Archief - Nieuwsblad De Heraut

Postadres:

Postbus 43

2650 AA, Berkel en Rodenrijs

Tel: 010 - 511 88 92

Fax: 010 - 511 48 65

N209 afgesloten na lekkende tankwagen

Foto
Een tankwagen van Gulf lekte brandstof.

Bleiswijk - De provinciale weg N209 is zaterdagmiddag 25 mei ter hoogte van Bleiswijk enkele uren volledig afgesloten geweest. Een tankwagen van Gulf lekte brandstof. De tankwagen, gevuld met 48.000 liter benzine, stond bij het TinQ tankstation om te gaan lossen toen een druppellekkage werd geconstateerd. (meer)

Brandweer en bewoners zetten veiligheid voorop

Foto
De beschadigde cv ketel aan de Berkelsekade in de
Meerpolder van Berkel en Rodenrijs.


Berkel en Rodenrijs – De brandweer moest zondag 12 mei uitrukken naar de Berkelsekade in Berkel en Rodenrijs waar een kleine brand woedde in de cv- ketel van de woning. De brand werd snel ontdekt en de gevolgen van de brand bleven hierdoor beperkt. Deze brand staat echter niet op zichzelf. (meer)

Zeg Roodkapje…

Foto
Roodkapje werd op de planken gezet; in twee verschillende
versies en allebei even leuk.


Bleiswijk – Ze waren best een beetje nerveus, maar ze vonden het ook heel erg leuk; zowel zaterdag 25 als zondag 26 mei voerden de kinderen van het jeugdtoneel van Crescendo hun eerste toneelproductie op in Bleiswijk. (meer)

Huiskamerconcert als kick-off voor operadagen

Foto
Sopraan Barbara Kits en pianist Benjamin Spa.


Bergschenhoek – Voor het vijfde achtereenvolgende jaar stelden Marella Veeger en Bert Jan Olthof hun Hoekse huiskamer ter beschikking voor de opening van de Rotterdamse Operadagen. Voorheen een periode van veertien dagen, maar dit jaar voor het eerst een week: van 25 mei tot en met 2 juni. (meer)

Stichting Noodhulp Lansingerland opgericht

Foto
De acte wordt ondertekend. Met v.l.n.r. staand de heren
R. Toering (secretaris/penningmeester van de stichting) en
wethouder R. Braak. Zittend voorzitter A. Barnhoorn, notaris
Maxwell en bestuurslid A. van Ieperen.


Lansingerland - Het komt in Lansingerland incidenteel voor dat inwoners van de gemeente in een acute noodsituatie terecht zijn gekomen waarbij hulp op zeer korte termijn noodzakelijk is. (meer)

Berkroads to Romania 2013

Foto
De groep leerlingen van Melanchthon Berkroden die
naar Oost-Europa afreisden en daar aan de slag gingen.


Berkel en Rodenrijs – Evenals in 2011 en 2012 is ook dit jaar een groep derdejaars leerlingen van Melanchthon Berkroden afgereisd naar Oost-Europa om daar lokale projecten te ondersteunen en een uitwisseling met leeftijdsgenoten aan te gaan. Niet voor niets is de slogan van Melanchthon Berkroden ‘Bewust de wereld in!’. (meer)

Tien jaar persoonlijke zorg in Lansingerland

Foto
Hélène Stoutjesdijk (l) en Jolanda Muis voor
De Klaver: “We kennen de gemeenschap”.


Bergschenhoek - GGZ Delfland was 16 mei jongstleden precies tien jaar gevestigd op de locatie De Klaver aan de Noorderparklaan 10 in Bergschenhoek. Als regionale aanbieder van geestelijke gezondheidszorg speelt GGZ Delfland een belangrijke rol in het leven en welzijn van veel inwoners van Lansingerland. (meer)

Leerkrachten OBS Groenehoek op studiereis naar Ierland

Foto
In navolging van deze eerste groep leerkrachten zullen in
de zomer- en herfstvakantie vijf collega’s de talencursus gaan volgen.


Bergschenhoek - De afgelopen maanden is OBS Groenehoek in Bergschenhoek druk bezig geweest met het opzetten van een tweetalige stroming (TTS) Engels, waarmee na de zomer zal worden gestart in de groepen 1, 2 en 3. (meer)

Rabobank ondersteunt de Stichting 3B-Bus

Foto
Mevrouw Brabander, directeur van Rabobank Zuid-Holland
Midden overhandigde de cheque aan bestuursleden Pijpers en
Schmits van de Stichting 3B-Bus.


Lansingerland - Een schriftelijke oproep tot sponsoring van de Stichting 3B- Bus heeft geresulteerd in onder andere een positieve reactie van de Rabobank Zuid Holland Midden. (meer)

Week van de Workshops enthousiast ontvangen

Foto
Eén van de reacties na afloop: “Een toegevoegde waarde
aan de O3B vereniging. Leren van elkaar, zonder direct een
factuur te sturen. Zo hoort het te zijn”.


Lansingerland - Met een groot aantal enthousiaste aanmeldingen van workshopleiders startte 13 mei de Week van de Workshops. De commissie kleine bedrijven van Ondernemend 3B organiseerde in opdracht van het bestuur een interactieve uitwisseling van kennis, kunde en ervaring door middel van het geven van workshops door ondernemers uit onze gemeenten. Een prachtige variatie aan onderwerpen leverde een programma op met voor elk wat wils. (meer)

Verrassende weetjes tijdens fietstocht ChristenUnie

Foto
De deelnemers aan de fietstocht kregen ook de kans om
het C2C-huis aan de Rotte van binnen te bekijken.


Lansingerland - Tussen de regenperiodes door was het zaterdag 25 mei droog. Waarschijnlijk vertrouwde niet iedereen erop dat dat ook de hele ochtend zo zou blijven, want het aantal deelnemers aan de jaarlijkse fietstocht van de ChristenUnie was kleiner dan andere jaren. Maar dat het fris en winderig was, weerhield een groep trouwe deelnemers er niet van om rond 10.00 uur vanuit het centrum van Bergschenhoek koers te zetten naar de Rotte. (meer)

Gemeente Lansingerland en 3B Wonen wisselen gegevens uit

Foto
Het convenant wordt ondertekend door de wethouder
(links) en de directeur onder toeziend oog van Janet van
der Ree, specialist publiekszaken van de gemeente Lansingerland.


Lansingerland - Wethouder Werner ten Kate (namens de gemeente Lansingerland) en directeur Frans Weterings (namens 3B Wonen) ondertekenden maandagmiddag 27 mei het convenant over de gegevensuitwisseling uit de Gemeentelijke Basisadministratie Persoonsgegevens (GBA). (meer)

Kadernota 2013 gemeente Lansingerland

Lansingerland - Het college van burgemeester en wethouders heeft donderdag 23 mei jl. de Kadernota 2013 gepresenteerd. Uit de nota blijkt – en dat is eigenlijk geen verrassing – dat de financiële situatie van de gemeente Lansingerland slecht is. Ingrijpende maatregelen zijn noodzakelijk om de gemeente in de toekomst weer financieel gezond te maken. (meer)

Berkel en Rodenrijs

ACR kringloop kelderverkoop
Berkel en Rodenrijs - Elke donderdag is het Actie Comité Rehoboth in touw om spullen op te halen zoals huisraad, kleding, speelgoed, curiosa, boeken, elektra, pc’s, dvd’s, kleinmeubelen enz., alles in verkoopbare staat. Wie spullen heeft, kan dagelijks (m.u.v. donderdag en zondag) bellen, tel. 06- 39455987 of 010-8423331. (meer)

Bergschenhoek

Klaverjassen
Bergschenhoek – Elke donderdag prijsklaverjassen bij Manege Lansbergen, Bergweg-Zuid 135. Aanvang 19.45 uur. Deelname kost ¤ 3,-. Inlichtingen: 06 - 51075578.

Klaverjassen in ‘t Schooltje
Bergschenhoek – Iedere donderdagavond kunnen enthousiaste klaverjassers vrij kaarten in buurthuis ’t Schooltje, Rottekade 83. (meer)

Bleiswijk

Bingo 55+
Bleiswijk - Welzijn Lansingerland organiseert op 1 juni een poffertjes- bingomiddag, georganiseerd door De Annie‘s, in De Leeuwerik, Leeuwerikstraat 2. Aanvang 13.30 uur, zaal open 13.00 uur.

Jeugdsoos Pecto's
Bleiswijk – Jeugdsoos Pecto’s is een jongerencentrum voor 12- tot 23- jarigen uit Lansingerland. Je kunt er Playstationen, poolen of lekker bijkletsen. Er zijn diverse activiteiten voor jongeren vanaf 10 jaar. (meer)

Regio

Gymnastiek 3B-Sociaal Belang
Lansingerland - De belangenvereniging organiseert elke woensdag van 09.00 tot 10.00 uur gymnastiek voor leden in sporthal Den Opper van tafeltennisvereniging TOGB op sportpark Het Hoge Land in Berkel en Rodenrijs. (meer)

Cor den Daas nieuwe hoofdtrainer Berkel

Berkel en Rodenrijs – Cor den Daas, momenteel hoofd Jeugdopleiding bij CVV Berkel, is door het bestuur van deze club benoemd als hoofdtrainer van Heren 1. Hij volgt in deze functie de twee weken geleden ontslagen Wim Schouten op.

Berkel voetbalt in de derde klasse en kende een uitstekend eerste half jaar
van de competitie. Vanaf januari ging het echter bergafwaarts met de Berkelse hoofdmacht. Reden voor het bestuur van de Berkelse voetbalclub op zoek te gaan naar een nieuwe hoofdtrainer.

Cor den Daas is sinds een jaar hoofd Jeugdopleiding bij Berkel. Hij heeft een CIOS-achtergrond en vele jaren bij Defensie gewerkt in sport- gerelateerde functies. Als voetballer heeft hij gespeeld bij Alphen en enkele jaren bij Alphense Boys. Hij is al vroeg het trainersvak in gegaan (1987) en behaalde in 1992 het diploma voetbaltrainer-coach II en in 1999 voetbaltrainer-coach I. Hij werkte jaren als jeugdtrainer en later ook als hoofdtrainer bij diverse clubs. Hij zal bij de jeugdopleiding van Berkel betrokken blijven.

Voetbalprogramma (onder voorbehoud)

Zaterdag:
Soccer Boys – Bolnes
15.30 uur

Zondag:
TOGB – Nieuwkoop
14.00 uur

Voetballiefhebbers doen er verstandig aan de sites van de clubs deze week te raadplegen. Misschien dat er nog veranderingen optreden in de hierboven genoemde tijden.

Nu tegen Bolnes voor promotie

Foto (1 kolommer)
Stefan van den Berg, uitblinker bij de thuisclub.

Bleiswijk – Na de deceptie van verleden week tegen Neptunus-Schiebroek lijkt Soccer Boys de draad weer opgepakt te hebben. Vorige week moesten de Bleiswijkers op een doordeweekse dag in Lisserbroek aantreden tegen Kagia. (meer)

Internationaal B.C.T. toernooi bij TOGB

Berkel en Rodenrijs – Het internationale BCT toernooi voor de jongste voetballertjes bij TOGB is zo langzamerhand een traditie geworden. Mede door de inzet van Ed Arnold en Izaak Havenaar heeft dit toernooi al jarenlang zijn bestaansrecht bewezen. (meer)

Roland Garos ten einde voor Kiki

Berkel en Rodenrijs - Kiki Bertens is er zondag niet in geslaagd om de tweede ronde van de Open Franse tenniskampioenschappen op Roland Garros te bereiken. De Wateringse won de eerste set, maar verloor uiteindelijk toch van de Roemeense Sorana Cirstea, de nummer 26 van de wereld, met 5-7, 7-5, 6-2. Bertens, 56e op de wereldranglijst, was in de eerste set zeer effectief op de breekpunten. De 21-jarige tennisster kreeg twee breekkansen en benutte die twee buitenkansjes optimaal. In de tweede set kwam Bertens op een 4-1-achterstand, maar knokte zich terug in de wedstrijd en mocht na vier gewonnen games op rij zelfs serveren voor de wedstrijd. De Nederlandse werd echter twee keer gebroken en verloor daardoor de set.
In het slotstuk van de wedstrijd begon Bertens goed door in de openingsgame meteen te breken, maar lang kon ze niet van die voorsprong genieten. Een dubbele break later moest de 21-jarige uiteindelijk toch haar meerdere erkennen in de Roemeense.

Laatste informatie over Avondvierdaagse Bleiswijk

Bleiswijk – Volgende week wordt in Bleiswijk de Avondvierdaagse gelopen. Er zijn drie afstanden: 5, 7 en 14 kilometer per avond naar eigen keuze. Er wordt op vijf achtereenvolgende avonden gelopen, waarvan er een als rustavond genomen kan worden. (meer)

Alex van der Steen spart met vijftig karate beoefenaars in Kroatië

Foto nr. 1
Alex van der Steen heeft uit handen van Vlado Haljer Orga
zojuist het certificaat ontvangen.


Berkel en Rodenrijs – Zijn ouders en vriendin waren er niet van op de hoogte, maar het ultieme in zijn sport geeft Alex van der Steen een voldoening waar menig sporter jaloers op is. Blauwe plekken op armen en benen neemt hij op de koop toe. Echter, met vijftig medesporters anderhalve minuut achtereen sparren is de reis naar Kroatië volkomen waard geweest. (meer)

Protestmars tegen gif en gentech

Foto
De protestmars eindigde voor het hek van Monsanto.

Bergschenhoek – In een lange rij liepen demonstranten zaterdagmiddag 25 mei vanaf het gemeentehuis aan de Boterdorpseweg richting de Leeuwenhoekweg waar de stoet eindigde voor het gesloten hek van de vestiging van chemieconcern Monsanto. (meer)

Voetbalclubs in Lansingerland in alle staten over geen medewerking

Lansingerland – Voetbalclubs TOGB en Soccer Boys spelen komend weekend nacompetitie voor promotie. Beide teams spelen thuis. Vanwege grote jeugdtoernooien op de thuisbasis verzochten beide clubs hun tegenstander - Nieuwkoop (TOGB) en Bolnes (Soccer Boys) - over te halen de aanvangstijd van de wedstrijden te verzetten. (meer)

Vrolijke meimarkt met de eerste zonnestralen

Foto nr. 1
Touwtje trekken met kans op een mooie prijs.

Berkel en Rodenrijs – Na dagen van somberheid en regen genoot jong en oud zaterdag 25 mei van de meimarkt die het centrum van Berkel en Rodenrijs vulde. Een centrum vol kramen, leuke aanbiedingen, veel bekende gezichten en slenterende mensen die nu eens niet met plu en regenjas op pad hoefden. (meer)

Bram en Nel vieren diamanten huwelijksfeest

Foto
De burgemeester bracht een ingelijste kopie van de
trouwakte van Bram en Nel mee en tevens een fraai boeket.


Bleiswijk – Samen met familie, vrienden en bekenden vierden Bram en Nel van der Berg zondag 26 mei bij Meerenbos hun 60-jarig huwelijksfeest. (meer)

Lopen voor een ander

lopen
De start van de jaarlijkse sponsorloop voor de
Armeense kindertehuizen.


Berkel en Rodenrijs – Niet alleen heel veel ouders en grootouders stonden donderdagavond 23 mei langs de route te wachten om aan te moedigen, ook burgemeester Ewald van Vliet was van de partij om het startschot te lossen van de jaarlijkse sponsorloop van kinderen die zo veel mogelijk geld proberen in te zamelen voor kinderen in Armeense kindertehuizen. (meer)

Inbrekers overlopen

politie

Bleiswijk – Op woensdag 22 mei werden bij woninginbraken in de Beukenlaan en de Sterrenlaan de daders overlopen van wie het signalement bekend is.
Bij de inbraak in de Beukenlaan gaat het om twee daders. (meer)

Graffiti

Berkel en Rodenrijs – Op woensdag 22 mei werd in de Lingestraat een muur beklad met graffiti en stift.

Signalement dader inbraak

Bergschenhoek – Op donderdag 23 mei werd ingebroken in woningen op de Blankenweg (daadwerkelijk) en de Placiusdreef (poging). Op de Blankenweg is de dader gezien: blanke man, 180 lang, normaal postuur, donker gekleed met een glimmende jas.

Diefstal fiets

Bergschenhoek – Op de Stampioendreef werd donderdag 23 mei tussen 20.30 en 22.30 uur een fiets gestolen die bij de Groenehoek stond. Het gaat om een zwarte oma-fiets van het merk On the road (Hema). De fiets heeft een bruin zadel en bruine handvaten, het achterlicht is kapot. Wie de fiets ziet staan of heeft gevonden, wordt gevraagd de politie te bellen, tel. 0900 – 8844.

Door rood gereden

Bleiswijk - Op de Hoefweg, op de kruising met de A12, ontstond donderdag 23 mei een verkeersongeval doordat de veroorzaker door rood was gereden. Tegen de bestuurder is proces-verbaal opgemaakt en de verdachte kon na het betalen van een boete van ¤ 350 weer verder.

Dena schrijft 18de Talenten Topavond op haar naam

Foto
Langzaam en vol gevoel vertolkte Dena haar liedje.

Bleiswijk – De grote zaal van sporthal Rijneveen was woensdagavond 15 mei gevuld met fans en andere belangstellenden die kwamen kijken naar de talenten van Melanchthon Business school die met elkaar de strijd aanbonden in zang en dans. (meer)

Wandelvierdaagse wordt een nat feest

Foto
De kletsnatte wandelaars werden de laatste avond welkom
geheten door Drumfanfare Haaglanden met vrolijke muziek.
Maar ook door heel veel belangstellenden met bloemen en
snoep.


Berkel en Rodenrijs – Alles leek vooraf zo goed geregeld, maar het weer had men niet in de hand. En dat was overduidelijk tijdens de wandelvierdaagse die scouting vorige week organiseerde voor de ruim 2000 ingeschreven deelnemers en de honderden begeleiders die eveneens meewandelden. (meer)

Nieuwe slagwerkgroep Niet Blazen gaat mee op wereldreis

Foto
Niet Blazen heeft er zin in!


Bergschenhoek – Tijdens het eerstvolgende concert van de Melody Percussion Band van muziekvereniging Concordia Bergschenhoek zullen ook de jongste muzikanten van zich laten horen: de leerlingen, die zichzelf Niet Blazen noemen.

Slagwerkleerlingen worden bij muziekvereniging Concordia opgeleid om te gaan meespelen in de Melody Percussion Band (MPB) en/of met het fanfareorkest. (meer)

De Bleiswijkse brandweer wil graag jubileren

foto
Het Bleiswijkse korps uit de vorige eeuw met veel bekende
Bleiswijkse gezichten. Het was in die tijd nog veelal de gewoonte
dat de brandweertaak overging van vader op zoon.


Bleiswijk – De huidige leden van de Bleiswijkse brandweer ontdekten in de oude boeken van hun voorgangers de datum van 1 mei 1953. Dat bleek dit jaar 60 jaar geleden en dus werd het tijd voor een feestje waarbij alle leden en oud-leden werden uitgenodigd en tevens enkele speciale gasten. (meer)

Ondertekening contract buitenreclame

Foto
De handtekeningen kunnen onder het contract worden
gezet.


Lansingerland - Wethouder openbare ruimte van de gemeente Lansingerland Henk de Paepe en de directeur van Gripp Annemieke Rövekamp-Schoonderwoerd ondertekenden op donderdagmiddag 16 mei de overeenkomst buitenreclame voor Bleiswijk en Bergschenhoek. Deze overeenkomst loopt tot eind 2016. (meer)

D66 in actie voor zondagopenstelling winkels in Lansingerland

Foto
Jeroen Heuvelink, fractievoorzitter D66 Lansingerland, in
gesprek met winkelend publiek.


Lansingerland - D66 is verheugd dat gemeenten voortaan zelf kunnen bepalen of en hoe vaak winkels op zondag open mogen. Ook in Lansingerland gaat de vlag uit. Nadat eerder al de Tweede Kamer had ingestemd, is er sinds vorige week dinsdag ook in de Senaat een meerderheid voor de initiatiefwet van D66 en GroenLinks om gemeenten zonder bemoeienis vanuit het Rijk te laten beslissen of winkels ook op zondag open mogen zijn. (meer)

Liefhebbers van bijzondere tuinen komen in juni aan hun trekken

Foto
Liefhebbers kunnen hun hart ophalen in een groot
aantal bijzondere tuinen die in juni te bewonderen zijn.


Lansingerland – Wie van mooie tuinen houdt, kan z’n hart de komende maand ophalen. Begin juni organiseert Groei & Bloei in Pijnacker en de Oude Leede een open tuinendag, en eind juni zal voor de vijfde keer Open Tuinen Lansingerland plaatsvinden. (meer)

Maaien wordt meerkoet fataal

Foto
Het trieste resultaat van een maaibeurt.

Bergschenhoek – Een inwoonster van Bergschenhoek zag vorige week een dode meerkoet op een nest van vier eieren liggen aan de oever van het water op de hoek Godfried Bomanssingel/Hans Andreussingel. (meer)

Geen hoofdprijs, wel nacompetitie voor Soccer Boys

Foto
Weer een gevaarlijk moment voor het doel van Neptunus-
Schiebroek met op de achtergrond de vele belangstellenden
die op deze wedstrijd waren afgekomen.
Foto: Monique de Jong.


Bergschenhoek- De beslissingswedstrijd in de derde klasse B tussen Soccer Boys en Neptunus Schiebroek werd uiteindelijk door de Rotterdammers gewonnen. De 3-1 einduitslag deed deze ploeg uiteindelijk promoveren.
Verdiend, omdat de ploeg de hele competitie de bovenste plaats heeft bezet. (meer)

Regen vergezelt golfers tijdens eerste ‘tennis’golftoernooi

Foto
Voorzitter Jacques Thoen reikt de prijzen uit onder
het toeziend oog van beide organisatoren.


Berkel en Rodenrijs/Bergschenhoek - Een groot aantal leden van ATV Berkenrode is actief golfer en regelmatig werd er in de après-tennis over gesproken dat het leuk zou zijn eens een golftoernooi te organiseren voor de tennissende golfers van Berkenrode. Tot een half jaar geleden bleef het bij praten hierover. (meer)

Jeugdwedstrijden Pedaalridders krijgen steeds meer waardering

Foto nr. 2
De belangstelling voor deelname aan de wedstrijden
op het FloraHolland terrein was dit jaar weer groter dan
vorig jaar.


Bleiswijk – Met in het vooruitzicht volgend jaar het tweede lustrum hield De Pedaalridders Lansingerland voor de negende maal de Jeugd Selectie Wedstrijden op het terrein van FloraHolland in Bleiswijk. De wedstrijddag bleek gelet op de weersomstandigheden er een om in te lijsten. (meer)

Vrienden van Berkel trotseren regen en slaap

 Foto
De groep Vrienden van Berkel bij vertrek.
Foto: Rob Veldkamp.


Lansingerland – Met de somma van ruim dertigduizend euro is het team van de Vrienden van Berkel er in geslaagd ook de zevende editie van hun deelname aan de Roparun tot een succes te maken. Een Roparun voor de ploeg uit Lansingerland waar het eerder nog niet was voorgekomen, dat ze onder soms heel natte weersomstandigheden de tocht over de meer dan vijfhonderd kilometer moesten afleggen. (meer)

Sponsoravond CVV Berkel met Jan van Halst

Fotobijschrift
Veel belangstelling op de sponsoravond met
Jan van Halst. Foto: Rob Veldkamp.


Berkel en Rodenrijs – Voor de tweede achtereenvolgende maal was automobielbedrijf Cas Lamens gastheer voor de sponsoren van voetbalvereniging CVV Berkel. Voor de vierde maal had de club een gastspreker uitgenodigd. (meer)

Voetbalprogramma voor het weekeinde

Zaterdag:
Soccer Boys – Kagia
14.30 uur (nacompetitie)

Dansen

Dansclinic
Bergschenhoek - In samenwerking met Sporthelden Lansingerland heeft Elsrobic in maart en april diverse dansclinics verzorgd. De groepen 8 van basisscholen CBS de Acker, CBS de Regenboog, CBS Boterdorp en OBS Vuurvogel hebben genoten van een enthousiaste dansles van Els Bross. Els geeft normaal dansles aan 30+ dames maar wilde graag meehelpen om ook de jeugd van Lansingerland aan het dansen te krijgen.

Tennis

Berkenrode in opmars
Berkel en Rodenrijs – Het eerste team van ATV Berkenrode speelt alleen nog op 26 mei thuis op de banen van sportpark Het Hoge Land. Het zal een spannende wedstrijd worden voor Omar van Welzenis, Bart Brons, Lennart van der Linden, Nicole Thijssen en Eline Boeijens die samen het Berkelse team vormen, want de deelnemende teams staan vlakbij elkaar wat betreft de gescoorde punten.

Honkbal

Verlies voor Orioles
Bergschenhoek - Het slechte weer had mede invloed op veel teams, want alle seniors honkbalteams verloren. Dames 1 moest genoegen nemen met twee keer verliezen van Neptunes dus eigenlijk een weekend om snel te vergeten.

Duivensport

P.V. De Vrijheid
Bergschenhoek – Zaterdag 18 mei om 11.00 uur werden er 865 duiven gelost voor een wedvlucht vanuit Meaux. Ze vlogen 361km met zuidwesten wind terug.
De eerst aankomende duif had een snelheid van 1332 mpm. De eerste tien die binnen kwamen in de A-ploeg waren van: 1-3 J. Zeelenberg, 2 Th. Loozen & Zn., 4-5-10 A. v.d. Burg, 6 Ph. Huksloot, 7 C. Romein, 8 B. van Rossum, 9 D. Lems. De eerste tien die binnen kwamen in de B-ploeg waren van: 1-5-7 A.
van Weelden, 2-8 B. Hertog, 3 M. v.d. Helm, 4 A. Hagers, 6 Mevr. Paul, 9 J. v.d. Berg, 10 P. Kol. Het poultje werd gewonnen door A. v.d. Burg.

Wielrennen

Districtskampioenschap Zuid-Holland
Bergschenhoek - Na zijn eerste plaats bij het Tijdrijden behaalde Tim van der Poel een derde plaats in de Wegwedstijd tijdens het 20 mei verreden districtskampioenschap Zuid-Holland in Hardinxveld-Giesendam. In de laatste ronde werd Tim na een solo ingelopen door het peloton, maar hij kon na zijn inspanning toch mee sprinten voor de ereplaatsen. Een dag eerder werd Van der Poel in Mechelen 12de in een klimmerswedstrijd na een sterk gereden koers. Ook in Limburg werd Tim na een ontsnapping 300 meter voor de meet terug gepakt.

Concept Sportnota belooft magere jaren voor de sport in Lansingerland

Lansingerland – De gemeente moet om het financiële hoofd boven water te houden de broekriem stevig aanhalen. Dat daarbij de sport niet buiten schot blijft, is onvermijdelijk. (meer)

Bibliotheken op de tocht door bezuinigingen

Lansingerland – In het vooruitzicht van noodzakelijke bezuinigingen, maar ook om met haar tijd mee te gaan, zal het bibliotheekwezen in deze gemeente niet aan verandering ontkomen. Maar wat moet het worden. (meer)

Inventarisatie illegaal in gebruik genomen gemeentegrond smaakt naar meer

Lansingerland – In de Najaarsnota 2012 is een budget opgenomen voor een onderzoek naar illegaal gebruik van gemeentegrond. Onderzoeksbureau Eiffel heeft in opdracht van de gemeente luchtfoto’s vergeleken met de kadastrale kaarten en daar een inventarisatie van gemaakt. (meer)

Oordeelsonthouding accountant over Jaarrekening 2012 gemeente Lansingerland

Lansingerland – Vorige week donderdag werd in de raadscommissie Algemeen Bestuur gesproken over de Jaarrekening 2012 van de gemeente Lansingerland.
Hoewel het bedrijfsleven in Lansingerland volgens de door weekblad Elsevier gehouden landelijke enquête een pluim krijgt en werd aangemerkt als een top- 10 locatie in 2012, staat dat in schril contrast met de financiële situatie waarin de gemeente zich bevindt. (meer)

Start aanbesteding verwerkingscontract restafval en gft

Lansingerland - Het huidige contract met Irado voor de huishoudelijke afvalinzameling en de afvalverwerking loopt 1 juli 2015 af. Eerder dacht de gemeente dat het contract afvalverwerking per 1 januari 2015 zou aflopen, maar gebleken is dat dit integraal onderdeel uitmaakt van het contract met Irado. (meer)

Algemene criteria voor bebouwing binnen een lint

Lansingerland - De leden van de commissie Ruimte bespraken op 15 mei hun visie op het Klapwijkse Lint. Na enig heen en weer gehakketak kwam de aap uit de mouw: de kernvraag was waarom er op bepaalde plekken in een lint wel bebouwing wordt toegestaan en op andere plaatsen niet. (meer)

Roomsoes met twee live optredens

Foto
The Drift speelt rauwe en heftige doch melodische
gitaarmuziek.


Berkel en Rodenrijs - Ben je al wat ouder, houd je van live muziek, maar wil je niet tussen piepjonge mensen staan, kom dan zaterdag 25 mei naar Roomsoes. Dit keer treden er twee bands op: 44 Venom en als afsluiting The Drift. (meer)

Zwembad noodt niet tot een duik

Foto
De majorettes gingen na hun optreden toch even heel
voorzichtig samen met twee speeltuinleidsters het zwembad
in.


Berkel en Rodenrijs – De majorettes van Atalanta deden zaterdag 18 mei hun uiterste best er tijdens de officiële opening van het zwembad in speeltuin De Kievit een ‘zonnige’ show van te maken, maar het weer werkte niet erg mee. (meer)

Inbrekersgilde actief

politie

Bleiswijk - In het weekeinde was het inbrekersgilde actief in Bleiswijk. Er werd ingebroken in woningen in meerdere straten: de Beukenlaan, J v.d. Heydenstraat, de Koperwiekdreef en aan de Sterrenlaan. (meer)

Schoorsteenbrand

politie

Berkel en Rodenrijs – In de Julianastraat ontstond een brand in de schoorsteenbrand van een open haard. (meer)

Diefstal auto mislukt

politie

Bergschenhoek – Vrijdag 17 mei werd voor de tweede keer in korte tijd geprobeerd een auto te stelen van een bewoner van de Julianalaan. De eigenaar had na de vorige keer een aanvullende mechanische beveiliging aangebracht, waardoor de diefstal niet is gelukt. Aan de Vierlinghweg is het dievengilde wel gelukt om een telefoon uit een auto weg te nemen.

Lantaarnpaal vernield

Bergschenhoek – Op donderdag 16 mei heeft de jeugd een lantaarnpaal op de Meeuwenlaan vernield.

Autodiefstal

Bergschenhoek – Op donderdag 16 mei werd ingebroken in een personenauto die in de Van Goghlaan geparkeerd stond. De inbrekers namen elektronica weg.

Diefstal motor

Berkel en Rodenrijs – Vanaf het Muijhof werd donderdag 16 mei een motorfiets gestolen.

Controles na overlast

Berkel en Rodenrijs - De politie heeft na overlastmeldingen een controle gehouden op het Westerwater. Hierbij zijn elf bekeuringen à ¤ 90 uitgeschreven voor het fietsen in het voetgangersgebied bij de winkels. Er zullen meer controles volgen.

Raam geforceerd

Bleiswijk – Op de Rottedijk werd op 17 mei ingebroken in een woning door een achterraam te forceren. Onbekend is wat er weggenomen werd.

Autokraak

Bergschenhoek – In de periode van 18 tot 21 mei werden uit meerdere auto’s aan de Weidemolen en de Steenbreekvaren goederen gestolen na het inslaan van ruiten. Haal uw waardevolle spullen uit de auto en indien dat niet mogelijk is laat ze dan niet in het zicht liggen, zo is het advies van de politie.

Alcoholcontrole

Bergschenhoek - In de nacht van zaterdag op zondag werd op de Bergweg-Zuid een dertigtal bestuurders gecontroleerd op alcoholgebruik. Hierbij bleek één automobilist teveel gedronken te hebben.

Pretty Woman Ladies Event

Bleiswijk - Woensdagavond 29 mei vindt op initiatief van drie Bleiswijkse onderneemsters een Pretty Woman Ladies Event plaats. Het initiatief is bedoeld als impuls voor het bedrijfsleven in Bleiswijk, Bergschenhoek en Berkel en Rodenrijs. (meer)

Herman weet wat klasse is

Foto
Herman den Blijker samen met topslager Piet van den Berg
in de stal van Hoeve De Groenzoom van Gerard en Alice de Koning.


Berkel en Rodenrijs – De bekende tv-kok Herman den Blijker bracht vorige week een bezoek aan Hoeve De Groenstroom van Gerard en Alice de Koning en hun koeien. (meer)

Optisport waakt over sportief Lansingerland

Foto
Het Lansingerlandse team van Optisport.

Lansingerland – Met ingang van 1 januari heeft Optisport de exploitatie voor een dertigtal sport- en culturele locaties overgenomen van de gemeente Lansingerland. (meer)

Natuurcoöperatie de Groenzoom opgericht

Foto
Voorzitter Martin Oosthoek, penningmeester Lisette van der Burg
en secretaris Dirk Gravesteyn tekenen de akte onder toeziend oog van
zowel de notaris als Ria van der Burg.Berkel en Rodenrijs - Door de initiatiefnemers van het Natuurbeheer door Boeren in De Groenzoom werd dinsdagmiddag 7 mei onder toeziend oog van notaris Beliën van notariskantoor Oostland Partners de handtekening gezet onder de coöperatieakte van de nieuwe Natuurcoöperatie de Groenzoom. (meer)

Berkel en Rodenrijs

Inloopochtend De Ark
Berkel en Rodenrijs - Wie zin heeft in het maken van een praatje op een plaats waar men elkaar onder het genot van een kopje koffie kan ontmoeten, is iedere donderdagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur welkom in De Ark, Oranjestraat 2. (meer)

Bergschenhoek

Klaverjassen
Bergschenhoek – Elke donderdag prijsklaverjassen bij Manege Lansbergen, Bergweg-Zuid 135. Aanvang 19.45 uur. Deelname kost ¤ 3,-. Inlichtingen: 06 - 51075578.

Oud papier actie Bergschenhoek
Bergschenhoek - Op donderdag 16 mei (een week later dan gebruikelijk i.v.m.
Hemelvaartdag) wordt er oud papier opgehaald door basisscholen in Bergschenhoek. (meer)

Bleiswijk

Eind seizoen SeniorWeb
Bleiswijk - Veel senioren hebben dit seizoen gebruik gemaakt van het spreekuur in het internetcafé, waar oudere whizzkids antwoord gaven op allerlei vragen over computer, tablet en smartphone. (meer)

Regio

Rotta Kapoentjes opgelet!
Lansingerland - Kinderen van 4, 5 en 6 jaar, die het leuk vinden om in de natuur op ontdekkingstocht te gaan, kunnen zich aansluiten bij Rotta Kapoentjes. Motto is: “Genieten van/in de natuur - nu in de lente - daar kun je niet vroeg genoeg mee beginnen”. Op woensdag 22 mei staan enkele enthousiaste natuurgidsen van Natuur- en Vogelwacht Rotta klaar om met de Kapoentjes op stap te gaan. (meer)

Voetbalprogramma voor het weekeinde

Zaterdag:
Neptunus Schiebroek-Soccer Boys, 14.30 uur: beslissingswedstrijd bij BVCB om het kampioenschap in de derde klasse B.

Maandag:
TOGB – ADO, 14.00 uur, nacompetitie voor promotie naar de eerste klasse.
Onder voorbehoud: het is mogelijk dat de wedstrijd omgedraaid wordt en het tijdstip wijzigt. Houd de site www.togb.nl in de gaten.

Veertiende treffer Wilmar Zeelenberg brengt Soccer Boys in extase

Bleiswijk – Wat vorig seizoen een apotheose was op de laatste competitiedag tegen CVV Berkel met een uitslag die in het nadeel was voor Soccer Boys, daar was het zaterdag opnieuw raak op sportpark Merenveld in de tweekamp tegen het bezoekende Neptunus-Schiebroek. Dit keer juichte Bleiswijk. (meer)

Tijdperk Roobol voorbij na afscheid van assistent-scheidsrechter Peet

Foto
Van de selectie ontving Peet Roobol (rechts) uit handen
van aanvoerders Jan van der Lugt en Frans Krijtenburg een
ingelijste fotocollage.


Berkel en Rodenrijs - Negentien jaar stond hij als assistent- scheidsrechter langs de lijnen bij voetbalvereniging CVV Berkel, waarvan elf jaar bij het eerste elftal met 353 wedstrijden van het vlaggenteam. De acht jaar daarvoor was hij actief bij het derde elftal, waardoor hij uiteindelijk op 537 wedstrijden is uitgekomen. (meer)

TOGB speelt nacompetitie

Berkel en Rodenrijs – Ook de voetballers van TOGB krijgen een verlenging van de competitie. De Berkelse ploeg zat al enkele weken op het vinkentouw wat betreft de derde periode. Zondag in de uitwedstrijd tegen het Haagse GONA sloeg de ploeg van trainer Corné van Doorn zijn slag getuige de uiteindelijke 5- 2 overwinning. (meer)

Jeugd Wielerwedstrijden niet meer weg te denken uit Lansingerland

Foto nr. 1
Sanne Roozemond in actie tijdens een jeugdwedstrijd.

Lansingerland - De landelijke jeugdwedstrijden, georganiseerd door De Pedaalridders Lansingerland, zullen komende zondag op eerste pinksterdag voor de negende maal worden gehouden op het terrein van FloraHolland. Deze wedstrijden worden door de ruim honderdjarige vereniging De Pedaalridders altijd tot in de perfectie verzorgd. (meer)

Jan van Halst te gast bij CVV Berkel

Berkel en Rodenrijs – Voetbalvereniging CVV Berkel houdt donderdag 16 mei de jaarlijkse sponsoravond met als gastspreker Jan van Halst.
Automobielbedrijf Cas Lamens heeft zijn bedrijfsruimte voor deze avond beschikbaar gesteld. De sponsoren van de Berkelse voetbalvereniging zijn vanaf 19.30 uur welkom aan de Rodenrijseweg. Om acht uur begint het programma voor de genodigden. (meer)

Thema-avond Leefbaar 3B: “Bezuinigen, het raakt ons allemaal”

Lansingerland - Op 23 mei publiceert het college van b. en w. van Lansingerland de Kadernota 2013. In deze nota zullen forse bezuinigingen en lastenverzwaringen worden aangekondigd. De slechte financiële positie van de gemeente met onder andere grote tekorten op de grondexploitaties zijn hiervan de oorzaak. (meer)

Veel deelnemers willen plaatselijke politiek in

Lansingerland - In maart volgend jaar zijn er weer gemeenteraadsverkiezingen. Om mogelijke liefhebbers voor een rol in de plaatselijke politiek tijdig op te warmen organiseerde de griffie van de gemeente in samenwerking met Pro Demos de cursus Lokale Politiek. En nu afwachten of de deelnemers besluiten de plaatselijke politieke weg in te slaan. (meer)

Voortraject Kadernota 2013 afgerond

Lansingerland – Tijdens de presentatieavond op 6 mei jl. werd de vijfde informatiebijeenkomst met betrekking tot de Kadernota 2013 gehouden voor raadsleden, het voltallig aanwezige college van b. en w. en geïnteresseerden (bijna niemand). Duidelijk werd onder meer dat het effect van het landelijk regeerakkoord extra negatieve gevolgen heeft voor de financiële situatie van de gemeente Lansingerland. (meer)

CVV Berkel en hoofdtrainer Schouten uit elkaar

Foto
Wim Schouten. Foto: Rob Veldkamp.


Berkel en Rodenrijs
- Het bestuur van CVV Berkel heeft op de website van de club laten weten dat de Berkelse voetbalvereniging de samenwerking met hoofdtrainer Wim Schouten aan het eind van het seizoen al heeft beëindigd. In de winter was het contract van Schouten nog met een jaar verlengd tot einde seizoen 2013-2014. (meer)

Mishandeling

politie

Berkel en Rodenrijs - In de Kerkstraat is afgelopen weekend een man mishandeld omdat hij geen geld wilde geven. De politie heeft kort erna een verdachte in de omgeving kunnen aanhouden.

Barbecue loopt uit de hand

politie

Bergschenhoek – Op woensdag 8 mei kwam er een melding van vuurtje stoken in de omgeving van de Hogelanddreef in het Lage Bergse Bos. (meer)

Inbraak blijft bij poging

politie

Berkel en Rodenrijs - Aan de Opaal heeft men in de nacht van 7 op 8 mei geprobeerd in te breken in een woonhuis door de cilinder van het slot af te breken. (meer)

Autoruit ingeslagen

politie

Lansingerland - Op 8 mei is uit een auto die geparkeerd stond op de Chrysantenhof in Berkel en Rodenrijs een navigatiesysteem gestolen. (meer)

Glasgerinkel

Bleiswijk - In de nacht van 7 op 8 mei werd in de omgeving van de Grutto glasgerinkel gehoord. Na onderzoek trof de politie in de omgeving vier personen aan. Zij zijn aangehouden op verdenking van inbraak.

Bouwmachine opengebroken

Bergschenhoek - Aan de Leeuwenhoekweg werd in de nacht van 8 op 9 mei een bouwmachine opengebroken en werden diverse goederen weggenomen.

Gereedschap gestolen

Berkel en Rodenrijs/Bleiswijk – In de nacht van 8 op 9 mei werd een schuur aan de Westersingel opengebroken. Uit de schuur werd gereedschap gestolen.
Hetzelfde gebeurde op de Hoefweg in Bleiswijk.

Wakker geworden

Bleiswijk – Aan de Nachtegaallaan is in twee opeenvolgende nachten geprobeerd in te breken in een woning. Hierbij werd getracht de cilinders af te breken. In beide gevallen werden de bewoners wakker.

Rijbewijs ingevorderd

Bleiswijk - Op de Hoekeindseweg had een bestuurder van een bromfiets te diep in het glaasje gekeken. Hij werd aangehouden waarna een proces-verbaal werd opgemaakt. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Grote verliezen gemeente Lansingerland door grondexploitatie houden aan

Lansingerland - De Jaarrekening 2012 van de gemeente Lansingerland geeft aan dat de reguliere exploitatie positief is, maar er een negatief resultaat is ontstaan door afboekingen op de grondexploitatie. (meer)

Eeuweling in Hergerborch

Foto
De jarige (samen met de burgemeester), omringd door
haar tien kinderen. De oudste is inmiddels 72.


Berkel en Rodenrijs – Temidden van haar tien kinderen vierde Geertje Hermina Wibbelink-Bulten maandagochtend 6 mei haar honderdste verjaardag.
Ze was zelf het stralend middelpunt en genoot zichtbaar; ook toen burgemeester Ewald van Vliet haar namens de gemeente een felicitatiebezoek bracht en haar daarbij een ingelijste kopie overhandigde van haar geboorteactie, vergezeld van een fraai boeket. (meer)

NCRV maakt opnamen in De Windas

Foto
Opnamen tijdens de les.

Lansingerland – Juul Bovenberg, verslaggever van het tv programma ‘Altijd Wat’ van de NCRV, kwam maandagochtend 6 mei samen met een cameraman naar zwembad De Windas om daar opnamen te maken. (meer)

Veel belangstelling tijdens Dodenherdenking

Foto
Wethouder Werner ten Kate legde samen met zijn
echtgenote een krans namens de gemeente bij het monument
in Bergschenhoek.


Lansingerland – Traditiegetrouw herdacht Nederland op 4 mei alle Nederlandse oorlogsslachtoffers die zijn gevallen sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog. (meer)

De ouderenadviseur staat senioren met raad en daad terzijde

Foto
De medewerkers van Welzijn Lansingerland met v.l.n.r.
Linda Jukema, Diana van IJzendoorn, Liesbeth Kraayenga en
Ilona Witkamp.


Lansingerland – Als geen ander kennen de ouderenadviseurs en cliëntenbegeleiders van Welzijn Lansingerland de weg in het land van wonen, zorg en welzijn, maar ook van financiën. (meer)

‘Kijk naar wat je nog wél kunt’

Foto
Het uur therapie op de woensdagochtend eindigt met
een training van tien minuten op de roeimachine.


Bleiswijk – Op de hometrainer, gevolgd door een ‘ritje’ op de roeimachine: Dirk Brandhorst slaat liever geen week over in de sportschool. (meer)

Dag van de Arbeid ook in Lansingerland gevierd

Foto
PvdA-voorzitter Boedhoe verraste de chauffeurs van de
RET met een gebaar van waardering.


Lansingerland - Dinsdag 1 mei stonden PvdA-wethouder Ruud Braak, de PvdA- afdelingsbestuurders Naushad Boedhoe en Raymond Tans en PvdA- fractievoorzitter Gerard Bovens in alle vroegte bij busstation Rodenrijs om vanwege de Dag van de Arbeid alle chauffeurs van de RET bussen die daar een korte halte-stop maakten een feestelijke traktatie aan te bieden. (meer)

Berkel en Rodenrijs

Fietsen met de Driebondenclub
Berkel en Rodenrijs – Vanavond - woensdag 8 mei - start het zomerfietsseizoen van de Driebondenclub. Om de veertien dagen op woensdagavond met de start om 18.00 uur bij de wandelgangen van Huize St.
(meer)

Bergschenhoek

Ophalen oud papier week later
Bergschenhoek – In verband met Hemelvaartdag wordt er morgenavond geen oud papier opgehaald in Bergschenhoek. Het ophalen is verschoven naar donderdag 16 mei aanstaande.

Girlz Only!
Bergschenhoek – Elke woensdagavond is er in Jongerencentrum The Point een girlz only avond voor meiden van 10 tot 16 jaar. (meer)

Bleiswijk

Dorcas Depot
Bleiswijk – Op 11 mei is er weer gelegenheid om kleding en schoenen in te leveren bij het Dorcas Depot Bleiswijk. Geopend elke tweede zaterdag van de maand van 10.00 tot 11.00 uur. Locatie: parkeerterrein achter Dorpsstraat 72. (meer)

Regio

Clubmiddag 3B-Sociaal Belang
Lansingerland – De clubmiddag van 3B-Sociaal Belang op donderdag 9 mei gaat niet door in verband met Hemelvaartdag. Volgende week donderdag organiseert de belangenvereniging weer de wekelijkse sjoel- en klaverjasmiddag in De Ark, Oranjestraat 2 te Berkel en Rodenrijs. Aanvang 14.00 uur, einde 17.00 uur. (meer)

Soccer Boys houdt de spanning er nog even in

Rotterdam/Bleiswijk – Voetballiefhebbers kunnen komende zaterdag in Bleiswijk genieten van een wedstrijd waar het er echt om zal gaan. Doordat Soccer Boys afgelopen weekend de wedstrijd tegen CVV Mercurius met 4-2 wist te winnen en ook Neptunus Schiebroek tot winst kwam, barst zaterdag op sportpark Merenveld de strijd los wie zich deze competitie in de derde klasse B promovendus mag noemen. (meer)

Unieke prestatie voor TOGB D1

Foto
Zondag werd TOGB D1 gehuldigd.

Berkel en Rodenrijs - Zaterdag 27 april is TOGB D1 kampioen geworden in de hoofdklasse E en is daarmee gepromoveerd naar de 2e divisie landelijk van de KNVB. Het eerste team van TOGB dat daarin slaagt. (meer)

Gemeente Lansingerland huldigt Ilona Wijmans

Foto
Ilona Wijmans en haar ouders werden ontvangen door
burgemeester Van Vliet. Tekst/foto: John Hofman.


Lansingerland - Zoals De Heraut eerder berichtte, is Ilona Wijmans uit Berkel en Rodenrijs op 13 april Wereldkampioen Kickboksen bij de dames -57kg geworden (Ladies World Title in Slovenië). (meer)

Motorsport

Podiumplaatsen voor Team Voorwinden
Berkel en Rodenrijs - Maik Voorwinden van Team Voorwinden heeft tijdens de tweede wedstrijd om het Duits Kampioenschap Supermoto in Stendal een podiumplaats weten te behalen. In de eerste manche streed Maik goed mee in de top vijf maar kon net het verschil niet maken ten opzichte van de vierde man en moest genoegen nemen met een vijfde plaats. In de tweede manche kreeg hij al vrij snel de derde plaats in handen. De hele wedstrijd reed hij dicht in de buurt van de tweede man, maar kon geen aanval inzetten en werd op een mooie derde plaats afgevlagd.

Honk- en softbal

RCH-Orioles: 15-5
Bergschenhoek - Heren 1 speelde uit tegen koploper RCH in Heemstede een zeer enerverende partij met hier en daar prachtig honkbal, afgewisseld door af en toe minder spel. De Hoeksenaren keerden huiswaarts met een flink verlies Zondag speelde men thuis op het Orioles park. Na 9 innings met starter Conrad Orman en reliever Michael Winkel konden de Orioles de wedstrijd niet met winst afsluiten.

UVV-Orioles (da):
Bergschenhoek - Dames 1 ging op bezoek bij UVV in Utrecht. Er werd gespeeld met veel strijdlust en inzet en dat leverde de winst op. Uit stopte de teller bij 5-11 en thuis werd de winst geschreven met 24/8; de eerste twee winstpartijen zijn binnen. Hemelvaartsdag speelt Dames 1 om 11.00 uur thuis op het Oriolespark en volgende zaterdag zijn de Heren weer paraat voor hun thuiswedstrijd om 14.30 uur.

Tai Chi

Gratis kennismakingsles
Bleiswijk - Vanaf mei start de Tai Chi cursus voor beginners in de Anne Frank School, Lijsterlaan 8 te Bleiswijk. Deze Chinese bewegingskunst is geschikt voor mensen van alle leeftijden. De cursus wordt op verschillende niveaus gegeven: beginners, gevorderden en ervaren. Voor de gratis kennismakingsles en informatie: Wei van Deursen-Huang, tel. 06-15685580 of e-mail: taichi.bleiswijk@gmail.com .

Voetbal

BVCB–SV Nootdorp: 1–2
Bergschenhoek - Wat door menig voetballiefhebber al werd voorspeld, kwam afgelopen zaterdag maar al te zeer uit. Zowel BVCB als de gasten uit Nootdorp speelden een wedstrijd om des keizers baard en dat zijn doorgaans niet de beste. Na een paar wedstrijden vanwege een schorsing en een blessure afwezig te zijn geweest, maakte Max van Dijk weer deel uit van de basiself van BVCB-trainer Edwin Vurens. Het zal het laatste optreden op de BVCB- velden zijn voor de Hoekse aanvoerder. Volgend jaar zal Van Dijk te bewonderen zijn bij Leonidas, waarmee hij in de Topklasse kan komen te acteren. BVCB kwam in de zesde minuut op voorsprong. Younes Hannati onderschepte ter hoogte van de middencirkel de bal en speelde met een subtiel stiftpassje de opkomende Roger Lieveld aan die goed zijn lichaam gebruikte en zichzelf in scoringspositie bracht. Met een mooi lobballetje lepelde hij de bal over keeper Michael Verhoef en tekende zo zijn eerste competitiegoal namens BVCB aan, 1-0. Achteraf bezien was dit direct het eerste, maar tevens ook het laatste hoogtepunt van BVCB. Na ruim een kwartier spelen werd Ali Yousofi diep gestuurd. De vlugge buitenspeler vertrok in buitenspelpositie, maar scheidsrechter Van Lith liet doorspelen.
Er leek geen vuiltje aan de lucht als Mark Gaerthe de op stuitende bal aan de rand van het strafschopgebied kon opvangen. De achter de bal aan jagende Yousofi kwam ongelukkig in botsing met Gaerthe en viel over de benen van de doelman. Zowel vriend als vijand waren verbijsterd toen de arbiter hiervoor een strafschop gaf en Gaerthe een gele kaart. Ricardo Siebring liet zich dit buitenkansje niet ontnemen en verzilverde het cadeau, 1–1. Er waren bijna tien minuten gespeeld in de tweede helft als BVCB zich liet verrassen door een snel genomen vrije trap van Joost Swaanenburg. De bal ging over alles en iedereen heen en bereikte Siebring, die met een subtiel lobballetje Gaerthe voor de tweede keer deze middag passeerde, 1-2.


TOGB-Schipluiden: 2-2
Berkel en Rodenrijs – Het gelijke spel (2-2) dat TOGB behaalde tegen het bezoekende Schipluiden was niet helemaal fataal voor de Berkelse zondagvoetballers. Mede door de andere uitslagen in de tweede klasse zal komende zondag alleen bij winst de nacompetitie kunnen worden behaald. Voor zondag staat de uitbeurt tegen het Haagse GONA op de rol. Een ploeg die eveneens mogelijkheden heeft voor het toetje van de nacompetitie. Echter wil TOGB deze competitie nog een vervolg geven dan zal de ploeg meer beleving moeten tonen dan tegen Schipluiden. Dat TOGB deze tegenstander niet op een forse nederlaag wist te trakteren moet hoofdzakelijk gezocht worden in het feit de overtuiging ontbrak. Er vielen weinig of geen doelrijpe kansen te noteren. En mede doordat TOGB al vroeg in de wedstrijd een strafschop tegen kreeg was het weer eens achter de feiten aanlopen.
TOGB–doelman Mark Smith ging niet vrijuit na een hoekschop en duwde hierna Thom van Mil tegen het gras. Voor scheidsrechter Jos Straver uit Rijswijk was er maar één straf. Peter van Oyen van Schipluiden liet Smith kansloos.
Het enige hoogtepunt van de Berkelse formatie kwam van de voeten van Jim Havenaar die knap wist weg te draaien vlak voor het doel van zijn tegenstander en Simon Dijkshoorn in het doel van de gasten kansloos liet, 1- 1. In het vervolg van de tweede helft kreeg TOGB mogelijkheden via Raynaldo Visser waar de doelman van Schipluiden met de voet redding bracht en een kopbal van Jim Havenaar ging maar net over.
TOGB–trainer Corné van Doorn wilde met het inbrengen van de aanvallers Tim van der Vorm en Tim Mourits een beslissing forceren wat in eerst instantie leek te lukken toen Mourits een afgeslagen aanval voor zijn voeten kreeg en de 2-1 op het scorebord bracht. Echter Patrick Duijndam namens Schipluiden dacht hier anders over. De vrije trap bij de tweede paal werd door de verdediger van de gasten met een fraaie boogbal alsnog achter een weifelende Mark Smith gekopt. “Hier ben ik behoorlijk ziek van”, aldus Corné van Doorn. “Met deze uitslag geeft je ook andere ploegen weer kansen voor de nacompetitie.”

Mountainbike

Enduro wedstrijd in Hoge Bergse Bos
Bergschenhoek - Mountainbike Club Dirty Hill organiseert op zaterdag 11 mei een Enduro wedstrijd op het parcours in het Hoge Bergse Bos. Enduro is mountainbike discipline waarbij het afdalen centraal staat, maar waarbij ook zelf geklommen wordt. De wedstrijdcommissie heeft in het parcours tien afdalingen uitgezet die zo snel mogelijk gereden moeten worden.
Het terrein is vrij toegankelijk en iedereen is vanaf 13.00 uur van harte welkom om de wedstrijd te volgen.
Dirty Hill is een Mountainbike Club die al vanaf 1994 actief is in het Hoge Bergse Bos. Samen met het Recreatieschap Rottemeren onderhouden zij het parcours, dat grote bekendheid geniet in Nederland. Naast gezamenlijke trainingen wordt er elk jaar een eigen clubcompetitie verreden; de Dirt Cup. Geïnteresseerd om een keer mee te trainen, kijk dan op de site www.dirtyhill.nl voor de trainingen van de jeugd en volwassen. Een kwartier voor aanvang verzamelt men op het parkeerterrein van Outdoor Valley, gelegen aan de Hoeksekade 141 te Bergschenhoek.

Uitslag trekking Oranje loterij

Berkel en Rodenrijs – Het Oranjecomité Berkel en Rodenrijs hield ter gelegenheid van de festiviteiten op 30 april een loterij, waarmee leuke prijzen te winnen waren. Op 1 mei werd de trekking verricht, onderstaand treft u de uitslagenlijst aan. (meer)

Zaterdag 11 mei: Molen- en Gemalendag

Lansingerland – Overal is water om ons heen en toch is er soms een tekort aan water. Wie wil weten wat het waterschap doet om water af te voeren of juist het tekort aan te vullen, is zaterdag 11 mei van 10.00 tot 16.00 uur welkom op de Nationale Molen- en Gemalendag. (meer)

Woninginbraak door kerntrekken

politie

Lansingerland – In Bergschenhoek werd ingebroken in een woning aan de Planciusdreef. Dit gebeurde door middel van kerntrekken, een voor veel mensen nog onbekend begrip. Kerntrekken is een methode om in te breken en komt de laatste tijd helaas steeds vaker voor. Inbrekers maken bij het kerntrekken gebruik van zelfgemaakt of professioneel gereedschap uit de slot- en sleutelbranche. (meer)

Schade aan auto’s

politie

Lansingerland – In de Verheullaan in Bergschenhoek werd bij een autokraak de ruit van de auto ingeslagen. Op de Veenmos bekraste onverlaten een auto.
(meer)

Diefstal fietsen

politie

Lansingerland – Vanaf de Bergweg-Noord werd vorige week een fiets gestolen. Dat was ook het geval op de Stationssingel en de Diamant in Berkel en Rodenrijs. En uit een schuur aan de Berkelse Vosmaerstraat werden zelfs drie fietsen ontvreemd.

Diefstal tractor

politie

Bergschenhoek – Vanaf een terrein aan de Bergweg-Zuid werd vorige week een tractor gestolen. Elk spoor ontbreekt. Getuigen van de diefstal kunnen zich bij de politie melden, tel. 0900 – 8844.

Autobrand

Berkel en Rodenrijs – Vorige week vloog tijdens het rijden in de Havenstraat een auto in brand. De bestuurder raakte hierbij niet gewond. De brand kon snel geblust worden.

Rokend aggregaat

Berkel en Rodenrijs - Op het sloopterrein van het voormalige gemeentehuis in Berkel en Rodenrijs kwam vorige week rook uit een container. De brandweer kwam ter plaatse en ging op onderzoek uit. Al snel bleek het te gaan om een rokend aggregaat die in een container stond.

Beschonken bromfietser

Berkel en Rodenrijs - Een bestuurder van een bromfiets reed op 30 april in de Herenstraat een feestvierder aan. De man bleek onder invloed van alcohol te zijn. Hij is aangehouden en er werd proces-verbaal opgemaakt.

Tuinmeubilair ontvreemd

Bleiswijk – Uit een tuin van een woning aan de Hoekeindseweg is vorige week een tuinset gestolen.

Schutting vat vlam

Bleiswijk – In de Gruttostraat werd afgelopen week een aantal kliko’s in brand gestoken. Hierdoor vatte ook de schutting van een woning vlam. Het vuur kon op tijd gedoofd worden zodat erger voorkomen werd.

Leve de koning!

Foto Leve nr. 1
Op De Kruin in Bergschenhoek keken de feestgangers samen
naar de inhuldiging in Amsterdam die op een groot scherm te
zien was.
(meer)

1300 feestgangers beleven uniek moment

Foto VP nr. 1
Samen met de burgemeester onthulden de jarige kinderen
van Lansingerland het bijzondere hek.


Lansingerland – Rond de klok van elven stroomde het plein voor het gemeentehuis van Lansingerland dinsdag 30 april langzaam maar zeker vol met belangstellenden die een kijkje kwamen nemen bij het gezamenlijke deel van het Oranjeprogramma van de drie kernen.

Rond half twaalf landden twee parachutisten met in hun handen de Koningsvlag die vervolgens voor het gemeentehuis werd gehesen. (meer)

Realisatieovereenkomst getekend voor Klapwijkse Pier

Foto nr. 1
De handtekeningen worden gezet.

Berkel en Rodenrijs – Het initiatief dateert al van jaren geleden, maar nu wordt het toch eindelijk realiteit: op de hoek van de Klapwijkseweg en de Oudelandselaan waar nu nog schapen in de wei lopen zal binnen afzienbare tijd een appartementencomplex verrijzen met op de begane grond ruimte voor eerstelijns zorg. (meer)

ZoRo-bus met 4.000 reizigers per dag groot succes

Foto
Sinds het feestelijke startsein maken zo’n 4.000 reizigers
per dag gebruik van de ZoRo-bus.


Lansingerland – Er is lang op gewacht maar dan heb je ook wat: in december 2012 kon eindelijk geprofiteerd worden van twee nieuwe snelle en hoogfrequente busverbindingen, lijn 170 en 173, die van de ZoRo-busbaan gebruik maken. Lijn 170 rijdt van Rodenrijs naar Zoetermeer en vice versa en lijn 173 van Rodenrijs naar Bergschenhoek en Bleiswijk en vice versa. (meer)

Prins Willem-Alexander opent internationale roeibaan in recreatiegebied

Foto nr. 1
De prins nam plaats in de eresloep die gevaren werd door
de dames Holland Acht die in Londen brons haalden en de
lichte dubbel twee die achtste werd tijdens de Olympische
Spelen in Londen.


Zuidplas/Lansingerland – Een complex waar hard aan is gewerkt en dat er zijn mag; dat was ongetwijfeld de indruk die Prins Willem Alexander vrijdagmiddag 26 april kreeg van de internationale roeibaan die gerealiseerd is aan de overkant van de Rotte in het recreatiegebied van Zuidplas en die de naam van de op dat moment nog toekomstige koning kreeg. (meer)

Herbenoeming burgemeester Ewald van Vliet

Lansingerland - De gemeenteraad van Lansingerland heeft in de vergadering van 25 april besloten burgemeester Ewald van Vliet bij de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties voor te dragen voor herbenoeming voor een periode van 6 jaar. (meer)

50 jaar vakantiepret Het Jeugdfestival viert gouden jubileum

Foto nr. 1
In 1990 stond Disney centraal tijdens het Jeugdfestival,
altijd in de laatste week van de zomervakantie georganiseerd.


Berkel en Rodenrijs - In mei 1964 kwam mevrouw Huying, maatschappelijk werkster van Berkel en Rodenrijs, naar speeltuinleider meneer De Bruin met de vraag of er iets leuks georganiseerd kon worden voor de kinderen van Berkel en Rodenrijs. De kinderen uit vaak grote gezinnen hadden lang zomervakantie, maar bijna niemand ging weg in die tijd. (meer)

Nieuwe politieke partij in oprichting: WijLansingerland

Foto
De deelnemers aan de cursus Lokale Politiek met uiterst
rechts op de tweede rij Ralph Huisman die tot verrassing van
de aanwezigen zijn plannen voor het oprichten van een nieuwe
lokale partij bekend maakte.


Lansingerland – De raadsvergadering van 25 april werd even geschorst, zodat burgemeester Ewald van Vliet de eerste lichting met 25 cursisten van de cursus Lokale Politiek kon feliciteren met het afronden van de door hen gevolgde cursus. (meer)

Alles draaide om het Koningshuis bij expositie Het Forum

Foto nr. 1
Alles draaide om creativiteit en Oranje.
Tekst/foto’s: John Hofman.


Berkel en Rodenrijs - De creativiteit en het Oranjegebeuren spatte er vrijdag 26 april af bij Activiteitencentrum Het Forum in Berkel en Rodenrijs. (meer)

Open zandvlakte mag Lionsbos worden

Foto
De borden werden reeds geplaatst; de bomen zullen vanaf de
maand oktober de grond ingaan.


Lansingerland – Nu nog heeft de wind vrij spel over de zandvlakte tussen het dijkje en zwembad De Windas, maar als het aan de Lions van Berkel en Rodenrijs ligt zal daar snel verandering in komen. (meer)

Berkel en Rodenrijs

ACR kringloop kelderverkoop
Berkel en Rodenrijs - Elke donderdag is het Actie Comité Rehoboth in touw om spullen op te halen zoals huisraad, kleding, speelgoed, curiosa, boeken, elektra, pc’s, dvd’s, kleinmeubelen enz., alles in verkoopbare staat. Wie spullen heeft, kan dagelijks (m.u.v. donderdag en zondag) bellen, tel. 06- 39455987 of 010-8423331. (meer)

Bergschenhoek

Klaverjassen
Bergschenhoek – Elke donderdag prijsklaverjassen bij Manege Lansbergen, Bergweg-Zuid 135. Aanvang 19.45 uur. Deelname kost ¤ 3,-. Inlichtingen: 06 - 51075578.

Gymnastiek voor 55+
Bergschenhoek - Welzijn Lansingerland organiseert gymnastieklessen voor 55+ op maandag in De Smitshoek, Smitshoek 18a. (meer)

Bleiswijk

Senior en computer
Bleiswijk - Senioren kunnen gratis hulp krijgen bij het bedienen van computer, Smartphone of tablet tijdens het inloopspreekuur op donderdag van 13.30 tot 15.00 uur in het computercafé van De Leeuwerik. (meer)

Regio

Geen Clubmiddag 3B-Sociaal Belang
Lansingerland – De clubmiddag van 3B-Sociaal Belang op donderdag 9 mei gaat niet door in verband met Hemelvaartdag. Dus geen sjoelen en klaverjassen in De Ark.

Postzegelbeurs
Zoetermeer/Lansingerland – De ZHPV (Zuid-Hollandse vereniging van Postzegel Verzamelaars) organiseert op zaterdag 4 mei van 13.00-16.00 uur een postzegelbeurs in buurtruimte Buytenrode, César Franckrode 60 te Zoetermeer. (meer)

Algemeen Ledenvergadering Leefbaar 3B

Lansingerland - Dinsdag 7 mei om 20.00 uur begint de voorjaars ALV (Algemene Ledenvergadering) van Leefbaar 3B in de raadszaal van het gemeentehuis van Lansingerland aan de Tobias Asserlaan 1 te Bergschenhoek. Ook niet-leden zijn welkom.
(meer)

Plofkraak bij ABN AMRO

Foto
De daders lieten twee gasflessen en gereedschap achter
bij de pinautomaat op het Westerwater.
Foto: Jasper van der Burg.


Berkel en Rodenrijs – In de nacht van zondag op maandag is geprobeerd een pinautomaat van de ABN AMRO op het Westerwater op te blazen. De plofkraak mislukte. (meer)

Politie zoekt getuigen van aanrijding op A12

politie

Zoetermeer - De politie heeft zaterdag 27 april om 08.50 uur een 22-jarige automobilist uit Gouda aangehouden op de Oostweg in Zoetermeer nadat hij op de Oostweg te Zoetermeer betrokken was bij een aanrijding. Uit onderzoek is komen vast te staan, dat op de Rijksweg A12 een 26-jarige motorrijder uit Den Haag vanaf de Prins Bernhardviaduct te ’s-Gravenhage tot Zoetermeer door de automobilist werd achtervolgd. (meer)

Koningsspelen

foto

Feest op de Prinses Máximaschool
Berkel en Rodenrijs - Ook de Prinses Máximaschool deed mee aan de Koningsspelen. Met hulp van heel veel ouders is er een mooi feest van gemaakt. Nadat de kinderen eerst hadden genoten van een picknickontbijt in de gangen en aula van de school is er naar de Koninklijke Aftrap op tv gekeken. Vervolgens konden de Koningsspelen echt van start. (meer)

Koninklijke Onderscheidingen voor dertien inwoners van Lansingerland

Foto
Na het opspelden van de Koninklijke Onderscheiding kon
het glas worden geheven.


Lansingerland - Burgemeester Ewald van Vliet speldde op 26 april bij dertien inwoners van de gemeente Lansingerland een Koninklijke Onderscheiding op. Een wel heel bijzondere dag, want het was niet alleen de laatste keer dat het Hare Majesteit behaagde, maar tevens waren er twee echtparen tussen de dertien eregasten die vrijdagochtend werden verrast. (meer)
Copyright © Nieuws- en advertentieblad De Heraut 2015 | Design by De Heraut