Archief - Nieuwsblad De Heraut

Postadres:

Postbus 43

2650 AA, Berkel en Rodenrijs

Tel: 010 - 511 88 92

Fax: 010 - 511 48 65

Vertrek burgemeester Ewald van Vliet

Ewald van Vliet

Lansingerland – Donderdag 31 oktober werd bekend dat burgemeester Ewald van Vliet van de gemeente Lansingerland per 1 januari 2014 wordt benoemd tot voorzitter van het College van Bestuur van Lucas Onderwijs. Ewald van Vliet is ruim zes jaar met veel enthousiasme en inzet burgemeester geweest van de gemeente Lansingerland.

Ewald van Vliet heeft meer dan tien jaar voor Lucas Onderwijs gewerkt, is zijn onderwijscarrière gestart als leerkracht, en geëindigd als directeur van basisschool De Fontein. Aansluitend is hij het openbaar bestuur binnengetreden. Eerst als wethouder in de gemeente Westland en sinds 2007 in Lansingerland als burgemeester.

Reactie college
Het college betreurt het vertrek van Ewald van Vliet: “Hij heeft zich de afgelopen jaren met hart en ziel ingezet voor onze gemeente. Lansingerland verliest met zijn vertrek een goede bestuurder. Wij respecteren zijn besluit. Het voorzitterschap van het College van Bestuur is voor hem een geweldige kans om een bijdrage te leveren aan het onderwijs. We wensen hem veel succes toe!”


Kritiek op verkoop grond aan Sligro

Lansingerland - Na een eerder hosanna over de forse grondverkoop aan Sligro op het bedrijvenpark Oudeland, komt er ook geleidelijk kritiek. De grond zou voor een veel te lage prijs zijn verkocht. (meer)

Centrum Bergschenhoek één grote bouwput

Foto
Christiaan Veltrop kan niet wachten totdat het 2015
is: dan heeft Bergschenhoek een splinternieuw centrum
inclusief een grote Jumbo van 2100 vierkante meter.


Bergschenhoek – Wat een bouwval in Bergschenhoek centrum, moet je gedacht hebben. Eenrichtingsverkeer, een hijskraan, units en heel veel bouwvakkers ‘sieren’ op het moment de dorpskern. Christiaan Veltrop, eigenaar van de gelijknamige C1000 in het dorp, geeft uitleg over het tweejarig project. (meer)

Pannenkoeken eten bij Jeugdweek Bergschenhoek: Aanvallen!

Foto
‘Hard werken’ (lees: knutselen) maakt hongerig.
Wat is er dan beter dan te smullen van pannenkoeken,
dachten deze kids.


Bergschenhoek – Het is het lekkerste maaltje van bijna ieder kind: pannenkoeken! Bij de Jeugdweek van de Hervormde gemeente in Bergschenhoek was dat ook bekend; er werden 80 pakken pannenkoeken gebruikt om de kinderen te voorzien van een verrukkelijk feestdiner. (meer)

Wintertijd Challenge groot succes in Lansingerland

Foto
Bewegen voor Spieren voor Spieren bleek een
groot succes te zijn. Tekst/foto: John Hofman.


Bergschenhoek - Wist u dat er alleen al in Nederland zo’n 20.000 kinderen zijn met een spierziekte? De Stichting Spieren voor Spieren zet zich in om deze ziekte die vele varianten kent, te bestrijden. (meer)

Knabbelen en babbelen tijdens Tentweek

Foto
Eerst knabbelen en daarna babbelen over de Ark
van Noach. De kids hadden het dik naar hun zin.


Berkel en Rodenrijs – ‘Wat is de kleur van een boze oen? Grr… oen! Wat is de kleur van een tomaat met bretels? Paars!’ De grapjes vliegen in het rond tijdens het toneelstuk over de Ark van Noach van de Tentweek die in de herfstvakantie werd gehouden in Rehoboth. (meer)

‘Middenburcht’ naam nieuw appartement Tuinen-Oost

Foto
Door de winnaars van de prijsvraag ‘Verzin een
naam voor het appartement’ werd de naam van het
appartement aan de Middenburgweg feestelijk onthuld.


Bleiswijk – Nadat 3B Wonen 30 appartementen en 20 eengezinswoningen in de Tuinen-Oost heeft gebouwd, was het zo ver: de bewoners mochten hun nieuwe paleisje betreden. (meer)

Groots Weihnachts Oratorium in Lansingerland

Foto
De Laurenscantorij.

Berkel en Rodenrijs – Het kerstverhaal op ongehoorde muziek, dat is de bondige samenvatting van het Weihnachts Oratorium van Heinrich Schütz.
Volgens Arco Mandemaker, artistiek leider van Stichting Musica Inaudita, een ongekende productie voor Lansingerland. (meer)

Vakantiebijbelclub was té gek!

Foto
Met drie worpen zoveel mogelijk blikken omgooien.
Dát kun je wel aan deze jongens overlaten.Bleiswijk – De herfstvakantie is voor een deel van de Bleiswijkse kinderen na al die jaren synoniem aan de Vakantiebijbelclub. Lekker zingen, luisteren, knutselen en vooral heel veel lol maken. (meer)

Klimaatboek project Kids Climate Conference overhandigd aan burgemeester

Foto
Burgemeester Van Vliet gaat zich verdiepen in
de hem door Lars-Peter (l) en Niels aangeboden
klimaatbundel, zo beloofde hij.


Berkel en Rodenrijs - Van 20 t/m 22 september vond er een Kids Climate Conference plaats in Center Parcs Het Heijderbos (Limburg) in samenwerking met het Wereld Natuur Fonds. (meer)

Erwin Muilwijk schreef twee boeken over de Slag bij Waterloo

 Foto
Erwin heeft nu twee boeken gereed, uiterlijk in
juni 2015 wil hij de beide andere boeken klaar hebben.
Foto: John Hofman.


Bleiswijk - Een oorlog die we ons alleen uit de geschiedenisboeken op school kunnen herinneren, is de Slag bij Waterloo op 18 juni 1815 die in feite slechts één dag duurde. (meer)

Teleurstellend weekeinde voor Diana Valkenburg

Lansingerland - Schaatsster Diane Valkenburg heeft op de Nederlandse afstandskampioenschappen in Thialf ook op de 5000 meter zeer matig gepresteerd. De Rotterdamse eindigde zondag op een teleurstellende tiende en laatste plaats waar ze in vorige seizoenen nog meestreed om de podiumplaatsen. Ze kwam in 7.13,12 over de meet. (meer)

Frans Krijtenburg over de komende derby: “Hier doen we het voor”

 Foto
Berkel en Soccer Boys komen het veld op in de
derby van vorig seizoen. Tweede van links Frans
Krijtenburg en rechts doelman Steven van Aalst
die zaterdag moet toekijken. Foto: Fred Roobol.


Lansingerland – Wanneer komende zaterdag in de achtste competitieronde de wedstrijd Soccer Boys versus CVV Berkel wordt gespeeld, loopt Lansingerland weer massaal uit naar sportpark Merenveld. Voor de thuisclub een wedstrijd waarin de Bleiswijkers voor de volle winst moeten gaan om de aansluiting met de koplopers niet te verliezen. (meer)

Acht uur lang je lievelingssport beoefenen voor Pink Ribbon

Foto
Acht uur lang badmintonnen voor Pink Ribbon;
de leden van BC Fly Over draaien hun hand er niet
voor om.


Bleiswijk – Je een dag lang in het zweet werken met een sport die je het allerliefst beoefent; klinkt niet verkeerd. En als je er dan ook nog geld mee verdient, is het al helemaal geen straf. (meer)

Nicky Wordragen Europees Kampioene motorcrossen

Foto nr. 1
Nicky van Wordragen in actie.

Bleiswijk - Met twee vingers uit de kom en een botbreuk in de heup Europees Kampioene motorcross worden. Met een paracetamolletje en wat tape lukte het de stoere Nicky van Wordragen (22) om dit weekend de titel binnen te halen in Heeswijk-Dinther. “Een top einde van een goed seizoen!” (meer)

BVCB zoekt nieuwe voorzitter

Bergschenhoek - Onlangs heeft Peter van der Sluijs als voorzitter van sportvereniging BVCB bekend gemaakt te zullen stoppen. Eerder al maakte de inwoner van Bergschenhoek bekend na dit voetbalseizoen zijn voorzitterschap niet te zullen verlengen. (meer)

370 BVCB-leden steunen ADO Den Haag

Foto
Genieten bij ADO Den Haag.

Bergschenhoek - Na het niet doorgaan van de wedstrijd ADO Den Haag tegen Heerenveen was er een grote teleurstelling bij zowel de organisatie als de leden van BVCB die zich hadden opgegeven deze wedstrijd te bezoeken. (meer)

Wielrennen

Zesdaagse Amsterdam
Bergschenhoek/Amsterdam - Van 21 t/m 23 oktober reed Tim van der Poel met Maurits de Waal in het voorprogramma van de Zesdaagse van Amsterdam de junior 3-daagse. Elke dag was er een koppelwedstrijd en een los onderdeel.
Na drie dagen wedstrijd op hoog niveau werd er een klassement opgemaakt.
Tim slaagde er met zijn koppelmaat in om de tweede plaats te behalen. Beide jongens zijn eerstejaars en wonnen de koppeltijdrit 200m vliegend in 11.408, wat een snelheid van 61.11 per uur inhoudt. Een prachtig resultaat voor dit tweetal.

Badminton

BC Flair-Garage Wilgenlaan/PIP 1: 3-5
Berkel en Rodenrijs - Het eerste team van Garage Wilgenlaan/PIP heeft afgelopen weekend een knappe overwinning geboekt in Alphen aan den Rijn bij BC Flair. Het wist een 0-2 achterstand om te buigen in een 5-3 overwinning.
Nadat de dubbels, bestaande uit Peter den Boer/Jan Noorlander en Anita v.d.
Bulk/Rachelle Mostert, verloren werden, kon Peter de inhaalslag beginnen met een solide overwinning in het enkelspel. Anita gaf daar een goed vervolg aan en ook Paul van Leeuwen wist zijn single weer eenvoudig te winnen. Rachelle zorgde in een ware thriller (22-20 in de derde set) voor het vierde punt. Ook de mix die Rachelle en Paul speelden werd gewonnen.
Helaas moesten Anita en Jan het onderspit delven in de tweede mix. Zondag speelt het eerste een thuiswedstrijd tegen BC Ommoord.

Atletiek

Uitslagen Kieviten halve marathon Monster
Monster/Lansingerland - Zaterdag 26 oktober stond in Monster de BDO halve marathon op het programma. Een afwisselend parcours met maar liefst 10 kilometer (richting Hoek van Holland) over het strand. De tegenwind langs de kust maakte het nog eens extra zwaar. Kees Voogt werd bij de mannen 55+ tweede met een tijd van 1.31.58. Zijn allereerste halve marathon liep hij in 1975 ook in Monster. Willem van der Kooij werd met zijn tijd van 1.35.36 de nummer 4 bij de heren 55+. Bas van Binnendijk en Annemiek Verbeek liepen de afstand gezamenlijk en finishten in 2.08.02. Anita Kreukniet ontbrak uiteraard ook niet bij deze wedstrijd en klokte bij de eindstreep 2.18.

Schaatsen

Uitslagen Schaatsvereniging Bleiswijk
Bleiswijk - De uitslagen van het schaatsen op zondagochtend 20 oktober.?Door de mist was het ijs niet al te best maar desondanks zijn er toch 14 PR’s gereden, dus alle reden voor de schaatsers en coaches om trots te zijn. De schaatsers reden 2x de 300 meter, de beste tijden: Anne van den Berg 44.46; Thijmen Dijkshoorn 41.83 (PR); Romee Krap 43 74 (PR); Renee van der Ham 41.14 (PR); Sven Hakkennes 43.44 (PR); Julia van den Berg 38.38 (PR); Thijs Heezen 39.07 (PR); Krista Geluk 40.05 (PR); Bodine Vollering 40.16 (PR); Jordy Krap 37.23 (PR); Cas Brouwer 39.03 (PR); Ilse Fransen 37.87; Lars van Winden 38.87; Olaf van Oosterhout 35.80 (PR); Sterre Herle 34.69 (PR).
Uitslagen zondagavond 20 oktober junioren: Geurt Geluk 500 meter 51.01 en 1500 meter 2.43.86, Janine Noordam 500 meter 55.85 en 1000 meter 1.59.50 (PR en promotie).

Voetbal

Berkel (VR)-Smerdiek: 4-1
Berkel en Rodenrijs - In de 1e klasse A wonnen de vrouwen van CVV Berkel zaterdag thuis van Smerdiek uit Sint Maartensdijk. Na een kleine negen minuten kwamen de gasten voor. Hierna rechtte Berkel de rug en stelde het nog voor rust orde op zaken. Na een klein half uur scoorde Sandra Welles de verdiende 1-1 en niet viel later tekende zij ook voor de 2-1. Dankzij Melanie den Dulk ging Berkel rusten met een 3-1 voorsprong en diep in de tweede helft maakte Tara de Boe aan alle onzekerheid een eind en scoorde ze de verdiende 4-1. Komende zaterdag gaat Berkel op bezoek bij koploper Rhoon.


Berkel-Zestienhoven: 5-2
Berkel en Rodenrijs - Direct na het beginsignaal werd er door de thuisclub gas gegeven, waardoor al binnen zes minuten twee doelpunten vielen voor Berkel. Uit een vrije trap van Freek van der Velden was het de jeugdige (18) Floris de Jong die met een kopbal de verste hoek bij doelman Milan van Holstein wist te vinden. Het familiefeestje was compleet toen Robert van der Velden na een fraaie doorbraak en dito voorzet van Frans Krijtenburg eveneens met het hoofd wist te scoren. Zestienhoven was op dat moment het spoor behoorlijk bijster en uit een goed opgezette aanval via Freek en Robert van der Velden kon Jan van der Lugt zijn eerste van de twee doelpunten scoren. Een fraaie opening van de thuisclub waar de Rotterdammers tot dan toe niets tegenover konden stellen. Zeker toen Jan van der Lugt zijn faam als prijsschutter weer eens alle eer aandeed door zich door de defensie van de gasten te frommelen en na een goede interceptie doelman Holstein in de korte hoek wist te passeren, 4-0. Frans Krijtenburg kroop in het vervolg door het oog van de naald toen hij als laatste verdediger geel kreeg bij de doorbraak van Claudio Santos Silva.
Het geluk was Berkel zo goed gezind dat de strafschop werd gestopt door doelman Ken Stigt. Dit nadat Romano Peepermans de stand al enigszins dragelijker had gemaakt door zich langs de Berkelse afweer te worstelen voor de 4-1. De in België (Brecht) woonachtige scheidsrechter De Graaf was over het algemeen lankmoedig in zijn beslissingen voor meer kaarten wegens overtredingen van Zestienhoven die voor rood in aanmerking kwamen. Direct na de hervatting van de tweede rondgang was doelman Ken Stigt van Berkel er verantwoordelijk voor dat Berkel op de been bleef met twee goede reddingen.
Definitief viel de wedstrijd op slot toen Berkelp-aanvoerder Joey Lems op een diepe bal van Brian Lexmond doorging en alleen voor doelman Milan van Holstein niets fout deed. Opmerkelijk was de rode kaart voor Michel van Wageningen van Zestienhoven voor tweemaal geel. En het tegendoelpunt van Romano Pepermans waar doelman Ken Stigt van Berkel zijn enige foutje van de wedstrijd zou maken.


BVCB–RCL: 1-0
Bergschenhoek - In een meer dan matige wedstrijd met een povere eerste en een iets betere tweede helft boekte BVCB de tweede overwinning van het seizoen. De in het verleden gespeelde wedstrijden van BVCB versus RCL zijn niet de boeken ingegaan als de meest geweldige duels. In het eerste deel van de wedstrijd was bij beide ploegen weinig lijn in het spel te ontdekken. De elftallen hadden moeite om de bal in de ploeg te houden.
Hierdoor ontstond een rommelig schouwspel, dat ook nog eens met de nodige regelmaat wegens tal van (kleine) overtredingen werd onderbroken.
Halverwege de eerste helft keeg Robin Monsma de grootste kans. Hij werd met een fraaie crosspass van Roger Lieveld bereikt en kon op snelheid doelman Verhoef opzoeken die echter het harde schot met zijn benen wist tegen te houden.
Er zat te weinig beweging in de ploeg van trainer Edwin Vurens die te kampen had met drie geblesseerde spelers. Soufian Tanouti (nek) en Yousif de Kock (kuit) moesten geblesseerd toekijken en ook Huub van Heijningen (rug) was niet fit genoeg om een hele wedstrijd te spelen. Waren de kansen voor BVCB schaars, de Leiderdorpse ploeg van trainer Ben Kottenhagen creëerde geen enkele kans. Het enige serieuze werk dat keeper Mark Gaerthe te verzetten had, was een lage vrije trap van Nick van Bemmel in de verre hoek. Het lukte hem deze kans te keren.
BVCB begon scherp en fel aan de tweede vijfenveertig minuten. Binnen twee minuten na de hervatting claimde BVCB een strafschop toen Hilgersom voor een lichte overtreding op de rand van het strafschopgebied floot. Volgens BVCB was het een overtreding bìnnen de beruchte lijnen. Het was Monsma die in de tiende minuut na rust de aandacht op zich vestigde. Met een even subtiele als stijlvolle beweging maakte hij zich vrij en zette zichzelf alleen voor Verhoef. Net als in de eerste helft wist de goalie met zijn benen Monsma van scoren af te houden. Nadat invaller Michael De Rooy vlak voor de doellijn een pass van Monsma niet kon binnentikken was de lange spits in de 80e minuut wel succesvol. Met een harde pegel met de buitenkantpunt van zijn “foute” rechterbeen schoot hij de bal hoog in het dak van het doel, 1–0. BVCB was de wanhoop nabij toen een lichte overtreding van Lieveld op Nicky Wijsman met een strafschop bestraft werd.
Nick Scheurwater schaarde zich achter de bal en kon zijn ploeg op de valreep nog aan een punt helpen, maar hij faalde hopeloos in deze opzet en knalde de bal van elf meter hard op de bovenkant van de lat.Nieuwkoop–TOGB: 1-3
Nieuwkoop/Berkel en Rodenrijs - Na de drie nederlagen tegen Alphense Boys, SJC en UVS wisten de mannen van Corné van Doorn dat het in Nieuwkoop anders zou moeten. De selectie wordt al weken geplaagd door blessures en schorsingen, waardoor de technische staf keer op keer moet puzzelen de juiste oplossing te vinden. In de eerste helft stond de verdediging in tegenstelling tot de afgelopen weken als een huis. Ondanks het vele balbezit van de gastheren lukte het de oranjehemden niet om kansen te creëren. Na een half uur vond TOGB het tijd worden om de tegenstander echt pijn te doen. Nadat de bal werd veroverd volgde een goed uitgespeelde aanval die door Rudy Banffer werd afgerond, 0-1. Het spelbeeld veranderde niet. Nieuwkoop had het balbezit. Vlak voor de rust wederom een uitval van TOGB. Dane Oost werd tegen de grond gewerkt, waardoor TOGB een vrije trap kreeg. Uit de toegekende vrije trap wist Daley Hilkemeijer de 0-2 binnen te schieten.
In de tweede helft wist TOGB meer druk naar voren te geven, waardoor het balbezit voor TOGB toenam en er gemakkelijker gevoetbald kon worden. TOGB creëerde de nodige kansen en wist uit een van de aanvallen de 0-3 binnen te schieten. Dane Oost was de doelpuntenmaker die een TOGB aanval prima afrondde door de bal diagonaal achter de Nieuwkoopse sluitpost binnen te schieten. Ondanks de ruime achterstand bleef Nieuwkoop drukken. Een overtreding binnen de zestien gaf de gastheren extra moed. De goed leiden scheidsrechter kende Nieuwkoop een strafschop toe die niet gekeerd kon worden door Mark Smith, 1-3. In de laatste vijf minuten moest TOGB verder met tien man. Roy de Groot zag de rode kaart en mocht vroegtijdig gaan douchen. De overgebleven TOGB’ers wisten de voorsprong vast te houden.DCV-Soccer Boys: 2-2
Krimpen/Bleiswijk - In de tweestrijd met DCV uit Krimpen is Soccer Boys er niet in geslaagd om drie punten te pakken. Qua kansenverhouding zal met name DCV op basis van de tweede helft dubbele gevoelens aan de wedstrijd overhouden, maar de Bleiswijkers waren in de eerste helft de betere ploeg.
Desondanks kwam de ploeg van Renato Dijksterhuis uit het niets op achterstand, waarna het spel als een kaartenhuis in elkaar zakte en DCV het heft in handen nam. Mark Heintjes hield zijn ploeg op de been en Cor van Egmond schoot de Bleiswijkers langszij. Ook de 2-1 in blessuretijd van DCV werd door diezelfde van Egmond onschadelijk gemaakt met een knappe goal in de 90+4e minuut. ?In de eerste dertig minuten leek er echter heel weinig aan de hand voor de Bleiswijkers. Keer op keer kwam de ploeg door over de zijkanten, maar wist de doelman van de thuisploeg telkens een voorzet onschadelijk te maken. Gebeurde dit niet dan was er pech in de afronding voor Wessel Duivesteijn en Cor van Egmond. Bij één van de eerste echt gevaarlijke uitbraken van DCV deed de nummer tien van de thuisploeg dan ook even voor hoe een strak afgemeten voorzet tot een doelpunt kan leiden. De Krimpense spits wist hier wel raad mee en kopte de bal feilloos achter keeper Mark Heintjes. ?Met invaller Sander van de Ruijtenbeek en het naar voren sturen van stormram Martijn Helmendach kreeg de ploeg wat nieuw elan binnen de lijnen en wist het weer wat meer te creëren voorin. In de 85e minuut wist Laurens van der Laan met een steekbal Cor van Egmond voor de doelman te zetten, die met een prachtig hakje de bal tegen de touwen wist te krijgen. 1-1. ?Een communicatiefout achterin leidde ertoe dat een lange bal voor de voeten van de geheel vrijstaande nummer tien kon komen, die deze keer geen fout maakte oog in oog met doelman Heintjes. Opnieuw werd Martijn Helmendach als extra man voorin geposteerd en deze keer stond Sander van de Ruijtenbeek met een mooie steekpass op rechtsback Sebastiaan van Beek aan de basis van de gelijkmaker. Een afgemeten voorzet van de rechtsback belandde voorbij de tweede paal bij Cor van Egmond, die de bal aannam op de borst en hem genadeloos achter de doelman volleerde.

Berkel en Rodenrijs

ACR kringloop kelderverkoop
Berkel en Rodenrijs - Elke donderdag is het Actie Comité Rehoboth in touw om spullen op te halen zoals huisraad, kleding, speelgoed, curiosa, boeken, elektra, pc’s, dvd’s, kleinmeubelen enz., alles in verkoopbare staat. Wie spullen heeft, kan dagelijks (m.u.v. donderdag en zondag) bellen, tel. 06- 39455987 of 010-8423331. (meer)

Bergschenhoek

Kinderbingo in ‘t Schooltje
Bergschenhoek - Het is weer zover, het is herfstvakantie! En dus is er op donderdagmiddag 24 oktober een Kinderbingo in Buurthuis 't Schooltje, Rottekade 83. Riet heeft weer voor mooie prijzen gezorgd en het wordt vast heel gezellig. (meer)

Bleiswijk

Klaverjassen Soccer Boys
Bleiswijk – Vrijdag 1 november wordt er vanaf 20.15 uur geklaverjast in de kantine van Soccer Boys. Inschrijfgeld: 3 euro. Koffie/thee zijn gratis. (meer)

Regio

Creatief bij 3B-Sociaal Belang
Lansingerland – Elke dinsdagmiddag is er van 14.00-17.00 uur in De Ark, Oranjestraat 2, gelegenheid voor creatief handwerk zoals het maken van kaarten, haken, breien etc. Mochten er mensen zijn met andere ideeën dan werkt de belangenvereniging daar graag aan mee mits er voldoende deelname is. (meer)

Storm houdt huis in Lansingerland

Foto
De bomen zitten nog flink in het blad, waardoor
de wind veel schade kon berokkenen. Zoals hier langs
het fietspad vanaf de Oostersingel naar Bleiswijk.
Foto: John Hofman.


Lansingerland – Takken, verkeersborden, bouwplaten en ander materiaal vlogen maandag door de lucht tijdens hevige rukwinden die de storm met zich meebracht. Bouwketen liepen schade op en bomen werden ontworteld. (meer)

Gebroken been na aanrijding

Berkel en Rodenrijs – Zaterdagmiddag 26 oktober vond op het parkeerterrein bij het Albert Schweizerpad ondanks zeer geringe snelheid een aanrijding tussen een auto en een voetganger. (meer)

Vuurwerkincident op school

Bergschenhoek – Op woensdagochtend 16 oktober werd door een leerling van een school aan de Zijde een rotje afgestoken. Dit rotje was geklapt vlakbij het oor van een andere leerling. (meer)

Diefstal ketels en meterkasten

Berkel en Rodenrijs - In de nacht van woensdag 16 op donderdag 17 oktober werden uit een recent opgeleverd appartementencomplex aan de Groedestraat twee verwarmingsketels en vier meterkasten weggenomen. (meer)

Man onwel

Bergschenhoek – Op de Maria Enzersdorflaan werd dinsdag 22 oktober rond 14.45 uur een man in de bosschages aangetroffen. Hij was niet aanspreekbaar. (meer)

Diefstal auto

Berkel en Rodenrijs – Op de Saffier werd vrijdag 25 oktober rond 01.00 uur een witte Volkswagen Golf GTI, kenteken 19-RXB-3 weggenomen.

Grote hoeveelheden vuurwerk aangetroffen

Berkel en Rodenrijs - Afgelopen week werden op het postdistributiecentrum aan de Celsiusstraat meerdere postpakketten onderschept, waarvan de inhoud niet werd vertrouwd. (meer)

Noodgedwongen ontslagen door verhuizing veilingklok FloraHolland

Foto
Concernmanager Aad van den Enden voor het gebouw
van FloraHolland vestiging Bleiswijk.


Bleiswijk – Door het verplaatsen van de veilingklok van Bleiswijk naar Naaldwijk zal een deel van de werknemers van FloraHolland Bleiswijk boventallig worden. “Er zijn mensen die hier al lang werken voor wie deze situatie extra vervelend is. Maar de meeste snappen dat we dit moeten doen. (meer)

Café Over-Leven: Ontspannen café voor een lach een traan

Foto
Het team vrijwilligers ontmoet u graag in Café
Over-Leven.


Bergschenhoek – Je verhaal kunnen doen als je ongeneeslijk ziek bent of als je een dierbare verloren hebt, is voor de meeste mensen fijn. Maar er komt een moment dat je omgeving het wel weet en je hen daarna niet telkens weer wilt belasten met jouw gevoelens. (meer)

Techneuten in spe aan de slag bij Aannemersbedrijf P. Hoogerbrugge

Foto nr. 1
Deze leerlingen waanden zich even een architect.
Zij ontwierpen met behulp van architecte Sanne Blom
een prachtig huis.Berkel en Rodenrijs – Ontwerpen, houtbewerken, maquette bouwen; het was donderdag 17 oktober feest voor een groep leerlingen van de Melanchthon Business School. (meer)

Prachtig In Memoriam Concert moment van bezinning

Foto nr. 1
The Martin Mans Formation met links Jaap Kramer.
Foto’s: John Hofman.


Berkel en Rodenrijs - Het In Memoriam Concert dat Teeuw Uitvaartverzorging elk jaar organiseert, is niet meer weg te denken uit Lansingerland. (meer)

Adri Troost brengt cd ‘Nostalgie’ uit

Foto
Voorlopig is Adri nog niet uitgespeeld of uitgezongen.
Foto: John Hofman.


Bergschenhoek - Als je op 77-jarige leeftijd nog een cd opneemt dan kun je toch wel spreken van spirit en levenskracht. Adri Troost uit Bergschenhoek, in zijn werkzame leven hoofdzakelijk piloot met daarnaast een zeer lange en turbulente carrière als muzikant, heeft die spirit. (meer)

Droom van Bleiswijker Jesper van den Bosch komt uit

Foto
Jesper van den Bosch kijkt uit naar de wedstrijd
tegen Ajax.


Bleiswijk – “Een jongensdroom komt uit, in één seizoen tegen zowel Feyenoord (in de voorbereiding) als Ajax voetballen.” Jesper van den Bosch (24), tegenwoordig actief bij ASWH in Hendrik-Ido-Ambacht kan het nog nauwelijks bevatten. (meer)

Warby Hair Company verkozen tot leukste kapsalon van Lansingerland

Berkel en Rodenrijs - Iedere kapsalon is uniek. Maar wat is nu de leukste kapsalon? Bij de Verkiezing van De Leukste Kapsalon kon er gestemd worden via www.kapsalonvanhetjaar.nl. (meer)

Berkel en Rodenrijs

Ophalen oud papier
Berkel en Rodenrijs – Donderdag 24 oktober (elke vierde donderdagavond van de maand) wordt door de Prins Johan Frisoschool en een aantal verenigingen oud papier opgehaald in Berkel en Rodenrijs. (meer)

Bergschenhoek

Kinderbingo in ‘t Schooltje
Bergschenhoek - Het is weer zover, het is herfstvakantie! En dus is er op donderdagmiddag 24 oktober een Kinderbingo in Buurthuis 't Schooltje, Rottekade 83. Riet heeft weer voor mooie prijzen gezorgd en het wordt vast heel gezellig. (meer)

Bleiswijk

Jeu de Boulesclub
Bleiswijk - Op zaterdag 26 oktober wordt het zomerseizoen van de Jeu de Boulesclub Bleiswijk afgesloten met het traditionele Snerttoernooi. Er worden drie partijen gebould en na afloop staat de erwtensoep klaar.
Aansluitend worden de clubkampioenen gehuldigd van de Zomeravondcompetitie en de Tête-à-Tête competitie. (meer)

Regio

Einde jeu de boulesseizoen 3B-Sociaal Belang
Lansingerland – Vanaf november wordt er geen jeu de boules meer gespeeld bij 3B-Sociaal Belang. In april gaat men weer van start. Inlichtingen: Leo de Veld, tel. 010 – 5114886.

Café Over-Leven: méér dan een “bakkie troost”
Lansingerland - Sinds een paar maanden zijn Lansingerlanders welkom in wat we noemen: Café Over-Leven, een plek voor mensen met verlies en rouw. (meer)

Ruime winst voor vrouwen CVV Berkel in bekerduel

Foto
De selectie van de dames van CVV Berkel staande vlnr:
René van Wijk (assistent scheidsrechter), Johan van Aalst
(Manager Algemeen), Jennifer Gittling, Annemiek van der
Voort, Melanie den Dulk, Lindy Hogedoorn, Nadia Roukes,
Melanie Kruys, Silvia Boogaard, Lisa Wijnen, Melissa van den
Berg, Cees Kruys (trainer/coach), Yvette Duran (Team
manager). Vooraan vlnr Whitney Morien, Simone van Leeuwen,
Anique de Groot, Tara de Boe, Demi de Boe, Isabel Heinsbroek,
Chantal van Wijk, Nadine Bier, Sandra Welles. Foto: Linda Welles.Berkel en Rodenrijs – Voor de voetballende vrouwen (de nieuwe benaming door de KNVB voor de damesvoetbalsters) van CVV Berkel was het bekerduel tegen het Haagse Die Haghe goed voor het zelfvertrouwen. De Haagse derdeklasser werd met speels gemak door Berkel aan de kant gezet. (meer)

Lucinda Bender derde op wereldkampioenschap Karate

Foto
Succes voor Lucinda Bender.

Lansingerland - Van 4 tot 6 oktober werd de KWU World Championship gehouden, waarbij karateka’s vanuit de hele wereld meededen. Vier leden van Dojo Sidney-Kai Lansingerland reisden onder leiding van bondscoach Remi da Silva af naar Sofia (Bulgarije) om zich te meten met de beste van de wereld. (meer)

Berkel dames 1 zaal doet mee aan de landelijke beker

Berkel en Rodenrijs – Vrijdagavond 25 oktober spelen de dames van CVV Berkel zaal 1 hun eerste bekerwedstrijd in de landelijke zaal beker in de Oostmeerhal. Het is niet de enige zaalwedstrijd die avond.
(meer)

Voetbalprogramma voor het weekeinde

Zaterdag:
BVCB – RCL
14.30 uur
Berkel – Zestienhoven
14.30 uur
DCV – Soccer Boys
Berkel – Smerdiek
15.00 uur

Zondag:
Nieuwkoop – TOGB

Dansen

Open danslessen DOTO
Bergschenhoek - Sinds dit seizoen heeft Sv. DOTO er drie nieuwe dansdocenten bij. Juf Felice geeft les op dinsdag: klassiek ballet en spitzen. Op woensdag is juf Eva er, ook zij geeft deze lessen. Op donderdag is juf Patty aanwezig. Zij geeft les in klassiek ballet, spitzen en streetdance. Inmiddels hebben zij hun draai gevonden. Alle drie de docenten geven les in de danszaal van sporthal de Zijde in Bergschenhoek. Juf Sylvia geeft al langer met veel plezier les bij de vereniging. Op dinsdag en vrijdag geeft zij lessen Algemene Dansvorming en Funkyjazz. De lessen van juf Sylvia worden gegeven in de danszaal van de Fitness Stunter in Berkel en Rodenrijs. Dit is een tijdelijke locatie.

Omdat kinderen graag aan vriendjes en vriendinnetjes willen laten zien
waarom zij dansen zo leuk vinden is iedereen in de week na de herfstvakantie op dinsdag 29 oktober tot en met vrijdag 1 november van harte welkom om een les mee te doen. Op de site is het dansrooster te vinden voor diegenen die het leuk vinden eens kennis te maken met één of meerdere van de verschillende dansvormen die Sv. DOTO te bieden heeft.
Mocht men verdere informatie willen dan kan contact gezocht worden met dans@svdoto.nl.

Gymnastiek

Lessen ouder en kindgymnastiek
Lansingerland - Gymnastiekvereniging Pro Patria start na de herfstvakantiemet nieuwe lessen ouder en kindgymnastiek in Bergschenhoek en Bleiswijk.
Daarnaast wordt een extra les gestart in Berkel en Rodenrijs. Ouder en kindgym is bedoeld voor (groot)ouders met hun (klein)kind vanaf ongeveer 20 maanden tot 4 jaar. Natuurlijk zijn oppasouders met hun (oppas)peuter ook van harte welkom. De ouders ondersteunen hun kind bij het uitvoeren van de speelse werkvormen die de bevoegde vakkracht elke week weer aanreikt. Zo wordt iedereen gestimuleerd om mee te doen. De lessen in Bergschenhoek vinden plaats op dinsdag van 09.15-10.15 uur in OBS Groenehoek, Stampioendreef 7. In Bleiswijk is elke donderdag les van 09.30-10.30 uur in KBS De Oosthoek, IJsvogellaan 14. In Berkel en Rodenrijs is al een les op vrijdag van 10.15-11.15 uur in de Sterrenhal. Na de herfstvakantie start een nieuwe les op maandag van -09.15 tot 10.15 in de Prins Willem Alexanderschool aan de Chrysantenhof 18.
De eerste twee kennismakingslessen zijn gratis. Voor informatie: info@propatria.nl.

Atletiek

Marathon Amsterdam
Amsterdam/Bleiswijk - Onder prima weersomstandigheden vond zondag 20 oktober de editie 2013 plaats van de marathon in Amsterdam. Een viertal Kieviten startte op de hele marathon en één Kievit liep de halve. Marcel van Vliet en Ingrid Baggerman keerden met een prachtig persoonlijk record terug in Bleiswijk. Marcel finishte in 3.43.25 en Ingrid kwam in het Olympisch Stadion over de eindstreep in 3.46.17. Richard Lelieveld en Dick Baggerman liepen geen pr maar wel een (zeer) snelle marathon met hun tijden van respectievelijk 3.13.51 en 3.42.31. Pauline Den Breejen liep de 21,1 km en kwam tot een netto tijd van 2.08.09.

Badminton

Instuifmiddag badmintonclub NERASH
Bergschenhoek - Op vrijdag 25 oktober organiseert Badmintonvereniging NERASH een gratis instuifmiddag voor kinderen vanaf groep 5 in Sporthal De Ackers aan de Groeneweg in Bergschenhoek. Om 14.00, 15.00 en 16.00 uur start een introductieles waarin kinderen spelenderwijs kennismaken met de badmintonsport. Rackets zijn eventueel in de zaal te leen.
Bij NERASH spelen meer dan 70 jeugdleden van 7 tot 17 jaar op allerlei niveaus. In drie verschillende groepen, verdeeld naar leeftijd en sterkte, krijgen ze op vrijdagavond les van trainer Patrick de Jong. Hij weet de jeugd met zijn vakkennis, enthousiasme en humor te motiveren en beter te laten spelen, maar zorgt ook dat ze lol in hun sport hebben.

NERASH heeft meerdere jeugdteams die competitie spelen en extra kunnenworden begeleid, maar het is uiteraard niet verplicht. Daarnaast worden er diverse activiteiten georganiseerd, zoals jeugdtoernooien of een leuk dagje uit.

De instuifmiddag is bedoeld voor kinderen, maar volwassenen die interessehebben in badmintonclub NERASH zijn van harte uitgenodigd om op vrijdag- of maandagavond tussen 20.00 en 22.30 uur een kijkje te nemen in Sporthal De Ackers. De Instuifmiddag wordt mede mogelijk gemaakt door medewerking van Sporthelden Lansingerland.
Informatie: www.nerash.nl.

Voetbal

UVS –TOGB: 7-1
Leiden/Berkel - TOGB is in Leiden bij UVS tegen een zevenklapper aangelopen. De Berkelse formatie kon alleen in het eerste kwartier de thuisclub tegenstand bieden. Echter een strafschop voor UVS zou het getij doen keren. Zeker toen daar snel daarna een tweede doelpunt viel voor de thuisclub. Tim Mourits, met een kopbal, zou de hoop nog even terugbrengen voor een goed resultaat. Maar voor de thee bracht UVS nummer drie op het scorebord, 3-1. TOGB dat deze wedstrijd moest aantreden zonder de geblesseerde Jim Havenaar en de voor vier wedstrijden geschorste Glenn den Uijl, zou de tweede helft helemaal geen partij meer zijn voor de Leidenaren. Trainer Corné moest nog vier doelpunten aan deze tegenstander toestaan. Dit mede omdat enkele spelers geblesseerd zouden uitvallen. De jeugdige Dave Ammerlaan en Rob Gerritsma konden het getij ook niet keren voor TOGB, dat in de laatste drie competitiewedstrijden een regen aan doelpunten tegen zich kreeg.

De Paepe in de Tweede Kamer: duidelijkheid en daadkracht HSL

Lansingerland – “Onze inwoners hebben lang genoeg in de herrie gezeten”, sprak wethouder De Paepe tijdens de hoorzitting van de Vaste Kamercommissie Infrastructuur en Milieu over de HSL. (meer)

Onderzoek naar werkdruk ambtenaren

Lansingerland - Als gevolg van de bezuinigingen op het ambtelijk apparaat in het afgelopen jaar en het afstoten van externe interim - en projectmanagers moeten minder ambtenaren hetzelfde of meer werk verzetten. (meer)

Lasten burgers stijgen fors

Lansingerland - De komende jaren zullen de lasten van de inwoners fors stijgen als gevolg van lastenverzwaringen en bezuinigingen door het gemeentebestuur. Zo zal alleen al de OZB in vier jaar met bijna vijftig procent stijgen als het college haar zin krijgt. (meer)

Unicef Talent Battle met deelnemers Lansingerland

Lansingerland - Vier leerlingen van het Wolfert Lyceum, Julia Weening, Tessa van Maurik, Tyche Hampel en Tamara Eleonora, zijn met hun cover van "I won't give up" door naar de live voorronde van de Unicef Talent Battle in de regio Den Haag. (meer)

Het zwembad blijft open

Bergschenhoek - Wethouder Ruud Braak had er tijdens de begrotingsvergadering vorige week donderdag duidelijk behoefte aan om het hard van de daken te schreeuwen. Inwoners van Lansingerland hoeven zich geen zorgen te maken over zwembad De Windas. (meer)

Gekleurde starterswoningen

Lansingerland - Als Vinex-gemeente bestaat er een verplichting om woningen te bouwen binnen de gemeentegrenzen. Volgens de coalitieafspraken zal een deel daarvoor voor starters bedoeld zijn. De komende drie jaar staan er ongeveer 300 starterswoningen in de planning om gebouwd te worden in Lansingerland. Dat is slechts tien procent van de 3300 woningen die in totaal oorspronkelijk in de planning stonden. (meer)

“Drie uur per dag gamen is een reden voor aanmelding verslavingshulp”

Lansingerland – Een drugs-, alcohol- en gokverslaving kent iedereen. Een gameverslaving daarentegen is vrij nieuw en onbekend. Toch kunnen steeds meer jongeren geen controle meer houden over het online en offline spelen van spelletjes. (meer)

Bijeenkomst over herinrichting Sterrenweg: “De Noordeindseweg moet weer heropend worden”

Lansingerland – ‘Dit kost zoveel geld en er is onvrede onder de bewoners.’ De bewonersavond van de Sterrenweg in het gemeentehuis ging er alles behalve soepel aan toe. (meer)

Lansingerland onder toezicht provincie

Lansingerland – De gemeente Lansingerland komt zo goed als zeker onder preventief toezicht van de provincie. Oplopende verliezen op de grondexploitatie zorgen voor een zeer onzekere toekomst voor de gemeente. (meer)

De Vrienden van de Dorpskerk organiseren: Concert met Jan Vayne, Pearl Jozefzoon en LA The Voices

Foto
LA The Voices in De Dorpskerk.

Berkel en Rodenrijs - Na vier uiterst succesvolle concerten in de voorgaande jaren organiseert de stichting Vrienden van de Dorpskerk Berkel en Rodenrijs op maandag 16 december om 20.00 uur haar jaarlijkse Kerstconcert bij Kaarslicht in de Dorpskerk, Kerksingel 1 in Berkel en Rodenrijs. (meer)

Iris de Schepper actief met meidenwerk The Point

Foto
Iris de Schepper draait sinds november vorig jaar
Girlz Only!


Bergschenhoek – Elke woensdagavond is er voor meiden van 10 tot 15 jaar Girlz Only! In The Point. Het meidenwerk wordt gerund door Iris de Schepper (21) uit Berkel en Rodenrijs. (meer)

Extra politie-inzet woninginbraken

flyer

Lansingerland - Nu het weer vroeger donker wordt neemt de kans op inbraken toe. Woningen zonder verlichting vallen op bij potentiële inbrekers. (meer)

Alcoholcontrole

Bergschenhoek – De politie heeft zondag 20 oktober tussen 00.50 en 01.30 uur een alcoholcontrole gehouden op de Boterdorpseweg. Er werden dertig bestuurders gecontroleerd. Geen van hen bleek alcoholische drank gedronken te hebben.

Verlichtingcontroles

Lansingerland – De politie controleert regelmatig op het voeren van verlichting door fietsers en bromfietsers. In de vroege ochtend van donderdag 17 oktober werden op meerdere locaties in Lansingerland controles gehouden.
In Berkel en Rodenrijs werden er op de Stationssingel van de twintig passanten acht bekeurd. Op de Noordeindseweg kregen drie van de 25 passanten een bekeuring. In Bergschenhoek, op de Boterdorpseweg, werd aan vijf van de vijftig passanten boetes uitgeschreven. Op de Berkelseweg kreeg één van de vijftien gecontroleerde fietsers een bekeuring.
Zaterdagavond 19 oktober werd tussen 21.15 en 23.45 uur in de Dorpsstraat te Bergschenhoek een controle gehouden met als resultaat vier bekeuringen.

Diefstal uit achtertuin

Bergschenhoek – In de vroege ochtend van zondag 20 oktober kwam bij de politie rond half twee ’s nachts een melding binnen dat een drietal jongens flessen drank hadden weggenomen vanuit een achtertuin. Zij werden aangehouden. De drie verdachten in de leeftijd van 16, 18 en 20 jaar werden voor afhandeling van deze zaak overgedragen aan de afdeling Opsporing.

Bergboezem ingezet voor opvang overtollig regenwater

Foto nr. 1
De Bergboezem in het Rodenrijs werd zondag volgelopen,
het zal enkele dagen duren voordat het water weer
weggepompt is. Foto: John Hofman.


Berkel en Rodenrijs - Maandagmiddag is het hoofdheemraadschap van Delfland begonnen met het leegpompen van de Bergboezem in Berkel en Rodenrijs.
Delfland had de boezem zondag laten vollopen om het overtollige regenwater op te vangen. Het leegpompen gebeurt met mobiele pompen en kan enkele dagen duren.
De overvloedige regenval van zondag heeft Delfland doen besluiten op verschillende locaties in de regio waterbergingen vol te laten lopen. (meer)

Hoofdpijn van HSL

Lansingerland - Als het gemeentebestuur nog geen hoofdpijn had van het HSL
overlastdossier dan zit het er ongetwijfeld aan te komen. Misschien wordt het wel migraine nu de herrie nog steeds niet is opgelost. (meer)

Grondverkoop aan Sligro levert applaus op

Foto
De handtekeningen werden geplaatst door burgemeester
Ewald van Vliet en Koen Slippens, CEO van Sligro Food Group
en kleinzoon van Sligro oprichter Abel Slippens.Lansingerland - Bijna alle leden van de commissie Ruimte applaudisseerden woensdag 9 oktober voor het college toen de grootste grondverkoop sinds tijden bekend werd gemaakt. Sligro koopt circa 4 hectare grond op bedrijvenpark Oudeland. (meer)

Einde oer-Berkels tafereel

Foto nr. 1
De bokkenwagen met Toon in ’t Veen in 1996.

Berkel en Rodenrijs – Het is alweer enige tijd geleden, augustus 1996, dat Toon in ’t Veen met zijn bokkenwagen bij het toenmalige gemeentehuis in Berkel en Rodenrijs voorreed om een bruidspaar te vervoeren. (meer)

Tentweek, Jeugdweek en VakantieBijbelClub – Té gek!

Foto
De kerken organiseren voor de jeugd weer een
leuk programma in de herfstvakantie.. Iedereen
kan meedoen.


Lansingerland - Zin om in je vakantie wat te beleven? Dat kan in Berkel en Rodenrijs, Bergschenhoek en Bleiswijk waar voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar allerlei activiteiten worden georganiseerd. (meer)

Stichting Zwerfkatten Rijnmond viert tienjarig bestaan

Foto nr. 1
Ineke Jochims (m) samen met een aantal vrijwilligers
(archieffoto).


Rotterdam/Lansingerland - De liefdevolle zorgen en hun liefde voor dieren, in dit geval katten, door directie en vrijwilligers van Stichting Zwerfkatten Rijnmond, gevestigd aan de Antonetta Kuijlstraat 81 in Rotterdam, hebben er in geresulteerd dat de stichting inmiddels tien jaar bestaat. (meer)

Ondernemend 3B geeft startschot van Week van de Workshops

Foto
Ondernemers met elkaar in gesprek bij de start
van de Week van de Workshops.


Lansingerland – Als start van de tweede Week van de Workshops nodigde Ondernemend 3B haar leden uit tot het bijwonen van een ronde tafel netwerkbijeenkomst op maandagavond 7 oktober. (meer)

Muzikale protestmars naar Monsanto

foto

Bergschenhoek – Wereldwijd vonden er op zaterdag 12 oktober weer protestmarsen plaats tegen chemieconcern Monsanto, het machtigste bedrijf ter wereld als het gaat om bestrijdingsmiddelen en genetisch gemanipuleerd zaaigoed. Zo ook in Bergschenhoek en Amsterdam. (meer)

Stichting Stop Geluidsoverlast HSL mogelijke winnaar Gouden Decibel Award

Foto
Loeky van der Horst, voorzitter van de Stichting Stop
Geluidsoverlast HSL, zet zich al vier jaar in voor de stichting.
De actiegroep is nu genomineerd voor de Gouden Decibel
Award in de categorie ‘Actiegroepen’.


Lansingerland – Vier jaar geleden werd het rustige Lansingerland opgeschrikt door het geluid van ‘een straaljager’. Door de makelaar van de nieuwe wijken rondom de HSL werd destijds gezegd dat het geluid iets weg had van een vaatwasser. (meer)

Berkel en Rodenrijs

Bingo De Kievit
Berkel en Rodenrijs - Elke derde donderdag van de maand is er een bingo- avond voor volwassenen in het Kievitsnest van Speeltuin De Kievit, Wilgenlaan 5, ingang Sterrenweg. Deze maand wordt de bingo-avond op donderdag 17 oktober gehouden. (meer)

Bergschenhoek

Paddenstoelen zoeken met Rotta Rangers
Bergschenhoek - Op zaterdag 19 oktober kunnen kinderen van 7-12 jaar genieten van een speurtocht in de natuur met gidsen van Natuur- en Vogelwacht Rotta. Dit keer worden paddenstoelen gezocht. Excursies: 10.00- 12.00 uur en 13.30-15.30 uur. Zorg voor dichte schoenen (laarzen!) en makkelijke kleding (lange broek), die vies mag worden. (meer)

Bleiswijk

Inloopspreekuur SeniorWeb
Bleiswijk - Het inloopspreekuur van SeniorWeb Bleiswijk is in De Leeuwerik op donderdag 17 oktober van 13.30 tot 15.00 uur.

Klaverjassen Soccer Boys
Bleiswijk - Vrijdagavond 18 oktober wordt er vanaf 20.15 uur geklaverjast in de kantine van Soccer Boys. (meer)

Regio

Clubmiddag 3B-Sociaal Belang
Lansingerland - Iedere donderdag organiseert de belangenvereniging een gezellige sjoel- en klaverjasmiddag in De Ark, Oranjestraat 2 te Berkel en Rodenrijs. Aanvang 14.00 uur, einde 17.00 uur. (meer)

Geen belijning bij voetbalvelden Lansingerland

Lansingerland – Zowel CVV Berkel als Soccer Boys kwamen zaterdag tot de ontdekking dat de belijning op de hoofdvelden van de twee voetbalverenigingen ontbrak. Voor Soccer Boys betekende dit dat er uitgeweken moest worden naar het kunstgrasveld. (meer)

Atletiek

Kieviten crossen
Vlaardingen/Bleiswijk - Bij atletiekvereniging Fortuna uit Vlaardingen stond de eerste van vier crossen op het programma. Drie diehards van de Kieviten kwamen aan de start bij deze doorgaans fysiek zware wedstrijden.
Waldo Karbaa had voor de 7 kilometer 25 minuten en 14 seconden nodig, Bart Roefs finishte in 26.15 en Willem van der Kooij in 27.36.
Sylvia Lemmen en Jan de Jong kwamen in actie bij de Marktloop in Zuidlaren, onder de rook van de stad Groningen. Ze finishten op de 10 km in respectievelijk 58.33 en 44.56.

Schaatsen

Schaatsuitslagen
Bleiswijk - Zowel de junioren als de neosenioren van Schaatsvereniging Lansingerland reden zondag 13 oktober een wedstrijd. Buiten was het kil en vooral erg nat, maar binnen werd er hard gereden voor een persoonlijk record.
De uitslagen Junioren B 500 en 1500 meter: Janine Noordam 55.16 (PR) en 3.12.47 (pr); Heleen Docter 53.00 en 2.49.95; Manon Spruit 49.96 (pr) en 2.40.30; Demi Vollering 52.58 en 2.39.63; Esther Droogers 48.08 en 2.35.05; Daphne van der Burg 46.68 en 2.25.71; Tim van den Hulst 42.51 (pr) en 2.12.39 (pr); Jimmy-Boy Spies 43.19 en 2.11.62 (pr). Junioren C 1500 meter: Demi Ammerlaan 2.36.29 (PR) en Jasper Kettenis 2.22.24 (PR). Junioren A/neosenioren : 500 en 1500 meter: Lieke Geluk 52.86 (PR) en 2.50.94; Sanne Uwland 54.77 en 2.45.47; Rein Docter 48.99 en 2.33.20 (PR); Jeroen van Leusden 40.85 en 2.12.70; Bob Ammerlaan 43.36 en 2.10.58; Liesbeth Milat 46.35 en 2.23.56.

Schoonspringen

Schoonspringers WVZ
Lansingerland/Zoetermeer – Zondag 13 oktober hebben de WVZ schoonspringers(sters) aan de beginners- en ervaringswedstrijd 1 meter plank schoonspringen Regio West in Den Haag deelgenomen. Er werden in totaal zes medailles meegenomen naar Zoetermeer. Ook in deze wedstrijd kwamen springers uit Berkel en Rodenrijs in actie. In de jongens klasse C/D behaalde Twan Wijn een bronzen medaille. Bij de jongens klasse E werd ook een bronzen medaille behaald en wel door Evert Praasterink. Daarna was het de beurt aan de Klasse meisjes C/D. Guurtje Praasterink verdiende voor haar sprongen een zilveren medaille, in dezelfde groep behaalde Marjet Praasterink een 7de plaats.

Voetbal

CVV Berkel–DCV: 1–0
Berkel en Rodenrijs - “Een sterke wedstrijd, die op karakter wordt binnengesleept”, zo kon de wedstrijd van CVV Berkel tegen het bezoekende DCV uit Krimpen aan den IJssel het best worden getypeerd. Koploper DCV en runner-up Berkel streden zaterdag om de koppositie, doordat FC Maense niet in actie kwam. Berkel was gelijk bij de les en zette onder leiding van de teruggekeerde Jan van der Lugt de laatste lijn prima neer voor doelman Ken Stigt. Tel daarbij een sterk en kort afjagend middenveld en watervlugge spitsen bij op en alle ingrediënten voor een leuke wedstrijd zijn aanwezig.
Al na acht minuten was spits Robert van der Velden zijn tegenstander te vlug af, bezorgde zichzelf een vrije doorgang naar het vijandelijke doel en uiterst koel tekende hij voor wat later bleek het enige goal van de middag, 1–0. Berkel speelde geconcentreerd en vanuit de positie waardoor DCV er in de eerste rondgang niet aan te pas kwam. Op enkele mogelijkheden na (schot Rick Dekker, kopbal Joey Lems en volley Brian Lexmond) werd ook Berkel niet echt gevaarlijk. Na de thee eenzelfde spelbeeld. Berkel creëerde een licht overwicht, maar DCV drong iets meer aan. Eigenlijk liet Berkel één ding na en dat was om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Joey Lems ontbrak het aan geluk, hij raakte de paal en ook Robert van der Velden lukte het niet om oog in oog met de doelman nogmaals het net te vinden. In het laatste kwartier drukte DCV Berkel echt in de verdediging en het kwam akelig dichtbij de gelijkmaker. Maar tweemaal de lat en een paar schitterende reflexen van doelman Stigt hielden Berkel in die fase op de been. Daardoor was de opluchting en blijdschap groot toen scheidsrechter Van der Hul voor de laatste maal floot en Berkel de punten in eigen huis mocht houden.

Soccer Boys-Hermandad: 3-0
Bleiswijk - Soccer Boys heeft zaterdag met speels gemak de drie punten in eigen huis weten te houden tegen het laaggeklasseerde Hermandad. Al voor rust werd de basis gelegd met twee doelpunten van Bleiswijkse kant (Laurens van der Laan en Cor van Egmond), waarna in de tweede helft Cor van Egmond te eindstand bepaalde op 3-0. Gezien de weerstand van Hermandad en het feit dat de scheidsrechter van dienst een hoofdrol vertolkte met het uitdelen van drie rode kaarten aan de bezoekers had de uitslag echter een stuk hoger moeten zijn.
Het werd 1-0 toen Laurens van der Laan een actie van captain Aziz Benchamach overnam en alleen voor de doelman geen fout maakte. In het vervolg zou Soccer Boys de dominante ploeg op het veld zijn, wat zeer regelmatig ook gepaard ging met goed veldspel en een hoog baltempo. Via rechtsback Sebastiaan van Beek kwam de bal panklaar voor de voeten van Cor van Egmond die er 2-0 van maakte. Vlak voor rust miste Martijn Helmendach een strafschop.
Na rust bleef er helemaal weinig meer over van het Hermandadse verzet, toen een tweede speler de rode kaart kreeg voorgeschoteld na natrappen op Erik van der Kaden. Een knap doelpunt van Cor van Egmond zorgde ervoor dat de wedstrijd op slot zat (3-0) en de supporters verwachtten een monsterscore na het wegzenden van de Rotterdamse doelman. Al met al zijn het gewoon drie punten die bijgeschreven kunnen worden voor de ploeg van Renato Dijksterhuis, die zijn ploeg terugvindt op de vijfde plaats in de Derde Klasse B.
Stedoco (VR2)-CVV Berkel (VR1): 2-7 Hoornaar/Berkel - In Hoornaar trapte beide teams zaterdag iets na twaalf uur af en bijna direct opende Berkel via Tara de Boe de score voor de blauw- gelen, 0-1. Niet veel later, derde minuut, viel de gelijkmaker (1-1), maar verder was Berkel oppermachtig en had het recht op een grote overwinning.
In de achtste minuut was het wederom Tara de Boe die het net vond, 1-2.
Vanaf de 22ste minuut ging het snel en scoorde Melanie den Dulk de 1-3 en 1- 4. Voor rust wist ook de goed spelende Lindy Hogedoorn prima te scoren, waardoor Berkel met een comfortabele 1-5 voorsprong de rust in ging.
Vrijwel direct na de thee scoorde de thuisclub de 2-5, maar ook in de tweede helft was Berkel de betere ploeg. Via Lindy Hogedoorn werd het 2-6 en het slotakkoord was voor Linda van Campenhout-van der Helm die de 2-7 binnenschoot.


GHC-BVCB: 3 – 2
Bergschenhoek - Na de gewonnen wedstrijd vorige week tegen Aalsmeer, streden het gevoel van opluchting en het gevoel van blijdschap om voorrang.
Het gezegde van die ene zwaluw en de zomer maakte clichématig zijn opwachting. Nadat BVCB heeft mogen aftrappen speelde het team de bal zonder al te veel risico rond, geduldig zoekend naar de vrije man. GHC keek het aan en liet het gebeuren. Bij de eerste de beste aanval van de Leidenaren was het meteen raak voor de thuisclub. Routinier Michael de Roode stuurde met een goede pass Koos de Haas op rechts weg, die vervolgens met een lage voorzet de inlopende Martijn van Leeuwen een niet te missen kans bood. Er waren amper vier minuten verstreken, 1-0. Een handvol minuten later deed een identieke situatie zich voor met opnieuw De Roode en De Haas in de hoofdrol. Ook nu was Van Leeuwen het eindstation, maar kon keeper Gaerthe redding brengen op de lage schuiver. BVCB moest zich even herpakken en zich de rust gunnen om het eigen spel te gaan spelen. En dat lukte de ploeg vrij aardig. Een goede individuele actie van verdediger Abdou Attalki leidde de gelijkmaker voor de Hoekse ploeg in. Attalki ging met een soloactie het vijandelijke strafschopgebied in en werd daar al snel onreglementair afgestopt met een even domme als onnodige overtreding van Michael van Voorthuizen. De door scheidsrechter Kloet toegekende penalty werd onberispelijk binnen geschoten door Huub van Heijningen, 1-1.
Zowel BVCB als GHC begonnen slordig aan het tweede bedrijf. BVCB had moeite om het goede spel van de eerste helft weer op te pakken en ook de tegenstander grossiert in slordigheden. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het volgende doelpunt zo maar uit de lucht viel. Een geslaagde aanvalsopzet tussen Van Voorthuizen en Lammers leek door de BVCB- verdediging afgeslagen te worden, maar de bal werd niet voldoende weggetrapt. Nu rolde de bal voor de voeten van De Roode, die van ruim 20 meter de bal beheerst in de kruising trapte, 2–1. Twintig minuten voor het einde van het duel leek de beslissing te vallen. Slecht uitverdedigen lag ten grondslag aan de 3–1. Toeval of niet, maar weer belandde de bal in de voeten van De Roode die in één keer Marvin Sloos wist te vinden, die buitenspel of niet, de bal hoog in de touwen jaste. In blessuretijd wist BVCB toch nog de 3-2 te scoren. Robin Monsma mocht nog één keer een bal voorzetten. Vanuit een klutssituatie kwam de bal voor de voeten van de sterk spelende Roger Lieveld, die de bal inschoot.

Succes RandstadRail kost gemeente geld

Lansingerland - De RandstadRail wordt steeds populairder en dat leidt niet alleen tot meer inwoners die van het openbaar vervoer gebruik maken, maar ook tot een tekort aan parkeerplaatsen bij de stations langs de RandstadRail. (meer)

Overzicht werkzaamheden N209 Bergschenhoek

Bergschenhoek - De provincie Zuid-Holland werkt aan de verbetering van de N209. In de omgeving van Bergschenhoek voert de provincie op de weg en parallelwegen tussen de A12 en A13 groot onderhoud uit, worden rotondes opnieuw ingericht en wordt er gewerkt aan de verbreding van de N209. (meer)

Zondagopenstelling winkels: felle uithaal naar D66

Lansingerland - Het ging er tijdens de commissie Algemeen Bestuur van 10 oktober fel aan toe bij de bespreking van het initiatiefvoorstel van D66 over een mogelijke zondagopenstelling van de winkels in Lansingerland. (meer)

College wilt afvalinzameling Europees aanbesteden

Lansingerland – De inzameling en verwerking van diverse soorten afval in Lansingerland zal Europees aanbesteed worden, als het aan het college ligt. Na een langjarig contract met Irado loopt deze per 31 juni 2015 af. (meer)

‘Grondige Problemen’: Raad moet kunnen vertrouwen op informatievoorziening

Lansingerland – Begin september bracht de Rekenkamer het onderzoek ‘Grondige problemen’ naar buiten. Een onderzoek die gezien de titel, weinig hoopvol was. In het rapport zijn de tekorten op de grondexploitaties onderzocht. (meer)

Marathonschaatsster Eva Riemersma ongelukkig ten val

Bergschenhoek - Op zaterdag 12 oktober begon voor de marathonschaatssters in de landelijke topdivisie het nieuwe winterseizoen. Marathonschaatsster Eva Riemersma van Rheenen uit Bergschenhoek stond zaterdag voor het eerst aan de start met haar nieuwe Koga schaatsteam. (meer)

Rijden zonder verlichting

Lansingerland – Nu de dagen weer korten, is het belangrijk dat verlichting en reflectie op fietsen het doen. (meer)

Gaslekkage

Bleiswijk - Maandag 7 oktober ontstond rond 15.30 uur op de Hoefweg een behoorlijke gaslekkage na een aanrijding van een grasmaaier tegen een gasregelhuisje. Door snel optreden van Eneco/Joulz werd erger voorkomen en kon het lek worden gedicht. (meer)

Diefstal brandstof

Berkel en Rodenrijs – Op dinsdag 8 oktober kreeg de politie rond 19.20 uur een melding van diefstal van brandstof uit een geparkeerde auto. Drie mannen waren op de Jupiter bezig met het overpompen van brandstof vanuit een auto in een jerrycan. (meer)

Crisis heeft ook groenvoorziening in zijn greep

Lansingerland – De groenvoorziening bepaalt veel in de beleving van de buitenruimte en ontlokt daarom veel reacties van inwoners. Niet iedereen is even tevreden over de groenvoorziening in deze gemeente en het middel Roundup om onkruid te bestrijden blijkt helemaal uit den boze. (meer)

Bewoners ‘Geen Kaalslag Bleiswijk’ kiezen voor overleg

Foto
Maandagavond 30 september kwamen de bewoners
van ‘Geen Kaalslag Bleiswijk’ bijeen om met elkaar de
besluiten zowel te bekijken als te bespreken. Aan het
einde van de avond stemde men in met de tekst die de
kerngroep bij HSK op tafel zal leggen.


Bleiswijk – De aanpak van de kade in het centrum van Bleiswijk blijft de gemoederen aardig bezig houden. Nadat dijkgraaf en hoogheemraden van het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard (HSK) op 10 september in vergadering bijeen waren geweest stuurden zij hun besluit naar de bewoners die langs de kade wonen. (meer)

Creatief Lansingerland zet de deuren wagenwijd open

Foto
De opening in het gemeentehuis ging gepaard met
een leuke onthullingsact.


Lansingerland – Met een veiling en een schitterende tentoonstelling werd vrijdagavond 4 oktober de negentiende Kunsttoer geopend. Dat gebeurde met een expositie van werk van alle deelnemers in het gemeentehuis van Lansingerland, maar daar bleef het niet bij. (meer)

Bewoners Bosplaatstraat zijn draaiende vrachtwagens meer dan zat

Foto
Het laatste woord lijkt hier nog niet over gesproken.

Berkel en Rodenrijs – Met de koop van een prijzige, maar fraai gelegen twee- onder-een-kap woning dachten de nieuwkomers aan de Bosplaatstraat in de nieuwe wijk Rodenrijse Zoom enkele jaren geleden het huis van hun dromen gevonden te hebben. De woning ligt in de nabijheid van het Annie M.G. Schmidtpark en bovendien aan het einde van de nieuwe wijk vlakbij de ontsluitingsweg via de Berkelse Poort. (meer)

Ontdek de pleegouder in je buurt

Foto
Samen met Elsbeth en Nico Bazuin bekijkt de wethouder
de foto die pleegdochtertje Britget meenam naar school om
in een spreekbeurt uit te leggen en te laten zien wie haar
biologische ouders zijn.


Bergschenhoek – Wethouder Marc van Dijk bracht zaterdagochtend 5 oktober een bezoek aan de familie Bazuin in Bergschenhoek. De zaterdag stond in het teken van ‘Ontdek de pleegouder in je buurt’ met een open huis bij meer dan 100 Nederlandse pleeggezinnen. (meer)

Bestuurders en kinderen openen Polderpad

Foto
De gasten verzamelden eerst bij de oude melkschuur
van Vollebregt aan de Landscheiding/Provinciale weg voor
het bord werd onthuld en men op pad ging, de polder in.


Berkel en Rodenrijs – In aanwezigheid van tal van gasten, onder wie voormalig minister Sybilla Dekker en wethouder Henk de Paepe, werd vrijdagmiddag 4 oktober een groot bord onthuld bij het begin van het Polderpad aan het begin van de Vlinderstrik. (meer)

BVCB krijgt wat meer lucht na overwinning op Aalsmeer

Foto
Leonardo, komt hij wel of niet meer in actie
voor BVCB. Foto: Ronald Kroos.


Bergschenhoek – De rode lantaarn is nog niet uit handen gegeven. De Bergschenhoekse voetballers staan echter wel klaar om het kaarsje uit te blazen. Hoewel de 2-0 overwinning van BVCB op het bezoekende Aalsmeer verdiend was, is een hosannastemming nog niet op zijn plaats. (meer)

Voetbalprogramma voor het weekeinde

Zaterdag:
GHC – BVCB
Soccer Boys – Hermandad
14.30 uur
Berkel – DCV
14.30 uur
Stedoco (vr) - Berkel

Zondag:
UVS – TOGB

Voetbal

TOGB–SJC: 2-6
Berkel en Rodenrijs - De Berkelse voetballers kwamen er tegen SJC helemaal niet aan te pas. Op alle fronten werden de TOGB-ers deze wedstrijd afgetroefd. Dat het bij ‘slechts’ zes doelpunten bleef voor de Noordwijkse formatie kwam, omdat de gasten uitblonken in het missen van vele doelrijpe mogelijkheden. Al in de eerste minuut was het raak voor SJC. John Hoogeveen zou een voorzet van de linkerflank heel doeltreffend afronden. Met deze aanval werd ook al meteen duidelijk waar de zwakte lag bij TOGB. Glenn den Uijl, als rechterverdediger opgesteld door trainer Corné van Doorn, zou een miskleun zijn van de eerste orde. Herhaaldelijk moest hij achter zijn tegenstander aan die op snelheid en beter positiespel de TOGB afweer nogal eens in verlegenheid bracht. Maar het vizier van de aanvallers uit Noordwijk stond toen nog niet op scherp. Al binnen tien minuten had TOGB de achterstand ongedaan gemaakt toen een hoekschop van Glenn vanden Burg achter de doelman verdween. Een strafschop veroorzaakt door Raynaldo Visser gaf SJC doormiddel van Richard Versteden de mogelijkheid SJC weer opeen voorsprong te zetten, 1-2. Enkele voor de rust kon Tim Mourits uit een vrije trap van Glenn den Uijl alsnog de gelijkmaker achter de bezoekende doelman plaatsen, 2-2. Een eerste helft die TOGB goed was doorgekomen getuige de vele mogelijkheden die de bezoekers in deze eerste vijfenveertig minuten lieten liggen. De tweede helft zouden de Noordwijkers wel doeltreffend te werk gaan. Met enkele uitstekende aanvallen werd van de TOGB verdediging een legpuzzeltje gemaakt waar niemand meer grip op zijn tegenstander had. Martijn Walter was de gevierde man bij SJC door twee uitstekende aanvallen van zijn ploeg doeltreffend af te ronden. En tien minuten na zijn eerste doelpunt stond TOGB al op een overkomelijke achterstand van 2-5 toen ook Daler Stijn de wanorde bij TOGB nog duidelijker aan het licht wist te brengen. Glenn den Uijl moest na een schandalige overtreding met rood van het veld vertrekken voordat uiteindelijk Jordy Groot het halve dozijn zou volmaken voor SJC.
(meer)

Badminton

Garage Wilgenlaan/PIP 1-BC Invictus: 7-1
Berkel en Rodenrijs - Het eerste team van PIP speelde zondag een ijzersterke thuiswedstrijd tegen BC Invictus uit Waddinxveen. Peter den Boer en Jan Noorlander boekten een solide overwinning in het dubbelspel, evenals Anita van den Bulk en Rachelle Mostert. Peter had het vervolgens makkelijk in het enkelspel en ook Anita wist met verzorgd spel haar partij te winnen. Paul van Leeuwen had zijn scherpte teruggevonden en wist zijn tegenstander kansloos te laten. De single van Rachelle ging helaas net verloren, maar dit was het enige punt wat aan de tegenstander moest worden gelaten. De mix van Rachelle en Paul was weer van een prima niveau, dus ook dat punt kon worden bijgeschreven. De 2e mix van Anita en Jan was briljant en zij zorgden daardoor dat er een 7-1 einduitslag kon worden genoteerd.

Motorsport

Maik Voorwinden rijdt goede voorbereidingswedstrijd
Berkel en Rodenrijs - Maik Voorwinden van Team Voorwinden heeft zondag tijdens de laatste wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap Supermoto in Valkenswaard een goede voorbereidingswedstrijd op de superbiker in Mettet gereden. In de eerste manche reed Maik op een derde plaats toen hij te kampen kreeg met een probleem met zijn voorrem. Aangezien het oliereservoir afgebroken was, verloor zijn voorrem steeds meer druk waardoor hij noodgedwongen de wedstrijd moest verlaten. In de tweede manche kwam hij van achter uit het veld sterk terug naar een vierde positie.
Voor Maik was dit een goede voorbereidingswedstrijd op de superbiker in Mettet, waar hij zijn laatste supermoto wedstrijd zal rijden.

Wielrennen

Mooie afsluiting van wegseizoen Bergschenhoek – De laatste wedstrijd voor de Klimmerstrofee stond voor zondag 29 september in het Limburgse Bocholtz op de wieleragenda. Tim van der Poel beëindigde deze wedstrijd met een derde plaats in een sterk deelnemersveld en ook in het klassement voor de Klimmerstrofee werd hij knap derde. Inmiddels is Tim vier weken geleden begonnen met de voorbereiding voor het baanseizoen, met als piekpunten de Zesdaagse van Amsterdam in oktober en de Nederlandse Kampioenschappen in november en december waar hij zijn titel moet verdedigen. Maar dan niet meer als Nieuweling, maar een categorie hoger, 16 tot en met 18 jaar bij de junioren.

Schaatsen

Uitslagen schaatswedstrijd
Lansingerland - De schaatsers van Schaatsvereniging Lansingerland hebben hun eerste meters alweer op het ijs gereden. Na het familieschaatsen en de eerste trainingen mochten enkelen afgelopen zondag hun eerste wedstrijd van het seizoen rijden. De uitslagen pupillen en junioren C 500 meter: Jasper Kettenis 43.87 (PR); Geurt Geluk 50.53; Gerben Vos 51.21 (PR); Demi Ammerlaan 49.85; Marjolein van der Geest 52.37; Mirthe van der Beek 54.88; Laura Ammerlaan 55.62; Nola Sloot 55.73; Fenna Bross 106.25; Germaine van Kesteren 101.97; 1000m: Jasper Kettenis 1.30,61; Demi Ammerlaan 1.42.23 300m: Geurt Geluk 31.74; Gerben Vos 31.97 (PR); Marjolein van der Geest 33.30 (PR); Mirthe van der Beek 34.05; Laura Ammerlaan 34.69 (PR); 700m: Nola Sloot 1.18,44 (PR); Fenna Bross 1.22,71; Germaine van Kesteren 1.24,93 (PR);
Synchroonzwemmen

Limieten zwemmen

Lansingerland – Voor de afdeling WVZ Zoetermeer was zaterdag 5 oktober weer de eerste wedstrijd om limieten te halen voor de nationale kampioenschappen 2014 met technische figuren. Bij de junioren behaalde Joyce van Leeuwen uit Lansingerland met een persoonlijk record ruim haar limiet. Sandra van Halm Braam behaalde haar limiet in de jongste leeftijdsgroep.

Sportbestuurders wantrouwen gemeentebestuur

Lansingerland De relatie tussen buitensportverenigingen en het gemeentebestuur is op een dieptepunt beland, nu de sportverenigingen zelfs een rechtszaak aangespannen hebben tegen de gemeente, wegens onbehoorlijk bestuur.

Jelle Marchand

In de sportkantine van BVCB waren vooral de bestuurders van de buitensportsportverenigingen en vertegenwoordigers van de lokale politieke partijen verzameld. De laatsten hielden vooral de kaken op elkaar en de sportbestuurders bevestigden met elkaar de onvrede. De sportende leden of ouders, die uiteindelijk de prijs van het sporten betalen, waren in geen velden of wegen te zien of te horen.

Niemand aan de kant
De sportvoorzieningen in Lansingerland zijn van hoog niveau. Er liggen drie prachtige sportparken verspreid over de drie kernen en ook de binnensportaccommodaties zijn van hoog niveau. Daar was duidelijk consensus over tijdens de CDA themabijeenkomst over de betaalbaarheid van sport in Lansingerland. Maar welke prijs moet daarvoor betaald worden? Het CDA was bij monde van organisator en gemeenteraadslid Matthijs Ruitenberg duidelijk in haar standpunt. De gemeente rekent zichzelf rijk met snel stijgende prijzen voor de accommodaties. Dit zal niet leiden tot veel meer inkomsten, omdat hogere prijzen tot een dalende vraag zullen leiden. Dat zijn eenvoudige economische wetten volgens Ruitenberg, die niet begrijpt dat raadsleden van andere politieke partijen dat niet onderschrijven. De prijzen worden zo hoog dat ouders hun kinderen misschien wel van een georganiseerde sport afhalen. Als veel ouders dit gaan doen, zullen de verenigingen minder velden of zalen gaan huren. En dat levert weer minder huuropbrengst op voor de gemeente. Per saldo bereikt de gemeente niets, aldus Ruitenberg, behalve minder sporters op de velden. En dat past niet in de slogan ‘In Lansingerland niemand aan de kant’.

Onbehoorlijk bestuur
Naast Ruitenberg voerden ook voormalig HBR-voorzitter Jorg Plönissen en BVCB-voorzitter Peter van der Sluijs het woord tijdens de presentaties. Zij waren duidelijk in hun betoog. Niet alleen de fors hogere prijzen, maar vooral het moment waarop (tijdens een lopend seizoen) namen deze bestuurder hoog op. Zo hoog, dat ze inmiddels naar de bestuursrechter zijn gestapt en de gemeente beschuldigen van onbehoorlijk bestuur en eisen, dat de gemeente de extreme huurverhogingen terugdraait. Veel vertrouwen was niet te bespeuren tijdens de discussie. De politici die in de zaal aanwezig waren, hielden zich muisstil, terwijl dit toch een mooi moment had kunnen zijn om met elkaar te discussiëren en te kijken waar een mogelijke vergelijk zou kunnen komen. De meeste aanwezigen hadden een beeld van een bijna failliete gemeente waar geen geld meer te halen was. Oprichter van de Nieuwe democraten Lansingerland Hans Ouwens roerde zich wel tijdens de bijeenkomst. Niet gehinderd door enig coalitieakkoord benadrukte hij weer eens het failliet van dit gemeentebestuur en haar beleid.

Geen harde cijfers
Of en hoeveel leden er nu al hun georganiseerde sport opzeggen bleef onduidelijk. En wat de werkelijke kosten van de sportaccommodaties zijn werd ook deze avond niet duidelijk. Dat was een beetje de stille, niet uitgesproken kritiek van de andere aanwezige politieke partijen. Jammer dat zij zich niet in de discussie mengden. Een gemiste kans naar meer duidelijkheid!

PvdA: “Groenstructuurvisie van bewoners, niet van hoge piefen”

Lansingerland – De groenstructuur in Lansingerland wordt flink op de schop genomen. De gemeente roept burgers op om over mogelijke ideeën mee te praten. (meer)

Rijksweg A13/A16 versus fiasco HSL

Lansingerland – Voordat de Rijksweg A13/A16 bij Rotterdam er goed en wel ligt, houdt het de gemoederen al flink bezig. Verschillende partijen zijn bang voor een zelfde fiasco als het HSL-traject. (meer)

Oostlanddag geeft ondernemers inspiratie

Foto nr. 1
De cheque werd gewonnen door Nicolien Wolf (rechts).

Oostland - De voor de vijfde keer gehouden Oostlanddag, ook dit keer weer perfect georganiseerd door de gemeenten Lansingerland en Pijnacker- Nootdorp, Kamer van Koophandel Den Haag, Rabobank Zuid-Holland Midden, Ondernemersvereniging Pijnacker-Nootdorp, VNO-NCW Oostland en Ondernemend 3B, werd ook ditmaal een succes. (meer)

Bleiswijkse bibliotheek is een toppertje!

Foto
Trots en blij zijn de medewerkers van het team dat vorige
week met elkaar naar Utrecht reisde om daar de huldiging en
het certificaat in ontvangst te nemen. Met v.l.n.r. directeur
Bibliotheek Oostland Petra Togni, teamleidster Bleiswijk Marion
van Gulick en lid van het team Marianne Lems.Bleiswijk – De vestiging Bleiswijk van Bibliotheek Oostland is uitgeroepen tot een van de beste kleine bibliotheken (in een kern tot 20.000 inwoners) van het land. (meer)

3B-Bus: voor alle 55-plussers in Lansingerland

Lansingerland - Doordat vaste lijndiensten binnen Lansingerland zijn opgeheven weten veel senioren, zeker zij die buiten de dorpskernen wonen, niet hoe ze in bijvoorbeeld de dorpskernen dan wel bij de dokter etc., kunnen komen. (meer)

Levensgevaarlijk om op deze manier op weg te gaan

Foto<br />Ruiten, maar ook spiegels moeten goed schoon zijn
als u wegrijdt met de auto.


Lansingerland - In de komende tijd krijgen we weer te maken met temperaturen onder nul. Dit betekent dat autoruiten weer bevriezen. (meer)

Getuigen gezocht

politie

Bleiswijk – Zaterdag 28 september werd rond 19.00 uur op de parkeerplaats bij supermarkt Lidl aan de Hoefweg een personenauto beschadigd. (meer)

Nominatie voor Stichting StopGeluidsoverlastHSL

Lansingerland - De Stichting StopGeluidsoverlastHSL is genomineerd voor de Gouden Decibel Award 2013 in de categorie 'Actiegroepen'. Deze 'award' is een initiatief van de Stichting Innonoise en de Nederlandse Stichting Geluidshinder. (meer)

Ruim 600 kinderen aan de start van de 27ste Besosloop

Foto
Het startsein klonk om klokslag half zeven; waarna er
een uur rondjes gelopen of gerend konden worden voor het
goede doel.


Bergschenhoek – Ruim zeshonderd kinderen liepen woensdagavond 2 oktober mee met de inmiddels voor de 27e keer georganiseerde Besosloop in Bergschenhoek. (meer)

Stichting Zwerfkatten Rijnmond houdt open dag

Lansingerland/Rotterdam - De liefdevolle zorgen en hun liefde voor dieren, in dit geval katten, door directie en vrijwilligers van Stichting Zwerfkatten Rijnmond hebben er voor gezorgd dat de stichting inmiddels tien jaar bestaat. Op zondag 13 oktober houdt ze van 11.00 tot 16.30 uur een open dag aan de Anthonetta Kuijlstraat 81 in Rotterdam met tal van leuke activiteiten. (meer)

Wethouder Van Dijk: “Er is niet gespeculeerd op gronden”

Foto
Wethouder Marc van Dijk.

Lansingerland – Donderdag presenteerde het college van b. en w. van Lansingerland de begroting 2014 onder de titel ‘Gemeente werkt aan financieel herstel’. (meer)

Getuigen/dader gezocht

Bleiswijk - Op dinsdag 3 september jl. reed een 15-jarige jongen rond 08.30 uur op het fietspad van de Landscheiding ter hoogte van de afslag Anthuriumweg richting Zoetermeer naar school. (meer)

Gaat de kar op zondag vol of blijft hij leeg

Foto
Voor- en tegenstanders van de zondagsrust kwamen
bijeen in de raadzaal om onder leiding van Gert van ’t
Hof met elkaar van gedachte te wisselen over de
zondagopenstelling voor winkels.


Lansingerland – De meningen waren dinsdagavond 24 september verdeeld tijdens het door de gemeente Lansingerland georganiseerde Lagerhuisdebat over de zondagopenstelling van de winkels binnen de gemeente. (meer)

Headbangen bij metal festival Right of way

Foto
Hoe staat de organisatie er zelf bij als hun favoriete
metal band optreedt? Zo!


Berkel en Rodenrijs – De metal liefhebber kon zijn hart ophalen afgelopen zaterdag bij de ‘Rotonde: Right of way’. Veelal gekleed in een shirt met bandopdruk en stoere kisten als schoeisel, werd er aan headbangen en moshen gedaan op het ritme van death metal, black metal en heavy metal. (meer)

Berkel Centrum straalt

Foto nr. 1
Fraaie herenmode, getoond op de catwalk in
Berkel Centrum.


Berkel en Rodenrijs – Het had niet mooier gekund; een zaterdag met een proeverij en een groots mode event en dat allemaal op een zonovergoten dag aan het begin van een herfst- en winterseizoen! Honderden bezoekers van Berkel Centrum genoten zaterdag 28 september van het Mode Lifestyle Event en de activiteiten die daarbij werden georganiseerd. (meer)

Onderscheiding Ridder van de Weg voor Jan van den Bulk

Foto
Diamanten Ridder van de Weg 2013 Jan van den Bulk,
samen met echtgenote Grada en Gerard Kemkes.


Berkel en Rodenrijs/Bergschenhoek - Hoofdcoach van de TVM schaatsploeg, Gerard Kemkers heeft op zaterdag 28 september aan vrachtwagenchauffeurs de onderscheidingen als Ridder van de Weg uitgereikt. (meer)

Bridge in de kas op unieke locatie

Foto
De unieke laagdrempelige en recreatieve bridgedag
in de kas staat gepland voor zaterdag 9 november.
De inschrijving is inmiddels geopend.


Bleiswijk – De Rotaryclub De Rottemeren organiseert op zaterdag 9 november voor de veertiende keer de unieke Bridgedrive in de kas van Bunnik Plants te Bleiswijk. (meer)

Humanitas Lansingerland start vierde project: Tandem

Foto
Vrijwilligers kunnen zich aanmelden bij Jacqueline
Henskens.


Lansingerland - Humanitas Lansingerland is gestart met een vierde project: Humanitas Tandem Lansingerland, afgekort naar Tandem. Coördinator van dit project is Jacqueline Henskens. (meer)

Berkel en Rodenrijs

Koffietijd Vrouwen van Nu
Berkel en Rodenrijs - Donderdag 3 oktober is het weer koffietijd bij de Vrouwen van Nu, afd. Berkel en Rodenrijs. (meer)

Bergschenhoek

Bingo in ‘t Schooltje
Bergschenhoek - Op vrijdag 4 oktober wordt in buurthuis 't Schooltje, Rottekade 83, weer een bingo gehouden. Riet heeft weer haar best gedaan om mooie prijzen te kopen. (meer)

Bleiswijk

Ophalen oud papier
Bleiswijk – In Bleiswijk wordt iedere eerste donderdagavond van de maand oud papier opgehaald. De opbrengsten hiervan komen ten goede aan hockeyvereniging HVB en peuterspeelzaal De Peuterhoek. (meer)

Regio

Moeders voor Moeders
Lansingerland - Net zwanger? Dan kun je je geluk delen. Veel vrouwen worden zwanger als jij helpt. Aanmelden of informatie: tel. 0800 0228070 of Hanneke Beijersbergen, tel. 015 – 369 82 63. Bezoek ook eens de website: www.moedersvoormoeders.nl .

Postzegelbeurs
Zoetermeer/Lansingerland - Op zaterdag 5 oktober organiseert de ZuidHollandse vereniging van Postzegelverzamelaars van 13.00-16.00 uur een postzegelbeurs in buurtruimte Buytenrode, César Franckrode 60 te Zoetermeer. (meer)

De Kieviten organiseert DeruNed Rottemerenloop en Rottedrevenwandeltocht

Bleiswijk - Voor wie houdt van rust, natuur, buitenlucht en beweging is zondag 6 oktober dé ideale gelegenheid mee te doen aan de jaarlijkse DeruNed Rottemerenloop en de Rottedrevenwandeltocht, georganiseerd door De Kieviten in Bleiswijk. (meer)

Maense legt Berkel op de pijnbank

Berkel en Rodenrijs – De hoge verwachtingen voor CVV Berkel na de voortvarende competitiestart zijn wreed verstoord. Tegen het bezoekende Maense kwamen de mankementen aan het licht. Verdedigend was het een chaos met persoonlijke fouten. (meer)

Voetbalprogramma voor het weekeinde

Zaterdag:
BVCB – Aalsmeer
14.30 uur
Maense – Soccer Boys
Hermandad – Berkel
Berkel (VR) – Delta Sport
15.00 uur

Zondag:
TOGB – SJC
14.00 uur

Voetbal

Rijnvogels–BVCB: 4-0
Katwijk/Bergschenhoek - Met slechts één schamel puntje uit vier wedstrijden in de bagage, reisde BVCB af naar Katwijk aan de Rijn waar de huidige koploper in de 1e klasse B, FC Rijnvogels, wachtte. Na de eerste twee wedstrijden van de competitie te hebben verloren, meende trainer Edwin Vurens te moeten ingrijpen. In de defensie werd Nick Mahieu daar het slachtoffer van. Omdat de verdediging vorige week tegen het sterke Swift “de nul” wist te houden, liet Vurens diezelfde verdediging starten. Behalve Mahieu begonnen ook Abdelhak Ouled Said en Robin Monsma op de bank.
Oftewel, een trio oer-BVCB-ers kwam even niet voor in de plannen van de BVCB-trainer. Omdat BVCB verzuimde het duel aan te gaan bij een dalende bal in de middencirkel na een trap van doelman Mark Gaerthe, kon Pieter van de Breggen (ex-CVV Berkel) makkelijk aannemen en door het hart van de Hoekse defensie zijn een medespeler aanspelen,1-0. Aan het tweede Katwijkse doelpunt ging balverlies op het middenveld van De Kock vooraf en dat was deze middag dodelijk. Zeker als Van der Breggen in balbezit komt, want die weet bliksemsnel steeds een medespeler te vinden. Dit keer liet hij Martin Onderwater vertrekken richting Gaerthe,2-0. De wedstrijd is op dat moment amper tien minuten oud. Vlak voor het verstrijken van het eerste half uur kreeg Huub van Heijningen onverwachts een goede mogelijkheid om iets terug te doen, maar hij wist hier niet goed raad mee. Opnieuw was het Yousef de Kock die onbedoeld een tegentreffer inluidde door zich naar binnen komend op het middenveld vast te lopen in het Katwijkse fuik van twee man. Wederom was het Van der Breggen die razendsnel wist om te schakelen en op rechts Onderwater kon wegsturen. Achtervolgd door Elton de Morais Lima ging Onderwater de zestien in op weg naar Gaerthe. De Morais Lima kon niet anders dan zijn tegenstander onreglementair af te stoppen. Het betekende een strafschop en een rode kaart van de goed leidende scheidsrechter Augustin, 3-0 door Mitchel Beyersbergen. Nog voor het rustsignaal zou klinken, kon Rijnvogels de 4-0, tevens eindstand, aantekenen.

Alphense Boys – TOGB: 5-1
Alphen a/d Rijn/Berkel en Rodenrijs - Zaterdag werd de vierde wedstrijd van het seizoen door TOGB afgewerkt in Alphen aan de Rijn. Opponent het door de KNVB teruggezette Alphense Boys. Vanwege de door de KNVB opgelegde straf, waarvan het terugzetten naar de eerste klasse en het spelen van twee thuiswedstrijden zonder publiek deel uitmaken, werd uitgeweken naar de zaterdagavond. Zo kon Alphense Boys in ieder geval spelen op het eigen terrein. Nadat de hekken op 19.45 uur op slot waren gedaan, werd er om 20.00 uur door scheidsrechter Wiemer gefloten voor het begin. Alphense Boys, het team heeft de potentie om in de topklasse te spelen, liet in de eerste helft weinig ruimte voor TOGB om te voetballen en schroefde de druk flink op. Mark Smith groeide in de loop van de eerste helft uit tot een bijna onneembare vesting. Bijna, want in de veertigste minuut werd hij bij een vloeiende aanval van de thuisploeg van dichtbij gepasseerd, 1-0. Na de thee stond er een ander TOGB. Een team dat gedreven was en op zoek ging naar de gelijkmaker. Vijf minuten na rust volgde de eerste corner voor TOGB. Direct gevolgd door nummer twee en drie. Glenn van der Burg trapte de derde corner perfect bij de eerste paal en gaf Mourits de mogelijkheid om de gelijkmaker binnen te knikken, 1-1. Even was TOGB gelijkwaardig aan Alphense Boys, maar kwam gedurende deze periode toch weer op achterstand.
Een droge knal van de aanvallende middenvelder van Alphense Boys zette de 2- 1 op het scorebord. Een minuut later werd Mourits binnen het strafschopgebied onderuit getrokken. Vanaf de zijkant leek het een strafschop, maar vanuit de lijn van de scheidsrechter was dit niet duidelijk. Scheidsrechter Wiemer liet doorspelen, onder luid protest van TOGB. Rudy Banfer kreeg voor het te nadrukkelijk protesteren geel. Vanaf het niet toekennen van de strafschop aan TOGB kantelde de wedstrijd.
Alphense Boys zette een tandje bij, speelde de TOGB verdediging steeds vaker uit elkaar en het was wachten op de 3-1. De spits van Alphense Boys kon vrijuit inkoppen. Twee minuten later werd het 4-1 en de 5-1.

Soccer Boys-Gouda: 5-0
Bleiswijk - Het vlaggenschip van Soccer Boys wist zaterdag met forse cijfers te winnen van het vorig jaar uit de tweede klasse gedegradeerde SV Gouda. Na vijf minuten zette centrale verdediger Martijn Helmendach zijn ploeg op voorsprong. Een knap afstandsschot bleek te machtig voor de Goudse doelman. Na wat kansen over en weer was het weer Helmendach die zijn tweede van de middag binnenkopte. Uit een corner van Stefan van den Berg was de centrale verdediger alert en kon zodoende vrij eenvoudig de 2-0 laten aantekenen. Na rust controleerde Soccer Boys de wedstrijd en het wachten was op de 3-0. Het was opnieuw Martijn Helmendach die hierbij betrokken was. Zijn lange bal werd slecht verwerkt door de Goudse defensie, waar Rick Ammerlaan dankbaar gebruik van maakte door de bal snoeihard in de verre hoek te volleren. Na een steekpass van de gretig spelende Aziz Benchamach was het Laurens van der Laan die met rechts de bal langs de keeper wist te krijgen en zodoende de thuisploeg op een meer dan verdiende 4-0 voorsprong bracht. De bezoekers probeerden met een klein slotoffensief nog een eretreffer te forceren, maar na de onderschepping achterin werd met een mooie steekpass Cor van Egmond volledig vrij voor de doelman gezet door Van der Laan. De spits omspeelde de doelman waarna hij de bal in het lege doel kon schuiven en de eindstand op 5-0 bepaalde.

AZSV-CVV Berkel: 0-1 (VR)
Berkel en Rodenrijs – Het eerste damesteam van CVV trof zaterdag in de verre uitwedstrijd in Aalten tegenstander AZSV. Een nieuwkomer in de 1e klasse A, dus een onbekende tegenstander. Met op het veld een goed spelend Berkel dat de wedstrijd redelijk domineerde en liet zien dat het niet alleen voor het mooie weer kwam. Berkel kreeg kansen, maar moest alert blijven, want ook de thuisclub wilde voetballen en punten pakken. Het was Lindy Hogedoorn die Berkel verdiend op een 0-1 voorsprong bracht die vervolgens niet meer uit handen werd gegeven. Berkel staat met zeven uit vier op de 6e plaats en krijgt zaterdag Delta Sports'95 uit Houten op bezoek.

Zaalvoetbal

FSG-BVCB: 6-7
Bergschenhoek - BVCB/Van Es had vrijdagavond een verre uitwedstrijd voor de boeg in het Limburgse Sittard. FSG was de tegenstander. Na een goed geplaatst schot kwam BVCB op 1-0 achterstand, maar niet lang erna was het Mounir die de bal aan Ayoub mee gaf die direct de bal hard in de hoek punterde; 1-1! Snel erna viel de 2-1, maar de mannen van Marvin Koster bleven door vechten. Dat resulteerde al snel in een treffer van Mounir; hij slalomde door de verdediging en frummelde zich langs de keeper; 2-2. Beide ploegen wisten voor rust elk nog een punt aan de stand toe te voegen. De tweede helft begon BVCB ongeconcentreerd. Dat resulteerde heel snel in een 4-3 en 5-3 van de thuisploeg. De strijd kwam terug en al snel viel aansluitingstreffer door een ijzersterk spelende Faisel Mellah die met een goede combinatie de 5-4 maakte en vervolgens de 5-5 door een bijna identieke goal. BVCB was weer helemaal terug en geloofde in de winst. Ayoub kwam de laatste 6 minuten erin voor Maroaune. Ayoub speelde met een prachtige pass direct Mounir Boukari vrij, die met het mooiste doelpunt van de avond de bal op z’n borst en daarna direct op de knie aannam en vervolgens keihard in de bovenhoek binnen knalde; 5-6. De voorsprong was een feit, maar de wedstrijd duurde nog lang. FSG had antwoord; terwijl BVCB met Mohammed el Hachioui een grote kans op de 5-7 kreeg, scoorde FSG uit de counter 6-6 en met nog maar 3 minuten te spelen. BVCB bleef zoeken naar de winnende treffer. Mohammed el Hachioui scoorde anderhalve seconde voor tijd de beslissende 6-7.

Badminton

BC Swindregt-Garage Wilgenlaan/PIP 1: 5-3
Berkel en Rodenrijs - Peter den Boer en Jan Noorlander uit het eerste team van PIP moesten zondag helaas het onderspit delven in de herendubbel. De dames Anita v.d. Bulk en Rachelle Mostert kwamen vervolgens helaas net te kort in het damesdubbel. Het enkelspel van Peter was vervolgens weer van een prima niveau en hij wist z’n ongeslagen status in het enkelspel dit seizoen vast te houden. De damesenkel van Anita was uitstekend en ook zij wist haar partij in winst om te zetten. Paul van Leeuwen kon helaas geen potten breken tegen een sterke tegenstander en ook Rachelle moest de winst aan haar tegenstander laten. De mix die Rachelle en Paul hierna samenspeelden was wel weer van een goed niveau. Ze wisten hiermee hun 100% score in de mix dit seizoen te behouden. Anita en Jan moesten het laatste punt helaas aan de tegenstander laten, waardoor een 5-3 nederlaag het eindresultaat was.
Zondag treedt het eerste team van Garage Wilgenlaan/PIP in een thuiswedstrijd aan tegen Invictus uit Waddinxveen.

Atletiek

Kieviten bij Geuzenloop
Bleiswijk - In Zoetermeer stond zondag de Geuzenloop op het programma. In een lekker zonnetje maar met een stevige wind kwamen een aantal Kieviten aan de start. Jack ’t Hoen liep de halve marathon en finishte in 1.25.54.
Richard Lelieveld liep dezelfde afstand en finishte in 1.38.24. Matthijs van der Beek en Rob Meeuwissen liepen mee bij de 5 kilometer en finishten respectievelijk in 18.43 en 29.06.

Rijk Zwaanloop
Bleiswijk - Kees Voogt nam zaterdag in ’s-Gravenzande deel aan de Rijk Zwaan loop. Hij werd 3e bij de heren 55+ op de 10EM in een tijd van 1.05.03. In het algemeen eindklassement bij de 55-plussers werd Kees eveneens derde.

Bijna dertig jaar oud bestemmingsplan nekt glastuinbouw en woonwagenkamp

Lansingerland – Het bestemmingsplan Oosteindsepolder/Warmoerziersweg blijkt flink wat haken en ogen te hebben. Zoals deze krant al eerder berichtte, zijn er schrijnende gevallen zoals de caravanstalling van Van Heijningen en Vonk. (meer)

Toestemming bouw dierenverblijf aan de Rottekade

Lansingerland - Na een lange procedure vanaf 2009 geeft de gemeente Lansingerland toch toestemming voor het bouwen van een klein dierenverblijf op het perceel Rottekade 120. (meer)

Gemeente en Stichting Stop Geluidsoverlast HSL bezorgd over nieuwe ontwikkelingen HSL

Lansingerland – Eensgezind naar buiten treden is het streven van de gemeente Lansingerland als het gaat om de HSL-problematiek. Dat lukt niet altijd, zo bleek tijdens de raadsvergadering van vorige week donderdag. (meer)

Besluit over bouw Melanchthon uitgesteld

Bleiswijk - De spanning voor Melanchthon Business School blijft nog even bestaan nu Leefbaar 3B een verzoek heeft ingediend bij het college van b. en w. om de besluitvorming over de bouw van een nieuwe vestiging nog een maand op te schorten. (meer)

Waarschuwingsactie fietsende schoolgaande jeugd

Foto
Fietsen zonder werkende verlichting is
levensgevaarlijk.


Lansingerland - Enkele weken terug is in deze krant op verzoek van de politie een bericht geplaatst om de jeugd en hun ouders aan te spreken over de veiligheid van schoolgaande jeugd op de fiets. (meer)

Gaslucht bleek rioollucht

Berkel en Rodenrijs - Vrijdag 27 september kwam rond 14.45 uur bij politie en brandweer een melding binnen van een gaslucht bij woonzorgcentrum Hergerborch. (meer)

Reuzenpompoen reist naar België

 Foto
Arie bouwde een hok om de pompoen om hem
de beschermen tegen teveel zon, regen en wind.


Bergschenhoek – Hij lijkt besmet met het ‘pompoenenvirus’, want ook dit jaar heeft Arie van Dijk het weer voor elkaar. (meer)

De Klimophoeve rent voor goed onderwijs aan kansarme kinderen

Foto
Frans Weisglas gaf het startsein voor de sponsorloop.

Bleiswijk – De Rotterdamse Vereniging voor Katholiek Onderwijs, waar onder andere 55 basisscholen in de regio Rotterdam bij zijn aangesloten waaronder De Klimophoeve uit Bleiswijk, bestaat dit jaar 140 jaar. (meer)

Alcoholcontrole

Berkel en Rodenrijs – Zondag 22 september werden rond kwart voor acht ’s ochtends op de provinciale weg N471 zestien autobestuurders op alcoholgebruik gecontroleerd. Eén bestuurder is aangehouden, omdat hij te veel gedronken had. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Mogelijke voorverkenning

Bergschenhoek – Op vrijdag 27 september werd door meerdere bewoners van het Eiberplein een stukje schilderplakband op de sloten van hun woning aangetroffen. Mogelijk is dit gedaan door potentiële inbrekers die proberen na te gaan of de woning bewoond is. Blijft het plakband langere tijd zitten dan zijn de bewoners mogelijk niet thuis gekomen.

Oostlanddag met als thema: Het Nieuwe Ondernemen

Foto
Mathijs Bouman, bekend van RTL-Z, verzorgt de
presentatie.


Oostland - De vijfde Oostlanddag staat voor de deur. Op donderdag 3 oktober zijn alle Oostlandse (Pijnacker-Nootdorp en Lansingerland) weer van harte welkom in het Van der Valk Hotel Nootdorp. (meer)
Copyright © Nieuws- en advertentieblad De Heraut 2015 | Design by De Heraut