Archief - Nieuwsblad De Heraut

Postadres:

Postbus 43

2650 AA, Berkel en Rodenrijs

Tel: 010 - 511 88 92

Fax: 010 - 511 48 65

Tv-kok Pierre Wind bezoekt Wolfert PRO

Foto
Na afloop van het ondertekenen van het leescontract
volgde een smaakproef. Twee leerlingen met een flinke
dosis lef durfde de test van tv-kok Pierre Wind aan.
Wortels, prei en zelfs pepers werden geproefd.


Bergschenhoek – Drie boeken lezen in zes maanden tijd: de leerlingen van vmbo school Wolfert PRO gaan de weddenschap aan. Samen met de rest van de vmbo-scholen van Nederland. (meer)

De hele familie geniet mee van uniek Straattheater

Foto
Genieten van spannende en leuke acts; dat kon
zaterdag in het centrum van Bergschenhoek met het
jaarlijkse Straattheater.


Bergschenhoek - De vijftiende editie van het Hoekse Straattheater werd er weer een die de kinderen niet snel zullen vergeten. Zaterdag 21 september was het centrum van Bergschenhoek het domein van de kinderen, maar ook van artiesten die tal van acts presenteerden. (meer)

Recordopbrengst voor Bleiswijkse Najaarsmarkt

Foto
Veel spullen die van eigenaar wisselden tijdens
de Najaarsmarkt, maar ook veel onderhandeling
over de prijs.


Bleiswijk – Mede dankzij de inzet van talloze vrijwilligers en de donaties (in geld en producten) van de lokale middenstand heeft de Bleiswijkse Najaarsmarkt zaterdag 21 september een record dagopbrengst van ¤ 23.000,- kunnen realiseren. (meer)

De Kleihoogt werd ontdekt; en hoe!

Foto nr. 1
Na de opening – het doorknippen van een groot
doek dat voor de entree van Hoeve Cornelia en
De Hichte was gespannen – kon men er een kijkje
gaan nemen.


Berkel en Rodenrijs – Een initiatief van enkele bewoners langs de Kleihoogt leverde zondag 22 september een dag op die men niet snel zal vergeten. Met als slogan ‘Ontdek de Kleihoogt’ werd een open dag gehouden die door honderden mensen werd bezocht. (meer)

Nieuwe bankjes voor De Tuinen en Huize Sint Petrus

Foto nr. 1
Lucia de Jong (rechts) droeg het bankje over aan
De Tuinen.


Lansingerland - In 2012 vierde Van Lanschot zijn 275-jarig bestaan. De bank is niet alleen de oudste onafhankelijke bank van Nederland en België, maar ook een van de oudste financiële instellingen ter wereld. (meer)

Bleiswijkse Oldtimerrit groot succes

Foto
Een prachtige tocht door de polders van Zuid-Holland.

Bleiswijk – Op 1 september werd voor de tiende keer de bromfiets oldtimertoertocht verreden met start en aankomst op de parkeerplaats bij ‘t Zeeltje in Bleiswijk. Het was een prachtige rit! (meer)

Ondernemend 3B te gast bij Houweling en Kars advocaten

Foto
Netwerken in een mooie ambiance en ongedwongen
sfeer.


Lansingerland - Maandagavond 9 september was Houweling & Kars Advocaten te Bleiswijk gastheer tijdens een bijeenkomst van Ondernemend 3B. (meer)

Elk land heeft de regering die het verdient

Foto
Het panel tijdens het Miljoenenontbijt van
VNO-NCW.


Oostland – Met als centraal thema ‘Wie bepaalt de toekomst van Nederland; de politiek of de ondernemer?’ organiseerde VNO-NCW de dag na Prinsjesdag op woensdagochtend 18 september weer haar vroege Miljoenenontbijt. (meer)

Berkel en Rodenrijs

Ophalen oud papier
Berkel en Rodenrijs – Elke vierde donderdagavond van de maand wordt in Berkel en Rodenrijs oud papier opgehaald, dit keer op donderdag 26 september. (meer)

Bergschenhoek

In Touch’ vrouwen-Bijbelkring
Bergschenhoek - Elke twee weken op dinsdagochtend, en soms op een avond, komen zo’n 60 vrouwen samen. Samen zingen en luisteren naar een onderwerp om bij stil te staan en wat men als christen bemoedigt in het dagelijks leven. De ochtenden zijn bedoeld voor alle vrouwen, ongeacht leeftijd of kerkelijke achtergrond. (meer)

Bleiswijk

Kledingbeurs
Bleiswijk - Zaterdag 28 september, 09.00–12.00 uur, is de tweedehandskinderkledingbeurs Bleiswijk in het Sport- en Recreatiecentrum Rottemeren, Kooilaan 1a. Inleveren van schone en actuele najaars- en winterkleding vanaf maat 86 en compleet speelgoed kan (gelabeld: prijs en maat!) op donderdag van 19.30-20.30 uur en vrijdag van 09.00–12.00 uur.
Minimumprijs ¤ 0,50. (meer)

Regio

Jeu de boules 3B-Sociaal Belang
Lansingerland - Van april t/m oktober wordt iedere maandag van 14.00 tot 17.00 uur jeu de boules gespeeld op de banen van Tafeltennisvereniging TOGB op sportpark Het Hoge Land in Berkel en Rodenrijs. (meer)

Wethouder Van Dijk: “Afvalscheiding is een kwestie van opvoeden”

Lansingerland – In onze gemeente scheidt 46 procent hun afval, terwijl het landelijk gemiddelde op 56 procent ligt. Wij betalen in een 1- persoonshuishouden ¤ 302 aan afvalstoffenheffing en in een meerpersoonshuishouden ¤ 377. (meer)

Regels of coulance

Lansingerland – Caravanstalling Vonk stond de gemeente toe om 700 meter leiding door hun bedrijf te laten lopen in ruil voor een klein bedrag en het stallen van caravans in de kassen. Maar door het niet zwart op wit laten vastleggen zit Vonk, na bijna 20 jaar, in de penarie. (meer)

D66: “Lagerhuisdebat over zondagopenstelling is goed voor Lansingerland”

Lansingerland – Vanavond begint om 20.00 uur een Lagerhuisdebat over het op zondag openstellen van de winkels in Lansingerland. (meer)

1962 euro voor Hospice Lansingerland: Een half uur lopen maakt voor een mooi bedrag

Foto
Voorafgaand aan de loop verzorgde Omar van
Welzenis een warming-up.


Lansingerland – Ongeduldig stonde ze te trappelen. De bijna zestig jeugdige lopers voor de sponsorloop van de Vrienden van Berkel. Dit deze keer in samenwerking met zwembad De Windas en de stichting Vrienden van Hospice Lansingerland. (meer)

BVCB koestert de nul tegen het bezoekende Swift

Foto
BVCB–aanvoerder Huub van Heijningen in duel met
Marcel van Aken van Swift. Ook Van Heijningen kon
zaterdag geen potten breken. Foto: Rob Weeda.


Bergschenhoek – Na twee nederlagen mocht BVCB niet een derde keer de punten aan de tegenstander laten, zo was het devies. Slachtoffer van deze strijdwijze was het bezoekende Swift uit Amsterdam. (meer)

Voetbal

TOGB–PFC: 2-1
Berkel en Rodenrijs - Een op zich aantrekkelijke wedstrijd tussen de beide eersteklassers. De wedstrijd was nog geen vijf minuten oud toen TOGB al op een voorsprong stond. Jim Havenaar werd in het strafschopgebied neergelegd en mocht vanaf elfmeter het vonnis voltrekken. Havenaar deed zich in deze fase van de wedstrijd al eerder gelden toen hij na twee minuten met een uitstekende pas Glenn den Uijl voor de bezoekende doelman wist te zetten.
Deze sprong echter heel erg slordig met deze mogelijkheid om. In het eerste kwartier kreeg TOGB nog twee riante kansen toen Daley Hilkemeijer de ver voor zijn doel staande doelman Wilfred Poseij bijna wist te verrassen.
Steven Treurniet, de aanvoerder van TOGB die deze wedstrijd in het centrum van de verdediging stond, zag nog een inzet van hem van de doellijn gehaald. Een niet onhoudbaar schot van de beste speler van PFC, Arie Bravenboer betekende in het vervolg de gelijkmaker voor de ploeg uit Geervliet die ook overweegt in de toekomst zijn wedstrijden op zaterdag te gaan spelen in de zaterdagcompetitie na een fusie met Bernisse. Hilkemeijer kreeg op slag van rust twee mogelijkheden om de wedstrijd al in een vroege fase op slot te gooien. Jim Havenaar en Glenn van den Burg waren toen de aangevers.
Jim Havenaar zou ook de tweede helft betrokken zijn bij het doelpunt van de thuisclub. Uit zijn hoge voorzet kon de lange aanvalsleider Daley Hilkemeijer raak koppen, 2-1.
Hoewel PFC steeds ook wel dreigend bleef was het overwicht wat de kansen betreft ruimschoots in het voordeel van de ploeg van TOGB-trainer Corné van Doorn. Na nog een goede redding van TOGB doelman Mark Smith op een kopbal van Patrick Pot, ja de zoon van, zou TOGB nog voldoende kansen krijgen op meer doelpunten. Invaller Tim Mourits, tweemaal, en Dane Oost waren niet gelukkig in de afwerking.


Berkel-Rijnvogels: 2-3 (VR)
Berkel en Rodenrijs – Zaterdag vanaf het eerste fluitsignaal een gedreven Berkel dat prima van start ging en met goed voetbal de tegenstander onder druk zette en kansen kreeg. Binnen het kwartier kwam de beloning. Het was Melanie den Dulk die in de 11e en de 14e minuut wist te scoren en zo de thuisclub op een mooie 2-0 voorsprong zette. Nog voor rust verkleinde Rijnvogels de marge tot 2-1. Na rust zag men een compleet andere wedstrijd, waarbij Rijnvogels de regie bepaalde en na tien minuten met 2-3 voorstond.
Vanaf dat moment ging Berkel 1 op 1 spelen, maar de gasten hielden stand en wonnen. Zaterdag proberen de dames revanche te nemen als ze op bezoek gaan bij nieuwkomer AZSV.


Floreant-Soccer Boys: 1-3
Bleiswijk - In een gelijk opgaand duel met de Boskoopse hekkensluiter Floreant heeft Soccer Boys met enig fortuin de eerste overwinning van het seizoen over de streep getrokken. Aan beide kanten werden de kansen in eerste instantie niet afgemaakt waardoor het lang spannend bleef, maar door doelpunten van Helmendach (strafschop), Ammerlaan en Van de Ruijtenbeek ging Soccer Boys uiteindelijk met de punten in de tas naar Bleiswijk terug.

De Bleiswijkers kwamen, dankzij een cadeautje van de overigens goed
leidende scheidsrechter op voorsprong. Van der Laan werd op de rand van het strafschopgebied neergehaald door de linkshalf, en kreeg tot ieders verbazing geen vrije trap maar een penalty. Dit buitenkansje werd door Soccer Boys koelbloedig verzilverd. Direct na rust viel de bal na een knappe actie voor de voeten van de geheel vrijstaande spits, die oog in oog met Heintjes geen fout maakte, 1-1. In een rommelig laatste half uur kregen beide ploegen goede kansen, maar uiteindelijk bleek Soccer Boys de meest doortastende ploeg. De weifelende doelman kwam er maar half uit bij een hoge bal in de zestien meter, toen Rick Ammerlaan zich er handig tussen gooide en met zijn hoofd de bal over de onfortuinlijke doelman heen kopte, 1-2.
In de slotfase werd het zelfs nog 1-3 toen een lange bal van Helmendach knap werd teruggelegd door van Egmond op de naar binnengekomen van de Ruijtenbeek. Met zijn sterke linker maakte van Ruijtenbeek aan alle onzekerheid een einde en schoot zijn ploeg in veilige haven.


Gouda–CVV Berkel: 5–5
Berkel en Rodenrijs - Jan van der Lugt, Frans Krijtenburg, Rick Dekker, Erwin van der Stoep en Vincent Wiersema stonden niet op het wedstrijdformulier, maar het deerde Berkel niets. Brutaal greep de ploeg het initiatief in het begin van de wedstrijd. Gouda kon er in deze fase weinig tegenover stellen, maar toonde wel aan over een zeer gevaarlijke voorhoede te beschikken. Aan Berkelzijde speelde de jongste Van der Velden (Freek, red.) weer een puike wedstrijd, die hij al na ruim 10 minuten bekroonde met een schitterende treffer. Naar binnen komend draaide hij de bal fraai in de verre kruising, 0–1. Vervolgens liet Floris de Jong van zich horen door zeer attent een kopbal op de lat van Joey Lems binnen te tikken, 0–2. Berkel leek op rozen te zitten, maar Gouda herpakte zich.
Onder aanvoering van de sterke voorhoede werd Berkel in de verdediging gedrongen. Scheidsrechter De Groot hielp een handje door de bal op de stip te deponeren. Beheerst schoot spits Van Offeren binnen en stond het 1–2.
Berkel wankelde en moest ook de gelijkmaker toestaan, nadat een scherpe voorzet werd binnengekopt, 2–2. Vlak voor het rustsignaal maakte Joey Lems de 2–3. Na de thee leek Berkel de wedstrijd definitief naar zich toe te trekken toen Floris de Jong alleen op de keeper afging en tekende voor 2–4.
Met een fraaie steekpass zette Luke Zuijderwijk even later zijn ploegmaat voor de keeper en Van der Velden bleef koel, 2–5. De wedstrijd leek gespeeld. Wissels aan beide kanten zorgden weer voor wat vuur. Berkel probeerde de genadeklap uit te delen, maar Freek van der Velden en Lennard Kennepohl troffen helaas geen doel. Uit het niets werd een slippertje in de verdediging Berkel fataal. Na een lange bal kon Gouda 3–5 scoren. Een tweede misverstand betekende 4–5. Het was uiteindelijk te danken aan leidsman De Groot, die een heel licht vergrijp erg zwaar strafte met een tweede strafschop, dat spits Hoogstraten van Gouda voor 5–5 tekende.

Badminton

Garage Wilgenlaan/PIP 1 - BV Ribad: 5-3
Berkel en Rodenrijs - In de herendubbel wisten Peter den Boer en Jan Noorlander in een lange driesetter het eerste punt op het scorebord te krijgen. De damesdubbel, bestaande uit Anita v.d. Bulk en Sandra Kerkvliet, volgde dit voorbeeld en won knap hun wedstrijd. Vervolgens mocht Peter aan de bak in het enkelspel; hij wist zich langs een sterke tegenstander te knokken met goed en verzorgd spel. Ook Anita speelde een puike single en zorgde ervoor dat er halverwege een 4-0 tussenstand op het wedstrijdformulier kon worden genoteerd. Paul van Leeuwen kwam helaas tekort in zijn enkelspelpartij en moest het eerste verliespunt laten noteren. Rachelle Mostert speelde een bijzonder sterke wedstrijd, maar trok in een spannende wedstrijd, na drie lange sets, helaas aan het kortste eind. Al met al zal het een kwestie van tijd zijn voordat Rachelle en Paul hun eerste punten in het enkelspel zullen gaan pakken. Sandra en Jan moesten vervolgens het laatste punt aan de tegenstander laten, waardoor er met een 5-3 overwinning van de baan kon worden gestapt.

Wielrennen

Tim juicht in Heerlen
Bergschenhoek - Tim van der Poel won zondag 22 september het Klimcriterium Heerlen / Molenberg, een wielerwedstrijd over 45 km met in het kader van de Klimmerstrofee 22 keer de beklimming van de Molenberg. Halfkoers ontstond er een kopgroep van vijftien renners waaronder Tim. Na diverse vluchtpogingen die Tim controleerde, reed de kopgroep de laatste ronde in.
Bij de laatste beklimming leidde de Hoeksenaar. Die stond hij niet meer af.
Hij won de wedstrijd overtuigend.

Atletiek

Uitslagen De Kieviten
Bleiswijk - Enkele Kieviten kwamen zondag aan de start bij een wedstrijd.
In Den Haag stond de Vredesloop op het programma. Hans Koster en Rob Meeuwissen kwamen in actie op de 10 kilometer. Hans finishte in 52.50 en Rob in 1.01.00. Anita Kreukniet koos voor de marathon en finishte na 4 uur, 39 minuten en 36 seconden.
Aan de maandelijkse Dobbeloop tussen Pijnacker en Nootdorp werd door vier Kieviten deelgenomen. Richard Lelieveld koos voor de 15km (3 rondjes) en finishte in 1.03.04. Willem van der Kooij, Marco Medendorp en Jan de Jong kozen voor de 10km en finishten respectievelijk in 40.15, 41.13 en 45.10.

Wouter Hoppenbrouwer lijsttrekker Leefbaar 3B

Foto
Wouter Hoppenbrouwer.

Lansingerland - De goed bezochte ledenvergadering van Leefbaar 3B schaarde zich eensgezind achter de bestuursvoordracht om Wouter Hoppenbrouwer aan te wijzen als lijsttrekker van de partij bij de komende raadsverkiezing. (meer)

Concert Kees Alers en Arjan Breukhoven

Foto
Fluitist Kees Alers.

Berkel en Rodenrijs - Op zaterdag 28 september zal in de Dorpskerk een concert worden gegeven door organist en pianist Arjan Breukhoven en fluitist Kees Alers. (meer)

ACR goed voor ruim 26.000 euro

Foto
Een koopje!

Berkel en Rodenrijs – In een lange rij stonden de belangstellenden vrijdagavond al ver voor zevenen voor de deur van zalencentrum Rehoboth waar zowel vrijdagavond als zaterdag de jaarlijkse rommelmarkt werd georganiseerd. (meer)

Spectaculair Mode Lifestyle Event in Berkel Centrum

Foto
Mode Lifestyle Event met dit jaar twee shows
en een DJ Contest.


Berkel en Rodenrijs - Na het grote succes van voorgaande edities maken de winkeliers van Winkelpromenade Berkel Centrum zich ook dit jaar klaar voor het jaarlijks terugkerende Mode Lifestyle Event op zaterdag 28 september. (meer)

Verdachte persoon

Bleiswijk - Zaterdag 21 september ging de politie op zoek naar een vrouw die zich opvallend gedroeg in de omgeving van de Bergmolen. (meer)

Verwarde man

Bergschenhoek – Woensdagmiddag 18 september hield zich bij de GGZ aan de Noorderparklaan een verwarde man op die zijn ongenoegen wilde uiten tegen de hulpverleners van de GGZ. (meer)

Uitkeringsfraude

Bergschenhoek - Afgelopen week is in samenwerking met de politie door de Sociale Recherche een bewoner van Lansingerland aangehouden voor oplichting en valsheid in geschrifte. De verdachte had met behulp van onjuiste gegevens een uitkering gekregen. De Sociale Recherche van de gemeente zal de zaak verder onderzoeken.

Inbraak woning tijdens vakantie

Berkel en Rodenrijs – In de periode tussen 13 en 18 september is ingebroken in een woning in de Oranjestraat. De woning werd doorzocht en er werd een kleine muntverzameling gestolen. De bewoners waren tijdens de inbraak op vakantie.

Inbraak winkel

Bergschenhoek - Vrijdag 20 september werd rond drie uur ’s nachts ingebroken in een supermarkt aan de Vlashoeck. Met behulp van een breekijzer bleken de schuifdeuren van de winkel te zijn geforceerd. Er werd een grote hoeveelheid rookwaren weggenomen.

Diefstal auto

Bergschenhoek - In de nacht van vrijdag 20 op zaterdag 21 september werd vanaf de Gorterlaan een blauwe Volkswagen Golf, kenteken 78-RPP-8, ontvreemd.

Record aantal deelnemers bij Rabobank Sponsorfietstocht

Foto
Ook het evenement ‘Ontdek de Kleihoogt’ werd
door de Rabobankfietstocht aan gedaan.


Lansingerland - De Rabobank Sponsorfietstocht heeft weer meer deelnemers getrokken dan vorig jaar. Ruim 3.500 mensen hebben afgelopen zondag de tocht gefietst. (meer)

Joost Luiten wint KLM Open

FOTO
Vreugde en opluchting bij Joost Luiten.
Foto: Nanning Barendsz.


Bleiswijk - Golfer Joost Luiten heeft in Zandvoort de KLM Open gewonnen. De Bleiswijker versloeg in een spannende play-off de Spanjaard Miguel Ángel Jiménez. (meer)

Truckertour maakt onvergetelijke indruk

Foto
Blije gezichten tijdens de jaarlijkse Truckertocht.

Berkel en Rodenrijs – Met stralende gezichten en veelal de duim omhoog zaten de bijrijders zaterdagmiddag naast ‘hun’ chauffeurs in de trucks die om klokslag twaalf uur vertrokken vanaf de Wilgenlaan voor de inmiddels voor de achttiende keer georganiseerde Truckertocht door de regio. (meer)

Succesvol Woonevent levert wachtlijst op

Foto
Het Woonevent werd feestelijk geopend.

Lansingerland – Rond de vierhonderd bezoekers brachten zaterdag 14 september een bezoekje aan het voor de eerste keer georganiseerde Woonevent in de hal van het gemeentehuis. (meer)

Eerste weekend van oktober is Kunsttoerweekend

Foto
Het merendeel van de deelnemers aan de Kunsttoer
2013 die 5 en 6 oktober hun deuren open zetten.


Lansingerland – Aan de 19de editie van de jaarlijkse Kunsttoer, ook ditmaal weer op de agenda tijdens het eerste weekend van oktober, zullen in totaal achttien beeldend kunstenaars hun medewerking verlenen. (meer)

In a Jazz Tradition trekt de stekker er uit

Foto
Tom van Giessen: “Eén keer per jaar zou een
jazzavond toch haalbaar moeten zijn?”


Bleiswijk - Het gaat hem zeer aan het hart en hij zal het heel erg gaan missen: oprichter, organisator en tevens een van de sponsors en jazzliefhebber pur sang Tom van Giessen trekt de stekker uit de stichting In a Jazz Tradition. (meer)

Symbolische sleuteloverdracht voormalige gemeentewerf Bergschenhoek

Foto
De overhandiging van de symbolische sleutel.

Bergschenhoek - Wethouder Marc van Dijk overhandigde maandagochtend 2 september een symbolische sleutel aan Piethein Stolk (PST Power B.V.), de nieuwe eigenaar van de voormalige gemeentewerf in Bergschenhoek. (meer)

Voorrang voor Right of Way 2013

Foto
De metalband Chiraw.

Berkel en Rodenrijs - Lansingerland is nog niet half bekomen van RotoRocK of het volgende festival van de Rotonde staat al weer voor de deur. (meer)

Nieuwe vrachtwagens in Bleiswijk

Foto
De LZV heeft maar liefst elf assen onder de
auto.


Bleiswijk - Sinds begin augustus rijdt er een speciale vrachtwagen in Bleiswijk. Het gaat om een Ecocombi, ook wel Langere en Zwaardere Vrachtautocombinatie of kortweg LZV genoemd. (meer)

Opnieuw blanco cheque van college?

Lansingerland Nu de Melanchthon Business School aan de Rembrandlaan uit zijn jasje groeit heeft het college van b. en w. een nieuw stuk grond aan de Merenwijk in Bleiswijk aangeboden aan het Christelijk Voorgezet Onderwijs. (meer)

Hardere stappen richting politiek Den Haag

Lansingerland - Al vier jaar ellende. Al vier jaar lang wordt het leefklimaat in Lansingerland verpest door de HSL. Bewoonster Loekie van der Horst is het zat. Maar dat geldt ook voor de raad. Edith Bal (VVD) streeft naar het gezamenlijk opstellen van een motie. (meer)

CDA vindt gehoor over Dorpsstraat

Bleiswijk - Vorig jaar zijn, na een maandenlange renovatie, onder andere de Dorpsstraat en omliggende straten in Bleiswijk opgeleverd met nieuw plaveisel. Een nieuwe bestrating met grijze en rode stenen. (meer)

Verdwijnen historie doet stof opwaaien bij ChristenUnie

Berkel en Rodenrijs - Het verdwijnen van de smederij aan de Herenstraat en de gemeentelijke monumenten aan de Rodenrijseweg 54 en 56 heeft een hoop stof doen opwaaien bij de ChristenUnie. (meer)

Soccer Boys letterlijk en figuurlijk afwezig

Bleiswijk – Slechts één punt uit de eerste twee competitiewedstrijden.
Soccer Boys moest het onderspit delven (1-2) tegen het bezoekende Reeuwijk. Op zich kan iedere ploeg dit overkomen. Echter op de manier waarop de Bleiswijkers naar een nederlaag werden gespeeld, daar zal nog menig woord over worden gesproken. (meer)

Tennisser Ruud van Meggelen bespeelt de bal als beste

Foto
De winnaars bijeen op de mat van de fraaie
golfbaan. Met in het midden met beker Ruud
van Meggelen.


Bergschenhoek – Tijdens de derde editie van het LTC Triomf Golf Open – dit jaar gehouden op donderdag 12 september – bleek, dat Ruud van Meggelen niet alleen de tennisbal, maar ook de golfbal goed weet te raken. Hij kwam als winnaar uit de bus op de Hoekse golfbaan. (meer)

Samen met Stockey krassen voor het Jeugdsportfonds

Foto
Het startsein van de kraskaartenactie voor het
Jeugdsportfonds in het clubgebouw van HBR op
sportpark Het Hoge Land.


Berkel en Rodenrijs – Bij Hockeyvereniging Berkel en Rodenrijs (HBR) werd zaterdagmiddag 14 september het startsein gegeven voor de krasactie van het Jeugdsportfonds. (meer)

Voetbalprogramma voor het weekeinde

Zaterdag:
BVCB – Swift
14.30 uur
Gouda –Berkel
Floreant – Soccer Boys
Berkel (VR.) – Rijnvogels
15.00 uur

Zondag:
TOGB – PFC
14.00 uur

Hogere kosten sportvoorziening

Lansingerland - Naast bezuinigen zal de gemeente ook de lasten gaan verhogen om haar financiële huishouding op orde te krijgen. Extra huurverhogingen van ¤ 200.000 voor de sportvoorzieningen staan al in de planning. (meer)

Nieuwe Democraten Lansingerland eist duidelijkheid

Lansingerland - Het “welles, nietes” spelletje dat is ingezet door college en raad over het rapport ‘Grondige Problemen’ van de Rekenkamer Lansingerland brengt bijna onuitwisbare schade toe aan de geloofwaardigheid van de lokale politiek, schrijft de nieuwe lokale partij Nieuwe Democraten Lansingerland in een persbericht. (meer)

Filmavond over vergeetachtigheid

Lansingerland - Op maandag 23 september vindt van 19.15 tot 21.30 uur (inloop 19.00 uur) een herhaling van de filmavond vroegsignalering vergeetachtigheid plaats. De filmavond wordt georganiseerd door de dementieketen Lansingerland. Tijdens deze avond kunnen bewoners een presentatie van de GGZ bijwonen over hoe om te gaan met vergeetachtigheid.
Daarnaast worden er filmfragmenten over dit onderwerp getoond.
Locatie: Bibliotheek Oostland, Notaris Kruytstraat 10 in Bergschenhoek. De toegang is gratis.
Wanneer mensen bij zichzelf verschijnselen van vergeetachtigheid herkennen of iemand kennen die hiermee rondloopt, dan kunnen ze deze gevoelens bespreekbaar maken. Zij worden gevraagd contact op te nemen met de huisarts of het Wmo Loket van de gemeente Lansingerland. Vooraf kunnen zij een vragenformulier invullen en meenemen naar de huisarts of het Wmo loket. Het vragenformulier staat in de folder ‘Vroegsignalering vergeetachtigheid’ en op www.lansingerland.nl/wmo. Deze folder is te verkrijgen bij alle huisartsen en lokale hulpverleners in Lansingerland en het Wmo loket in het gemeentehuis van Lansingerland.

Karate

SportsClub Sushiho
Bleiswijk - SportsClub Sushiho is een kyokushin (full contact) karateschool die in oktober vorig jaar gestart is door bondscoach Erwin Idema en zesvoudig Europees en Wereldkampioene Priscilla Lambregtse. Ze begonnen met een les in Berkel en Rodenrijs en inmiddels zijn ze tevens actief in Pijnacker. Vanaf woensdag 4 september maakte ook Bleiswijk kennis met deze sportschool. De sport is voor iedereen vanaf 6 jaar en eenieder die zin heeft mag twee gratis proeflessen meedoen. Woensdagmiddag van 17.15 tot 18.15 in sporthal Rijneveen.

Voetbal

CVV Berkel–Floreant: 4-2
Berkel en Rodenrijs - Een wedstrijd waarin de Berkelse ploeg een matige start had en waar in de eerste vijfenveertig minuten al twee doelpunten aan de ploeg uit Boskoop moest worden toegestaan. Lennard Kennephol was de eerste bij de thuisclub die wat terug kon doen voor de elf van trainer Cor den Daas. Toen iedereen dacht dat Berkel met een achterstand aan de thee zou moeten beginnen, sloeg Rick Spruijt tien seconden voor het rustsignaal toe voor de thuisclub. Berkel was de tweede helft als herboren zeker met het windvoordeel zou de ploeg een overwicht krijgen. Floreant kwam er bijna niet meer aan te pas en Berkel wist toen ook zijn meerderheid in doelpunten tot uitdrukking te brengen. Eerst was het Erwin van der Stoep die Berkel op een 3-2 voorsprong bracht en uiteindelijk was het andermaal Lennard Kennepohl die Berkel uit de eerste twee competitiewedstrijden aan de zes punten wist te helpen, 4-2. Een overtuigende overwinning van de thuisclub die het verdiende door toen beter te spelen dan de eerste vijfenveertig minuten. Al wist ook trainer Cor den Daas dat één zwaluw nog geen zomer maakt.

Kocatepe–TOGB: 2-1
Een wedstrijd waarin TOGB zich te kort zou doen bij deze Rotterdamse tegenstander. Kocatepe bleek een vaardige ploeg met individueel sterke voetballers. En daar had TOGB moeite mee. De thuisploeg kwam al na drie minuten goed weg bij een schot van Daley Hilkemeyer die door doelman Tenekeclolu goed tot hoekschop werd verwerkt. Echter het vervolg gaf een wedstrijd te zien waarin de thuisclub wel het betere van het spel had qua technische vermogen maar de kansen ook voor Kocatepe nihil waren. Wel zou scheidsrechter Briene een vlagsignaal van grensrechter Den Uijl namens TOGB negeren toen de Rotterdammers halverwege de eerste helft tot het openingsdoelpunt kwamen. Vlak voor rust kregen zowel Glenn den Uijl en Dane Oost de mogelijkheid TOGB naast Kocatepe te schieten. Uit de scrimmage voor het doel werden beide doelpoging geblokt.
Mark Smith, de doelman van TOGB, kreeg voor het naar de kleedkamer gaan nog geel van de arbiter omdat hij door bleef gaan over het openingsdoelpunt.
De tweede helft zou TOGB snel tot de gelijkmaker komen toen Hilkemeyer door de doelman van de thuisclub werd neergelegd en Jim Havenaar schoot de elfmetertrap feilloos in, 1-1. Het wed een levendig duel waarin beide ploegen kansen kregen. En waarbij de thuisclub net wat effectiever te werk zou gaan. Burak Ursan zou op snelheid door de afweer van TOGB snellen en deze solo besluiten met een daverend schot, 2-1.
In de slotfase had TOGB weinig geluk met zijn doelpogingen voor de gelijkmaker waarbij de arbiter van dienst niet verzuimde bijna een kwartier tijd bij te trekken voor het tijdrekken van de thuisclub.


BVCB–Nootdorp: 0-3
Bergschenhoek - Nootdorp was in de eerste vijfenveertig minuten tegen BVCB al de betere ploeg en legde daarin de basis voor de winst in Bergschenhoek.
John den Dulk had namens de Nootdorpers een belangrijk aandeel in deze zege. Direct vanaf het eerste fluitsignaal probeerde gastheer BVCB druk te zetten op de defensie van de Nootdorpers. De bezoekers hielden de gelederen echter goed gesloten en kregen zelfs na zo'n tien minuten spelen de eerste mogelijkheid. Na goed combinatiespel op het middenveld, werd BVCB-doelman Mark Gaerthe op de proef gesteld, die overigens weinig problemen kende met de inzet. Dat was niet het geval toen John den Dulk goed doorging op de rechterflank. Zijn voorzet werd door Rashidi Gilkes langs Mark Gaerthe gekopt: 0-1. Halverwege het eerste bedrijf maakte Elton de Moaris Lima hands op zo'n twintig meter van het BVCB-doel. John den Dulk nam plaats achter de bal. Zijn inzet verdween echter via de muur tot hoekschop. In de 37e minuut kwam BVCB gevaarlijk door en claimde een vrije trap, die echter niet werd gegeven door scheidsrechter Van Drunen. Aan de andere kant floot de leidsman wel voor een overtreding van BVCB op Ricardo Siebring. Weer nam John den Dulk plaats achter de bal. Vanaf de linkerkant kreeg hij de bal bij Siebring die voor Nootdorp de marge verdubbelde: 0-2. Met die stand mochten beide teams de kleedkamer opzoeken voor de thee.
Ook in de tweede helft startte BVCB fel, maar de gastheren konden het sv Nootdorp niet echt lastig maken. Het waren eigenlijk niet meer dan speldenprikjes die uitgedeeld werden. Toen na 25 minuten spelen John den Dulk twee man uitkapte en de stand naar 0-3 tilde, was de strijd ook gelijk beslist. BVCB kreeg nog wel een mogelijkheid de eer te redden toen Soufian Tanouti van BVCB Mohsen Mirkarimi uitkapte, maar hij zag geen kans doelman benard het nakijken te geven.
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

CVV Zwervers-CVV Berkel: 1-1 (VR)
Berkel en Rodenrijs - De vrouwen van CVV Berkel speelde in de competitiewedstrijd tegen promovendus CVV Zwervers gelijlk, 1-1. Voor Berkel scoorde Nadia Roukes. Berkel speelde een tijd met tien na rood (2x geel) van Melanie den Dulk. Voetballend was de thuisclub beter, maar qua vechtlust was de puntendeling verdiend.

Atletiek

Uitslagen 4e Aart van Hovenloop
Bleiswijk - Een week na de geslaagde eerste editie van de Oostland Halve Marathon stond de 4e Aart van Hoven in het Recreatieschap Rottemeren op het programma. De deelnemers kregen te maken met droog en zonnig weer. Bij de dames was de van een langdurige blessure herstelde Pauline van Donkelaar de snelste 43.02. Mariëlle Voormolen werd de nummer twee in een nieuw persoonlijk record 46.28. Ingrid Baggerman finishte als 3e dame 48.38.
Greet van Rijn liep ook een PR 52.54.
Bart Roefs was de snelste bij de heren: 38.04. Waldo Karbaat wist beslag te leggen op de 2e positie 38.25 en Leonard van Vliet werd net zoals bij de derde editie opnieuw 3e met zijn tijd van 38.54. Pascal Olsthoorn liep een PR en finishte in 42.46.

Badminton

Boomgaardshoek1-Garage Wilgenlaan/PIP 1: 5-3
Berkel en Rodenrijs - De eerste competitiewedstrijd van dit seizoen speelde badmintonvereniging PIP in Hoogvliet tegen Boomgaardshoek. Peter den Boer en Jan Noorlander beten in de herendubbel het spits af. Zij verloren helaas in twee sets. De damesdubbel Sandra Kerkvliet en Anita v.d. Burg knokte zich in drie spannende sets naar een knappe winst. Paul van Leeuwen debuteerde in de mannenenkel. Hij verkocht zijn huid duur, maar een gemis aan trainingsarbeid leidde tot een nipte nederlaag. Jeugdspeelster Rachelle Mostert speelde een goede single, maar kwam net tekort voor de winst.
Sandra kon in haar single geen potten breken tegen een beweeglijke tegenstandster en verloor in twee sets. Peter speelde de laatste single heel stabiel en tactisch. Tegen een sterke tegenstander won hij in twee sets. Met een 4-2 achterstand stonden alleen de mixen nog op het programma.
Rachelle en Paul speelden voor het eerst samen in competitieverband een uittekende partij. In een gelijk opgaande wedstrijd trokken ze in de derde set net aan het langste eind. De laatste mixpartij met gelegenheidsduo Anita en Jan kon dus nog voor een gelijkspel zorgen. Een gebrek aan spelroutine brak hen tegen een ingespeeld duo echter op. De 3-5 eindstand gaf een onbevredigend gevoel dat er meer mogelijk was geweest. Dat mag PIP volgend weekend in de thuiswedstrijd tegen Ribad uit Ridderkerk laten zien.

Hondensport

Kynologenclub organiseert Flyballwedstrijden
Bergschenhoek – Op zondag 22 september organiseert de Kynologenclub Rotterdam tussen 09.00 tot ca. 16.00 uur de een na laatste wedstrijd in de flyballcompetitie. Dat gebeurt op het terrein aan het Bunzingpad 1 te Bergschenhoek (entree schuin tegenover de manege Hillegersberg in het recreatiegebied langs de Grindweg). Een leuke teamsport voor mens en hond en ook erg leuk om (gratis) naar te komen kijken. Het wordt een spannende zondag, want in de competitie is nog van alles mogelijk. En spreekt het aan om er ook eens samen met de hond kennis mee te maken? Een proefles is altijd mogelijk. Voor meer informatie: kcrflyball@live.nl.

Bridgen

TV-cursus bridgen
Lansingerland - Omroep Max heeft bekend gemaakt dat de eerste les van de televisiecursus bridge op woensdagmiddag 20 november om 14.40 uur wordt uitgezonden. De cursus wordt gepresenteerd door Berkelaar Berry Westra en bestaat uit twaalf wekelijkse afleveringen van twaalf minuten. De afleveringen kunnen na de uitzending op de website van Omroep Max op elk gewenst tijdstip nogmaals bekeken worden. Eind augustus is de cursus opgenomen en degenen die de opnames gezien hebben zijn lovend over de heldere uitleg van Berry Westra. Naast het volgen van de uitzendingen kan tijdens de cursus geoefend worden op een speciale oefenwebsite. De link naar deze website zal in de eerste uitzending bekend worden gemaakt.
Veel verenigingen hebben zich bij de NBB aangemeld om de TV-cursisten op te vangen in speciale oefengroepen. Deze verenigingen zullen binnenkort worden geïnformeerd over de werving van kijkers en de ondersteuning door de NBB en de districten.
Voor meer informatie: www.bridge.nl.

Bergschenhoek

Klaverjassen
Bergschenhoek – Elke donderdag prijsklaverjassen bij Manege Lansbergen, Bergweg-Zuid 135. Aanvang 19.45 uur. Deelname kost ¤ 3,-. Inlichtingen: 06 - 51075578.

ZijActief
Bergschenhoek - Donderdag 19 september vertellen Ben van Eck en Charlotte van der Molen over het Enneagram. Maandagavond 7 oktober houdt ZijActief Utrecht de jaarlijkse ledenavond met een koninklijk tintje in Monfoort met medewerking van Butler Laurens uit Epe. Hij is werkzaam geweest als butler bij prinses Margriet. (meer)

Bleiswijk

Inloopspreekuur SeniorWeb
Bleiswijk - Het inloopspreekuur van SeniorWeb Bleisiwijk is in De Leeuwerik op 19 september, 3 en 17 oktober, 7 en 21 november en 5 december. Er zijn nog enkele plaatsen vrij op de cursus Windows 7 en fotobewerken met Picasa. (meer)

Regio

Ni-el exposeert
Bleiswijk - Van 14 september tot 5 november is in galerie Het Vijfde Seizoen in Zoetermeer een expositie te zien van de Bleiswijkse beeldend kunstenaar Ni-el, samen met schilder N. Hosseini. (meer)

Berkel en Rodenrijs

Bingo De Kievit
Berkel en Rodenrijs - Elke derde donderdag van de maand is er een bingo- avond voor volwassenen in het Kievitsnest van Speeltuin De Kievit, Wilgenlaan 5, ingang Sterrenweg. (meer)

Schoolgaande jeugd opgelet!

Foto
Met de telefoon in je hand fietsen levert gevaar
in het verkeer op.


Lansingerland - Ieder jaar wordt aan het begin van het schooljaar aandacht gevraagd voor schoolgaande jeugd. Maar niet alleen automobilisten dragen hierin een verantwoordelijkheid, ook ouders en schoolgaande kinderen en jongeren zelf. (meer)

Getuigenoproep woninginbraak Zuidersingel

politie

Berkel en Rodenrijs – Woensdag 11 september werd een bewoner van een huis aan de Zuidersingel rond kwart over vijf ’s nachts wakker van geluiden. Hij nam een kijkje en overliep in de woonkamer vier mannen die het direct op een rennen zetten. (meer)

Skatepark realiseren als aantrekkelijke plek voor iedereen

Foto
In de hal van het gemeentehuis kon men genieten van
spectaculaire dance.


Lansingerland – Het spoor van een skatepark in Lansingerland is lang, maar nu gaat het er toch echt op lijken dat het er eindelijk gaat komen. In het Annie M.G. Schmidtpark is ruimte beschikbaar voor een skatepark. (meer)

Brandweernieuws

Bleiswijk – De vrijwillige brandweer Bleiswijk is nog steeds op zoek naar mannen en vrouwen die het team willen komen versterken. Met name ook mensen die wonen en/of werken in de buurt van de kazerne zijn van harte welkom. (meer)

Diefstal auto bij inbraak

Bleiswijk - Tussen maandag 9 september en dinsdag 10 september werd er ingebroken in een woning in de Marijkelaan. De bewoners waren niet thuis.
Het slot van de deur werd vermoedelijk met behulp van een een slotentrekker geforceerd. (meer)

Inbraak tijdens vakantie

Bleiswijk – In de Sterrenlaan werd in de nacht van 9 op 10 september ingebroken in een woning terwijl de bewoners op vakantie waren. Die nacht hadden de buren iets horen vallen. Dit was vermoedelijk het geluid van de afgebroken cilinder van het slot die op de grond viel.

Gaat de mislukking van Bleizo de burger extra geld kosten?

Lansingerland - In het afgelopen week verschenen rapport van de Rekenkamer Lansingerland staan duidelijke conclusies. “Het college en de gemeenteraad hebben in 2008 op basis van onvolledige informatie, zonder marktonderzoek en onder hoge tijdsdruk besloten risicovol in Bleizo deel te nemen. (meer)

Succesvolle samenwerking ondernemers en gemeente

Foto
Van links naar rechts: Martijn van Hoogenhuijze,
Corrie van den Berg en Kees van der Helm.


Lansingerland - Volgens een structuur die voorzitter Kees van der Helm ‘hét model van de toekomst’ noemt, werken bedrijvenpark Oudeland en de gemeente Lansingerland op een effectieve manier samen in de Stichting PMBO. (meer)

Stichting Van Oldenbarnevelthoeve en verhuurder plaatsen handtekening

Foto
De handtekeningen worden gezet door v.l.n.r.
Jan Koot, Ellen Zaal (penningmeester van de stichting)
en Gerrit Koot.


Berkel en Rodenrijs – De voorbereiding was lang en inmiddels is de verbouwing begonnen, maar er moet nog heel wat vakkundig werk worden verricht voor een achttal jongvolwassenen met een ernstige beperking in 2014 de deuren kunnen openen van de unieke kleinschalige woonvorm Van Oldenbarnevelthoeve die momenteel grondig wordt gerestaureerd en aangepast aan de nieuwe bewoners. (meer)

Braderie brengt sfeer in het centrum

Foto nr. 1
Ook dit hoort bij de braderie; zelf scheppen
en kiezen wat je lekker vindt!


Berkel en Rodenrijs – “Gezellig, lekker braderieweer en weer van alles te beleven en te bekijken,” waren de opmerkingen die te beluisteren waren tijdens de zaterdag 7 september georganiseerde braderie in Berkel Centrum. (meer)

Spetterende sponsorloop Vrienden van Berkel bij zwembad De Windas

Foto
De initiatiefnemers van de sponsorloop met v.l.n.r.
Vera van Welzenis, Suzan Snels, Mieke Veldkamp, Vincent
de Beer (voorzitter Vrienden van Hospice Lansingerland)
en Daan Wassink. Niet op de foto Mark Notenboom
(Vrienden van Berkel) en Marjolein Gielis (Hospice).


Lansingerland – Na diverse keren een sponsorloop gehouden te hebben bij voetbalvereniging CVV Berkel hebben de Vrienden van Berkel, bekend als deelnemer aan de Roparun, de handen ineen geslagen met de Stichting Vrienden van het Hospice Lansingerland en met het management van zwembad De Windas. (meer)

Burgerparticipatie belangrijk voor Lansingerland

Lansingerland - Het jaar 2013 is voor de gemeente het jaar van de burgerparticipatie, maar door de bezuinigingen is er geen geld beschikbaar voor nieuwe initiatieven.

Jelle Marchand

Tal van initiatieven zijn er in Lansingerland op het gebied van burgerparticipatie. Zo maken gemeente en bewoners van de Oranjewijk in Bergschenhoek een wijkplan waarin voorstellen komen te staan over onder andere de veiligheid in de wijk. (meer)

Tablets op drie Laurentiusscholen

Foto
Werken met een tablet op de basisschool.

Berkel en Rodenrijs - In 2013 zijn de groepen 4 van de Wilgenhoek, de Kwakel en de Willibrord gestart met het gebruik van tablets van de organisatie Snappet. (meer)

Kick-off tweetalig onderwijs bij Wolfert PRO

Foto
Behalve dat deze VMBO-leerlingen van het Wolfert
PRO de helft van hun lessen in het Engels krijgen,
ontbijten ze ook met worstjes en gebakken ei met spek.


Bergschenhoek - Omdat Wolfert PRO binnen een aantal jaren een van de eerste VMBO-scholen hoopt te zijn die gecertificeerd tweetalig is, werd er bijzonder gestart. (meer)

Het gebeurt op de Kleihoogt

Foto
De bewoners van de Kleihoogt organiseren belangeloos
een evenement om jong en oud kennis te laten maken met
Groenzoom.


Berkel en Rodenrijs - Op de Kleihoogt gonst het! Er wordt druk gewerkt aan allerlei evenementen die toegankelijk zullen zijn voor een breed publiek.
Aan de Kleihoogt wonen veel ondernemende particulieren en er zijn ook eigentijdse bedrijven gevestigd. (meer)

Halve marathon Oostland voor herhaling vatbaar

Foto nr. 1
De start van de halve marathon Oostland.

Oostland – Met de start in het centrum van Pijnacker, vervolgens een halve marathon door de kernen Berkel en Rodenrijs en Bergschenhoek en de finish weer in Pijnacker werd de ABN AMRO halve marathon Oostland zondag 8 september een groot succes. (meer)

TOGB-trainer Corné van Doorn tevreden met de 1-1 deling

Foto
Corné van Doorn: “Ik kan leven met deze 1-1”.

Berkel en Rodenrijs – Tevredenheid alom bij TOGB na de toch wel onverwachte promotie na het vorig voetbalseizoen. De huidige zondag eersteklasser kwam zondag tegen het bezoekende HMSH uit Den Haag tot een 1-1 deling. (meer)

Zoveel kansen zal Berkel niet snel meer krijgen

Reeuwijk – Onder leiding van hun nieuwe oefenmeester Cor den Daas kende Berkel een voortvarende competitiestart. Op bezoek in en bij CVC Reeuwijk werd een nipte overwinning behaald, 0-1. Echter het enige minpunt bij deze verdiende overwinning was het niet benutten van de vele mogelijkheden die Berkel kreeg. (meer)

Voetbalprogramma voor het weekeinde

Zaterdag:
BVCB – Nootdorp
14.30 uur
Berkel – Floreant
14.30 uur
Soccer Boys – Reeuwijk
14.30 uur
Zwervers (VR) – Berkel

Zondag:
Kocatepe - TOGB

Voetbal

WV-HEDW – BVCB: 3-2
Amsterdam - In een min of meer gelijk opgaande strijd heeft BVCB het onderspit moeten delven tegen WV-HEDW. Met een vooral in de tweede helft grotere strijdlust wisten de Amsterdammers de volle buit binnen te halen: 3–2. In de basis van BVCB slechts één nieuw gezicht in het elftal vergeleken met vorig seizoen. Roy Eekman, afkomstig van Sportlust’46, maakte op het middenveld zijn competitiedebuut voor BVCB. Trainer Edwin Vurens had in zijn elftal ook al een plaats gereserveerd voor een tweede nieuwkomer, Sjors Lankhaar. Het noodlot sloeg echter toe in de slotfase van de laatste bekerwedstrijd tegen Deltasport. De van de Zeeuwse hoofdklasser Kloetinge afkomstige verdediger brak op ongelukkige wijze zijn kuitbeen en is voorlopig een aantal weken uit de roulatie. Tel daar de blessure van Eytan Scheimann bij op en de wegens verplichtingen in Brazilië afwezige Leonardo en het maakt duidelijk dat Vurens niet te benijden viel de afgelopen week, als het gaat om een optimaal voorbereid elftal samen te stellen.


VV Schoonhoven-Soccer Boys: 1-1
Bleiswijk - Soccer Boys is het seizoen in de 3e klasse B begonnen met een 1- 1 gelijkspel bij VV Schoonhoven. Het spel van Soccer Boys oogde opvallend fris en een goed begin van de wedstrijd betaalde zich al na tien minuten uit in een mooie treffer van Dave van der Steen. De gelegenheidslinksback Laurens van der Laan (hij speelde voor de zieke Erik van der Kaden) had een afgemeten voorzet in huis, die door Dave knap in de verre kruising werd gekopt. Na zo’n twintig minuten kroop Schoonhoven wat meer uit de schulp en trachtte het via een voorzet van de zijkant een kans te forceren. De op het oog eenvoudig te plukken voorzet ketste van de handen van doelman Steven van Aalst en op dit manier kwam Schoonhoven wel heel goedkoop aan de gelijkmaker. Soccer Boys leek iets feller uit de kleedkamer gekomen dan Schoonhoven en dat leverde vrij snel al een goede kopkans op voor opnieuw Dave van der Steen. Een voorzet van rechtsbuiten Wessel Duivesteijn vond het hoofd van de nummer tien, maar Dave kon er net niet genoeg richting aan geven. Na flink op de huid te zijn gezeten door drie spelers tegelijk liet van der Steen zich even later echter gaan en kreeg hij de enige juiste straf van de goed leidende scheidsrechter: de rode kaart. De tien Bleiswijkers hielden vrij eenvoudig stand tegen de elf van Schoonhoven.

Dames 2 CVV bekert naar 0-5
Berkel en Rodenrijs – Dames 2 van CVV trapte voor de tweede bekerwedstrijd af op het veld van Zevenhoven 2. Het team van Ronald Lamens speelde een prima wedstrijd met goed combinatie voetbal wat uiteindelijk resulteerde in een mooie 0-5 overwinning. Zaterdag om 11.00 uur wacht thuis de laatste poulewedstrijd tegen Moerkapelle.

CVV Berkel-SVS: 2-1 (VR)
Berkel en Rodenrijs – Het eerste damesteam van CVV Berkel speelde de eerste competitiewedstrijd tegen SVS. Met een rommelige eerste helft en de meeste kansen voor de gasten werd een ruststand was 0-0 bereikt. Na rust kwam SVS op voorsprong, maar Berkel kwam sterk terug. Een rode kaart voor de net ingevallen Sandra Karac werkte als doping en het team kwam verdiend op gelijke hoogte door Isabel Heinsbroek. Vlak voor tijd scoorde Lindy Hogedoorn de 2-1 en zo was de sensatie compleet op Het Hoge Land en won Berkel de wedstrijd.

Feest bij Soccer Boys
Bleiswijk – Soccer Boys organiseert zaterdag 14 september van 17.30 tot 19.00 uur ter gelegenheid van de afronding van een ingrijpende renovatie van het clubgebouw een borrel met hapjes voor alle leden. Hieraan voorafgaand speelt Zaterdag 1 haar eerste thuiswedstrijd tegen Reeuwijk.
“En ook dat is natuurlijk een mooie reden om naar de club te komen”, weet voorzitter Leo Moerman die enorm blij is met de inzet van een groot aantal vrijwilligers die de renovatie mogelijk hebben gemaakt.

Synchroonzwemmen

Kennismaken met synchroonzwemmen
Zoetermeer – Belangstellenden kunnen vier keer gratis meezwemmen bij het synchroonzwemmen van WVZ in zwembad ’t Keerpunt op woensdagmiddag van 16.30- 18.30 uur en zondag in zwembad De Veur van 11.00-13.00 uur. Eis is wel dat men twee zwemdiploma’s hebt. Zowel jongens als meisjes zijn welkom.
Informatie: secretaris.synchroonzwemmen@wvz.nl of 070-3212334.

Softbal

Regen spelbreker
Bergschenhoek - Tegenstander Sparks Haarlem 2 begon de eerste wedstrijd op het park van Orioles met een voorsprong, maar de Hoekse kwamen terug tot 5- 5. Het beslissende punt kwam niet en de wedstrijd werd met een gelijkspel afgesloten. De tweede wedstrijd ging gelijk op. In de 4e inning kwam Sparks op een 0-1 voorsprong. De regen zorgde er in de gelijkmakende 5e inning voor dat het veld blank kwam te staan en de wedstrijd bleef steken op 0-1 voor Sparks. Er kon niet meer verder worden gespeeld. Volgend weekend is de laatste wedstrijd van de competitie tegen Zuidvogels in Huizen.

Duivensport

P.V. De Vrijheid
Bergschenhoek – Zaterdag 7 september om 09.30 uur werden er 647 duiven gelost voor een wedvlucht vanuit Peronne; ze vlogen 255km met zuidwesten wind terug. De eerst aankomende duif had een snelheid van 1682 mpm. De eerste tien die binnen kwamen in de A-ploeg waren van: 1-6 Comb. van Rossum/Verweij, 2-3-10 C. Romein, 4-5-6-7-8-9 D. v.d. Vrede. De eerste tien die binnen kwamen in de B-ploeg waren van: 1-3-4-8-9 A. van Weelden, 2-6 A.
Gronsveld, 5 J. Maree, 7-10 C. Rutten.

Atletiek

4e Aart van Hovenloop
Bleiswijk - Zondag 15 september organiseert Atletiek- en Wandelvereniging De Kieviten in Bleiswijk de vierde van een serie van zes Aart van Hovenlopen in 2013. De start is om 10.00 uur bij de parkeerplaats van ’t Zeeltje aan de Kooilaan. De afstand is 10 kilometer. Voor de leden van De Kieviten telt deze wedstrijd mee voor het clubkampioenschap van 2013. Maar de Aart van Hovenloop is vooral een prestatieloop, dus ook bedoeld voor lopers die geen wedstrijdambitie hebben, maar zichzelf willen testen.
Lopers die geen lid zijn van De Kieviten, maar zich wel eens met anderen willen meten zijn van harte welkom. Gaarne ter plaatse vooraf aanmelden.
Deelname is gratis.

Vissen

Laatste competitiewedstrijd
Bleiswijk - Er blijkt volop vraag naar visvergunningen voor Bleiswijk en Bergschenhoek. Vanaf heden zijn ook bij Arie Noordhoe aan de Van Waningstraat 1 in Bleiswijk vergunningen verkrijgbaar van HSV Groot- Rotterdam. Er staat voor volgend voorjaar weer een jeugdcursus gepland, kijk maar regelmatig op de site: www.Groot-Rotterdam.nl. Zaterdag 14 september wordt de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen gevist in het Lage Bergse Bos. De hengelkeuze is vrij. Meevissen kan als men lid is van HSV Groot-Rotterdam. Graag vooraf aanmelden via de site in verband met het uitzetten van de plekken.

Berkel en Rodenrijs

Open dag circus
Berkel en Rodenrijs - Wil je ook leren lopen op een bal, leren jongleren, of rijden op een éénwielfiets? Is acrobatiek wat voor jou of wil je leren koorddansen? Voor kinderen tussen 6 en 12 jaar houdt circus Ravioli een open dag op woensdag 11 september, van 13.30 tot 14.45 uur in de Sterrenhal Wilgenlaan 5a. (meer)

Bergschenhoek

KBO soosmiddag op woensdag
Bergschenhoek - In verband met Prinsjesdag is de eerste soosmiddag na de vakantie op woensdag 18 september, 14.00 uur in de Parochiezaal achter de R.K. Kerk. De kaarten zijn geschud en de spellendoos staat klaar, als alle vaste bezoekers van de soos één nieuwkomer meebrengen wordt het extra gezellig. (meer)

Bleiswijk

Koffie/inloopochtend
Bleiswijk - Elke donderdag is er van 09.30 tot 11.30 uur in het gebouw van de gereformeerde kerk, Dorpsstraat, gelegenheid om koffie te drinken en een praatje te maken. Iedereen is van harte welkom.

Meditatieavonden
Bleiswijk - Deze maand start de meditatie/bewustzijnscursus, eenmaal per maand op donderdag van 19.30 tot 21.00 uur. (meer)

Regio

Clubmiddag 3B-Sociaal Belang
Lansingerland - Iedere donderdag organiseert de belangenvereniging een gezellige sjoel- en klaverjasmiddag in De Ark, Oranjestraat 2 te Berkel en Rodenrijs. Aanvang 14.00 uur, einde 17.00 uur. Deze middagen wordt er gespeeld in competitieverband. (meer)

Nieuwe aanpak gemeente leidt tot meer afwijzingen aanvraag uitkering

Lansingerland - In het afgelopen halfjaar hebben 171 inwoners voor het eerst een uitkering op basis van de Wet Werk en Bijstand (WWB) aangevraagd. (meer)

Commissie Ruimte bijgepraat over beheer Groenzoom

Lansingerland - Als het aan de gemeente ligt krijgen Lansingerland en Pijnacker-Nootdorp een enorm natuurgebied met volop flora en fauna. Vogels, amfibieën, bevers, otters en andere zoogdieren zullen er hun intrede doen. (meer)

Vind elkaar in het Alzheimer Café

Foto
Bezoekers van het Alzheimer Café weten uit ervaring:
“Alles is bespreekbaar. In de gesprekken hoor je dat anderen
dezelfde problemen hebben en dezelfde situaties meemaken.
Daarin vind je elkaar en dat is heel kostbaar.


Lansingerland – Een groeiende groep mensen krijgt te maken met de ziekte van Alzheimer. Enkele jaren geleden werd dit reeds geconstateerd en mede daarom ging men van start met het Alzheimer Café; een ontmoetingsplek voor mensen die er zelf mee worden geconfronteerd of er via familie of andere naasten mee te maken krijgen. (meer)

Jeroen Heuvelink lijsttrekker D66

Foto
Jeroen Heuvelink.

Lansingerland – Op de Algemene Ledenvergadering van D66 is Jeroen Heuvelink net als in 2010 tot lijsttrekker gekozen. De komende tijd zullen de overige plaatsen op de lijst worden ingevuld. (meer)

Achttiende Truckertoer komt er aan

Berkel en Rodenrijs – Rond de 65 truckers hebben hun wagens zaterdag 14 september weer glimmend gepoetst klaar staan voor de 18de editie van de Berkelse Truckertoer waarbij zij samen met een gehandicapte bijrijder de omgeving gaan verkennen.
(meer)

Parkeeroverlast station Westpolder

Berkel en Rodenrijs - Mede doordat de scholen weer zijn begonnen, is de parkeeroverlast en met name de hinder naar de bussen van de RET toegenomen. (meer)

Gaston op bezoek

foto

Berkel en Rodenrijs – Dat hij zoveel belangstelling zou krijgen; daar had Gaston van de Postcodeloterij vast niet op gerekend, maar uitgerekend op de dag van de Berkelse braderie bracht hij zaterdag 7 september een bezoek aan Berkel Centrum om bij juwelier Kervezee een cheque uit te reiken van de straatprijs. (meer)

Wordt Milou het volgende Top Model?

Foto
Ook Milou is wekelijks benieuwd naar de uitzending.

Bergschenhoek – Of ze de finale gaat halen is nog niet zeker, maar wat wel vast staat is, dat Milou van den Bosch hoge ogen gooit in de uitzendingen van Hollands Next Top Model. (meer)

Dog’s Plons wordt feest voor honden en hun baasjes

Foto
Grote pret in De Windas tijdens de Dog’s Plons.

Bergschenhoek – Ruim 150 honden en hun baasjes hadden zondagmiddag 8 september de middag van hun leven. Samen mochten ze in zwembad De Windas het zomerseizoen afsluiten in de jaarlijkse Dog’s Plons. (meer)

Snelle brommer

Berkel en Rodenrijs - De politie zag op 3 september een bromfietser rijden met opvallend rijgedrag. Na controle bleek de bromfiets meer dan 25 km/h te snel te kunnen rijden. Hierop is het kentekenbewijs ingevorderd. Als de bromfiets weer aan de wettelijke eisen voldoet krijgt de eigenaar het kentekenbewijs terug.

Wrak van de maand

Bleiswijk - Op de Nieuwe Hoefweg zag de politie dinsdag 3 september een bestelauto rijden waarvan diverse onderdelen met ducktape aan elkaar geplakt waren. Na controle bleek het voertuig dusdanige gebreken te vertonen dat het kentekenbewijs werd ingevorderd. Zo was onder andere de geldigheid van de APK vervallen, had de auto twee gladde banden, zaten de koplampen en richtingaanwijzers los en was de kapotte achterruit dichtgeplakt waardoor het zicht belemmerd werd.

Poging diefstal wielen

Berkel en Rodenrijs – Op zondag 8 september om 02.50 uur werden in de Röntgenstraat twee mannen (19 en 17 jaar) aangehouden die kort tevoren als verdacht werden opgemerkt bij een geparkeerd staande auto. De verdachten waren begonnen met een poging de wielen van de auto af te halen. Ter plaatse werden klinkers en gereedschappen gevonden.

Toon in ’t Veen neemt afscheid van ‘zijn’ stek

Foto nr. 1
Toon met zijn bokken aan de Boterdorpseweg.

Berkel en Rodenrijs – Vele jaren was het een vertrouwd beeld in Berkel en Rodenrijs en omgeving: Toon in ’t Veen aan de wandel met zijn bokkenwagen, veelal vergezeld van enkele jongeren die hem assisteerden. (meer)

Aankomend weekend Halve Marathon Oostland

Foto
De organisatoren met v.l.n.r. Joop Huijzer, Piet Deken,
Gerard Scholtes, Aart van Hoven en Hans van Rieven.
Foto: John Hofman.


Lansingerland/Oostland - Menig loper staat al te trappelen om zondag aan de start te verschijnen van de eerste editie van de Halve Marathon Oostland. En dat het een groot specktakel gaat worden, is een ding dat zeker is. (meer)

Gouden feest voor Berkels Jeugdfestival

Foto nr. 1
De deelnemers aan het Berkelse Jeugdfestival
werden dinsdagochtend op het feestterrein welkom
geheten door een levensgrote Sara en Abraham.


Berkel en Rodenrijs – Dinsdagochtend 27 augustus meldden ruim 650 kinderen zich op het terrein aan de rand van Berkel en Rodenrijs om deel te gaan nemen aan het dit jaar voor de vijftigste keer georganiseerde Jeugdfestival. (meer)

Bergschenhoek voor één dag weer boerendorp

foto
Een plein vol paarden, boeren en bezoekers.

Bergschenhoek – In het centrum van Bergschenhoek herleefden zaterdag 31 augustus weer even de tijden van weleer. (meer)

Op de pedalen voor Pre Ride for the Roses

Foto
V.l.n.r. Fred Ammerlaan, Jan van der Meer en Ben
Scholtes rijden mee in de groep die vanuit Bleiswijk
zowel de Pre Ride als de Ride for The Roses meerijdt.


Bleiswijk – Vanuit de Bleiswijkse vestiging van FloraHolland zal zaterdagochtend 7 september in alle vroegte een groep sportievelingen de fiets ter hand nemen om deel te nemen aan de inmiddels zestiende editie van de Pre Ride for the Roses. (meer)

Diamanten paar verruilt Bleiswijk voor Eerbeek

Foto
Na 88 Bleiswijk-jaren verhuist Hans Ram met zijn
echtgenote Nel richting het Gelderse Eerbeek.Bleiswijk – Hij is een geboren en getogen Bleiswijker die 88 jaar geleden het levenslicht zag in de Kerkstraat; bruidegom Hans Ram die 60 jaar geleden zijn ja-woord gaf aan Nel van der Sluis. (meer)

Heksen en tovenaars maken er een feest van

Foto
Veel ouders assisteerden tijdens de bouw van de hutten;
met name om een goede en veilige fundering te leggen van
de hutten waarin de kinderen de hele week bij en in konden
bivakkeren en donderdagavond in slapen.


Bleiswijk – Rond de vijfhonderd kinderen uit Bleiswijk maakten er in de laatste week van de zomervakantie een feest van tijdens de jaarlijkse Jeugdspeelweek die als thema ditmaal ‘Heksen en Tovenaars’ meekreeg. (meer)

Actie Comité Rehoboth bereidt zich voor op jaarlijkse rommelmarkt

Foto
De heer Swets werd beloond voor zijn goede idee.

Berkel en Rodenrijs - Op vrijdag 20 september (19.00 tot 23.00 uur) en zaterdag 21 september (10.00 tot 17.00 uur) wordt de jaarlijkse rommelmarkt in en om zalencentrum Rehoboth, Wilhelminastraat 2, gehouden. (meer)

Zestig jaar samen in lief en leed

Foto
Op hun trouwdag ontvingen Niek en Gré Steenwijk
bezoek van de burgemeester die een ingelijste kopie
van hun trouwakte en een fraai boeket meebracht.


Berkel en Rodenrijs – Met een fraai versierde brug en een bezoekje van de burgemeester vierden Niek en Gré Steenwijk maandagochtend 2 september de dag dat ze elkaar 60 jaar geleden het ja-woord gaven in de nieuwe kerk te Delft. (meer)

Verkeersongeval met dodelijke afloop

Bergschenhoek/Rotterdam – Op de Grindweg vond vrijdag 30 augustus om 12.50 uur een aanrijding tussen twee fietsers plaats. Eén van de fietsers, een 88- jarige inwoonster van Bergschenhoek, kwam ten val en raakte zeer ernstig gewond. Het slachtoffer is met een spoedtransport naar het EMC overgebracht waar zij later op de dag aan haar verwondingen is overleden. Door de politie is een uitgebreid technisch onderzoek ingesteld.

Diefstal auto

Bergschenhoek – In de nacht van donderdag 29 op vrijdag 30 augustus werd vanaf de Van Beethovenlaan een zwarte Volkswagen Golf met het kenteken 82- KFT-7 gestolen.

Bedrijfsongeval

Bleiswijk – Op de Hoefweg is bij een bedrijf een werknemer van een ladder gevallen. Hij viel drie meter naar beneden en brak zowel een been als een arm.
hoogte. Het slachtoffer is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.
Naar de omstandigheden van dit ongeval wordt door de arbeidsinspectie een nader onderzoek ingesteld.

Woonevent Lansingerland inspireert en informeert

Lansingerland - Een samenvoeging van de ideeën van Jan Houweling van Architektenburo Houweling en Karin de Jong van Young4styling heeft erin geresulteerd dat het eerste woonevent binnen Lansingerland een feit is. (meer)

Berkel en Rodenrijs

Kinderrommelmarkt in speeltuin De Kievit
Berkel en Rodenrijs - Kinderen die zin en tijd hebben om hun oude spulletjes te verkopen zijn welkom op 4 en 11 september van 13.00 tot 16.00 uur in speeltuin De Kievit op de kinderrommelmarkt. (meer)

Bergschenhoek

Buurthuis ‘t Schooltje
Bergschenhoek - Het is weer september en na een heerlijke zomer gaan de deuren van buurthuis 't Schooltje, Rottekade 83 weer open. Donderdag 5 september beginnen de kaarters met een avond prijsklaverjassen. (meer)

Bleiswijk

Koppelklaverjassen
Bleiswijk – Iedere eerste donderdagavond van de maand organiseert de Bleiswijkse Klaverjasvereniging koppelklaverjassen in het Parochiehuis, Hoefweg 53. Ook niet-leden en individuele kaarters zijn welkom. (meer)

Regio

Bijeenkomst Kenniscentrum
Lansingerland/Bergschenhoek – Op donderdag 5 september wordt van 19.30–21.30 uur binnen het Kenniscentrum Palliatieve Zorg en Begeleiding een bijeenkomst gehouden speciaal gericht op mensen die een naaste verzorgen in de laatste levensfase. (meer)

Tang Soo Do vereniging Chung Shin opent eigen Dojang

Foto
Onder het toeziend oog van de burgemeester en
heel veel belangstellenden knipten Sjef en Anita de
slinger door om vervolgens de deur te openen van
hun nieuwe dojang.


Bergschenhoek – Onder grote belangstelling knipten Sjef en Anita Lamens in aanwezigheid van burgemeester Ewald van Vliet zaterdagochtend 31 augustus de slinger door die voor de deur van hun nieuwe dojang - een zaal waarin men oefent in de klassieke Koreaanse zelfverdedigingskunst Tang Soo Do – was gespannen. (meer)

NK Bommetje springt naar succesvolle wedstrijddag

Foto
De prijswinnaars uit de twee hoogste leeftijdscategorieën
met in het midden de nummers één.


Lansingerland – Met rond de zeventig springers, enthousiast publiek, een oplettende jury en gelukkig ook een zonnetje kan het NK Bommetje de boeken in als een geslaagd festijn. (meer)

Voetbalprogramma voor het weekeinde

Zaterdag:
WV-HEDW - BVCB
CVC Reeuwijk - Berkel
Schoonhoven - Soccer Boys
Berkel (vr) – SVS
14.30 uur

Zondag:
TOGB – HMSH
14.00 uur

Wielrennen

Tim van der Poel presteert in Spanje
Bergschenhoek – Tim van der Poel reed van 9 t/m 13 augustus mee in de Spaanse Vuelta Al Bajo Aragon voor nieuwelingen waar hij schitterend werk afleverde. In het eindklassement werd de Hoeksenaar zesde op slechts elf seconden in een sterk deelnemersveld van tweehonderd deelnemers. De slotetappe wist Tim met overmacht in een massasprint te winnen en hij werd tevens derde in het puntenklassement. Zaterdag 31 augustus werd Tim in het Klimcriterium te Munstergeleen zesde. Deze wedstrijd telt mee voor het Klimmerstrofee Klassement waarin hij de derde plaats bezit.

Duivensport

P.V. De Vrijheid
Bergschenhoek – Zaterdag 31 augustus om 12.15 uur werden er 934 duiven gelost voor een wedvlucht vanuit Pommeroeul. Ze vlogen 180km met noordwesten wind terug. De eerst aankomende duif had een snelheid van 1231 mpm. De eerste tien die binnenkwamen in de A-ploeg waren van: 1-2-3-9-10 D.
v.d. Vrede, 4-5-6-7 C. Romein, 8 A. v.d. Burg. In de B-ploeg: 1-3-4-5-6-7-8- 9-10 A. van Weelden, 2 G. Boutensteijn. Zondag 1 september werden er om 08.00 uur 185 duiven gelost voor een wedvlucht vanuit Troyes. Die vlogen 415km met westenwind terug. De eerst aankomende duif had een snelheid van 1204 mpm. De eerste tien die binnenkwamen waren van: 1-8 Ben de Keyzer, 2-3- 4-5-7-9-10 A. v.d. Burg, 6 B. Hertog.

Softbal

Winst in Groningen
Bergschenhoek - Dames 1 van The Orioles speelde een dubbelwedstrijd uit tegen het Groningse Caraibe, de nummer 1 van de play downs en een geduchte tegenstander. Dat bleek al snel toen de Hoekse ploeg tegen een 5-1 achterstand aankeek. Het team van Saskia Aschmann liet zich echter niet uit het veld slaan. Er werd een versnelling hoger geschakeld met als resultaat dat The Orioles de wedstrijd winnend af konden sluiten met 6-5. Na een korte break werd de tweede wedstrijd gestart waar de dames uit Groningen niet meer aan te pas kwamen. The Orioles dames denderden door en dat leverde na veel inspanning aan beide kanten uiteindelijk toch de winst op voor de ploeg uit Bergschenhoek: 0-3. Handhaving in de eerste klasse was een feit.

Honkbal

RCH heeft het nakijken
Bergschenhoek - Het einde van de competitie is in zicht voor de honkballers van The Orioles. Dit weekend stond voor Heren 1 een uit- en thuiswedstrijd tegen RCH uit Heemstede op het programma; zaterdag uit zondag thuis. Zoals gehoopt werd het een waar spektakel met vele mooie acties, dubbelspel, honkslagen, bijna home runs en wat al niet meer. Met Emmerson Paula als catcher, Reynaldo de Cuba op zondag als slagman en Koko Rubinet als 1e honkman. De wedstrijd verliep goed en het team draaide op volle toeren met twee maal winst: 0-2 en 15-2. Komend weekend volgen de laatste twee wedstrijden tegen de huidige nummer 2 DSS uit Haarlem. Zaterdag thuis en zondag uit en voor de Orioles nog steeds kans op de tweede plek. De ploeg rekent op veel publiek dat de ploeg komt aanmoedigen.

Atletiek

Uitslag tweede editie 1500 meter Kieviten
Bleiswijk – De Kieviten organiseerde woensdag de 2e editie van de 1500 meter, waarvan de gelopen tijden meetellen voor het Kievitenklassement. Door de schoolvakanties ontbraken helaas nog de jeugdleden. Toch waren er meer dan 70 enthousiastelingen die de afstand liepen op het fietspad langs de Kooilaan. Door de vakanties is de vorm en conditie aan het eind van de zomer vaak minder dan gebruikelijk.
Desondanks waren er deelnemers die sneller liepen dan de wedstrijd in juni.
Bij de dames werd Barbara Ammerlaan winnaar in 5.55. Yvonne Breugem werd 2e en verbeterde haar persoonlijke tijd 6.02. Mariëlle Voormolen liep naar het brons in 6.07.
Ook Annemiek Verbeek 6.18 en Bianca Meindert 6.34 liepen een pr. Bij de heren kwam Waldo Karbaat als snelste over de eindstreep 4.50. Matthijs van der Beek had 1 seconde meer nodig om te finishen, maar verbeterde wel zijn pr. Als 3e finishte Leonard van Vliet in 4.59.
Lars Gootjes 5.14 en Bas Binnendijk 5.51 wisten ook hun pr scherper te stellen.

Korfbal

Opening seizoen Weidevogels
Bleiswijk - Op zaterdag 7 september vindt de jaarlijkse seizoensopening bij Korfbalvereniging Weidevogels in Bleiswijk plaats. Om deze dag tot een succes te kunnen maken werd de plaatselijke middenstand om hulp gevraagd.
Rondom de wedstrijd van het eerste team worden op 7 september verschillende activiteiten georganiseerd voor alle leeftijden. Een terugkerend succes bij Weidevogels is het Rad van Fortuin. De Bleiswijkse middenstand heeft dit jaar prachtige prijzen beschikbaar gesteld. Korfbalvereniging Weidevogels is zeer dankbaar voor de van zo dichtbij geboden hulp.
De seizoensopening begint om 12.30 uur met een gratis en speciale Kangoeroetraining voor de allerkleinsten. Kinderen in de leeftijd van 3 tot en met 6 jaar zijn welkom om een keertje mee te komen doen. Daarna zijn er voor alle kinderen spelletjes, limonade en een schminker aanwezig.
Bij aanvang van de wedstrijd Weidevogels 1 - Atlas 1 om 15.30 uur worden zowel het eerste team als de nieuwe trainers, die zich dit jaar in gaan zetten voor de selectie, voorgesteld. De prijzen van het Rad van Fortuin worden voor, tijdens en na de wedstrijd van het eerste verloot. Na de wedstrijd van het eerste kunnen de bezoekers genieten van verschillende menu’s. Korfbalvereniging Weidevogels nodigt iedereen die de club eens wil bekijken uit om langs te komen tijdens de gezellige seizoensopening.

Burgers maken Lansingerland veiliger

Lansingerland - Buurttoezichthouders maken Lansingerland niet alleen veiliger, maar ze besparen de gemeente inmiddels ook veel geld, nu ze zorgen dat de kosten van vandalisme behoorlijk afnemen. (meer)

Berkel Centrum organiseert DJ contest

Berkel en Rodenrijs - Berkel Centrum is een zoektocht gestart naar de beste DJ van Berkel en Rodenrijs en omstreken. Dit doet de winkeliersvereniging door middel van een ware DJ contest. Deze vindt plaats tijdens het Mode Lifestyle Event in de pauze van twee wervelende modeshows. (meer)

Braderie in Berkel Centrum

Foto
Hopen op goed weer voor zaterdag 7 september wanneer
de braderie in Berkel Centrum wordt gehouden.


Berkel en Rodenrijs – Op zaterdag 7 september wordt van 10.00 tot 17.00 uur een grootse braderie gehouden in het centrum van Berkel en Rodenrijs.

Ook dit jaar wordt een groot aantal bezoekers verwacht op de braderie. Een breed assortiment artikelen verdeeld over ongeveer 150 kramen in het centrum en de Herenstraat zullen jong en oud plezieren. (meer)

Apotheek Bergschenhoek verhuist

Foto
Grote vrachtwagens plaatsten de tijdelijke units op
het kerkplein in Bergschenhoek.


Bergschenhoek – Eindelijk lijkt er schot te zitten in de nieuwbouwplannen van het centrum van Bergschenhoek. Dat werd dinsdagochtend 27 augustus duidelijk toen vrachtwagens een aantal units aanvoerden die een plekje kregen op het plein voor de Hervormde kerk. (meer)

Zomerfeest laat kennismaken met Boerderij Het Lansingerland

Foto
Jong en oud genoot zaterdag van het buitenleven
op Boerderij Het Lansingerland.


Bergschenhoek – Een groot aantal belangstellenden bracht zaterdag 31 augustus een bezoekje aan Boerderij Het Lansingerland aan de Hoeksekade. (meer)

Milou in Hollands Next Top Model

Bergschenhoek – Milou van den Bosch uit Bergschenhoek doet mee aan het tv- programma Hollands Next Top Model. Ze heeft inmiddels de eerste twee ronden overleefd en is maandag 9 september te bewonderen op RTL 5, aanvang 21.30 uur.

Aanhouding in internationale milieuzaak

politie

Bleiswijk - Het Regionaal Milieu Team van de Politie Noord-Holland heeft op dinsdagmorgen 27 augustus een 47-jarige man uit Bleiswijk aangehouden in een lopend strafrechtelijk onderzoek naar illegale handel in gewasbeschermingsmiddelen. (meer)

Zwembad extra open

Bergschenhoek – Het is deze week erg mooi weer. Daarom opent zwembad De Windas op woensdag 4 en donderdag 5 september het buitenbad nog een extra keer. Woensdag van 13.00 tot 18.00 uur en donderdag van 15.00 tot 18.00 uur.

Jeugd sluit vakantie dansend en springend af

 Foto
Dolle pret in Oostmeer voor de hele familie.

Berkel en Rodenrijs – In sporthal Oostmeer konden de kinderen zondag 1 september samen met hun ouders op een leuke manier de zomervakantie afsluiten. Tussen twaalf en vijf uur konden kinderen van 0 tot 16 jaar volop pret maken op grote springkussens die in de sporthal waren opgebouwd. (meer)

Inbraken en pogingen daartoe

Lansingerland – De afgelopen weken waren er slechts enkele meldingen van woninginbraak en/of een poging daartoe. Elke woninginbraak is er echter een te veel. Nu de periode aanbreekt waarbij het vroeger donker wordt, attendeert de politie bewoners op een aantal tips met als doel inbraak te voorkomen. Zorg voor buitenverlichting, want inbrekers staan niet graag in het licht. Houdt in de late middag en (vroege) avond het beeld op dat u in de woning bent, ontsteek een paar lampen, want men zoekt woningen waarvan de bewoner kennelijk niet thuis is. Vraag een preventieadvies aan bij een gecertificeerd beveiligingsbedrijf (zie www.politiekeurmerk.nl) en breng op de geadviseerde deuren zogenaamd “kerntrekbeslag” aan. Het onderste deel van cilinderslot is hierbij van buitenaf niet bereikbaar. Dit maakt het onmogelijk om met een slotentrekker het cilinderslot er uit te trekken.

Verkeerscontroles

Berkel en Rodenrijs – De politie heeft op dinsdag 27 augustus tussen 10.45 en 12.00 uur een verkeerscontrole gehouden op de Oudelandselaan / provinciale weg N471. Er werden tien auto’s met aanhanger gecontroleerd.
Hierbij kreeg één bestuurder een bekeuring, omdat de technische staat van zijn aanhangwagen onvoldoende bleek te zijn.
Op donderdag 29 augustus werden op dezelfde locatie tussen 10.40 en 11.50 uur twintig auto’s gecontroleerd. Ook hierbij ging de aandacht vooral uit richting aanhangers. Er werden drie boetes uitgeschreven. Twee keer wegens slechte technische staat van de voertuigen en een boete voor het ontbreken van de juiste documenten.

Aanrijding met motorrijder

Berkel en Rodenrijs – Zondag 25 augustus vond rond 13.45 uur op de Oudelandselaan een aanrijding plaats tussen een personenauto en een motorfiets. De personenauto had onvoldoende afstand gehouden en was met de voorzijde achterop de motorfiets gereden. De 25-jarige motorrijder kwam hierdoor ten val. Doordat de motorrijder goede beschermende motorkleding droeg werd ernstig letsel voorkomen. De man had slechts een schaafplek op zijn hand. Tegen de 30-jarige veroorzaker van de aanrijding is proces- verbaal opgemaakt.

Verontrustend geluid

Berkel en Rodenrijs - Maandag 26 augustus kwam rond 23.15 uur bij de politie een melding binnen, dat er een sissend geluid en een rare lucht werden waargenomen bij het BP tank-/servicestation aan de Wilgenlaan.
Politie en brandweer stelden vervolgens een onderzoek in. De oorzaak was snel gevonden. De bandenspanningspomp bleek lucht te lekken. Door de brandweer werd een tijdelijk afdichting gemaakt.

Jeugd in de fout

Bergschenhoek – Na een melding op maandag 26 augustus rond 17.00 uur werden op een afgesloten bouwterrein aan de Abe Bonnemastraat drie jongens (13, 14 en 15 jaar) aangetroffen. De hekken waren voorzien van borden met de bekende tekst ”verboden toegang op grond van artikel 461 van het Wetboek van Strafrecht”. De jongens zijn in overleg met hun ouders naar bureau Halt verwezen.
Copyright © Nieuws- en advertentieblad De Heraut 2015 | Design by De Heraut