Archief - Nieuwsblad De Heraut

Postadres:

Postbus 43

2650 AA, Berkel en Rodenrijs

Tel: 010 - 511 88 92

Fax: 010 - 511 48 65

CDA, D66, GroenLinks en Neeleman tegen Kadernota 2013 aangenomen

Lansingerland – Met de stemmen van het CDA, D66, GroenLinks en de fractie
Neeleman tegen heeft de gemeenteraad donderdag de Kadernota 2013 vastgesteld. (meer)

Zwembad De Windas blijf open en gaat niet kopje onder

Foto
Niets is de wethouder te veel om te benadrukken dat zwembad
De Windas niet dicht gaat. Tekst/foto: Annette Docter.


Lansingerland – Met een ferme duik in het ietwat frisse water van De Windas wilde wethouder Ruud Braak benadrukken dat het voortbestaan van het zwembad aan de Berkelseweg absoluut niet in gevaar is. (meer)

Vernieuwd politiebureau Lansingerland officieel geopend

Foto
Burgemeester van Vliet overhandigde districtchef Gertrude
Graumans een chocoladen reuzensleutel, verpakt in een houten
kistje. Bij het openen ervan werden beiden geholpen door wijkchef
Frans Boot die na twee jaar stofhappen eindelijk met zijn team
in een werkbare omgeving aan de slag kan.


Berkel en Rodenrijs - Burgemeester van Vliet van de gemeente Lansingerland overhandigde op 18 juni een chocoladen reuzensleutel aan districtchef Gertrude Graumans. Hiermee is het vernieuwde politiebureau van Lansingerland in Berkel en Rodenrijs officieel geopend alhoewel de deuren voor de bevolking nog min of meer gesloten blijven. (meer)

Projecten voor een betere Oranjewijk van start gegaan

Foto nr. 1
Een toast op de Oranjewijk in Bergschenhoek met v.l.n.r.
burgemeester Ewald van Vliet, Frans Weterings (directeur 3B
Wonen), Rineke Gitting, Gerdi Bours (3B Wonen), Bianca van
Buren, Richard v.d. Akker en wethouder Henk de Paepe.
Tekst/foto’s: John Hofman.


Bergschenhoek - Gelukkig zijn er nog altijd enthousiaste mensen die zich willen inzetten voor aangenaam woongenot. De Oranjewijk in Bergschenhoek zal een metamorfose ondergaan en dat mede dankzij de inzet van bewoners, bijgestaan door gemeente Lansingerland en 3B Wonen. (meer)

Naast kerstrepertoire ook populair/licht klassiek IKB-Koor: Bleiswijk slaat nieuwe weg in

Foto
Svetlane Terpougova en voorzitter Gertjan Hordijk
van het IKB. Foto: John Hofman.


Bleiswijk - Het IKB (Interkerkelijk Koor Bleiswijk) slaat nieuwe wegen in. Zong het voorheen hoofdzakelijk advents- en kerstrepertoire, 2013 wordt het jaar dat het koor ook andere populaire christelijke liederen zal gaan zingen en zich niet zal beperken tot optreden rond de kerst, maar al in november een eigen concert geeft en medewerking verleent aan andere concerten. (meer)

Young Scout: film door en met jongeren

Foto
Patrick van Uffelen.

Berkel en Rodenrijs - Patrick van Uffelen en Francis Onderwater kwamen vorig jaar met het plan een grote filmproductie te maken. Ruim acht maanden later is de film – Young Scout – al klaar; de première vond plaats in cultuurcentrum CulturA in Nootdorp. (meer)

Opbrengst sponsorloop voor Letland drieduizend euro

Foto nr. 1
Veel plezier tijdens het muziekspektakel op de Prins
Willem Alexanderschool.


Berkel en Rodenrijs - Vrijdagmiddag 21 juni werd na ruim twee dagen intensief studeren onder leiding van drie docenten van ‘Fort van de Verbeelding’ een concert gegeven door de 400 leerlingen van de Prins Willem Alexanderschool.
(meer)

Predikantenfamilie gaat op weg naar Stolwijk

Foto
Het predikantenechtpaar Ten Brinke.

Bleiswijk – In de morgendienst van zondag 30 juni neemt dominee J.J. ten Brinke samen met zijn gezin afscheid van de Hervormde wijkgemeente Het Anker te Bleiswijk. (meer)

Open Tuinen Lansingerland viert eerste lustrum

Foto
Op bezoek in de tuin van Piet Vijverberg aan de
Oosteindseweg; al enkele jaren deelnemer aan de
Open Tuinendag.


Lansingerland - Wat begon als een klein tuinevenement is in korte tijd uitgegroeid tot een jaarlijks terugkerend tuingebeuren; op zaterdag 29 en zondag 30 juni zal voor de vijfde keer Open Tuinen Lansingerland worden gehouden. (meer)

Berkelaar ontwikkelt Indische likeur met de smaak van spekkoek

Foto
Marc (links) en Menno bij hun zelf ontwikkelde
Sayah Drinks.


Berkel en Rodenrijs – Hij spreekt van een uit de hand gelopen hobby die alles te maken heeft met zijn roots: Berkelaar Marc Pieplenbosch, inmiddels derde generatie Nederlanders die vanuit voormalig Nederlands Indië naar Nederland kwamen. (meer)

Business Center Lansingerland kan aan de slag

Foto
Jan van der Meide is druk bezig met de voorbereiding
voor realisering van Business Center Lansingerland.


Lansingerland – In de maand juli gaat de aannemer erin om de laatste zaken in orde te brengen, waarna in de eerste week van de maand september de deuren open kunnen van het Business Center Lansingerland. (meer)

Op de koffie bij de meisjes van de Pius X

Foto
V.l.n.r. Nel (de Haas) Ruigrok, Marietje (Groenewegen)
Driesen, Martha Verberg, Sjaan (Wijsman) Wooning en Riet
(Vonk) van Dijk.


Bergschenhoek – Ze zaten bij elkaar in de eerste klas van de Pius X school: Marietje Driesen, Martha Verberg, Sjaan Wooning, Riet van Dijk en Nel Ruigrok. Dat was in het schooljaar 1927/1928 en alle vijf wonen ze nog in de buurt. (meer)

Nieuwe Democraten Lansingerland: Lansingerland heeft er een politieke partij bij

Foto:
Nieuwe Democraten Lansingerland klaar voor de aanval
met oprichters Hans Ouwens uit Bergschenhoek (links) en
Jos Thewessen uit Bleiswijk.


Lansingerland – Over minder dan een jaar zijn er weer gemeenteraadsverkiezingen. Op 19 maart 2014 kunnen alle kiesgerechtigden hun stem uitbrengen voor een nieuwe gemeenteraad. Hoeveel partijen een gooi zullen doen naar één of meer zetels, is nog niet met zekerheid te zeggen. (meer)

Groene Lintjes 2013 uitgereikt

Foto
Op de foto v.l.n.r. mevrouw Gille met twee dochters
(kinderboerderij), Ivana Citterbartiva (fractievoorzitter
GroenLinks) en de vertegenwoordiger van Zwerfvuil
Lansingerland Werner Rovers. Foto: Maud Duysens.Lansingerland – Er was geen sprake van een verkapte protestactie tegen de lintjesregen,die het koningshuis onlangs weer heeft behaagd uit te delen.
Er was wel op de dag van uitreiking van de Groene Lintjes sprake van een klein beetje regen, maar dan in letterlijke zin. (meer)

Opruimactie zwerfafval Mossen- en Molenbuurt

Bergschenhoek - Op vrijdag 28 juni houdt Zwerfvuil Lansingerland haar eerste wijkgerichte opruimactie van zwerfafval in de Mossen- en Molenbuurt in Bergschenhoek; de wijk waar het burgerinitiatief Zwerfvuil Lansingerland haar thuisbasis heeft. (meer)

Eerste Oostland Culinair een succes

Foto
Er was genoeg te genieten tijdens de eerste editie
van Oostland Culinair.


Oostland – De regen kwam bij tijd en wijle met bakken uit de hemel, om van de rukwinden die de tafelversiering deed wegvliegen maar niet te spreken, maar toch werd Oostland Culinair 2013 een succes. (meer)

Berkel en Rodenrijs

Ophalen oud papier
Berkel en Rodenrijs – Elke vierde donderdagavond van de maand - in juni op de 27ste - wordt door de Prins Johan Frisoschool en een aantal verenigingen oud papier opgehaald in de wijken van Berkel en Rodenrijs. (meer)

Bergschenhoek

Klaverjassen
Bergschenhoek – Elke donderdag prijsklaverjassen bij Manege Lansbergen, Bergweg-Zuid 135. Aanvang 19.45 uur. Deelname kost ¤ 3,-. Inlichtingen: 06 - 51075578.

Klaverjassen in ‘t Schooltje
Bergschenhoek – Iedere donderdagavond kunnen enthousiaste klaverjassers vrij kaarten in buurthuis ’t Schooltje, Rottekade 83. (meer)

Bleiswijk

Crescendo bingoavond
Bleiswijk - Zaterdag 29 juni organiseert muziekvereniging Crescendo Bleiswijk een bingo voor het gehele gezin. Koffie en thee zijn gratis.
Locatie: MKC ’t Web, Nachtegaallaan 4. Aanvang 20.00 uur, zaal open 19.30 uur. Toegang gratis.

Jeugdsoos Pecto's
Bleiswijk – Jeugdsoos Pecto’s is een jongerencentrum voor 12- tot 23- jarigen uit Lansingerland. Je kunt er Playstationen, poolen of lekker bijkletsen. Er zijn diverse activiteiten voor jongeren vanaf 10 jaar. (meer)

Regio

Natuurwandelingen door Koornmolengat
Zevenhuizen/Bleiswijk – Vanaf 28 juni tot en met 30 augustus worden elke vrijdagavond door en om het Koornmolengat zomeravondwandelingen georganiseerd door Natuur- en Vogelwacht Rotta. Het Koornmolengat is een natuurgebiedje aan de oostkant van de Rotte in Zevenhuizen, naast Eetcafé/Restaurant De Roerdomp. (meer)

Paardenkar in sloot

Bergschenhoek – Op 17 juni is op de Leeuwenhoekweg een paardenkar met twee opzittenden de sloot in gereden. Niemand raakte gewond, ook de pony kwam er goed van af.

Gewonde zwaan

Berkel en Rodenrijs – Op de Gouden Uillaan werd maandag 17 juni een gewonde zwaan aangetroffen. Het lukte de gewaarschuwde brandweer niet de zwaan te vangen. Omdat de zwaan wel kon zwemmen en eten werd besloten het dier voorlopig met rust te laten en op een later moment alsnog te bekijken.

Beroving

Berkel en Rodenrijs – Op de Landscheiding werd op woensdag 19 juni een beroving gepleegd. Een man op een bromfiets rukte een I-Phone 4 uit de handen van een fietser. De bromfietser was geheel in het zwart gekleed en droeg een dichte zwarte helm.

Aanhouding

Bleiswijk - In de Dorpsstraat werd woensdag 19 juni een automobilist betrapt die de gesloten verklaring negeerde. Tijdens het uitschrijven van de bekeuring weigerde hij zich te legitimeren. Hierop werd hij aangehouden.
Op het politiebureau bleek hij legitimatie bij zich te hebben. Hierna werd hij met twee bekeuringen heen gezonden.

Bedrijfsauto’s opengebroken

Berkel en Rodenrijs – Donderdag 20 juni werden op de Lindelaan en de Wilgenlaan bedrijfsauto’s opengebroken. Hierbij is een aanzienlijke hoeveelheid aan gereedschap weggenomen.

Aanhouding na autokraak

Bergschenhoek - Afgelopen weekend werden uit auto’s op de Van Beethovenlaan, de Frans Halslaan en de Stevinweg navigatiesystemen en sturen weggenomen. Er is een verdachte aangehouden en ingesloten.

Kadernota 2013: groot aantal moties en amendementen

Lansingerland – Donderdag werd in de gemeenteraad de Kadernota behandeld en vastgesteld. Politiek verslaggeefster van De Heraut Henny Strooij doet verslag. Zij gaat vooral in op de inhoud van de dertien moties en drie amendementen. (meer)

Zwemvierdaagse Lansingerland komt ten bate van Hospice

Lansingerland – In zwembad De Windas wordt van maandag 1 tot en met vrijdag 5 juli de zwemvierdaagse georganiseerd. Iedereen met een zwemdiploma kan hieraan deelnemen. Er is een keuze uit diverse afstanden: 250 meter, 500 meter of 1.000 meter per dag. (meer)

Indeling standaardteams voetbal West 2

Lansingerland – De KNVB, afdeling West 2, heeft de indeling bekend gemaakt voor het komende voetbalseizoen. Veel verrassingen komen hier niet in voor.
TOGB kreeg een indeling die bijna voorspelbaar was. CVV Berkel had wel klasse 3A aangevraagd, maar lijkt met de indeling tegen ploegen uit deze regio tevreden. (meer)

Loopevenement Parkzoom trok 170 lopers

Foto
De winnaars werden gehuldigd door burgemeester
Van Vliet. Tekst/foto: John Hofman.


Bergschenhoek - Een dag om nooit te vergeten: zaterdag 22 juni vond een (hard)loopevenement plaats vanaf en georganiseerd door het Gezondheidscentrum Parkzoom. Het was de eerste keer en beslist voor herhaling vatbaar, want het is een groot succes geworden met maar liefst 170 lopers. (meer)

Wielrennen

Klassieker Zuid Oost Friesland
Lansingerland - Zaterdag 15 juni reden de junioren een klassieker over 125 km rond Appelscha, de ronde van Zuid Oost Friesland, met daarbij veel Nederlandse toppers aan de start. De ploeg van de Pedaalridders Lansingerland reed met Thom Martens en Jeroen Smits. Na 20 km was er een grote valpartij waar ook Jeroen slachtoffer van werd. Het oorspronkelijk 120 man sterke peloton werd hierdoor uitgedund tot zo'n 70 man. In het vervolg van de wedstrijd bleef het tempo op een hoog niveau, doordat er telkens groepjes renners probeerden weg te rijden. Het hoge tempo maakte dat het peloton verder uitdunde. Thom Martens was echter steeds goed voorin te vinden. Een plotseling opkomende regenbui maakte dat er uiteindelijk nog 30 renners overbleven. Uit deze groep reden acht renners weg en in de achtervolging brak het kleine peloton in tweeën. Achter de koplopers reed Thom in de eerste groep. Doordat hij veel werk had verricht leidde zijn eindschot tot een verdienstelijke 17de plaats.

Ronde van Warmenhuizen
Bergschenhoek - Zondag 23 juli werd Tim van der Poel tweede in de Ronde van Warmenhuizen. Al in de derde ronde reed de inwoner van Bergschenhoek uit het peloton weg en kreeg hij twee renners mee. Uiteindelijk moest hij tevreden zijn met de tweede plaats. In de sprint werd hij nipt verslagen.

Duathlon Cross

NK Duathlon Cross 2014 in Pijncker
Pijnacker - De Nederlandse Triathlonbond (NTB) heeft gemeld dat het Nederlands Kampioenschap Duathlon Cross in 2014 in Pijnacker wordt georganiseerd. De organisatie van dit evenement is in handen van het bestuur van de Rabobank RunBikeRun Pijnacker. Volgend jaar vindt op 16 november de 25e editie van de RunBikeRun in Pijnacker plaats. Dat het NK ook in Pijnacker wordt gehouden is een geweldige plus op het jubileumjaar.
De 24e Rabobank RunBikeRun vindt zondag 17 november 2013 plaats. Het is een cross duathlon, de organisatie is in handen van IJsvereniging Pijnacker en TrIathlonvereniging Pijnacker. De wedstrijd bestaat uit 5 km hardlopen, 20 km mountainbiken en tot slot nog eens 2,5 km hardlopen. Start en finish zijn bij de IJsvereniging Pijnacker, Sportlaan 17 in Pijnacker. Alle informatie over de Rabobank RunBikeRun Pijnacker staat op de website www.runbikerunpijnacker.nl.

Zwemmen

Joost en Desiré aan de start bij NJK lange baan
Lansingerland – Op 21, 22 en 23 juni vond in Utrecht het Nederlands Jeugd Kampioenschap 2013 op de lange baan (50 meter bad) plaats. Tijdens dit driedaagse zwemevenement verscheen de Zoetermeerse zwemclub WVZ met de grootste wedstrijdploeg van 22 zwemmers op de startblokken. Ook twee zwemmers uit Bergschenhoek deden mee: Joost de Roy van Zuydewijn en Desiré Verlaan. Deze twee talentvolle zwemmers zwemmen niet alleen in dezelfde ploeg, maar zij zitten ook bij elkaar in groep 8B van de Willibrord School.
Joost had zich geplaatst voor vijf afstanden: 100, 200 en 400 meter vrije slag en de 100 en 200 meter schoolslag. Desiré zwom twee afstanden, de 100 en 200 meter vrije slag. Joost finishte op zijn favoriet afstand, de 200 meter schoolslag, als 10e van Nederland. Desiré zwom op beide afstanden met PR’s naar een 26e en 31e plaats.

Honkbal

Resultaten Orioles
Bergschenhoek - Zaterdag 22 juni was het weer de beurt aan Honkbal 1 van de Orioles tegen de Twins uit Oosterhout oftewel de nummer 2 tegen de nummer 3 in de competitie. Onder leiding van Conrad Orman en Papitio Stewart gingen de Orioles voortvarend van start. Er werd niet alleen door Brendan Schoemaker prima gegooid van de heuvel, maar ook de veldspelers draaiden op volle toeren. En dat bracht na 8,5 inning de eindstand op 7/1.
Zondag 23 juni volgde de return in Oosterhout. In de region Rotterdam warden alle wedstrijden vanwege de regen afgelast, maar in Oosterhout scheen de zon. Tot aan het begin van de wedstrijd, want vanaf het startsignaal begon het behoorlijk te regenen. De wedstrijd werd zelfs twee keer stilgelegd. De Twins hadden toen al twee punten gescoord. Na vijf innings werd het een heus waterballet, zodat besloten werd de wedstrijd te stoppen. Volgende week nieuwe kansen, want dan speelt Orioles 1 uit tegen de nummer 4 RCH, zondag thuis op het park in Bergschenhoek, aanvang 14.30 uur.
Dames 1 speelde zondag uit tegen Robur in Apeldoorn. Ook hier werd de wedstrijd vanwege de regen gestaakt.

Vissen

Zomeravondcompetitie De Bleiberg
Bleiswijk - Woensdag 19 juni is er gevist in de Kanovijver bij Bleiswijk.
Het was prachtig weer en je zag grote brasems als dolfijnen bij de dobbers zwemmen, maar ze beten niet. Er waren slechts een paar gelukkigen die iets vingen. De uitslag: 1. Richard Orta (8,5 kg.), 2. Wim Broer (6,9 kg.), en 3. Rick Veldhuis (2,4 kg.). Door 14 man is er totaal 20,1 kg gevangen. De totaalstand na vier wedstrijden is: 1. Wim Broer, 2. Richard Orta en 3.
Rick Veldhuis. Woensdag 26 juni wordt er gevist aan de Kromme Tocht.

Atletiek

Midzomeravondloop
Bleiswijk - Woensdagavond 3 juli organiseert Atletiekvereniging De Kieviten de jaarlijkse Midzomeravondloop, een prestatieloop door het recreatiegebied Rottemeren. Start is vanaf 19.00 uur bij het Sport- en Recreatiecentrum Rottemeren, Kooilaan 1a in Bleiswijk. De afstanden zijn: 1.500 meter voor pupillen en junioren (start 19.00 uur), 5 km voor de junioren en de senioren (start 19.30 uur) en 15 km voor de senioren (start 19.45 uur). De voorinschrijving loopt tot en met maandag 1 juli via www.inschrijven.nl. Na- inschrijven kan vanaf 17.45 uur tot 15 minuten voor de start in het sportcentrum waar ook gebruik gemaakt worden van de kleedkamers en douches.
Parkeerplaatsen zijn voldoende aanwezig. Het inschrijfgeld bij voorinschrijving bedraagt ¤ 2 voor de jeugd t/m 19 jaar. Voor de senioren bedraagt het inschrijfgeld ¤ 3,50 voor de 5 km en ¤ 5 voor de 15 km. Bij de na-inschrijving worden de inschrijfgelden verhoogd met ¤ 1 voor elke afstand.
Voor de 15 km lopers zijn er onderweg twee verzorgingsposten met water. Bij de finish is voor alle lopers water, sportdrank en fruit beschikbaar. Na afloop is er voor alle deelnemers een leuke en gezonde attentie. De jeugdige deelnemers aan de 1500 meter (pupillen en junioren) ontvangen bovendien een herinneringstandaard. Vorig jaar namen 495 lopers deel aan de Midzomeravondloop. Verdere informatie, onder andere over de routes, is te vinden op www.midzomeravondloop.nl.

Duivensport

P.V. De Vrijheid
Bergschenhoek – Zaterdag 22 juni om 06.45 uur werden er 198 duiven gelost voor een wedvlucht vanuit Argenton sur Creuse. Ze vlogen 641 km met zuidwesten wind terug. De eerst aankomende duif had een snelheid van 1747 mpm. De eerste tien die binnenkwamen in de A-ploeg waren van 1-3 Th. Loozen & Zn., 2-4-7 A. v.d. Burg, 5-10 C. Romein, 6-9 Ph. Huksloot, 8 B. v.d.
Burg. De eerste tien die binnenkwamen in de B-ploeg waren van: 1 A. van Weelden, 2-7-8 W. v.d. Bosch, 3-4-5-6-9-10 Gebr. de Vreede. Poultje werd gewonnen door B. v.d. Burg.
Dezelfde dag werden er om 08.15 uur 377 oude duiven gelost voor een wedvlucht vanuit Duffel. Ze vlogen 103 km met zuidwesten wind terug. De eerst aankomende duif had een snelheid van 1836 mpm. De eerste tien A- ploeg: 1-2-4-5-6 A. v.d. Burg, 3 D. v.d. Vrede, 7-8-9-10 D. Lems. De eerste tien B-ploeg: 1-3-9-10 G. Boutensteijn, 2 J. Maree, 4-5-6-7 A. van Weelden, 8 C. Rutten.
Om 08.15 uur werden er 676 jonge duiven gelost voor een wedvlucht vanuit Duffel. De eerste tien A-ploeg: 1-2-3 Ben de Keyzer, 4-7-8 M. v.d. Ende, 5- 6-9 A. v.d. Burg, 10 L. v.d. Berg. De eerste tien B-ploeg: 1-4-5-6 J. v.d.
Berg, 2-3-7 J. Maree, 8-9 P. Kol, 10 A.J. Gronsveld. Poultje werd gewonnen door Comb.van Rossum/Verweij.

Gemeente gaat afvalverwerking aanbesteden

Lansingerland – De gemeente start de procedure voor de aanbesteding van afvalverwerking. Het contract met Irado loopt af op 1 juli 2015. Daarna kan een ander bedrijf voor afvalinzameling en –verwerking aan de slag. (meer)

Zondagopenstelling komt dichterbij

Lansingerland – De D66-fractie dient morgen in de gemeenteraad een initiatiefvoorstel in waardoor winkels voortaan zelf kunnen beslissen of ze op zondag open zijn. (meer)

Soms natte braderie toch gezellig

Foto nr. 1
De kinderen vermaakten zich met het vissen van eendjes.
Tekst/foto: John Hofman.Bergschenhoek - Zon of regen, het scheelt een slok op een borrel. Zaterdag 22 juni zat het weer niet mee tijdens de braderie in bruisend Bergschenhoek. Tussen de soms fikse regenbuien door was het gelukkig droog, maar het massale publiek dat we ieder jaar bij mooi weer gewend zijn, bleef echter thuis. (meer)

Lansing Jazz Combo speelt in café ‘t Vierkantje

Foto
Lansing Jazz Combo zondagmiddag in ’t Vierkantje.

Berkel en Rodenrijs - Het blijft genieten van alle talenten op het gebied van cultuur en muziek in Lansingerland. Zondagmiddag 30 juni is er weer een optreden van het Lansing Jazz Combo in café ’t Vierkantje, dat deze middag als Jazzcafé fungeert. (meer)

Kees van der Helm verrast met Koninklijke onderscheiding

Foto
Ridder Kees: geen woorden maar daden!

Oostland – Het was in het grootste geheim voorbereid om het tot het laatste moment een verrassing te laten zijn en dat lukte: terwijl een kleine honderd gasten zich verzamelden in een zaal van het gemeentehuis in Pijnacker werd Kees van der Helm donderdagmiddag nietsvermoedend ontvangen door de wethouder; zogenaamd voor een gesprek. (meer)

De Kleine Kapitein werkt mee aan film

Foto
Tijdens de opnamen met Joop Braakhekke en enkele leerlingen
van de school.


Berkel en Rodenrijs - Basisschool De Kleine Kapitein uit Berkel en Rodenrijs voert een uniek project uit. In een periode van acht weken filmen de leerlingen van de school een echte speelfilm die als titel ‘Het geheim van de Messenkoning’ meekrijgt. (meer)

Anne Frankschool voert de tablet in

Foto
Groep 4 geconcentreerd aan het werk met de
tablets.


Bleiswijk – Groep 4 van de Bleiswijkse Anne Frank basisschool is van start gegaan met de tablet, in navolging van een basisschool in Berkel en Rodenrijs. Het systeem werkt onder de naam Snappet. (meer)

Willibrord wordt Nederlands kampioen schoolvoetbal 2013

Foto
Het kampioensteam.

Bergschenhoek/Zeist – Het schoolvoetbalteam van groep 8a van de RKBS Willibrord uit Bergschenhoek is Nederlands Kampioen geworden in de finale van het schoolvoetbaltoernooi in Zeist. (meer)

Kees Moerland gaat de uitdaging aan

Foto
Kees Moerland maakt zich op voor een bijzondere
reis; met daarin twee maal een toertocht op de schaats.


Bergschenhoek - Na Japan en Mongolië organiseert de Alternatieve Elfstedentocht Weissensee (AEW) dit jaar een unieke schaatsreis naar Argentinië. In 'onze' zomer wordt er geschaatst op het zuidelijk halfrond.
(meer)

Berkel en Rodenrijs

Fietsen met de Driebondenclub
Berkel en Rodenrijs – Woensdag 19 juni – vandaag - is er weer een fietstocht van de Driebondenclub. (meer)

Bergschenhoek

Kinderwerk in The Point
Bergschenhoek – Elke woensdagmiddag is er in Jongerencentrum The Point een kindermiddag voor jeugd van 7-12 jaar. Iedere week zijn er andere activiteiten. Voor sommige activiteiten wordt een kleine bijdrage gevraagd. (meer)

Bleiswijk

Koffie/inloopochtend
Bleiswijk - Elke donderdag is er van 09.30 tot 11.30 uur in het gebouw van de gereformeerde kerk, Dorpsstraat, gelegenheid om koffie te drinken en een praatje te maken. (meer)

Regio

Advies- en Steunpunt Huiselijk Geweld
Lansingerland - De GGD Rotterdam en omstreken is verantwoordelijk voor de uitvoering van de Rotterdamse Aanpak Huiselijk Geweld. Met het Advies- en Steunpunt Huiselijk Geweld heeft de GGD gezorgd voor één aanspreekpunt voor slachtoffers en plegers van huiselijk geweld én voor iedereen in hun omgeving. (meer)

Voetbalclubs uit Lansingerland actief in transferperiode

Foto
Max van Dijk (l) van BVCB naar Leonidas.

Lansingerland – Ook de voetbalclubs uit deze regio zijn de afgelopen weken actief geweest wat betreft overschrijvingen van de voetballers. Zeker kunnen ze niet wedijveren met clubs uit bijvoorbeeld Rotterdam en clubs die het prestatief vermogen hoog in het vaandel hebben staan. (meer)

HBR Dames 1 dwingt promotie af

Foto
Vlnr: Anique van Helden, David Akveld, Merel van Dort,
Eveline Kersloot, Sandra van Wetering, Daane Koch,
Daphne Brabander, Bobby van der Boor, Muriel Rosendaal,
Fleur Brabander, Roos Neijzen, Milou Winkelhuijzen,
Barbara Hirdes, Mariska van Wijk, Maxime Hoek, Matthijs
van Eijk, Isabelle Plönissen, Karin van Keulen, Nienke Vergeer


Berkel en Rodenrijs - Het hockey in Lansingerland maakte zondag een nieuwe stap voorwaarts. Dames 1 van Hockeyclub Berkel en Rodenrijs (HBR) dwong in landelijke play-offs promotie af naar de 2e klasse. (meer)

Ongewenst bezoek

Berkel en Rodenrijs - Aan de Rodenrijsseweg werden dinsdag 11 juni drie fietsen uit een schuur weggenomen. Aan de Huijgenslaan verdween gereedschap uit een auto. Een dag later gebeurde datzelfde uit en auto die in de Emmastraat in Bleiswijk stond.

Cilinder verbroken

Bleiswijk – Door een cilinder van het slot te breken wisten onbekenden 11 juni in te breken in een woning aan de Nachtegaallaan werd ingebroken in een woning. Kerntrekbeveiliging wordt steeds noodzakelijk.

Hout meegenomen

Bergschenhoek – Jongeren namen vanaf de Wildersekade hout mee dat eigendom was van iemand anders Ze werden en kunnen een straf van HALT tegemoet zien.

Controle in de Dorpsstraat

Bleiswijk – Tijdens een controle die werd uitgevoerd in de Dorpsstraat werd gericht gelet op het op juiste wijze gebruiken van de rijrichting. Iedereen hield zich aan de regels.

Alcoholcontrole

Bleiswijk – Meer dan vijftig bestuurders werden 12 juni aan de Kooilaan staande gehouden voor een alcoholcontrole gehouden. Iedereen bleek die dag gelukkig nuchter achter het stuur te zitten.

Inbraak in woning

Berkel en Rodenrijs – Onbekenden braken 13 juni in in een woning aan het Romenpad en tevens aan de Wilgenlaan. In Bleiswijk bleef het een dag later in een woning aan de Grote Beer bij een poging.

Verboden terrein

Berkel en Rodenrijs – Kinderen waren donderdag 13 juni aan het spelen op een afgesloten bouwterrein aan de Anjerdreef . Deze jeugd is doorgestuurd naar HALT.

Rijbewijzen ingevorderd

Bergschenhoek – Tijdens controles is op vrijdag 14 juni een aantal snelheidsoverschrijdingen geconstateerd. Hierbij zijn twee rijbewijzen ingevorderd en tevens zal de betrokkenen door het CBR een cursus worden opgelegd.

Bestuurder gewond

Bergschenhoek - Op de kruising Berkelseweg met het Bladmos vond een ongeval plaats tussen een auto en een brommer. De bestuurder van de brommer raakte gewond. De Verkeersongevallen Groep heeft het ongeval in onderzoek en er zal proces-verbaal opgemaakt worden.

Zwemmen

NK in Zwolle
Lansingerland - In Zwolle vonden de nationale kampioenschappen (geheten Synchro Beat) voor de leeftijdsgroepen onder 12 en 15 jaar plaats. Van WVZ waren Ioana Raducanu, Joyce van Leeuwen en Sandra van Halm Braam deelneemsters. Voor de finale op zondag moesten ze eerst vier figuren zwemmen om zich bij de beste twaalf van Nederland te plaatsen. Het duet van Joyce en Sandra (beiden uit Lansingerland) plaatste zich als 12e en mocht dus de finale zwemmen, waar zij op een verdienstelijke 10e plaats eindigden.

Schoolzwemkampioenschappen
Lansingerland - De provinciale wedstrijden van de Schoolzwemkampioenschappen zijn geweest, waarbij Zwemvereniging De Watervogels de begeleiding heeft gedaan. De Wilgenhoek en De Regenboog hebben deelgenomen, maar zijn helaas niet door naar de landelijke finales.
Het was voor iedereen wel een erg leuk festijn.

Vissen

Lansingerland viswedstrijd
Berkel en Rodenrijs – Op 20 juli wordt de Lansingerland viswedstrijd georganiseerd langs de Berkelse Plas. Alle leden van De Ruischvoorn en alle Lansingerlandse vergunninghouders kunnen hieraan deelnemen. De loting is om 06.00 uur en er wordt gevist van 07.30 tot 12.30 uur. Deelname kost ¤ 5,- p.p. en is voor jeugd tot 15 jaar gratis.
Aanmelden kan via fschouffeur@hotmail.com , tel. 06 242 66 777 (Maurice Helms) of 5218470 (Look); voor 13 juli. De prijsuitreiking is meteen na de wedstrijd.


Zomeravondcompetitie van de Bleiberg
Bleiswijk - Woensdag 12 juni is er gevist bij de Skiberg. Ondanks een buitje was het prima visweer en is er veel gevangen, vooral grote brasem.
De uitslag van deze avond is: 1. Ed v.d. Vall, 4,7 kg., 2. Bep v.d. Vall, 3,4 kg. En 3. Wim Broer, 3 kg. Door 14 man is er totaal 21,1 kg gevangen.
De totaalstand na drie wedstrijden is: 1. Kees Hulst, 2. Ed v.d. Vall en 3.
Wim Broer. Op woensdag 19 juni wordt er gevist in de Kanovijver aan de Bleiswijkse Zoom.

Duivensport

P.V. De Vrijheid
Bergschenhoek - Zaterdag 15 juni om 10.15 uur werden er 548 duiven gelost voor een wedvlucht vanuit Nanteuil le Haudouin; ze vlogen 343km met west- zuidwesten wind terug.
De eerst aankomende duif had een snelheid van 1705 mpm. De eerste elf die binnen kwamen in de A-ploeg waren van: 1-3-6 D. v.d. Vrede, 2 D. Lems, 4-7- 9 A. v.d. Burg, 5 J. Zeelenberg, 8 C. Romein, 10 H. Kennepohl & Zn., 11 Comb.v.Rossum/Verweij. De eerste tien die binnen kwamen in de B-ploeg waren van: 1-2 A.van Weelden, 3-6 B. Hertog, 4-5-7 J. v.d. Berg, 8 A. Hagers, 9- 10 J. Maree. Het poultje werd gewonnen door A. v.d. Burg.

Vijfde burgerinitiatief is binnen

Lansingerland – Een uitrenveld voor honden, een plek in het Annie M.G. Schmidtpark voor de oude brug in het Berkelse Dijkje en een actie om nieuwe inwoners in de buurt te verwelkomen. (meer)

Geen schoonheidsprijs verdiend

Lansingerland – Tijdens de commissievergadering Ruimte heerste ontevredenheid over de gang van zaken met twee raadsvoorstellen die op het laatste moment moesten worden teruggenomen. (meer)

Groen licht voor Metropoolregio

Lansingerland – De gemeenteraad heeft ingestemd met het ontwerp voor de Gemeenschappelijke Regeling Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH). Dat betekent dat met ingang van het komend jaar de samenwerking tussen 24 gemeenten in de regio’s Den Haag en Rotterdam, formeel een feit kan zijn. (meer)

Notitie Verkeerscirculatie Berkel door bewoners Sterrenweg omarmd

Berkel en Rodenrijs - Het actiecomité Sterrenweg was tevreden over de notitie van het college van b. en w. met betrekking tot de verkeerscirculatie in Berkel. (meer)

Nachtwerk voor de leden van de commissie Ruimte

Lansingerland - Een enorm aantal van zeven bestemmingsplannen stond op de agenda van de commissie Ruimte van 12 juni jl. Daarom begon de vergadering al om 18.30 uur en duurde tot bijna 1.00 uur ’s morgens. Er waren 60 zienswijzen ingediend en 24 insprekers, al dan niet vertegenwoordigd door hun adviseurs en advocaten. (meer)

Actualiteiten HSL

Lansingerland - Er is geen verandering opgetreden in de planning van het aanbrengen van raildempers en absorptieplaten. Pro Rail verwacht dat deze raildempers en absorptieplaten 1 juli worden aangebracht. (meer)

Eerste paal de grond in voor Chinees tuinbouwbedrijf

Foto
V.l.n.r.: Zhang Jinxiong, Counselor van de Chinese Ambassade
in Nederland, Gedeputeerde Govert Veldhuijzen, Burgemeester
Ewald van Vliet en De heer Gao Shouping namens Shouguang
Vegetable Industry Holding Group slaan de officiële ‘eerste paal’
met een houten hamer.


Berkel en Rodenrijs - De komst van het Chinese tuinbouwbedrijf Shouguang Vegetable Industry Holding Group kan een waardevolle aanvulling op het tuinbouwcluster in en om Lansingerland worden. (meer)

Zonnige Vierdaagse eindigt met muzikale intocht

Foto
Voor het Bleiswijkse watertje werd zelfs een spurt ingezet!

Bleiswijk – Een kleine zevenhonderd betalende en nog enkele honderden begeleidende lopers namen dit jaar deel aan de voor de 39ste keer in Bleiswijk georganiseerde Avondvierdaagse. Met veel plezier en dat was mede te danken aan het fraaie weer dat de lopers tijdens hun tochten door de omgeving vergezelde. (meer)

Succesvolle Rolstoeltweedaagse:

Foto
Met volop zon én een zonnig humeur over de ‘finish’.
(foto/tekst John Hofman)


Berkel en Rodenrijs - Het werd donderdagavond 6 juni één groot ‘inhaalfeest’ tijdens de Rolstoeltweedaagse. Tientallen rolstoelers, met plezier twee avonden voortgeduwd door vrolijk kijkende vrijwilligers, kwamen donderdagavond rond kwart over zeven aan op het Westerwater. (meer)

Bijna 400 leerlingen stappen op de pedalen

Foto
Het fietsen begon dit jaar vanaf een andere startplaats: bij
de Berkelse Poort. Zowel organisatie als deelnemers waren daar
zeer tevreden over.


Berkel en Rodenrijs – Voor de leerlingen van alle twaalf de Berkelse basisscholen stond donderdag 6 juni in het teken van het praktisch deel van het verkeersexamen. (meer)

Zoë Biesheuvel schenkt haar vlecht aan Haarwensen

 Foto
De vlecht mag eraf.

Bleiswijk - Twee jaar geleden maakte de moeder van Zoë Biesheuvel, nadat het haar van haar dochtertje werd geknipt, dat het eigenlijk jammer was dat dit werd weggegooid. (meer)

Honderdjarige viert feest in De Tuinen

Foto
Met de burgemeester en een restaurant vol bezoekers
vierde mevrouw Ruijgrok vrijdag 7 juni haar honderdste
verjaardag.


Bleiswijk – Mevrouw Ruijgrok, voor bekenden tante Door, vierde vrijdag 7 juni haar honderdste verjaardag in woonzorgcentrum De Tuinen. Het centrum dat zij in 2009 samen met de burgemeester feestelijk opende. (meer)

Veel muzikanten gingen de Uitdaging weer aan

Foto
Swingen langs De Rotte.
(foto/tekst John Hofman)


Bergschenhoek - Vol is vol; dat was zaterdagavond 8 juni het geval in Buurthuis ’t Schooltje aan de Rottekade. Het bezoekersaantal bij het muziekevenement ‘de Uitdaging’ wordt alleen maar groter. (meer)

Bijna 200 auto's voorzien van popnagels

Foto
Wijkteamchef Frans Boot assisteerde samen met burgemeester
Ewald van Vliet bij het aanbrengen van de popnagels.


Lansingerland – De ‘Kenteken Veilig’ actie, zaterdag 8 juni georganiseerd in nauwe samenwerking tussen politie Eenheid Rotterdam, ABS Autoherstel De Haan en de gemeente Lansingerland, bracht een kleine tweehonderd automobilisten op de been die langs kwamen om hun kentekenplaat van popnagels te laten voorzien. (meer)

Drie raadscommissies bespreken Kadernota 2013

Lansingerland – Drie gemeenteraadscommissies – Samenleving, Ruimte en Algemeen Bestuur – trokken een hele avond uit voor een gezamenlijk debat over de Kadernota 2013. In deze nota schetst het college van b. en w. de denkrichting voor de begroting van het volgend jaar. (meer)

Politie houdt aanhangwagens in de gaten

Lansingerland - Nu het mooie weer aangebroken is zijn veel inwoners van Lansingerland met de tuin bezig. Iedereen wil er netjes bij zitten en brengt grofvuil en afval naar het afvalbrengstation of haalt spulletjes bij de bouwmarkt. (meer)

Golfer Luiten wint in Oostenrijk

foto

Lansingerland - Bleiswijker Joost Luiten heeft voor de tweede keer in zijn carrière een European Tour wedstrijd op zijn naam geschreven. Na Maleisië was Luiten succesvol in Ooostenrijk. De golfer ging de golfer ging alle dagen aan de leiding en sloot de zondag in stijl af. Zijn score van één slag onder par was niet indrukwekkend, maar wel genoeg voor de zege. In totaal had Luiten 271 slagen nodig. Dat is goed voor een score van zeventien onder par. Vorige week eindigde Luiten als elfde bij de Nordea Masters in Zweden. De golfer stijgt door zijn eerste plaats bovendien flink op de wereldranglijst.

Berkel en Rodenrijs

Inloopochtend De Ark
Berkel en Rodenrijs - Wie zin heeft in het maken van een praatje op een plaats waar men elkaar onder het genot van een kopje koffie kan ontmoeten, is iedere donderdagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur welkom in De Ark, Oranjestraat 2. (meer)

Bergschenhoek

Girlz Only!
Bergschenhoek – Elke woensdagavond is er in Jongerencentrum The Point een girlz only avond voor meiden van 10 tot 16 jaar. Iedere week zijn er andere activiteiten. Voor sommige activiteiten wordt een kleine bijdrage gevraagd. (meer)

Bleiswijk

Pilates 55+
Bleiswijk - Welzijn Lansingerland organiseert elke maandag Pilates van 14.00-15.00 uur in De Leeuwerik, Leeuwerikstraat 2 te Bleiswijk. Er zijn nog enkele plaatsen vrij; men kan gratis meedoen aan een proefles. (meer)

Re

Vissen met 3B-Sociaal Belang
Lansingerland - Op woensdagmiddag 19 juni wordt de jaarlijkse vismiddag georganiseerd in Berkel en Rodenrijs. Locatie en tijd staan vermeld in het clubblad van de vereniging. De winnaar is degene die de meeste lengte aan vis heeft gevangen. Na afloop wordt onder het genot van een hapje en een drankje nagepraat. (meer)

Baldadigheid bestraft

Bergschenhoek - Aan de Maria Enzersdorflaan zag de politie op maandag 3 juni dat een jeugdige passant tegen een verkeersbord schopte. Hij is verwezen naar HALT voor baldadigheid.

Kentekenplaat verdwenen

Berkel en Rodenrijs – Van een bromfiets die aan de Stationsweg stond geparkeerd werd maandag 3 juni door onbekenden een kentekenplaat gestolen.

Inbreker gesignaleerd

Bleiswijk – Maandag 3 juni werd ingebroken in een woning aan de Vinkendreef . Diezelfde dag werd ingebroken in een auto aan de Karel Doormanlaan.
Hierbij is de inbreker gezien. Het gaat om een tengere man, blank of lichtgetint, donker haar, 175 a 180 lang, zwarte jas en donkere broek.

Inbraakgilde actief

Berkel en Rodenrijs – Het inbraakgilde ging vorige week op pad en had het daarbij met name gemunt op auto’s. Er werd onder andere ingebroken in geparkeerd staande wagens aan de Anne de Vriessingel, de Westersingel en de Zilvergracht. Vanaf de Havenstraat werd door onbekenden een bromfiets gestolen en vanaf de Stationssingel een fiets.
In Bleiswijk werd in een aantal woningen ingebroken.

Verdachten aangehouden

Bergschenhoek – Aan de Weidemolen werd ingebroken. Hierop zijn twee verdachten aangehouden.

Auto in brand

Bergschenhoek - Aan de Bosweg bleek een auto in de brand te staan. De brandweer moest ter plaatse komen om de brand te blussen. Er deden zich geen persoonlijke ongevallen voor.

Gewond schaap gevonden

Berkel en Rodenrijs – Na een melding vanaf de Zilvergracht werd daar een gewond schaap aangetroffen. Omdat de eigenaar niet te bereiken was is het schaap overgedragen aan een dierenarts.

Tegendraads op de weg

Bleiswijk - Na klachten van winkeliers en bewoners aan de Dorpsstraat is de gesloten verklaring gecontroleerd. Hierbij zijn meerdere bekeuringen uitgeschreven voor het tegen de richting in rijden ( ¤ 130,-) Er zal regelmatig gecontroleerd worden!

Sportieve strijd tijdens tweede editie Lansingerland Cup

Foto
Het team van TOGB won in cat.C

Lansingerland - De Lansingerland Cup kende zaterdag 8 juni de tweede editie en vond plaats op de voetbalvelden van zowel CVV Berkel als TOGB op Sportpark Het Hoge Land.
Het toernooi vormde een prestige- en voorbereidingstoernooi voor de vier voetbalverenigingen van Lansingerland: CVV Berkel, TOGB, BVCB en Soccer Boys. (meer)

Verbijsterd Soccer Boys verliest na strafschoppen strijd om promotie

Foto
Weer had Wilmar Zeelenberg geen succes met een kopbal.
(foto Monique de Jong)


Bleiswijk - Wat een prachtige voetbaldag voor Soccer Boys beloofde te worden eindigde in een fiasco. Nadat het tweede elftal eerder promoveerde naar de Reserve 1e Klasse was het in de middag de beurt aan het vlaggenschip. In de reguliere speeltijd konden de Bleiswijkers ternauwernood een verlenging afdwingen. (meer)

Promotie voor TOGB maakt emoties los

Foto
De promotie is bereikt voor TOGB en dat mag iedereen
weten. (foto Ron Fruining)


Berkel en Rodenrijs – “Vier keer hebben we tegen ze gespeeld deze competitie. Tweemaal gewonnen en eenmaal verloren plus een keer gelijk. Wie zegt dat we dan niet de sterkste zijn.” TOGB trainer Corné van Doorn moest na afloop even tot zichzelf komen na de 3-3 deling tussen beide zondag tweedeklassers. (meer)

Nederlands Kampioenschap voor Carrouselkids

Foto
Het succesvolle team met in het midden op pony Topdrop
captain Beau in de kleding die gedragen werd tijdens de NK.
Vooraan commandante Antoinette met de grote kampioensbeker.


Bergschenhoek – Voor de zevende keer is het Kids Carrouselteam van Manege Hillegersberg er in geslaagd Nederlands Kampioen te worden. Een unieke prestatie waar men dan ook terecht meer dan trots op is. (meer)

Berkenrode Heren 1 kan promoveren

foto

Berkel en Rodenrijs - Het eerste herenteam van Berkenrode is kampioen geworden in de hoofdklasse. Na een zinderende strijd tegen concurrent Holy kon het team van Berkenrode na een 3-2 overwinning zich als kampioen laten huldigen. Om te promoveren naar de Eredivisie moet er een promotie wedstrijd gespeeld worden tegen het eerste team van LTC Spijkenisse (kampioen andere poule hoofdklasse). (meer)

Wielrennen

Zilver in Schoonebeek
Bergschenhoek - Tijdens het Nederlands Kampioenschap Tijdrijden wist Tim van der Poel een zilveren medaille te verdienen na zijn gouden op het NK- Baan is dit zijn tweede podiumplaats op een NK dit jaar. Hij werd gecoacht door Leon Hofman die hem voor de tweede keer op het podium bracht .Tim startte als 37e. Er waren na selecties in totaal veertig deelnemers. Hij reed de 17.6 km in 23.19 min met een snelheid van 43.7 km p/u. Zaterdag werd Tim in Rozenburg 3e in een criterium.

Vissen

Zomeravondcompetitite De Bleiberg
Bleiswijk - Op negen woensdagavonden gaat er tussen 18.45 en 21.15 uur gevist worden in de naaste omgeving van Bleiswijk. De vijf beste resultaten gelden voor de eindscore. Woensdag 5juni is de tweede wedstrijd gevist aan het Lage Bergse Bos. Het was prachtig weer en er is (moeizaam) hoofdzakelijk brasem gevangen. De uitslag:1. Wim Broer (5,9 kg.),2. Richard Orta ( 2,5 kg.) en 3. Kees Hulst (2 kg). De totaalstand na twee wedstrijden is:1. Kees Hulst, 2. Rick Veldhuis en 3.Piet Rotteveel. Woensdag 12 juni wordt er gevist bij de Skiberg.

Duivensport

P.V. De Vrijheid
Bergschenhoek – Zaterdag 8 juni werden er om 06.30 uur 246 duiven gelost voor een wedvlucht vanuit Bourges; ze vlogen 568km met noordoostenwind terug. De eerst aankomende duif had een snelheid van 1077 mpm. De eerste tien die binnen kwamen in de A-ploeg waren van: 1-2-4-5-6 A. v.d. Burg, 3- 7-9-10 B. v.d. Burg, 8 Ph. Huksloot. De eerste tien die binnen kwamen in de B-ploeg waren van: 1-2-3-4-7-10 Gebr. de Vreede, 5-6-8-9 M. v.d. Helm. Het poultje werd gewonnen door B. v.d. Burg.
Dezelfde dag werden er om 10.00 uur 482 duiven gelost voor een wedvlucht vanuit Peronne; ze vlogen 259km met noordoostenwind terug. De eerst aankomende duif had een snelheid van 1136 mpm. De eerste tien die binnen kwamen in de A-ploeg waren van: 1-4 C. Romein, 2-3-6-10 A. v.d. Burg, 5 Comb. M&J de Veld, 7-8 Th. Loozen & Zn., 9 H. Kennepohl & Zn.
De eerste tien die binnen kwamen in de B-ploeg waren van: 1-4-5-9-10 A. van Weelden, 2-7 J. v.d. Berg, 3-6 J. Maree, 8 A. Hagers. Het poultje werd gewonnen door C. Romein.

Atletiek

3e Aart van Hovenloop
Bleiswijk - De laatste Aart van Hovenloop voor de start van de zomer vond plaats op 2 juni.
De afstand was 1 ronde van 5km met langs de Rotte richting Meerenbos een flinke wind tegen. Bij de dames werd Barbara Ammerlaan winnaar met een eindtijd van 22.07. Anita van der Velde liep een week na de Leiden marathon de 5km in 23.57 en dat betekende voor haar een pr. Op de derde positie bij de dames finishte de17-jarige Sandra Baggerman. Ze leverde een mooie prestatie bij haar eerste 5km ooit met haar tijd van 24.25. Met die tijd was ze 1 seconde sneller dan haar moeder Ingrid.
Bart Roefs was de snelste bij de heren: 18.28. Matthijs van der Beek werd 2e in 18.50 en Leonard van Vliet kwam 5 seconden later over de streep in 18.55. Nog 5 heren liepen onder de 20 minuten: Marko van der Voort 19.13, Waldo Karbaat 19.27, Lars Gootjes 19.41, Raymond Zwarteveld 19.45 en Willem van der Kooy 19.48. De nog jonge Frank van Schie finishte in 22.16. Op 15 september, een week na de Oostland halve marathon, staat de 4e editie op het programma.

Honkbal

Twins-Orioles: 5-6
Bergschenhoek – The Orioles speelde zaterdag 8 juni tegen de nummer 1 in Oosterhout. NA met 3-0 achter gestaan te hebben kam de ploeg goed op stoom en dat gaf na negen innings de uitslag in het voordeel van de Orioles.
Coaches Conrad Orman en Peppi Stewart waren uiterst tevreden over het team
Orioles-Twins: 10-6
Bergschenhoek – Na winst op zaterdag volgde zondag de return tegen Twins op het Hoekse sportpark. Onder een flauw zonnetje en veel wind kwamen de Twins op een voorsprong van 4-0 voordat bij Orioles het besef kwam: als we vandaag winnen en we verslaan dinsdag Dss dan staan we eerste in de competitie. De wedstrijd kantelde en er werd ook aan Orioleszijde gescoord. Met een insite homerun van Edzul Robles een paar fraaie honkslagen en vangballen kwam de thuisploeg langszij. Twins gaf zich echter niet zomaar gewonnen dus het werd nog een echt spektakel de laatste 3 innings. Uiteindelijk werd het mede door een mooie honkslag van Rubinet Koko en Emmerson Paula winst voor Orioles.

Gemeente en ondernemers openen Businesscenter Lansingerland

Lansingerland – Met ingang van 1 september zal het Business Center Lansingerland de deuren openen. Op 700m≤ in de zijvleugel nog beschikbare ruimte van het gemeentehuis zal plaats geboden gaan worden aan ondernemers die een niet al te grote ruimte zoeken. (meer)

Verzorgingshuis sluit eind 2015 de deuren: Einde van Hergerborch in zicht

Foto
Eind 2015 zal Hergerborch de deuren sluiten.

Berkel en Rodenrijs – Het nieuwe financieringsbeleid van de regering noopt de organisaties voor ouderenzorg om het eigen beleid kritisch onder de loep te nemen. Ook Laurens ontkomt daar niet aan. (meer)

Muziekvereniging Crescendo bekent kleur

Foto<br />Kleur was het thema tijdens het voorjaarsconcert van Crescendo.
(tekst/foto John Hofman)Bleiswijk - Zaterdagavond 1 juni heeft Muziekvereniging kleur bekent! Gelukkig in positieve zin, want ‘Kleur’ was het thema van haar jaarlijks Voorjaarsconcert, gegeven in Multikultureel Centrum ’t Web. (meer)

De eendjes deden weer erg hun best Door Lions georganiseerde Eendjesrace 2013 geslaagd festijn

Foto<br />
<i>De prijswinnaars van de stripwedstrijd met Lionspresident
Ruud Egas en de Berkelse wereldkampioene kickboksen Ilona Wijmans.

Berkel en Rodenrijs - Voor de vierde achtereenvolgende keer vond de eendjesrace plaats, georganiseerd door de Berkelse Lions. Vanaf 13.00 uur begon het feestterrein zaterdagmiddag 1 juni bij de Berkelse plas aan de Oudelandselaan aardig vol te stromen. (meer)

Koude, maar gezellige braderie

foto
De winnende teams die meegespeeld hebben in de panna
competitie in de leeftijd-categorie 7-10 jaar.


Bleiswijk – Het centrum van Bleiswijk was zaterdag 1 juni weer het decor van een gezellige jaarlijkse braderie. Hoewel het best fris was liet men zich er niet van weerhouden er een vrolijke braderie van te maken. (meer)

Ezeltjesdag blijft een feestje!

Foto
De ezeltjesdag werd afgesloten met een ezeltjeslunch.

Bleiswijk – De hele zondag 2 juni was het een komen en gaan van bezoekers die een kijkje kwamen nemen bij ’t Ezelsbruggetje in het recreatiegebied van Bleiswijk. Traditiegetrouw organiseerden Ton van der Berg en zijn vrijwilligers daar weer op de eerste zondag van de maand juni de ezeltjesdag. (meer)

Parkzoomloop voor lopers en wandelaars

Foto
De organisatoren van de Parkzoomloop hopen en rekenen
op veel lopers en wandelaars. Bij succes is men van plan de
loop volgend jaar te herhalen.


Lansingerland – Op zaterdag 22 juni organiseert Gezondheidscentrum Parkzoom te Bergschenhoek voor de allereerste keer een loopevenement waarbij ingeschreven kan worden voor de 5 of 10 kilometer. (meer)

We hangen de luifel uit!

Foto
De winkeliers samen met de architect (derde van links)
en de aannemer (eerste en tweede van links)Berkel en Rodenrijs – Het had heel wat voeten in de aarde, maar uiteindelijk is het resultaat wel helemaal naar tevredenheid en zijn de winkeliers van de Wilhelminastraat en de bewoners boven de winkels helemaal tevreden met het eindresultaat: een facelift voor de hele gevel. (meer)

Team Lansigt heeft 25.000 euro als streefbedrag

Foto
Fietsers en initiatiefnemers staan zaterdag klaar voor
de begeleiding bij het Spinningevent.v.l.n.r. Tony Eskici,
Wim de Koning, Jan Rijnbeek, Cock van Bommel, Yvonne
Treurniet, Thomas Gouweleeuw, Axel Hermans.
(Foto John Hofman)

Lansingerland - Eerder reeds nam hij deel aan de Tour for Life en in september zal Cock van Bommel deelnemen aan een volgende uitdaging. Dit jaar stappen vijftien wielrenners, hoofdzakelijk uit Lansingerland op de fiets voor de Cycle for Hope. Het inzamelen van gelden start zaterdag 8 juni. Dan organiseren ze het enige echte Lansingerlandse Spinning Event. (meer)

Milispec Badmintonspektakel in Oostmeer

Berkel en Rodenrijs - In het weekend van 8 en 9 juni wordt het 28ste open MILISPEC badmintontoernooi gespeeld in sporthal Oostmeer, georganiseerd door Garage Wilgenlaan/PIP. (meer)

TOGB ruikt de promotie

Foto
Een getekende Frank Docter (M) verlaat tevreden het
veld na de 2-0 winst van TOGB tegen Nieuwkoop.


Berkel en Rodenrijs – Het was misschien niet de makkelijkste tegenstander die TOGB trof voor de beslissende fase van de nacompetitie in opponent Nieuwkoop. Maar de TOGB-ers lieten zich niet van de wijs brengen. (meer)

BVCB F1 finalist Coen Moulijn Memorial Cup 2013

Foto
Vlnr zittend: Dinand van Markus, Luca de Neve, Dion
Campfens en Julian van den Bergh en vlnr staand: Joep
Meijler, Yassin Afalah, Denzell Hasselnook, Dexter Christ
en George Steentjes.


Bergschenhoek - Op Varkenoord, het trainingscomplex van Feyenoord en thuisbasis van de Sportclub Feyenoord, werd zaterdag voor de 2e keer de Coen Moulijn Memorial Cup gespeeld. Dit als eerbetoon aan een van Nederlands grootste voetballers. Maar liefst 64 F teams (leeftijd 7 tot 9) deden mee aan dit grootste jeugdtoernooi van Nederland. (meer)

Schamele winst voor Soccer Boys

Bleiswijk – Het vervolg van de tweekamp voor een promotieplaats naar de tweede klasse tussen Soccer Boys en het bezoekende Bolnes zal een spannend vervolg krijgen. (meer)

Willibrordschool wordt schoolvoetbalkampioen KNVB district West 2

Foto
Het schoolvoetbalteam van de Bergschenhoekse basisschool
Willibrord groep 8a schreef historie.


Bergschenhoek – Het schoolvoetbalteam van RKBS Willibrord groep 8a uit
Bergschenhoek is kampioen geworden in de finale van het schoolvoetbaltoernooi KNVB district West 2. (meer)

Voetbal

Lansingerland Cup
Lansingerland - Op zaterdag 8 juni wordt de tweede editie gehouden van de Lansingerland Cup voor de nieuwe A1, B1 en C1 selectieteams van TOGB, CVV Berkel, BVCB en Soccer Boys. Dit jaar wordt de Lansingerland Cup gespeeld op de velden van CVV Berkel en TOGB op sportpark Het Hoge Land. Het clubgebouw van CVV Berkel is centraal punt. Naast de wedstrijden tussen de genoemde teams wordt voor de overige jeugd de finale van de Penaltybokaal gehouden met medewerking van een keeper van Oranje onder de 18 jaar. Daarnaast zal er aan het eind van de middag als sluitstuk de wedstrijd Lansingerland onder 23 (met spelers van de vier verenigingen) en Vitesse A1 worden gespeeld.
Op de sites van de vier voetbalverenigingen in Lansingerland staat de meest actuele informatie. Publiek is van harte welkom een kijkje te komen nemen.

Vissen

Zomeravondcompetitie van de Bleiberg.
Bleiswijk - De zomeravondcompetitie is weer begonnen. Op negen
woensdagavonden gaat er vanaf 18.45 tot 21.15 uur gevist worden in de naaste omgeving van Bleiswijk. De vijf beste resultaten gelden voor de eindscore. Ongeveer twintig man neemt er aan deel en de onderlinge strijd is gezellig spannend. Woensdag 29 mei is gevist aan de Ant.Lionweg bij Bergschenhoek. Na een klein buitje was het prima weer om te vissen, maar het was erg moeilijk om vis te vangen. De uitslag is: 1. Ed v.d. Vall( 1,6 kg.), 2, Hans Hulzinga( 0,6 kg.) en 3. Bas Woutersen(0,3 kg.). Totaal is er 3,4 kg. Woensdag 5 juni zit men in het Lage Bergse Bos.

Motorsport

Maik Voorwinden weer thuis
Berkel en Rodenrijs - Maik Voorwinden van Team Voorwinden, die in de warm up van de derde wedstrijd om het Duits Kampioenschap Supermoto in Sankt Wendel ten val kwam en hierbij een zware rugblessure opliep, is onderzocht in het ziekenhuis in Sankt Wendel. Bij nader onderzoek bleek dat hij geen twee maar één ruggenwervel heeft gebroken. Omdat het een nette breuk is, zal zijn rug met rust moeten genezen en hoeft hij dus geen operatie te ondergaan. Er is een korset aangemeten, waarna hij liggend naar Nederland getransporteerd kon worden! Goed nieuws dus voor de Nederlands Kampioen Supermoto van 2011.

Duivensport

PV De Vrijheid
Bergschenhoek - Zaterdag 1 juni om 10.15 uur werden er 600 duiven gelost voor een wedvlucht vanuit Sens. Ze vlogen 434km met noord-noordwesten wind terug. De eerst aankomende duif had een snelheid van 1153 mpm. De eerste tien die binnen kwamen in de A-ploeg waren van: 1-2-3-4-8-10 A. v.d. Burg, 5 Ph. Huksloot, 6 Comb. M&J de Veld, 7 C. Romein, 9 Th. Loozen & Zn. De eerste tien die binnen kwamen in de B-ploeg waren van: 1-3-7 A. van Weelden, 2 A. Hagers, 4-5-6 J. v.d. Berg, 8-9-10 J. Maree. Het poultje werd gewonnen door A. v.d. Burg.

Wielrennen

Pedaalridders Lansingerland
Lansingerland - Na een aantal selectiewedstrijden - waaronder de voorlaatste in Bleiswijk - hebben negen kinderen van De Pedaalridders Lansingerland zich geplaatst voor deelname aan het Nederlands Kampioenschap op de weg: Naomi Seldenthuis, Lars Seldenthuis, Jardy v.d Burg, Thijs Meinsbergen, Bibi Verzijl, Sanna Rozenmond, Femke Bregman, Gaby Gieskens en Isa Olsthoorn. Door de enorme groei bij de jeugdafdeling van De Pedaalridders en een goede begeleiding is de club er in geslaagd een groot aantal kinderen af te vaardigen naar het NK 2013.


Tijdritwinst
Bergschenhoek - Tim van der Poel won bij de nieuwelingen het onderdeel tijdrijden op een moeilijk parcours van Honselersdijk in de tijdritcompetitie. Met veel wind raast hij de 10.6 km af hij haalt hierbij een snelheid van 46.6 km per uur.


Berkel en Rodenrijs

Fietsen met de Driebondenclub
Berkel en Rodenrijs – Woensdag 5 juni – vanavond - is er weer een fietstocht van de Driebondenclub. Om de veertien dagen op woensdagavond met de start om 18.00 uur bij de wandelgangen van Huize St. Petrus (Past. (meer)

Bergschenhoek

Klaverjassen
Bergschenhoek – Elke donderdag prijsklaverjassen bij Manege Lansbergen, Bergweg-Zuid 135. Aanvang 19.45 uur. Deelname kost ¤ 3,-. Inlichtingen: 06 - 51075578.

Klaverjassen in ‘t Schooltje
Bergschenhoek – Iedere donderdagavond kunnen enthousiaste klaverjassers vrij kaarten in buurthuis ’t Schooltje, Rottekade 83. (meer)

Bleiswijk

Zomerbridge Sans Fumée
Bleiswijk – Bridgeclub ‘Sans Fumée’ is bezig met de jaarlijkse inloop Zomerbridge in De Leeuwerik, Leeuwerikstraat 2. Data: 6 en 20 juni, 4 en 18 juli, en 1 augustus. Deze zomerbridge is voor 55+ bridgers uit Lansingerland. Deelnemers kunnen zich tussen 19.00 en 19.20 uur inschrijven, start bridge 19.30 uur. (meer)

Regio

Keramiek workshop 55+
Lansingerland/Bergschenhoek - Welzijn Lansingerland organiseert in samenwerking met de heer Snijders een keramiekworkshop in het Atelier van de heer Snijders in Bergschenhoek. (meer)

‘De gemeente, dat zijn we allemaal’

Lansingerland – “De overheid heeft de laatste jaren veel taken op zich genomen. Die hebben geleid tot een hoge kwaliteit aan voorzieningen. Ook in onze gemeente. Door de maatschappelijke werkelijkheid gedwongen, moet zij zich nu uit veel taken terugtrekken. (meer)

Gemier over planologische kruimelgevallen

Lansingerland – Mede naar aanleiding van een aantal klachten in het verleden over willekeur bij de afhandeling van bouwvergunningaanvragen en verrommeling als gevolg van ongewenste en/of illegale bouwsels, werd de gemeente aangespoord tot het maken van beleid. (meer)

Jaarrekening 2012 vastgesteld

Lansingerland – Met alleen de stem van Eddy Neeleman tegen heeft de gemeenteraad vorige week donderdag de jaarrekening 2012 vastgesteld. Het debat dat de raad erover voerde wees al wat vooruit naar de bespreking van de Kadernota 2013, vanavond. (meer)

Minder onderhoud en voorzieningen: Bezuinigingen bij recreatieschap Rottemeren

Lansingerland – Onder het hoofd ‘Rottemeren verandert’ presenteerde het recreatieschap tijdens speciaal daarvoor belegde publieksavonden de maatregelen die worden overwogen om te bezuinigen op het beheer van de Rottemeren. (meer)

Experience Center feestelijk geopend

Foto
Met de brander in de hand verricht de loco burgemeester
samen met Corine en Jeroen Rook de openingshandeling.


Bergschenhoek – Met rook, muziek en slingers is donderdagmiddag 30 mei onder grote belangstelling het Experience Center van de Bergschenhoek Groep aan de Boterdorpseweg geopend. (meer)

Metselen en zagen zo gek nog niet

Foto
De jeugd, maar ook veel volwassene stroopten de mouwen
op om aan de slag te gaan.


Berkel en Rodenrijs – Voor het tweede achtereenvolgende jaar werkte Thiemo Vonk van het gelijknamig aannemersbedrijf actief mee aan de Dag van de Bouw. (meer)

Lions Golftoernooi kent recordopbrengst van 127.000 euro

Foto
De winnaars van de golfmiddag op de Rottebergen.

Bergschenhoek – Voor de derde achtereenvolgende maal organiseerde de Lions afdeling Bergschenhoek een golftoernooi voor belangstellenden. Met een fraai golfterrein in de eigen gemeente was de keuze van de baan een logische: woensdagochtend meldden de deelnemers zich in het clubhuis van de Rottebergen, waarna men hoopte en verwachtte dat alles tot in de puntjes verzorgd zou zijn; inclusief het weer. (meer)

Inbraken in Lansingerland

Politie

Lansingerland – In Bergschenhoek vond op 1 juni aan Christiaan v.d. Takstraat een inbraak in een woning plaats. Ook in Berkel en Rodenrijs was het die dag raak. Aan het Romenpad werd ingebroken in een woning, aan het Hoornplantsoen werd een bromfiets van de binnenplaats weggenomen en aan de Klapwijksezoom werd een motorfiets gestolen. In Bleiswijk bleek aan de Papiermolen in een woning ingebroken te zijn.

Fiets meegenomen

Berkel en Rodenrijs - Aan de Rivierenstraat werd een fiets weggenomen, maar daar bleef het dinsdag 28 mei niet bij. Ook aan de Pastoor Verburgweg kon iemand niet van andermans spullen afblijven; daar verdween een werkstijger.

In het donker

Bleiswijk - Aan de Plevierstraat werd door onbekenden tuinverlichting weggenomen en aan de Groene Loper werd diezelfde dag – 28 mei - een auto opengebroken. Een dag later verdwenen drie motorfietsen aan de van ’t Hofstraat met onbekende bestemming.

Poging tot inbraak

Bergschenhoek - Aan de Koningsvaren en de Naaldvaren heeft men gepoogd in te breken op 30 mei. In Berkel en Rodenrijs waagde men een inbraakpoging aan de Linie.

Brommer verdwenen

Bergschenhoek – Op 28 mei verdween aan de Albert Cuyplaan een bromfiets die door onbekenden werd weggenomen.

Motorrijder gewond

Berkel en Rodenrijs - Aan de Spoorhaven heeft op donderdag 30 mei een ongeval plaatsgevonden waarbij een bestuurder van een personenauto een motorrijder over het hoofd zag. De motorrijder kwam ten val en raakte gewond. Tegen de bestuurder van de personenauto word proces-verbaal opgemaakt.

Fietspad ook verboden voor lesauto

Bergschenhoek - Aan de Berkelseweg werd 31 mei een verkeerscontrole gehouden. Hierbij werden waarschuwingen uitgedeeld voor kleine technische mankementen. Een bestuurder van een lesauto maakte het echter te bont door met zijn auto over het fietspad te rijden. Tegen de bestuurder is proces- verbaal opgemaakt.

Banden lekgestoken

Bleiswijk - Aan de Koninginnetuin werden van een geparkeerd staande auto alle banden lek gestoken. Er wordt een nader onderzoek ingesteld

Auto’s bekrast

Berkel en Rodenrijs – Onbekenden vonden het nodig om meerdere geparkeerd staande auto’s aan de Zuidersingel te bekrassen. Er wordt een onderzoek naar verricht.

Invites Summer edition bij Charlie’s

Berkel en Rodenrijs - Op zaterdag 8 juni organiseert Charlie’s de 6e editie danceparty Invited met als thema Summer Edition. Dit keer is er gekozen om het feest te houden in Jongerencentrum de Rotonde (naast Charlie’s café). (meer)
Copyright © Nieuws- en advertentieblad De Heraut 2015 | Design by De Heraut