Archief - Nieuwsblad De Heraut

Postadres:

Postbus 43

2650 AA, Berkel en Rodenrijs

Tel: 010 - 511 88 92

Fax: 010 - 511 48 65

Voetbalprogramma (onder voorbehoud)

Zaterdag:
Soccer Boys – Bolnes
15.30 uur

Zondag:
TOGB – Nieuwkoop
14.00 uur

Voetballiefhebbers doen er verstandig aan de sites van de clubs deze week te raadplegen. Misschien dat er nog veranderingen optreden in de hierboven genoemde tijden.

Roland Garos ten einde voor Kiki

Berkel en Rodenrijs - Kiki Bertens is er zondag niet in geslaagd om de tweede ronde van de Open Franse tenniskampioenschappen op Roland Garros te bereiken. De Wateringse won de eerste set, maar verloor uiteindelijk toch van de Roemeense Sorana Cirstea, de nummer 26 van de wereld, met 5-7, 7-5, 6-2. Bertens, 56e op de wereldranglijst, was in de eerste set zeer effectief op de breekpunten. De 21-jarige tennisster kreeg twee breekkansen en benutte die twee buitenkansjes optimaal. In de tweede set kwam Bertens op een 4-1-achterstand, maar knokte zich terug in de wedstrijd en mocht na vier gewonnen games op rij zelfs serveren voor de wedstrijd. De Nederlandse werd echter twee keer gebroken en verloor daardoor de set.
In het slotstuk van de wedstrijd begon Bertens goed door in de openingsgame meteen te breken, maar lang kon ze niet van die voorsprong genieten. Een dubbele break later moest de 21-jarige uiteindelijk toch haar meerdere erkennen in de Roemeense.

Voetbalprogramma voor het weekeinde

Zaterdag:
Soccer Boys – Kagia
14.30 uur (nacompetitie)

Dansen

Dansclinic
Bergschenhoek - In samenwerking met Sporthelden Lansingerland heeft Elsrobic in maart en april diverse dansclinics verzorgd. De groepen 8 van basisscholen CBS de Acker, CBS de Regenboog, CBS Boterdorp en OBS Vuurvogel hebben genoten van een enthousiaste dansles van Els Bross. Els geeft normaal dansles aan 30+ dames maar wilde graag meehelpen om ook de jeugd van Lansingerland aan het dansen te krijgen.

Tennis

Berkenrode in opmars
Berkel en Rodenrijs – Het eerste team van ATV Berkenrode speelt alleen nog op 26 mei thuis op de banen van sportpark Het Hoge Land. Het zal een spannende wedstrijd worden voor Omar van Welzenis, Bart Brons, Lennart van der Linden, Nicole Thijssen en Eline Boeijens die samen het Berkelse team vormen, want de deelnemende teams staan vlakbij elkaar wat betreft de gescoorde punten.

Honkbal

Verlies voor Orioles
Bergschenhoek - Het slechte weer had mede invloed op veel teams, want alle seniors honkbalteams verloren. Dames 1 moest genoegen nemen met twee keer verliezen van Neptunes dus eigenlijk een weekend om snel te vergeten.

Duivensport

P.V. De Vrijheid
Bergschenhoek – Zaterdag 18 mei om 11.00 uur werden er 865 duiven gelost voor een wedvlucht vanuit Meaux. Ze vlogen 361km met zuidwesten wind terug.
De eerst aankomende duif had een snelheid van 1332 mpm. De eerste tien die binnen kwamen in de A-ploeg waren van: 1-3 J. Zeelenberg, 2 Th. Loozen & Zn., 4-5-10 A. v.d. Burg, 6 Ph. Huksloot, 7 C. Romein, 8 B. van Rossum, 9 D. Lems. De eerste tien die binnen kwamen in de B-ploeg waren van: 1-5-7 A.
van Weelden, 2-8 B. Hertog, 3 M. v.d. Helm, 4 A. Hagers, 6 Mevr. Paul, 9 J. v.d. Berg, 10 P. Kol. Het poultje werd gewonnen door A. v.d. Burg.

Wielrennen

Districtskampioenschap Zuid-Holland
Bergschenhoek - Na zijn eerste plaats bij het Tijdrijden behaalde Tim van der Poel een derde plaats in de Wegwedstijd tijdens het 20 mei verreden districtskampioenschap Zuid-Holland in Hardinxveld-Giesendam. In de laatste ronde werd Tim na een solo ingelopen door het peloton, maar hij kon na zijn inspanning toch mee sprinten voor de ereplaatsen. Een dag eerder werd Van der Poel in Mechelen 12de in een klimmerswedstrijd na een sterk gereden koers. Ook in Limburg werd Tim na een ontsnapping 300 meter voor de meet terug gepakt.

Voetbalprogramma voor het weekeinde

Zaterdag:
Neptunus Schiebroek-Soccer Boys, 14.30 uur: beslissingswedstrijd bij BVCB om het kampioenschap in de derde klasse B.

Maandag:
TOGB – ADO, 14.00 uur, nacompetitie voor promotie naar de eerste klasse.
Onder voorbehoud: het is mogelijk dat de wedstrijd omgedraaid wordt en het tijdstip wijzigt. Houd de site www.togb.nl in de gaten.

Motorsport

Podiumplaatsen voor Team Voorwinden
Berkel en Rodenrijs - Maik Voorwinden van Team Voorwinden heeft tijdens de tweede wedstrijd om het Duits Kampioenschap Supermoto in Stendal een podiumplaats weten te behalen. In de eerste manche streed Maik goed mee in de top vijf maar kon net het verschil niet maken ten opzichte van de vierde man en moest genoegen nemen met een vijfde plaats. In de tweede manche kreeg hij al vrij snel de derde plaats in handen. De hele wedstrijd reed hij dicht in de buurt van de tweede man, maar kon geen aanval inzetten en werd op een mooie derde plaats afgevlagd.

Honk- en softbal

RCH-Orioles: 15-5
Bergschenhoek - Heren 1 speelde uit tegen koploper RCH in Heemstede een zeer enerverende partij met hier en daar prachtig honkbal, afgewisseld door af en toe minder spel. De Hoeksenaren keerden huiswaarts met een flink verlies Zondag speelde men thuis op het Orioles park. Na 9 innings met starter Conrad Orman en reliever Michael Winkel konden de Orioles de wedstrijd niet met winst afsluiten.

UVV-Orioles (da):
Bergschenhoek - Dames 1 ging op bezoek bij UVV in Utrecht. Er werd gespeeld met veel strijdlust en inzet en dat leverde de winst op. Uit stopte de teller bij 5-11 en thuis werd de winst geschreven met 24/8; de eerste twee winstpartijen zijn binnen. Hemelvaartsdag speelt Dames 1 om 11.00 uur thuis op het Oriolespark en volgende zaterdag zijn de Heren weer paraat voor hun thuiswedstrijd om 14.30 uur.

Tai Chi

Gratis kennismakingsles
Bleiswijk - Vanaf mei start de Tai Chi cursus voor beginners in de Anne Frank School, Lijsterlaan 8 te Bleiswijk. Deze Chinese bewegingskunst is geschikt voor mensen van alle leeftijden. De cursus wordt op verschillende niveaus gegeven: beginners, gevorderden en ervaren. Voor de gratis kennismakingsles en informatie: Wei van Deursen-Huang, tel. 06-15685580 of e-mail: taichi.bleiswijk@gmail.com .

Voetbal

BVCB–SV Nootdorp: 1–2
Bergschenhoek - Wat door menig voetballiefhebber al werd voorspeld, kwam afgelopen zaterdag maar al te zeer uit. Zowel BVCB als de gasten uit Nootdorp speelden een wedstrijd om des keizers baard en dat zijn doorgaans niet de beste. Na een paar wedstrijden vanwege een schorsing en een blessure afwezig te zijn geweest, maakte Max van Dijk weer deel uit van de basiself van BVCB-trainer Edwin Vurens. Het zal het laatste optreden op de BVCB- velden zijn voor de Hoekse aanvoerder. Volgend jaar zal Van Dijk te bewonderen zijn bij Leonidas, waarmee hij in de Topklasse kan komen te acteren. BVCB kwam in de zesde minuut op voorsprong. Younes Hannati onderschepte ter hoogte van de middencirkel de bal en speelde met een subtiel stiftpassje de opkomende Roger Lieveld aan die goed zijn lichaam gebruikte en zichzelf in scoringspositie bracht. Met een mooi lobballetje lepelde hij de bal over keeper Michael Verhoef en tekende zo zijn eerste competitiegoal namens BVCB aan, 1-0. Achteraf bezien was dit direct het eerste, maar tevens ook het laatste hoogtepunt van BVCB. Na ruim een kwartier spelen werd Ali Yousofi diep gestuurd. De vlugge buitenspeler vertrok in buitenspelpositie, maar scheidsrechter Van Lith liet doorspelen.
Er leek geen vuiltje aan de lucht als Mark Gaerthe de op stuitende bal aan de rand van het strafschopgebied kon opvangen. De achter de bal aan jagende Yousofi kwam ongelukkig in botsing met Gaerthe en viel over de benen van de doelman. Zowel vriend als vijand waren verbijsterd toen de arbiter hiervoor een strafschop gaf en Gaerthe een gele kaart. Ricardo Siebring liet zich dit buitenkansje niet ontnemen en verzilverde het cadeau, 1–1. Er waren bijna tien minuten gespeeld in de tweede helft als BVCB zich liet verrassen door een snel genomen vrije trap van Joost Swaanenburg. De bal ging over alles en iedereen heen en bereikte Siebring, die met een subtiel lobballetje Gaerthe voor de tweede keer deze middag passeerde, 1-2.


TOGB-Schipluiden: 2-2
Berkel en Rodenrijs – Het gelijke spel (2-2) dat TOGB behaalde tegen het bezoekende Schipluiden was niet helemaal fataal voor de Berkelse zondagvoetballers. Mede door de andere uitslagen in de tweede klasse zal komende zondag alleen bij winst de nacompetitie kunnen worden behaald. Voor zondag staat de uitbeurt tegen het Haagse GONA op de rol. Een ploeg die eveneens mogelijkheden heeft voor het toetje van de nacompetitie. Echter wil TOGB deze competitie nog een vervolg geven dan zal de ploeg meer beleving moeten tonen dan tegen Schipluiden. Dat TOGB deze tegenstander niet op een forse nederlaag wist te trakteren moet hoofdzakelijk gezocht worden in het feit de overtuiging ontbrak. Er vielen weinig of geen doelrijpe kansen te noteren. En mede doordat TOGB al vroeg in de wedstrijd een strafschop tegen kreeg was het weer eens achter de feiten aanlopen.
TOGB–doelman Mark Smith ging niet vrijuit na een hoekschop en duwde hierna Thom van Mil tegen het gras. Voor scheidsrechter Jos Straver uit Rijswijk was er maar één straf. Peter van Oyen van Schipluiden liet Smith kansloos.
Het enige hoogtepunt van de Berkelse formatie kwam van de voeten van Jim Havenaar die knap wist weg te draaien vlak voor het doel van zijn tegenstander en Simon Dijkshoorn in het doel van de gasten kansloos liet, 1- 1. In het vervolg van de tweede helft kreeg TOGB mogelijkheden via Raynaldo Visser waar de doelman van Schipluiden met de voet redding bracht en een kopbal van Jim Havenaar ging maar net over.
TOGB–trainer Corné van Doorn wilde met het inbrengen van de aanvallers Tim van der Vorm en Tim Mourits een beslissing forceren wat in eerst instantie leek te lukken toen Mourits een afgeslagen aanval voor zijn voeten kreeg en de 2-1 op het scorebord bracht. Echter Patrick Duijndam namens Schipluiden dacht hier anders over. De vrije trap bij de tweede paal werd door de verdediger van de gasten met een fraaie boogbal alsnog achter een weifelende Mark Smith gekopt. “Hier ben ik behoorlijk ziek van”, aldus Corné van Doorn. “Met deze uitslag geeft je ook andere ploegen weer kansen voor de nacompetitie.”

Mountainbike

Enduro wedstrijd in Hoge Bergse Bos
Bergschenhoek - Mountainbike Club Dirty Hill organiseert op zaterdag 11 mei een Enduro wedstrijd op het parcours in het Hoge Bergse Bos. Enduro is mountainbike discipline waarbij het afdalen centraal staat, maar waarbij ook zelf geklommen wordt. De wedstrijdcommissie heeft in het parcours tien afdalingen uitgezet die zo snel mogelijk gereden moeten worden.
Het terrein is vrij toegankelijk en iedereen is vanaf 13.00 uur van harte welkom om de wedstrijd te volgen.
Dirty Hill is een Mountainbike Club die al vanaf 1994 actief is in het Hoge Bergse Bos. Samen met het Recreatieschap Rottemeren onderhouden zij het parcours, dat grote bekendheid geniet in Nederland. Naast gezamenlijke trainingen wordt er elk jaar een eigen clubcompetitie verreden; de Dirt Cup. Geïnteresseerd om een keer mee te trainen, kijk dan op de site www.dirtyhill.nl voor de trainingen van de jeugd en volwassen. Een kwartier voor aanvang verzamelt men op het parkeerterrein van Outdoor Valley, gelegen aan de Hoeksekade 141 te Bergschenhoek.
Copyright © Nieuws- en advertentieblad De Heraut 2015 | Design by De Heraut