzwaaier. Pas na een half uur minuten spelen verscheen Nootdorp weer eens gevaarlijk voor het BVCB-doel doormiddel van Nigel Abrams. Diezelfde Nigel Abrams was elf minuten voor tijd toch de maker van de enige treffer deze middag. Nadat Ricardo Siebring niet succesvol kon zijn, werd de bal opnieuw ingebracht door Boy Wotte en met het laatste tikje van Abrams verdween de bal achter doelman Mark Gaerthe.
Door winst van Alexandria op Swift (2-1) zakt BVCB nu naar de 11e plaats op de ranglijst.Hockey

HBR Heren 1 indoor kampioen
Berkel en Rodenrijs - HBR Heren 1 heeft zaterdag 25 januari relatief eenvoudig het kampioenschap in de zaal behaald. In de poule A 2de klasse werd met vijf andere bekende regionale teams gestreden. Het was Pijnacker dat de meeste weerstand gaf in de ranglijst, maar in de directe duels tegen dit team bleek Berkel steeds de sterkste. Zaterdag werd het in de Lier heel spannend. Berkel wist een 4-2 achterstand tegen de buren uit Pijnacker op het laatst om te buigen naar een 5-4 overwinning. Het niet verslappen in de diverse duels resulteerde in 8 maal winst, 1 gelijkspel en ook 1 verliespot. Deze goede start van 2014 is gerealiseerd door de inzet van zowel spelers uit juniorenteams als ook het eerste en tweede herenteam.
Bovendien niet in de laatste plaats door de trouwe supporters die er vijf zaterdagavonden waren voor de mentale steun. De mannen van HBR gaan zich nu weer te focusseren op de veldcompetitie waarin ze ook eerste staan.

Schaatsen

Zuid-Hollands Kampioenschap allround
Lansingerland - Tijdens de Zuid-Hollandse Kampioenschappen 2014 werden door leden van Schaatsvereniging Lansingerland goede resultaten geboekt. Dames Masters: 1e plaats Marianne de Neeling: 500m 47.90, 1000m 1.35.91 en de 1500m in 2.28.95. Heren Neo senioren: 3e plaats Sven Baas: 500m 39.60, 1500m 1.59.99 en 3000m in 4.14.67. Heren Senioren: 1e plaats Yannick Hagen: 500m 39.23, 1500m 2.00 33 en 3000m 4.13.11. Jeroen van Leusden nam ook deel bij de Heren Neo’s en reed de 500m in 41.18 en de 1500m in 2.10.61; de 3000m heeft hij niet gereden.

Uitslagen junioren A, B en C
Lansingerland - Een aantal junioren A, B en C van Schaatsvereniging Lansingerland mocht zaterdagavond aan de start verschijnen voor de sprintafstanden. Voor sommige rijders was dat al een jaar geleden dat ze deze hadden gereden. Het was buiten lekker koud en ondanks een enorme stortbui werden er veel persoonlijke records gereden, zodat rijders en coach weer tevreden naar huis konden. De uitslagen over de afstanden 500, 100 en 300 meter: Heleen Docter 500m: 49.95, 100m: 13.21 (pr) en 300m: 31.53 (pr); Judith van Loon 500m: 47.9, 100m: 12.53 (pr) en 300m: 29.81 (pr); Manon Spruit 500m: 49.72 (pr), 100m: 13.02 (pr) en 300m: 31.13 (pr); Demi Vollering 500m: 47.3 (pr), 100m: 12.79 (pr) en 300m: 31.41 (pr); Fieke Uwland 500m: 48.76, 100m: 12.49 (pr) en 300m: 30.19 (pr); Esther Noordhoek 500m: 50.14, 100m: 13.5 en 300m: 31.69 (pr); Janine Noordam 500m: 54.74 (Pr) en 300m: 33.66 (pr); Caithlyn Tschi 500m: 47.41 (pr), 100m: 12.65 en 300m: 30.43 (pr); Esther Droogers 500m: 47.22, 100m: 12.57 en 300m: 29.59 (pr); Daphne van der Burg 500m: 46.22, 100m: 12.40 (pr) en 300m: 29.22 (pr); Wouter Bruinsma 500m: 45.20; Erik van Schijndel 500m: 43.15 (pr), 100m: 11.64 en 300m: 26.8 (pr); Jimmy Boy Spies 500m: 42.15, 100m: 11.41 (pr) en 300m: 26.86 (pr); Tim van der Hul 500m: 41.87, 100m: 11.25 en 300m: 26.41 (pr); Junioren A: Lieke Geluk 500m: 52.27, 100m: 13.5 en 300m: 32.39; Rein Docter 500m: 46.83, 100m: 12.94 en 300m: 29.15 (pr); Junioren C: Gerben Vos 500m: 46.32 (pr) en 1000m: 1.34.61 (pr); Jasper Kettenis 500m: 41.85 (pr) en 1000m: 1.26.42 (pr).

Schaatsuitslagen pupillen
Lansingerland – Met goed ijs en mooie tijden reden de pupillen van Schaatsvereniging Lansingerland hun wedstrijden over drie afstanden: 500, 100 en 300 meter. De uitslagen: Nena Vollering 500m 54.97 PR, 100m 14.59 en 300m 35.28; Fenna Bross 500m 52.02 PR, 100m 13.06 PR en 300m 33.25 PR; Nola Sloot 500m 50.73 PR, 100m 13.31 en 300m 32.36 PR; Jeremy Brinkers 500m 53.84, 100m 13.82 PR en 300m 33.96 PR; Daan vd Wilt 500m 51.42 PR, 100m 13.45 PR en 300m 32.67 PR en promotie; Vince Sloot 500m 51.10 PR, 100m 13.62 en 300m 32.50 PR; Demi Ammerlaan 500m 49.58.

Atletiek

Goede prestatie Lelieveld
Bleiswijk - Alleen Richard Lelieveld van De Kieviten kwam in het weekend in actie bij een wedstrijd. In het dorp Hoornaar, in de polder vlakbij Gorinchem, nam hij deel aan de 10 km.
Zijn snelle eindtijd bij de Dirk IV loop was 37.07.

Badminton

Garage Wilgenlaan/PIP-BC Flair: 7-1
Berkel en Rodenrijs - Het eerste team van Garage Wilgenlaan/PIP heeft het seizoen uitstekend afgesloten met een klinkende overwinning. De herendubbel bestaande uit Jan Noorlander/Peter den Boer won overtuigend in 2 sets, de damesdubbel Anita van den Bulk/Rachelle Mostert verloor in 3 sets. Peter won vervolgens eenvoudig zijn enkelspel en na een stroeve start wist Paul van Leeuwen zijn single ook in winst om te zetten. Anita en Rachelle wisten eveneens hun wedstrijd zonder setverlies te winnen. De mixdubbel Anita/Paul kende weinig problemen met de tegenstander; 2de mix Rachelle/Jan moest een set afstaan, maar won ook hun partij. Door dit resultaat eindigt team 1 van Garage Wilgenlaan/PIP op een nette 4de plaats in de eerste klasse van het district Zuid/West en zal dus volgend jaar weer in deze klasse uit komen.

Toekomst nieuwbouw beide scholen Westpolder nu onzeker

Lansingerland - Sinds VVD wethouder Van Dijk door onzekerheden gedwongen de gezamenlijke nieuwbouw voor basisscholen de Klipper en de Kleine Kapitein en Kern BSO In de Westpolder II voorlopig heeft geblokkeerd, komen er steeds meer reacties naar buiten.
Vorige week berichtten we al uitgebreid over de ontwikkelingen rond het voorlopige uitstel van de nieuwbouw voor het schoolgebouw in Westpolder II. (meer)

Alleen Soccer Boys profiteert van uitspraak Kantonrechter

Lansingerland - Afgelopen week heeft de kantonrechter te Rotterdam een streep getrokken door de huurverhoging voor 2013 voor de Bleiswijkse voetbalvereniging Soccer Boys. (meer)

Stillere landingsprocedure door PvdA, maar: “PvdA juicht te vroeg”

Lansingerland – De PvdA fractie is euforisch. Na vier jaar lang keer op keer weer aan tafel te zitten met de directie van Rotterdam The Hague Airport en Transavia, is er vanaf nu een stillere landingsprocedure voor de vliegtuigen. “Teveel vliegtuigen daalden in het verleden over de centra van Lansingerland. (meer)

PvdA kamerlid Lutz Jacobi pleit voor geloofwaardigheid

Lansingerland - Maandagavond hield de plaatselijke PvdA bijeenkomst haar jaarlijkse nieuwjaarsbijeenkomst in Berkel en Rodenrijs. Ruim 30 personen bevolkten in een geanimeerde sfeer een zaal in Rehoboth. (meer)

Geen Lint Klapwijkseweg

Berkel en Rodenrijs - Maandagavond 27 januari hebben de fracties van Leefbaar 3B en CDA besloten geen voorstel bij de gemeenteraad van Lansingerland in te dienen voor een apart bestemmingsplan Lint Klapwijkseweg. (meer)

Kom op de fiets!

Bergschenhoek – Gelet op het aantal deelnemers aan het Hospice Lansingerland Dictee op donderdagavond 30 januari vraagt de organisatie uw aandacht voor het parkeren rondom Melanchthon Bergschenhoek, de Zijde 3 te Bergschenhoek. (meer)

Straatrover richt zich op schoudertassen

Bergschenhoek / Berkel en Rodenrijs - In relatief korte tijd vonden vorige week twee straatroven plaats, waarbij het in één geval bij een poging bleef en in het tweede geval een tas werd weggenomen. (meer)

Vestiging Adventure World op Bleizo dichterbij

Foto
De CDA delegatie bij het eindpunt van de Oosterheemlaan
met op de achtergrond de A12. Foto: Putter creatieve communicatie.


Lansingerland - Al langer is Bleizo, het gezamenlijke bedrijventerrein van Bleiswijk en Zoetermeer, in the spotlight. (meer)

Adventure World en TranSportium BleiZo houden ook Lansingerland bezig

Lansingerland – Er bestaat een grote kans dat Adventure World en TranSportium zich gaan vestigen op BleiZo. Dat blijkt onder meer uit de nieuwsjaarstoespraak van burgemeester Aptroot van Zoetermeer. (meer)

Controle fietsverlichting

Bergschenhoek - Tijdens een gezamenlijke fietsverlichtingsactie van de gemeente – met medewerking van jeugd- en jongerenwerk - en de politie werden dinsdagochtend 21 januari 65 jongeren (schoolgaande jeugd) gecontroleerd op het gebruik en het hebben van fietsverlichting. Omdat het de gemeente en de politie veel waard is om ongevallen te voorkomen werd deze grote controle gehouden waarbij gewaarschuwd werd. De gemeente Lansingerland gaf iedere gecontroleerde jeugdige een lampensetje.

Alcoholcontrole met goede afloop

Lansingerland – Woensdag 22 januari werd tussen 19.00 en 22.00 uur alcoholcontroles gehouden op het Sporthoekpad in Bergschenhoek, het Hoge Land in Berkel en Rodenrijs en de Hoekeindseweg in Bleiswijk. Er werden 150 bestuurders gecontroleerd; niemand bleek teveel gedronken te hebben.

Doet u ook mee aan het Hospice Dictee Lansingerland?


Henk Groeneveld schreef het dictee, dat inmiddels goed opgeborgen is in de kluis van notaris Andrea Maxwell.

Lansingerland - Donderdag 30 januari vindt voor de tweede keer het Hospice Lansingerland Dictee plaats in Melanchthon Bergschenhoek. De opbrengst komt geheel ten goede aan Hospice Lansingerland. U kunt zich nog aanmelden en ook publiek is van harte welkom om te luisteren naar minister Ivo Opstelten die het dictee zal voorlezen. RTL 4 nieuwslezer Roelof Hemmen presenteert tijdens deze avond een veiling van 'bijzondere belevenissen'. (meer)

Basisschool De Kleine Kapitein dreigt ten onder te gaan

Foto nr. 1
Bianca Jansen, directeur van De Kleine Kapitein, en een
deel van de kinderen van deze met opheffing bedreigde
basisschool.


Lansingerland – In de Westpolder II dreigt voorlopig geen nieuwbouw voor twee basisscholen en een BSO te komen nu de toekomstige bewoners onvoldoende zekerheid kunnen geven over hun samenwerking. (meer)

Wat hebben we met elkaar bereikt in 2013? Ondernemend 3B kijkt terug en vooruit

 Foto
Ruim honderd ondernemers ontmoetten elkaar tijdens
de nieuwjaarsbijeenkomst en luisterden naar de
nieuwjaarsspeech van voorzitter Bram Harder.


Lansingerland – De leden van Ondernemend 3B kwamen woensdag 15 januari bijeen om elkaar te ontmoeten tijdens de jaarlijkse Nieuwjaarsreceptie. (meer)

Scholenmarkt trekt honderden bezoekers

Foto
De scholenmarkt bood veel informatie en even zoveel
keuze.


Lansingerland – Al ver voor de deuren van sporthal Oostmeer open gingen verzamelden reeds de eerste belangstellenden zich voor het gebouw op sportpark Het Hoge Land om maar niets te hoeven missen van de woensdagavond 15 januari georganiseerde scholenmarkt. (meer)

De Handpalm zet de deuren open

Foto nr. 1
Na de wethouder mocht Egbert zijn handtekening op
het schilderij plaatsen, waarna het een plek aan de muur
in De Handpalm kreeg.


Berkel en Rodenrijs – Er is de laatste maanden heel wat gebeurd in en rond De Handpalm aan de Chrysantenhof in ’t Rodenrijs, een van de locaties van de Stichting Sprank. (meer)

’t Vierkantje ook landelijk de beste!

Foto Vierkantje
Het Gouden Fust werd uitgereikt door Erik Schuckink Kool,
directeur Horeca Heineken Nederland. Het Zilveren Fust werd
gewonnen door Café Tjeukemeer uit Oosterzee en het Bronzen
Fust door Café de Lamp uit Opheusden. Foto: Paul Bergen.


Lansingerland - Bar Café ‘t Vierkantje uit Berkel en Rodenrijs heeft zondag 19 januari het Gouden Fust gewonnen en mag zich een jaar lang Gouden Horecazaak van Nederland noemen. De jury beloonde de horecazaak om zijn uitmuntende gastheerschap en de kwaliteit van het getapte bier. (meer)

Welzijn Lansingerland moet gaan roeien met andere riemen

Foto
Voor de laatste keer kwam de groep vitale senioren
vrijdagmiddag bijeen in De Smitshoek. Ze zijn het er nog
steeds niet mee eens, maar zullen naar een andere dag
of locatie moeten uitwijken.


Lansingerland – In de tijd dat Welzijn Lansingerland werd opgericht groeiden de bomen nog tot in de hemel. Financiën waren geen probleem, subsidies waren er in overvloed en alle inwoners van heel Lansingerland die de 55 passeerden konden gratis of voor weinig gebruik maken van het aanbod van de welzijners. (meer)

Voorbereidingen Hospice Lansingerland Dictee in volle gang

Foto
Henk Groeneveld schreef het dictee, dat inmiddels
goed opgeborgen is in de kluis van notaris Andrea Maxwell.


Lansingerland - Donderdag 30 januari vindt voor de tweede keer het Hospice Lansingerland Dictee plaats in Melanchthon Bergschenhoek. De opbrengst komt geheel ten goede aan Hospice Lansingerland. (meer)

Berkel en Rodenrijs

Ophalen oud papier
Berkel en Rodenrijs – Elke vierde donderdagavond van de maand wordt door de Prins Johan Frisoschool en een aantal verenigingen oud papier opgehaald in Berkel en Rodenrijs. De eerstvolgende keer is donderdag 23 januari. (meer)

Bergschenhoek

Zending met Operatie Mobilisatie
Bergschenhoek - Op 23 januari vindt er in Het Baken, Anthonie van Dijcklaan 1 een avond plaats van de zendingsorganisatie Operatie Mobilisatie. OM is een internationale en interkerkelijke zendingsorganisatie werkzaam met 6000 mensen in 110 landen en op een schip de Logos Hope. (meer)

Bleiswijk

Filmmiddag 55+
Bleiswijk - Welzijn Lansingerland organiseert op zondag 26 januari een gezellige filmmiddag in De Leeuwerik, Leeuwerikstraat 2. Die middag wordt de film Hachi gedraaid. De film is gratis te zien voor houders van de Lansingerland Actiefpas, incl. koffie/thee en iets lekkers. (meer)

Regio

Mantelzorgers op bezoek bij 3B diner
Lansingerland - Het steunpunt Mantelzorg organiseert samen met 3B diner een gezellige en informatieve ochtend op dinsdag 4 februari. Deelnemers kunnen een kijkje nemen achter de schermen bij dit Hoekse bedrijf. (meer)

Dave van der Steen met drie doelpunten in een hoofdrol bij Soccer Boys

Bleiswijk – Zaterdag was Soccer Boys vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Opdam stevig bij de les. Het resultaat was navenant: een eclatante overwinning van de ploeg van de scheidende trainer Renato Dijksterhuis. (meer)

Voetbalprogramma voor het weekeinde

Zaterdag:
Reeuwijk – Soccer Boys
Floreant – Berkel
Nootdorp – BVCB

Zondag:
TOGB – Kocatepe
14.00 uur

Voetbal

BVCB–WV-HEDW: 0-1
Bergschenhoek - BVCB heeft de eerste thuiswedstrijd na de winterstop verloren tegen de uit Amsterdam afkomstige fusieclub Wilhelmina Vooruit – Hortus Eendracht Doet Winnen, zoals de volledige naam luidt. Na negentig minuten was de eindstand 0-1. De Amsterdammers namen het initiatief en was in het eerste kwartier vrijwel steeds aan de bal. Er werden enige corners afgedwongen en na negen minuten was her raak: Floris Dokkum paste naar links waar Jesse Stroomberg tussen enige verdedigers door slalomde en de controle over de bal kwijtraakte, maar via een Bergschenhoeks been rolde de bal langs doelman Gaerthe (0-1). Geleidelijk kreeg BVCB greep op het spel en dat leidde tot gevaar, mede door veelvuldig riskant balverlies bij de Amsterdammers. Een op de zijlijn verloren duel resulteerde in een overrompelende aanval maar achtereenvolgens Huib van Heijningen en Yousif de Kock stuitten op de vuisten van onze doelman Ramon Freriks. Nick Mahieu mocht op ons doel af toen hij aan de verkeerde kant werd dekte, maar schoot voorlangs. Zeer dreigend van een rush van Hannati die zijn afrondend schot zag geblokkeerd.

Een paar minuten later stonden de Amsterdammers met tien man. Een speler reageerde iets te expliciet op een schop. Scheidsrechter Jobse uit Middelburg stond er bovenop en trok rood. BVCB was niet in staat het tij te keren, zelfs de rode kaart veranderde niets aan de onverzettelijkheid van WV-HEDW. BVCB komt door dit puntverlies op de tiende plaats in de eerste klasse B.Berkel–Reeuwijk: 2-2
Berkel en Rodenrijs - Een wedstrijd waarin beide ploegen vrij initiatiefloos waren en waar het de bezoekers al in de eerste minuut voor de wind ging toen Steven Kunnen in het doel van Berkel in de fout ging, 0- 1. Het vervolg van de volgende speeltijd in de eerste helft was min of meer in het voordeel van Reeuwijk die ook toen de betere mogelijkheden had.
Echter voor de thee was het Freek van der Velden die alsnog de gelijkmaker voor Berkel kon laten aantekenen. De tweede helft was de thuisclub beter op dreef al werd het nooit een goede wedstrijd van beide ploegen. Joey Lems zou met zijn doelpunt Berkel de hoop op drie punten geven, maar uiteindelijk kwam Reeuwijk in blessuretijd alsnog aan de gelijkmaker.

Berkel-trainer Cor den Daas noemde het na afloop een wedstrijd met voor zijn ploeg te weinig goede momenten en ziet zijn ploeg in deze vorm zeker geen kampioen worden. “Maar”, wist Den Daas, “ook al hebben we een nacompetitieplaats, die wisselvalligheid breekt ons te veel op. Dat zal zeker moeten veranderen.”


HMSH–TOGB: 3-3
Den Haag/Berkel - Na een goede voorbereiding tijdens de winterstop, waarin de spelers en technische staf een fantastisch trainingskamp op Gran Canaria beleefden, stond voor TOGB de uitbeurt tegen het Haagse HMSH op het programma. Zonder Glenn van der Burg die in het verre Nieuw Zeeland voor zijn opleiding een stage afwerkt. De thuiswedstrijd, gespeeld in competitie ronde 1, eindigde in een 1-1 gelijkspel. De thuisploeg begon furieus en zette de Berkelse ploeg fors onder druk. Na twee minuten had HMSH al twee grote kansen gehad en kneep iedereen die geel zwart bloed de billen bij elkaar. Kortom, er werd slecht gestart door de geel-zwarte brigade van scheidend trainer coach Corné van Doorn. Zoals vaker dit seizoen herpakte TOGB zich en werd er met goed veldspel meer druk naar voren gegeven.
Hierdoor werd er een aantal kansen gecreëerd die echter geen treffer opleverde. Halverwege de eerste helft kreeg HMSH een vrije trap. De laag genomen vrije trap werd ongelukkig aangeraakt door Dane Oost en belandde achter doelman Mark Smith in het doel, 1-0. Na de ongelukkige tegengoal pakte TOGB de draad weer op en creëerde een paar kleine kansjes. Uit één van de aanvallen werd Glenn den Uyl vrijgespeeld. Uit zijn voorzet toucheerde Daley Hilkeijer de bal, waarna deze bij spits Tim Mourits belandde. Eén op één met de keeper bleef laatstgenoemde koel en ronde goed af, 1-1. De rust werd met een 1-1 bereikt.

Na de rust had HMSH het betere van het spel. Uit een counter van de gasten
werd het middenveld overlopen en kon de verdediging dit niet meer herstellen, waarna de 2-1 een logisch gevolg was. Hierna werd het spel heel open en werd er van beide kanten opportunistisch gespeeld. Uit een corner van TOGB was het Daley Hilkemeijer die de 2-2 binnen kopte. Beide teams kregen vervolgens nog wat kansjes totdat Daley Hilkemeijer met een fantastische afstandsschot de keeper van HMSH verraste en vanaf de middenlijn de 2-3 binnenschoot. Vlak voor tijd was het alsnog HMSH, dat ook weer uit een counter Mark Smith kon verschalken, 3-3. Vlak hierna floot de scheidsrechter voor het eindsignaal. Ondanks dat het tegendoelpunt laat viel was de uitslag rechtvaardig.

Badminton

Garage Wilgenlaan/PIP-The Flying Shuttle: 5-3
Berkel en Rodenrijs - Garage Wilgenlaan/PIP 1 moest het zondag in de eigen Oostmeerhal opnemen tegen het team van The Flying Shuttle uit Barendrecht.
Een team waartegen de uitwedstrijd nog met 3-5 werd verloren. Peter den Boer en Jan Noorlander openden de wedstrijd met een sterke herendubbel die simpel in twee sets werd gewonnen. Rachelle Mostert en Anita van den Bulk volgden dit voorbeeld en wisten een gelijk opgaande damesdubbel knap te winnen. Met een 2-0 voorsprong werd aan de singles begonnen. Peter speelde een zeer degelijke single die hij makkelijk winnend af wist te sluiten.
Anita had een zware dobber aan een jonge atletische speelster en moest het onderspit delven. Jan speelde door de absentie van Paul van Leeuwen de tweede herensingle. Hij speelde bijna foutloos en wist zijn optreden te bekronen met een klinkende zege. Rachelle had het een stuk zwaarder in haar single en verloor nipt, waardoor een 4-2 tussenstand op het scorebord stond. Peter en Anita knokten voor wat ze waard waren in de mixdubbel. Met name de sterke dame van TFS maakte echter het verschil in deze partij die in twee sets aan de tegenstander moest worden gelaten. Rachelle en Jan speelden alsof ze dat al jaren samen doen, terwijl het dit seizoen toch echt de eerste keer was. Met tactisch sterk spel wisten ze in twee spannende sets aan het langste eind te trekken. De overwinning betekent dat Garage Wilgenlaan/PIP nog steeds kans maakt op een mooie top 3 klassering.
Volgende week zondag wordt om 9.00 uur gestart met de laatste wedstrijd van dit seizoen: een thuiswedstrijd tegen het team van Flair uit Alphen a/d Rijn.

Schaatsen

Uitslagen zaterdagavond
Lansingerland - Vanwege het Zuid-Hollands kampioenschap voor senioren en masters mochten de junioren B alleen de 1000 meter, maar daarin konden ze nu wel alles geven. Mooie persoonlijke records en een zeer tevreden coach na afloop waren het resultaat. Heleen Docter 1.37.96 (PR); Judith van Loon 1.39.59; Manon Spruit 1.39.35 (PR); Demi Vollering 1.37.67 (PR); Fieke Uwland 1.36.19 (PR); Esther Noordhoek 1.39.50; Caithlyn Tschi 1.35.73 (PR); Esther Droogers 1.33.55 (PR); Wouter Bruinsma 1.30.71 (PR) en Erik van Schijndel 1.27.41 (PR).


Uitslagen zondagmorgen
Lansingerland - Gelukkig was zondagmorgen het ijs nog steeds van goede kwaliteit en de pupillen en junioren C waren op de 100 en 500 meter goed in vorm. Met mooie tijden en verschillende promoties! Stan van der Knaap14.08 pr en 55.54 (pr en promotie); Olaf van Oosterhout 13.29 pr en 58.08 pr; Dianne Vos:16.68 en 1.11.13; Romee Krap: 15.62 en 1.15.25; Anne van der Berg: 15.67 en 1.06.80 pr; Renee van der Ham:14.13 en 1.03.80 (pr en promotie); Krista Geluk: 15.37 en 1.05.23; Thijs Heeze:14.22 pr en 1.02.58 (pr en promotie); Lars van Winden:14.02 pr en 57.94 pr; Ard Ammerlaan:14.44 pr en 1.02.88 (pr en promotie); Cas Brouwer:14.20 pr en 1.02.13 pr; Julia van der Berg: 14.29 pr en 1.06.92: Patou de Haas: 13.93 en 1.03.17; Ilse Fransen:14.79 en 1.19.81; Bodine Vollering: 14.42 pr en 1.02.52 pr; Jordy Krap: 14.45 pr en 59.83 (pr en promotie).

Atletiek

Kieviten lopen in Maassluis
Lansingerland - In Maassluis stond weer de jaarlijkse editie van de Ruitenberg halve marathon op het programma. De omstandigheden waren prima met een matige wind en af en toe een zonnetje. Kees Voogt en Willem van der Kooij maakten er een klein familie-uitje van. Kees finishte in 1.24.38 en zoon Stefan kwam over de streep in 1.43.49. Willem had zijn zoon Jelle meegenomen, die voor het eerst een halve marathon liep. Jelle finishte in 1.40.36 en Willem klokte een eindtijd van 1.27.44. Matthijs van der Beek 1.30.12 en Cor van der Blom 1.40.56 waren de twee andere Kieviten die deelnamen.

Dekkerloop in Zoetermeer
Lansingerland - In Zoetermeer werd de 3e editie van de Dekkerloop gehouden.
Guus van Zeeland liep de 10km en kwam in 41.58 over de streep. Bas van Binnendijk nam deel aan de 15km en finishte in 1.16.52.

Grote kans vestiging Adventure World en TranSportium BleiZo

Lansingerland – Er bestaat een grote kans dat Adventure World en TranSportium zich gaan vestigen op BleiZo. Dat blijkt onder meer uit de nieuwsjaarstoespraak van burgemeester Aptroot van Zoetermeer. (meer)

Rechter zet streep door huurverhoging sportaccommodaties

Lansingerland - Goed nieuws en slecht nieuws voor sportwethouder Ruud Braak. Eindelijk lijken de handen op elkaar van zowel politiek als sportwereld voor de nieuwe huurtarieven in de gemeente, en dan zet de rechter een dikke streep door de huurverhogingen van 2013. (meer)

Politie niet adequaat gehandeld bij doodgebeten hond Max

Lansingerland – Afgelopen kerstavond staat in het geheugen gegrift van de eigenaren van hondje Max. Die avond werd hun lieveling aangevallen door een Amerikaanse Staffordshires met de dood als gevolg. Liesbeth Volmuller, een verontruste hondenbezitster, sprak in tijdens de commissie Algemeen Bestuur. (meer)

Dirkzwager (Leefbaar 3B): “We moeten bouwen voor Lansingerlanders, niet voor Rotterdammers”

Lansingerland – Met een tekort aan sociale huurwoningen en koopwoningen onder de twee ton moeten we de huizen niet ‘weggeven’ aan de Rotterdammers en anderen, maar voor onszelf houden: de Lansingerlanders. (meer)

Afvalbeleid: goed gedrag wordt beloond, verkeerd gedrag niet gestraft

Lansingerland – Er moeten meer afvalstromen aan huis opgehaald worden. Op GroenLinks na waren alle partijen het tijdens de discussie over het afvalbeleid in de commissie Ruimte erover eens, dat er voor dit scenario gekozen moet worden. Ivana Citterbartova (GroenLinks): “Wij kiezen voor een ander scenario. (meer)

Horecanota: horeca voor jongeren en nachthoreca

Lansingerland – Als het aan de gemeenteraad ligt, moet Lansingerland een gemeente worden met drie bruisende dorpskernen. De commissie Algemeen Bestuur besprak donderdag 16 januari de Horecanota. Het is vooral belangrijk, dat jongeren niet meer tussen wal en schip vallen nu de Horecawet een metamorfose heeft ondergaan wat betreft de leeftijd voor alcoholgebruik. (meer)

Grote brand in bedrijfsverzamelgebouw Bleiswijk

Foto nr. 1
Bij daglicht is goed te zien hoe groot de schade is,
maar door de goede inzet van de brandweer en de
brandwerende constructie van het bedrijfsverzamelgebouw
konden de andere units worden behouden. Foto: John Hofman.


Foto nr. 2
De brand was in de wijde omgeving te zien. Foto: Cor Zijlstra.

Bleiswijk – Dinsdagochtend 21 januari brak rond de klok van vier uur brand uit in een bedrijfsverzamelgebouw aan de Lorentzstraat in Bleiswijk. De brand was in de wijde omgeving te zien. (meer)

Vermist meisje teruggevonden

Berkel en Rodenrijs - Zaterdag 18 januari was onder emotionele omstandigheden een 14-jarig meisje van haar woonadres in Berkel en Rodenrijs weggelopen. Zondag werd zij rond het middaguur in de Sterrenwijk aangetroffen. (meer)

Vernieling bushokje

politie

Bleiswijk - Zaterdag 18 januari werd rond 23.00 uur in de Jan van der Heijdenstraat een ruit van een bushokje vernield. (meer)

Eieren gooiende jeugd

Bergschenhoek – De politie ontving zondag 19 januari rond 14.40 uur opnieuw een melding over eieren gooiende jeugd. Zij bekogelden in de Tuinenbuurt een woning met eieren. Al lijkt dit een betrekkelijk baldadig gebeuren, de schade kan groot zijn, want met een ei gooi je gemakkelijk een ruit in. (meer)

Waarschuwing telefonische oplichting

Lansingerland – Al eerder kwamen er meldingen uit het land, maar nu ook uit Lansingerland, dat bewoners worden opgebeld door iemand die zich voordoet als zijnde werkzaam bij Microsoft. (meer)

Zowel Gouden als Zilveren Tapknop uitgereikt aan Berkelse ondernemers

Foto nr. 1
Na de uitreiking van de Gouden Tapknop barstte
het feest los. Met v.l.n.r. Ben van den Bulk, Sanne
van Schaik, Harry Vonk, Nikita Vonk en Marja Vonk-
Bloom.


Berkel en Rodenrijs – Bezoekers van Berkel Centrum werden vrijdagavond 10 januari rond de klok van zevenen verrast met de komst van een traditionele brouwmeester en een ouderwetse stadsomroeper met paard en wagen die een rit maakten door het dorp. Deze authentieke Heineken Bierwagen - voor de gelegenheid omgedoopt tot Goed Getapt Bierwagen – maakte een rondrit om de bevolking op de hoogte te brengen van een feestelijke gebeurtenis. (meer)

Talentvolle debaters op Wolfert Lyceum

foto
Dat het Wolfert Lyceum flink wat talent in huis heeft
als het op debatteren aan komt, bleek uit de uitslag van
het NK Scholieren. Het Wolfert werd 13e van de 105
deelnemende scholen.Bergschenhoek – De politiek in gaan hoeven de debaters van het Wolfert Lyceum niet zo nodig, maar meedoen aan het NK Scholieren is des te leuker.
Afgelopen zaterdag argumenteerden en presteerden ze alsof het een lieve lust was en werden ze 13e van de 30 aanwezige teams. (meer)

De lammetjesboerderij raakt weer druk bevolkt

Foto nr. 1
Martin Oosthoek met op zijn arm een (Suffox)lammetje
dat net een dag oud is en de twee kalfjes.


Berkel en Rodenrijs – Net voor de kerst kondigde zich het eerste lammetje al aan tussen de lammeren van Martin Oosthoek aan de Bovendijk, maar dat bleek een erg snelle. De grote geboortegolf van de ‘grasmaaiers’ van de Berkelse schaapsherder startte aan het begin van het nieuwe jaar. (meer)

Concordia verzorgt Nieuwjaarsconcert van niveau

Foto nr. 1
Het concert begon met enkele ‘grote’ blazers, maar
al snel kwamen ook de overige musici al spelend door
de zaal naar voren om hun plaatsen in te nemen.


Bergschenhoek – Blij verrast; dat waren de vele belangstellenden die zondagmiddag 12 januari naar ’t Spectrum kwamen om mee te genieten van het nieuwjaarsconcert waarmee muziekvereniging Concordia haar jubileumjaar 2014 begon; de vereniging viert haar 75-jarig bestaan met tal van optredens, verspreid over het jaar. (meer)

Kees Treurniet kan er geen genoeg van krijgen

Foto nr. 1
Kees achter de piano; nog altijd actief als
muziekleraar.


Berkel en Rodenrijs – Hij telt inmiddels 88 lentes, maar van stoppen is geen sprake. Kees Treurniet is nog steeds en met veel plezier actief als muziekleraar en zo lang zijn leerlingen het leuk vinden en om wekelijks les van hem te krijgen blijft de Berkelse muziekleraar samen met hen genieten van de muziek. (meer)

Optreden Jay Jay’s Border Jazzmen’ bij Old Dixie Anders

Foto
Jay Jay’s Border Jazzmen.

Berkel en Rodenrijs - Op zondagmiddag 19 januari organiseert Old Dixie Anders voor liefhebbers van dixielandmuziek in het sfeervolle Theatercafé Anders in Berkel en Rodenrijs een geweldige muziekmiddag met het optreden van een fantastisch orkest: Jay Jay’s Border Jazzmen. (meer)

Feestelijk open huis De Handpalm

Foto
Zaterdag kan de wijk een kijkje komen nemen
in De Handpalm.


Berkel en Rodenrijs – Gezinsvervangend tehuis De Handpalm aan de Rozenoord 94 in het Rodenrijs is veranderd. Veel bewoners zijn verhuisd naar de nieuwe locatie de Rozenhoek in Bergschenhoek. (meer)

Een mooie vlecht voor de Haarstichting

Foto
De vlecht was lang genoeg om op te sturen naar
de Haarstichting.


Berkel en Rodenrijs – Ze wist het zeker; dinsdagmiddag even na vieren stapte Shannon Rensen samen met haar moeder en broertje binnen bij kapsalon Van Top tot Teen aan de Van Naeldwijcklaan in Berkel en Rodenrijs om haar lange blonde haren af te laten knippen voor de Haarstichting. (meer)

Is afscheid nemen van de politiek leuk?

Foto nr. 1
Een bewust afscheid van Cheryta Buys.

Lansingerland – De gemeenteraadsverkiezingen in maart 2014 naderen en dus hebben bijna alle politieke partijen hun kieslijsten bekend gemaakt met oude bekenden, maar ook nieuwe gezichten. We spraken met drie vrouwen uit de gemeenteraad van Lansingerland. Twee staan op onverkiesbare plaatsen: Edith Bal en Laurine Bonnewits van de VVD. (meer)

Berkel en Rodenrijs

Bingo De Kievit
Berkel en Rodenrijs - Elke derde donderdag van de maand is er een bingoavond voor volwassenen in het Kievitsnest van Speeltuin De Kievit, Wilgenlaan 5, ingang Sterrenweg. Deze maand wordt de bingo gehouden op donderdag 16 januari, aanvang 20.00 uur, zaal open 19.30 uur. (meer)

Bergschenhoek

Soosmiddag KBO
Bergschenhoek - Dinsdag 21 januari is de eerste soosmiddag van het nieuwe jaar. Start om 14.00 uur in de Parochiezaal achter de r.k. kerk, Smitshoek 120. De kaarten en de spellen liggen te wachten en de koffie of thee staan klaar. (meer)

Bleiswijk

Koffie/inloopochtend
Bleiswijk - Elke donderdag is er van 09.30 tot 11.30 uur in het gebouw van de gereformeerde kerk, Dorpsstraat, gelegenheid om koffie te drinken en een praatje te maken. (meer)

Regio

Workshop ‘Aandacht voor jezelf’
Lansingerland – In samenwerking met Welzijn Lansingerland organiseert Haptotherapie Lansingerland op donderdag 23 januari, van 13.00-15.00 uur, de workshop ‘Aandacht voor jezelf’ over voelen en contact maken. (meer)

Soccer Boys benoemt Jaap Luijendijk tot erelid

Foto
Jaap Luijendijk, als kersvers erelid, ontving uit
handen van voorzitter Leo Moerman een aandenken
van Soccer Boys.


Bleiswijk - “Namens het bestuur van onze mooie club wil ik iedereen graag een gezond, gelukkig en succesvol 2014 wensen”, zo begon Leo Moerman, voorzitter van Soccer Boys, zijn nieuwjaarstoespraak. (meer)

Afscheid voorzitter Peter van der Sluijs tijdens nieuwjaarsbijeenkomst

Foto
Peter van der Sluijs.

Bergschenhoek - Na bijna zes jaar voorzitter te zijn geweest van Sportvereniging BVCB nam Peter van der Sluijs op zaterdag 4 januari tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst afscheid van zijn club. (meer)

Geen podiumplek voor Diane Valkenburg

Lansingerland/ Hamar - Schaatsster Diane Valkenburg is er net niet in geslaagd op het podium te eindigen tijdens het Europees kampioenschap Allround. Dit ondanks de goede vorm die de laatste weken weer zichtbaar was bij de geboren Hoekse rijdster. (meer)

De Kieviten zetten kampioenen centraal

Foto
De kampioenen van De Kieviten.

Bleiswijk – Het is bij atletiek- en wandelvereniging De Kieviten al jaren een goede gewoonte dat aan het begin van het nieuwe jaar de clubkampioenen van het net afgesloten jaar in de schijnwerpers worden gezet voor hun geleverde prestaties. (meer)

Voetbalprogramma voor het weekeinde

Zaterdag:
Berkel – Reeuwijk
14.30 uur
Soccer Boys – Schoonhoven
14.30 uur
BVCB – HEDW WV
14.30 uur

Zondag:
HMSH - TOGB

Sport blijft betaalbaar

Lansingerland – Dinsdag 7 januari presenteerde wethouder Braak de Sportnota 2014-2018. Het lijkt erop dat instemming bij sportverenigingen en politieke partijen bereikt gaat worden. (meer)

Gemeente steekt geld in extra sociale huurwoningen

Lansingerland – Voor jongeren met weinig geld en grote gezinnen is het een behoorlijke uitdaging om woonruimte te vinden in Lansingerland. Dertig procent van de inwoners woont op dit moment ‘scheef’. (meer)

Belang glastuinbouwsector op nummer één

Lansingerland – In de nieuwe beleidsnota (agrarische) woningen in het buitengebied die vorige week dinsdag aan de commissie Ruimte gepresenteerd werd, staat stipt op nummer één het belang van de glastuinbouwsector. (meer)

Twee ongevallen met gewonden

Foto nr. 1
Nadat de wagen in de sloot was beland kon de bestuurder
er zelf uitkomen.


Bleiswijk – Brandweer en politie ontvingen donderdagavond 9 januari even na half tien een melding van een fikse aanrijding op de kruising Groendalseweg/Krokussenweg te Bleiswijk. (meer)

Verdachte inbraak na kilometerslange achtervolging aangehouden

Gaanderen/Bleiswijk - Na een kilometerslange achtervolging heeft de politie donderdagmiddag 9 januari op de A12 bij Bleiswijk een verdachte van een inbraak aangehouden.

De man was samen met een andere inbreker omstreeks kwart over drie door een
getuige overlopen. (meer)

Twee inbrekers aangehouden

Berkel en Rodenrijs – De politie ontving dinsdagavond 7 januari een melding, dat twee mannen zich op het Deventerpad verdacht ophielden en kennelijk bezig waren met een poging tot woninginbraak. (meer)

Problemen met doorgang lijndienstbussen

Berkel en Rodenrijs – Bij RandstadRail station Westpolder ontstond afgelopen week parkeeroverlast door geparkeerde auto’s die de doorgang van de lijndienstbussen hinderden en het zelfs onmogelijk maakten om op het station te komen. (meer)

Aanhouding na winkeldiefstal

Berkel en Rodenrijs – Op de Noordeindseweg hadden twee jongens van 15 jaar bij een slijterij twee kratten bier weggenomen. Dit gebeurde zaterdagmiddag 11 januari rond 17.00 uur. (meer)

Politie is grootschalig onderzoek gestart: Inwoner van Berkel en Rodenrijs neergeschoten en overleden

Foto
Het drama vond plaats in de Dokkummerstraat in
Berkel en Rodenrijs.


Berkel en Rodenrijs – Woensdagavond 1 januari werd in de Dokkummerstraat in de Meerpolder de 44-jarige Rob Zweekhorst uit Berkel en Rodenrijs doodgeschoten. De dader vluchtte weg in de richting van de Oostmeerlaan en is nog niet gevonden. De politie tast in het duister en komt graag in contact met mensen die meer weten over dit misdrijf en de mogelijke aanleiding. (meer)

Coos Rijsdijk geïnstalleerd als burgemeester van Lansingerland

Foto
Nadat de burgemeestersketting was omgehangen
ontving Coos Rijdijk (rechts) de voorzittershamer uit
handen van Kees Heugens.


Lansingerland - Tijdens een extra vergadering op maandag 6 januari werd Coos Rijswijk geïnstalleerd tot waarnemend burgemeester van Lansingerland.
Na de opening door plaatsvervangend raadsvoorzitter Kees Heugens werd het besluit tot benoeming van de burgemeester voorgelezen en volgde een rede van de plaatsvervangend raadsvoorzitter. (meer)

Burgemeester tussen de mensen: Coos Rijsdijk hecht aan goede contacten

Foto
“Ik ben een burgemeester die benaderbaar is voor
iedereen en ik ga graag in gesprek.”Lansingerland – Met een reputatie van ‘burgemeester tussen de mensen en benaderbaar voor iedereen’ is Coos Rijsdijk met ingang van 1 januari 2014 van start gegaan als waarnemend burgemeester van Lansingerland. Na zijn carrière begonnen te zijn bij de Rotterdamse Kunststichting en vervolgens voorzitter geweest te zijn van de deelgemeente IJsselmonde streek Rijsdijk vijftien jaar geleden als burgemeester neer in Boskoop. (meer)

Maker van het tweede Hospice Lansingerland Dictee

Foto
Henk Groeneveld is er trots op dat hij het dictee
mocht schrijven dat 30 januari zal worden voorgelezen
door minister Ivo Opstelten.


Berkel en Rodenrijs – Henk Groeneveld, de Berkelaar die bekend is van een aantal door hem geschreven boeken over de geschiedenis van Berkel en Rodenrijs en Lansingerland, is gevraagd dit jaar het tweede Hospice Lansingerland Dictee te schrijven. (meer)

Eerste Nieuwjaarstoespraak van Coos Rijsdijk richt zich op samenwerking

Foto
De burgemeester brak een lans voor een doorlopende
dialoog van en met alle groeperingen in de gemeente.


Lansingerland – Na namens het gemeentebestuur iedereen maandagavond 6 januari hartelijk welkom geheten te hebben in het gemeentehuis op de Nieuwjaarsreceptie van de Gemeente Lansingerland gingen de eerste woorden van de nieuwe waarnemend burgemeester Coos Rijswijk over de moord in Berkel en Rodenrijs. (meer)

Wilma van Moorselaar en de Bleiswijkse IJsclub verrast met de titel

Foto nr. 1
Wilma van Moorselaar.

Lansingerland – Traditiegetrouw werden er maandagavond 6 januari tijdens de nieuwjaarsreceptie in het gemeentehuis twee zeer waardevolle prijzen uitgereikt; een vrijwilligersprijs voor een persoon en een voor een vereniging. Voor het jaar 2013 viel de keuze op Wilma van Moorselaar van de Wereldwinkel in Bleiswijk en de vrijwilligersgroep van IJsclub Bleiswijk. (meer)

De Jostiband komt naar Bleiswijk

Foto
Het Jostiband Orkest is binnenkort te bewonderen
in Bleiswijk.


Bleiswijk - Op zaterdag 8 februari zal Het Jostiband Orkest medewerking verlenen aan een muzikale avond in in gebouw Royal Lemkes aan de Hollandweg 8 (veilingterrein) in Bleiswijk, de locatie waar ook de jaarlijkse Kerst-In wordt gehouden. (meer)

Drielingen groeien als kool

Foto
V.l.n.r. Melano, Mayara en Marina uit Berkel en
Rodenrijs en Bram, Huub en Luuk uit Bleiswijk.
Met in het midden grote broer Marciano.


Lansingerland – Eind 2012 werd Lansingerland verrast op de geboorte van een tweetal drielingen. Zowel in huize Engelse te Berkel en Rodenrijs als Kraaijenbos in Bleiswijk ging de driekleur uit. (meer)

Eerste ‘vliegend’ ziekenhuisje met brekebenen geland

Foto
Een rij ambulances en taxi’s, maar ook het aantal
hulpverleners stond gereed toen het vliegtuig, helemaal
ingericht op het vervoer van gewonden met tevens medisch
specialisten aan boord, arriveerde op Rotterdam The Hague
Airport.


Rotterdam – Het opvallend geel/paarse toestel van Welcome Air bracht vrijdag 28 december de eerste pechvogels vanuit de skigebieden naar Nederland terug. Een elftal brekebenen die voor het merendeel tijdens hun skivakantie letsel opliepen aan knie of been. (meer)

Koninklijke Onderscheiding voor Frits Veenman

Foto
De verraste ‘Ridder’ samen met zijn echtgenote
nadat de burgemeester hem de versierselen had
opgespeld.


Bleiswijk - Burgemeester Ewald van Vliet reikte vrijdagmiddag 27 december een Koninklijke Onderscheiding uit aan de heer A.F. Veenman uit Bleiswijk.
Frits Veenman werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. (meer)

Lansingerlandse jeugd helpt Tanzaniaanse jongeren

Foto
Nieuwjaarsduik Scheveningen. Achterste rij van
links naar rechts: Annelies Nelissen, Jedidja den Breejen,
Henk den Breejen, Marjolein Koevoets, Nick Bijwaard,
Tyske Engelberts, Kim Rutten en Lianne Rutten. Voorste
rij van links naar rechts: Anne Meima, Martin van der Ree,
Bart van Eijken, Florian van Steenhoven en David Beeren.
Ontbrekend: Maurits Smal.


Lansingerland – Annelies Nelissen, Marjolein Koevoets en twaalf anderen uit Lansingerland gaan een wel heel bijzondere reis maken eind juli. Zij vertrekken dan naar het Oost-Afrikaanse Tanzania. (meer)

Hennepkwekerijen opgerold

Lansingerland - Op de Oosteindseweg in Bergschenhoek werd op maandag 30 december een hennepkwekerij opgerold. Op basis van binnengekomen informatie was een onderzoek ingesteld in een woning aldaar. Er werden 400 planten aangetroffen en daarbij was er sprake van diefstal van stroom. Eén verdachte, een 45-jarige man uit Bergschenhoek is ingesloten. De aangetroffen planten en materialen om deze te laten groeien werden in beslag genomen en vernietigd.
Vrijdag 3 januari werd een hennepkwekerij aangetroffen in een woning aan de Venus in Berkel en Rodenrijs. Ook hier had de politie op basis van klachten een onderzoek ingesteld. Omdat er op het adres niet werd opengedaan, werd de deur na een verkregen machtiging en met de hulp van een slotenmaker geopend. In de woning werden 238 hennepplanten aangetroffen. De planten zijn na inbeslagname vernietigd. Ook bleek er sprake van diefstal van stroom. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de vermoedelijke verdachte.

Verkenning

Bleiswijk – Op Oudejaarsdag trof een bewoner van de Beukenlaan bij thuiskomst een stapel folders aan voor de deur en tegen de voor- en achterdeur lagen wat boomtakjes. Vermoed wordt dat hier sprake is van een verkenning van woninginbrekers om te kijken of de bewoners langere tijd geen gebruik van de deuren.

Diefstal brandstof

Berkel en Rodenrijs – Op de Industrieweg werd in de nacht van donderdag 2 op vrijdag 3 januari 700 liter diesel weggenomen uit de tank van een daar geparkeerde vrachtauto. De politie doet onderzoek naar mogelijke camerabeelden.

Auto-inbraken

Lansingerland – In de afgelopen weken vonden meerdere auto-inbraken plaats in Lansingerland. Het ging hierbij met name om inbraken in Volkswagen Golf, waarbij men de ingebouwde navigatie wegnam. Ook waren er auto-inbraken, waarbij losse spullen werden gestolen.

Man met inbrekersgereedschap

Bergschenhoek – Op de Bladmos werd zaterdag 4 januari om 03.45 uur een 18- jarige man door de politie aangehouden, omdat hij een breekijzer bij zich had zonder daarvoor een aannemelijke verklaring te kunnen geven. Een breekijzer is een inbrekersgereedschap en dat is dan ook de reden waarom het in beslag werd genomen. De man, een bekende van de politie, is naar het politiebureau overgebracht. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.
Onderzocht wordt of hij mogelijk betrokken is bij inbraken.

Berkel en Rodenrijs

Inloopochtend De Ark
Berkel en Rodenrijs - Wie zin heeft in het maken van een praatje op een plaats waar men elkaar onder het genot van een kopje koffie kan ontmoeten, is iedere donderdagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur welkom in De Ark, Oranjestraat 2. (meer)

Bergschenhoek

Mededeling over bingo 55+
Bergschenhoek - Welzijn Lansingerland deelt mee dat de maandelijkse bingo in De Smitshoek deze maand januari niet doorgaat. Info: www.welzijnlansingerland.nl.

Klaverjassen en biljarten
Bergschenhoek – Elke donderdag prijsklaverjassen bij Manege Lansbergen, Bergweg-Zuid 135. Aanvang 19.45 uur. (meer)

Bleiswijk

Klaverjassen Soccer Boys
Bleiswijk - Vrijdagavond 10 januari wordt er vanaf 20.15 uur geklaverjast in de kantine van Soccer Boys. (meer)

Regio

Gymnastiek 3B-Sociaal Belang
Lansingerland - De belangenvereniging organiseert elke woensdag van 09.00 tot 10.00 uur gymnastiek voor leden in sporthal Den Opper van tafeltennisvereniging TOGB op sportpark Het Hoge Land in Berkel en Rodenrijs. (meer)

Triomf voor tweede keer winnaar van het PLUS Koelhuis Top Team Toernooi

Foto
De winnaars van het Top Team Toernooi.

Bergschenhoek - Dit jaar werd het PLUS Koelhuis Top Team Toernooi niet zoals andere jaren op vier, maar op drie dagen rond de Kerst gespeeld. (meer)

Ineke de Wit triomfeert op de baan

Foto nr. 2
Allover winnares werd Ineke de Wit met 6 punten
en een saldo van + 26. Zij werd gelukgewenst door
wedstrijdleider Leo Vermeer die na tien jaar de
organisatie aan een ander overdraagt.


Bergschenhoek/Zoetermeer – Na enkele jaren gastvrij ontvangen te zijn in het Sport & Recreatiecentrum Rottemeren te Bleiswijk week de organisatie van het tiende LTC Triomf Nieuwjaarstoernooi ditmaal uit naar de tennisbanen van Dekker in Zoetermeer. (meer)

CVV Berkel zet drietal leden van verdienste in de bloemen

Foto
Johan van Aalst, Aad Struyk en rechts Evert van
Westreenen tonen, met in hun midden CVV Berkel-voorzitter
Jeroen van Leeuwen, trots hun onderscheiding.
Foto: John Hofman.


Berkel en Rodenrijs – Dat sporters altijd actie willen bleek afgelopen zaterdag wel bij voetbalvereniging CVV Berkel. Waar in het verleden een schamel programma op de eerste zaterdag van het nieuwe jaar op het programma stond was het nu één en al actie op het Berkelse sportpark. (meer)

Grond, zand en water vormen de speeltuin voor veldrijders

Foto
Dick van der Breggen in koers. Foto: Alies Heida.

Berkel en Rodenrijs – Zaterdag 4 januari werd in Berkel en Rodenrijs de traditionele veldrit gehouden. Een veldrit aan de Naardermeerstraat waar grond, zand en water ervoor zorgden dat de rijders dit jaar met een heel lastig en zwaar parcours geconfronteerd werden en sommigen aan het eind van hun Latijn over de streep kwamen. (meer)

Voetbalster Sheila Van den Bulk blijft in Noorwegen

Foto
Sheila van den Bulk op deze foto nog in het shirt
van haar vorige club ADO Den Haag.
Berkel en Rodenrijs – Voormalig CVV Berkel-voetbalster Sheila van den Bulk (24) zal haar voetballoopbaan voorlopig voortzetten in Noorwegen. Het Noorse Kolbotn IL is de volgende stap in haar al veelzijdige sportcarrière. (meer)

De teleurstelling is groot bij Diane Valkenburg

Foto
Diane Valkenburg in betere tijden.

Lansingerland – Schaatsster Diane Valkenburg baalt ook enkele dagen na het Olympisch Kwalificatie Toernooi nog stevig van het mislopen van kwalificatie voor Sotsji. Valkenburg plaatste zich op geen enkele afstand voor de Olympische Spelen in de maand februari. (meer)

Corné van Doorn en TOGB aan het eind van het seizoen uit elkaar

Foto
Geen nieuw seizoen voor Corné van Doorn bij TOGB.

Berkel en Rodenrijs - In goed overleg tussen hoofdtrainer Corné van Doorn en de Technische Commissie van TOGB is besloten de samenwerking van de afgelopen twee seizoenen niet te verlengen. Een volgens Van Doorn (48) wijs besluit, omdat er bij beide partijen twijfels waren over de voortzetting van het verblijf van de trainer op het Berkelse sportpark Het Hoge Land. (meer)

Atletiek

Laatste uitslagen Kieviten 2013
Bleiswijk - In het laatste deel van 2013 kwam een aantal Kieviten in actie bij een wedstrijd.
In Linschoten, de zaterdag voor de Kerst, waren door de regen en harde wind de omstandigheden zwaar. Toch werden er op de halve marathon goede prestaties verricht.
Richard Lelieveld verbeterde op de valreep zijn PR en finishte in 1.22.02.
Zijn partner Jenny Fidder liep voor het eerst een halve marathon en noteerde een eindtijd van 1.51.57.
Jan van Duin, de voorzitter van De Kieviten, liep deze afstand ook voor het eerst en wist een mooie tijd neer te zetten 1.42.58. Andere deelnemers waren Petra Berkelaar en Birgit Kooistra(beiden 1.58.34), Eva Loke 2.00.04 en Hanneke Vliet Vlieland 1.44.34.

Lopen en crossen
Bleiswijk - Kees Voogt behaalde in Middelharnis bij de mannen 55+ een 1e plaats op de 10EM. Hij zag de tijdklok op 1.05.11 staan bij finish. Willem van der Kooij liep in Nootdorp bij de Dobbeloop de 5km in 19.57. Eduard Hartwich nam 2e Kerstdag deel aan een cross in Heerlen. De 7200 meter ging door de heuvelachtige dennenbossen en heidevelden. De eindtijd van Eduard was 32.49.

Schaatsen

Zuid-Hollands kampioenschap
Lansingerland - De vakantie was bijna weer voorbij en de eerste wedstrijden van het nieuwe jaar stonden alweer gepland. Op zaterdagavond reden de junioren A de afstanden 500 en 1000 meter. De uitslagen: Lieke Geluk: 51.12 (pr)en 1.45.71 (pr); Rein Docter 47.33 en 1.33.90 (pr); Bart van Oosterhout 43.12 en 1.25.28 (pr).
Op zondagochtend vond het Zuid-Hollands kampioenschap voor pupillen plaats met twee afstanden van 500 meter. Het ijs was goed en snel; iedereen reed een persoonlijk record. Helaas liet de tijdregistratie het regelmatig afweten, waardoor sommige rijders handgeklokte eindtijden kregen. De snelste tijden waren van Nola Sloot 50.86 PR, Fenna Bros 52.71 PR, Nena Vollering 55.53 PR; Vince Sloot 51.76 PR, Daan van der Wilt 52,06 PR, Jeremy Brinkers 53,47 PR.

D66: “Geluidsoverlast A13/A16 mag niet toenemen”

Lansingerland – Afgelopen donderdag heeft de raad tijdens de gemeenteraadsvergadering unaniem de motie over de A13/A16 aangenomen. Deze werd ingediend door D66. “Zoals het voorstel er nu ligt, wordt het een verslechtering van de leefomgeving. (meer)

Bewoners wensen voor hun Lansingerland een financieel gezonde toekomst

Lansingerland - “Wat is uw wens voor Lansingerland?” Zoals elk jaar in het weekeinde voor kerst, konden bewoners van Lansingerland hun wens voor de gemeente inleveren bij de VVD Lansingerland. Het zal niet verrassend zijn dat veel bewoners hun gemeente gezonde financiën toewensen. (meer)

INFORMATIE GEVRAAGD IN ONDERZOEK SCHIETINCIDENT DOKKUMMERSTRAAT

Politie

Berkel en Rodenrijs - Bij het schietincident op de Dokkummerstraat kwam woensdagavond 1 januari de 44-jarige Rob Zweekhorst, directeur bij GGZ InGeest, om het leven. De politie is een grootschalig onderzoek gestart en komt graag in contact met mensen die meer weten over dit misdrijf en de mogelijke aanleiding.
(meer)
Copyright © Nieuws- en advertentieblad De Heraut 2015 | Design by De Heraut