Archief - Nieuwsblad De Heraut

Postadres:

Postbus 43

2650 AA, Berkel en Rodenrijs

Tel: 010 - 511 88 92

Fax: 010 - 511 48 65

Hoekse pret tijdens Jodocus festival ‘in de Jungle’

Foto nr. 1
Waterspektakel in De Leeuwenkuil.

Bergschenhoek – Rond de 170 kinderen meldden zich dinsdagochtend 20 augustus bij de organisatoren van het jaarlijkse Jodocus festival, ook dit jaar weer georganiseerd op en rond het terrein van BVCB op het Hoekse sportpark. (meer)

Hoogheemraadschap en Bleiswijkers zetten volgende stap

Foto
De wandeling begon bij het pand aan de Hoefweg 34
(tegenover de entree naar de Jan van der Heijdenstraat).


Bleiswijk – Op uitnodiging van de verontruste bewoners langs de ‘vaart’ van Bleiswijk, verenigd in het burgerinitiatief ‘Geen Kaalslag Bleiswijk’, arriveerde dinsdagmiddag 20 augustus een afvaardiging van het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard (HHSK) in het centrum van Bleiswijk voor een gezamenlijke wandeling langs het water dat vanaf de Hoefweg richting Van Goghlaan en verder over de Hoekeindseweg door de gemeente Bleiswijk slingert. (meer)

Megafundagen brengen fun en teleurstelling

Foto
Twee dagen van megafun op het terrein naast Pecto’s.

Lansingerland – De jaarlijkse Megafundagen – voor de jeugd van heel Lansingerland – werden maandagmiddag 19 augustus op zonnige wijze geopend met waterspelen en grote speelattributen op het terrein naast jeugdsoos Pecto’s aan de Götzenhainsingel te Bleiswijk. (meer)

Veel pret- en soms kleine oogjes tijdens Lan-party

Foto
Tijdens de Lan-party komen computerliefhebbers
van alle leeftijden bij elkaar. Bij Pecto’s zijn dat de
leden, maar ook de vrijwilligers en het bestuur.


Bleiswijk – De jeugd van Bleiswijk kon van vrijdag 23 tot en met maandag 26 augustus aanschuiven bij de door jeugdsoos Pecto’s georganiseerde Lan- party. Tijdens de Lan-party komen computerliefhebbers van alle leeftijden bij elkaar. (meer)

Weer een ‘knullenkop’ voor Stijn

Foto
En de paardenstaart? Die wordt door Simone’s Style
naar de stichting gestuurd en bovendien kreeg Stijn de
behandeling in de kapsalon aangeboden.


Bleiswijk – Het werd een belangrijke, maar ook een leuke en zinvolle stap die de 10-jarige Stijn Molleman vrijdagmiddag 23 augustus zette: samen met zijn moeder ging hij naar de kapsalon van Simone’s Style aan de Dorpsstraat in Bleiswijk om daar ‘verlost’ te worden van zijn lange paardenstaart. (meer)

Rommel in A.M.G. Schmidtpark

Foto
Jammer al die rommel.

Bergschenhoek – Op de foto het resultaat van een nachtje hangjongeren in het Annie M.G. Schmidtpark ter hoogte van Parkzoom 2. Het is niet de enige plek waar jongeren hangeren en waar ze hun rotzooi op de grond en in het gras achterlaten. (meer)

Laatste vakantieweek gestart met huttendorp, sport en spel

Foto
Het is weer feest voor de Bleiswijkse jeugd.

Bleiswijk – Met de zon hoog aan de hemel ging maandagochtend 26 augustus de Jeugdspeelweek in Bleiswijk weer van start voor een week vol spel en plezier. Ditmaal met als thema ‘Heksen en Tovenaars’. (meer)

Sporten speciaal voor kinderen en volwassenen met overgewicht

foto
Trainen met de Xco-trainer is ook voor de
jeugdige sporter geschikt.


Bergschenhoek - Met de trainingsmethode Xco-Kids richt ‘Beter Buiten Sporten’ zich, onder leiding van gediplomeerd sport- en Xco-instructrice Henny Blokpoel, op de jeugdige sporter die te kampen heeft met een licht, matig of zwaar overgewicht. (meer)

Winnaars Maarten Bosch en Regina de Groot tonen hun talent

Foto
De winnaars van het vierde Rijnmond Open Golf
- Regina de Groot en Maarten Bosch -samen met
Joost Luiten (midden).


Bergschenhoek – De vierde editie van het Rijnmond Open Golf toernooi werd met 140 deelnemers ook dit jaar weer een groot succes op de banen van Golfbaan De Rottebergen te Bergschenhoek. “Een prachtige, maar ook een moeilijke baan,” verwoordde voorzitter van Golfclub De Hooge Bergsche Ajo Duymaer van Twist de waargenomen reacties van de deelnemers. (meer)

Gymnastiek

Gym voor peuters en kleuters
Berkel en Rodenrijs - Met ingang van het nieuwe seizoen start Pro Patria gymlessen voor peuters en kleuters op woensdagmiddag in de Sterrenhal.
Leeftijd vanaf 3 jaar. Hollen, springen, klauteren, gooien, vangen, de meeste peuters en kleuters doen niets liever. Tijdens de lessen komen alle aspecten van het bewegen spelenderwijs aan de orde. Met zowel klein materiaal als turnapparatuur leren de kinderen hun evenwicht bewaren, krijgen gevoel voor ruimte, afstand, snelheid. Pro Patria werkt volgens het door de KNGU onlangs ontwikkelde systeem van het Beweegdiploma. De lessen starten op woensdag 4 september. Van 14.00 tot 15.00 uur wordt les gegeven aan kinderen van 3 en 4 jaar. Van 15.00 tot 16.00 uur is er een les voor jongens en meisjes van 5 en 6 jaar. Kinderen mogen tweemaal vrijblijvend meedoen, pas daarna worden zij lid. Aanmelding vooraf is niet nodig. Voor meer informatie: info@propatria.nl.

Duivensport

P.V. De Vrijheid

Bergschenhoek – Zaterdag 24 augustus om 7.55 uur werden er 1064 duiven
gelost voor een wedvlucht vanuit Nijvel. Ze vlogen 160 km met zuidoosten wind terug. De eerst aankomende duif had een snelheid van 1450 mpm. De eerste tien die binnen kwamen in de A-ploeg waren van: 1-6 H.Kennepohl & Zn., 2-10 D. Lems, 3-7-8-9 C. Romein, 4 Th. Loozen & Zn., 5 M. v.d. Ende.
Die in de B-ploeg waren van: 1-2-3-5-8-9 A. van Weelden, 4-6 B. van Rossum, 7 Gebr.de Vreede, 10 C. Rutten.

Atletiek

Kieviten actief

Bleiswijk - Drie Kieviten stonden zaterdag aan de start op de 10 km bij de
gezellige Bradelierloop in het Westlandse De Lier. Jack ’t Hoen liet zien dat zijn vorm steeds beter wordt en finishte in 36.39. Kees Voogt werd 2e bij de categorie mannen 55+ met zijn tijd van 39.22 en Willem van der Kooij kwam over de eindstreep in 40.32.

In Zoetermeer vond zondag de 100e editie van de Drieplassenloop plaats met
onder de deelnemers drie Kieviten. Matthijs van der Beek verbeterde zijn persoonlijk record op de 5 km en finishte in 18.32. Ook Raymond Zwarteveld kwam sneller dan ooit onder het finishdoek door 19.22. Sam Brinkers liep ook een mooie tijd, maar geen pr 21.05.

Softbal

Oriolesdames gaan voor de winst

Bergschenhoek - De Oriolesdames onder leiding van Saskia Steenbakker namen
het in een dubbele partij op tegen de dames van Ameria uit Alkmaar. Pitcher Anja Samelink liet vanaf het eerste spelmoment zien dat zij voor de volle winst ging. De wedstrijd werd met mooie honkslagen, goed lopen op de honken en volledige inzet van het hele team gewonnen met 9-0. De tweede partij werd gestart met Angela als pitcher en ook nu werd er volop strijd geleverd. Ook in deze partij werd, evenals in de eerste, een homerun geslagen. De tweede partij werd gewonnen met 12-7. Volgende weekend wacht de wedstrijd tegen de dames van Caraibe in het verre Groningen.

Honkbal

Winst en verlies voor Orioles

Bergschenhoek – Orioles Heren 1 moest zaterdag thuis aan de bak tegen de
Twins uit Oosterhout, de nummer 1 van de competitie. Met Conrad Orman als starter op de heuvel, aansluitend Jeldwin Orman en als laatste Reynaldo de Cuba. De spelers vochten als leeuwen, maar konden het tij ditmaal niet keren, waardoor Twins uiteindelijk het Oriolespark verliet met een 4-1 winst.

Zondag wachtte voor heren 1 van Orioles de spannende uitwedstrijd in
Oosterhout. Met Gerald Tromp op de heuvel voor de Orioles en die liet er geen gras over groeien. Twins leek totaal overdonderd door zijn voortreffelijk gooien. In de 1e inning kwamen de mannen van Orioles al op voorsprong; twee honken vol en Big Pappi aan slag. Hij kan de boeken in met een schitterende homerun. Het Hoekse team draaide op volle toeren en was niet meer te stoppen. Derde honkman Michael Winkel deed wat van hem verwacht werd; hij speelde meer dan voortreffelijk, evenals Brendan Schoemaker in de laatste 1 1/2 inning. Ook na vier pitcherwissels kon Twins geen vuist maken. De thuisploeg zag de Orioles onder leiding van Orlando Stewart en Conrad Orman met de winst van 8-1 vertrekken.

Volgend weekend wacht RCH Pinquins; zaterdag uit en zondag 14.30 uur thuis
op het Oriolespark. Toeschouwers zijn van harte welkom.

Berkel en Rodenrijs

Fietsen met de Driebondenclub
Berkel en Rodenrijs – Vandaag - woensdag 28 augustus - is de laatste avondfietstocht van de Driebondenclub. Start om 18.00 uur bij de wandelgangen van Huize St. Petrus (Past. Veldhuisstraat inrijden, pad linksaf naar het plein nemen, erachter wordt gestempeld en gestart). (meer)

Bergschenhoek

Bridgen
Bergschenhoek – BC Bridge ’87 heeft plaats voor nieuwe enthousiaste leden.
Ze spelen elke woensdagavond vanaf 4 september bij Manege Lansbergen, Bergweg-Zuid 135. Kom vrijblijvend een keer meespelen. Informatie en aanmelden via williehuis@hotmail.com

Open healingavond
Bergschenhoek - Op woensdag 4 september organiseert Rozemarijn de Klerk een open healingavond in Bergschenhoek (Vierlinghweg 3). Voor ¤ 5,- p.p.
ontvangt men een healing van 25 minuten van een professionele healer. (meer)

Bleiswijk

Jeugddienst
Bleiswijk - Zondag 1 september start om 19.00 uur een nieuwe reeks jeugddiensten in de Dorpskerk te Bleiswijk, elke eerste zondag van de maand. Voorganger is ds. Menno Zandbergen uit Waddinxveen. (meer)

Regio

Natuurwandelingen door Koornmolengat
Zevenhuizen/Bleiswijk – Vrijdag 30 augustus is de laatste zomeravondwandeling door en om het Koornmolengat onder leiding van gidsen van Natuur- en Vogelwacht Rotta. Start: 19.00 uur bij het begin van de watersportvereniging, net voor De Roerdomp aan de Tweemanspolderweg, bereikbaar met auto en fiets (geen openbaar vervoer) en te voet. (meer)

Familiedag Fundag in Oostmeer

Berkel en Rodenrijs - Op zondag 1 september wordt er in sporthal Oostmeer op de laatste dag van de schoolvakantie een echte familiedag georganiseerd.
Een dag voor jong en oud, voor ouders met hun kinderen, een dag vol dolle pret en bovendien pret en eten voor één prijs. (meer)

Boerendorpsfeest in het centrum van Bergschenhoek

Bergschenhoek - Op zaterdag 31 augustus verandert het centrum van
Bergschenhoek in een nostalgisch dorpsplein. Bezoekers kunnen plaatsnemen op het boerenterras van houten tafels en banken. (meer)

Herbenoeming burgemeester Ewald van Vliet

Lansingerland - Burgemeester Ewald van Vliet is bij Koninklijk besluit van 16 juli 2013 herbenoemd tot burgemeester van Lansingerland per 17 september aanstaande. De herbenoeming geldt voor een periode van zes jaar. (meer)

De scholen beginnen weer

Foto
De bekende borden van Bordbusters werden
dinsdag in Lansingerland geplaatst.


Lansingerland – Maandag is de vakantiepret voorbij en openen de scholen hun deuren weer. Automobilisten zijn gewaarschuwd; vanaf die dag is het opletten geblazen met al die jeugd op de weg. (meer)

Diefstallen auto’s

politie

Bergschenhoek - In de periode van 8 tot 21 augustus werd vanaf de Eilanden in Bergschenhoek een grijze BMW X5, kenteken 59-KHS-7, gestolen. In de nacht van 21 op 22 augustus werd vanaf de Catsstraat in Bergschenhoek een zwarte Volkswagen Golf, kenteken 10-HJP-4, ontvreemd.

Preventieactie fietsendiefstallen

Lansingerland - Naar aanleiding van een groot aantal fietsendiefstallen werd door de politie op 22 augustus een preventieactie gehouden. Hierbij werden fietsen voorzien van een papieren ketting met preventietips en er werden registratiekaarten uitgereikt. (meer)

Ronkende motoren en blitse scooters

Foto
Na de rollerbaan en het bekijken van de scooters
kon de race beginnen.Bleiswijk – Een zestigtal scooterrijders kwam donderdagmiddag naar het terrein van MCC Bleiswijk om met elkaar te genieten van zowel elkaars de scooters als van de verhalen er omheen. (meer)

Berkelse ballonvaarders maken noodlanding in Den Haag


Marion en Gert in de ballon vlak na de veilige landing in het Huygenspark.

Berkel en Rodenrijs – Een ballonvaart voor haar vijftigste verjaardag; daarmee werd Marion Bross verrast door haar echtgenoot Gert en de kinderen. Vorige week was het zover: de weersomstandigheden waren goed en met de organisator werden plaats en tijd afgesproken: het Haagse Zuiderpark. (meer)

Vrouw overleden na brand aan de Rottekade


De brand ontstond vermoedelijk in de kelder en verspreidde zich door het hele huis.

Bergschenhoek – Bij een grote brand in een woning aan de Rotte op vrijdagavond 16 augustus is een dodelijk slachtoffer gevallen. Een 89-jarige vrouw die in kritieke toestand naar het Erasmus MC was vervoerd, is afgelopen weekend aan haar verwondingen bezweken. Twee andere inwoners van Bergschenhoek raakten bij de brand gewond: een 90-jarige vrouw en een even oude man. Politie en brandweer gaan na onderzoek uit van een noodlottig ongeval. (meer)

Jeugdfestival viert vijftigste verjaardag

Berkel en Rodenrijs - De spanning bij de ruim 650 ingeschreven deelnemers van het Jeugdfestival, dat op 27, 28 en 29 augustus in Berkel en Rodenrijs wordt gehouden, begint nu op te lopen. Kan ik meedoen? Ja, iedereen met een deelnamebewijs kan op het 50ste verjaardagsfeestje van het festival komen. (meer)

Megafun zonnig van start


Lansingerland - Maandagmiddag 19 augustus ging aan de Götzenhainsingel weer de jaarlijkse Megafun van start. Zowel maandag als dinsdag kon de jeugd er terecht voor water- en skatespelletjes, begeleid door vrijwilligers van Pecto’s.

Nacht van de Vleermuis

Bergschenhoek/Berkel en Rodenrijs - Het gehele aankomende weekend staat landelijk in het teken van de Nacht van de Vleermuis. Ook in het werkgebied van Natuur- en Vogelwacht Rotta komen veel vleermuizen voor. Aanstaande vrijdag en zaterdag organiseert de werkgroep Rotta Onderzoek twee vleermuisexcursies. (meer)

Huize St. Petrus is op zoek naar vrijwilligers

Berkel en Rodenrijs – Laurens Huize St. Petrus is een woonzorgcentrum in Berkel en Rodenrijs. Er worden voor de bewoners tal van activiteiten georganiseerd. Hierbij is uiteraard de hulp van vrijwilligers onontbeerlijk. Wie meldt zich aan? (meer)

Cursus ontdekking joodse wortels van het christendom

Bleiswijk – Op donderdag 5 september start bij voldoende deelnemers de Kesjer-cursus die gaat over de joodse wortels van het christendom. Deze cursus zal behalve inzicht in Gods woord, het geloof verdiepen en de deelnemers vooral verbinden met het Joodse volk en met Gods land Israël. (meer)

Vissen in Lansingerland met de juiste vergunning

Lansingerland - In het gebied van de gemeente Lansingerland zijn van oudsher twee hengelsportverenigingen actief, HSV De Bleiberg en HSV De Ruischvoorn. Begin dit jaar is De Bleiberg onderdeel geworden van Hengelsportvereniging Groot Rotterdam, als afdeling Bleiberg. Afdeling Bleiberg blijft al haar activiteiten binnen de gemeente ongewijzigd uitvoeren. Met dien verstande dat nu gebruik kan worden gemaakt van de kennis van en ondersteuning door HSV Groot Rotterdam. Een voordeel is dat nu niet alleen in Bergschenhoek en Bleiswijk gevist kan worden, maar ook in een groot areaal aan viswater in naburige gemeenten. (meer)

Aanvang repetities HCM

Berkel en Rodenrijs - Maandagavond 26 augustus beginnen de repetities van het Hollands Christelijk Mannenkoor weer voor het nieuwe zangseizoen. In de agenda staan verschillende optredens, bijvoorbeeld het jubileumconcert op 8 november in De Bron ter gelegenheid van het 60-jarig bestaan van het HCM, en de jaarlijkse Kerst-In op zaterdag 21 december in gebouw Lemkes in Bleiswijk. Op zaterdag 8 februari 2014 is het concert met de Jostiband, ook in gebouw Lemkes.
De repetities beginnen elke maandagavond om 19.30 uur en duren tot 22.00 uur (onderbroken door een korte pauze) in kerkgebouw De Ark, Oranjestraat 2 in Berkel en Rodenrijs.
Het Hollands Christelijk Mannenkoor bestaat uit 123 leden. Mannen met belangstelling voor dit koor en die van zingen hun nieuwe hobby willen maken zijn van harte welkom maandagavond langs te komen. Het merendeel van de koorleden is afkomstig uit de gemeente Lansingerland. Een belangrijk streven is om met elkaar onder leiding van de dirigent Arjan Breukhoven prachtige koorzang ten gehore te brengen, ook voor sociale contacten is er genoeg ruimte.
Wie meer informatie wenst, kan contact opnemen met de secretaris, de heer Dirk Beerta, tel. 010-4221775 of met André Wolmerstett, tel. 010-5116871. Of kijk op de website www.hcm.nu.

Gevonden voorwerp

Bleiswijk – Op dinsdag 13 augustus werden op de Terrastuin twee speciale sleutels met een zwart hoesje en een batterijtje gevonden. De sleutels zijn bij de gemeente aangemeld als gevonden voorwerp.
Wie een verloren of gevonden voorwerp wil aangeven kan hiervoor bij de gemeente Lansingerland terecht. U kunt bellen, tel. 14010, of op de website een formulier invullen, www.lansingerland.nl.
De verloren en gevonden voorwerpen worden door de gemeente geregistreerd op de website verlorenofgevonden.nl.

Sheila van den Bulk naar Noorse IL Sandviken


Sheila van den Bulk in het shirt van het Noorse IL Sandviken. Na 150 wedstrijden bij ADO gespeeld te hebben gaat de Berkelse speelster haar voetbaltalent nu inzetten voor de Noorse vereniging.

Berkel en Rodenrijs - Sheila van den Bulk, de ervaren middenvelder van ADO Den Haag, heeft een contract voor drie maanden (het restant van het al lopende voetbalseizoen) ondertekend bij het Noorse IL Sandviken.

(meer)

Cor den Daas heeft zijn eigen filosofie over voetbal


Berkel-voorzitter Jeroen van Leeuwen en Cor den Daas (rechts). Foto: John Hofman.

Berkel en Rodenrijs – Als donderslag bij heldere hemel werd aan het eind van het voetbalseizoen het vertrek van trainer Wim Schouten bij voetbalvereniging CVV Berkel bekendgemaakt. Onvrede bij bestuur en spelersgroep lag hieraan ten grondslag. Het bestuur van de Berkelse zaterdagvereniging ontving een lading sollicitatiebrieven op de vacature van hoofdtrainer. Onverwacht werd Cor den Daas benoemd tot de man die volgend seizoen de selectie onder zijn hoede heeft. Den Daas werd een jaar geleden nog tot hoofd opleidingen bij CVV Berkel benoemd. Jeroen van Leeuwen, voorzitter van CVV Berkel: ”Cor kent de cultuur van de club”. (meer)

Sanne Jasperse plaatst zich voor nationaal outdoorkampioenschap mennen


Sanne in actie met haar tweespan shetlanders Catootje en Teun.

Berkel en Rodenrijs - Zaterdag 17 augustus wist Sanne Jasperse uit Berkel en Rodenrijs zich met haar tweespan shetlanders Catootje en Teun te plaatsen voor de Hippiade op zaterdag 14 september in Ermelo. Ze werd in Middenbeemster reservekampioen in de vaardigheid en verdiende daarbij een ticket voor dit kampioenschap. Hier komen de beste afgevaardigden van de vier mendistricten samen om tegen elkaar te strijden om de nationale titel.
Catootje (89 cm hoog) en Teun (85 cm hoog) mogen daar nog een keer bewijzen hoe snel en wendbaar ze kunnen zijn. Sanne zal Mendistrict West vertegenwoordigen namens RMJV Epona.

Gedeelde winst voor The Orioles


Blijdschap na winst voor Heren 1 van The Orioles.

Bergschenhoek - Zaterdag speelde Heren1 een thuiswedstrijd tegen de nummer 2 van de ranglijst DSS uit Haarlem. De coaches Conrad Orman en Peppi Stewart zagen dat de spanning werd opgedreven toen de Hoekse honkballers bijna de hele wedstrijd tegen een achterstand aan keken. (meer)

Jeu de boulers strijden om de eer


Serieus, maar sportief. Met hier het winnende team, waarbij (Berkelaar) Arie Bak de jeu de boulesballen nauwkeurig controleert op hun ligging.

Bleiswijk – Ideaal jeu de boulesweer; daar waren de deelnemers aan het toernooi tussen de verenigingen uit Bleiswijk en Pijnacker het zaterdagmiddag 17 augustus over eens. Na een welkom met koffie kon men van start op de tien fraaie banen van de Bleiswijkse jeu de boulesclub aan de Götzenhainsingel. Het werd een spannende en sportieve wedstrijd die gewonnen werd door de gasten van Volâtre uit Pijnacker.


(meer)

Softbal


Dames delen de punten
Bergschenhoek - Dames 1 speelde zondag weer een dubbel op het Oriolespark; ditmaal tegen Zuidvogels uit Huizen. Onder leiding van Saskia Steenbakkers-Ashmann werden het twee prima wedstrijden met van beide kanten hoog niveau, veel strijdlust en prachtige acties. De punten werden gedeeld, want de eerste wedstrijd ging naar Orioles met 7-4 en de tweede werd verloren van Zuidvogel met 13-5.

Duivensport


P.V. De Vrijheid
Bergschenhoek – Zaterdag 17 augustus om 11.20 uur werden er 1204 duiven gelost voor een wedvlucht vanuit Nijvel. Ze vlogen 160km met zuidwesten wind terug. De eerst aankomende duif had een snelheid van 1608 mpm. De eerste tien die binnen kwamen in de A-ploeg waren van: 1-2-4-5 C. Romein, 3 A. v.d. Burg, 6-7-8-9-10 D. v.d. Vrede. In de B-ploeg waren ze van: 1-3-5-6 A. van Weelden, 2 B. Hertog, 4-9 C. Rutten, 7-8 Gebr. de Vreede, 10 G. Boutensteijn.
Dezelfde dag werden er om 11.45 uur 288 duiven gelost voor een wedvlucht vanuit Mantes la Jolie Die vlogen 390km met zuidwesten wind terug. De eerst aankomende duif had een snelheid van 1749 mpm. De eerste tien die binnen kwamen in de A-ploeg waren van: 1-5-6 M. v.d. Ende,2-3-9-10 A. v.d. Burg, 4-8 Ben de Keyzer,7 B. Hertog. In de B-ploeg: 1-3-5 A. Hagers, 2-4-6-7-8-9-10 J. v.d. Berg. Het poultje werd gewonnen door Ben de Keyzer.

Golf


Rijnmond Open Golf
Bergschenhoek - Maandag 19 augustus zijn de kwalificatierondes gestart voor het Rijnmond Open Golf. Zaterdag 24 en zondag 25 augustus worden de finalerondes gespeeld en zal duidelijk worden wie zich de winnaars van het Rijnmond Open Golf 2013 mogen noemen.
Het Rijnmond Open Golf is een jaarlijks terugkerend toernooi voor (top)amateur golfers op golfbaan de Rottebergen dat plaatsvindt in samenwerking met Golfclub de Hooge Bergsche. Met bijna 130 deelnemers belooft het ook dit jaar weer een spannend toernooi te worden.

Pre Ride-billboard prijkt langs N209


De billboards langs de drukke N209 trekken in juli en augustus de aandacht van passanten voor de Pre Ride for the Roses.

Bleiswijk - Het Bleiswijks Pre Ride-team bestaat dit jaar uit 16 enthousiaste deelnemers. In de maanden voor de Pre Ride for the Roses worden door deze deelnemers acties op touw gezet om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding. Zo konden bedrijven ook dit jaar hun logo op de billboards langs de drukke N209 plaatsen.

(meer)

Vierhandig concert op orgel en piano in Berkelse Dorpskerk


Arjan Breukhoven.

Berkel en Rodenrijs - Op zaterdag 24 augustus zal in de Dorpskerk aan de Kerksingel een bijzonder concert worden gegeven door de bekende pianist Arjan Breukhoven en organist Evert van de Veen. Zij bespelen het schitterende orgel van deze kerk en de nieuwe Seiler-piano. De beide musici zullen improviseren over bekende en geliefde melodieën, een programma met een sterk Brits karakter. (meer)

Conny maakt de 25 vol


Conny Treurniet in de zaak waarin zij al 25 jaar actief is.

Berkel en Rodenrijs – Met haar diploma van kapster op zak ging Conny Treurniet ruim 25 jaar geleden op zoek naar een leuke baan. Dat viel in die tijd niet mee en toen fotograaf Leo van Bemmelen haar – toen zij bij hem in de winkel aan de Berkelse Herenstraat kwam om familiefoto’s op te halen – dan ook meldde dat hij iemand zocht voor in de zaak pakte ze die baan aan. Om er vervolgens nooit meer weg te gaan!

(meer)

Herdenking bij Indisch Monument; ‘Vrijheid spreek je af’


De herdenking werd afgesloten met het leggen van bloemen bij het Indisch monument dat naast het Nederlands oorlogsmonument in Bergschenhoek staat.

Bergschenhoek - Sinds een aantal jaren wordt het einde van de Tweede Wereldoorlog – voor de mensen in het voormalig Nederlands Indië pas op 15 augustus 1945 – jaarlijks door een kleine groep mensen bij het Indisch monument aan de Smitshoek in Bergschenhoek herdacht.


(meer)

Vakantiewerk in de horeca


Een leuke sfeer, veel vaste klanten en gezellige collega’s; Angela geniet van haar vakantiewerk in de horeca.

Berkel en Rodenrijs – Angela Bak deed in de achterliggende maanden in de weekends al ervaring op in de horeca in Berkel Centrum, maar ze wilde graag ook een deel van haar lange zomervakantie benutten met vakantiewerk. De 17-jarige Berkelse stapte op haar ‘weekendbaas’ af met de vraag of ze welkom was tijdens de vakantie. “We roosteren je meteen in!” reageerde die spontaan. (meer)

Jeugd- en jongerenwerk op survival in de Ardennen


Direct bij aankomst werd er geklommen, waarbij de jongeren werden getest op zelfvertrouwen en angst.

Lansingerland - Stichting Jeugd en Jongerenwerk Midden-Holland ging deze zomer met tien jongeren drie dagen op survival in de Ardennen. Om hun angsten en doorzettingsvermogen te testen mochten ze direct klimmen, abseilen en tokkelen. (meer)

BERKEL EN RODENRIJS


Ophalen oud papier
Berkel en Rodenrijs – Elke vierde donderdagavond van de maand wordt door de Prins Johan Frisoschool en een aantal verenigingen oud papier opgehaald in Berkel en Rodenrijs. De eerstvolgende keer is donderdag 22 augustus. Het oude papier dient uiterlijk 18.45 uur op de containerverzamelplaatsen te worden neergezet. De opbrengst gaat naar de school en de verenigingen. (meer)

BERGSCHENHOEK


Ontmoeting in Café Over-Leven
Lansingerland – Hospice Lansingerland houdt op maandagmiddag 26 augustus van 14.00 tot 16.00 uur een ontmoetingsgelegenheid in Café Over-Leven in het kenniscentrum Palliatieve Zorg en Begeleiding aan de Ds. van Couwenhovelaan 50 in Bergschenhoek (zij-ingang van Hospice Lansingerland). Bij deze ontmoetingen staat het verlies van een dierbare of vermindering van gezondheid centraal. Kenniscentrum Palliatieve Zorg en Begeleiding is onderdeel van Hospice Lansingerland en is bedoeld om mensen met een ongeneeslijke ziekte, hun naasten, mantelzorgers en professionele begeleiders op een laagdrempelige wijze te informeren. Informatie: tel. 010-5241090, e-mail kenniscentrum@hospicelansingerland.nl of bezoek de website van het hospice www.hospicelansingerland.nl. (meer)

BLEISWIJK


Filmmiddag 55+
Bleiswijk - Welzijn Lansingerland organiseert op 25 augustus een filmmiddag in De Leeuwerik, Leeuwerikstraat 2. De film die gedraaid wordt is de muziekfilm South Pacific. Aanvang 14.00 uur, kosten ¤ 1,- en voor actiefpashouders gratis. (meer)

REGIO


Cultuurbus
Lansingerland - Wegens overweldigend succes zijn de voorstellingen van Tineke Schouten en het G.N.T.V. uitverkocht bij de Cultuurbus. Voor de overige voorstellingen zijn nog plaatsen beschikbaar. Folders zijn te verkrijgen bij de Leeuwerik, de Smitshoek, de Koepel en de bibliotheken. (meer)

Lansingerland Cup 2013 voor Boy Wijnmalen en Lara van Tiggelen


V.l.n.r. Annelien Smal, Guus Koevermans en Nick v.d. Berg; enkele toppers van het toernooi hier in de pauze tussen de wedstrijden in.

Bleiswijk – Voor het vierde achtereenvolgende jaar werd – na het spelen van de drie tennistoernooien bij de verschillende verenigingen in Lansingerland (IJssel Open, Triomf Open en Bleiswijk Open) – de Lansingerland Cup uitgereikt. Dat gebeurde zondagmiddag aan het einde van het Bleiswijk Open. Ditmaal waren het Boy Wijnmalen en Lara van Tiggelen die de prijs in ontvangst mochten nemen. (meer)

Aanhouding Berkelse jeugd na vernielingen

Renesse/Berkel en Rodenrijs - In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft de politie in Renesse rond 03.30 uur zeven jongeren uit Berkel en Rodenrijs aangehouden. Ze lieten een spoor van vernielingen in Renesse achter. De jongeren worden naar Halt verwezen. Ook krijgen ze de rekening van de schade gepresenteerd. (meer)

Scootermeeting

Bleiswijk - Donderdag 21 augustus wordt voor de zevende maal de scootermeeting georganiseerd op het terrein van MCC Bleiswijk. Ook dit jaar kan je samen met je scooter vanaf 14.00 uur op het terrein terecht, waar je scooter getest kan worden op een professionele rollerbank. Verder zal de motorcrossvereniging een demonstratie geven met verschillende crossmotoren op het terrein. Als afsluiter is er de sprintrace aan de overkant van de weg op het terrein van Bouman. De toegang tot het terrein is gratis. Alleen het gebruik van de rollerbank kost ¤ 5. Om 17.30 uur zal de prijsuitreiking plaatsvinden voor de mooiste scooter en de snelste scooter.

Richting aangeven op een rotonde

Lansingerland - We hebben inmiddels in Nederland best veel rotondes. De regels zijn betrekkelijk eenvoudig en voorkomen misverstanden, verkeersirritaties en zelfs ongevallen. Bij het naderen en oprijden van een rotonde hoeft men geen richting aan te geven. Ook als men de weg volgt op de rotonde is het niet verplicht naar links richting aan te geven. Men volgt namelijk gewoon de weg en verandert niet van richting. Bij het verlaten van een rotonde moet wel richting naar rechts worden aangegeven. Een bekeuring voor deze overtreding kost ¤ 90.

Lars van de Vall steelt de show in Berkelse wielerronde


Winnaar van de dag werd Lars van de Vall (rechts), die tevens uit handen van familie de Cor Treurniet Bokaal kreeg uitgereikt.

Berkel en Rodenrijs – In alle vroegte stonden de nieuwelingen zaterdagochtend 10 augustus aan de start op de Huygenslaan om er mede zorg voor te dragen de 58ste Wielerronde van Berkel ook ditmaal weer tot een succes te maken. Dat ze het die eerste uren met iets minder publiek moesten doen leek bijzaak. De wijk lag er schitterend bij en de organisatoren hadden er evenals de renners zin in. (meer)

Geen Kaalslag Bleiswijk’ wordt vervolgd


Het huidige beeld van Bleiswijk als men het dorp binnenrijdt. Dat zal drastisch veranderen als de plannen van het hoogheemraadschap doorgaan.

Bleiswijk – Samen met afgevaardigden van zowel het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard (HHSK) als de gemeente zat Jos Mijnders samen met Henk Meester en Fred Hesselberg - verenigd in de bewonersgroep ‘Geen Kaalslag Bleiswijk’ - dinsdag 6 augustus rond de tafel om met elkaar in gesprek te gaan over de ontwikkelingen rond de werkzaamheden die moeten worden uitgevoerd langs het water dat vanaf de Heulslootweg tot de Hoekeindseweg door Bleiswijk loopt. Een week eerder was een project bij een eerste perceel aan de Van Goghlaan uitgevoerd en daar waren de bewoners op z’n zachtst gezegd niet erg blij mee. (meer)

Leercentrum Bleiswijk biedt senioren de helpende hand


De ambassadeurs André Sevenhuysen en Annelies Quispel. Met in het midden Ellen Eleonora van Welzijn Lansingerland.

Bleiswijk - SeniorWeb Leercentrum Bleiswijk start in september in samenwerking met Welzijn Lansingerland met een aantal cursussen en workshops voor senioren, die het werken met de computer willen leren of hun kennis willen uitbreiden. In groepen van minimaal vijf en maximaal zeven cursisten krijgt men les en begeleiding door leeftijdgenoten, die ervoor zorgen dat alles in een rustig tempo wordt aangeboden. De lessen worden gegeven in ontmoetingscentrum De Leeuwerik. (meer)

Vijftien zonnebloemen op een rij


Herman Stofbergen – die een stoel nodig heeft om halverwege zijn bloemen te reiken - was dit jaar de eerste die melding maakte van zijn fraaie zonnebloemen. De eerste krijgt jaarlijks een plekje in De Heraut.

Bergschenhoek – Ze naderen de vier meter en sommige exemplaren zijn nog niet klaar met groeien en laten ook hun bloem nog niet zien. Maar zeker is wel, dat de vijftien zonnebloemen van Herman Stofbergen die allemaal op een rij in de tuin van de Hoeksenaar staan te pronken tot kampioenen kunnen worden bestempeld. (meer)

Jeugd krijgt ook een kans tijdens Wielerronde van Berkel


Enkele winnaars van de Dikke Banden Race met links de rondemiss Debbie Woutersen.

Berkel en Rodenrijs - Tussen de ritten van alle snelle dames en heren in werd het parcours van de Ronde van Berkel zaterdag ook vrijgemaakt voor de jonge talenten in de Lansingerlandse wielersport en werd tradititiegetrouw de Rabo Dikke Banden Race verreden. (meer)

Berkenrode en Martin kunnen weer trots zijn

Berkel en Rodenrijs – Met een halve finale- en een finaleplaats voor twee jeugdige leden van ATV Berkenrode tijdens de van 5 tot en met 10 augustus georganiseerde Nationale Jeugd Kampioenschappen tennis zet trainer Martin van der Brugghen de ingezette weg voort. (meer)

Kookworkshop voor 50-plussers


De deelnemers aan een vorige cursus werden bij het maken van een hartige taart bijgestaan door Jolanda, dochter van cursusleider Henk Faling.

Bleiswijk - Op initiatief van Henk Faling en Welzijn Lansingerland gaat in september inmiddels de tiende kookworkshop van start. Er zijn cursisten die voor de derde keer meedoen. De cursussen zijn vooral bedoeld voor die mannelijke senior die weinig ervaring heeft met koken en behoefte heeft zijn kookgrenzen te verleggen. (meer)

Unicef-winkeltje sluit per 1 januari 2014 de deuren


Frans de Pater houdt uitverkoop, want de winkel gaat sluiten. Tekst/foto: John Hofman.

Berkel en Rodenrijs - Toen hij 65 jaar werd viel er een stilte die hij graag wilde opvullen. Zo startte Frans de Pater ongeveer 13 jaar geleden zijn Unicef-winkeltje aan de Noordeindseweg in Berkel en Rodenrijs. Vanaf 1 januari 2014 zal er weer een stilte vallen, want het winkeltje sluit per die datum. (meer)

Kiss Lickss in Muziekpodium Rotonde


Kiss Lickss, niet te onderscheiden van het echte werk.

Berkel en Rodenrijs - Kiss Lickss is met afstand Nederlands beste Kiss Tribute band. Geen enkele band zet een Kiss optreden met zo'n show, zo overtuigend neer. Als het gaat om kwaliteit, show en gevoel, worden ze alleen overtroffen door Kiss zelf. Zaterdag 31 augustus kunnen bezoekers van Muziekpodium Rotonde deze band met eigen ogen aanschouwen. (meer)

Rotta-natuurexcursie Rotta Rangers


Op zoek naar allerlei ‘enge’ bodemdiertjes.

Bergschenhoek - Wie heeft er in deze zomervakantie zin om een griezelige en spannende natuurwandeling midden in een stuk bos te gaan maken? Op zaterdag 17 augustus kunnen kinderen van 7-12 jaar – de Rotta Rangers - weer volop genieten van een speurtocht in de natuur met gidsen van Natuur- en Vogelwacht Rotta. (meer)

Diefstal uit woning

Berkel en Rodenrijs - Zaterdagmiddag 3 augustus werd tussen 16.00 en 18.00 uur door een openstaand keukenraam van een woning aan de Agaat vanaf de vensterbank een iPhone weggenomen. De dader moet daarvoor in de voortuin zijn geweest, maar is door niemand gezien.

Slijpers bekeurd

Bergschenhoek - Dinsdagochtend 6 augustus controleerde de politie naar aanleiding van een melding een drietal Roemeense mannen die kort daarvoor bij een bedrijf hadden aangeboden boren te slijpen. De mannen werden terecht, zo bleek naderhand, niet vertrouwd. Ze konden de agenten geen goed verhaal vertellen en liepen tevens enkele boetes op in verband met een technisch gebrek aan hun auto en het ontbreken van noodzakelijke documenten.

Rijden zonder rijbewijs

Bleiswijk – Op dinsdag 6 augustus werd rond het middaguur een bewoner van Bleiswijk staande gehouden, omdat hij met een auto reed terwijl hij geen rijbewijs en tevens een ontzegging van rijbevoegdheid had. De auto is in beslag genomen en er is proces-verbaal is opgemaakt.

Diefstal auto’s na inbraken

Bergschenhoek – In de periode tussen de vroege avond van woensdag 7 augustus en donderdagochtend 8 augustus werden bij een inbraak in een woning op de Narcissentuin de autosleutels weggenomen en daarop de auto. Deze stond geparkeerd op de Amaryllistuin. Het gaat om een blauwe Audi A4, kenteken 29-HVV-6.
Die nacht gebeurde hetzelfde na een inbraak in een woning op de Ranonkeltuin. Na diefstal van de autosleutels werd vanaf de Amaryllistuin een blauwe Mercedes cabriolet, kenteken 65-XXV-1, gestolen.

Aanhouding drie inbrekers

Berkel en Rodenrijs - Vrijdag 9 augustus werden tegen middernacht drie inbrekers door de politie aangehouden. Naar aanleiding van een melding van een verdachte auto in de wijk werden de inzittenden gecontroleerd. Ze bleken in het bezit van inbrekersgereedschappen en kennelijk met verkeerde bedoelingen op pad te zijn. De drie mannen zijn aangehouden en de betrokken auto is in beslag genomen. De afdeling Opsporing / woninginbrakenteam heeft deze zaak in behandeling genomen. De politie bedankt de oplettende burger die melding deed van de verdachte auto in zijn wijk.

Berkel en Rodenrijs

Fietsen met de Driebondenclub
Berkel en Rodenrijs – Woensdag 14 augustus – vandaag - is er weer een fietstocht van de Driebondenclub. Om de veertien dagen op woensdagavond met de start om 18.00 uur bij de wandelgangen van Huize St. Petrus (Past. Veldhuisstraat inrijden, pad linksaf naar het plein nemen, erachter wordt gestempeld en gestart). (meer)

Bergschenhoek


Herdenking einde Tweede Wereldoorlog
Bergschenhoek - Sinds een aantal jaren wordt het einde van de Tweede Wereldoorlog op 15 augustus 1945 door een kleine groep mensen bij het Indisch monument aan de Smitshoek in Bergschenhoek herdacht. Iedereen die zich verbonden voelt met Nederlands Indië en alle Indiëveteranen worden uitgenodigd om donderdag 15 augustus, 19.45 uur, bij het Indisch monument aan de Smitshoek bijeen te komen voor een korte herdenkingsplechtigheid. Na afloop is er koffie of thee in het dienstencentrum Smitshoek om na te praten. (meer)

Bleiswijk


Koffie/inloopochtend
Bleiswijk - Elke donderdag is er van 09.30 tot 11.30 uur in het gebouw van de gereformeerde kerk, Dorpsstraat, gelegenheid om koffie te drinken en een praatje te maken. Iedereen is van harte welkom.

Lansingerland/regio


Natuurwandelingen door Koornmolengat
Zevenhuizen/Bleiswijk – Tot en met 30 augustus worden elke vrijdagavond door en om het Koornmolengat zomeravondwandelingen georganiseerd door Natuur- en Vogelwacht Rotta. Start: 19.00 uur. Startlocatie: bij het begin van de watersportvereniging, net voor De Roerdomp aan de Tweemanspolderweg, bereikbaar met auto en fiets (geen openbaar vervoer) en te voet. Duur: 1,5 tot 2 uur. Vooraf aanmelden is niet nodig. Er worden geen honden toegelaten. Informatie: Aad Deurloo, 06–41043562. (meer)

Wielrennen


Ronde van Berkel
Lansingerland - Met een deelnemersveld van 44 nieuwelingen en vijf renners van De Pedaalridders Lansingerland werd zaterdagochtend het startschot gegeven van de ronde van Berkel, waarbij gelijk vanuit het vertrek een renner ontsnapte. Na twee ronden werd hij echter weer teruggepakt. Na zeven ronden ontsnapte Willem Blok uit het peloton met aan het wiel Pedaalridders Dion van Nierop. Zij wisten hun voorsprong uit te bouwen. Na een aantal ronden wisten er toch nog vijf renners de aansluiting te vinden bij de kop. Twee ronden voor het einde van de wedstrijd wist Dion van De Pedaalridders te ontsnappen, maar hij werd in de laatste ronde terug gepakt. Het werd een lastige aankomst met veel bochten. Dion zat te ver achterin, maar plaatste zich op een goede zesde plaats. De eerste plaats was voor Willem Blok. De overige nieuwelingen van De Pedaalridders vielen buiten de prijzen.

Duivensport


P.V. De Vrijheid
Bergschenhoek - Zaterdag 10 augustus om 08.45 uur werden er 308 duiven gelost voor een wedvlucht vanuit Morlincourt, ze vlogen 293 km met noordwesten wind terug. De eerst aankomende duif had een snelheid van 1292 mpm. De eerste tien die binnen kwamen in de A-ploeg waren van: 1-3-4-6-7-9-10 A. v.d. Burg, 2 C. Romein, 5 B. Hertog, 8 Ben de Keyzer. De eerste tien die binnen kwamen in de B-ploeg waren van: 1-2-3-4-5-7-8-9-10 J. v.d. Berg, 6 A. Hagers. Het poultje werd gewonnen door Ben de Keyzer.
Dezelfde dag werden er om 11.00 uur 1179 duiven gelost voor een wedvlucht vanuit Duffel, ze vlogen 103km met noordwesten wind terug. De eerst aankomende duif had een snelheid van 1327 mpm. De eerste tien die binnen kwamen in de A-ploeg waren van: 1-3 A. v.d. Burg, 2 M. v.d. Ende, 4 D. v.d. Vrede, 5 Kennepohl & Zn., 6-7-8-9-10 C. Romein. De eerste tien die binnen kwamen in de B-ploeg waren: 1-2-3-4-5-6-7-8-9-10 A.H. van Weelden. Het poultje werd gewonnen door D. v.d. Vrede.

Softbal


Eerste winst is binnen
Bergschenhoek - Het eerste softbalweekend zit er op na de zomerstop. Dames 1 van The Orioles speelde onder leiding van Frans van der Heiden een dubbel in Haarlem en wist met 13/2 en 4/1 te winnen. Zondag spelen de Dames thuis om 11.00 uur een dubbel tegen Zuidvogels, de nummer 3 uit de competitie.

Honkbal


Uit en thuis gewonnen
Bergschenhoek – Het eerste herenteam van The Orioles deed in het startweekend op het eigen park al goede zaken door zaterdag met 5-4 te winnen. Zondag werd in de uitwedstrijd te Heemstede mede door het prima gooien van Gerald Tromp op de heuvel en Reynaldo in de laatste inning en de fantastische homerun van Rubinet Koko gewonnen met 5-2.
Komend weekend spelen de Heren om 14.30 uur thuis op het Oriolespark tegen de nummer 2 DSS uit Haarlem.

Adviesraad Leerlingenvervoer lanceert eigen website


Het contract met Connexxion is verlengd tot het einde van 2013, omdat er nog geen besluit is genomen welke vervoerder het volgende contract krijgt.

Lansingerland - Gemeenten hebben de (wettelijke) zorgplicht ‘passend vervoer’ aan te bieden voor leerlingen die met een indicatie buiten de gemeente onderwijs volgen. Uitgangspunt van de regeling is een vergoeding op basis van de kosten van het openbaar vervoer, waar nodig met begeleiding. Ook kan een fietsvergoeding worden verstrekt. Onder bepaalde voorwaarden kunnen ouders voor hun kind aanspraak maken op aangepast vervoer, in taxi’s of taxibusjes. Hiertoe sluiten gemeenten contracten met een vervoerder. In de gemeente Lansingerland moet het vervoer worden aanbesteed. (meer)

Snelheidscontrole Oostmeerlaan

Berkel en Rodenrijs – Naar aanleiding van klachten van bewoners van de Oostmeerlaan heeft de politie op maandag 12 augustus tussen 15.00 en 16.00 uur een snelheidscontrole gehouden. Er werden drie bekeuringen uitgeschreven. De hoogst gemeten snelheid was 71 kilometer per uur terwijl 50 is toegestaan. De politie laat weten dat deze controle binnenkort zal worden herhaald, ook op andere tijden.

Het gebruik van zwaailichten en sirene door de politie

Lansingerland - U heeft zich er vast weleens over verbaasd dat de politie zonder zwaailichten en sirene (optische – en geluidssignalen) door het rode verkeerslicht reed of dat u politie met de auto over het fietspad of het trottoir zag rijden, een agent op de fiets zag rijden door een winkelgebied of op het trottoir. De politie beseft dat dit verkeersafwijkend gedrag is en dat het irritaties kan opwekken. Daarom enig uitleg hierover. (meer)

Oplettende buurtbewoner

Bleiswijk – Naar aanleiding van een melding op zaterdagmiddag 3 augustus dat er op de Clingendaelsingel isolatiemateriaal werd weggenomen en in een bestelbus werd geladen, heeft de politie de bestelbus gecontroleerd. Hierbij bleek dat de drie gestolen balen isolatiemateriaal achterin de bus lagen. De inzittenden, twee mannen van 33 en 22 jaar, bleken de isolatie te hebben weggenomen. Beiden zijn aangehouden voor diefstal. Ook hier blijkt dat de oplettende melder cruciaal was voor de oplossing van dit misdrijf. De politie is blij met deze melder en bedankt hem.

Senioren en de hitte: ‘Alles met mate en rustig aan’

Foto nr. 1
Arts Paola Grin op het terras, terwijl de senioren
in Huize Sint Petrus genieten van zowel de schaduw
als een waterijsje.


Lansingerland – De een kan er wat beter tegen dan de ander, maar als de jaren gaan meetellen wordt het voor het lichaam steeds moeilijker extreme weersomstandigheden op te vangen. (meer)

De Kievit kent toptijden

Foto nr. 1
Twee druk bezochte baden in speeltuin De Kievit.


Berkel en Rodenrijs – Dat heel veel mensen verkoeling en vertier zoeken is ook de medewerkers van speeltuin De Kievit niet ontgaan. In de eerste weken van de zomervakantie telde men maar liefst ruim 10.000 verkochte kaartjes,; allemaal bezoekers die geen ledenpas hebben. (meer)

Familiedag Fundag in Lansingerland!

Foto
De aankondigingen van het familiefeest zullen
overal in Lansingerland een plekje krijgen.


Lansingerland - Op zondag 1 september wordt er in sporthal Oostmeer op de laatste dag van de schoolvakantie een echte familiedag georganiseerd. Een dag voor jong en oud, voor ouders met hun kinderen, een dag vol dolle pret en bovendien pret en eten voor één prijs. (meer)

“Dieren zoeken zelf schaduw op, zoals ook veel mensen doen”

Foto nr. 1
Dieren zoeken zelf de schaduw op.
Foto: John Hofman.


Bleiswijk - Het was vorige week echt afzien met die hitte. Hoe gaan dieren eigenlijk om met extreem hoge temperaturen? We brachten een bezoek aan dierenweide ’t Ezelsbruggetje en constateerden dat daar ‘alles onder controle is’. (meer)

Dromen komen uit tijdens het 16e Varend Corso

Foto
Boot nummer 11 in het Varend Corso was van
Koppert Biological Systems uit Berkel en Rodenrijs.


Westland/Berkel en Rodenrijs - Het Varend Corso kende vrijdag een ware droomstart. Mede door het prachtige weer stonden de kades langs de routes van zowel vrijdag als zaterdag en zondag op veel plaatsen volgepakt. (meer)

Ophoging kade kern Bleiswijk zaait onrust

Foto
De bewoonster van de Van Goghlaan die haar
achtertuin zag veranderen in een kleiplateau.Bleiswijk – Al geruime tijd geleden maakte het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard bekend dat de kades langs de vaart, lopend vanaf de Heulslootweg dwars door het dorp Bleiswijk tot de Hoekeindseweg, moeten worden opgehoogd. (meer)

Imker sluit Zomeracademie op vrolijke wijze af

Foto
Nic van der Drift (links) kon enthousiast vertellen
over zijn bijen. Hij bracht tevens tal van attributen
mee die bij zijn hobby horen.


Lansingerland – De organisatie van de vijfde Zomeracademie kan terugzien op een geslaagd evenement. Met interessante, leuke en verrassende activiteiten en bovendien een groot aantal deelnemers heeft de Zomeracademie haar bestaansrecht maar weer eens bewezen. (meer)

Stap in de Cultuurbus!

Foto
De medewerkers van de Cultuurbus hebben ook
dit jaar een aantrekkelijk programma samengesteld.
V.l.n.r. Marian Berk, Marion Smit, Rinie Venema,
Nel de Vogel en Henny Rijntjes.

Lansingerland - De medewerkers van de Cultuurbus bieden 55-plussers uit Lansingerland een nieuw aanbod voor het seizoen 2013-2014 in het Stadstheater Zoetermeer aan. (meer)

Wat geld verdienen met vakantiewerk

Foto
Elke dag wordt bekeken waar Taylor kan gaan assisteren;
in de kassen of buiten. Last van de warmte heeft ze niet;
de vakantiewerker heeft het prima naar haar zin, ook als
het warm is.


Bleiswijk – Taylor van Winden (14) wilde wat geld verdienen in de zomervakantie. De Bleiswijkse tuindersdochter klopte aan bij een kennis met een fraai plantenbedrijf en mocht komen.
(meer)

Berkel en Rodenrijs

Klaverjassen KBO
Berkel en Rodenrijs – De KBO organiseert in augustus twee klaverjasmiddagen en wel op de vrijdagen 9 en 23 augustus. (meer)

Bergschenhoek

Oud papier actie Bergschenhoek
Bergschenhoek - Op donderdag 8 augustus wordt er oud papier opgehaald door basisscholen in Bergschenhoek. Het papier kan tot ca. 18.45 uur op de kliko- verzamelplaats worden neergezet. (meer)

Bleiswijk

Klussendienst
Bleiswijk - Inwoners van Bleiswijk die door lichamelijke en/of financiële beperkingen niet in staat zijn klusjes in en om het huis te verrichten en geen beroep kunnen doen op familie of kennissen, kunnen de klussendienst inschakelen. (meer)

Regio

Jeu de boules 3B-Sociaal Belang
Lansingerland - Van april t/m oktober wordt iedere maandag van 14.00 tot 17.00 uur jeu de boules gespeeld op de banen van Tafeltennisvereniging TOGB op sportpark Het Hoge Land in Berkel en Rodenrijs. Er wordt gespeeld in competitieverband. (meer)

Voor zwemplezier moet je in Lansingerland zijn!

Foto nr. 1
Een relaxte sfeer in zwembad De Windas.


Lansingerland – Terwijl veel zwembaden de deuren in de achterliggende jaren noodgedwongen moesten sluiten bevindt Lansingerland zich in de unieke omstandigheid dat het beschikt over een schitterend en eigentijds zwembad De Windas waar het met name tijdens warme dagen heel goed toeven is. (meer)

Inbrekers betrapt

FOTO

Berkel en Rodenrijs – Op 30 juli werd rond 03.00 uur geprobeerd in te breken in een woning aan de Pinksterbloemlaan. De inbrekers werden door de buren betrapt, waarna ze het hazenpad kozen. Ondanks aanwijzingen van buurtbewoners zijn ze niet meer aangetroffen.

Veel inbraken Bleiswijk

Bleiswijk – Op 29 juli werd ingebroken in woningen in de Breitnerstraat, de Janssteenstraat en de Anjerweg te Bleiswijk. Een dag later bezochten inbrekers woningen aan de Kamperfoeliedreef en de Hoefweg, eveneens in Bleiswijk. Ook later in de week werd in een aantal woningen ingebroken.

Buitenboordmotor ontvreemd

Bleiswijk – Op 31 juli werd op de Rottedijk een buitenboordmotor van een zijlboot gestolen. Van de dader ontbreekt elk spoor.

Fiets gestolen uit garage

Berkel en Rodenrijs – Op woensdag 31 juli werd uit een garage op de Irislaan een fiets gestolen.

Geen APK

Bleiswijk - Tijdens een controle op 31 juli op de Nieuwe Hoefweg werd een automobilist staande gehouden. Zijn voertuig was sinds 2011 niet meer APK gekeurd en bleek talrijke gebreken te vertonen. De bestuurder kreeg niet alleen een aantal bekeuringen ook werd het kentekenbewijs van de auto in verband met de verkeersveiligheid ingevorderd.

Veel schade bij inbraak

Bergschenhoek – Op 29 juli werd aan de Koningsvaren geprobeerd in te breken in een bestelauto, waarbij veel schade ontstond.

Vuilcontainer gevonden

Berkel en Rodenrijs – Vorige week werd in een tuin van een woning aan de Swemcoperlaan in Berkel en Rodenrijs een huisvuilcontainer (restafval) aangetroffen die niet bij de desbetreffende woning hoort. Op de container staat nummer 29. Wie ‘m kwijt is, kan bellen met 010 – 5114387.
Copyright © Nieuws- en advertentieblad De Heraut 2015 | Design by De Heraut