Archief - Nieuwsblad De Heraut

Postadres:

Postbus 43

2650 AA, Berkel en Rodenrijs

Tel: 010 - 511 88 92

Fax: 010 - 511 48 65

Wim Luiten bruist nog van de plannen en de energie

Foto
“We hoeven ons in dit bedrijf geen minuut te vervelen
en de afwisseling is groot. Ik geniet er nog elke dag van,”
aldus Wim Luiten, hier naast het schilderij dat werd gemaakt
tijdens het feest ter gelegenheid van zijn vijftigjarige periode
als tuinder. Waar wat hem betreft nog wat jaren aan mogen
worden toegevoegd.


Bleiswijk – Belangstelling voor zijn omgeving, de medemens, voor alles wat met groei en bloei te maken heeft, maar ook voor wijnen en koken; zie hier Wim Luiten. Vijftig jaar tuinder in Bleiswijk, dagelijks actief in het bedrijf, maar ook nog vol plannen die hij wil gaan uitvoeren. (meer)

Lansingerlands dictee levert unieke Haagse ontmoeting op

Foto
Aan tafel met Fred Teeven met v.l.n.r. de staatssecretaris,
Paco Vermeulen, Lisette en Bo.


Lansingerland – Het eerste Hospice Lansingerland Dictee leverde voor Lisette Vermeulen, vriendin Yvonne Bijnsdorp en hun beide partners niet alleen een leuke en leerzame avond op, maar tevens een unieke ontmoeting in Den Haag. Tijdens de veiling die dezelfde avond in maart werd gehouden boden ze op een lunch met staatssecretaris Fred Teeven. (meer)

Peet Vonk verschalkt de meerval

Foto
Peet Vonk wist de 1.20 meter lange meerval op de
kant te halen; een vis die niet thuishoort in de vijver
van het Huygensplantsoen en vervolgens in de tocht
werd uitgezet.


Berkel en Rodenrijs – Er werd al weken, zo niet maanden naar uitgekeken; naar degene die er in zou slagen de meerval te vangen. De vis was op onverklaarbare wijze in de vijver van het Huygensplantsoen terecht gekomen. (meer)

Zelf tomaten kweken is cool

Foto 1
Sjoerd Nieboer bij één van de kasjes van het project
EDU-kas. Foto’s: Marloes Nuijten.


Bleiswijk - Heel de wereld kijkt naar de tuinbouw in Nederland, maar desondanks kiezen weinig jongeren voor dit beroep vanwege het niet sexy imago. Zo zegt Sjoerd Nieboer, education coördinator. (meer)

“Gemeente Lansingerland failliet door bureaucratie, wanbeleid en de paarse krokodil”

Foto
Vader en zoon Raaphorst fietsten wat af op die
hete zomerdag.Lansingerland - Op 21 juli - de warmste dag van het jaar - kwam de 13- jarige zoon van Dennis Raaphorst rond half elf in paniek de tuin in met zijn fiets. Hij had zijn portemonnee onderweg verloren. (meer)

Summer Action 2013 Lansingerland

foto

Lansingerland - Zoals vele al weten heeft het jongerenwerk van Lansingerland een vol zomerprogramma met leuke activiteiten voor in de vakantie. Er zijn al heel wat activiteiten geweest. Zo is een groep met 74 jongeren naar Walibi geweest en gingen 18 jongeren paintballen. (meer)

CDA bezoekt Berkel Centrum en Rodenrijs

Foto
Een delegatie van de CDA fractie sprak met leden
van wijkvereniging Berkel Dorp. Ze bezochten onder
andere het vernieuwde Huijensplantsoen.


Berkel en Rodenrijs - De afgelopen weken bezocht de CDA fractie Berkel Centrum en Rodenrijseweg en omstreken. Samen met de actieve wijkvereniging Berkel Dorp is de uitvoering van de grootschalige renovatie van hun hele wijk tegen het licht gehouden. Vijf jaar geleden zijn daarvoor de voorbereidingen al gestart in nauwe samenspraak met wijkvereniging en bewoners. (meer)

Kinderen op zoek naar bloemen, insecten en vlinders

Foto
Op ontdekkingstocht in het vrije veld.

Bergschenhoek - De Rangers van Natuur- en Vogelwacht Rotta hadden 20 juli hun maandelijkse bijeenkomst. Dit keer ging het over vlinders, planten en insecten. Door het grote aantal aanmeldingen werden twee groepen samengesteld. (meer)

Berkel en Rodenrijs

Fietsen met de Driebondenclub
Berkel en Rodenrijs – Woensdag 31 juli – vanavond - is er weer een fietstocht van de Driebondenclub. Om de veertien dagen op woensdagavond met de start om 18.00 uur bij de wandelgangen van Huize St. Petrus (Past. (meer)

Bergschenhoek

Klaverjassen
Bergschenhoek – Elke donderdag prijsklaverjassen bij Manege Lansbergen, Bergweg-Zuid 135. Aanvang 19.45 uur. Deelname kost ¤ 3,-. Inlichtingen: 06 - 51075578.

Open Tafel De Smitshoek
Bergschenhoek - Elke 2e en 4e donderdag van de maand is er van 12.15 tot 13.30 uur Open Tafel in De Smitshoek. Het menu voor 8 augustus is heldere Parijse uiensoep, kipschnitzel, zomerpeultjes, gekookte aardappelen, appelmoes en Deense vla. (meer)

Bleiswijk

Ophalen oud papier
Bleiswijk – In Bleiswijk wordt iedere eerste donderdagavond van de maand oud papier opgehaald. De opbrengsten hiervan komen ten goede aan hockeyvereniging HVB en peuterspeelzaal De Peuterhoek. (meer)

Regio

Recreatieve Triatlon voor senioren
Lansingerland - Op 26 augustus organiseert Welzijn Lansingerland voor de zesde maal de recreatieve Triatlon voor actieve senioren uit Lansingerland.
Men kan zich nog inschrijven voor deze sportieve en gezellige dag. ’s Ochtends wordt gestart vanuit Bergschenhoek, Bleiswijk en Berkel en Rodenrijs met een fietstocht van ca. (meer)

Pole Soccer krijgt een sportief vervolg

Foto
De spelers die zaterdag het noodweer trotseerden.

Berkel en Rodenrijs – Ondanks het slechte weer van zaterdag 27 juli kwamen er toch nog verschillende teams tegen elkaar uit in het nieuw ontwikkelde Pole Soccer, een vorm van voetbal die is afgeleid van het voor iedereen bekende paaltjesvoetbal. (meer)

IJssel Open populair: aantal inschrijvingen aan de top

Foto
De finalisten in damesenkel en dames dubbel D3 Suzan
Lamens (links) en Annelien Smal met links de hoofdsponsor
van het toernooi (volgend jaar voor de vijfde keer) en rechts
toernooileider Robin van der Welle.Berkel en Rodenrijs – De tennisbanen van ATV Berkenrode waren in de achterliggende week het domein van de deelnemers aan het IJssel Open 2013.
Met maar liefst 515 inschrijvingen zat het populaire toernooi aan het maximum. “Uniek,” aldus wedstrijdleider Robin van der Welle. (meer)

Oefenprogramma voetbalclubs Lansingerland

Lansingerland – Hoewel het zeker nog een maand duurt voordat de voetbalcompetitie begint, hebben de meeste clubs het oefenprogramma al op de rol staan. De clubs spelen een aantal oefenwedstrijden die onderbroken worden door drie bekerrondes. (meer)

Duivensport

P.V. De Vrijheid
Bergschenhoek – Zondag 28 juli om 07.20 uur werden er 290 oude duiven gelost voor een wedvlucht vanuit Pommeroeul; ze vlogen 181 km met zuidwesten wind terug. De eerst aankomende duif had een snelheid van 1737 mpm. De eerste tien die binnen kwamen in de A-ploeg waren van: 1 A. v.d.
Burg, 2 C. Romein, 3 M. v.d. Ende, 4-5 B. v.d. Burg, 6-10 D. v.d. Vrede, 7- 9 J. Zeelenberg, 8 D. Lems. De eerste in de B-ploeg waren van: 1-5-6-7 G.
Boutensteijn, 2-3-4 A. van Weelden. Het poultje werd gewonnen door B. v.d.
Burg.
Dezelfde dag werden er 361 jonge duiven gelost voor een wedvlucht vanuit Pommeroeul.
De eerst aankomende duif had een snelheid van 1741 mpm. De eerste tien die binnen kwamen in de A-ploeg waren van: 1-5-10 Ben de Keyzer, 2-6 M. v.d.
Ende, 3 A. v.d. Burg, 4 D. Lems, 7 B. Hertog, 8-9 L. v.d. Berg. De eerste tien in de B-ploeg waren van: 1-2-3-4-7-8 J. v.d. Berg, 5-6-10 A. Hagers, 9 A. Gronsveld. Het poultje werd gewonnen door Ben de Keyzer.

Atletiek

Deelname Kieviten Drieplassenloop
Bleiswijk - Een vijftal leden van De Kieviten liep zondag 28 juli een 5 kilometerwedstrijd in Zoetermeer; de Drieplassenloop. Start was bij de Zoetermeerse Plas en via de Benthuizerplas was de finish bij de Noordhovense Plas. Ondanks de zomervakantie waren er redelijk wat deelnemers. De weersomstandigheden waren prima; droog, matige wind en een temperatuur van net boven de 20 graden. Jack ’t Hoen werd 7e en finishte in 17.59. Matthijs van der Beek werd 12e met zijn tijd van 18.58. De tijden van de 3 andere Kieviten: Richard Lelieveld 19.38, Willem van der Kooij 19.39 en Jan de Jong 22.25.
Richard en Jan waren hardlopend uit Bleiswijk naar Zoetermeer gegaan en hadden er bij de start al 10 kilometer op zitten.

Dakkapel uitgebrand

Bleiswijk – Maandagmiddag brak er brand uit in een woning aan de Meidoornstraat in Bleiswijk. Het ging om een uitslaande brand, waarbij veel rook vrijkwam. Er waren geen personen in de woning aanwezig toen de brand uitbrak. (meer)

Stem mee voor nieuwe Commissaris van de Koning

Lansingerland - Provinciale Staten stellen een profielschets voor de nieuwe Commissaris van de Koning op die wordt voorbereid door de fractievoorzitters. (meer)

Geen strafbaar feit gepleegd; politie dankt tipgevers

politie

Lansingerland – De jongeman die onlangs aan de Godfried Bomansingel in Berkel en Rodenrijs werd gesignaleerd onder een brug en opvallend veel aandacht had voor spelende kinderen, is bekend. De politie heeft de man gesproken. (meer)

Diefstallen

Lansingerland – Op 25 juli werd vanaf de W.G. Witteveenstraat in Bergschenhoek een personenauto gestolen. Uit een bedrijfsauto die geparkeerd stond in de Aldo van Eyckstraat in Bergschenhoek werd gereedschap ontvreemd. (meer)

Gewonden bij aanrijding

Bleiswijk - Op de kruising Australiëlaan met de Nieuwe Hoefweg vond zondag 28 juli een aanrijding plaats. Hierbij raakten drie inzittenden gewond. Zij zijn naar een ziekenhuis in de omgeving gebracht.

Poging inbraak woning

Bergschenhoek – Op dinsdag 23 juli werd geprobeerd in te breken in een woning aan het Gerstveld. Het lukte de inbrekers echter niet binnen te komen.

Loos alarm

Bergschenhoek – Op 22 juli ging in een woning in de Marijkestraat het brandalarm af. Na onderzoek van de brandweer bleek het gelukkig loos alarm te zijn.

N209 gaat verder op de schop

Foto
Drie banen rechtdoor en geen mogelijkheid meer
linksaf te gaan. Ook mag men vanaf de Anjerweg niet
meer rechtsaf slaan richting Rotterdam.


Lansingerland – Tijdens de informatieavonden, die de Provincie Zuid-Holland vorige week organiseerde, werd duidelijk dat er de komende periode zowel werkzaamheden op de N209 als de N471 zullen worden verricht. De provincie start vanaf september met onderhoudswerkzaamheden op zowel de hoofdrijbaan als de parallelwegen van de N209 tussen de A12 en de A13. (meer)

Nieuwe wethouder financiën gaat een probleem niet uit de weg

Foto
De installatie van wethouder Marc van Dijk.

Lansingerland – De VVD is erin geslaagd in krap twee weken tijd een opvolger te vinden voor de als waarnemend burgemeester naar Giessenlanden vertrokken wethouder Werner ten Kate. (meer)

Vliegwijzerspel gepresenteerd voor onderweg

Foto
De jonge Lansingerlandse bezoekers maakten als eersten
kennis met het spel en het bijbehorende pilotendiploma.


Lansingerland/Overschie – Vlak voor het drukste ‘kinder-vertrekweekend’ vanaf alle luchthavens in Nederland presenteerde orthopedagoog Sasja Lemmen van het Instituut van kennis en vaardigheden (IKEV) een onderzoek en een spel, gebaseerd op de CREF-Methode voor ouder(s)/verzorger(s) van kinderen die met het vliegtuig meegaan. (meer)

De rode loper uit voor basisschool De Kleine Kapitein

Foto
Vier hoofdrolspelers uit de film: Luna, Marijn, Tyko en
Fabienne.


Berkel en Rodenrijs - Het is de leerlingen van basisschool De Kleine Kapitein uit Berkel en Rodenrijs gelukt! Na weken van filmen, scenario’s schrijven en intensieve draaidagen is de speelfilm ‘Het Geheim van de Messenkoning’ een feit. (meer)

Zeer spannende stunt- en movieshow trok veel publiek

Foto
De stunt- en movieshow trok veel publiek.
(Tekst/foto: John Hofman)


Berkel en Rodenrijs - Op het parkeerterrein van sportpark Het Hoge Land vond dinsdagavond 16 juli een show plaats die z’n weerga niet kende. Het Stunt en Showteam van ‘grote ’baas Gino Winter presenteerde het voltallige publiek een avond om nooit te vergeten. (meer)

De Paardestal trakteert

Foto
De cheques werden uitgereikt aan Marian Remmerswaal
(oogziekenhuis Ghana), Peter van der Star (St. Jeugdfestival),
Peter Veldkamp (Hospice), Joop Fuijkkink (St. Hulp Letland)
en Ad Overdevest (St. Hand Bolivia).


Berkel en Rodenrijs - Het al jarenlang gebruikte ‘wie jarig is trakteert’ werd vorige week nog eens duidelijk in De Paardestal. De kringloopwinkel aan de Noordeindseweg - onder de r.k. kerk in de voormalige paardenstal – vierde het 30-jarig bestaan en vond dat een schitterende reden enkele waardevolle cheques uit te reiken aan vertegenwoordigers van goede doelen. (meer)

Lovende woorden bij afscheid wethouder Werner ten Kate

Foto
Afscheid van een bevlogen wethouder.

Lansingerland – Lof en grote waardering vielen oud-wethouder Werner ten Kate ten deel bij zijn afscheid van de gemeente Lansingerland, vorige week dinsdag. Ten Kate is vorige week aan de slag gegaan als waarnemend burgemeester van de gemeente Giessenlanden. (meer)

Politie houdt verdachte van aanranding aan

politie

Lansingerland - Agenten hielden donderdagmiddag een 38-jarige man aan op verdenking van het plegen van drie aanrandingen in Bergschenhoek begin juli.
Na de aangiftes van de slachtoffers startte de politie direct een onderzoek. (meer)

De Windas langer open

Lansingerland – Vanwege het warme weer was zwembad De Windas maandagavond langer geopend. Het is aan te raden facebook van het zwembad in de gaten te houden voor de extra openingstijden op warme dagen die mogelijk nog gaan volgen.

Troep op de dagcamping

Bleiswijk - Op de dagcamping werd donderdag een aantal jongeren betrapt op het verbranden van afval en plastic flessen. Er werden ter plaatse bekeuringen uitgeschreven.
Op diverse plaatsen ondervond men tevens last van vakantievierende jeugd.

Wielrenner ten val

Bergschenhoek - Aan de Rottekade was vrijdag een wielrenner ten val gekomen en daarbij gewond geraakt. De ongevallendienst heeft de toedracht in onderzoek.

Inbraak in woning

Bergschenhoek – In diverse woningen werd men geconfronteerd met inbraken.
In Bergschenhoek gebeurde dat op 19 juli in zowel een woning aan het Gerstveldals de Zuiderparklaan.

Varend Corso Westland

Westland/Delft - Het Varend Corso Westland trekt voor de 16e keer door de wateren van het Westland en omstreken. De meer dan 425.000 bezoekers die het corso jaarlijks bezoeken, kunnen zich op 2, 3 en 4 augustus laten verrassen door de bonte stoet van versierde schuiten, sloepen en zeilende Westlanders. Voor meer informatie en de routes (onder andere zondag 4 augustus door Delft) zie www.varendcorso.nl

Hardleerse bestuurder

Bleiswijk - Een bestuurder werd donderdag 18 juli betrapt op rijden zonder rijbewijs. Omdat dit de 5e keer was werd zijn voertuig in beslag genomen en mag hij zich bij de rechter verantwoorden.

Geen strafbaar feit gepleegd; politie dankt tipgevers

Lansingerland – De jongeman die onlangs aan de Godfried Bomansingel in Berkel en Rodenrijs werd gesignaleerd onder een brug en opvallend veel aandacht had voor spelende kinderen, is bekend. De politie heeft de man gesproken.
Naar aanleiding van binnengekomen tips is de identiteit van deze man inmiddels bekend. Uit onderzoek, waarbij alle tips werden uitgelopen, is gebleken dat er geen sprake is van het plegen van strafbare feiten. Het wijkteam van de politie Lansingerland dankt de tipgevers voor hun inbreng, zo meldt de Politie Eenheid Rotterdam.

De Waterkievit spetterend in gebruik genomen

Foto nr. 1
De waterspeelplaats wordt officieel geopend.

Berkel en Rodenrijs – Samen met een grote schare bezoekers van de speeltuin en in aanwezigheid van een aantal speciaal genodigden werd zaterdagmiddag 13 juli de splinternieuwe waterspeelplaats van speeltuin De Kievit officieel geopend en meteen in gebruik genomen. (meer)

Samenwerkingsovereenkomst multifunctioneel woonzorggebouw getekend

Foto nr. 1
Frans Weterings, directeur-bestuurder 3B Wonen, en
Ids Thepass, bestuurder Stichting Laurens, zetten hun
handtekening.


Bergschenhoek - Stichting Laurens en 3B Wonen tekenden vrijdag 12 juli een samenwerkingsovereenkomst voor een nieuw te bouwen multifunctioneel woonzorggebouw in Bergschenhoek. (meer)

Zomerse Open Dag Brandweer Bleiswijk

Foto
De brandweerlieden toonden hoe ze een containerbrand
blussen. Foto: John Hofman.


Bleiswijk - Het uiteindelijke doel van de Open Dag van de Brandweer Bleiswijk, zaterdag 13 juli was: versterking krijgen van het korps. Of dat is gelukt, moet uiteraard nog blijken. Als je eventueel brandweerman/-vrouw wil worden, dan moet je daar toch eerst een nachtje over slapen. (meer)

Presentatie horecavisie en uitslag enquête gemeente Lansingerland

Foto
De Belangen Vereniging Kruisweg was duidelijk
aanwezig.


Lansingerland – Op 10 juli werd een participatiebijeenkomst gehouden in het gemeentehuis met als hoofdgerecht de presentatie van de horecavisie van de gemeente Lansingerland alsmede de uitkomsten van de enquête waaraan burgers konden deelnemen. De tegenstanders van het horecacluster op het Prismaterrein, leden van de Belangenvereniging Kruisweg (BVK), domineerden de bijeenkomst. (meer)

Imker Johan: “Als de natuur meewerkt, lukt alles”

Foto
De imker geeft uitleg aan de bezoekers.
Tekst/foto: John Hofman.


Bergschenhoek - Door het aangename weer zoemden de duizenden bijen er lustig op los tijdens de Open Imkerijdagen bij imker Johan en zijn echtgenote Mariëtte van Imkerij de Moerbei aan de Hoeksekade. (meer)

Twaalf starterswoningen tegen scherpe prijzen

Foto
De heren Van den Bergh, De Weger en Braak na
ondertekening van de realisatieovereenkomst voor
de bouw van de starterswoningen.
Tekst/foto: John Hofman.


Berkel en Rodenrijs - Het was vorige week druk met het ondertekenen van samenwerkingsovereenkomsten op het gemeentehuis. (meer)

Dit jaar nog start de bouw van ‘De Eilanden van Berkel’ in Meerpolder

Foto
De heer Bouwman en wethouder De Weger bekrachtigden
de overeenkomst met hun handtekening. Tekst/foto: John Hofman.


Berkel en Rodenrijs - Er gaat weer gebouwd worden in Berkel en Rodenrijs.
Ondanks de recessie komen er in de Meerpolder tachtig woningen bij.
Woensdag 10 juli werd de realisatieovereenkomst ondertekend door de gemeente Lansingerland en projectontwikkelaar Blauwhoed voor de bouw van ‘De Eilanden van Berkel’. (meer)

Realisatieovereenkomst ondertekend voor Klapwijkse Pier

Foto
Wethouder Tymon de Weger en ir. Martijn Brekelmans
zijn blij met de samenwerking. Foto: John Hofman.


Berkel en Rodenrijs - Donderdagmiddag 11 juli werden opnieuw enkele handtekeningen gezet op het gemeentehuis van Lansingerland. Deze keer, De Heraut schreef er al eerder over, betrof het de realisatieovereenkomst voor de bouw van de eerste 47 appartementen van het project Klapwijkse Pier. (meer)

Aandacht voor ervaringen van jongeren met seksualiteit

Foto nr. 1
V.l.n.r. docent drama Albert Brouwer, staatssecretaris
Martin van Rijn en Marieke Simons, zakelijk leidster
Theatergroep PlayBack. Tekst/foto’s: John Hofman.


Bleiswijk - Zelfs staatssecretaris van Volksgezondheid, Martin van Rijn, zat af en toe met rode oortjes te luisteren. Hij bezocht maandag 8 juli de educatieve voorstelling Loveland over seks en liefde door Theatergroep PlayBack voor leerlingen van klas 2 VMBO van Melanchthon Blesewic. (meer)

Groep-achters genieten nog steeds van musical

Foto
De synchroonzwemsters lieten zien waar zij goed in
waren. Een primeur voor De Wilgenhoek: een zwembad
in de school. Tekst/foto: Annette Docter.


Berkel en Rodenrijs – Nog steeds nemen heel veel groep-achters met een musical afscheid van hun basisschool. De uitvoeringen worden voorafgegaan door een groot aantal repetities, creativiteit en zenuwen. Want giechelen kunnen ze, de leerlingen van groep 8. De Heraut nam dit keer een kijken op De Wilgenhoek waar het showtime was en waar – een primeur (!) – zelfs een zwembad op het podium verrees. (meer)

Hoogste punt voor Het Palet

 Foto
Wethouder Tymon de Weger liet samen met een aantal
toekomstige bewonertjes enkele tientallen ballonnen het
luchtruim in zweven. Dick Boelen, directeur van Dura
Vermeer, kijkt toe. Tekst/foto: Annette Docter.


Berkel en Rodenrijs – De toekomstige bewoners van nieuwbouwproject Het Palet waren woensdag 10 juli uitgenodigd op de bouwplaats om te vieren dat het hoogste punt van het project was bereikt. Tymon de Weger ontkurkte samen met een paar kinderen een reusachtige champagnefles en liet daarmee kleurige ballonnen los. (meer)

Gelukkige avond voor ondernemers Oostland

Foto
NOOVA-voorzitter Mariska Stolp introduceert drs. Maurits
Bruel. Tekst/foto: Annette Docter.


Oostland - De ondernemers van vrouwennetwerk NOOVA hadden dinsdag 9 juli hun collega’s van VNO-NCW Oostland te gast tijdens de jaarlijkse gezamenlijke bijeenkomst, dit keer in het gemeentehuis van Lansingerland. (meer)

Juffen en leerlingen groep 3 de Wilgenhoek verrassen 3B-bus

Foto
Een deel van groep 3 samen met Wijnand Pijpers
voor de bus.


Berkel en Rodenrijs - De twee juffen van groep 3 van basisschool de Wilgenhoek vierden woensdag 10 juli gezamenlijk hun verjaardag. Maar in plaats van cadeautjes wilden zij graag sparen voor een goed doel. (meer)

Wethouder huldigt NK deelnemers DOTO

Foto nr. 1
De Nederlands Kampioenen Acrogym van DOTO
werden in het zonnetje gezet door wethouder Tymon
de Weger.


Bergschenhoek - Ze hadden het strand of zwembad even gelaten voor wat het is, want ondanks het prachtige zomerweer, kwamen ze zaterdag 6 juli in groten getale naar sporthal de Zijde: de leden van Gymnastiek- en Turnvereniging DOTO met ouders of familieleden. (meer)

Jubilerende Floralia floreert met schitterende geraniums

Foto
De drie leerlingen die volgens de jury de mooiste plant
wisten op te kweken uit het verkregen stekje.


Lansingerland – De afdeling Lansingerland van Groei en Bloei kan terugzien op een geslaagd Floralia avontuur. (meer)

Warme avond bereikt kookpunt

Foto
Misery Kids op het podium van Rotonde.
Foto: Marloes Nuijten.


Berkel en Rodenrijs - Ooit heeft Herman Brood er nog opgetreden en ook dit jaar trok het openluchtfestival RotoRocK van Muziekpodium Rotonde grote namen én bijna 300 man publiek.

Marc van Dijk nieuwe wethouder financiën

Foto
Marc van Dijk.

Lansingerland - De VVD draagt Marc van Dijk voor als wethouder van Lansingerland. (meer)

Politie op zoek naar aanrander

politie

Bergschenhoek - De politie is op zoek naar een man die begin juli drie meisjes zou hebben aangerand in Bergschenhoek. De man wordt verdacht van twee aanrandingen en een poging tot aanranding op 7, 8 en 9 juli jl. (meer)

Inge Drost verovert achtste plek in WJK

Foto (als er ruimte voor is)
Inge Drost.

Bleiswijk - Inge Drost is zaterdag 13 juli zeer verdienstelijk 8e geworden bij de Wereld Jeugd Kampioenschappen in Donetsk (Oekraïne). (meer)

Getuigenoproep

Bergschenhoek - Op dinsdagmiddag 9 juli rond 15.25 uur werd er op de rotonde aan de Berkelseweg een fietser aangereden door een groene auto.
Door de pijn en de toestand is de fietser vergeten adresgegevens te verzamelen. (meer)

Brutale fietsdiefstal

Berkel en Rodenrijs – Op woensdag 10 juli werd onder de ogen van de eigenares een damesfiets met zitje uit de voortuin van een woning aan de Waddenweg gestolen. De vrouw was net thuisgekomen en zag dat een ongeveer 18-jarige man haar fiets wilde wegnemen. De fietsendief werd vergezeld door een jongen van ongeveer dezelfde leeftijd. (meer)

Wethouder Werner ten Kate (VVD) nu burgemeester in Giessenlanden

Foto
Wethouder Werner ten Kate, op zijn voorlaatste
werkdag in Lansingerland. Achter een leeg bureau, maar
voor de enthousiaste digitaal werker, is dat niks bijzonders:
hij heeft zijn I-pad en -phone voor zich liggen.


Lansingerland – Het nieuws kwam vorige week totaal onverwacht en kon nog maar net mee met De Heraut. Wethouder Werner ten Kate (43) is met ingang van maandag 8 juli benoemd tot burgemeester van de gemeente Giessenlanden. (meer)

Wethouder Braak: “Terug naar vroeger, toen burenhulp vanzelfsprekend was”

Foto
Wethouder Ruud Braak heeft verbinding met zijn collega
mevrouw De Goeij van de gemeente Westland.

Lansingerland - Heeft u dat ook wel eens, dat u hulp nodig hebt bij bijvoorbeeld klusjes in huis, een sollicitatiebrief schrijven of bij problemen met de computer? Of zelf iets wil doen voor een ander, maar niet weet voor wie? Welzijn Lansingerland heeft nu een website geopend www.hulpinjebuurt.nl, een online Marktplaats om digitaal hulp te vragen of aan te bieden. (meer)

CDA Tweede Kamerlid Peter Oskam bezoekt buurttoezicht Lansingerland

Foto
Karel Neelis ontving de CDA-delegatie bij hem thuis,
waarna een wandeling door de wijk volgde.


Lansingerland - Op vrijdagavond 28 juni heeft CDA Tweede Kamerlid Peter Oskam een werkbezoek gebracht aan het buurttoezicht in Lansingerland. (meer)

Balletproject op basisscholen een succes

Foto
Het enthousiasme straalde van de gezichten van de
leerlingen af. Tekst/foto: John Hofman.

Bleiswijk - In het verleden bood de Stichting Equilibre balletlessen aan basisscholen in Bleisiwijk. Inmiddels is de stichting opgeheven. Er resteerde nog een batig saldo, dat met goedkeuring van de gemeente Lansingerland, mocht worden besteed aan een ballet gerelateerde activiteit. (meer)

Jodocus Jeugdfestival heeft nog aantal vrijwilligers nodig

Foto
Een deel van de organisatoren van het Jodocus
Jeugdfestival Bergschenhoek. Foto: John Hofman.


Bergschenhoek - De schoolvakanties komen er aan en kinderen moeten zich weer een aantal weken zien te vermaken. Sommige gaan op vakantie, anderen niet om wat voor redenen ook. (meer)

Heel veel talent tijdens een zomerse muzikale avond

Foto
Concentratie tijdens het drummen.
Tekst/foto: John Hofman.


Berkel en Rodenrijs - De grote zaal van zalencentrum Rehoboth was zaterdagavond 6 juli tot op de laatste plaats bezet tijdens de uitvoering van de leerlingen van het Muziekpand, de muziekschool in het Rodenrijs. (meer)

Hij is er!

foto

Bergschenhoek - Het is de kinderen van CBS Boterdorp en OBS Vuurvogel gelukt om met de sponsorloop genoeg geld in te zamelen voor de aanschaf van een betonnen tafeltennistafel. (meer)

Anneke en Tini genieten van elkaars werk

Foto
Anneke (links) en Tini met ieder een eigen stijl
leren ook van elkaar. Foto: John Hofman.


Bergschenhoek - Als je, voor wat dan ook, genomineerd wordt is dat uiteraard een hele eer, ook al word je niet de uiteindelijke winnaar. (meer)

Zonnige Pleinenmarkt trok op koopjes belust publiek

Foto
Zo uit de kofferbak de verkoop in.
Tekst/foto: John Hofman.


Bleiswijk - Kwam het door het prachtige weer? Het blijft altijd gissen. Zaterdag was er de 3-Pleinenmarkt in het centrum van Bleiswijk. (meer)

Tweetal nieuwe dirigentes tilt koor naar hoger niveau

Foto
De jongste koorleden waren het eerst aan de beurt.
Tekst/foto: John Hofman.Berkel en Rodenrijs - Interkerkelijk Kinder- en Jeugdkoor Young Voices zette vrijdagavond 5 juli weer een concert op de planken wat er zijn mocht.
Wat is er dan leuker dan dat de grote zaal van zalencentrum Rehoboth helemaal is gevuld met ouders, familie en vrienden. (meer)

Berkel en Rodenrijs

Klaverjassen KBO
Berkel en Rodenrijs – De KBO organiseert deze maand twee klaverjasmiddagen en wel op de vrijdagen 12 en 26 juli. Aanvang 14.00 uur in het tuinpaviljoen van Huize Sint Petrus aan de Noordeindseweg.

RotoRocK 2013
Berkel en Rodenrijs - Zaterdag 13 juli is het weer tijd voor RotoRock bij de Rotonde. De zeven aantredende bands vinden hun invloeden in diverse muzikale stijlen en komen uit alle hoeken van het land. (meer)

Bergschenhoek

Klaverjassen
Bergschenhoek – Elke donderdag prijsklaverjassen bij Manege Lansbergen, Bergweg-Zuid 135. Aanvang 19.45 uur. Deelname kost ¤ 3,-. Inlichtingen: 06 - 51075578.

Oud papier actie Bergschenhoek
Bergschenhoek - Op donderdag 11 juli wordt er oud papier opgehaald door basisscholen in Bergschenhoek. (meer)

Bleiswijk

Dorcas Depot
Bleiswijk – Op 13 juli is er weer gelegenheid om kleding en schoenen in te leveren bij het Dorcas Depot Bleiswijk. Geopend elke tweede zaterdag van de maand van 10.00 tot 11.00 uur. Locatie: parkeerterrein achter Dorpsstraat 72. Informatie: Herman Veenman, 06 - 10531756 of Henny Maasland, 06 – 42072324.

Inloopochtend De Peuterhoek
Bleiswijk – Dinsdag 16 juli is er van 09.30–11.00 uur weer een inloopochtend op peuterspeelzaal De Peuterhoek, Emmastraat 30. (meer)

Regio

Start inschrijving triatlon 55+
Lansingerland - Op 26 augustus organiseert Welzijn Lansingerland de recreatieve Triatlon voor actieve senioren uit Lansingerland. Op 10 juli start de inschrijving voor de triatlon. (meer)

Drukke inloopavond over ontwikkeling Meerpolder en Berkel Centrum

Lansingerland - Op dinsdag 2 juli jl. organiseerde de gemeente in de publiekshal van het gemeentehuis een inloopavond voor inwoners om de ontwikkeling van de Meerpolder en het centrum van Berkel en Rodenrijs te bekijken. (meer)

Vrijwillige brandweer zoekt versterking: Open dag met demonstraties brandweer

Bleiswijk – De brandweer in Bleiswijk organiseert zaterdag 13 juli van 09.00 tot ongeveer 16.00 uur een open dag bij de kazerne aan de Jan van der Heydenstraat 6. Jong en oud, ook belangstellenden buiten Bleiswijk, zijn van harte welkom kennis te maken met de vrijwillige brandweer in Bleiswijk waar nieuwe korpsleden nog steeds welkom zijn. (meer)

Brandweer Bleiswijk beschikt nu over Oppervlakte Reddingsteam

Foto
Het Oppervlakte Reddingsteam Bleiswijk.

Bleiswijk - Als we brandweer zeggen, denken we meestal aan stoere mannen en
vrouwen die uitrukken voor een brand, maar ze doen veel meer. Het vrijwillige brandweerkorps van Bleiswijk zit zéker niet stil. De brandweerlieden volgden een opleiding ‘oppervlakteredding’ en beschikken nu over een Oppervlakte Reddingsteam, dat in actie komt bij waterongevallen. (meer)

Leon van Noort lijsttrekker VVD Lansingerland

Foto
Leon van Noort wordt het gezicht van de
VVD Lansingerland.


Lansingerland - De fractievoorzitter van de VVD in Lansingerland, Leon van Noort, is op 26 juni tijdens de Algemene Ledenvergadering van de VVD gekozen tot lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2014. (meer)

Gerberakwekerij Zuijderwijk en Witzier b.v. valt in de prijzen

Foto
Aad Zuijderwijk met het ontvangen certificaat.
Foto: John Hofman.


Bergschenhoek - Af en toe kan het flink stormen, zowel in de natuur als in ons leven. Beide maakten gerberakweker Aad Zuijderwijk uit Bergschenhoek op 5 februari 2013 mee, toen na een korte maar heftige windhoos een derde deel glas van zijn kassen aan diggelen ging. De Heraut schreef daar eerder over. (meer)

Leuke workshops op aantal basisscholen gepresenteerd

Foto
Je kunt niet vroeg genoeg muziek maken.
Tekst/foto: John Hofman.


Bergschenhoek - Het 35-jarig bestaan van de Stichting Muzische Vorming Bergschenhoek was aanleiding voor het organiseren van workshops op basisscholen in Bergschenhoek. (meer)

Meisjes lastiggevallen

Berkel en Rodenrijs - Zondagmiddag 7 juli werden in de omgeving van de Berkelse Poort twee meisjes van 13 jaar lastiggevallen door een schennispleger op een zwarte scooter. Het signalement van de man: blank, ongeveer 35 - 40 jaar, dik/gezet met een rond hoofd, driekwart broek en een mouwloos shirt met wit erin. Wie informatie heeft of de man herkent, kan bellen met de politie 0900 – 8844.

Bloembak geraakt

Bergschenhoek - Op de Hoekeindseweg is vorige week een bromfietser ten val gekomen nadat hij een bloembak had geraakt. De bestuurder werd door de ambulance naar een ziekenhuis vervoerd.

Visserijcontrole

Bleiswijk – De politie heeft op 5 juli een visserijcontrole gehouden in het recreatiegebied. Er werd met name gelet op het bezorgen van overlast. Er werden zes processen-verbaal uitgeschreven.

Overlast jeugd

Bergschenhoek – Op de Meeuwenlaan bezorgde jeugd overlast bij het speelplaatsje. Ze maakten veel herrie en lieten afval achter. De politie laat weten hier gericht op te surveilleren, ook op andere locaties in Lansingerland. Bij overlast zal er bekeurd worden.

Zonder stuur

Lansingerland – Op woensdag 3 juli werd op de Leeghwaterweg in Bergschenhoek het stuurwiel uit een auto weggenomen. Een dag later werden in Berkel en Rodenrijs op de Oostmeerlaan en de Spinel auto’s opgebroken.
Hierbij werden eveneens de stuurwielen weggenomen.

Inbraak nieuwbouw

Bleiswijk - Aan de Herlaerstraat en het Hofwijckplantsoen werd ingebroken in nieuwbouwwoningen door een ruit in te gooien. Er werden CV ketels en ander bouwmateriaal weggenomen.

Gestolen fietsen

Lansingerland – Op dinsdag 2 juli verwisselde een fiets die op het Rondom in Bergschenhoek stond ongewild van eigenaar. Op de Stationsweg in Berkel en Rodenrijs werden eveneens twee fietsen gestolen.

Auto-inbraken

Bergschenhoek – Op 1 juli werd op de Blankenweg en in de Notaris Kruytstraat ingebroken in een tweetal auto’sroken. Een dag later was een auto die geparkeerd stond op de Grooten Sloot aan de beurt.

Man aangehouden wegens ontucht

Bleiswijk - Vertegenwoordigers van het Openbaar Ministerie (OM), de politie en de gemeente Lansingerland hebben woensdagavond 26 juni een aantal ouders van jongeren die soos Pecto’s in Bleiswijk bezoeken ingelicht over de aanhouding van een vrijwilliger van deze soos. De 22-jarige man wordt verdacht van ontucht met twee minderjarige jongens in de tienerleeftijd. (meer)

Verkeersdiploma’s uitgereikt aan basisscholieren Bleiswijk

Foto
De geslaagde leerlingen van basisschool De Oosthoek.
Tekst/foto: John Hofman.


Bleiswijk - Een geruststellende gedachte is dat er vanaf nu weer 134 kinderen van vijf basisscholen in Bleiswijk op een veiliger manier aan het verkeer zullen deelnemen dan voorheen. (meer)

Drukte tijdens Mid Summer Shoppen

Foto
Caribische sferen in Berkel Centrum tijdens Mid
Summer Shoppen. Tekst/foto: John Hofman.


Berkel en Rodenrijs – Voor overdag winkelen heeft niet iedereen de mogelijkheid, want er moet ook worden gewerkt. Dan is het relaxed als er Mid Summer Shoppen in Berkel Centrum wordt georganiseerd. (meer)

Tijdens Midzomerfeest De Kievit: Startschot gegeven voor wedstrijd naamgeving waterspeelplaats

Berkel en Rodenrijs - Het jaarlijkse midzomerfeest van De Kievit stond dit jaar in het teken van het 60-jarige bestaan van de speeltuin. Hoewel met het feest ook het begin van de zomer wordt gevierd, was van een warme zomerdag geen sprake. (meer)

Zonnige Open Tuinen heel goed bezocht

Foto nr. 1
Hanneke Maan houdt van tuinieren en wroeten in de
aarde. Foto’s: John Hofman.


Lansingerland - De vele regen die er een nacht tevoren aan vooraf ging was zaterdag 29 en zondag 30 juni snel vergeten tijdens Open Tuinen Lansingerland 2013. Onder een heerlijk zonnetje genoten de bezoekers van hun fietstochtje (sommige per auto) en de prachtige tuinen in Lansingerland, gastvrij opengesteld door particulieren die tuinieren als een grote hobby zien. (meer)

Leden VNO-NCW Oostland bijgepraat over ‘Samenwerken’

Foto
Katja Staartjes, een inspirerend spreekster.

Lansingerland – Voor de leden van VNO–NCW Oostland was de bijeenkomst bij buitensportcentrum Outdoor Valley er niet één waar alleen contacten werden verstevigd. Onder het motto ‘samenwerken’ werden diverse items besproken.
Sprekers als Erik Rovekamp, eigenaar van het gastvrije Outdoor Valley, en bergbeklimster Katja Staartjes lieten in hun betoog zien en horen hoe samenwerking kan worden beleefd. (meer)

Berkel en Rodenrijs

Fietsen met de Driebondenclub
Berkel en Rodenrijs – Woensdag 3 juli (vanavond!) is er weer een fietstocht van de Driebondenclub. (meer)

Bergschenhoek

Girlz Only!
Bergschenhoek – Elke woensdagavond is er in Jongerencentrum The Point een girlz only avond voor meiden van 10 tot 16 jaar. Voor sommige activiteiten wordt een kleine bijdrage gevraagd. Geopend van 18.30 tot 21.00 uur, Groeneweg 53. Woensdag 10 juli is de laatste avond, dan gaat Girlz Only op vakantie. Info: meidenwerk@stjjmh.nl .

Klaverjassen
Bergschenhoek – Elke donderdag prijsklaverjassen bij Manege Lansbergen, Bergweg-Zuid 135. Aanvang 19.45 uur. Deelname kost ¤ 3,-. Inlichtingen: 06 - 51075578.

Bleiswijk

Zomerbridge Sans Fumée
Bleiswijk – Bridgeclub ‘Sans Fumée’ organiseert ook deze zomermaanden de jaarlijkse inloop Zomerbridge in De Leeuwerik, Leeuwerikstraat 2. Nog te spelen data: 4 en 18 juli, en 1 augustus. Deze zomerbridge is bedoeld voor 55+ bridgers uit Lansingerland. Deelnemers kunnen zich tussen 19.00 en 19.20 uur inschrijven, start bridge 19.30 uur. (meer)

Regio

Afsluiting seizoen 3B-Sociaal Belang
Lansingerland – Donderdag 4 juli is de afsluiting van het seizoen van 3B- Sociaal Belang tijdens een gezellige middag in De Ark, Oranjestraat 2 te Berkel en Rodenrijs. Aanvang 14.00 uur, einde 17.00 uur. Het jeu de boules gaat de hele zomer door.

Natuurwandelingen door Koornmolengat
Zevenhuizen/Bleiswijk – Tot en met 30 augustus worden elke vrijdagavond door en om het Koornmolengat zomeravondwandelingen georganiseerd door Natuur- en Vogelwacht Rotta. (meer)

Klim Op wint De Groene Hart Jeugdcup

Foto
Giovanni Netten van 3-Torens 1 moest een
snelschaakpartij spelen.


Berkel en Rodenrijs/regio - Het was een drukte van belang bij schaakvereniging 3-Torens op vrijdagavond 14 juni. Maar liefst 32 teams van 14 deelnemende verenigingen waren naar zalencentrum Rehoboth in Berkel en Rodenrijs gekomen voor de slotavond van De Groene Hart jeugdcup.

Dit toernooi is dertien jaar geleden gestart met zestien jeugdspelers van vier regionale schaakverenigingen die in teams van vier spelers een competitie over zeven avonden spelen. (meer)

Tennisvereniging ATV Berkenrode viert 50-jarig bestaan

Foto
“ATV Berkenrode is een vereniging die wil bijdragen
aan de tennisontwikkeling van de jeugd,” aldus voorzitter
Jacques Thoen, hier met een vroeg aandenken aan de
oprichting van de vereniging in zijn hand.Berkel en Rodenrijs – Tennisvereniging ATV Berkenrode viert dit jaar haar 50-jarig jubileum en wil dit niet ongemerkt voorbij laten gaan. (meer)

Honkbal

Orioles Heren 1
Bergschenhoek – De heren van Orioles 1 kwamen afgelopen weekend twee keer in actie tegen de nummer 4 van de competitie RCH uit Heemstede. Zaterdag werd er gespeeld in Heemstede en ging het van de 1e inning heel goed voor Orioles. Mooie honkslagen, fraaie vangballen en voortreffelijk gooien van Bredan Schoemaker maakten dat Orioles met een winst van 3/0 naar Bergschenhoek terugkeerde. Zondag was het op het Oriolespark heerlijk toeven in het zonnetje. De RCH spelers waren uit op winst en dat lukte. Met starter Conrad Orman en aansluitend een prima gooiende Michael Winkel op de heuvel werd er toch helaas verloren na 9 innings met 1/7. Man of the match was duidelijk Roy Winkel die een super diving catch had in het rechtsveld.
Komende zaterdag speelt Heren 1 uit bij de nummer 1 DSS in Haarlem en zondag thuis, aanvang 14.30 uur. Publiek is van harte welkom.

Softbal

Orioles Dames 1
Bergschenhoek - Dames 1 van Orioles speelde afgelopen weekend vier (!!) wedstrijden. Een inhaalwedstrijd die niet meer meetelde voor de punten in dit gedeelte van de competitie en helaas ook verloren werd en daarnaast op zondag in Apeldoorn een wedstrijd, omdat daar vorige week regenval spelbreker was. De dames wonnen twee keer met onder andere een prachtige bijna homerun van Lotte v.d. Heiden; 0/4 en 2/14 .

Duivensport

PV de Vrijheid
Bergschenhoek – Zaterdag 29 juni om 11.30 uur werden er 392 duiven gelost voor een wedvlucht vanuit Mantes la Jolie, ze vlogen 390 km met noordwesten wind terug. De eerst aankomende duif had een snelheid van 1184 mpm. De eerste tien die binnenkwamen in de A-ploeg waren van 1-3-7 D. v.d. Vrede, 2- 6-10 A. v.d. Burg, 4-8 M. v.d. Ende, 5 Th. Loozen & Zn., 9 L. Kooke. De eerste tien die binnenkwamen in de B-ploeg waren van: 1 G. Boutensteijn, 2- 4-7 J. v.d. Berg, 3-5-6 A. van Weelden, 8-9 J. Maree, 10 P. Kol. Poultje werd gewonnen door B. v.d. Burg.
Dezelfde dag werden er om 13.45 uur 648 jonge duiven gelost voor een wedvlucht vanuit Duffel, ze vlogen 103 km met noordwesten wind terug. De eerst aankomende duif had een snelheid van 1213 mpm. De eerste tien in de A- ploeg waren van: 1-2 A. v.d. Burg, 3 M. v.d. Ende, 4 L. Kooke, 5-7-8-9-10 Ben de Keyzer, 6 W. van Kooy. De eerste tien in de B-ploeg waren van: 1-2-3- 4-5-6-7-8-9 J. v.d. Berg, 10 J. Maree. Poultje werd gewonnen door M. v.d.
Ende.

Wielrennen

Ronde van Lisse
Lansingerland/Lisse - Zaterdag 23 juni werd de Ronde van Lisse gereden.
Ondanks de slechte weersvoorspellingen was het tijdens de wedstrijden droog, er stond wel een flinke wind. In categorie 1 deden vijf renners van Pedaalridders Lansingerland mee. Liam van Os werd 7e, Lean Booy 8e, Noelle Booy 11e, Gianni Dochez Kok 12e en Mika van Os 14e. In categorie 2 gingen Jelle Ripping en Raphael Druif van start. Jelle finishte als 3e en Raphael werd 8e. In categorie 3 kwamen deze keer alleen Thijs Havenaar en Isa-May Olsthoorn namens de Pedaalridders in actie. Thijs voelde zich niet lekker tijdens de wedstrijd en stapte af. Isa-May eindigde als 11e. In categorie 4 werd flink doorgereden. Sander v.d. Willik reed goed vooraan mee en werd 5e, Kenley Boxhoorn eindigde als 9e. In categorie 6 reed Jennifer Pieters haar derde wedstrijd en eindigde op de 9e plaats.

Ronde van Gouda
Lansingerland/Gouda - Onder ideale weersomstandigheden werd in Gouda de jaarlijkse jeugdwielerronde georganiseerd met aan de start ook renners van Pedaalridders Lansingerland. De 7- en 8 jarige (jongens en meisjes) startten als eerste. Bibi Verzijl en Swen Vonk redden in een kopgroep en wisten hun voorsprong verder uit te bouwen. Swen van de wielerschool van de Pedaalridders reed zijn tweede KNWU wedstrijd. Bibi Verzijl kwam op het rechte eind als eerste uit de bocht en verloor met banddikte een podiumplek en werd vierde. Vlak daarachter zat clubgenoot Swen Vonk die vijfde werd.
In de volgende categorie starten Jardy van der Burg en Rafael Druif die de kopgroep door het hoge tempo moesten laten gaan. Jardy werd 10e en Rafael 15e. Gaby Gieskens kwam in haar categorie als 8ste over de meet, gevolgd door Sten Verzijl en Sanne Rozenmond die 10de werd, Tim van der Stam 2e, Naomi Seltenthuis 24ste. In de laatste categorie startten drie Pedaalridders: Dave Lobberegt 13de, Nick Hijdra 20ste en Mick Lobberegt 25ste.Vissen

Zomeravondcompetitie de Bleiberg
Bleiswijk - Woensdag 26 juni is er gevist in de Kromme Tocht bij de Golfbaan. Het was prima weer en er is meer genoten van het mooie uitzicht dan van de vis; het ging erg moeizaam en een enkele brasem bepaalde de wedstrijd. De uitslag van deze avond is: 1. Rob van Dijk (2,4 kg.), 2. Bas Woutersen (2,4 kg.) en 3. Rick Veldhuis (1,3 kg.).
Totaal is er 8,6 kg. gevangen. De totaalstand na vijf wedstrijden is: 1.
Rick Veldhuis, 2. Bas Woutersen en 3. Rick Veldhuis.
Woensdag 3 juli wordt er gevist aan de Rubenslaan in Bergschenhoek.

Zondagopenstelling winkels: in september hoorzitting

Lansingerland – In september komt er een hoorzitting waar iedereen zijn mening kan geven over de zondagopenstelling van de winkels in de gemeente. (meer)

Bestemmingsplannen maken de tongen los

Lansingerland – In de ruim vijf uur durende raadsvergadering vergde donderdag vooral de actualisering van een reeks bestemmingsplannen veel tijd. Bij enkele daarvan is sprake van strijdigheid met het bestemmingsplan. (meer)

Na de zomer besluit over Berkelse bruggetje

Berkel en Rodenrijs – Na het zomerreces komt het college van b. en w. met een voorstel over het eventueel verplaatsen van de brug in het Berkelse Dijkje. (meer)

Ruiming algemene en familiegraven R.K. Parochiebegraafplaats

Berkel en Rodenrijs - Op de R.K. Parochiebegraafplaats van de O.L. Vrouw Geboorte Parochie aan de Noordeindseweg te Berkel en Rodenrijs zal in juli 2014 een aantal algemene en familiegraven geruimd worden. (meer)

Werner ten Kate waarnemend burgemeester Giessenlanden

Lansingerland/Giessenlanden - De commissaris van de Koning in Zuid-Holland, Jan Franssen, benoemt met ingang van 8 juli aanstaande Werner ten Kate (VVD) tot waarnemend burgemeester van de gemeente Giessenlanden. (meer)

Bromfietsers gecontroleerd

politie

Bergschenhoek – Woensdag 26 juni werd in de Beatrixstraat een bestuurder van een bromfiets gecontroleerd. Hij bleek niet in het bezit van een rijbewijs te zijn. De man kon een bekeuring rijker en een bromfiets armer zijn weg vervolgen. (meer)

Groot aantal deelnemers Zwemvierdaagse Lansingerland

Foto
Meer dan 250 zwemmers namen deel aan de Zwemvierdaagse.
Tekst/foto: Annette Docter.


Lansingerland – In zwembad De Windas werd maandagavond 1 juli het startsein gegeven voor de Zwemvierdaagse, georganiseerd door zwemvereniging De Watervogels in nauwe samenwerking met zwembad De Windas. (meer)

“Overlast drugsgebruik valt hier mee”

Lansingerland – De overlast door drugsgebruik valt mee in de gemeente. Dat zei wijkteamchef Frans Boot van de politie in een presentatie voor de gemeenteraad, vorige week dinsdag. (meer)

Fietsen gestolen

Lansingerland – Op dinsdag 25 juni werd vanaf het Rondom in Bergschenhoek een fiets weggenomen. In Berkel en Rodenrijs werd een dag later op de Oostmeerlaan een fiets gestolen.

Woninginbraken

Berkel en Rodenrijs - Aan de Diamant en de Hans Andreussingel werd dinsdag 25 juni ingebroken in een woning. Een dag later werd ingebroken in woningen aan de Havenstraat en het Romenpad.

Vrachtwagen in beslag genomen

Bleiswijk - Na controle van een vrachtwagen op woensdag 26 juni bleek de bestuurder niet in het bezit van een rijbewijs te zijn. Hij werd aangehouden en de vrachtwagen in beslag genomen. De man is na verhoor met een bekeuring, maar zonder vrachtwagen heengezonden.
Copyright © Nieuws- en advertentieblad De Heraut 2015 | Design by De Heraut