Archief - Nieuwsblad De Heraut

Postadres:

Postbus 43

2650 AA, Berkel en Rodenrijs

Tel: 010 - 511 88 92

Fax: 010 - 511 48 65

Midden in de winternacht…

Foto
Jozef, Maria en het kindje mochten rekenen op
veel belangstelling in hun stal.Berkel en Rodenrijs – Een deel van de straten in Rodenrijs was woensdagavond 18 december gemarkeerd met honderden lichtjes; die wezen de leerlingen en meewandelende ouders van basisschool De Kwakel de weg naar diverse ‘kersttaferelen’ die onderweg hun opwachting maakten. (meer)

Op weg naar 2014!

Lansingerland - We staan aan de vooravond van een nieuw jaar: 2014! Wat zijn onze verwachtingen voor het komend jaar, waar zien we tegenop of kijken we juist naar uit. Voor iedereen ligt dat uiteraard anders. (meer)

Veiligheidsregio neemt afscheid van bevlogen ‘brandweer’man

Foto
Jan Boonekamp nam woensdagmiddag 18 december
afscheid van zijn werk en zijn collega’s.


Berkel en Rodenrijs – Na 35 jaar verbonden geweest te zijn aan de brandweer en aansluitend de Veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond nam Jan Boonekamp (64) woensdagmiddag 18 december afscheid van zijn werk en zijn collega’s. (meer)

Vijftiende Kerst-In sprankelt

Foto nr. 1
De Kerst-In werd ook de vijftiende keer weer een
sfeervol succes.


Bleiswijk – Ditmaal zonder het IKB, maar samen met het Christelijk Gemengd koor Hosanna organiseerde het Hollands Christelijk Mannenkoor (HCM) voor de vijftiende achtereenvolgende maal een Kerst-In die klonk als een klok. (meer)

Woninginbraken

politie

Lansingerland - Afgelopen weken zijn er ook in Lansingerland veel woninginbraken gemeld. De politie heeft extra ingezet op kritische tijden door meer mensen in dienst te laten komen. (meer)

Berkel en Rodenrijs

Kerstdrive Pius X
Berkel en Rodenrijs – Klaverjasvereniging Pius X organiseert op vrijdag 3 januari koppelklaverjassen in de Pius X. Kaarters voor deze avond kunnen zich aanmelden bij Piet de Schepper, tel. 010 – 5113570.

Bewegingsles voor ouderen
Berkel en Rodenrijs - Els Bross, gediplomeerd docente bewegingsles, geeft elke vrijdagmorgen van 10.15 tot 11.15 uur bewegingslessen voor ouderen in zalencentrum Rehoboth, Wilhelminastraat 2. Door het volgen van deze les krijgt men een betere conditie, bevordert het de balans en verbetert de motoriek. De verschillende oefeningen versterken diverse spiergroepen. De eerste keer mag u gratis meedoen!

ACR kringloop kelderverkoop
Berkel en Rodenrijs - Elke donderdag is het Actie Comité Rehoboth in touw om spullen op te halen zoals huisraad, kleding, speelgoed, curiosa, boeken, elektra, pc’s, dvd’s, kleinmeubelen enz., alles in verkoopbare staat. Wie spullen heeft, kan dagelijks (m.u.v. donderdag en zondag) bellen, tel. 06- 39455987 of 010-8423331. Op donderdag tussen 19.00 en 21.30 uur en iedere eerste zaterdag van de maand tussen 10.00 en 15.00 uur kan men in de kelder van Rehoboth, Wilhelminastraat 2, zelf kleine spullen komen brengen (voor grote meubels altijd eerst bellen of er ruimte is) en vindt de verkoop plaats.

Kringloopwinkel
Berkel en Rodenrijs – In de Nieuwstraat 9a is een Kringloopwinkel gevestigd, waarvan de opbrengst onder meer bestemd is voor onderzoekskosten naar de ziekte Porfyrie en voor KiKa. Verkoop van nog bruikbare tweedehands spullen (kleding, boeken, huishoudelijke artikelen). Er kunnen ook spullen worden gebracht of thuis worden opgehaald, tel. 06-44620997 of 06-44045745.
Geopend op maandag 13.00-17.00 uur en dinsdag t/m zaterdag 10.00-17.00 uur.

Inloop en activiteiten De Koepel
Berkel en Rodenrijs - De Koepel is een plek voor mensen uit Berkel en Rodenrijs om elkaar te ontmoeten, een netwerk op te bouwen en te onderhouden. Een plek van waaruit (indien nodig) begeleiding kan worden geboden en waar activiteiten plaatsvinden. De Koepel ligt naast woonzorgcentrum Laurens Hergerborch, Raadhuislaan 9 en heeft een eigen ingang.
Inloop: men kan iedere maandag, woensdag en vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur zonder afspraak binnenkomen. Begeleiding in de buurt: iedere vrijdagochtend van 10.15 tot 12.00 uur is het spreekuur van de ouderenadviseur.
Activiteiten: op de maandagmiddag is er van 14.00 tot 16.00 uur een spel of gespreksgroep.


Bergschenhoek

De Smitshoek
Bergschenhoek - Op dinsdag 31 december is de Smitshoek vanaf 12.00 uur gesloten.

Nieuwjaarwensen in ‘t Schooltje
Bergschenhoek - Woensdag 1 januari opent buurthuis 't Schooltje de deuren om elkaar een gelukkig nieuwjaar te wensen. Dat kan vanaf 19.00 uur, onder het genot van een hapje en een drankje. Een goed begin van een nieuw jaar, waarin de vrijwilligers van 't Schooltje weer voor de bezoekers klaar zullen staan om het hun naar de zin te maken en tal van activiteiten te organiseren. Iedereen is welkom. Informatie: tel. 010- 5216067 of 5217920.

Kindervakantiefeest Het Baken
Bergschenhoek - Op vrijdag 3 januari wordt van 10.00 tot 12.30 uur in Het Baken een kindervakantiefeest gehouden. Alle basisschoolkinderen uit Bergschenhoek en Bleiswijk zijn welkom. Thema: ‘Hé, doe je mee?’ Er is muziek, een Bijbelverhaal en er zijn leuke knutsels en spelletjes. En voor groep 7/8 is er weer iets speciaals. Als afsluiting eten de kinderen een broodje knak. De kerk gaat om 09.45 uur open. De kinderen kunnen zich dan inschrijven. Voor de ouders die kinderen komen brengen, staan koffie en thee klaar. Om 10.00 uur begint het programma en rond 12.30 uur zal het klaar zijn. Waar: in het Baken, Anthony van Dijcklaan 1 (hoek Jacob Marislaan/Oosteindseweg). Info: www.bergschenhoek.gkv.nl.

Open Tafel De Smitshoek
Bergschenhoek - Elke 2e en 4e donderdag van de maand is er van 12.15 tot 13.30 uur Open Tafel in De Smitshoek. Het menu voor 9 januari is: heldere groentesoep, kalkoen stooflapje, jus, stamppot snijbonen, appelmoes, roomvla, koffie of thee. Kosten ¤ 6,25. Aanmelden is noodzakelijk bij de bar van De Smitshoek of telefonisch (5225547) voor dinsdagochtend 10.00 uur. Inlichtingen: mw. Barmentlo, tel. 5213413.


Bleiswijk

De Leeuwerik
Bleiswijk - Op dinsdag 31 december is de Leeuwerik vanaf 12.00 uur gesloten. Info: www.welzijnlansingerland.nl.

Ophalen oud papier
Bleiswijk – In Bleiswijk wordt iedere eerste donderdagavond van de maand oud papier opgehaald. De opbrengsten hiervan komen ten goede aan hockeyvereniging HVB en peuterspeelzaal De Peuterhoek. Leden van hockeyvereniging en ouders van peuters op De Peuterhoek rijden met wagens van Irado rond om in alle wijken oud papier op te halen. Inwoners van Bleiswijk hoeven het papier slechts buiten te zetten. Alles wat aan papier buiten staat, draagt bij aan de inkomsten van de genoemde verenigingen.

Koppelklaverjassen
Bleiswijk – Iedere eerste donderdagavond van de maand organiseert de Bleiswijkse Klaverjasvereniging koppelklaverjassen in het Parochiehuis, Hoefweg 53. Ook niet-leden en individuele kaarters zijn welkom. Aanvang 20.15 uur. Inschrijfgeld ¤ 6,- per koppel. Naast een aantal prijzen voor de beste koppels zijn er op deze open avonden ook altijd mooie prijzen in de tombola te winnen.

Bingo 55+
Bleiswijk - Welzijn Lansingerland organiseert op zaterdag 4 januari een Nieuwjaarsbingo georganiseerd door De Annie‘s. De bingo vindt plaats in De Leeuwerik, Leeuwerikstraat 2. Aanvang 13.30 uur, zaal open 13.00 uur. Een ieder is van harte welkom. Info: www.welzijnlansingerland.nl.

Regio

December actie Lansingerland Actiefpas
Lansingerland – De Lansingerland Actiefpas is in december nog te koop voor ¤ 15,-. De pas is nog geldig tot 1 juli 2014. Met de Actiefpas kan men gratis of met korting deelnemen aan allerlei activiteiten en evenementen bij Welzijn Lansingerland. De Actiefpas kan worden aangeschaft door een inschrijfformulier af te halen bij het secretariaat in Bergschenhoek en Bleiswijk tussen 09.00-12.00 uur en bij de Koepel in Berkel en Rodenrijs.
Het formulier is ook te downloaden op de website.

De Formulierenbrigade
Lansingerland – De Formulierenbrigade is bedoeld voor mensen met een inkomen tot de zorgtoeslaggrens die ondersteuning nodig hebben bij het invullen van formulieren. Formulieren zoals aangiften bij de Belastingdienst (ook voor het aanvragen van uitstel), kwijtscheldingen gemeentelijke belastingen en hoogheemraadschap, andere aanvragen bij de gemeente. De kosten bedragen 2 euro per consult. In januari vinden de spreekuren plaats op woensdag 8 januari in De Smitshoek (Bergschenhoek), donderdag 9 januari in Bibliotheek Berkel (Berkel en Rodenrijs) en vrijdag 10 januari in De Leeuwerik (Bleiswijk), alle keren van 09.30 tot 12.00 uur.
Men kan contact opnemen met Welzijn Lansingerland, tel. 010-5225545 voor vragen of het maken van een afspraak voor het spreekuur.

Moeders voor Moeders
Lansingerland - Net zwanger? Dan kun je je geluk delen. Veel vrouwen worden zwanger als jij helpt. Aanmelden of informatie: tel. 0800 0228070 of Hanneke Beijersbergen, tel. 015 – 369 82 63. Bezoek ook eens de website: www.moedersvoormoeders.nl .

Humanitas - Goede Buur
Lansingerland – De vrijwilligers van het Humanitasproject Vriendschappelijk Huisbezoek bieden de inwoners binnen de gemeente, die om wat voor reden ook dreigen te vereenzamen, steun door het bieden van een luisterend oor, een beetje gezelligheid, samen een ommetje maken etc. als was hij of zij een ‘Goede Buur’. Vriendschappelijk Huisbezoek is een laagdrempelige kosteloze vorm van ondersteunend contact op verzoek van de cliënt bij de cliënt thuis. In overleg met de cliënt maken vrijwilligers een afspraak - om eens in de week of eens in de twee weken - een praatje te komen maken, om even naar buiten te gaan voor een boodschap of een frisse neus te halen etc.
Geïnteresseerd of meer willen weten? Bel dan de coördinatrice van het project, Ineke Kuijpers, tel. 06 - 43231106. (Nieuwe vrijwilligers in de drie dorpskernen zijn ook altijd meer dan welkom!)

Jan Metselaar en Milan van den Ende smaakmakers bij Berkelse veldrit

Foto
Milan van den Ende op kop met in de achtervolging
Jan Metselaar tijdens één van de laatste veldritten.


Berkel en Rodenrijs - De eerste zaterdag in het nieuwe jaar, het kan niet missen. Ook 2014 begint met de traditionele Berkelse veldrit voor wielrenners. Zaterdag 4 januari komen zo’n honderd wielrenners en wielrensters in actie op het nieuwe parcours aan de Naardermeerstraat. (meer)

Berkel-veteranen spelen tegen Oud-Sparta Rotterdam

Foto nr. 1
Oud-Sparta Rotterdam.

Berkel en Rodenrijs - Zaterdag 4 januari wil CVV Berkel het nieuwe jaar goed beginnen. Net als andere jaren zal deze eerste zaterdag van het jaar de traditionele nieuwjaarsreceptie worden gehouden. Een mooie gelegenheid om elkaar het beste te wensen voor het nieuwe jaar. (meer)

LA The Voices en solisten kregen warm onthaal in Berkelse Dorpskerk

Foto nr. 1
Pearl Jozefzoon temidden van LA The Voices.
Foto’s: John Hofman.


Berkel en Rodenrijs - Een volledig bezette Dorskerk genoot maandagavond 16 december van het concert ‘Christmas & Friends’, georganiseerd door Stichting Vrienden van de Dorpskerk Berkel en Rodenrijs. (meer)

Eén ijzersterk Oostland

Foto
VNO-NCW Oostland nodigde haar leden uit voor een
sfeervol winters samenzijn tijdens de eindejaarbijeenkomst
in Winter Wonderland.


Berkel en Rodenrijs - Een sprookjesachtige ruimte dat eer deed aan de naam Winter Wonderland. Afgelopen donderdagavond waren alle ondernemers uit Lansingerland door werkgeversorganisatie VNO-NCW Oostland uitgenodigd voor de eindejaarbijeenkomst. (meer)

Gemeente neemt afscheid van haar burgemeester

Foto
Burgemeester Ewald van Vliet – met naast hem zijn
echtgenote Conny - ontving de legpenning van bijzondere
verdiensten uit handen van burgemeester Mirjam Salet
van Spijkenisse (rechts).


Lansingerland – Tijdens een druk bezochte receptie nam de gemeente Lansingerland afscheid van burgemeester Ewald van Vliet. (meer)

Raadsleden bekijken de Noordeindse rotonde

Foto
Raadsleden en omwonenden troffen elkaar bij de
rotonde ter hoogte van de Planetenweg en de Noordeiendseweg.


Berkel en Rodenrijs – Op uitnodiging van de actiegroep 'Noordeindseweg moet weer open' met als initiatiefnemer Pia van der Burg kwam een aantal raadsleden vrijdagmiddag 13 december naar de nieuwe rotonde aan de Noordeindseweg om samen met omwonenden te kijken of er iets gedaan kan worden aan de in hun ogen onlogische situatie. (meer)

Ewald bedankt!

Foto nr. 1
Zijn Rotterdamse collega Aboutaleb sprak de burgemeester
via een tv-scherm toe.


Lansingerland – De afscheidsreceptie van burgemeester Ewald van Vliet op maandag 16 december was op zijn verzoek sober gehouden en wilde men iets schenken dan graag in de vorm van een donatie voor Hospice Lansingerland. (meer)

Arie Slob brengt bezoek aan Lansingerland

Foto
In gesprek met een medewerker van het project
‘de Perfecte Roos’. Met in het midden Arie Slob en
rechts Aad van den Berg.


Lansingerland - Partijleider van de ChristenUnie Arie Slob bracht woensdagochtend 11 december samen met de wethouders Tymon de Weger (volkshuisvesting en milieu) en Ruud Braak (economische zaken) een bezoek aan de (buur)locaties van Wageningen UR en GreenQ in Bleiswijk. (meer)

Poging oplichting

Lansingerland - Afgelopen week werd aangifte bij de politie gedaan door een bedrijf in Lansingerland van het feit dat men een valse factuur (spooknota) had ontvangen van een niet bestaand bedrijf genaamd NoordOost BV te Emmen.
Er zijn meerdere aangiftes gedaan. Meer info over dit onderwerp is te vinden op de website www.fraudemeldpunt.nl.

Brand in meterkast

Bleiswijk – Op de Zwaanhof was zondag 15 december rond 17.40 uur brand ontstaan in een meterkast. De oorzaak is vooralsnog niet bekend. De brand was door een bewoner met behulp van een poederblusser geblust. Gevolg van de brand was dat de stroom in het appartementencomplex was uitgevallen en dat een leegstaande woning onder de rook stond.
De brandweer heeft de deur van deze woning geforceerd en heeft de woning hierna geventileerd. Voor één van de bewoners werd onderdak geregeld. Voor een oplossing van de stroomstoring kwam Joulz ter plaatse.

Bleizo: sprookje of werkelijkheid?

Foto
Een overzichtskaartje van Bleizo.

Lansingerland - Nu de Provinciale Staten van Zuid-Holland een definitieve streep hebben gezet door de vestiging van het Factory Outlet Centre op Bleizo op de grens van Zoetermeer en Lansingerland rond de A12, staan beide gemeenten voor de vraag wat nu? (meer)

Vijfde welzijnsontbijt groot succes

Foto
Aan de slag met bollen wol om tot een netwerk
te komen.


Lansingerland – Donderdag 12 december organiseerde Welzijn Lansingerland de jubileumuitvoering van het “grote Welzijnsontbijt” in de Leeuwerik in Bleiswijk. (meer)

Topbands in de Rotonde

Foto
Cusack maakt er een dik feest van!

Berkel en Rodenrijs - Zaterdag 21 december is het weer raak in de Rotonde.
Drie topbands om van te smullen. (meer)

Het Carré: “Wij richten ons op wat mensen nog wél kunnen”

Foto
Het is een gezellige boel in Het Carré. “Toen ik hier
kwam, kreeg ik direct een familiegevoel!”, zei bewoner
Houwert.


Berkel en Rodenrijs – “Toen ik vier jaar geleden bij Het Carré terechtkwam, kreeg ik meteen een familiegevoel.” Houwert is één van de bewoners van Carré, onderdeel van Middin, een woonvorm voor mensen met aangeboren en niet aangeboren hersenletsel. (meer)

Bram en de kerstvrouw brengen lach op kindergezichten

Foto
Met Bram de Beer en de kerstvrouw op de foto en
vervolgens een koek versieren.


Bergschenhoek – Er was een schaatsbaan beloofd, maar die kon helaas niet worden opgebouwd. Er kwam geen vergunning voor, want de beschikbare ruimte was hard nodig voor alle automobilisten die hun boodschappen vrijdag en zaterdag kwamen doen in het centrum van Bergschenhoek. (meer)

Berkel Centrum brengt sfeer tijdens Moonlight Shoppen

Foto nr. 1
Niet iedereen durfde op schoot bij de kerstman, maar
deze jonge bezoekster wel.


Berkel en Rodenrijs – Tussen zeven en tien kon iedereen zaterdagavond 14 december meegenieten van het Moonlight Shoppen in Berkel Centrum. En dat deden dan ook heel veel belangstellenden. (meer)

Controle fietsverlichting

Bergschenhoek – Op de Berkelsweg werd vrijdag 13 december tussen 20.30 en 21.30 uur een fietsverlichtingscontrole gehouden. Er werden twaalf bekeuringen uitgeschreven.

Ongeval met bromfiets

Bergschenhoek – Op de Van Ruysdaallaan vond zaterdag 14 december rond 00.30 uur een ongeval plaats, waarbij een meisje (14 jaar) van een bromfiets was gevallen. Kennelijk was zij als passagier van de bromfiets, bij het passeren van een heuveltje, haar evenwicht verloren. Omdat zij op haar hoofd was gevallen is een ambulance ter plaatse gekomen. Na onderzoek bleken de gevolgen mee te vallen en mocht zij met haar vader mee naar huis.

Stop Herrie HSL presenteert ‘kap op de bak’ aan staatssecretaris Mansveld

Foto
Staatssecretaris Wilma Mansveld in gesprek met
Loeky van der Horst, voorzitter van de Stichting Stop
Geluidsoverlast HSL.


Lansingerland – Niemand minder dan staatssecretaris van Milieu en Infrastructuur Wilma Mansveld deed afgelopen maandag Lansingerland aan. (meer)

Politiebureau voortaan ’s middags geopend

Foto
Het politiebureau van Lansingerland is van maandag
tot en met vrijdag geopend tussen 14.00 en 16.30 uur.


Berkel en Rodenrijs – Het politiebureau aan de Raadhuislaan in Berkel en Rodenrijs zal voortaan van maandag tot en met vrijdag voor het publiek geopend zijn tussen 14.00 en 16.30 uur. (meer)

Zeeheldenbuurt mag voor elke bewoner een fijne wijk blijven

Foto
Na een dankwoord voor zowel alle bewoners als de bedrijven
die in de wijk werkten overhandigden Maarten Soeteman en Henk
de Paepe een bord met daarop enkele voorbeelden van het social
project aan een betrokken wijkbewoner mevrouw Hofman. Hierna
vermaakten de aanwezige kinderen zich op een springkussen of aan
een creatieve tafel.


Bleiswijk – Na drie jaar van praten, luisteren, ontwerpen, maar ook van uitvoeren, overlast en doorbijten zijn de werkzaamheden in de Bleiswijkse Zeeheldenbuurt zo goed als afgerond. (meer)

Gemeente bereidt zich voor op nieuwe taken

Foto
Veel belangstelling tijdens het door de WMO Raad
georganiseerde WMCO café.


Lansingerland - Per 1 januari 2015 wordt een aantal taken vanuit provincie en rijksoverheid overgeheveld naar de lokale overheid. (meer)

Wij Lansingerland wil positief vooruit

Foto
Wil je aanschuiven bij Wij Lansingerland? De partij
staat open voor enthousiaste inbreng. Maar een eis is
om positief naar de toekomst te kijken, zo maakten Leon
Hoek (rechts) en Jan Jumelet duidelijk.


Lansingerland – We moeten vanuit de feitelijke toestand van onze gemeente positief naar de toekomst kijken, niet zwarte pieten, maar achter ons laten wat er is gebeurd. En politieke partijen: gun elkaar successen. (meer)

Dokter Wout gaat stoppen

Foto
“Na de prachtige tijd die ik als huisarts in Bleiswijk
heb gehad is voor mij de tijd gekomen om plaats te maken
voor de jongere garde.”


Bleiswijk – Na 36 jaar als huisarts werkzaam geweest te zijn in Bleiswijk heeft dokter Wout Voorthuyzen besloten dat het mooi is geweest. Op vrijdagmiddag 13 december neemt hij afscheid van patiënten, collega’s en andere belangstellenden. (meer)

Gaan algen de tomaat en komkommer verdringen in de glastuinbouw?

Foto
Wim Voogt bij de proefopstelling van de bioreactoren
waaraan een lange doorzichtige buis werd bevestigd die
volop licht binnenlaat. Vervolgens worden continu water,
CO2 en voeding rondgepompt met daarin een ‘soep’ van
algen.


Bleiswijk - De voedingsmiddelen- en kleurstoffenindustrie is op zoek naar kansen voor nieuwe duurzaam geproduceerde grondstoffen. Algen zijn een belangrijke mogelijke bron voor deze grondstoffen. (meer)

Grip op je e-mail vermindert stress

Foto
Annemiek Tigchelaar (rechts) presenteerde eerder
dit jaar een boekje ‘Grip op je e-mail’.


Oostland – Een groeiend aantal ondernemers worstelt met een volle e-mail inbox en zou daar stress van kunnen krijgen. Annemiek Tigchelaar presenteerde eerder dit jaar een boekje ‘Grip op je e-mail’ met daarin enkele stappen die bewandeld kunnen worden om die stress te voorkomen en overzicht te houden. (meer)

Voormalig politiecommissaris Blaauw presenteert nieuw boek

Foto
Jan Blaauw schreef het boek op basis van stapels
dossiers.


Berkel en Rodenrijs – “De moord op de jonge Kitty van der Have heeft me altijd al geboeid. Ik vond dat ik deze moord uitgebreid moest onderzoeken.
Kitty stond bekend als verraadster, maar ze was slechts naïef door iets tegen een Duitse soldaat te vertellen.” (meer)

Berkel en Rodenrijs

Klaverjassen KBO
Berkel en Rodenrijs - De KBO organiseert in de maand december weer twee klaverjasmiddagen, en wel op 13 en 27 december. (meer)

Bergschenhoek

Oud papier actie Bergschenhoek
Bergschenhoek - Op donderdag 12 december wordt er oud papier opgehaald door basisscholen in Bergschenhoek. (meer)

Bleiswijks

Koffie/inloopochtend
Bleiswijk - Elke donderdag is er van 09.30 tot 11.30 uur in het gebouw van de gereformeerde kerk, Dorpsstraat, gelegenheid om koffie te drinken en een praatje te maken. (meer)

Regio

Winter Wonder Fair
Rotterdam - Op 15 december wordt van 12.00 tot 17.00 uur de Winter Wonder Fair van de American International School of Rotterdam aan de Verhulstlaan 21 gehouden. Er zijn talloze kraampjes met creatieve producten zoals mode, sieraden, speelgoed, kunst, culinair en kerstcadeaus. Of neem deel aan een workshop kerststuk maken. (meer)

Soccer Boys stelt in de tweede helft orde op zaken

Vlaardingen/Bleiswijk – Met het behalen van een 4-1 overwinning bij Victoria’04 in Vlaardingen heeft Soccer Boys stappen gemaakt in de stand op de ranglijst. (meer)

Renato Dijksterhuis zoekt na drie jaar een andere uitdaging

foto
Renato Dijksterhuis is toe aan een nieuwe uitdaging.

Bleiswijk – Voor Utrechter Renato Dijksterhuis is dit het laatste jaar bij voetbalvereniging Soccer Boys. Het overleg met het bestuur van de Bleiswijkse vereniging en Dijksterhuis heeft deze beslissing opgeleverd.
Een besluit dat door beide partijen na goed overleg werd genomen. (meer)

TOGB dwingt door vechtlust respect af

Berkel en Rodenrijs – Tegen het hooggeplaatste Nieuwerkerk heeft TOGB laten zien, dat niet altijd de best voetballende ploeg er met de winst vandoor gaat. De Berkels zondag eersteklasser liet door een gemotiveerde instelling zien hoe op karakter een 3-1 overwinning behaald kan worden. (meer)

Voetbalprogramma voor het weekeinde

Zaterdag:
BVCB – DSO
14.30 uur
Berkel – Schoonhoven
14.30 uur
Soccer Boys – PPSC
14.30 uur

Zondag:
Magreb’90 - TOGB

Tweede editie Halve Marathon Oostland

Lansingerland/Pijnacker - Voor velen was de Halve Marathon Oostland 2013 een goed excuus om in de zomer stug door te blijven trainen. Lopers gaven massaal gehoor aan de loop. Met ruim 1200 lopers was de eerste editie een ongekend succes. (meer)

Sebastiaan Oranje vindt sponsors dicht bij huis

Foto
Sebastiaan (midden) krijgt de sleutel van de Kia Rio
uitgereikt uit handen van René Lamens (rechts) en Cock
van Bommel (links).


Lansingerland – Op zoek naar sponsors die het hem mede mogelijk wilden en konden maken om zijn sportambities te realiseren vond de 22-jarige Sebastiaan Oranje gehoor bij zowel Kia als de BNI club Paprika. (meer)

Voetbal

Zwaluwen'30 – BVCB: 5-0
Hoorn/Bergschenhoek - De laatste uitwedstrijd van dit jaar moest BVCB naar Hoorn in Noord-Holland. Bij winst zou BVCB Zwaluwen’30 op de ranglijst kunnen passeren. Maar Zwaluwen’30 wilde na drie gelijke spelen ook de drie punten wel weer eens binnenhalen.
Het eerste kwartier was het van beide teams aftasten, waarna Zwaluwen’30 in het restant BVCB over de knie lag. Na een actie van Jaap Molenaar wist keeper Mark Gaerthe de scherpe voorzet in de lucht tot corner te tikken.
BVCB kwam er af en toe gevaarlijk uit en halverwege deze rondgang was Huub van Heijningen het eindpunt van een BVCB aanval, maar het schot miste kracht en zuiverheid. Hierna kwam Zwaluwen’30 gemakkelijk aan een voorsprong nadat een voorzet van Molenaar via Grauwde en Elton de Morais Lima achter zijn eigen keeper binnenviel, 1-0. Na een prima actie van Grauwde legde deze prima af op Niels Joren die de 2-0 aantekende. Robin Monsma namens BVCB zag in het vervolg zijn omhaal naast het doel van Albert- Jan de Vries verdwijnen, waarna Giovanni Boon Molenaar met een afgemeten pass de diepte in stuurde en Jaap met een beauty de bal met een lob bij de verste paal liet binnenvallen, 3-0. Op slag van rust werd Öztürk aangespeeld en de bal door Serdar onhoudbaar werd binnengekopt 4-0.
Na de thee hield Zwaluwen’30 druk op de tegenstander. De Bergschenhoekse doelman Mark Gaerthe moest een hard schot van Molenaar na een goede combinatie met Joren met een prima reflex over de lat tikken. BVCB kreeg met Yousif de Kock een enorme kans om de eer te redden, maar vanaf een meter voor doel wist hij de bal nog over de lat te krijgen. Een kwartier voor tijd een diepe bal van de thuisclub, die door Öztürk wederom onhoudbaar werd binnengekopt, 5-0.


SVS-Berkel: 1-5 (VR)
Berkel en Rodenrijs - Nadat de vrouwen van Berkel de eerste competitiewedstrijd thuis van SVS wonnen, stond de uitwedstrijd op het programma. Winnen was een must om de aansluiting te houden in de 1e klasse.
Berkel nam het initiatief en speelde een goede wedstrijd. Voor rust bracht Melanie den Dulk Berkel op voorsprong en Lindy Hogedoorn zorgde ervoor dat Berkel ging rusten met 0-2. Na de thee was het Nadine Bier die de stand voor Berkel verhoogde door de 0-3 te noteren. Hierna bracht de thuisclub de spanning een klein beetje terug met 1-3, maar het was Berkel dat de baas bleef op het veld en via Isabel Heinsbroek(1-4) en Lisa Wijnen(1-5) het laatste woord had en een mooie overwinning boekte in Capelle aan den IJssel.
Met deze overwinning sluit Berkel deze competitie jaargang winnend af en gaat als nummer vier de winterstop in. De competitie word op 1 februari hervat thuis tegen CVV Zwervers en tot die tijd is er een korte onderbreking en zijn er wat oefenwedstrijden.

Oefenwedstrijden Berkel Dames 1
Berkel en Rodenrijs – Op sportpark Het Hoge land worden nog vier oefenwedstrijden gespeeld door het eerste dameselftal van CVV Berkel. Op 14 december 14.30 uur RKAVV, 21 december 12.45 uur VV Brielle, 18 januari 14.30 uur VUC en 25 januari 14.30 uur RCL.

PPSC – CVV Berkel: 5–2
Berkel en Rodenrijs - Berkel speelde zaterdag een zeer lastige uitwedstrijd in Schiedam tegen PPSC. Trainer Cor den Daas stelde dezelfde elf spelers op als vorige week in de hoop dat zij de stijgende lijn van vorige week konden doortrekken. PPSC begon de wedstrijd sterk en Berkel moest alle zeilen bijzetten om geen tegengoal te incasseren. Doelman Steven Kunnen handelde prima en stopte een tweetal inzetten van PPSC bekwaam. Na een kwartier spelen greep Berkel de overhand. Er kwam meer lijn in het aanvalsspel en Berkel kon gaan denken aan een doelpunt. Erg jammer dat juist in die fase PPSC met een fraaie lob van een meter of 20 aan de leiding kwam, 1–0. Maar Berkel rechtte de rug en drong direct vanaf de aftrap aan. Vanaf de linkerkant volgde een scherpe voorzet, die spits Jan van der Lugt tactisch sterk met het hoofd deponeerde voor de voeten van Niels Volmer, 1–1. En Berkel trok door. Kans op kans kreeg de brigade uit Berkel en Rodenrijs, maar Van der Lugt miste een riante kans na een prima voorzet van Freek van der Velden vanaf de rechterkant. Een volgende voorzet van Van der Lugt zelf miste ook rakelings het doel, waardoor 1-1 de ruststand werd. Na rust eenzelfde spelbeeld. Berkel controleerde de wedstrijd en kwam terecht op 1–2 door een briljante steekpass van Jan van der Lugt op Joey Lems, die uiterst bekwaam de lange hoek vond, 1–2. PPSC wankelde en even later mocht de jonge Freek van der Velden doorgaan richting de Schiedamse doelman. Hij omspeelde deze bekwaam, maar helaas voor Berkel verzuimde hij de wedstrijd in het slot te gooien. Het tegenoverstelde gebeurde. PPSC ging opportunistischer spelen en binnen vijf minuten kantelde de wedstrijd in het voordeel van de thuisploeg. Na een aantal identieke situaties met dito voorzetten vanaf de rechterkant, stuntelde de Berkelse afweer en profiteerde PPSC door 2–2, 3–2 en 4–2 te maken. De wedstrijd was gespeeld en PPSC, gesteund door deze revival, domineerde en schoot van afstand ook nog de 5–2 achter de kansloze Steven Kunnen. Berkel stelde hier alleen nog een kansrijke kopbal van Floris de Jong tegenover, die helaas voor hem over de deklat verdween.


Atletiek

Ferdi Vonk in Bruggenloop
Berkel en Rodenrijs - De 26ste Zilveren Kruis Bruggenloop Rotterdam werd zondag 8 december weer het sfeervolle loopfeest dat iedereen voor ogen had.
Met 8000 deelnemers is het een prachtig loopfeest geworden. Ferdi Vonk deed dit keer mee aan de Business Run, hij was gastloper bij Jacobs-Running Team -1. Er stonden 288 teams aan de start, zijn team wist op een mooie 2e plaats te eindigen.

Kieviten in Bruggenloop
Bleiswijk – De 8000 deelnemers aan de zondag 8 december gelopen Rotterdamse Bruggenloop moesten 15 kilometer afleggen en daarbij over de vijf bruggen in het parcours klimmen en dalen. Pauline van Donkelaar wist voor de 3e keer in een maand haar PR op deze afstand te verbeteren, 1.02.14. Behalve Pauline kwamen nog meer Kieviten aan de start. O.a. de volgende prestaties konden worden genoteerd: Matthijs van der Beek 1.01.02, Maarten van den Berg 1.09.49, Bas Binnendijk 1.11.25, Monique Smith 1.11.53, Ad Antonisse 1.12.30, Jan van Duin 1.12.54, Marian Cavazza 1.13.32, Ard Hulst 1.13.43, Annemiek Verbeek 1.17.36, John van Asten 1.18.20, Anita Kreukniet 1.24.12, Ilona de Graaf 1.25.25, Mariette Groeneveld 1.28.51, Frans Steentjes 1.28.10, Marjoke Steenwijk 1.31.44, Marieke Dercksen 1.32.06, Teun Baak 1.33.24, Annette Kuipers 1.33.49, Evelien Olie 1.34.59 en Flora Steentjes 1.55.10.

DOTO present bij Bruggenloop
Bergschenhoek - De Bruggenloop van 2013 is weer goed verlopen voor de DOTO lopers uit Bergschenhoek. Twaalf leden van de Sv DOTO loop- en trimgroep kwamen aan de start (en over de finish) en kunnen terugkijken op een gezellig evenement waar de afgelopen maanden weer uitvoerig voor is getraind. Veel PR's kunnen de boeken in: Jan Scholte 1:14:20, Tineke Mos 1:22:19, Elly van der Burg 1:22:38, Renate Boshart 1:23:14, Amanda 1:24:25, John Dolstra 1:24:31, Helga Lexmond 1:24:37, Jacoline Lems 1:24:53, Ton van der Burg 1:24:53, Astrid Haakman 1:28:51, Désirée Jung 1:31:43 en Jos de Mooij 1:45:12.


Kieviten in DSW halve marathon
Bleiswijk - AV Fortuna uit Vlaardingen organiseerde zaterdag 7 december de DSW halve marathon. Het parcours liep door het prachtige natuurgebied Broekpolder en Midden Delfland met start en finish op de atletiekbaan. Onderweg konden de lopers de gevolgen van de storm van donderdag goed zien: tientallen omgewaaide of geknakte bomen. Kees Voogt bevestigde zijn uitstekende vorm en kwam over de streep in 1.26.30. De twee andere Kieviten Willem van der Kooij en Jan de Jong finishten in respectievelijk 1.30.57 en 1.39.21.

Golf

Joost Luiten op 51ste plaats
Bleiswijk - Golfer Joost Luiten is er net niet in geslaagd de top 50 te bereiken van de wereldranglijst. Na zijn optreden in de Nedbank Golf Challenge in Zuid-Afrika, waarin hij als 16e eindigde, steeg de Bleiswijker één plaats. Hij staat nu 51ste. Luiten, dit jaar winnaar van het KLM Open, aast op een plaats bij de beste 50 golfers van de wereld. In dat geval is hij verzekerd van deelname aan alle grote toernooien: de vier majors en de toernooien uit de World Golf Championships.

Distributeur vecht tegen oplichters oudjaarsfooi bezorgers De Heraut

Lansingerland – Vorige week woensdag werd door de distributeur van De Heraut, FC Delivery’s, een flyer verspreid met als doel de inwoners van Lansingerland te waarschuwen tegen oplichters die er met de oudjaarsfooi van de vaste bezorgers van De Heraut vandoor gaan. (meer)

OZB belastingkantoor SVHW: “Commotie is onnodig”

Lansingerland - Bijna anderhalf jaar geleden stemde de kleinst mogelijke meerderheid van de gemeenteraad in met het uitbesteden van de inning van de OZB aan SVHW in Klaaswaal. (meer)

De medewerker van de toekomst: “Leuk werk is belangrijk”

Lansingerland - Leuk werk is belangrijk. Dat geven jonge mensen aan wanneer je hen vraagt naar hun baan voor de toekomst. De scheidslijn tussen werk en privé wordt dunner. Communiceren via apps maakt het werk mobiel en overal mogelijk. Waardering krijgen en ‘erbij horen’ zijn waarden die jongeren belangrijk vinden. (meer)

Schade door vuurwerkbom

foto

Bleiswijk – Zaterdag 7 december werd laat op de avond een vuurwerkbom geplaatst bij een tv-kabelkast in de onderdoorgang van appartementencomplex De Horsten in Bleiswijk. (meer)

Boom belandt op pand in Rodenrijs

foto

Berkel en Rodenrijs – De storm die vorige week donderdag en vrijdag in het hele land huis hield zorgde voor afgewaaide takken en omgewaaide schuttingen. Aan de Zuidersingel begaf een complete boom het. (meer)

De kwetsbaarheid van fietsers in het verkeer

 Fotobijschrift
Wees zichtbaar in het verkeer.

Lansingerland - Fietsers zijn erg kwetsbaar in het verkeer en worden vaak over het hoofd gezien, zeker in het donker en bij regen of sneeuwval.
“Uzelf beschermen is van levensbelang”, zegt een van de politieagenten van het team Lansingerland. (meer)

Poging diefstal met geweld

Bergschenhoek – Op het Wolfend werd op donderdag 5 december rond 07.45 uur een bewoner in zijn garage aangevallen door vier onbekend gebleven mannen.
(meer)

Fietser aangereden

Berkel en Rodenrijs – Op maandag 2 december werd rond 12.55 uur op de kruising Noordeindseweg / Naardermeerstraat een fietser aangereden door een auto. De fietser had verzuimd voorrang te verlenen aan de auto. Hij kwam na de aanrijding ten val en is met een hoofdwond naar een ziekenhuis gebracht.

Gewond na valpartij

Bergschenhoek – Op woensdag 4 december kwam rond tien uur een bromfietser met passagier ten val op de Boterdorpseweg. Door de klap van de vallende bromfiets schrok de hond van een in de nabijheid fietsende vrouw zo erg, dat het dier de fietsster omver trok en ook zij ten val kwam. (meer)

Gaslucht

Bergschenhoek - Bij drie huizen aan het Haverveld kwam vrijdag 6 december rond 10.30 uur een sterke, naar gas ruikende, lucht uit de kruipruimtes.
(meer)

Coos Rijsdijk waarnemend burgemeester Lansingerland

Lansingerland - Commissaris van de Koning in Zuid-Holland, Jan Franssen, benoemt met ingang van 1 januari 2014 de heer J. (Coos) Rijsdijk tot waarnemend burgemeester van de gemeente Lansingerland. De heer Rijsdijk is 66 jaar en lid van de PvdA.
(meer)

Vrienden van de Ronde Tafel Live weten wat schenken en genieten is

Foto nr. 1
De cheque wordt in ontvangst genomen door de voorzitter
van de stichting Jan Pieter Blonk. Die zette zich als dank samen
met enkele andere bestuursleden en de burgemeester de hele
avond in als serveerders tijdens het diner.


Lansingerland – Het groots opgezette Business to Business evenement, jaarlijks georganiseerd door de leden van De Ronde Tafel uit Lansingerland, vond plaats op vrijdagavond 23 november in het net geopende Winter Wonderland aan de Industrieweg te Berkel en Rodenrijs. (meer)

Lansingerlandse tappers kennen hun vak

Foto
Anja Vijverberg bleek de beste biertapper van
Lansingerland.


Berkel en Rodenrijs - Ruim veertig deelnemers, allemaal werkzaam in de horeca van Lansingerland, meldden zich maandagavond 25 november als deelnemer aan de voorronde van de Nederlandse Kampioenschappen Biertappen. (meer)

Officiële start sloop centrum van Bergschenhoek

Foto nr. 1
De sloop is gestart in aanwezigheid van v.l.n.r. Arto in't
Veld (Kroon & de Koning), Yvonne Nortier (Apotheek
Bergschenhoek), Wicher Mol (Bouwfonds Ontwikkeling),
Michel Tobé (Rabobank), Laurens la Poutré (Bouwfonds
Ontwikkeling), Wim de Haas (Directeur Bouwfonds Ontwikkeling,
regio Zuidwest), Tymon de Weger (wethouder Wonen en Milieu,
gemeente Lansingerland) en Simon van Sintmaartensdijk (Kroon
& de Koning).


Bergschenhoek – Onlangs verrichtte wethouder Tymon de Weger van de gemeente Lansingerland de officiële starthandeling voor de sloopwerkzaamheden van het project ‘Het Rondom’ in het centrum van Bergschenhoek. (meer)

Jeugdig Berkels talent: Jelle Stout vertolkt hoofdrol in ‘De Kleine Blonde Dood’

Foto
Jelle doet waar hij blij van wordt.

Berkel en Rodenrijs – Een toneel met daarop een doodskist; de beginscène van De Kleine Blonde Dood, als musical op de planken gezet door producent Albert Verlinde met de première op maandagavond 9 december in de Koninklijke Schouwburg van Den Haag, lijkt een treurige. (meer)

Onderwijs en bedrijfsleven gaan rond de tafel

Foto
Sven Hoogervorst, met aan zijn zijde Carla van Oosten,
kwam iets vertellen over zijn loopbaan in het onderwijs.


Oostland – Op uitnodiging van de stichting SOB Oostland (Samenwerking Onderwijs Bedrijfsleven) werd maandagmiddag 25 november een bijeenkomst georganiseerd voor belangstellenden, waarbij het thema ‘Laten wij jong talent onbenut?’ centraal stond. (meer)

Secretaresse geeft kijkje in haar spannende leven

Foto
Jennefer Zuniga-de Jong schreef het boek Secretary
Journals: een verhaal over het spannende leven van een
secretaresse, geschreven door een secretaresse.


Berkel en Rodenrijs – Secretaresse zijn is veel meer dan alleen het hulpje van de grote baas zijn. Topsport, noemt Menno Ammerlaan van Primera van der Poel het zelfs. Om een kijkje in het leven van een secretaresse te geven, schreef de Berkelse Jennefer Zuniga-De Jong, zelf secretaresse, het boek ‘Secretary Journals’. (meer)

Interkerkelijk Koor Bleiswijk is weer helemaal terug

Foto nr. 1
De veelbelovende jongenssopraan Sebastiaan Rodenburg.
Foto’s: John Hofman.


Berkel en Rodenrijs - Het Interkerkelijk Koor Bleiswijk (IKB) kwam zaterdagmiddag 30 november volledig tot zijn recht tijdens het concert, gegeven in de Dorpskerk in Berkel en Rodenrijs en liet daarmee zien weer helemaal terug te zijn. (meer)

Cliënten Middin zorgen voor verbinding met senioren Welzijn Lansingerland

Foto
Annie, cliënt van Middin, maakt de samenwerking tussen
Middin en Welzijn Lansingerland officieel door haar handtekening
onder het contract te zetten. Feest!


Bleiswijk – Vanaf nu zijn de cliënten van Middin (locatie Laan van Romen) van harte welkom bij Welzijn Lansingerland. Afgelopen donderdag werd de samenwerking tussen beide partijen bevestigd met een krabbel onder het contract. Ook de cliënten maakten het officieel door hun handtekening. (meer)

Cadeautjes leerlingen Melanchthon Business School voor kinderen Voedselbank

Foto
De leerlingen van de onderbouw van de Melanchthon
Business School hebben een berg cadeaus ingezameld
voor kinderen van de Voedselbank.


Bleiswijk – Lieve Sint… graag wil ik een nieuwe broek, voetbalschoenen of een abonnement op de Donald Duck. Voor veel kinderen lijkt het zo vanzelfsprekend om cadeautjes te krijgen met het ‘heerlijk avondje’. (meer)

Ook de kerk moet keuzes maken

Foto nr. 1
Rehoboth is het ‘thuis’ van de kerkgemeente en dat blijft
zoals het is.Berkel en Rodenrijs – Met ingang van het nieuwe jaar zullen de gemeenteleden van de Hervormde Kerk uit Berkel en Rodenrijs met z’n allen gebruik gaan maken van één kerkgebouw; de Dorpskerk in het centrum. (meer)

Getuigen aanrijding gezocht

Berkel en Rodenrijs - Woensdagavond 27 november werd tussen 17.00 en 23.00 uur in de Verveenstraat een nieuwe zwarte Suzuki beschadigd. De auto stond links geparkeerd in het laatste parkeervak in de Verveenstraat. Aan de rechterkant zijn spiegel en portier geraakt. Dit is op zich vreemd, want de straat kent eenrichtingverkeer. De veroorzaker van de schade heeft geen briefje achtergelaten. De gedupeerde eigenaar hoopt dat hij/zij zich alsnog meldt. Dat kan alsnog via de redactie van deze krant.

Aantal woninginbraken neem toe

Lansingerland – De avonden zijn weer korter geworden en daarmee is ook het aantal woningeninbraken en pogingen daartoe gestegen. Inwoners worden erop geattendeerd preventiemaatregelen te nemen. Denk hierbij aan een goede verlichting, zowel binnen als buiten en om veiligheidssloten. Zie voor erkende bedrijven: www.politiekeurmerk.nl.

Diefstal auto na woninginbraak

Bergschenhoek - Tussen zaterdag 23 november en zaterdag 30 november werd ingebroken in een woning aan de Brederodestraat. De gehele woning is doorzocht. Vervolgens is de auto van de bewoners, een BMW met het kenteken 31-TZ-SS, meegenomen.

Poging woninginbraak

Bergschenhoek - Vrijdagavond 29 november werd geprobeerd in te breken in een woning aan de Europasingel. Er werd aan meerdere deuren schade aangetroffen.

Voordeurslot afgebroken

Berkel en Rodenrijs – Zaterdag 30 november werd in de middag of avond ingebroken in een woning aan het Rozenoord. Het voordeurslot bleek te zijn afgebroken. De gehele woning is doorzocht.

Zwaar vuurwerk

Bergschenhoek – Zaterdag 30 november werd rond 22.15 uur op de Rubenslaan een cabine met een chemisch toilet opgeblazen. Waarschijnlijk werd hierbij zwaar vuurwerk gebruikt. Ten gevolge van het smelten van het kunststof van de cabine ontstond er een behoorlijke rookontwikkeling. De brandweer kwam ter plaatse en heeft de smeulende restanten geblust.

Inloopavonden voor rijksweg A13/A16

Lansingerland - Er zijn nieuwe ontwikkelingen rondom de A13/A16. Zo heeft minister Schultz van Haegen onlangs besloten dat er op deze toekomstige snelweg geen tol wordt geheven. Daarnaast gaan Rijkswaterstaat en de andere overheden gesprekken voeren met vertegenwoordigers van omwonenden en andere belanghebbenden over de inpassing van de A13/16. (meer)

Berkel en Rodenrijs

Inloopochtend De Ark
Berkel en Rodenrijs - Wie zin heeft in het maken van een praatje op een plaats waar men elkaar onder het genot van een kopje koffie kan ontmoeten, is iedere donderdagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur welkom in De Ark, Oranjestraat 2. (meer)

Bergschenhoek

Klaverjassen
Bergschenhoek – Elke donderdag prijsklaverjassen bij Manege Lansbergen, Bergweg-Zuid 135. Aanvang 19.45 uur. Deelname kost ¤ 3,-. Inlichtingen: 06 510 755 78.

Open Tafel De Smitshoek
Bergschenhoek - Elke 2e en 4e donderdag van de maand is er van 12.15 tot 13.30 uur Open Tafel in De Smitshoek. Het menu voor 12 december is: heldere tomatengroentesoep, bamischotel, saté in pindasaus, Atjar tjampoer, kroepoek, appelmoes, mandarijnvla, koffie of thee. Kosten ¤ 6,25. Aanmelden is noodzakelijk bij de bar van De Smitshoek of telefonisch (5225547) voor dinsdagochtend 10.00 uur. Inlichtingen: mw. Barmentlo, tel. 5213413.

Bleiswijk

Inloopspreekuur SeniorWeb
Bleiswijk - Op het gratis inloopspreekuur van SeniorWeb Bleiswijk in De Leeuwerik geven deskundige vrijwilligers antwoord op vragen over computer, smartphone en tablet. Wanneer: 5 december en 16 januari, beide keren van 13.30 tot 15.00 uur. (meer)

Regio

Tentoonstelling ‘Zang en Kleur’
Zevenhuizen – Vogelvereniging Zang en Kleur bestaat dit jaar 45 jaar en houdt op 6 en 7 december een Bijzondere Rayontentoonstelling in het clubgebouw, Nijverheidscentrum 50 te Zevenhuzen. (meer)

HBR Heren 1 overtuigend winterkampioen

Foto
De eerste inzet van Maarten van der Walle wordt nog
gestopt, maar uit de rebound zal hij de 1-0 voor HBR scoren.


Berkel en Rodenrijs - Heren 1 van Hockeyclub Berkel en Rodenrijs is zondag de winterstop ingegaan als overtuigend leider in de 2e klasse. (meer)

Berkel met speels gemak langs Victoria’04

Foto
Met een tevreden gevoel stapt invaller Berkel-doelman
Steven Kunnen met keeperstrainer Chiel Lentz van het veld.
Foto: Fred Roobol.


Berkel en Rodenrijs – Berkel poetste zaterdag de teleurstellingen van de laatste twee competitiewedstrijden weg door het bezoekende Victoria’04 met speels gemak opzij te zetten. (meer)
Copyright © Nieuws- en advertentieblad De Heraut 2015 | Design by De Heraut