Archief - Nieuwsblad De Heraut

Postadres:

Postbus 43

2650 AA, Berkel en Rodenrijs

Tel: 010 - 511 88 92

Fax: 010 - 511 48 65

Ingebruikname 10.000ste fietsparkeerplaats ‘Fiets in de Keten’

Foto nr. 1
Wethouder Henk de Paepe en portefeuillehouder verkeer & Vervoer van de stadsregio Jeannette Baljeu knippen samen de fraaie strik weg; de 10.000ste fietsparkeerplaats kan in gebruik genomen worden.

Berkel en Rodenrijs – Wethouder Henk de Paepe en regiobestuurder Jeannette Baljeu hanteerden donderdagmiddag 21 november samen de schaar om de strik los te knippen die was aangebracht voor de 10.000ste fietsparkeerplaats uit het stadsregioprogramma ‘Fiets in de Keten’. (meer)

Nieuwe behuizing Melanchthon Business School weer stap dichterbij

Foto
De handtekeningen worden gezet onder toeziend oog
van zowel de wethouder als de directeur en tal van leerlingen.


Bleiswijk – In 2010 reeds werd er gesproken over een nieuw gebouw voor de Business School (toen nog De Kring) te Bleiswijk, maar er moest nog heel wat onderhandeld worden voor de eerste stap kon worden gezet. (meer)

Lijsttrekker CDA Claudia FŁss stopt: FŁss kende hoogte, maar ook zeker dieptepunten

Fotobijschrift:
Claudia FŁss zal politiek Lansingerland verlaten.
“Ik ben er nog niet over uit of ik niet in het politieke
systeem pas of dat het systeem misschien anders zou
moeten zijn.”


Lansingerland – Matthijs Ruitenberg zal het stokje van Claudia FŁss als lijsttrekker van het CDA overnemen. Sterker nog, FŁss vertrekt vanaf maart ook als raadslid. (meer)

College brengt bezoek aan al zachtjes kloppend Medisch Hart Bleiswijk

Foto
Het college van b. en w. kreeg een rondleiding door
het hele gebouw.


Bleiswijk – De containers zijn van het parkeerterrein verdwenen en de entree is duidelijk in zicht. Ook de meeste gebruikers van het pand hebben zich inmiddels geÔnstalleerd en de eerste cliŽnten ontvangen, maar voor het herstelhotel gaat de deur pas op 15 december echt open. (meer)

Jan en Mien in ’t Veen vormen zestig jaar een koppel

Foto
Het diamanten echtpaar in ’t Veen samen met de
burgemeester die hen namens de gemeente kwam
feliciteren en een ingelijste kopie van de trouwakte
van het paar meebracht plus een fraai boeket.


Berkel en Rodenrijs – Omdat ze op 20 november hun ja-woord gaven kwam burgemeester Ewald van Vliet het Berkelse echtpaar Jan en Mien in ’t Veen woensdagmiddag namens de gemeente van harte feliciteren met hun zetigjarig huwelijksfeest. (meer)

Hoekse Sint ‘onderdak’ welkom geheten

Foto
Sinterklaas werd welkom geheten door een grote
schare kinderen, volwassenen en door burgemeester
Ewald van Vliet.


Bergschenhoek – Toen Sint de uitnodiging kreeg zijn jaarlijkse bezoek aan Bergschenhoek te brengen stuurde hij er eerst een aantal oriŽntatiepieten op af om het dorp te verkennen. (meer)

Koninklijke Onderscheiding voor Anneke Langstraat

Foto
Anneke Langstraat werd benoemd tot Lid in de Orde
van Oranje Nassau.


Bleiswijk - Tijdens het jubileumfeest van Vrouwen van Nu speldde burgemeester Ewald van Vliet op woensdag 20 november een Koninklijke Onderscheiding op bij Anneke Langstraat-Molenaar. (meer)

Bleiswijks pand in ere hersteld

Foto
Het was even schrikken toen de pandjes werden
‘afgepeld’.


Bleiswijk – Het was even schrikken voor de vele passanten die vorige week door de Dorpsstraat van Bleiswijk liepen en daar constateerden dat er twee historische en voor de straat zo karakteristieke pandjes werden afgebroken; op de hoek van de Kerkstraat. (meer)

Ivana Citterbartova opnieuw lijsttrekker

Foto
De top 3 van de kieslijst GroenLinks in Lansingerland
met van links naar rechts Ivana Citterbartova, Marco
Ruijtenberg en Tom Zandbergen.


Lansingerland - De leden van GroenLinks in Lansingerland hebben hun kandidatenlijst en verkiezingsprogramma voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2014 vastgesteld. Ivana Citterbartova is opnieuw de lijsttrekker. (meer)

De boot van Sint legde weer aan in Bleiswijk

Foto nr. 1
Met de boot arriveerden Sint en Piet vanaf de Rotte,
waarna ze bij de Langevaart aan wal kwamen.


Bleiswijk – Al ver voor Sint en zijn Pieten voet aan wal zetten spoedde een grote schare belangstellenden zich zaterdagmiddag 23 november richting de Rotte om hun boot aan te zien komen. Nadat eerst de Pieten zich lieten zien in hun boten arriveerde de Sint, ook hier weer welkom geheten door de burgemeester. (meer)

Humanitas neemt nieuw onderkomen in gebruik

Foto
Als openingshandeling verwijderde de wethouder
de vlag van Humanitas van een ruit waarop de vier
projecten van Humanitas Lansingerland gedrukt stonden.


Lansingerland – Gedurende een aantal jaren maakte de Lansingerlandse afdeling van Humanitas gebruik van een kleine werkruimte in De Leeuwerik van waaruit de coŲrdinatoren van de verschillende projecten hun werk verrichtten. (meer)

Berkel en Rodenrijs

Ophalen oud papier
Berkel en Rodenrijs – Elke vierde donderdagavond van de maand wordt door de Prins Johan Frisoschool oud papier opgehaald in de Meerpolder, de Gouden Griffelbuurt en Bolwerk. In de andere wijken halen verenigingen het oude papier op. De eerstvolgende keer is donderdag 28 november. (meer)

Bergschenhoek

Girlz Only 10-15 jaar!
Bergschenhoek – Elke woensdagavond is er in Jongerencentrum The Point een Girlz Only avond voor meiden van 10 tot en met 15 jaar. Iedere week zijn er andere activiteiten, zoals dansen, koken en knutselen. (meer)

Bleiswijk

Klaverjassen Soccer Boys
Bleiswijk - Vrijdagavond 25 september wordt er vanaf 20.15 uur geklaverjast in de kantine van Soccer Boys. (meer)

Regio

Gymnastiek 3B-Sociaal Belang
Lansingerland - De belangenvereniging organiseert elke woensdag van 09.00 tot 10.00 uur gymnastiek voor leden in sporthal Den Opper van tafeltennisvereniging TOGB op sportpark Het Hoge Land in Berkel en Rodenrijs. (meer)

Eerste zege voor Milan van den Ende

Rotterdam – Winnaar van de zevende rit in de Zuid-Hollandse Veldrit Competitie afgelopen weekend was Berkelaar Milan van den Ende die zijn debuut in deze competitie maakte. De wedstrijd werd verreden op het parcours van Ahoy’ aan de Doenkade in Rotterdam. (meer)

Geslaagde klaverjasmarathon CVV Berkel

Foto
Gezelligheid troef in De Verlenging waar zaterdagmiddag
en –avond een klaverjasmarathon werd gehouden.


Berkel en Rodenrijs - Zeker ook dankzij het enthousiasme en de gezelligheid van de deelnemers is de eerste editie van de CVV Klaverjasmarathon op 23 november jl. een bijzonder geslaagde dag geworden.

Om half twee ving de eerste reeks van vier rondes aan, waarbij vanaf de eerste ronde de dames Carla en Lenny van der Meer aan de leiding gingen en die niet meer uit handen leken te geven. (meer)

Huub van Heijningen tussen twee wereldreizen door weer actief voor BVCB

Foto nr. 1
Huub van Heijningen actief voor BVCB.

Bergschenhoek – Zes maanden was hij op wereldreis, waarvan twee alleen en daarna met zijn vriendin Emily. Na acht landen bezocht te hebben streek Huub van Heijningen (26) voor het begin van deze voetbalcompetitie weer neer in Bergschenhoek. Bij zijn maten bij voetbalvereniging BVCB die via social media de verrichtingen van hun ploeggenoot met vriendin op de hoogte waren gehouden. Eenmaal weer terug een druk bestaan voor de afgestudeerde student Small Business. (meer)

Voetbalprogramma voor het weekeinde

Zaterdag:
BVCB – Voorschoten’97
14.30 uur
Soccer Boys –VVOR
14.30 uur
Berkel – Victoria’04
14.30 uur V
VIJ – Berkel (VR)

Zondag:
VELO - TOGB

Schaatsen

Drama voor schaatsers op De Uithof
Lansingerland - In het weekend van 23 en 24 november waren er wedstrijden op De Uithof, voor pupillen en junioren. Ondanks dat het ijs goed was ging organisatorisch bijna alles mis wat er mis kon gaan: de tijdwaarneming deed het niet, kapotte geluidsinstallatie waardoor niemand wist wanneer er gestart moest worden, te weinig handklokkers en door al het gedoe natuurlijk veel tijdverlies waardoor sommige afstanden niet meer gereden konden worden.
Desondanks deden de aanwezige rijders hun best om er nog iets moois en gezelligs van te maken, alhoewel dat voor sommigen een hele opgave was.
De uitslagen van zaterdagavond 23 november Junioren B afstanden 500 en 1500 meter: Heleen Docter 51.05 en 2:37.50 pr; Manon Spruit 49.48 pr en 2:35.79 pr; Demi Ammerlaan 49.42 en 2:33.18 pr; Esther Noordhoek 49.49 pr en 2:36.86 pr; Caithlyn Tschi 48.28 pr en 2:34.60 pr; Demi Vollering 48.17 pr en 2:28.02 pr; Judith van Loon 47.84 pr en 2:35.83 pr; Erik van Schijndel 43.70 pr en 2:19.89 pr; Jasper Kettenis 43.15 pr en 2:18.75 pr.
Zondagmorgen 24, pupillen en junioren C 500 meter. Geurt Geluk 52.44; Vince Sloot 52.62 pr; Daan van der Wilt 54.66; Jeremy Brinkers 55.19; Olaf van Oosterhout 1.05.77; Stan van der Knaap 59.19 pr; Jordy Krap 1.02.69; Lars van Winden 1.05.71; Mirthe van Beek 53.26; Laura Ammerlaan 54.04; Annemaj Scholte 57.83 pr; Ilse Fransen 1.03.20. 300 meter: Lars van Winden 39.55; Ilse Fransen 38.65; Annemaj Scholte 34.80 pr.

Voetbal

Berkelvrouwen in halve finale KNVB beker
Berkel en Rodenrijs - De Berkelvrouwen hebben zich geplaatst voor de halve finale van de KNVB beker district west II. Zaterdag mochten de vrouwen op bezoek bij de nummer 2 uit de zondag 1e klasse RKDEO in Nootdorp. Geen onbekenden van elkaar, want de afgelopen jaren troffen beide teams elkaar vaker in de voorbereiding. Na een spannende en boeiende strijd was het in de 56e minuut Melanie den Dulk die de wedstrijd open brak en Berkel op voorsprong bracht. Het team van Cees Kruys had de zaak goed onder controle, liet zich niet van de wijs brengen en wist de voorsprong vast te houden, waardoor de overwinning een feit was en Berkel zich verdiend plaatste voor de kwartfinale van de KNVB beker. De halve finale staat gepland op zaterdag 14 december.

Atletiek

Sint Nicolaasloop met kidsloop
Bleiswijk - Zaterdag 30 november organiseert De Kieviten de jaarlijkse Sint Nicolaasloop. Deelnemers kunnen kiezen voor afstanden van 15 of 5 kilometer. Voor de kinderen tot en met 11 jaar wordt, in aanwezigheid van Sinterklaas en Zwarte Piet, een speciale kidsloop van 1000 meter gehouden.
Start en finish zijn bij het Sport- en Recreatie Centrum Rottemeren, Kooilaan 1a. Om 13.30 uur lost Sint Nicolaas hoogstpersoonlijk het startschot voor de kidsloop. Om 14.00 uur laat Sint Nicolaas de lopers voor de 5 km van start gaan, De start van de 15 km is om 14.15 uur. Inschrijven voor alle lopen kan vanaf 11.45 uur (tot 15 minuten voor de start) in het SRC Rottemeren. Hier is ook kleed- en douchegelegenheid beschikbaar. Het inschrijfgeld bedraagt § 3,00 voor de jeugd (t/m 19 jaar), voor de senioren § 6,00 voor de 15 kilometer en § 4,50 voor de 5 kilometer. Bij voorinschrijving geldt § 1,00 korting (zie www. inschrijving.nl). Langs het parcours van de 15 kilometer wordt op twee plaatsen water aangeboden. Bij de finish zijn water, sportdrank en fruit beschikbaar. De deelnemers ontvangen na afloop een attentie in stijl: speculaas. Alle deelnemers aan de jeugdwedstrijd ontvangen bovendien een prijs of herinnering. Gelieve uw auto niet op het parkeerterrein van het Recreatiecentrum te parkeren i.v.m.
overlast voor de abonnees van het Recreatiecentrum. In de nabijheid is voldoende parkeergelegenheid.

Uitslagen Kieviten
Bleiswijk – Kieviten Richard Lelieveld en Jan de Jong liepen in Zoetermeer een wedstrijd over 5km. Hun eindtijden bij de Drieplassenloop waren 18.31 en 21.58. Willem van der Kooij en Bart Roefs namen deel aan de 3e cross dit najaar in Vlaardingen, georganiseerd door de plaatselijk AV Fortuna. Ze noteerden na een parcours van 9 kilometer over zeer afwisselende ondergronden een eindtijd van respectievelijk 38.36 en 35.44.

Badminton

Garage Wilgenlaan/PIP-Boomgaardshoek: 4-4
Berkel en Rodenrijs - Het eerste team van Garage Wilgenlaan/PIP bood zondag op knappe wijze weerstand aan koploper Boomgaardshoek. Nadat de dubbel van Jan Noorlander en Peter den Boer nipt werd verloren, wisten de dames Anita van den Bulk en Rachelle Mostert hun dubbel wel in winst om te zetten.
Vervolgens wist Peter zijn single betrekkelijk eenvoudig te winnen en ook Anita won haar wedstrijd overtuigend. De daaropvolgende enkelspelen van Paul van Leeuwen en Rachelle werden helaas verloren. Anita en Jan verloren hun mix. De combinatie Rachelle/Paul won wel, waardoor er uiteindelijk een 4-4 puntendeling werd behaald. Garage Wilgenlaan PIP staat op een verdienstelijke tweede plaats en speelt volgend weekend een lastige uitwedstrijd tegen B.V. Ribad,, de nummer drie van de poule.

Tafeltennis

Combat viert kampioenschappen
Bleiswijk - Het was afgelopen week een spannende week voor tafeltennisvereniging Combat. Combat 2 was al zo goed als zeker van het kampioenschap en de 5-5 in de laatste wedstrijd was ruim voldoende voor de eerste plaats. Combat 1 moest 7-3 zien te winnen. Na tussenstanden van 2-2 en 4-3 bleef het tot de laatste wedstrijd spannend. De laatste drie wedstrijden werden allen gewonnen en zo kon er vrijdag feest gevierd worden. Een prachtige prestatie, het eerste team gaat nu hoofdklasse spelen.
Zaterdag kan ook nog het 2de jeugdteam kampioen worden. Dit wordt een wedstrijd tegen de andere kampioenskandidaat. Beide teams staan gelijk in punten.

Tweede kamer PvdA wil steun rijk voor Lansingerland

Lansingerland De PvdA-fractie in de Tweede Kamer wil dat Den Haag gemeenten die in financiŽle nood verkeren vanwege hun grondbedrijven extra tijd en ruimte krijgen die problemen op te lossen. (meer)

Zijn inwoners niet geÔnteresseerd in financiŽle crisis Lansingerland?

Lansingerland - Als ťťn van de coalitiepartijen met bestuursverantwoordelijkheid, had de VVD de inwoners van Lansingerland opgeroepen om 23 november naar de Gouden Griffelschool te komen om oplossingen aan te dragen voor de financiŽle crisis waarin Lansingerland verkeert. (meer)

Presentatie over oorzaak financiÍle problemen gemeente Lansingerland

Lansingerland – Niet alleen de crisis is de oorzaak van de financiŽle problemen in Lansingerland, maar met name het te weinig aandacht hebben voor risico’s en het (te) actieve grondbeleid zijn de boosdoeners. (meer)

Wethouder De Weger mag buiten Lansingerland blijven wonen

Lansingerland - Na het aftreden van toenmalig wethouder Den Uil (ChristenUnie) moest zijn partij op zoek naar een geschikte vervanger. Die werd niet binnen de dorpsgrenzen gevonden en dus werd de in Utrecht wonende Tymon de Weger, als man met ervaring, gevraagd de wethouderspost in te vullen. (meer)

Samenwerking Zorgorganisatie Middin en Welzijn Lansingerland

Bleiswijk - CliŽnten van Middin, mensen met een beperking, deden tot voor kort in het Forum in Berkel en Rodenrijs dagbestedingsactiviteiten. Zij gaan nu meedoen met activiteiten in ontmoetingscentrum De Leeuwerik in Bleiswijk. (meer)

Inbraak supermarkt

politie

Berkel en Rodenrijs - In de vroege uren van vrijdag 22 november werd er ingebroken bij Albert Heijn aan het Westerwater. Daders wisten binnen te komen en een behoorlijke hoeveelheid rookwaren weg te nemen. (meer)

Extra politie-inzet na straatroven

Lansingerland - De politie heeft met extra inzet van het personeel ingezet op de daders van de straatroven die de afgelopen weken in Lansingerland plaatsvonden. (meer)

Inbraak bij bedrijf

Berkel en Rodenrijs - In de nacht van vrijdag 22 op zaterdag 23 november werd ingebroken bij een bedrijf op de Industrieweg. Men nam paardenzadels en ruiterkleding weg.

Inbraak op klaarlichte dag

Berkel en Rodenrijs - Op donderdag 21 november werd op klaarlichte dag ingebroken in een woning aan de Freesiastraat. Er bleek een klapraam te zijn verbroken. Door de politie werd als gebruikelijk een buurtonderzoek gedaan.

Middagconcert IKB met The Martin Mans Formation

Lansingerland - Vindt u het ook wel eens vervelend om in het donker naar een concert te gaan? Daarom heeft het Interkerkelijk Koor Bleiswijk (IKB) besloten om een middagconcert te organiseren op zaterdag 30 november, aanvang 14.30 uur in de Dorpskerk te Berkel en Rodenrijs. Het Interkerkelijk Koor Bleiswijk staat sinds dit jaar onder leiding van dirigent Svetlana Terpougova. De pianobegeleiding wordt verzorgd door Anri Maharadze. Medewerking wordt verleend door o.a. The Martin Mans Formation. (meer)

Een warm welkom voor Sint en zijn Pieten in Berkel Centrum

Foto nr. 1
Sinterklaas werd in Berkel Centrum welkom geheten
door de burgemeester. Hij leek blij verrast zo veel mensen
te ontmoeten!


Berkel en Rodenrijs – Het was moeilijk tellen, maar het juiste aantal maakte niet uit: een ontelbaar aantal Sinterklaasfans bereidde de Goedheiligman en zijn gevolg zaterdag 16 november een onvergetelijk welkom in zowel Rodenrijs als Berkel Centrum. (meer)

Met zijn allen massaal zonnepanelen inkopen

Lansingerland – En duurzaam bezig zijn ťn een lagere energierekening; het moet de inwoners van Lansingerland over de streep trekken om te kiezen voor zonnepanelen. Door samen met negen andere Zuid-Hollandse gemeenten zonnepanelen in de kopen, worden de kosten gedrukt en is het voordeliger voor inwoners. (meer)

Op de duofiets naar buiten

Foto
De duofiets wordt overhandigd.

Berkel en Rodenrijs – Het was woensdagmiddag 13 november gezellig druk in de hal van Laurens De Oudelandse Hof aan de Oudelandselaan in Berkel en Rodenrijs. (meer)

Leefbaar 3B blijft kritisch over nieuwbouw Melanchthon

Foto
De provinciale weg N209 wordt met de huidige locatie
van de school aan de Rembrandtlaan nu nog gescheiden van
de woonwijk. Met de sloop ervan krijgen de bewoners niet
alleen (tijdelijk) zicht op een leeg kavel, maar ook op de
provinciale weg met alle geluidsoverlast van dien.


Lansingerland - Nadat in de vorige raadsvergadering met meerderheid van stemmen, maar met een tegenstem van Leefbaar 3B, instemming was gegeven aan de nieuwbouw van Melanchthon Business School aan de Merenweg, leek de zaak beklonken en gesloten. (meer)

Twee nieuwe partijen in politiek landschap

Foto
Hans Ouwens is lijsttrekker van de Nieuwe Democraten
Lansingerland.


Lansingerland - De partij Nieuwe Democraten Lansingerland (NDL) is nieuw aan het politieke firmament van deze gemeente en presenteerde afgelopen week op de eerste ledenvergadering haar kieslijst met onbekende namen. (meer)

Robert Smits op bezoek

Foto
Robert combineerde het bezoek aan zijn moeder met
een presentatie over zijn werk in Rio en omgeving.


Lansingerland – Vanuit het verre BraziliŽ brengt Robert Smits (55) momenteel weer een bezoek aan Nederland, waarbij hij uiteraard tevens een bezoekje bracht aan Lansingerland waar veel mensen wonen en werken die hem financieel steunen in zijn werk. (meer)

‘Hoe overwint Lansingerland de crisis?’ VVD nodigt uit te praten over financiŽle problematiek Lansingerland

Lansingerland - De VVD Lansingerland kijkt er naar uit op 23 november uw mening te horen over de financiŽle problematiek van de gemeente en de oplossingsrichtingen zoals de VVD die ziet en organiseert daarom van 15.30 tot 16.30 uur (inloop 15.00 uur) een interactieve bijeenkomst over dit onderwerp en de mogelijke oplossingen zoals de VVD die ziet. Centraal staat de vraag ‘Hoe overwint Lansingerland de crisis?’ (meer)

EHBO in actie bij Pecto’s

Foto
EHBO Bleiswijk en Pecto’s, samen opererend in
een geslaagde oefening.


Bleiswijk – Grote paniek bij jongerencentrum Pecto’s! Er bleek donderdagavond iets gaande en er werd al snel gesproken over enkele slachtoffers. Gelukkig zat de EHBO vlakbij in een gebouw aan de GŲtzenhainsingel. (meer)

Extra ondersteuning kinderen in 2014

Lansingerland - Het college van b. en w. is van plan om vanaf 2014 meer accent te leggen op de positie van kinderen in gezinnen met een laag inkomen door het invoeren van twee specifieke regelingen. (meer)

Bomenkap groenstrook Gerberasingel voorlopig uitgesteld

Berkel en Rodenrijs – De op 6 juni 2013 door b. en w. verleende vergunning voor het kappen van 14 populieren ten westen van de Gerberasingel is weer ingetrokken. (meer)

Oud-directeur Wiekslag wordt directeur CBS De Poort

Foto<br />Bob Ravelli is trots dat hij zich weer schooldirecteur
mag noemen.


Bleiswijk – CBS De Poort zat eventjes zonder, maar vanaf 1 januari 2014 zal Bob Ravelli in dienst treden als directeur van de basisschool in de Dorpsstraat. (meer)

Berkel en Rodenrijs

Bingo De Kievit
Berkel en Rodenrijs - Elke derde donderdag van de maand is er een bingoavond voor volwassenen in het Kievitsnest van Speeltuin De Kievit, Wilgenlaan 5, ingang Sterrenweg. Deze maand wordt de bingo op donderdag 21 november gehouden. (meer)

Bergschenhoek

Homeopathie bij ZijActief
Bergschenhoek - Donderdag 21 november ontvangt damesvereniging ZijActief Bergschenhoek klassiek homeopaat Nathalie van der Stelt. Belangstellende dames zijn van harte welkom om deze avond bij te wonen in Parochiehuis, Smitshoek 120. Aanvang 20.00 uur. Niet-leden betalen § 4,50 p.p. entree. (meer)

Bleiswijk

Inloopspreekuur SeniorWeb
Bleiswijk - Op het gratis inloopspreekuur van SeniorWeb Bleiswijk in De Leeuwerik geven deskundige vrijwilligers antwoord op vragen over computer, smartphone en tablet. (meer)

Regio

Ouderenadviseur Welzijn Lansingerland
Lansingerland - Voor alle vragen betreffende Wonen, Zorg, Welzijn en FinanciŽn kunnen mensen van 55 jaar en ouder contact opnemen met de ouderenadviseur van Welzijn Lansingerland. Bereikbaarheid: Smitshoek 18a, 2661 CK Bergschenhoek, tel. 010-5225545. (meer)

TOGB laat het gewoon gebeuren

Foto
Cornť van Doorn was teleurgesteld.

Berkel en Rodenrijs - Wat een wedstrijd voor de drie punten zou moeten worden, werd voor TOGB een regelrechte teleurstelling. Met in het achterhoofd dat de komende drie wedstrijden tegen hooggeplaatste ploegen moet worden aangetreden, zag de Berkelse ploeg door de 0-2 nederlaag tegen het bezoekende Portugaal geen kans een kloof te slaan. (meer)

BVCB laat punten liggen bij Forum Sport

Bergschenhoek - Het begin van het duel op sportpark Het Loo kenmerkte zich door de manier waarop de twee tegenstanders aan de wedstrijd begonnen. Een begin waar voorzichtigheid troef was. BVCB wil over het algemeen graag vanaf de aftrap fel op de tegenstander jagen en zelf het spel maken. (meer)

Crosser Maik Voorwinden neemt afscheid van de top

Foto
Maik Voorwinden verruilt de wedstrijden op zijn
crossmotor voor een loopbaan op financieel vlak.
Maar de motor gaan de deur nog niet uit!


Lansingerland – Na heel wat jaren in de top van de crosswereld meegereden te hebben besloot Maik Voorwinden met de wedstrijdsport te stoppen. De 25- jarige Berkelaar verzamelde inmiddels een kast vol aandenken aan zijn sport die hem ‘met de paplepel’ werd ingegoten. (meer)

Atletiek

Kieviten lopen Zevenheuvelenloop
Bleiswijk - De stad Nijmegen stond het weekeinde van 16 en 17 november in het teken van de Zevenheuvelenloop. Vele duizenden lopers kwamen aan de start bij de wedstrijd over een afstand van 15 kilometer. Dertien Kieviten maakten de lange reis naar Nijmegen per auto of trein. Met geen wind en een zwaar bewolkte hemel waren de omstandigheden ideaal om een snelle tijd te lopen. Dat gebeurde dan ook. Persoonlijke records waren er voor Matthijs van der Beek 59.11, Pauline van Donkelaar 1.02.55, Bas Binnendijk 1.13.48 en Annemiek Verbeek 1.15.15. De tijden van de overige Kieviten: Raymond Zwarteveld 1.02.43, Gert Jan Peerdeman 1.12.46, Jan van Duin 1.13.47, Saskia Warner 1.18.00, Frans Kouwenhoven 1.22.39, Anita Kreukniet 1.23.26, Mart Bolleboom 1.30.35, Marieke Dercksen 1.32.54 en Annemiek Vrins 1.34.40.

Voetbal

CVV Berkel-Jodan Boys: 0-0 (VR)
Berkel en Rodenrijs – Het team van Berkel had de hele wedstrijd de beste kansen. Uitvallen van de gasten waren er bijna niet en keepster Jennifer Gittling had dan ook een gemakkelijke middag. De rust werd bereikt met 0-0.
Na de thee maakte de thuisclub weer het meeste aanspraak op een treffer, maar de bal wilde er niet in. Met in de slotfase als extra stormram Lindy Hogedoorn en Demi de Boe binnen de lijnen probeerden de Berkelvrouwen de winst binnen te halen, maar ondanks mooie aanvallen en vele kansen bleef de teller na 90 minuten op 0-0 staan. Zaterdag speelt Berkel voor de 1/4 finale in Nootdorp tegen de nummer 2 uit de zondag 1e klasse RKDEO om 17.00 uur en een week later wacht de competitietopper in IJsselstijn tegen VVIJ om 15.00 uur.


Rohda ’76-Soccer Boys: 0-2
Bleiswijk - Soccer Boys heeft na drie gelijke spelen op rij weer eens de volle buit gepakt in een competitiewedstrijd. In Bodegraven werd laagvlieger Rohda ’76 met 0-2 aan de kant gezet. Beide doelpunten vielen in de tweede helft, nadat een scherp en goed spelend Soccer Boys ruim 50 minuten verzuimd had om het overwicht en de gecreŽerde kansen te verzilveren. De productie van de Bleiswijkers was ondermaats, maar na rust kwam hier al snel verandering in. Bradley Hulst zette aan de linkerkant twee man te kijk en rondde knap af in de verre hoek. Een bevrijdende treffer voor Soccer Boys, dat even daarvoor door het oog van de naald kroop. Twee persoonlijke fouten gingen vooraf aan ťťn op ťťn situaties, waarbij doelman Mark Heintjes handelend moest optreden. De 0-1 zorgde er wel voor dat Soccer Boys beter gingen voetballen, met een hoop kansen tot gevolg. Vooral nummer tien Dave van der Steen en spits Cor van Egmond hadden in de afronding het vizier niet op scherp en verzuimden hun doelpuntengemiddelde flink op te krikken. Waar de ingevallen Rick Ammerlaan liet zien te willen vechten voor z’n kans in het eerste en de bal een aantal keer op een presenteerblaadje wist te geven, zag hij zijn voorzetten niet verzilverd worden. Het was wederom Bradley Hulst die een corner panklaar op het hoofd van Martijn Helmendach legde voor de 0-2.


VVOR-CVV Berkel: 6-2
Berkel en Rodenrijs - Brian Lexmond was weer terug na zijn wedstrijd schorsing, maar daar tegenover stond de absentie van Jan van der Lugt en Rik Spruijt wegens blessures. Berkel werd vanaf de aftrap onder druk gezet door VVOR. Al na vier minuten spelen kon Ken Stigt de bal uit het net vissen, nadat een afgeslagen corner slim werd ingebracht en binnengetikt, 1 – 0 achter. Maar Berkel liet zien over veel veerkracht te beschikken. In het vervolg van de eerste helft overklaste het VVOR en mocht een paar minuten later de bal op de stip deponeren na een charge op aanvoerder Joey Lems. Brian Lexmond bleef erg kalm en zette de gelijkmaker op het bord, 1 – 1. Berkel drukte door en de volgende corner was meteen weer raak. Vincent Wiersema zette scherp voor en Joey Lems mocht vrij inkoppen, 1 – 2 . En nog waren de geel-blauwen niet tevreden. Geestdriftig werd de aanval gezocht, hoewel ook VVOR zich bij tijd en wijlen roerde in aanvallend opzicht. Dat de erg warrig leidende scheidsrechter Luiken drukte in deze fase een zware stempel op de wedstrijd. Freek van der Velden verschafte zichzelf een vrije doortocht naar het vijandelijke doel en werd binnen de lijnen van achteren getackeld. Vriend en vijand waren het eens dat dit een 11-meter trap was.
Zo niet scheidsrechter Luiken die in de tegenaanval buitenspel over het hoofd zag en VVOR van een strafschop voorzag. Deze werd vervolgens feilloos binnengeschoten, 2 – 2. Berkel oogde aangeslagen en VVOR had dit door.
Binnen een paar minuten stond er 4 – 2 op het scorebord en Berkels laatste lijn strooide met cadeautjes. Na rust drong VVOR sterk aan en speelde het een gewonnen wedstrijd. Vlak na rust scoorde het gelijk de 5 – 2 en 6 – 2 en Berkel was verslagen. In de laatste fase drong het nog enigszins aan maar kon het geen vuist maken.

Dansen

Zumba in Sporthal Anjerdreef
Berkel en Rodenrijs - Pro Patria is gestart met Zumbalessen in de sporthal aan de Anjerdreef.
Zumba-lessen zijn geschikt voor iedereen die aan zijn of haar conditie wil werken op de klanken van aanstekelijke Latin-muziek. De oefeningen en danspassen zijn vergelijkbaar met aerobics, maar dan Latin-klanken. De lessen vinden elke dinsdag plaats van 19.45 tot 20.45 uur en worden gegeven door Samantha Kompanje. Men kan vrijblijvend tweemaal meedoen. Men kan zonder vooraf aan te melden gewoon naar de les gaan. Voor meer informatie: info@propatria.nl.

Schoonspringen

Gouden medaille voor Guurtje Praasterink
Berkel en Rodenrijs - In zwembad Hofbad te Den Haag vond zaterdag 16
november de Int. Open Leeftijdsgroepenwedstrijd 1 meter plank plaats; een wedstrijd waaraan verschillende verenigingen uit Nederland en BelgiŽ deelnemen. Guurtje Praasterink uit Berkel en Rodenrijs, die in deze wedstrijd voor PSV Eindhoven uitkwam, behaalde met een hele goede wedstrijd in de klasse meisjes D de eerste plaats en werd beloond met de gouden medaille.

Badminton

TFS Barendrecht-Garage Wilgenlaan/PIP 1: 5-3
Berkel en Rodenrijs - Het eerste team van Garage Wilgenlaan/PIP speelde zaterdag een uitwedstrijd tegen The Flying Shuttle in Barendrecht.
Gelegenheidskoppel Jan Noorlander en Paul van Leeuwen opende sterk en rolde de tegenstanders op. Anita van den Bulk en Rachelle Mostert moesten vervolgens nipt het punt aan de tegenstander laten. In het eerste enkelspel had Paul geen problemen met zijn tegenstander, maar de damessingle van Anita en Rachelle ging helaas verloren. Ook Jan verkocht zijn huid duur, maar verloor zijn wedstrijd net aan (19-21 derde set). Rachelle en Paul wonnen vervolgens hun mix en Anita en Jan verloren helaas die van hun.
Zondag speelt Garage Wilgenlaan/PIP een belangrijke thuiswedstrijd in de Oostmeerhal tegen koploper Boomgaardshoek.

Schaatsen

Winst voor Sanneke de Neeling
Lansingerland - Tijdens de Residentie Cup, een schaatswedstrijd tussen de Gewesten van Nederland die voor de 40e keer in Den Haag werd gehouden, heeft het lid van de Schaatsvereniging Lansingerland Sanneke de Neeling het individuele klassement gewonnen. Het Gewest Zuid Holland won de Residentie cup. De Neeling won beide afstanden; de 500m in 41.01 en de 1500m in 206.81 met een puntentotaal van 79.948. Zij had een ruime voorsprong op nummer 2 Maaike Brinksma uit het Gewest Noord Holland –Utrecht Die reed de 500m in 42.06 en de 1500 in 2.09. Het punten totaal was 81.676.


Uitslagen Schaatsvereniging Lansingerland
Lansingerland - Junioren A en B op de 500 en 1500 meter: Daphne van der Burg 46.66 en 2.23.71; Kim Bos: 46.17 en 1.37.53 ; Danique Ammerlaan: 48.60 en 1.37.67; Lieke Geluk: 51.74 en 1.47.88 ; Bart van Oosterhout: 43.43 en 1.27.30 ; Bob Ammerlaan: 42.70 en 1.24.33; Rein Docter 47.33 en 1.35.38. Pupillen 500 en 700 meter: Patou de Haas: 1.02.75 en 1.31.96 ; Julia van den Berg: 1.06.60 en 1.35.22 ; Melissa Kreft: 59.01en 1.27.88 ; Nena Vollering: 55.65 en 1.20.52 ; Fenna Bross: 56.21 en 1.18.88 ; Nola Sloot: 51.69 en 1.12.86. Pupillen 300 meter: Anne van den Berg 43.23 ; Romee Krab: 43.98 ; Sven Hakkenes: 43.76 ; Ard Ammerlaan: 39.14 ; Renee van de Ham: 39.80 ; Bodine Vollering: 37.93 ; Krista Geluk: 39.59 ; Thijs Heezen: 38.84 ; Cas Brouwer: 38.34.

Wielrennen

Twee Pedaalridders in nationale selectie
Lansingerland - De junioren van De Pedaalridders reden hun omnium verdeeld over twee dagen met Camiel Lok en Thom Martens. Bij het eerste onderdeel - 250 m sprint - wisten ze een 2de en 4de plaats in de wacht te slepen. Beide renners zijn opgenomen in de Nederlandse en regionale selectie. In de volgende onderdelen, de punten en afvalkoers, moesten ze wat prijsgeven, maar zondag op de 3 km pakte men de goede lijn weer op; met de afsluitende 1 km tijdrit werd Camiel 4de en Thom 5de, waardoor ze beiden in de top 10 van het NK kwamen. Thom 6de en Camiel 9de.


NK Omnium
Lansingerland - In het weekend van 9 en 11 november stond in Alkmaar het Nederlands Kampioenschap Omnium op het programma. Verschillende renners van De Pedaalridders stonden aan de start. Bij de jeugd werd zaterdag gereden door Sten Verzijl en Gaby Giesken. Sven, die dit jaar voor het eerst op de baan wedstrijden rijdt, eindigde op een nette 22ste plaats; met een 18de plaats op de punten koers en de 500 meter en een 21ste plaats op de scratch. Gaby Giesken eindigde als 6de in het sterke veld. Haar beste uitslag had ze met een derde plaats op de scratch, waarin ze attent reed.
Bij de nieuwelingen stond Nick Hydra aan de start. Dit NK was zijn eerste omnium en ondanks de onervarenheid wist hij toch op een 26ste plaats te eindigen.

Golf

Vierde plek Joost Luiten
Bleiswijk - Met een foutloos weekeinde in Dubai en dertien birdies, nestelde Joost Luiten zich vorig weekend tussen de wereldtop. Waar alleen eindwinnaar Henrik Stenson met -25 boven iedereen uitstak, hield Luiten mondiale grootheden als Rory McIlroy en Luke Donald achter zich. “Dit weekend heb ik laten zien dat ik steeds meer in de buurt kom van de wereldtop,” aldus de 27-jarige Bleiswijker, die met -16 op een knappe vierde plaats eindigde. Daarmee komt hij dichtbij het doel dat hij zichzelf stelde: binnenkomen in de top 50 wereldwijd. “Het was een droomseizoen.”

“Geen fusie” Samenwerking Lansingerland met Pijnacker-Nootdorp en Zoetermeer

Lansingerland – Op het verzoek van de gemeenten Pijnacker-Nootdorp en Zoetermeer om met buurgemeente Lansingerland samen te werken, is tijdens de commissievergadering Algemeen Bestuur van 14 november unaniem besloten om hiermee akkoord te gaan. (meer)

“Niet des Lansingerlands hoe Klapwijkse lint erbij ligt”

Lansingerland – Naar aanleiding van een brief van het college van b. en w. met het Stedenbouwkundig advies Lint Klapwijkseweg brachten Leefbaar 3B en het CDA het punt ‘Visie op Klapwijkse lint, hoe nu verder’ in tijdens de commissie Ruimte van 13 november. (meer)

‘Buitenspelen is geen optie in de Bosplaatstraat’

Lansingerland – Al ruim twee jaar kunnen de kleintjes van de gezinnen aan de Bosplaatstraat niet spontaan buiten spelen. De straat die grenst aan industrieterrein de Berkelse Poort, is levensgevaarlijk met alle kerende vrachtwagens, aldus de bewoners. En het beloofde speeltuintje laat ook nog altijd op zich wachten. (meer)

Sinterklaas doet Bleiswijk aan

Foto
Ook dit jaar arriveert de Sint per boot in Bleiswijk.

Bleiswijk - Zaterdag 23 november is het weer zover en zal Sinterklaas in Bleiswijk arriveren. Per boot en samen met zijn Pieten. Om 12.30 uur arriveert de Sint met zijn stoomboot bij restaurant Meerenbos aan de Rotte. (meer)

Prins der Otterrotters geÔnstalleerd na plezierige feestavond

Foto
De Raad van Elf met in hun midden Prins Omode en
Prinses Melodia. Foto: John Hofman.


Bleiswijk - Zaterdagavond 16 november werd tijdens een feestelijke bijeenkomst in het MKC ‘t Web in Bleiswijk Joeri Kouwenhoven en Johanna Hakonen geÔnstalleerd tot Prins en Prinses der Otterrotters. (meer)

CDA bezoekt winkelcentra Bergschenhoek en Bleiswijk

Foto
De renovatie van het centrum van Bergschenhoek
is in volle gang.


Lansingerland - Onlangs heeft het CDA de winkelcentra van Bergschenhoek en Bleiswijk bezocht. In Bleiswijk heeft de grootschalige renovatie geleid tot een prachtig vernieuwde winkelomgeving, waar het prima winkelen is. (meer)

Politie roept getuige straatroof op zich te melden

Bergschenhoek – Op zaterdag 16 november vond om 23.40 uur op de Bergweg Noord een straatroof plaats. Een fietsende jongen en meisje (beiden 14 jaar) werden door twee jonge mannen gedwongen te stoppen. (meer)

Bedrijfsinbraak

Bleiswijk - In de nacht van zaterdag 9 op zondag 10 november werd ingebroken bij speelparadijs Monkey Town aan de Kooilaan in Bleiswijk. De daders hadden een gat in het dak gemaakt. Onduidelijk is nog of dat men daadwerkelijk binnen is geweest.

Autokraken

Berkel en Rodenrijs – In de Componistenbuurt werd in het weekend van vrijdag 8 op zaterdag 9 november een viertal auto’s opengebroken. Kennelijk was het doel om navigatieapparatuur weg te nemen.

Politieagenten (licht) gewond

Bergschenhoek – Op dinsdag 12 november controleerden politiemensen rond 18.00 uur op de Oosteindseweg een auto, waarvan de ramen beslagen waren.
Ook gaf de bestuurder onderweg geen richting aan daar waar dat wel verplicht was. Bij de controle bleek dat de man geen rijbewijs had, zich niet kon legitimeren en dat er onder de auto een gladde band lag. Bij navraag werd bovendien duidelijk, dat de bestuurder ook nog een boete open had staan. Toen de man daarop werd aangehouden, werd hij gewelddadig tegen de politiemensen. Hij is hierna onder verzet aangehouden. Door de worsteling raakten de twee politiemensen licht gewond, zij hielden respectievelijk een kneuzing aan de enkel en een kneuzing aan de hand aan de aanhouding over.

Getuigenoproep aanrijding fietsster

Berkel en Rodenrijs – Dinsdag 12 november werd omstreeks 15.00 uur een 13- jarige fietsster aangereden op de rotonde van de Oudelandselaan en de Klapwijkseweg. De automobilist reed door. Het meisje bleef gelukkig ongedeerd, maar haar fiets raakte zodanig beschadigd dat deze niet meer te gebruiken is. Door de schrik heeft het meisje het kenteken van de auto niet kunnen onthouden. Haar vriendinnetje weet nog wel dat het een blauwe of zwarte Renault was. Eventuele getuigen van het ongeval kunnen zich bij de redactie melden, redactie@de-heraut.nl.

Lionsbos krijgt vorm met de aanplant van ruim veertig bomen

Foto
Een kleine tweehonderd mensen plaatsten 44 bomen
in het Lionsbos. Soms samen, soms met een hele groep,
zoals hier ter nagedachtenis aan een vriendin en dochter.


Lansingerland – Gewapend met een schep en gestoken in warme jassen ging een groot aantal belangstellenden zaterdagmiddag 9 november aan de slag om de eerste vierenveertig bomen te planten die samen het Lionsbos moeten gaan vormen in het Annie M.G. Schmidtpark. (meer)

Japanners uitgezwaaid door Bleiswijkse scholieren

Foto
De Japanse en Bleiswijkse kinderen bijeen vlak voordat
ze met elkaar op stap gingen.


Bleiswijk – Zondagochtend 10 november was het zover; toen werd een groep van dertien leerlingen en hun docenten uitgezwaaid om te beginnen aan de terugtocht naar hun thuisland Japan. Ze namen afscheid van leerlingen van de Anne Frank basisschool, waarmee zij een week lang hadden opgetrokken. (meer)

Nog eenmaal Sligro

Lansingerland - Twee weken geleden wijdde De Heraut een voorpagina-artikel aan de twijfel over de prijs die de gemeente Lansingerland had bedongen bij de grondverkoop van 38.000 vierkante meter aan de Sligro. (meer)

HCM zingt de sterren van de hemel in jubileumconcert

Foto nr. 1
Het HCM schitterde tijdens het jubileumconcert, hier
samen met sopraan Wendy.


Berkel en Rodenrijs - Het Hollands Christelijk Mannenkoor vierde in stijl het 60-jarig bestaan door luid en duidelijk van zich te laten horen in een schitterend jubileumconcert, vrijdagavond 8 november in De Bron gepresenteerd voor een breed publiek. (meer)

De mantelzorger stond even centraal

Foto
De mantelzorgers konden zich donderdagmiddag
lekker laten verwennen.


Lansingerland – Landelijk werd zondag 10 november gezien als de dag van de mantelzorger. In de week voorafgaand aan deze dag organiseerde Laurens en het Steunpunt Mantelzorg van Welzijn Lansingerland activiteiten op verschillende locaties.
(meer)

Maxime Verhagen: “Blijf kansen in de bouw en woningmarkt zien”

Foto:
Maxime Verhagen, voorzitter van Bouwend Nederland,
blijft kansen zien ondanks de crisistijd waarin we ons nu
bevinden. “Gelukkig zien de ondernemers dat ook. Maar
ondernemers; het is tijd voor meer creativiteit.”
Foto: Henk in ’t Veen.


Berkel en Rodenrijs – Het aantal faillissementen in de bouw is enorm, maar desondanks blijven ondernemers gelukkig kansen zien, zo zei Maxime Verhagen tijdens de CDA bijeenkomst Werken en Wonen op dinsdag 5 november. Er zijn ook genoeg kansen, maar er moet geld zijn om te investeren. En dat niet alleen. (meer)

Wegdromen tijdens concert muziekvereniging Crescendo

Foto nr. 1
Hoedjes en rode neuzen ter afsluiting van het
Najaarsconcert van Crescendo.
Foto’s: John Hofman.


Bleiswijk - Muziekvereniging Crescendo was zaterdagavond 9 november weer goed op dreef en verkeerde dit keer in Dromenland. (meer)

Koekeloeren in een afvalinzamelingsfabriek

Foto
De kunststofsorteermachine doet rap z’n werk.

Lansingerland – We kunnen als ons afval scheiden, maar materialen zoals papier worden nooit meer zo schoon als voorheen. En dus kun je het niet meer optimaal gebruiken. De afvalexcursie naar een kunststofsorteerinstallatie, georganiseerd door de gemeente Lansingerland, was een confronterend bezoek. (meer)

Koos de Vuilnisman komt weer op bezoek

Foto
Koos de Vuilnisman zal de komende weken bezoeken
brengen aan tal van basisscholen.


Lansingerland – Koos de Vuilnisman, voor Lansingerland geen onbekende meer nadat hij vorig jaar een bezoek bracht aan een groot aantal basisscholen in heel Lansingerland, heeft zijn tas en verhalen weer opgepakt om ook dit jaar weer enkele bezoeken af te leggen. (meer)

Burgers wacht forse lastenverhoging

Lansingerland - Een van de belangrijkste avonden in de historie van dit dorp, zo betitelde CDA financieel woordvoerder Matthijs Ruitenberg de begrotingsraad afgelopen donderdagavond. (meer)

Bewoners nemen het heft in eigen hand

Lansingerland – Bewoners van Lansingerland worden coproducenten en krijgen een controlefunctie in buurtgerichte projecten. Tenminste, dat stelt de afdeling Beheer en Onderhoud van de gemeente na aanleiding van de pilot ervaringen voor. (meer)

Voor het goede doel: Duizenden kilometers afleggen bij dertig graden onder nul

Bleiswijk – De dj’s van 3FM sluiten zich binnenkort op in het beroemde glazen huis voor het goede doel Stille Ramp, oud-Bleiswijker Claudia Kraaijenbos gaat nog een stapje verder. Op 6 december vertrekt zij met ondere haar man vanaf Enschede naar de Noordkaap Challenge, een initiatief van Serious Request. (meer)

HBR werkt aan grote wens voor aanleg waterveld

Foto
Ada en Joris hanteerden de brandspuit voor HBR.

Berkel en Rodenrijs – De brandweer rukte zaterdagochtend 9 november uit richting sportpark Het Hoge Land. Ze stopten bij HBR, maar gelukkig kwamen ze niet om een brandje te blussen. (meer)

BVCB trekt aan het langste eind

Foto
Robin Monsma is weer twee spelers van Alexandria’66
te snel af. Monsma wastevens de maker van doelpunt
nummer twee. Foto: Kees Ruigrok.


Bergschenhoek – BVCB tegen het bezoekende Alexandria’66 kan worden bijgeschreven als een wedstrijd zonder veel hoogtepunten. Dat de Bergschenhoekse formatie uiteindelijk met 4-0 aan het langste eind trok was verdiend. Alexandria’66, verleden seizoen nog hoofdklasser, lijkt behoorlijk te hebben ingeleverd. (meer)

Tien nieuwe tennisbanen voor LTV Triomf

Foto
Het lint wordt doorgeknipt, waarna de tien nieuwe
banen en twee minibaantjes voor kinderen in gebruik
genomen kunnen worden.


Bergschenhoek – Samen met voorzitter Joost Oudshoorn hanteerde wethouder Ruud Braak zaterdagmiddag 9 november de schaar om een lint door te knippen dat gespannen was voor de nieuw te openen tennisbanen van LTV Triomf op sportpart Sporthoek te Bergschenhoek. De daaraan bevestigde ballonnen mochten omhoog, maar kozen ervoor gezellig bij de tennisvereniging te blijven. (meer)

Uitstekende sfeer bij wedstrijden Weidevogels tegen Rusland

Foto
De Russische en Bleiswijkse korfballers maakten er
een sportieve en bijzondere wedstrijdavond van.
Foto: John Hofman.


Berkel en Rodenrijs - Door regelmatig bij diverse toernooien te gaan kijken, kwam bij hem het plan naar boven om het nationale korfbalteam uit Rusland uit te nodigen. (meer)

BVCB organiseert eerste Kippenveiling

Bergschenhoek - Donderdagavond 12 december vindt de eerste Kippenveiling van BVCB plaats. Een belangrijke avond voor de vereniging nu subsidiekranen worden dichtgedraaid en er sprake is van forse huurverhogingen. (meer)

Finaleplaatsen tijdens Internationaal Kyokushin Karate Kampioenschap

Foto
V.l.n.r. Mitchell Grebe, Rachel Grebe en Jeremy Brox.

Lansingerland - Het geluk kan niet op bij Dojo Sidney-Kai uit Lansingerland. Op de wereldkampioenschappen in Bulgarije begin oktober stond karateka Lucinda Bender al in de finale. Twee weken later - op zaterdag 19 oktober - maakten ruim 250 karateka’s uit negen verschillende Europese landen hun opwachting op de twaalfde editie van de Waterpoort Cup Internationaal Kyokushin Karate Kampioenschap in Sneek. (meer)

Atletiek

Trainen voor Rotterdam Marathon
Bleiswijk – Zondag 8 december start bij De Kieviten de marathontrainingsgroep voor de Rotterdam Marathon op 13 april 2014.
Zaterdag 30 november kan de conditie al getest worden in de Sint Nikolaasloop. Daarna komen de lange langzame duurlopen aan bod.
Tot 8 december wordt aangeraden in twee of nog beter drie keer per week totaal minstens 40 km te lopen. Er komt een algemeen basisschema en daarnaast is individuele begeleiding in de vorm van een op de loper/loopster toegespitst schema mogelijk.
Verzamelen op de parkeerplaats bij 't Zeeltje te Bleiswijk waar men vertrekt om 09.00 uur. Bij de gediplomeerde trainers van De Kieviten kan men in de voorbereidingsfase terecht met alle vragen op loopgebied, voeding, kleding, schoeisel en blessurepreventie of (hopelijk niet) blessurebehandeling. Kosten van deelname aan de marathontrainingsgroep is voor Kieviten gratis, niet-Kieviten betalen 40 euro. Vanaf het moment van inschrijven tot de marathon kan men aan alle Kievitentrainingen deelnemen.
Besluit men lid te worden tijdens de voorbereiding of direct na de marathon dan wordt de 40 euro verrekend met de kosten van het lidmaatschap.
Informatie/aanmelding: Dick Baggerman, dick.baggerman@upcmail.nl , tel. 010- 5221977 of 06-25035991.


Dit e-mail adres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om
het te kunnen zien. (meer)

Hockey

HBR-Ommoord: 4-0
Berkel en Rodenrijs - De eerste herenteams van Berkel en Ommoord zetten een goede partij op de mat en er viel genoeg te genieten voor de vele toeschouwers uit zowel Rotterdam als Lansingerland. Het ging in de eerste helft zeer gelijk op, maar vlak voor rust kwam HBR op voorsprong door een harde uithaal vanaf de cirkelrand van Yannick de Winter. In de 9e minuut van de 2e helft speelde HBR de verdediging van Ommoord uit en sloeg Jeroen Uwland de 2 – 0 binnen. Via eerst Martin van der Ree en vlak voor tijd tijdens een striemende hagelbui via zijn oudere broer Stefan werd het uiteindelijk 4 - 0 voor HBR.

HBR-Ommoord: 1-2 (da)
Berkel en Rodenrijs - Dames 1 van Berkel speelt dit jaar als debutant verrassend mee om de hoogste plaatsen in de 2e klasse. De dames van Ommoord stonden maar 1 punt achter. Het werd dan ook een spannende partij waarbij Ommoord ook in deze partij met 0-2 voor kwam. De dames van Berkel speelden zeker in de eerste helft niet hun sterkste spel. In de tweede helft gaven zij beter partij en had het gelijk kunnen worden, maar helaas kwamen de Berkelse dames niet verder dan 1-2.

Schaatsen

Uitslagen Schaatsvereniging Lansingerland
Lansingerland - De junioren C mochten zondagochtend 10 november twee afstanden rijden, de 500 en 1000 meter. Veel deelnemers verbeterden hun persoonlijke record en konden tevreden terug naar huis. Germaine van Kesteren 500m 59.35 pr en 2.03.36; Sterre Halle 500m 54.88 pr en 1000m: 1.51.27 pr; Britt Janssen 500m 55.83 pr en 1000m: 1.54.40; Laura Ammerlaan 500m 54.80 en 1000m: 1.48.29 pr; Mirthe vd Beek 500m 54.39 en 1000m: 1.45.85 pr; Marjolein vd Geest 500m 53.45 en 1000m: 1.46.09; Demi Ammerlaan 500m 50.98 en 1000m: 1.43.95; Gerben Vos 500m 49.74 pr en 1000m: 1.38.54 pr; Geurt Geluk 500m 51.59 en 1000m: 1.48.23; Jasper Kettenis 500m 43.66 pr en 1000m: 1.30.61.

Volleybal

Next Volley Dordrecht-Volley2B: 3-1 (da)
Lansingerland - De wedstrijd was net begonnen toen Volley2B al tegen een achterstand aankeek. Een goede serviceserie van een van de veteranen van Dordrecht (alias 'de tank') bracht het zwakste punt gelijk aan het licht: de servicepass. De eerste punten gingen naar de tegenstander: 25-16. Ook de tweede set was voor de thuisploeg, al kwam Volley2B wel steeds beter in het spel: 25-23. In de derde set werd er bij vlagen heel mooi gevolleybald, maar ook dit bleek niet genoeg: 25-14. Het harde werken werd in de vierde set beloond. Mede dankzij goede services van de spelverdeelster en goed verdedigend werk van de achterspeelsters werd de vierde set overtuigend binnengehaald: 23-25.

Wielrennen

Tim van der Poel rijdt EK limiet
Bergschenhoek - Tijdens het NK Baan Omnium voor junioren( 16 t/m 18 jaar) op 9 en 10 november werd Tim van der Poel na twee dagen met zes onderdelen tweede in het algemeen klassement, wat goed was voor een zilveren medaille.
Hij won de individuele achtervolging 3 km in 3.35.13 wat onder de Europese limiet is; een unieke prestatie. Deze tijd werd nog nooit door een eerstejaars gereden.

Voetbal

CVV Berkel-Reiger Boys: 2-1 (VR)
Berkel en Rodenrijs - Op het eigen sportpark pakte Berkel drie belangrijke punten en houdt daarmee aansluiting met de bovenste ploegen in de 1e klasse. Voor rust bracht Nadia Roukes Berkel op 1-0 na een mooie voorzet van Sandra Karac waarmee men ook, ondanks meerdere kansen, ging rusten. Na de thee brachten de gasten uit Heerhugowaard de spanning terug door 1-1 te maken, maar tien minuten voor tijd scoorde Sandra Welles de winnende 2-1 voor de blauwgelen en dat betekende een zwaar bevochten overwinning voor CVV Berkel.


Soccer Boys-Zestienhoven: 1-1
Bleiswijk - Soccer Boys heeft zaterdag opnieuw slechts een punt overgehouden aan een thuiswedstrijd. Het Rotterdamse Zestienhoven wist de Bleiswijkers op 1-1 te houden, nadat de gasten zelf op voorsprong waren gekomen. Sander van de Ruijtenbeek maakte uit een scrimmage bij een hoekschop de gelijkmaker, terwijl Zestienhoven de twee enige kansen op de winst liet liggen. In een slechte wedstrijd tegen Zestienhoven was Soccer Boys niet bij machte om op een dramatisch veld tot enige vorm van verzorgd voetbal te komen. Tot overmaat van ramp zag de scheidsrechter een keepersactie van de laatste man op de doellijn over het hoofd, toen hij een inzet van Laurens van der Laan met de hand uit het doel sloeg. Net als vorige week tegen Berkel werd Martijn Helmendach naar aanleiding van de achterstand doorgeschoven naar voren, hetgeen in ieder geval de gelijkmaker van Sander van de Ruijtenbeek opleverde. Uiteindelijk kwam Soccer Boys in de slotfase niet tot noemenswaardige mogelijkheden, terwijl het Zestienhoven aan kwaliteit ontbrak om tot twee keer toe een ťťn tegen ťťn situatie om te zetten in de winnende treffer.

CVV Berkel-Rohda’76: 1-2
Berkel en Rodenrijs - Tegenstander Rohda’76 had zich voorgenomen om zaterdag niet weer tegen een oorwassing aan te lopen en had zelfs de opstelling aangepast om beter en feller voor de dag te komen tegen de periodewinnaar op Het Hoge Land. Dat lukte vrij aardig en Berkel trapte daar met open ogen in. Al na vier minuten konden de gasten juichen na een van richting veranderd schot, wat ervoor zorgde dat doelman Ken Stigt kansloos was, 0–1. Berkel, met Vincent Wiersema, Allard Breddels en Erwin van der Stoep weer in de basis, rechtte de rug. Amper twee minuten later trok het de stand weer gelijk na een knappe goal van aanvoerder Joey Lems, 1–1. Het publiek verheugde zich op een attractieve middag, maar niets was minder waar. Rohda’76 weerde zich kranig, maar beperkte zich eigenlijk alleen tot verdedigen. Berkel verzuimde om het duel in de eerste helft te beslissen doordat riante mogelijkheden van Jan van der Lugt (2x), Robert van der Velden en Joey Lems onbenut werden gelaten. Berkel maakte het zich hierdoor onnodig moeilijk en kreeg in de tweede helft de deksel op de neus.
Het liep in het begin gelijk tegen een counter van de gasten op, die in tweede instantie ook Ken Stigt te machtig was, waardoor Rohda;76 een 1–2 voorsprong mocht nemen. Dit bleek voor de thuisploeg een regelrechte domper, want Berkel kon hierna nimmer echt aanspraak maken op een tweede doelpunt. Rohda’76 beloonde het harde werken met de drie punten en Berkel staat weer met beide benen op de grond.

Stichting Stop Geluidsoverlast HSL wint Gouden Decibel Award 2013

Foto
Het winnen van de Gouden Decibel Award 2013 ziet de
stichting Stop Geluidsoverlast HSL als een erkenning van hun
werk. V.l.n.r. Carel Keller, Loeky van der Horst, drs. Ed
Nijpels en ir. Willem Bos. Foto: Geluidsnieuws.


Lansingerland – “We zien het winnen van de publieksprijs van de Gouden Decibel Award 2013 als een erkenning voor ons werk van de afgelopen vier jaar”, reageerde voorzitter Loeky van der Horst van Stichting Stop Geluidsoverlast HSL op het nieuws dat de stichting de prijs in de wacht heeft gesleept. (meer)

Getuigenoproep na straatroof: “Het licht uit de ogen voor een Jurassic Blackberry Bold”

Politie

Berkel en Rodenrijs – Vrijdagavond 8 november vond rond tien uur ’s avonds een straatroof plaats in het Offenbachplantsoen ter hoogte van de Diamant.
Een fietser werd er door meerdere daders belaagd. In een poging om het slachtoffer te beroven kreeg de man een paar klappen met een knuppel, waardoor hij gewond raakte in zijn gezicht en aan zijn hand. (meer)

Sinterklaas krijgt een warm ontvangst in Berkel Centrum

Foto
Sinterklaas kan ook dit weer een warm ontvangst in
Berkel en Rodenrijs verwachten.


Berkel en Rodenrijs - Op zaterdag 16 november zal Sinterklaas vlak na zijn aankomst in Nederland een bezoek brengen aan de kinderen in Berkel en Rodenrijs. Er is die dag genoeg te beleven in Berkel Centrum! (meer)

Matsoe Matsoe laat van zich horen

foto

Bergschenhoek – Honderden jongeren tussen de 11 en 15 jaar waren zaterdagavond 9 november present in ’t Spectrum in afwachting van de komst van Matsoe Matsoe en Bibi, bekend van oh oh Cherso, oh oh Tirol en Everybody loves Joey. Organisator New Generation pakte het deze avond groots aan. (meer)

Poging diefstal wielen

Berkel en Rodenrijs – Op de Schans werd in de nacht van zaterdag 2 op zondag 3 november een poging gedaan om de wielen van een personenauto weg te nemen.
Het is bij een poging gebleven kennelijk omdat de wielen met slotbouten waren afgesloten. Wel was er schade ontstaan aan de dorpels, vermoedelijk bij het opkrikken van auto.

Verdachte glazenwassers

Bergschenhoek – In de week van 30 oktober tot 5 november werd melding gedaan van glazenwassers die zonder medeweten van de bewoners in hun tuin aan de Riviermos werden getroffen. Bij aanspreken gingen zij zonder uitleg weg.
De vaste glazenwasser die later hierover is aangesproken wist niets over deze mannen. Het vermoeden bestaat dat het een vorm van “voorverkennen” is geweest.

Aanhouding na diefstal portemonnee

Bergschenhoek – Op de Beukenhorst werd dinsdag 5 november rond 14.00 uur een vrouw van haar portemonnee beroofd. Het slachtoffer verliet met de fiets haar woning en stopte haar portemonnee in de fietstas. Achter haar liepen twee jonge mannen die de portemonnee uit de tas wegnamen en er vervolgens vandoor gingen. Met behulp van informatie aangereikt door een bewoner van Bergschenhoek en een daarop de politie ingesteld onderzoek, konden de twee daders de volgende dag worden aangehouden.

Diefstal auto

Bergschenhoek – In de Meeuwenlaan werd in de nacht van dinsdag 5 op woensdag 6 een zwarte Volkswagen Golf met het kenteken 39-PF-GX weggenomen.


Lansingerland raakt topbestuurder kwijt: Burgemeester Ewald van Vliet kiest (weer) voor het onderwijs

Foto
“Zien we nog wel hoe mooi onze gemeente is. Hoe
ongelooflijk goed we het nog steeds met elkaar hebben.
Met vitale gemeenschappen, een erg laag werkeloosheid-
spercentage, prachtige woonwijken met uitstekende
voorzieningen, met een plek in de top 10 als het gaat
om economische groei en bovendien volop in het groen,
” onderstreept de vertrekkend burgemeester.Lansingerland – Burgemeester Ewald van Vliet vertrekt – na ruim zes jaar burgemeesterschap – per 1 januari 2014. Vanaf die datum gaat hij aan de slag als voorzitter van het College van Bestuur van Lucas Onderwijs.

(meer)

Voortaan iedere zondag winkelen in Lansingerland

Lansingerland – Voor de ťťn een opluchting, voor de ander een teleurstelling; de winkels zijn binnenkort standaard iedere zondag open.
D66 diende hiertoe een initiatiefvoorstel in die donderdag 31 oktober op de agenda van de raadsvergadering stond. (meer)

Hoekse meidenband treedt op voor Dennis Weening en Spike (Di-Rect)

Foto
De meiden gingen helemaal los tijdens het optreden
van de Unicef Talent Battle. “Wat een energie!”, zei
presentator Dennis Weening.


Bergschenhoek – Optreden voor een groot publiek en dan van presentator Dennis Weening te horen krijgen dat hij verliefd op je is… Het is de droom van menig meisje. (meer)

3B-Bus maakt 5000ste rit

Foto
Wethouder Ruud Braak nam donderdagochtend
het stuur van de 3B-Bus over van de chauffeur om
de 5000ste rit uit te voeren.


Lansingerland – Mevrouw Toef Dik keek donderdagochtend 31 oktober verrast op toen niemand minder dan wethouder Ruud Braak haar kwam ophalen voor haar wekelijkse rit naar zwembad De Windas. (meer)

Peter neemt na 30 jaar afscheid van ‘zijn’ Jeugdfestival

Foto
Het festivalteam nam tijdens een barbecue
afscheid van Peter van der Star (in geruite blouse,
achterste rij vijfde van links), waarbij ze allemaal
gestoken waren in kleding van een van de
festivalthema’s uit de achterliggende jaren.


Berkel en Rodenrijs – Bijna dertig jaar zette hij zijn beste krachten in voor het Berkelse Jeugdfestival, maar nu het jubileum (50-jarig bestaan dit jaar) achter de rug is neemt Peter van der Star afscheid van kinderen en leiding. (meer)

Ondernemers werpen ‘steen in de vijver’

Foto
De voorzitters schaarden zich rond de tafel
voor een oriŽnterend gesprek om de discussie
op gang te brengen, ook in de politiek.


Oostland/Zoetermeer – Nadat vorige week een manifest werd gepresenteerd namens het bedrijfsleven in het Oostland (Pijnacker-Nootdorp/Lansingerland) kwamen de voorzitters van zowel VNO-NCW Oostland, OVPN, Ondernemend 3B en LTO-Noord Glaskracht, maar ook de voorzitter van RVOZ – de Raad Voor Ondernemend Zoetermeer – bijeen voor een oriŽnterend gesprek. (meer)

Waar ‘klein’ groot in kan zijn

Foto
De feestelijke taart wordt aangesneden en
rondgedeeld.


Bleiswijk – Het was vrijdagmiddag 1 november dubbel feest in de bibliotheek van Bleiswijk. Samen met medewerkers, bestuurders, sponsoren, vrijwilligers en andere voor de bibliotheek belangrijke gasten werd een grote taart aangesneden en opgepeuzeld ter gelegenheid van twee voor de bibliotheek belangrijke en feestelijke zaken. (meer)

Nieuw stuk toneelvereniging de Verenigde Berkelse Spelers

Foto:
Piet van Rutten en Nora de Veld op een repetitieavond
met Corrie de Roode (rechts) als aandachtig toehoorder die
tevens aanwijzingen geeft. Foto: John Hofman.


Berkel en Rodenrijs - Toneelvereniging de Verenigde Berkelse Spelers viert dit jaar haar 65-jarig bestaan. Opgericht als een katholieke vereniging waar na de oprichting en start in 1958 de stukken eerst door de pastoor gecensureerd werden voor ze tot uitvoer werden gebracht. (meer)

Extra parkeren Westpolder geparkeerd

Lansingerland Nog maar drie weken geleden merkte Leefbaar 3B raadslid Dirkzwager op, dat het succes van de RandstadRail financiŽle offers vraagt van gemeente. De RandstadRail wordt steeds populairder en dat leidt tot een tekort aan parkeerplaatsen bij de stations langs de metrolijn. (meer)

Reacties politieke partijen op vertrek burgemeester Van Vliet

Lansingerland – Er ging donderdag een schok door politiek Lansingerland toen de gemeente Lansingerland bekend maakte dat burgemeester Van Vliet per 1 januari 2014 vertrekt. (meer)

Leefbaar 3B wil meer orde voor raadsvergaderingen

Lansingerland – De raadsvergadering van donderdag 31 oktober verliep niet smetteloos. Om middernacht stonden er nog vier niet onbelangrijke agendapunten op het programma, maar het merendeel van de raad was niet in de gelegenheid de volgende avond acte de prťsence te geven, waardoor de rest van de agenda “werd afgeraffeld”, zoals Leefbaar 3B de gang van zaken naderhand omschreef. (meer)

Alcoholproblematiek moet door gemeente zelf gehandhaafd worden

Lansingerland – Meisje, vijftien jaar, nagenoeg in coma. Een recente gebeurtenis in Lansingerland. Het alcoholprobleem is fors onder jongeren, volgens wijkteamchef politie Frans Boot tijdens de presentatieavond aan de raadscommisise vorige week. (meer)

“Hoogheemraadschap moet charmeoffensief richting bewoners Bleiswijkse Vaart beginnen”

Lansingerland – Veel toezeggingen zijn niet nagekomen door het Hoogheemraadschap Schieland en Krimpenerwaard inzake kadeverhoging aan de Bleiswijkse vaart. Dat constateert Jos Mijnders, lid van de Kerngroep Geen Kaalslag Bleiswijk. Als antwoord hierop, diende Leefbaar 3B een motie in tijdens de gemeenteraad van 31 oktober. (meer)

Eerste stap samenwerking tussen bedrijventerrein Prisma en bewonersvereniging Kruisweg

Lansingerland – Belangenvereniging Kruisweg en bedrijventerrein Prisma hebben een overeenkomst gesloten. Tenminste, de hoofdlijnen. Verwacht wordt dat er in december of begin januari een definitief convenant wordt ondertekend. (meer)

Gemeenteraad stemt in nieuwbouw Melanchthon

Lansingerland - In de raadsvergadering van donderdag 31 oktober heeft een meerderheid van de raad ingestemd met het voorstel van het college van b. en w. om de Melanchthon Business School aan de Rembrandtlaan te verhuizen naar de Merenweg in Bleiswijk. (meer)

Bouw 300 starterswoningen goedgekeurd

Lansingerland - Kosten de starterswoningen meer dan de prijs waarvoor ze verkocht gaan worden. En gaat de gemeente Lansingerland er zes miljoen euro op toeleggen in de komende drie jaar? Volgens CDA woordvoerder Jan van Arem is dat het geval. (meer)

Soccer Boys en CVV Berkel staan weer garant voor een enerverend slot

Foto
Freek van der Velden (Berkel) legt aan voor een
doelpoging. Erik van de Kaaden (Soccer Boys) moet
toekijken.


Bleiswijk – Je kunt er de klok op gelijk zetten. Een groot deel van de wedstrijden tussen Soccer Boys en Berkel vraag je je af of er nog iets gaat gebeuren. En bijna elke keer worden de toeschouwers tegen het einde van de wedstrijd op hun wenken bediend. Ook afgelopen zaterdag zat het venijn in de staart. (meer)

Schoenen vol water en customized shirt met zwarte stippen

Foto
Het was baggeren.

Bleiswijk – Trek je alleroudste schoenen en sokken aan en draag het liefst zwarte kleding. Zomaar een advies dat afgelopen zondag gegeven had kunnen worden voor de najaarscross bij de Kieviten. (meer)

Voetbalprogramma voor het weekeinde

Zaterdag:
BVCB - Alexandria’66
14.30 uur
Soccer Boys – Zestienhoven
14.30 uur
Berkel - Rhoda’76
14.30 uur
Berkel (VR) – Reiger Boys
15.00 uur

Zondag:
Neptunus/ Schiebroek–TOGB 1
4.00 uur

Voetbal

TOGB–De Zwervers: 5-2
Berkel en Rodenrijs - De wedstrijd van de Berkelse ploeg tegen het elftal uit Capelle aan den IJssel zou achteraf gezien de wedstrijd worden van Tim van der Vorm. De Berkelse spits nam drie van de vijf doelpunten voor zijn rekening. Door deze overwinning heeft de ploeg van TOGB-trainer Cornť van Doorn wat meer lucht. Vijf minuten na het beginsignaal van de uitstekende arbiter Van Bekkum uit Veldhoven was het al raak voor TOGB. Een hoekschop van Rudy Bšnffer werd verlengd en Tim van der Vorm kon van dichtbij met zijn kopbal voor de eerste keer het net laten bollen. Het antwoord van de gasten kreeg echter in het eerste kwartier gestalte door twee doelpunten, waarbij de defensie van TOGB het overzicht even kwijt was, 1-2. Na nog meer goede acties van De Zwervers was TOGB heel wat doeltreffender. Tim van der Vorm zag zijn lage schuiver eveneens doel treffen. Het mooiste doelpunt van de wedstrijd kwam op slag van rust toen Steven Treurniet alle tijd kreeg voor het doel van De Zwervers en deze tijd met een heel fraai doelpunt met een halve omhaal wist te bekronen, 3-2. De tweede helft was min of meer gezapig, omdat De Zwervers weinig kansen kreeg om echt gevaarlijk te worden. TOGB deed nog wel wat aan de productie toen Tim van der Vorm werd aangespeeld en met een droge knal tot zijn derde doelpunt kwam. Dane Oost zou vlak voor tijd neer gaan in het strafschopgebied waardoor hijzelf vanaf elfmeter nogmaals een doelpunt voor de Berkelse ploeg kon score, 5-2.

Haaglandia/Sir Winston–BVCB: 2-3
Rijswijk/Bergschenhoek - Een wedstrijd waarvan je achteraf beseft, dat je die maar beter snel kunt vergeten. Dat je in zo’n wedstrijd dan drie punten pakt, is dan even het belangrijkste dat telt. Haaglandia/Sir Winston tegen BVCB is zo'n wedstrijd. In Rijswijk haalde BVCB terecht de winst over de streep in een duel dat met name in de tweede helft ontsierd werd door talloze overtredingen, even veel irritaties en maar liefst negen gele kaarten. Al vroeg in de wedstrijd bezorgde BVCB zichzelf een enorme opsteker door op voorsprong te komen. Nick Mahieu werd op maat bediend door Elton de Morais Lima, speelde op handige wijze zijn directe tegenstander uit en eindigde zijn aanvallende actie met een prima voorzet op Yannick Ponit, 0-1. Maar echte kansen bleven in het vervolg uit. De tegenstander kreeg gelegenheid om langzaam maar zeker terug te komen in de wedstrijd.
Binnen de lijnen staken op slag van rust de irritaties de kop op. Bij een vrije trap voor Haaglandia ging Ponit tegen het kunstgras na een vermeende elleboogstoot van Kees van der Straaten. Hierna sudderde het gebakkelei tussen beide spelers nog even voort en besloot de jonge (19) scheidsrechter Cantineau hen tot de orde te roepen door ze allebei de gele kaart voor te houden.
Er waren amper vijf minuten in de tweede helft gespeeld als Ponit voor de tweede keer deze middag het net weet te vinden, 1-2. Toch kreeg BVCB het in deze fase het steeds moeilijker. En de jonge leidsman had zijn handen vol om het duel niet te laten ontsporen. Halverwege het tweede bedrijf wist Haaglandia uit het niets de aansluitende treffer achter Gaerthe te werken.
Tien minuten voor tijd leek BVCB in veilige haven te komen, als de ploeg op 1–3 komt. Voor de tweede keer deze wedstrijd stond De Morais Lima aan het begin van de aanval, die via Soufian Talouki bij Van Heijningen terecht kwam. Deze stuurde Mahieu weg, op randje buitenspel, waarna Mahieu deze kans koelbloedig langs Van Sprang schoof. In de slotminuut van de officiŽle speeltijd viel een vrije trap van Kas van Oostrom Soede over alles en iedereen voor de voeten van Hennep, die van dichtbij de 2-3 kon binnentikken.


Rhoon-CVV Berkel: 2-1 (VR)
Berkel en Rodenrijs – De Vrouwen van CVV Berkel hebben op bezoek bij de koploper niet voor een stunt kunnen zorgen, maar moeilijk kreeg de thuisclub het wel. In de beginfse kwam de thuisclub al op voorsprong, maar nog voor rust trok Linda van Campenhout de stand gelijk en leek er enige paniek bij Rhoon te komen. Ook na de thee bleef Berkel goed op de been, speelde naar behoren en knokte met het hele team tot de laatste minuut.
Diep in de tweede helft kreeg Rhoon een strafschop; een zware beslissing, maar de bal ging op de stip en vervolgens in het doel achter Jennifer Gittling. Door de winst pakt Rhoon de eerste periode en zakt Berkel 1 plaats op de ranglijst. Zaterdag komt Reiger Boys uit Heerhugowaard naar Het Hoge Land en woensdag gaat Berkel op bezoek bij Zwaluwen voor de VoetbalRijnmond Cup.

Schaatsen

Uitslagen pupillen
Lansingerland - De pupillen van Schaatsvereniging Lansingerland trotseerden zondag het slechte weer om een goeie tijd neer te zette op de binnenbaan van De Uithof. De uitslagen op de 300 en 500 meter: Nola Sloot 300m: 33.07 pr, 500 meter 52,3 pr; Julia van den Berg 300m 39.03 pr, 500 meter 1.04.71; Patou de Haas 300m 37.94 pr, 500 meter 1.05.63 pr; Nena Vollering 300m 35.47 pr, 500 meter 56.13 pr; Vince Sloot 300m 34.47 , 500 meter 53.28 pr; Jeremy Brinkers 300m 35.45, 500 meter 56.09; Stan van der Knaap 300m 37.82 pr, 500 meter 1.01.37 pr; Daan van der Wilt 300m 34.18 pr , 500 meter 54.19 pr; Jordy Krap 300m: 38.62 pr, 500meter: 1.01.98.
Schaatsuitslagen junioren Lansingerland – Ook de junioren A en B stonden zondag op de baan; vanwege de slechte weersomstandigheden van vorig weekend mochten ze hun wedstrijd overdoen. Esther Noordhoek 100m:13.43 pr, 300M:32.01 pr.; Heleen Docter100m: 13.24 pr. en 300m: 32.22 pr; Wouter Bruinsma 100m: 12.28 pr. en 300m: 29.83 pr.; Caithlyn Tschi 100m:12.64 pr. en 31.68 pr; Esther Droogers 100m:12.41 en 300m:31.07; Erik van Schijndel 100m:11.54 pr. en 300m:28.36 pr; Tim de Hul 100m: 11.25 en 300m: 26.60 pr; Vivienne de Jong 500m: 49.66 pr. en 1500m 2:40.25; Daphne van der Burg 500m: 49.79. en 1500m 2:26.09; Bart van Oosterhout 500m: 42.88 pr.

Atletiek

Marathon voor Kieviten
Lansingerland - Enkele Kieviten kwamen bij diverse wedstrijden verspreid over het gehele land in actie. Hanneke van Vliet Vlieland liep haar allereerste marathon in Etten-Leur. Ze liep direct een hele scherpe tijd en finishte in de prachtige tijd van 3.45.23. Waldo Karbaat kwam daar in actie op de 10km en kwam over de eindstreep in 37.46. Huib La Chapelle liep voor het eerst in zijn hardloopcarriŤre de 10EM. Dat deed hij in Holten. Deze loop, genaamd de Diepehelholterbergloop, kende nogal wat heuveltjes in het parcours. Huib finishte in 1.30.38.

Cross in Vlaardingen
Bleiswijk - Willem van der Kooij en Ronald van Meggelen liepen een cross in Vlaardingen, georganiseerd door de plaatselijk AV Fortuna. Ze noteerden op de 8 kilometer lange wedstrijd een eindtijd van respectievelijk 33.22 en 33.33.

Badminton

Garage Wilgenlaan/PIP – BC Ommoord 1 : 6-2
Berkel en Rodenrijs - Het eerste team van Garage Wilgenlaan/PIP deed goede zaken in de strijd om de bovenste plaatsen in de hoofdklasse. Peter den Boer en Jan Noorlander wonnen hun dubbel eenvoudig en ook de dames Anita van den Bulk en Rachelle Mostert wisten hun dubbel om te zetten in winst.
Peter moest vervolgens in zijn single opgeven in verband met een rugblessure, maar Anita hield haar ongeslagen status in haar single. Paul van Leeuwen won daarna zijn enkelspel in een ware thriller die ruim een uur duurde en ook Rachelle wist haar stijgende lijn in het enkelspel voort te zetten door in twee sets te winnen. Paul en Rachelle moesten vervolgens hun tweede nederlaag van dit seizoen slikken in de mix. Gelukkig wonnen Jan en Anita de tweede mixdubbel wel eenvoudig. Door deze overwinning staat het team halverwege de competitie op een tweede plek.

Roomsoes met Roman Electric Band

Berkel en Rodenrijs - Op zaterdag 9 november is er weer een avondje voor de oudere jongeren onder ons! In Muziekpodium De Rotonde zal dit keer wel een heel bijzonder goede band zijn opwachting maken. Roman Electric Band is vanuit Nantes, Frankrijk, afgereisd om te touren in onze regio. En Roomsoes is er trots op dat ze de laatste avond van de tour in Berkel en Rodenrijs zijn om er nog een keer een feestje van te maken. Pop, folk en rock, je krijgt spijt als je niet even komt meegenieten van deze enthousiaste rasmuzikanten.
(meer)

Vechtpartij eindigt in groepsknuffel

Berkel en Rodenrijs - Nabij station Westpolder werd zaterdag 2 november rond 17.50 uur een grote vechtpartij gemeld in een metro van de RandstadRail. De metro werd door de bestuurder kort voor het station opgehouden in afwachting van de komst van de politie. (meer)

Auto door wegdek gezakt

Bleiswijk - Mogelijk door een kapotte afvoer/riolering was zondag het wegdek van de Peppeldreef zodanig ingezakt dat een auto met het linkervoorwiel in een gat terecht was gekomen. (meer)

Gerrit en Corrie van der Kaaden vieren diamanten huwelijksfeest

Foto
De burgemeester bracht een felicitatiebezoek
aan het paar.


Berkel en Rodenrijs – Beiden 85 jaar, nog dagelijks van zowel elkaar, hun kinderen als het leven genietend en voor hun leeftijd nog goed gezond; Gerrit van der Kaaden en zijn bruid Corrie van der Kaaden-Wiebenga die dinsdag 29 oktober 60 jaar getrouwd waren. (meer)

Halloween Spookorkest blijft steken in de file

Foto
Fraai aangeklede en geschminkte ‘griezels’ tijdens
de Halloweenoptocht door Berkel Centrum.


Berkel en Rodenrijs – Honderden kinderen en hun (groot)ouders verzamelden vrijdagavond 1 november voor de deur van Intertoys in Berkel Centrum om daar al of niet verkleed in Halloweensfeer van start te gaan met een gezellige lampionoptocht. (meer)

Auto te water

Bergschenhoek – Op dinsdag 29 oktober raakte rond 15.40 uur op de Rottebandreef een auto te water. Mogelijk door een stuurfout was de 82- jarige bestuurder met zijn auto van de weggeraakt, over twee hekken gereden en hierna in het water beland. De man kon met hulp uit de auto worden gehaald. Hij is door personeel van de ambulance onderzocht en bleek geen verwondingen te hebben.
De auto van betrokkene is met behulp van twee tractoren uit de sloot getrokken en door een takelwagen afgevoerd.

Diefstal personenauto

Bergschenhoek – Op De Eilanden werd tussen dinsdag 29 oktober 18.00 uur en woensdag 30 oktober 07.00 uur een zwarte Seat Ibiza met het kenteken 48-RKZ- 3 weggenomen.

Diefstal graafmachine

Bergschenhoek – Vanaf een werkterrein nabij de busbaan op de Boterdorpseweg werd tussen donderdag 31 oktober 16.00 uur en vrijdag 1 november 06.45 uur een oranje Kubota graafmachine ontvreemd. Het gaat om een wat kleiner model graafmachine met rupsbanden (minigraver). Het kan bijna niet anders dan dat men deze heeft vervoerd met een vrachtauto. Eventuele getuigen wordt verzocht contact te leggen met de politie via 0900-8844 (vraag naar de werkverdeler in Lansingerland).

Controle fietsverlichting

Berkel en Rodenrijs - De politie doet dagelijks controle op fietsverlichting. Donderdag 31 oktober werden tussen 18.00 en 21.30 uur in Berkel en Rodenrijs drie fietsers zonder verlichting bekeurd. Zowel voor andere weggebruikers als voor de fietser zelf is fietsen zonder verlichting levensgevaarlijk.

Afsteken illegaal vuurwerk

Bergschenhoek – Het duurt nog even voordat het oud en nieuw is, maar op de Steenbreekvaren werd zaterdag 2 november rond 23.55 uur illegaal vuurwerk afgestoken. De dader werd op “heterdaad” door de politie betrapt. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Winkeldiefstal

Berkel en Rodenrijs - Zaterdag 2 november nam een onbekende man vijf brilmonturen weg uit een winkel op de Centrumpassage. De dader wist zich uit de voeten te maken. De politie doet nader onderzoek. Hierbij wordt ook gebruik gemaakt van camerabeelden van de beveiligingscamera’s.
Copyright © Nieuws- en advertentieblad De Heraut 2015 | Design by De Heraut