Archief - Nieuwsblad De Heraut

Postadres:

Postbus 43

2650 AA, Berkel en Rodenrijs

Tel: 010 - 511 88 92

Fax: 010 - 511 48 65

Wielrennen

Klassieker Zuid Oost Friesland
Lansingerland - Zaterdag 15 juni reden de junioren een klassieker over 125 km rond Appelscha, de ronde van Zuid Oost Friesland, met daarbij veel Nederlandse toppers aan de start. De ploeg van de Pedaalridders Lansingerland reed met Thom Martens en Jeroen Smits. Na 20 km was er een grote valpartij waar ook Jeroen slachtoffer van werd. Het oorspronkelijk 120 man sterke peloton werd hierdoor uitgedund tot zo'n 70 man. In het vervolg van de wedstrijd bleef het tempo op een hoog niveau, doordat er telkens groepjes renners probeerden weg te rijden. Het hoge tempo maakte dat het peloton verder uitdunde. Thom Martens was echter steeds goed voorin te vinden. Een plotseling opkomende regenbui maakte dat er uiteindelijk nog 30 renners overbleven. Uit deze groep reden acht renners weg en in de achtervolging brak het kleine peloton in tweeën. Achter de koplopers reed Thom in de eerste groep. Doordat hij veel werk had verricht leidde zijn eindschot tot een verdienstelijke 17de plaats.

Ronde van Warmenhuizen
Bergschenhoek - Zondag 23 juli werd Tim van der Poel tweede in de Ronde van Warmenhuizen. Al in de derde ronde reed de inwoner van Bergschenhoek uit het peloton weg en kreeg hij twee renners mee. Uiteindelijk moest hij tevreden zijn met de tweede plaats. In de sprint werd hij nipt verslagen.

Duathlon Cross

NK Duathlon Cross 2014 in Pijncker
Pijnacker - De Nederlandse Triathlonbond (NTB) heeft gemeld dat het Nederlands Kampioenschap Duathlon Cross in 2014 in Pijnacker wordt georganiseerd. De organisatie van dit evenement is in handen van het bestuur van de Rabobank RunBikeRun Pijnacker. Volgend jaar vindt op 16 november de 25e editie van de RunBikeRun in Pijnacker plaats. Dat het NK ook in Pijnacker wordt gehouden is een geweldige plus op het jubileumjaar.
De 24e Rabobank RunBikeRun vindt zondag 17 november 2013 plaats. Het is een cross duathlon, de organisatie is in handen van IJsvereniging Pijnacker en TrIathlonvereniging Pijnacker. De wedstrijd bestaat uit 5 km hardlopen, 20 km mountainbiken en tot slot nog eens 2,5 km hardlopen. Start en finish zijn bij de IJsvereniging Pijnacker, Sportlaan 17 in Pijnacker. Alle informatie over de Rabobank RunBikeRun Pijnacker staat op de website www.runbikerunpijnacker.nl.

Zwemmen

Joost en Desiré aan de start bij NJK lange baan
Lansingerland – Op 21, 22 en 23 juni vond in Utrecht het Nederlands Jeugd Kampioenschap 2013 op de lange baan (50 meter bad) plaats. Tijdens dit driedaagse zwemevenement verscheen de Zoetermeerse zwemclub WVZ met de grootste wedstrijdploeg van 22 zwemmers op de startblokken. Ook twee zwemmers uit Bergschenhoek deden mee: Joost de Roy van Zuydewijn en Desiré Verlaan. Deze twee talentvolle zwemmers zwemmen niet alleen in dezelfde ploeg, maar zij zitten ook bij elkaar in groep 8B van de Willibrord School.
Joost had zich geplaatst voor vijf afstanden: 100, 200 en 400 meter vrije slag en de 100 en 200 meter schoolslag. Desiré zwom twee afstanden, de 100 en 200 meter vrije slag. Joost finishte op zijn favoriet afstand, de 200 meter schoolslag, als 10e van Nederland. Desiré zwom op beide afstanden met PR’s naar een 26e en 31e plaats.

Honkbal

Resultaten Orioles
Bergschenhoek - Zaterdag 22 juni was het weer de beurt aan Honkbal 1 van de Orioles tegen de Twins uit Oosterhout oftewel de nummer 2 tegen de nummer 3 in de competitie. Onder leiding van Conrad Orman en Papitio Stewart gingen de Orioles voortvarend van start. Er werd niet alleen door Brendan Schoemaker prima gegooid van de heuvel, maar ook de veldspelers draaiden op volle toeren. En dat bracht na 8,5 inning de eindstand op 7/1.
Zondag 23 juni volgde de return in Oosterhout. In de region Rotterdam warden alle wedstrijden vanwege de regen afgelast, maar in Oosterhout scheen de zon. Tot aan het begin van de wedstrijd, want vanaf het startsignaal begon het behoorlijk te regenen. De wedstrijd werd zelfs twee keer stilgelegd. De Twins hadden toen al twee punten gescoord. Na vijf innings werd het een heus waterballet, zodat besloten werd de wedstrijd te stoppen. Volgende week nieuwe kansen, want dan speelt Orioles 1 uit tegen de nummer 4 RCH, zondag thuis op het park in Bergschenhoek, aanvang 14.30 uur.
Dames 1 speelde zondag uit tegen Robur in Apeldoorn. Ook hier werd de wedstrijd vanwege de regen gestaakt.

Atletiek

Midzomeravondloop
Bleiswijk - Woensdagavond 3 juli organiseert Atletiekvereniging De Kieviten de jaarlijkse Midzomeravondloop, een prestatieloop door het recreatiegebied Rottemeren. Start is vanaf 19.00 uur bij het Sport- en Recreatiecentrum Rottemeren, Kooilaan 1a in Bleiswijk. De afstanden zijn: 1.500 meter voor pupillen en junioren (start 19.00 uur), 5 km voor de junioren en de senioren (start 19.30 uur) en 15 km voor de senioren (start 19.45 uur). De voorinschrijving loopt tot en met maandag 1 juli via www.inschrijven.nl. Na- inschrijven kan vanaf 17.45 uur tot 15 minuten voor de start in het sportcentrum waar ook gebruik gemaakt worden van de kleedkamers en douches.
Parkeerplaatsen zijn voldoende aanwezig. Het inschrijfgeld bij voorinschrijving bedraagt ¤ 2 voor de jeugd t/m 19 jaar. Voor de senioren bedraagt het inschrijfgeld ¤ 3,50 voor de 5 km en ¤ 5 voor de 15 km. Bij de na-inschrijving worden de inschrijfgelden verhoogd met ¤ 1 voor elke afstand.
Voor de 15 km lopers zijn er onderweg twee verzorgingsposten met water. Bij de finish is voor alle lopers water, sportdrank en fruit beschikbaar. Na afloop is er voor alle deelnemers een leuke en gezonde attentie. De jeugdige deelnemers aan de 1500 meter (pupillen en junioren) ontvangen bovendien een herinneringstandaard. Vorig jaar namen 495 lopers deel aan de Midzomeravondloop. Verdere informatie, onder andere over de routes, is te vinden op www.midzomeravondloop.nl.

Duivensport

P.V. De Vrijheid
Bergschenhoek – Zaterdag 22 juni om 06.45 uur werden er 198 duiven gelost voor een wedvlucht vanuit Argenton sur Creuse. Ze vlogen 641 km met zuidwesten wind terug. De eerst aankomende duif had een snelheid van 1747 mpm. De eerste tien die binnenkwamen in de A-ploeg waren van 1-3 Th. Loozen & Zn., 2-4-7 A. v.d. Burg, 5-10 C. Romein, 6-9 Ph. Huksloot, 8 B. v.d.
Burg. De eerste tien die binnenkwamen in de B-ploeg waren van: 1 A. van Weelden, 2-7-8 W. v.d. Bosch, 3-4-5-6-9-10 Gebr. de Vreede. Poultje werd gewonnen door B. v.d. Burg.
Dezelfde dag werden er om 08.15 uur 377 oude duiven gelost voor een wedvlucht vanuit Duffel. Ze vlogen 103 km met zuidwesten wind terug. De eerst aankomende duif had een snelheid van 1836 mpm. De eerste tien A- ploeg: 1-2-4-5-6 A. v.d. Burg, 3 D. v.d. Vrede, 7-8-9-10 D. Lems. De eerste tien B-ploeg: 1-3-9-10 G. Boutensteijn, 2 J. Maree, 4-5-6-7 A. van Weelden, 8 C. Rutten.
Om 08.15 uur werden er 676 jonge duiven gelost voor een wedvlucht vanuit Duffel. De eerste tien A-ploeg: 1-2-3 Ben de Keyzer, 4-7-8 M. v.d. Ende, 5- 6-9 A. v.d. Burg, 10 L. v.d. Berg. De eerste tien B-ploeg: 1-4-5-6 J. v.d.
Berg, 2-3-7 J. Maree, 8-9 P. Kol, 10 A.J. Gronsveld. Poultje werd gewonnen door Comb.van Rossum/Verweij.

Zwemmen

NK in Zwolle
Lansingerland - In Zwolle vonden de nationale kampioenschappen (geheten Synchro Beat) voor de leeftijdsgroepen onder 12 en 15 jaar plaats. Van WVZ waren Ioana Raducanu, Joyce van Leeuwen en Sandra van Halm Braam deelneemsters. Voor de finale op zondag moesten ze eerst vier figuren zwemmen om zich bij de beste twaalf van Nederland te plaatsen. Het duet van Joyce en Sandra (beiden uit Lansingerland) plaatste zich als 12e en mocht dus de finale zwemmen, waar zij op een verdienstelijke 10e plaats eindigden.

Schoolzwemkampioenschappen
Lansingerland - De provinciale wedstrijden van de Schoolzwemkampioenschappen zijn geweest, waarbij Zwemvereniging De Watervogels de begeleiding heeft gedaan. De Wilgenhoek en De Regenboog hebben deelgenomen, maar zijn helaas niet door naar de landelijke finales.
Het was voor iedereen wel een erg leuk festijn.

Vissen

Lansingerland viswedstrijd
Berkel en Rodenrijs – Op 20 juli wordt de Lansingerland viswedstrijd georganiseerd langs de Berkelse Plas. Alle leden van De Ruischvoorn en alle Lansingerlandse vergunninghouders kunnen hieraan deelnemen. De loting is om 06.00 uur en er wordt gevist van 07.30 tot 12.30 uur. Deelname kost ¤ 5,- p.p. en is voor jeugd tot 15 jaar gratis.
Aanmelden kan via fschouffeur@hotmail.com , tel. 06 242 66 777 (Maurice Helms) of 5218470 (Look); voor 13 juli. De prijsuitreiking is meteen na de wedstrijd.


Zomeravondcompetitie van de Bleiberg
Bleiswijk - Woensdag 12 juni is er gevist bij de Skiberg. Ondanks een buitje was het prima visweer en is er veel gevangen, vooral grote brasem.
De uitslag van deze avond is: 1. Ed v.d. Vall, 4,7 kg., 2. Bep v.d. Vall, 3,4 kg. En 3. Wim Broer, 3 kg. Door 14 man is er totaal 21,1 kg gevangen.
De totaalstand na drie wedstrijden is: 1. Kees Hulst, 2. Ed v.d. Vall en 3.
Wim Broer. Op woensdag 19 juni wordt er gevist in de Kanovijver aan de Bleiswijkse Zoom.

Duivensport

P.V. De Vrijheid
Bergschenhoek - Zaterdag 15 juni om 10.15 uur werden er 548 duiven gelost voor een wedvlucht vanuit Nanteuil le Haudouin; ze vlogen 343km met west- zuidwesten wind terug.
De eerst aankomende duif had een snelheid van 1705 mpm. De eerste elf die binnen kwamen in de A-ploeg waren van: 1-3-6 D. v.d. Vrede, 2 D. Lems, 4-7- 9 A. v.d. Burg, 5 J. Zeelenberg, 8 C. Romein, 10 H. Kennepohl & Zn., 11 Comb.v.Rossum/Verweij. De eerste tien die binnen kwamen in de B-ploeg waren van: 1-2 A.van Weelden, 3-6 B. Hertog, 4-5-7 J. v.d. Berg, 8 A. Hagers, 9- 10 J. Maree. Het poultje werd gewonnen door A. v.d. Burg.

Wielrennen

Zilver in Schoonebeek
Bergschenhoek - Tijdens het Nederlands Kampioenschap Tijdrijden wist Tim van der Poel een zilveren medaille te verdienen na zijn gouden op het NK- Baan is dit zijn tweede podiumplaats op een NK dit jaar. Hij werd gecoacht door Leon Hofman die hem voor de tweede keer op het podium bracht .Tim startte als 37e. Er waren na selecties in totaal veertig deelnemers. Hij reed de 17.6 km in 23.19 min met een snelheid van 43.7 km p/u. Zaterdag werd Tim in Rozenburg 3e in een criterium.

Vissen

Zomeravondcompetitite De Bleiberg
Bleiswijk - Op negen woensdagavonden gaat er tussen 18.45 en 21.15 uur gevist worden in de naaste omgeving van Bleiswijk. De vijf beste resultaten gelden voor de eindscore. Woensdag 5juni is de tweede wedstrijd gevist aan het Lage Bergse Bos. Het was prachtig weer en er is (moeizaam) hoofdzakelijk brasem gevangen. De uitslag:1. Wim Broer (5,9 kg.),2. Richard Orta ( 2,5 kg.) en 3. Kees Hulst (2 kg). De totaalstand na twee wedstrijden is:1. Kees Hulst, 2. Rick Veldhuis en 3.Piet Rotteveel. Woensdag 12 juni wordt er gevist bij de Skiberg.

Duivensport

P.V. De Vrijheid
Bergschenhoek – Zaterdag 8 juni werden er om 06.30 uur 246 duiven gelost voor een wedvlucht vanuit Bourges; ze vlogen 568km met noordoostenwind terug. De eerst aankomende duif had een snelheid van 1077 mpm. De eerste tien die binnen kwamen in de A-ploeg waren van: 1-2-4-5-6 A. v.d. Burg, 3- 7-9-10 B. v.d. Burg, 8 Ph. Huksloot. De eerste tien die binnen kwamen in de B-ploeg waren van: 1-2-3-4-7-10 Gebr. de Vreede, 5-6-8-9 M. v.d. Helm. Het poultje werd gewonnen door B. v.d. Burg.
Dezelfde dag werden er om 10.00 uur 482 duiven gelost voor een wedvlucht vanuit Peronne; ze vlogen 259km met noordoostenwind terug. De eerst aankomende duif had een snelheid van 1136 mpm. De eerste tien die binnen kwamen in de A-ploeg waren van: 1-4 C. Romein, 2-3-6-10 A. v.d. Burg, 5 Comb. M&J de Veld, 7-8 Th. Loozen & Zn., 9 H. Kennepohl & Zn.
De eerste tien die binnen kwamen in de B-ploeg waren van: 1-4-5-9-10 A. van Weelden, 2-7 J. v.d. Berg, 3-6 J. Maree, 8 A. Hagers. Het poultje werd gewonnen door C. Romein.

Atletiek

3e Aart van Hovenloop
Bleiswijk - De laatste Aart van Hovenloop voor de start van de zomer vond plaats op 2 juni.
De afstand was 1 ronde van 5km met langs de Rotte richting Meerenbos een flinke wind tegen. Bij de dames werd Barbara Ammerlaan winnaar met een eindtijd van 22.07. Anita van der Velde liep een week na de Leiden marathon de 5km in 23.57 en dat betekende voor haar een pr. Op de derde positie bij de dames finishte de17-jarige Sandra Baggerman. Ze leverde een mooie prestatie bij haar eerste 5km ooit met haar tijd van 24.25. Met die tijd was ze 1 seconde sneller dan haar moeder Ingrid.
Bart Roefs was de snelste bij de heren: 18.28. Matthijs van der Beek werd 2e in 18.50 en Leonard van Vliet kwam 5 seconden later over de streep in 18.55. Nog 5 heren liepen onder de 20 minuten: Marko van der Voort 19.13, Waldo Karbaat 19.27, Lars Gootjes 19.41, Raymond Zwarteveld 19.45 en Willem van der Kooy 19.48. De nog jonge Frank van Schie finishte in 22.16. Op 15 september, een week na de Oostland halve marathon, staat de 4e editie op het programma.

Honkbal

Twins-Orioles: 5-6
Bergschenhoek – The Orioles speelde zaterdag 8 juni tegen de nummer 1 in Oosterhout. NA met 3-0 achter gestaan te hebben kam de ploeg goed op stoom en dat gaf na negen innings de uitslag in het voordeel van de Orioles.
Coaches Conrad Orman en Peppi Stewart waren uiterst tevreden over het team
Orioles-Twins: 10-6
Bergschenhoek – Na winst op zaterdag volgde zondag de return tegen Twins op het Hoekse sportpark. Onder een flauw zonnetje en veel wind kwamen de Twins op een voorsprong van 4-0 voordat bij Orioles het besef kwam: als we vandaag winnen en we verslaan dinsdag Dss dan staan we eerste in de competitie. De wedstrijd kantelde en er werd ook aan Orioleszijde gescoord. Met een insite homerun van Edzul Robles een paar fraaie honkslagen en vangballen kwam de thuisploeg langszij. Twins gaf zich echter niet zomaar gewonnen dus het werd nog een echt spektakel de laatste 3 innings. Uiteindelijk werd het mede door een mooie honkslag van Rubinet Koko en Emmerson Paula winst voor Orioles.

Voetbal

Lansingerland Cup
Lansingerland - Op zaterdag 8 juni wordt de tweede editie gehouden van de Lansingerland Cup voor de nieuwe A1, B1 en C1 selectieteams van TOGB, CVV Berkel, BVCB en Soccer Boys. Dit jaar wordt de Lansingerland Cup gespeeld op de velden van CVV Berkel en TOGB op sportpark Het Hoge Land. Het clubgebouw van CVV Berkel is centraal punt. Naast de wedstrijden tussen de genoemde teams wordt voor de overige jeugd de finale van de Penaltybokaal gehouden met medewerking van een keeper van Oranje onder de 18 jaar. Daarnaast zal er aan het eind van de middag als sluitstuk de wedstrijd Lansingerland onder 23 (met spelers van de vier verenigingen) en Vitesse A1 worden gespeeld.
Op de sites van de vier voetbalverenigingen in Lansingerland staat de meest actuele informatie. Publiek is van harte welkom een kijkje te komen nemen.

Vissen

Zomeravondcompetitie van de Bleiberg.
Bleiswijk - De zomeravondcompetitie is weer begonnen. Op negen
woensdagavonden gaat er vanaf 18.45 tot 21.15 uur gevist worden in de naaste omgeving van Bleiswijk. De vijf beste resultaten gelden voor de eindscore. Ongeveer twintig man neemt er aan deel en de onderlinge strijd is gezellig spannend. Woensdag 29 mei is gevist aan de Ant.Lionweg bij Bergschenhoek. Na een klein buitje was het prima weer om te vissen, maar het was erg moeilijk om vis te vangen. De uitslag is: 1. Ed v.d. Vall( 1,6 kg.), 2, Hans Hulzinga( 0,6 kg.) en 3. Bas Woutersen(0,3 kg.). Totaal is er 3,4 kg. Woensdag 5 juni zit men in het Lage Bergse Bos.

Motorsport

Maik Voorwinden weer thuis
Berkel en Rodenrijs - Maik Voorwinden van Team Voorwinden, die in de warm up van de derde wedstrijd om het Duits Kampioenschap Supermoto in Sankt Wendel ten val kwam en hierbij een zware rugblessure opliep, is onderzocht in het ziekenhuis in Sankt Wendel. Bij nader onderzoek bleek dat hij geen twee maar één ruggenwervel heeft gebroken. Omdat het een nette breuk is, zal zijn rug met rust moeten genezen en hoeft hij dus geen operatie te ondergaan. Er is een korset aangemeten, waarna hij liggend naar Nederland getransporteerd kon worden! Goed nieuws dus voor de Nederlands Kampioen Supermoto van 2011.

Duivensport

PV De Vrijheid
Bergschenhoek - Zaterdag 1 juni om 10.15 uur werden er 600 duiven gelost voor een wedvlucht vanuit Sens. Ze vlogen 434km met noord-noordwesten wind terug. De eerst aankomende duif had een snelheid van 1153 mpm. De eerste tien die binnen kwamen in de A-ploeg waren van: 1-2-3-4-8-10 A. v.d. Burg, 5 Ph. Huksloot, 6 Comb. M&J de Veld, 7 C. Romein, 9 Th. Loozen & Zn. De eerste tien die binnen kwamen in de B-ploeg waren van: 1-3-7 A. van Weelden, 2 A. Hagers, 4-5-6 J. v.d. Berg, 8-9-10 J. Maree. Het poultje werd gewonnen door A. v.d. Burg.

Wielrennen

Pedaalridders Lansingerland
Lansingerland - Na een aantal selectiewedstrijden - waaronder de voorlaatste in Bleiswijk - hebben negen kinderen van De Pedaalridders Lansingerland zich geplaatst voor deelname aan het Nederlands Kampioenschap op de weg: Naomi Seldenthuis, Lars Seldenthuis, Jardy v.d Burg, Thijs Meinsbergen, Bibi Verzijl, Sanna Rozenmond, Femke Bregman, Gaby Gieskens en Isa Olsthoorn. Door de enorme groei bij de jeugdafdeling van De Pedaalridders en een goede begeleiding is de club er in geslaagd een groot aantal kinderen af te vaardigen naar het NK 2013.


Tijdritwinst
Bergschenhoek - Tim van der Poel won bij de nieuwelingen het onderdeel tijdrijden op een moeilijk parcours van Honselersdijk in de tijdritcompetitie. Met veel wind raast hij de 10.6 km af hij haalt hierbij een snelheid van 46.6 km per uur.


Copyright © Nieuws- en advertentieblad De Heraut 2015 | Design by De Heraut