Archief - Nieuwsblad De Heraut

Postadres:

Postbus 43

2650 AA, Berkel en Rodenrijs

Tel: 010 - 511 88 92

Fax: 010 - 511 48 65

Alternatief plan Bergboezem verdient (eindelijk) de schoonheidsprijs

Foto nr. 1
Anny Beckers (links) presenteerde het nieuwe
schetsontwerp aan de andere partijen. Met verder
v.l.n.r. wethouders Henk de Paepe en Jaap van
Staalduine en Ingrid te Woorst.


Oostland - Het bestuur van de Groenzoom heeft besloten om een nieuw plan voor de Bergboezem vast te stellen. Dat alternatieve plan is gemaakt door de natuur- en milieuverenigingen uit de omgeving van de Groenzoom. Ook het Hoogheemraadschap van Delfland en de provincie zijn positief over dit alternatieve plan. (meer)

Ondernemend 3B en de gemeente leren elkaars mogelijkheden kennen

Foto
Na de presentatie werd een netwerkborrel gehouden,
waarbij inkoopbevoegde medewerkers van de gemeente
aanwezig waren om vragen van ondernemers te
beantwoorden over inkoop en aanbesteding.


Lansingerland – Ondernemend 3B organiseerde in samenwerking met de gemeente Lansingerland op maandagavond 15 april een Meet & Greet die helemaal in het teken stond van inkoop en aanbesteding. (meer)

De gevangenis; leuk om van binnen te zien, maar leuker van buiten!

Foto nr. 1
Even kijken hoe het voelt op een stapelbed in
een klein vertrek en achter tralies.


Lansingerland/Rotterdam – Tijdens de landelijke open dag bij de Dienst Justitiële Inrichtingen die op zaterdag 20 april werd georganiseerd, kregen belangstellenden de gelegenheid om binnen een kijkje te nemen. (meer)

Piet en Nel al zestig jaar een stel

Foto
Piet en Nel Berkel vierden hun 60-jarig huwelijksfeest.

Bleiswijk – Ze ontvingen een schriftelijke felicitatie van Koningin Beatrix en koesteren die, omdat het een van de laatste brieven van Hare Majesteit zal zijn: Piet en Nel Berkel, die maandag 22 april hun 60-jarig huwelijksfeest vierden. (meer)

De koeien dansen voor het laatst

koeien

Berkel en Rodenrijs – Het werd woensdagmiddag 17 april een bijzondere middag voor de koeien van Ton Vollebregt aan het einde van de Kleihoogt in Berkel en Rodenrijs. Ton boert daar al vele jaren, maar dit jaar gaan zijn koeien voor de laatste keer al dansend naar buiten, want de Berkelaar verkocht al zijn land aan de Groenzoom. (meer)

Drie en een half geitje geboren

geitjes

Berkel en Rodenrijs - Vorige week was de kraamkamer bij Vollebregt goed gevuld. Een van de geiten kreeg drie jonge lammetjes en daarmee dacht men dat de bevalling ten einde was. (meer)

Lansingerland krijgt eigen Actiefpas voor alle 55-plussers

Foto
Kom in actie en doe voordelig mee! is de slogan van
Welzijn Lansingerland met de introductie van de Actiefpas.
Met links Hanneke Vliet Vlieland en rechts projectleider
Monique Spek.


Lansingerland – Vanaf 30 april kunnen alle Lansingerlanders die de leeftijd van 55 hebben of zijn gepasseerd een Actiefpas aanschaffen. Dit initiatief ging 1 januari vorig jaar van start voor de bewoners van De Tuinen in Bleiswijk, maar naar aanleiding van de vele positieve reacties is besloten de Lansingerland Actiefpas aan alle 55+ Lansingerlanders aan te bieden. (meer)

Internationale Dansbal brengt groepen samen

Foto
Na de pauze presenteerde elke groep een eigen dans.

Lansingerland – Het is al vele jaren een goede gewoonten dat de 55+ dansgroepen van Welzijn Lansingerland eens per jaar vanuit de drie verschillende kernen bijeen komen voor een bal met internationale dansen. (meer)

Theater Vlammen zet Matilda op de planken

Foto
Eva Awanesjan (moeder), Merijn Janssen (vader) en
Emma Grote (Matilda); drie rollen die schitterend werden
neergezet. Maar ook de overige spelers deden hier niet voor
onder; Publiek en spelers genoten van een schitterende
voorstelling.


Bergschenhoek – De jongste leerlingen van Theater Vlammen – allemaal tussen de 6 en 12 jaar - zetten zowel zaterdagavond 20 als zondagmiddag 21 april het stuk Matilda op de planken. De dansen in het stuk werden uitgevoerd door leerlingen van dansgroep Clip Dance. (meer)

Chr. Gem. Koor Shining gaat verder met een nieuwe dirigent

Foto
Het Christelijk Gemengd Koor Shining onder leiding van
Warno Ruting (uiterst rechts) organiseert twee open avonden
voor mensen die belangstelling hebben om mee te komen zingen.


Bergschenhoek - Christelijk Gemengd Koor Shining heeft een nieuwe dirigent gevonden in de persoon van Warno Ruting (34). Hij heeft het stokje overgenomen van Willemdirk van den Berg, die een nieuwe uitdaging aanging in Burgh Haamstede na ruim zes jaar de dirigent te zijn geweest van het Hoekse koor. (meer)

Hoekse kinderen stappen op de fiets

Foto
Er werd gestart vanaf de parkeerplaats bij Berghonk.

Bergschenhoek – In totaal 320 kinderen uit de groepen 7 van de Hoekse basisscholen – en één groep 8 die vorig jaar niet mee kon rijden – stapten zowel maandag als dinsdag op de pedalen om deel te nemen aan het jaarlijkse en landelijk georganiseerde verkeersexamen. (meer)

Tweede Kamerlid Van Veldhoven (D66) bezoekt Lansingerland

Foto
Stientje van Veldhoven (rechts) samen met
fractieleden van D66 Lansingerland.


Lansingerland - Op uitnodiging van de fractie van D66 Lansingerland bracht Tweede Kamerlid Stientje van Veldhoven op 19 april een bezoek aan de gemeente. Het werkbezoek startte met een presentatie door de gemeente over onder andere de geluidsproblematiek van de HSL. (meer)

Duurzaamheid thema Algemene Ledenvergadering CDA

Foto
Na afloop werd er uiteraard nagepraat over het
thema van de avond.


Lansingerland - Ondanks flinke concurrentie vanwege het gelijktijdige tv- interview met het aanstaande koningspaar was de Algemene Ledenvergadering van het CDA Lansingerland vorige week woensdagavond goed bezocht. (meer)

Helicon verzekerd van toekomst dankzij leerlingenorkest

Foto
Een verrassend optreden van Inge van Egmond.
Foto: John Hofman.


Berkel en Rodenrijs - Het was een juiste timing van Muziekvereniging Helicon om zaterdag 20 april haar Voorjaarsconcert te geven. Het lijkt er nu toch echt op dat het voorjaar is begonnen. (meer)

Een streep door de kolderdag

Foto
Na de koldernacht wilden de examenkandidaten de
kolderdag vieren op hun school, maar daar dacht men
in de school anders over. De leerlingen, deels gehuld in
Morphsuits, mochten niet naar binnen. Enkelen uitten hun
ongenoegen met het gooien van eieren, meel, wc papier
en het bekladden van de buitenmuur van het gebouw.


Bergschenhoek – Wat de dag van het leven van de eindexamenleerlingen van Melanchthon Bergschenhoek had moeten worden eindigde vrijdagochtend 19 april in een tegenvaller voor zowel docenten als leerlingen. (meer)

Berkel en Rodenrijs

Ophalen oud papier
Berkel en Rodenrijs – Elke vierde donderdagavond van de maand wordt door de Prins Johan Frisoschool, speeltuin De Kievit en CVV Berkel oud papier opgehaald in Berkel en Rodenrijs. (meer)

Bergschenhoek

Kinderwerk in The Point
Bergschenhoek – Elke woensdagmiddag is er in Jongerencentrum The Point een kindermiddag voor jeugd van 7-12 jaar. Iedere week zijn er andere activiteiten. Voor sommige activiteiten wordt een kleine bijdrage gevraagd.
(meer)

Bleiswijk

Koffie/inloopochtend
Bleiswijk - Elke donderdag is er van 09.30 tot 11.30 uur in het gebouw van de gereformeerde kerk, Dorpsstraat, gelegenheid om koffie te drinken en een praatje te maken. Iedereen is van harte welkom.

Ophalen oud papier
Bleiswijk - In Bleiswijk wordt de eerste donderdagavond van de maand oud papier opgehaald. (meer)

Regio

Advies- en Steunpunt Huiselijk Geweld
Lansingerland - De GGD Rotterdam en omstreken is verantwoordelijk voor de uitvoering van de Rotterdamse Aanpak Huiselijk Geweld. Met het Advies- en Steunpunt Huiselijk Geweld heeft de GGD gezorgd voor één aanspreekpunt voor slachtoffers en plegers van huiselijk geweld én voor iedereen in hun omgeving. (meer)

Ilona Wijmans Wereldkampioene Kickboksen

Foto
Ilona Wijsman mag trots zijn op haar behaalde titel.
Foto: John Hofman.



Berkel en Rodenrijs - Haar droom is uit gekomen: op zaterdag 13 april 2013 veroverde Ilona Wijmans (22) uit Berkel en Rodenrijs de Wereldtitel Kickboksen dames (onder de 57 kg). Het WK werd gehouden in Novomesto in Slovenië. (meer)

Doelman DCV is een sta in de weg voor Soccer Boys

Foto
Ook Cor van Egmond (rechts) kon de juiste richting
naar het doel van DCV niet vinden. Foto: Andrea van
der Houwen.



Bleiswijk – Een draaiboek maken voor het verdere verloop van de competitie lijkt zinloos. Zeker na de wedstrijd die Soccer Boys speelde tegen het bezoekende DCV. Een ploeg die niets meer te winnen of te verliezen heeft, zou een makkelijk te nemen hindernis moeten zijn. (meer)

Golfdag brengt 30.000 euro op voor Vrienden RRR

Foto
Ook voormalig Feyenoordspeler Pierre van Hooydonk
was van de partij.



Bergschenhoek – In totaal 125 golfers hebben op woensdag 17 april deelgenomen aan het jaarlijkse golftoernooi, georganiseerd door de Stichting Vrienden RRR. De opbrengst van ¤ 30.000,- komt geheel ten goede aan ‘dagjes uit’ met patiënten die in het RRR (centrum voor Reuma en Revalidatie Rotterdam) in Hillegersberg verblijven. (meer)

Voetbal

DSVP–BVCB: 1-2
Pijnacker/Bergschenhoek - BVCB moest zaterdag op bezoek bij DSVP. BVCB wist als eerste meteen toe te slaan. Vroeg in de wedstrijd werd De Kock goed weggestuurd over links. Op snelheid passeerde hij zijn tegenstander, kwam het zestienmetergebied in en passeerde met een lage schuiver keeper Bjorn Benard. Het was Tanouti die bij de tweede paal het laatste tikkie mocht geven, 0–1. Na precies een half uur spelen wist DSVP voor het eerst doelman Mark Gaerthe aan het wankelen te krijgen.
Vlak voor rust verspeelde BVCB na drie minuten de vroeg verdiendevoorsprong. Aanleiding was de door arbiter Vreeswijk gemakkelijk gegeven vrije trap op zo’n 20 meter van het doel van Gaerthe. De door Johnny Verhoef genomen vrije trap smoorde in de BVCB-muur, waarna Leonardo de bal had kunnen wegwerken. Maar de gelegenheidsaanvoerder besloot anders en wilde een meer voetballende oplossing. Dat kwam hem duur te staan, 1-1.
Met een dubbele wissel na rust probeerde BVCB–trainer Edwin Vurens de ploegeen nieuwe aanvallende impuls te geven. De Kock en de onopvallende Hannati maakten plaats voor Robin Monsma en Roy van Zon. Tien minuten voor het einde van het duel kwam BVCB voor de tweede keer deze wedstrijd op voorsprong. De bal viel na een corner in het midden van het strafschopgebied voor de voeten van De Rooy, die met een vallende beweging de bal dwars door het midden van het vijandelijke doel schoot, 1-2 . Wie denkt dat BVCB daarna de wedstrijd gecontroleerd uit zou spelen, komt bedrogen uit.


Delft – TOGB: 1-1
Delft/Berkel en Rodenrijs - Een wedstrijd waarin TOGB gezien het aantalkansen meer had verdiend. Tal van goede mogelijkheden werden niet benut. Zonder Roy de Groot die tijdens de warming-up moest afhaken, en de geschorste Glenn den Uijl was TOGB op de meeste momenten de gevaarlijkste ploeg in Delft. De beste mogelijkheid deed zich voor na twintig minuten toen een voorzet van Jim Havenaar heel veel verwarring bracht in de verdediging van de thuisclub. Het meeste gevaar van TOGB kwam van de hoekschoppen in de eerste helft. Mede door de zwakke afweer van de Delftenaren brachten deze veel verwarring bij het wegwerken. Tegen de verhouding in, Delft kwam sporadisch voor het doel van TOGB, zou deze ploeg toch een voorsprong nemen na een oogstrelende aanval. De voorzet van de linkervleugel werd recht voor het doel onhoudbaar binnengegleden, 1-0.
De tweede helft kwam het gevaar van Delft over de vleugels die te veel vrijheid werden gegund. TOGB moest in vergelijking met de eerste helft nu meer terug in de eigen verdediging. Al zou de Berkelse ploeg toch de gelijkmaker op het scorebord brengen toen René Beute een schot van dertig meter van zijn voeten liet vertrekken waar de doelman van de thuisclub met zijn blunder geen antwoord op had, 1-1. Het zou tevens de eindstand betekenen. Maar kansen op winst had TOGB voldoende in het laatste half uur.
Ook moest doelman Mark Smith enkele malen handelend optreden bij de uitvallen van de thuisclub.


Vrouwenvoetbal CVV Berkel zoekt versterking
Berkel en Rodenrijs – Voor iedereen van 17 jaar en ouder die er wel iets voor voelt te gaan voetballen kan CVV Berkel een mooie uitdaging zijn. Kom eens vrijblijvend meetrainen bij de Berkel-vrouwen op maandag vanaf 20.00 uur of donderdag vanaf 19.00 uur. Zowel speelsters die prestatief willen spelen (minimaal 1e klasse) alsmede recreatief (3e/4e klasse) zijn welkom bij de club in Berkel en Rodenrijs. Meer info via www.cvvberkel.nl www.berkeldames1.nl .


CVV Berkel-CVC Reeuwijk: 1-5
Berkel en Rodenrijs - Dat er voor CVV Berkel weinig meer te halen is in deze competitie werd op pijnlijke wijze duidelijk in de thuiswedstrijd tegen CVC Reeuwijk. De gasten, nog niet helemaal vrij van degradatiezorgen, hadden vrij en reisden met een klinkende overwinning huiswaarts. CVV Berkel, normaliter scherp uit de startblokken, was niet bij de les en liet het spel aan de gasten. De thuisploeg kon vrijuit spelen; zowel promotie als degradatie is niet mogelijk, maar liet dat geenszins zien. Pas na 13 minuten noteerde Joey Lems het eerste wapenfeit namens Berkel. Zijn kans miste net doel. Reeuwijk, in de eerste rondgang nog niet helemaal gewend aan de geboden ruimte, drong niet aan bij doelman Ken Stigt, dus ontspon zich een vrij saaie wedstrijd. De overigens zeer fraaie 1–0 kwam dan ook voor de toeschouwers uit de lucht vallen. Richard Bregman pikte een afgeslagen bal op en knalde die strak in de bovenhoek vanaf de rand van het strafschopgebied. Berkel dreigde met een voorsprong de thee te halen, maar op slag van rust liet de Berkelse verdediging zich verrassen en kwam Reeuwijk langszij. Na rust leek er wat meer inspiratie in de thuisploeg geslopen te zijn en liet spits Freek Verzaal een goede kopkans uit een hoekschop onbenut. In de tegenstoot verdienden ook de gasten een hoekschop.
Deze werd aanmerkelijk beter ingekopt bij de 1e paal en Ken Stigt was kansloos. Berkel probeerde nog wel om de gelijkmaker tussen de palen te krijgen. Wederom Freek Verzaal was daar nog het dichtst bij. Reeuwijk echter gaf geen krimp en bouwde de voorsprong vrij eenvoudig uit. De voorwaartsen hadden vrij spel en de 1–3 en 1–4 vielen vlak achter elkaar.
Het slotakkoord van Reeuwijk was de meest fraaie van de middag. Tegen een strak schot in de bovenhoek was geen kruit gewassen: 1–5.

Duivensport

Bergschenhoek – Zaterdag 20 april om 09.00 uur werden er 1151 duiven gelost
voor een wedvlucht vanuit Ronquieres. Ze vlogen 160km met noordoosten wind terug. De eerst aankomende duif had een snelheid van 1226 mpm. De eerste tien die binnen kwamen in de A-ploeg waren van: 1-2-4-6-7-8 A. v.d. Burg, 3 D. v.d. Vrede, 5 H. Kennepohl & Zn., 9-10 Th. Loozen & Zn. De eerste tien die binnen kwamen in de B-ploeg waren van: 1-4-8-9 G. Boutensteijn, 2-3-5-6- 7-10. Het poultje is gewonnen door A. v.d. Burg.

Vissen

Jeugdviswedstrijden

Bleiswijk/Bergschenhoek - De Bleiberg organiseert ook dit jaar twee viswedstrijden voor de jeugd t/m 17 jaar uit Bleiswijk en Bergschenhoek. Er wordt gevist op woensdag 1 mei aan de Waalstraat in Bleiswijk en op woensdag 8 mei aan de IJslandmos in Bergschenhoek.
Aanmelden ter plaatse tussen 18.15 tot 18.45 uur; de wedstrijd is van 19.00tot 20.30 uur. Deelnemers dienen zelf een visuitrusting te bezitten; ook mag men zelf een emmer en stoel mee brengen. Voor maden en lokvoer wordt door de organisatie gezorgd. Er zijn mooie prijzen en bekers te winnen; iedereen heeft prijs. Deelname is gratis dankzij de sponsoring van Oord Verzekeringen, Dierenspeciaalzaak Noordhoek uit Bleiswijk en Dobey uit Bergschenhoek. Informatie: Kees Hulst, tel. 5216887 en Piet Rotteveel, tel.
5299444.


Handbal

Oscar ruikt de overwinning
Bleiswijk – Tijdens de NK handbal die zaterdag werd gespeeld in Amsterdam is het Bleiswijker Oscar Serén Martinéz en zijn B1 team van Snelwiek net niet gelukt kampioen te worden. In de finalepartij moesten ze hun meerder erkennen in Olympia uit Oss die er met de overwinning vandoor ging. “Een team dat sterker en technisch beter was,” aldus de Bleiswijkse keeper.
“Bovendien hadden we in de halve finale alles gegeven om verder te komen.
Dat wreekte zich in de finale.”
Op dit moment staat het team met zes punten voorsprong op de nummer twee
eerste in de buitencompetitie. Men kan er al bijna zeker van uitgaan dat ook de NK buiten (in juni) dit team niet meer kan ontgaan.

Volleybal

Yum-Volley2B: 0-4
Lansingerland - In Hoogvliet was de nummer 8 Yum de tegenstander. Set 1 ging gelijk op, maar aan het eind van de set nam Volley2B resoluut de leiding en scoorde vooral Jorn van Dierendonck aanvallend vanaf de linker kant. Het vervolg in de tweede set was voor Volley2B, maar Yum zocht aansluiting. Wouter van Dijk was echter op stoom en scoorde het 27ste en winnende punt. In de derde set kreeg Joni Rutten speeltijd, na vijf weken afwezigheid vanwege een blessure. Halverwege de set stond Yum met 3 punten voor, maar met een aantal spectaculaire bloks en aanvallen van midspelers Niel de Gelder en Laurens van Horssen ging de voorsprong op tijd naar Volley2B, waardoor de 0-3 op het scorebord verscheen. In de afsluitende vierde set was het diagonaalspeler Arjen Vijfvinkel die aan de buitenkant resoluut de ballen binnen sloeg. Ook Havenaar was weer dominant, nu met een serve serie van 11 punten waarmee Yum volledig weggespeeld werd.

In de breedte zal er volgend seizoen nog wat versterking nodig zijn in hetVolley2B team, omdat naast het stoppen van Vladimier Thumann door een blessure ook aanvoerder Ronald Havenaar vertrekt. Hij gaat na een 13 jarige carrière bij Volley2B bij Volley Zuid het team van zijn broer Tom en vriend Christiaan v.d. Breggen versterken.



Open Golfdagen groot succes

Foto
De golfsport boeit jong en oud.

Bergschenhoek - De hoge opkomst en het warme zonnetje hebben van deNationaal Open Golfdagen een zeer geslaagd weekend gemaakt. (meer)

Controle bij tuinbouwbedrijf

politie

Bergschenhoek – Op 16 april hebben politie, Vreemdelingenpolitie, Arbeidsinspectie en Bouw- en Woningtoezicht een controle gehouden bij een tuinbouwbedrijf in Bergschenhoek. Er bleek sprake te zijn van illegale bewoning. Ook werd een gestolen scooter aangetroffen en wordt nader onderzoek gedaan naar een mogelijk milieudelict.

Oproep na aanrijding

politie

Lansingerland/Schiebroek – Een automobiliste uit Lansingerland werd maandag 15 april om 18.00 uur van achteren aangereden door een bestuurster in een zwarte auto. Ze stond voor rood licht te wachten op de hoek Melanchthonweg – Wilgenplaslaan. (meer)

Kratjes stapelen: wie stoot Sven Kemp van de troon?

Foto
Sven Kemp in actie tijdens zijn recordpoging in 2012.

Berkel en Rodenrijs - Het is zo langzamerhand een traditie geworden. Het kratjes stapelen op Koninginnedag in Berkel-dorp. Verleden jaar was het Sven Kemp die met een score van tweeëndertig kratjes zijn tegenstanders deze dag wist af te troeven. (meer)

Paarden en ringstekers bereiden zich voor

Foto
Berkelaren Martien Brabander en Rinus van der
Burg, paardenliefhebbers en elk jaar present aan
de start.


Berkel en Rodenrijs – Dit jaar staat het ringsteken weer hoog op de agenda van zowel de paarden- en ponyliefhebbers als de vele belangstellenden die genieten van de sport om als bijrijder op de bok of in de aanspanning een stok door een opgehangen ring te halen. (meer)

Veel keus voor inwoners Bleiswijk tijdens Koninginnedag

Foto
Kidz-DJ Sander treedt twee keer op in Bleiswijk.

Bleiswijk - Koninginnedag 2013 wordt er een om nooit te vergeten. Dat geldt zeker ook voor de inwoners van Bleiswijk. Want zij kunnen op 30 april genieten van activiteiten in het centrum, rond het middaguur de gezamenlijke Lansingerland-viering bezoeken én de landelijke viering bekijken op speciale schermen. (meer)

Zonnige maar winderige Lions perkplantenmarkt goed voor ¤ 2000,-

foto
Nadat ze een potje had geverfd mocht deze
jeugdige klant samen met haar moeder een
bijpassend plantje gaan uitzoeken.


Berkel en Rodenrijs – Zaterdag organiseerden de Berkelse Lions de jaarlijkse perkplantenmarkt in het centrum van Berkel en Rodenrijs.
Gelukkig was de vorst uit de grond en kregen de mensen meer zin in verfraaiing van hun tuin of balkon, waardoor de inmiddels al weer voor de 28ste keer georganiseerde perkplantenmarkt veel belangstellenden trok. (meer)

Flexxdance bereidt zich voor op tweejaarlijkse voorstelling

Foto
De kostuums zien er prachtig uit en ook de dans
gaat al heel goed. Foto: Hélène van Domburg Fotografie.



Berkel en Rodenrijs – Op zaterdag 15 juni presenteert Flexxdance haar tweejaarlijkse voorstelling in Theater aan de Schie, in Schiedam. Op die dag zullen de leden met elkaar de voorstelling ‘Moving Arts’ op de planken zetten. Bij zo een grote voorstelling horen natuurlijk passende kostuums, goede make-up en mooie kapsels. (meer)

Oranjecomités maken zich op voor 30 april

Foto
De voorzitters van de drie Oranjecomités – Leon Erwich
van Bleiswijk, Jaap Kunst van Bergschenhoek en Ruud Egas
van Berkel en Rodenrijs - spelen op Koninginnedag tussen half
twaalf en half een ‘onder één hoedje’ met een gezamenlijk en
heel bijzonder programma voor de drie kernen bij het gemeentehuis.
Maar elke kern heeft de rest van de dag een eigen feestprogramma.


Lansingerland – Met man en macht wordt er door de drie Oranjecomités gewerkt aan een vrolijk en feestelijk programma voor dinsdag 30 april wanneer voor de laatste keer Koninginnedag wordt gevierd. (meer)

Arie Gijsenbergh telt 103 lentes

Foto
De 103-jarige Arie Gijsenbergh samen met zijn enige
zoon Henk (56) en de enige kleinzoon die de naam Gijsenbergh
draagt: Arwin (27), Arie voor familie en vrienden. De overige
kleinkinderen zijn van de dochters van Arie die allemaal de
achternaam van hun vader dragen.


Berkel en Rodenrijs – Samen met zijn kinderen, kleinkinderen, zijn zus, andere familieleden, vrienden en bekenden vierde Arie Gijsenbergh vrijdag 12 april zijn verjaardag in een zaal van Rehoboth. Een bijzondere dag, want Arie is de oudste man in Lansingerland en werd 103 jaar. (meer)

De bijen vliegen weer

Foto
Johan controleert een van de bijenkasten.

Bergschenhoek – Dat de natuur achterop is weet ook imker Johan van Imkerij de Moerbei en Imkerij Lansingerland. (meer)

De Windas bereidt zich voor op opening

Foto
Samen met de burgemeester gaf zwembadmanager
Vera van Welzenis vorige week het startsein voor het
vullen van de baden.


Lansingerland – De lente- en zomerzon moet nog even de juiste weg weten te vinden, maar daar wachten de medewerkers van zwembad De Windas niet op. Ze zijn inmiddels begonnen met de voorbereidingen op een hopelijk succesvol buitenzwemseizoen. (meer)

Verrast met Oranje Strik

Foto
De beide voorzitters werden compleet verrast met de
toekenning van de Oranje Strik.



Lansingerland – Twee Lansingerlandse voorzitters lieten zich vrijdagmiddag 12 april compleet verrassen. Ze werden uitgenodigd naar het gemeentehuis te komen waar ze werden welkom geheten door de burgemeester. (meer)

Geef de kerk een goed geluid

Foto
Henk van Vliet en de andere vrijwilligers hopen dat
veel belangstellenden de speciale ‘Geef de kerk een goed
geluid’ dag zullen bezoeken en daardoor meesparen voor
de nieuwe geluidsinstallatie.


Bleiswijk - Op zaterdag 20 april organiseert de parochie O.L.V. Visitatie tussen 10.00 en 16.00 uur op het kerkplein voor de kerk aan de Hoefweg te Bleiswijk een actiedag met tal van leuke activiteiten om daarmee zoveel mogelijk geld te vergaren voor een nieuwe geluidsinstallatie in de kerk. (meer)

Berkelse Spelers en Oranjecomité Berkel en Rodenrijs

Foto
Piet Olsthoorn als Richard kreeg veel lachers op
zijn hand.


Berkel en Rodenrijs – Het is zo langzamerhand een traditie geworden. De Verenigde Berkelse Spelers en het Oranjecomité Berkel en Rodenrijs bieden de inwoners van het dorp een gratis toneelavond aan. Al tweemaal trok het toneelstuk ‘Van je familie moet je het maar hebben’ volle zalen. (meer)

Bobbie opent projectweek De Klipper

Foto
Bobbie is ambassadeur van het Ronald McDonald Huis
in Den Haag, waarvoor De Klipper in actie komt.


Berkel en Rodenrijs - Op woensdag 3 april werden alle kinderen van openbare basisschool Dalton de Klipper verrast met een bezoek van Bobbie (van Ernst & Bobbie). (meer)

Jongerenwerk naar Next Pop Talent

Foto
Veel steun vanuit Lansingerland aan Iris.

Lansingerland - Het lokale jongerenwerk van de Stichting Jeugd en Jongerenwerk is trots op haar stagiaire Iris de Schepper. Zaterdag 13 april gingen de meiden van het meidenwerk te Bergschenhoek naar de liveshow The Next Poptalent. (meer)

Greenport Westland-Oostland kiest voor een duurzame toekomst

Foto
Anne-Marie Rakhorst verzorgde een inspirerende presentatie.

Lansingerland – In alle vroegte kwamen belangstellenden vanuit zowel het Westland als het Oostland vrijdagochtend 12 april bijeen bij Anthura voor een ontbijtbijeenkomst van Greennovation 2020 waar duurzaamheid centraal stond. (meer)

Oranjebazar in Bleiswijk start al op zaterdag 27 april

Bleiswijk - Met alles wat de troonswisseling op televisie te bieden heeft leek uitgebreid van de bazar genieten op 30 april in het gedrang te komen. (meer)

VVD: laat burgers groen adopteren

Lansingerland - Burgers zouden in staat moeten zijn stukken groen in de gemeente te adopteren. Dat stelt de VVD Lansingerland. Niet voor niets zijn er steeds meer gemeenten die adoptie invoeren. De VVD-fractie vraagt daarom het college ook in Lansingerland burgers actiever te betrekken bij het onderhoud van de groene ruimte. “Schoon, heel en veilig begint bij een mooi plantsoen”, aldus de VVD.

(meer)

Kom in de Kas telt rond de 20.000 bezoekers

Foto nr. 1
Het verkennen van de kassen was ook voor kinderen
een ware belevenis. Door middel van een actieve puzzeltocht
kwamen ze nog meer te weten over de bijzondere
glastuinbouwbedrijven.


Berkel en Rodenrijs – Dat de glastuinbouw velen nieuwsgierig maakt bleek zaterdag 6 en zondag 7 april overduidelijk; duizenden belangstellenden brachten tijdens het zonnige weekend een bezoek aan de A.H. Verweijweg waar een achttiental tuinders de deuren van hun bedrijven open zette tijdens ‘Kom in de Kas’. (meer)

De Koepel: een plek voor ontmoeting en activiteiten

Foto nr. 1
Bea Rinke de Wit, projectleider van De Koepel, en
wethouder Ruud Braak zijn beiden blij met dit initiatief
van Welzijn Lansingerland en Laurens Lansingerland.


Berkel en Rodenrijs – Woensdag 3 april is De Koepel officieel geopend. De Koepel, gevestigd aan de Raadhuislaan 9, is een plek voor mensen om elkaar te ontmoeten. (meer)

Kenniscentrum Hospice Lansingerland geopend

Foto
Wethouder Ruud Braak overhandigt het huisnummer
van het Kenniscentrum aan de coördinatoren en de
vrijwilliger.


Bergschenhoek - Precies twee jaar na de opening van de Hospice Lansingerland opende wethouder Ruud Braak op donderdagochtend 4 april het Kenniscentrum Palliatieve zorg en begeleiding Hospice Lansingerland. (meer)

Speeltuin De Kievit zonnig geopend

Foto
De zon leek gewacht te hebben op de opening van
De Kievit.


Berkel en Rodenrijs – Even leek het erop dat de kinderen die graag in speeltuin De Kievit wilden komen spelen hun handschoenen en ijspetten op konden houden, maar gelukkig liet de zon zich zaterdagmiddag 6 april tijdens de eerste openingsdag zien en werd er druk gespeeld in zowel de speeltuin als de peuterhoek. (meer)

Cartoontekenen groeit uit tot grootste hobby

Foto
Liam van Dijk is vast van plan te groeien in zijn
tekenwerk.


Berkel en Rodenrijs – Hij is pas dertien jaar, maar toch is zijn talent al veelvuldig ingezet. Liam van Dijk is verzot op alles wat met strips te maken heeft en blijkt ook zelf een verdienstelijk tekenaar. (meer)

Berkels zangtalent bij laatste twaalf in The Next Pop Talent

Foto
Iris wil graag verder met haar zangtalent en hoopt
dat veel mensen een stem op haar uitbrengen tijdens
de uitzending van The Next Pop Talent van zaterdag
aanstaande om vijf voor acht op SBS6.


Berkel en Rodenrijs – Ze zat bij de laatste honderd van X Factor, ze kwam door de voorrondes van The Voice, maar zelf zegt ze hierover dat ze er toen nog niet klaar voor was. (meer)

Trio Aleotti in voorjaarsconcert

Foto
De Bleiswijkse bijdrage aan het trio wordt geleverd
door celliste Harriët Overbeek.



Berkel en Rodenrijs – Trio Aleotti, bestaande uit Barbara Kurmann (viool), Harriët Overbeek (cello) en Saskia Boon (piano), presenteert vrijdag 19 april een voorjaarsconcert in de zaal van t Manneke aan de Leeweg te Berkel en Rodenrijs. (meer)

Apotheek Parkzoom bestaat 10 jaar

Foto
Het huidige team van Apotheek Parkzoom.

Bergschenhoek - Tien jaar geleden, op 1 april 2003, opende De Dorpsapotheek haar deuren aan de Noorderparklaan te Bergschenhoek. Om hun heen werd nog flink gebouwd en met behulp van bouwlint kon de ingang van de apotheek gevonden worden. Er werd met een team van drie personen gestart: de twee apothekers Marcel Siemerink en Saskia Duk en een ervaren apothekersassistente, Sandra. (meer)

Armenië krijgt bezoek van leerlingen Melanchthon Bergschenhoek

Foto
De groep van zeven leerlingen zoekt nog sponsors voor
het aanschaffen van materialen die zij tijdens hun verblijf
voor verf- en ander kluswerk kunnen gebruiken.


Bergschenhoek - Op vrijdag 19 april zullen zeven leerlingen van Melanchthon Bergschenhoek een bezoek brengen aan Armenië. Gedurende een periode van zes jaar heeft het Melanchthon de Dovenschool in Yerevan gesteund, via de Stichting Armeense Kindertehuizen. (meer)

Ongeëvenaarde blues perfect gebracht door The Blues Hunters

Foto
Genieten van muziek van The Blues Hunters.
Tekst/foto: John Hofman.


Bleiswijk - Gitaarliefhebbers en met name zij die van de blues houden, konden zaterdagavond 6 april hun hart ophalen. Evenals vorig jaar traden The Blues Hunters op bij In a Jazz Tradition. (meer)

Opnieuw verdachten van woninginbraak en diefstal aangehouden

Lansingerland/Rotterdam - Het woninginbrakenteam van Rotterdam-Noord en Lansingerland heeft de afgelopen weken weer de nodige stappen gezet in het opsporen en aanhouden van inbrekers.

Zo werd een 49-jarige man uit Rotterdam op 19 maart in Berkel en Rodenrijs aangehouden. (meer)

Straatraces beëindigd

Bleiswijk – Zondag 7 april werden illegale straatraces op de Laan van Mathenesse stopgezet door de politie. Er waren 42 mensen aanwezig. Er werden 25 bestuurders gecontroleerd. De politie heeft meerdere rijbewijzen ingevorderd. Eén bestuurder moet een cursus EMG (Educatieve Maatregel Gedrag en Verkeer) volgen.

Jongens bekeurd

Bleiswijk – Een drietal jongens uit Bleiswijk werden zondag 7 april bekeurd, omdat zij bewoners van de Vinkendreef lastig vielen. Na diverse klachten konden zij een paar straten verderop staande worden gehouden.

Verplaatsing verkeerslicht

Bergschenhoek – Zondag 7 april heeft baldadige jeugd het tijdelijke noodverkeerslicht op de Berkelseweg verplaatst. Dit meldde een van de buurtagenten op Twitter. Een gevaarlijke situatie, aldus de wijkagent.

Aanhouding scooterdief

Bergschenhoek – Nadat op 30 maart op de Veld en Beemd een scooter was gestolen en het signalement direct bekend was, heeft de politie de vermeende scooterdief achtervolgd. Op een gegeven moment dumpte de man de scooter en ging te voet verder. De man kon korte tijd later worden aangehouden.

Berkel en Rodenrijs

Klaverjassen KBO
Berkel en Rodenrijs – Deze maand organiseert de KBO op de vrijdagen 12 en 26 april een klaverjasmiddag. Aanvang 14.00 uur in het tuinpaviljoen van Huize Sint Petrus.

Klaverjassen CVV Berkel
Berkel en Rodenrijs – Iedere vrijdagavond klaverjassen in het clubhuis van CVV Berkel op sportpark Het Hoge Land. (meer)

Bergschenhoek

Klaverjassen
Bergschenhoek – Elke donderdag prijsklaverjassen bij Manege Lansbergen, Bergweg-Zuid 135. Aanvang 19.45 uur. Deelname kost ¤ 3,-. Inlichtingen: 06 - 51075578.

Oud papier actie Bergschenhoek
Bergschenhoek - Op donderdag 11 april wordt er oud papier opgehaald door basisscholen in Bergschenhoek. (meer)

Bleiswijk

(Koppel)klaverjassen bij Soccer Boys
Bleiswijk - Vrijdagavond 12 april wordt er vanaf 20.15 uur geklaverjast in de kantine van Soccer Boys. Inschrijfgeld: ¤ 3. Eerste kopje koffie/thee is gratis. Kaarters kunnen zich nu al opgeven voor de koppelklaverjasavond op vrijdag 19 april, 20.15 uur. Kosten: ¤ 9 per koppel. (meer)

Regio

Autisme Info Centrum (AIC)
Lansingerland/Delft - In de MEE-vestiging, Hooikade 30, 2627 AB Delft is het Autisme Info Centrum (AIC) Delft Westland Oostland gevestigd. Dit is een informatie- en documentatiecentrum voor ouders en partners van mensen met autisme of voor mensen die met autisme te maken hebben en daar meer over willen weten. Het AIC is onderdeel van de NVA (Nederlandse Vereniging voor Autisme). (meer)

Soccer Boys blijft op titelkoers

Bleiswijk – Met de 2-0 overwinning die Soccer Boys behaalde op het bezoekende PPSC blijft de Bleiswijkse zaterdag derdeklasser in ieder geval op titelkoers. (meer)

TOGB heeft het net niet

Berkel en Rodenrijs – Gezien het vertoonde spel lijkt de kaars van deze competitie langzaam uit te gaan bij TOGB. Het bezoekende Meerburg, in degradatienood verkerend, won het voor hen zo belangrijke duel tegen de ploeg van trainer Corné van Doorn met het minieme verschil, 0-1. TOGB daarentegen verzuimde enkele goede kansen te benutten. (meer)

Sportieve drukte bij Outdoor Valley

Foto
Veel belangstelling voor het boogschieten.

Bergschenhoek - Ruim 2.500 sportieve belangstellenden brachten zondag 7 april een bezoek aan de 9e Open Dag van Outdoor Valley. Honderden kinderen namen deel aan activiteiten als boogschieten, klimmen, survivallen, mountainbiken, kano varen, vlotbouwen en bootcampen. (meer)

Huldigingen bij Schaatsvereniging Lansingerland

Foto
De leden van Schaatsvereniging Lansingerland die
deelnamen aan de NK en zaterdagavond een tinnen bord
ontvingen uit handen van voorzitter Henk Vos.


Lansingerland - Het schaatsseizoen 2012-2013 werd zaterdag 6 april voor de leden van Schaatsvereniging Lansingerland afgesloten met een middag voor de pupillen en een avondprogramma voor de junioren en senioren. (meer)

Open Golfdagen op De Rottebergen

Bergschenhoek - Op zaterdag 20 en zondag 21 april bieden Golfbaan De Rottebergen en Golfclub De Hooge Bergsche de mogelijkheid om gratis kennis te maken met de golfsport in het kader van de Nationale Open Golfdagen. (meer)

Het legendarische marathonrecord van Janus Hermus

Foto nr. 1
Janus Hermus tijdens zijn debuutmarathon in Rotterdam.

Bleiswijk/Rotterdam - In 2013 viert Atletiek- en trimvereniging De Kieviten haar 40-jarig bestaan. Met de Rotterdam Marathon in het vooruitzicht is dit een perfect moment om een historisch en sportief hoogtepunt te belichten.

Janus Hermus is een geboren Zoetermeerder en komt uit een traditioneel
arbeidersgezin. Niemand in het gezin is sportief, met uitzondering van Janus. Hij behaalt in zijn jeugd al een derde plaats bij een regionaal turnkampioenschap en is ook een verdienstelijk wielrenner. (meer)

Voetbal

RCL – BVCB: 0-3
Bergschenhoek - In de voor BVCB altijd lastige uitwedstrijd tegen RCL werd nu een afgetekende zege behaald, waarbij de jonge BVCB-spelers een aanzienlijk aandeel hadden in de productie. Het scheelde maar heel weinig of BVCB liep in de eerste minuut al tegen een achterstand aan. Een vrije trap van William van Vliet werd door de voltallige BVCB defensie verkeerd ingeschat en de ploeg mocht blij zijn dat twee RCL-spelers onder de bal doorgaan.
BVCB leek daardoor wel wakker geschud en nam vanaf dat moment de wedstrijd in handen. Voor een goed lopende aanval van BVCB-zijde was het echter wachten tot diep in de eerste helft, maar dat was dan ook meteen een juweeltje. Over links kwam Yousif de Kock in balbezit; hij speelde vervolgens De Rooy aan op de zestienmeterlijn. Deze plaatste de bal met een hakje achter zijn standbeen terug op de doorgelopen De Kock, die vanaf 16 meter strak uithaalde en Van der Wiel volkomen kansloos liet: 0–1.
Na rust onderschepte De Rooy een wel zeer slechte terugspeelbal van Frank van der Marel op zijn keeper. De Rooy leek eenvoudig Van der Wiel te omspelen, maar haperde enigszins in zijn passeerbeweging. Toch wist de BVCB- spits in balbezit te blijven en in tweede instantie lukte het wel Van der Wiel te verschalken, 0-2.
Later in de wedstrijd wist Tanouti netjes twee tegenstanders te omspelen om vervolgens diagonaal op het RCL-doel te vuren. Van der Wiel leek redding te kunnen brengen, maar kreeg niet voldoende grip op de bal waardoor de bal net achter de doellijn viel, 0-3.

Volleybal

Spirit-Volley2B: 1-3
Lansingerland - In de uitwedstrijd tegen Spirit uit Barendrecht kon zaterdag vrijuit gespeeld worden. Volley2B ging met een sterke serve van start. De blokkering en aanval konden volop scoren. Met 22-25 ging de eerste set naar Volley2B. Set 2 speelde Spirit met een libero die steeds beter ging passen. Volley2B kon geen vuist maken en werd compleet overlopen door een snelle en gevarieerde aanval van de mannen uit Barendrecht; 25-12 zegt genoeg en 1-1 was het resultaat. In set 3 opende Spirit weer krachtig en nam een voorsprong. Bij 24-21 had Spirit een setpoint en leek de het beslist. Volley2B knokte voor ieder punt en vooral de serve van Jorn van Dierendonck en Laurens van Horssen legde de druk op de pass van Spirit, waardoor de blokkering de winst kon binnenslepen met 24-26 en dus 1-2 voor Volley2B. In set 4 nam Volley2B gelijk weer een voorsprong. Spirit kreeg de serve niet onder controle. Een time-out en twee wissels verder was de score opgelopen tot 10-22. Nog even scoorde Spirit tegen, maar met 15-25 ging de set en dus ook de wedstrijd naar Lansingerland.

Atletiek

Mooie prestaties Kieviten
Bleiswijk - Jaarlijks vindt op het eiland Texel op 2e Paasdag de wedstrijd met de naam de ‘60 van Texel’ plaats. De deelnemers moeten 60 km afleggen om een ronde om het eiland te voltooien. Kievit Gerrit de Bruin had het rondje vier jaar geleden al gelopen en met vele kilometers training in de benen ging hij het in 2013 opnieuw proberen. Na precies 6 uur 30 minuten en 55 seconden kwam hij over de eindstreep. Hiermee was hij 23 minuten sneller dan in 2009, een hele mooie prestatie.
Kees Voogt kwam 2e Paasdag in Pijnacker in actie bij de Paasloop. De 10EM (16,1 km) wist hij af te leggen in 1.05.25, wat een 2e plaats opleverde bij de heren 50+.

Minister: geen Portway-variant voor A13/A16

Lansingerland – Minister Schultz van Haegen heeft maandag tijdens het debat in de Tweede Kamer over infrastructurele projecten aangegeven de alternatieve oplossing voor de geplande A13/A16, te weten Portway 2012, niet over te nemen. Het werkt volgens haar niet. (meer)

Een toekomstbestendige bibliotheek

Lansingerland – De komst van een nieuwe Bibliotheekwet per januari 2015, forse bezuinigingen door de gemeente op de subsidie en een veranderende subsidiemethodiek dwingen Bibliotheek Oostland naar de toekomst te kijken.
Petra Togni, directeur van Bibliotheek Oostland, presenteerde vorige week dinsdag een plan onder de titel ‘Een toekomstbestendige bibliotheek’. (meer)

Overeenstemming over inrichting Bergboezem

Berkel en Rodenrijs – Vorige week dinsdagavond presenteerde Anny Beckers van het Natuur- en MilieuPlatform De Groenzoom de nieuwe herinrichtingsplannen van de Bergboezem te Berkel en Rodenrijs. (meer)

Familie Dijkshoorn aangeslagen, maar niet verslagen

Foto
Willem Dijkshoorn hoopt de afgebrande boerderij
weer op te kunnen bouwen.


Bergschenhoek – De brand op hun ‘oude dag’ heeft diepe wonden geslagen bij de familie Dijkshoorn aan de Rottekade. Vader Willem kijkt met weemoed naar de puinhopen van zijn verwoeste monumentale boerderij met voorheen een fraaie rieten dak. Dit terwijl zijn boekhouding op de radiatoren te drogen ligt in de bedrijfskantine van het loonbedrijf. (meer)

Gezondheidsklachten door nabijheid van zendmasten

Foto
De bewoner ervaart klachten door de UMTS mast.

Berkel en Rodenrijs – Al lange tijd verschillen de meningen over de vraag of de straling van zendmasten voor het mobiele telefoonverkeer kan leiden tot gezondheidsklachten. (meer)

Speeltuin De Kievit draait zestig jaar mee

Foto
De leiding van speeltuin De Kievit die zaterdag de hekken
weer open zet voor een nieuw speelseizoen.


Berkel en Rodenrijs – Bart Scholte kon zestig jaar geleden niet vermoeden dat hij de oprichter was van een speeltuin waar duizenden kinderen speelden en nog steeds volop spelen. (meer)

Brunchen tussen de koeien

Brunchen tussen de koeien

Bergschenhoek – Tweede Paasdag werd een dag die de koeien van de familie Gille niet snel zullen vergeten. (meer)

Emiel en zijn kalf vallen in de prijzen

Foto
Een trotse Emiel en het kalf, dat in de prijzen viel.

Berkel en Rodenrijs – Emiel Steenwijk (8) is met zijn kalf in Schagen kampioen weidevee/fokkerij mannelijk baby én reservekampioen van alle rubriekwinnaars geworden op de Paaschveetentoonstelling in Schagen. (meer)

Raad over coffeeshop: onderzoek én nuloptie

Lansingerland – Het eerste burgerinitiatief dat de gemeenteraad in behandeling nam – het plan voor vestiging van een ‘maatschappelijke coffeeshop’ – is in handen van b. en w. gesteld voor nader onderzoek. (meer)

Tweede Kamervragen over HSL-problematiek

Lansingerland – Het werkbezoek van de leden Hoogland (PvdA), De Rouwe (CDA), De Boer (VVD), en een ambtelijk vertegenwoordiger van Dik-Faber (CU) op 25 maart heeft een achttal kamervragen over het geluidsniveau langs de HSL-zuid aan de staatssecretaris van Infrastructuur & Milieu opgeleverd. (meer)

Nieuwbouw scholen Westpolder leidt tot verwarring en debat

Berkel en Rodenrijs – De nieuwbouw van drie scholen in de wijk Westpolder leidde donderdag in de raadsvergadering tot verwarring en debat. Toch had de raad al in juli vorig jaar ingestemd met de bouw van de Westpolder 2- en 3-scholen voor primair onderwijs en met nieuwe behuizing voor VMBO Melanchthon Berkroden. (meer)

Druk bezochte bijeenkomst Leefbaar 3B over WOZ en OZB

Lansingerland - Ruim 40 inwoners van Lansingerland waren aanwezig bij de presentaties van de landelijke toezichthouder WOZ, de Waarderingskamer, de WOZ/OZB experts van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten en de lokale makelaar Van Dullink. (meer)

VVD Lansingerland voert druk op bij Tweede Kamerlid en partijgenoot De Boer

Lansingerland – Op maandag 25 maart jl. organiseerde de VVD van Lansingerland een informatieavond over het thema geluidsoverlast, veroorzaakt door de HSL. De VVD geeft daarmee blijk dat het de hoogste tijd is om de druk op de ketel te verhogen en nodigde VVD Tweede Kamerlid Betty de Boer en geluidsdeskundige Hans van Leeuwen uit om de discussie aan te gaan met bewoners en de Stichting Stop herrie HSL. (meer)

Stichting Moslim: Islamitisch Cultureel Centrum voor iedereen

Lansingerland – De informatieavond voor omwonenden, die op 26 maart door de Stichting Moslim werd belegd, trok nauwelijks belangstellenden. De presentatie over de plannen voor de bouw van een nieuwe moskee, die in het gebouw van het Wolfert Lyceum werd gehouden, vond voornamelijk gehoor in eigen kring.
(meer)

Berkel en Rodenrijs

ACR kringloop kelderverkoop
Berkel en Rodenrijs - Elke donderdag is het Actie Comité Rehoboth in touw om spullen op te halen zoals huisraad, kleding, speelgoed, curiosa, boeken, elektra, pc’s, dvd’s, kleinmeubelen enz., alles in verkoopbare staat. Wie spullen heeft, kan dagelijks (m.u.v. donderdag en zondag) bellen, tel. 06- 39455987 of 010-8423331. (meer)

Bergschenhoek

Klaverjassen
Bergschenhoek – Elke donderdag prijsklaverjassen bij Manege Lansbergen, Bergweg-Zuid 135. Aanvang 19.45 uur. Deelname kost ¤ 3,-. Inlichtingen: 06 - 51075578.

Amnesty International
Bergschenhoek - Op vrijdag 5 april zullen leden van Amnesty 3B-hoek vanaf 18.30 uur aanwezig zijn in de bibliotheek te Bergschenhoek. (meer)

Bleiswijk

Bingo 55+
Bleiswijk - Welzijn Lansingerland organiseert op 6 april een Bingomiddag in De Leeuwerik, Leeuwerikstraat 2, aanvang 13.30 uur. Info: www.welzijnlansingerland.nl .

Jeugdsoos Pecto's
Bleiswijk – Jeugdsoos Pecto’s is een jongerencentrum voor 12- tot 23- jarigen uit Lansingerland. Je kunt er Playstationen, poolen of lekker bijkletsen. Er zijn diverse activiteiten voor jongeren vanaf 10 jaar. (meer)

Regio

Creatief bij 3B-Sociaal Belang
Lansingerland – Elke dinsdagmiddag is er van 14.00-17.00 uur in De Ark, Oranjestraat 2, gelegenheid voor creatief handwerk zoals het maken van kaarten, haken, breien etc. Mochten er mensen zijn met andere ideeën dan werkt de belangenvereniging daar graag aan mee mits er voldoende deelname is. (meer)

Benschop versus BVCB bij 0-2 gestaakt

Bergschenhoek - Juist nu het er naar uit zag dat BVCB na vijf nederlagen op
rij een wedstrijd weer eens winnend zou afsluiten gooide de scheidsrechter roet in het eten. Na de door Benschop zeer omstreden tweede treffer van BVCB voelde de scheidsrechter zich zo bedreigd, dat hij besloot om het duel na 81 minuten voor gezien te houden. (meer)

Voetbal

Winst en verlies voor TOGB
Berkel en Rodenrijs – TOGB speelde dit paasweekend twee uitwedstrijden.Tegen GDA was TOGB de betere ploeg en wist het door doelpunten van Steven Treurniet en Glenn den Uijl de winst naar zich toe te trekken, 1-2. Maandag tegen HMSH was TOGB duidelijk de mindere binnen de krijtlijnen. De ploeg van trainer Corné van Doorn kwam door een doelpunt van Tim van der Vorm nog wel op een voorsprong. Echter vijf minuten later zou de Haagse formatie weer op gelijke hoogte komen door een eigen doelpunt van de Berkelse ploeg.
De tweede helft wist de thuisclub het betere spel te belonen met een tweede doelpunt, 2-1.



CVV Berkel-Eldenia: 0-1 (beker dames)
Berkel en Rodenrijs - Met het kleinst mogelijke verschil van 0-1 werd Berkel thuis op sportpark Het Hoge Land uit de KNVB beker gewipt. De meiden van tegenstander Eldenia uit Elden (bij Arnhem) mogen door naar de halve finale. Het was in de eerste fase van de wedstrijd eenrichtingsverkeer. De achterhoede van Berkel had de handen vol aan de uiterst behendige meiden van het bezoekende Eldenia die met fris en aantrekkelijk spel met tempowisselingen snode plannen hadden. Een overtreding van Lindy Hogendoorn op Anouk Alon zo’n 25 meter van het doel zou het meest spraakmakende moment van deze wedstrijd worden. Een schitterend genomen vrije trap van Femke Awater die langs de Berkelse muur het leer onhoudbaar voor Gittling in het net schoot; 0-1 in de 38e minuut van de wedstrijd.

Na rust een agressiever Berkel met mogelijkheden de stand gelijk te trekken. Het werd spannend met kansen, maar rendement leverde dit niet op.


Bolnes-Soccer Boys: 1-1
Bleiswijk - Voor het eerst dit seizoen ging Soccer Boys een wedstrijd in als koploper, maar de ploeg is er niet in geslaagd om die koppositie langer dan een week vast te houden. In de tweestrijd met kampioenskandidaat Bolnes was het spelbeeld in het voordeel van de Bleiswijkers, maar kon de Oranje- formatie van trainer Renato Dijksterhuis dit overwicht niet omzetten in drie punten. De thuisploeg werd vanaf de eerste minuut onder druk gezet en een gretig Soccer Boys kwam via twee vrije trappen van linksbuiten Raymond van Rijn dan ook meteen al gevaarlijk voor het doel. Na de eerste tien minuten kan Bolnes de storm echter iets laten luwen. Soccer Boys controleerde de wedstrijd, maar Bolnes knokte zich terug. Een schot van 20 meter in de dertigste minuut ging ruim over het Bleiswijkse doel. Een aantal minuten later lag de bal echter plotseling in het net van de Bleiswijkers. Een ongelukkig weggegeven corner ging aan iedereen voorbij en viel zo voor de voeten van de slim weggelopen spits. Deze twijfelde geen moment en schoot bij de tweede paal hard en hoog de bal tegen de touwen, 1- 0. Een flinke domper voor de Bleiswijkse koploper, aangezien er tot dat moment niks werd weggegeven. De ploeg wist zich wel goed te herpakken en begon een ware klopjacht op de gelijkmaker. Een goede opening van Wilmar Zeelenberg kon door Raymond van Rijn opgepikt worden en hij had de hoek voor het uitkiezen. De linksbuiten gaf de bal echter tot ieders verrassing voor en daar liep spits Cor van Egmond de bal binnen, 1-1.

Na rust toonde Soccer Boys zich het scherpst. Een ingrijpende kaart gaf descheidsrechter aan de nummer elf en tevens doelpuntenmaker van Bolnes voor het inkomen met gestrekt been op Wilmar Zeelenberg. In de ruim twintig minuten met een man meer wist Soccer Boys een aantal opgelegde kansen te creëren voor met name Cor van Egmond. Het offensief bleek niet doeltreffend in de resterende minuten en zodoende voelde het gelijkspel voor Soccer Boys als verloren twee punten in de strijd om het kampioenschap.


CVV Berkel-VVOR: 1-1
Berkel en Rodenrijs - Met aanvoerder Frans Krijtenburg terug in de basis startte Berkel voortvarend. Alex de Ronde brak al in de 1e minuut op links goed door en bracht zichzelf in een prima scoringspositie. Zijn inzet was echter niet hard genoeg om de openingstreffer aan te tekenen. VVOR pakte daarna de draad goed op en drukte Berkel terug in de verdediging. De eerste 20 minuten hadden de gasten een licht overwicht en een aantal kansen om doelman Ken Stigt te verschalken. Stigt echter hield zijn doel schoon, hoewel hij Bart van Wensen ook een keer dankbaar was, omdat Van Wensen een bal vlak voor de doellijn wegschoot. Halverwege de eerste helft greep Berkel weer het initiatief, werd sterker en kreeg ook weer kansen. Weer zag De Ronde zijn inzet niet in het net belanden na een actie over de linkerkant, maar zijn 3e poging bleef precies in de winkelhaak hangen na een fantastisch diagonaal schot op een steekbal van Luke Zuijderwijk, 1–0.
De tweede rondgang gaf hetzelfde beeld als het laatste kwartier voor rust.
Berkel nam initiatief en ging gericht op zoek naar een ruimere marge. VVOR leunde achteruit en loerde op de counter. Eerst waagde Joey Lems een poging van afstand, maar zijn schot ging rakelings over. Bij een vrij onschuldig duel voor het doel van Ken Stigt verraste scheidsrechter Streng alle 22 acteurs door de bal op de stip te deponeren daar waar alle spelers een vrije trap voor de Berkel-doelman verwachtten. VVOR – aanvoerder Rhademaker kon niet anders dan dit cadeautje uit te pakken en de 1–1 op het scorebord te brengen. Voor trainer Schouten het teken om alles uit de kast te halen om toch de overwinning uit het vuur te slepen. Freek Verzaal (voor Melvin de Groot) en ook de rentree van Erwin van der Stoep na een slepende blessure (voor Richard Bregman) moest de druk op het vijandelijk doel vergroten. Zowel Van der Stoep (schot gesmoord in kansrijke positie) als ook Verzaal (vrije kopkans in 90e minuut) konden de winnende treffer helaas niet laten aantekenen.


Acrogym

Acrogym succesvol
Lansingerland - De acro-teams van SV DOTO en de combiteams van SV DOTO en DOS Monster waren succesvol in de eerste landelijke plaatsingswedstrijden Acrogym voor het A en B niveau plaats in Oss. In een groot deelnemersveld hebben alle teams goed gepresteerd en vier teams hebben zelfs het podium gehaald: Cimberley Grund en Vera Breugem behaalden de eerste plaats op A- seniorniveau, Nicole Eykelenboom en Nerissa Stillebroer de eerste plaats op B-niveau, Sheila van der Steen en Linsey Wolff een tweede plaats op A- junior niveau en Patricia Rutten, Diana van Winden en Esmée Regeer een mooie derde plaats op B-niveau. Zij zijn daarmee direct geplaatst voor het Nederlands Kampioenschap op 15 en 16 juni in Ahoy Rotterdam. Hoewel zij niet op het podium stonden hebben Kayleigh van Winssen, Tiffani Karijodirono en Maaike Geerlofs wel de limiet gehaald op B-niveau. Als zij constant blijven presteren in de volgende plaatsingswedstrijden plaatsen zij zich ook voor het NK. De overige vier teams hebben nog twee kansen om het limiet te halen en zich te plaatsen.

De laatste twee landelijke plaatsingswedstrijden zijn op 1 en 2 juni in sporthal De Zijde te Bergschenhoek.

Karate

Michel Meuldijk tweede op EK
Lansingerland - SportsClub Sushiho (SCS) was met Michel Meuldijk present tijdens de in Den Haag georganiseerde EK Kamakura. Na winst van een Nederlandse en een Duitse tegenstander volgde de finale tegen een Rus.
Michel probeerde goed te weren, maar deze tegenstander bleek beter. De wedstrijd werd aan de Rus gegeven en dus een verdiende tweede plaats voor Michel.

Diane Valkenburg kijkt nu al uit naar de Olympische Spelen

Bergschenhoek – Het aantal aanwezigen moet haar goed hebben gedaan. Diane Valkenburg keek bij binnenkomst bij de Bergschenhoekse tennisvereniging LTC Triomf haar ogen uit. De gedachten van ‘zijn die allemaal voor mij gekomen’ was van haar gezicht af te lezen. Samen met Schaatsvereniging Lansingerland had de Bergschenhoekse tennisvereniging een voor de aanwezigen, maar vooral voor schaatsster Diane Valkenburg, leuk programma in elkaar gezet om haar te huldigen voor de prestaties van het afgelopen seizoen. (meer)

Vier verdachten vast voor straatroof

Politie

Zoetermeer/Bleiswijk - Vier minderjarige verdachten zijn aangehouden op verdenking van de beroving van een 15-jarige Zoetermeerder op vrijdag 29 maart op de Akkerdreef. Onder de verdachten is een 16-jarige inwoner van Bleiswijk. (meer)

Hennepkwekerij ontdekt

Politie

Berkel en Rodenrijs – In de nacht van donderdag 28 op vrijdag 29 maart zijn in een woning aan de Klapwijkse Zoom vijfhonderd hennepplanten ontdekt. De politie heeft de bewoner aangehouden. De planten stonden op de eerste verdieping en op de zolder van de woning. De planten zijn direct vernietigd.

Politie zoekt eigenaar horloges en munten

Politie

Berkel en Rodenrijs - Op dinsdag 22 januari vonden spelende kinderen achter een school vlakbij het Narcisplantsoen, vijf horloges en drie oude guldens. Deze zijn vermoedelijk afkomstig van een inbraak. (meer)

Hond bijt schaap

Politie

Bergschenhoek – In het Lage Bergsche Bos werd maandag een schaap gebeten door een loslopende hond. De schaap maakte deel uit van de kudde van Martin Oosthoek. Een dringend verzoek aan hondenbezitters is de hond aan de lijn te houden.
Copyright © Nieuws- en advertentieblad De Heraut 2015 | Design by De Heraut