Archief - Nieuwsblad De Heraut

Postadres:

Postbus 43

2650 AA, Berkel en Rodenrijs

Tel: 010 - 511 88 92

Fax: 010 - 511 48 65

Voetbal

HVV–TOGB: 1-0
Den Haag/Berkel en Rodenrijs – Zondag mocht TOGB aantreden tegen HVV. Dit zonder Tim van der Vorm en Deane Oost die afgelopen week niet getraind hadden. Ondanks de start van het jubileum van de thuisclub (135 jaar) waren er weinig mensen op af gekomen, maar dat is niet verwonderlijk gezien de snijdende oostenwind. Het eerste deel van de wedstrijd speelde HVV met de wind mee en drong TOGB terug. Dat leverde wat schoten uit de tweede lijn op, maar geen uitgespeelde kansen. Het enige goed moment voor TOGB kwam doormiddel van Jim Havenaar die alleen voor de thuisdoelman verscheen maar deze mogelijkheid niet wist te verzilveren. Uit een tegenaanval van HVV kwam deze halverwege de eerste helft op voorsprong doordat Shai Ashraf een pass van Ted de Man snoeihard inschoot. TOGB werd na de goal wat sterker maar niet gevaarlijk. Een paar minuten voor rust leek HVV een strafschop tegen te krijgen, maar de leidsman oordeelde dat er niets was gebeurd.
Gezien het gebrek aan protesten, was het een juiste beslissing. Na rust speelde HVV met wind tegen. Dat leverde een compleet ander spelbeeld op.
Waar HVV in de eerste helft zeer dominant was, kwam TOGB nu gevaarlijk opzetten. Een paar kleine kansen en een afstandsschot waren alles. De beste kans was voor Marnix van der Gun die zijn hoofd kon zetten tegen een voorzet van Shai Ashraf, maar de bal kwam net te hoog om goed in te kunnen koppen. Vervolgens werd de wedstrijd steeds harder en rommeliger. HVV kwam meer uit de verdediging en leverde ook wat kansjes op. Het was de laatste minuten nog spannend en een afzwaaier van TOGB van Glenn den Uijl dreigde nog in de bovenhoek te belanden, maar de doelman van de thuisclub redde fantastisch.

CVV Berkel–Schoonhoven: 1-2
Berkel en Rodenrijs - Berkel heeft de neerwaartse spiraal van de laatste weken niet kunnen onderbreken. De formatie van trainer Wim Schouten bleef ook nu weer ver onder de maat ondanks de betere kansen die de ploeg kreeg.
De start was voortvarend met het openingsdoelpunt van Melvin de Groot na een goed lopende aanval van Berkel. Na een half uur spelen zou Schoonhoven zijn eerste mogelijkheid pas krijgen die door doelman Ken Stigt tot hoekschop zou worden verwerkt. Rogier Peltenburg zou na ruim een half uur spelen voor de gelijkmaker zorgen nadat de bal eerst nog tegen de lat was gekomen en de verdedigers en de doelman van de thuisclub als aan de grond genageld stonden toe te kijken hoe de aanvaller van de bezoekers het leer alsnog over de doellijn wist te plaatsen, 1-1. Een kopbal van Schoonhoven kwam nog voordat beide ploegen gingen rusten tegen de lat. De tweede helft met de snijdende kou dwars over het veld werd het voetballen er niet beter op. Wim Overbeek schoot uit een goede aanval van Schoonhoven naast. Joey Lems namens Berkel zag een kopbal op de lat komen. Lems had even hierna de mogelijkheid Berkel weer op voor sprong te zetten toen hij alleen op doelman Remi van Cappellen af ging. Deze wist onheil voor zijn ploeg te voorkomen. Met nog een tiental minuten te spelen liet Berkel zich andermaal verrassen door Peltenburg die in buitenspelpositie door mocht gaan van scheidsrechter Remco van der Hul die het signaal van Berkel grensrechter Peet Roobol negeerde en zonder met hem in overleg te gaan het doelpunt zou toekennen. Een beslissing die volgens vriend en vijand niet goed was.

BVCB–FC ’s-Gravenzande: 2–3
Bergschenhoek - Zaterdag moest het bezoekende FC ‘s-Gravenzande er dan maar aan geloven om de negatieve reeks van BVCB te doorbreken. Hoewel het er even naar uit zag dat winst tot de mogelijkheden zou behoren, zakte BVCB uiteindelijk wederom door het ijs. BVCB speelde wel met meer strijd dan een week eerder in Nieuwegein. Het wisselde combinatievoetbal af met spel met een lange crosspass, waarbij de harde wind de ene keer een voordeel en daarna weer een nadeel was. Halverwege de eerste helft kregen de bezoekers een corner, Bij toeval belandde de bal voor de voeten van Sander Koeleman, die vanaf zestien meter uithaalde en zijn inzet niet gekeerd zag door de verraste Mark Gaerthe, 0-1. De klok stond exact op dertig minuten, als BVCB toch de gelijkmaker weet te maken. Scheimann stuurde met een prima bal de naar rechts uitgeweken De Kock in de diepte, die opnieuw een uitstekende voorzet kon afleveren. Michael de Rooy wist de voorzet in een keer te verwerken met een schot op doel, 1-1. Na een corner van Nick Mahieu kwam de bal in het zestienmetergebied in een klutssituatie terecht. De bal viel voor de voeten van aanvoerder Van Dijk, die van dichtbij zijn ploeg na weken weer eens op voorsprong wist te zetten, 2-1. Lang zouden de mannen van coach Edwin Vurens niet kunnen genieten van de verworven voorsprong.
Vier minuten later kreeg de thuisploeg de gelijkmaker om de oren, 2–2.
Twijfel maakte zich dan meester over het elftal van BVCB. Het punt koesteren of voor de overwinning gaan. Trainer Vurens zou voor het eerste gaan, maar in het veld liep het anders. De ploeg bezondigde ten tweede male deze middag aan het te ver naar voren voetballen en liet daarbij te veel ruimte op het middenveld voor de tegenstander. En wederom leidde balverlies op het middenveld een tegentreffer en de onvermijdelijke nederlaag in, 2-3.

CVV Berkel (VR)-Rijnvogels:
Berkel en Rodenrijs - Het was zaterdag met een harde oostenwind moeilijk voetballen. Met de meeste kansen voor Berkel en een spaarzame aanval van Rijnvogels maar geen doelpunten ging iedereen na 45 minuten blij op weg naar de thee. Na de rust kwam Berkel weer goed uit de startblokken en pikte de draad van de 1e helft vrij simpel op. Na een kwartier spelen viel de verdiende 1-0, een vrije trap van Nadia richting zestien meter werd prima doeltreffend afgerond door de goed op stoom zijnde Lindy Hogedoorn. Hierna bleef Berkel de betere ploeg al probeerde de gasten er wel meer uit te halen en waren ze ook zeker meerdere malen gevaarlijk, maar Berkel had de zaak goed onder controle ondanks de barre omstandigheden en hield het eigen doel schoon. Vlak voor tijd een prima genomen corner van Sandra Welles waar Lindy Hogedoorn wel raad mee wist, want zij schoot de bal in het net, 2-0.
Rijnvogels kon hier niets tegen inbrengen en dus bleven de punten zeer verdiend op Het Hoge Land en blijft Berkel in het spoor van Barendrecht.
Komende zaterdag kwartfinale beker tegen Eldenia en vervolgens op naar VVOG in de jacht op Barendrecht.


Atletiek

Kieviten trotseren de kou
Naaldwijk - Twee doorgewinterde Kieviten lieten zich afgelopen zaterdag niet afschrikken door de combinatie van een lage temperatuur met veel wind.
Kees Voogt en Willem van der Kooij namen in Naaldwijk deel aan de Arcade halve marathon. Kees kwam als de snelste bij de 55-plussers over de finish 1.28.39. Willem, toch ook al de 55 gepasseerd, zag de tijdklok bij het finishdoek op 1.35.09 staan.

Hockey

HBR Heren-Spirit: 3-0
Berkel en Rodenrijs - HBR gebruikte de wedstrijd tegen koploper Spirit om weer wat zelfvertrouwen te tanken. De Berkelaren hadden er wel een goed gevoel over, want de laatste wedstrijden, inclusief de zaalcompetitie, was HBR steeds de bovenliggende ploeg. De wedstrijd begon wat nerveus met Spirit wat meer spelaandeel, maar de Berkelse verdediging stond goed en dan was er altijd de nog steeds in een uitstekende vorm verkerende doelman Florian van Steenhoven. Na ongeveer 20 minuten wist toch nog wel onverwacht Bart van Eijken de Spirit doelman te verschalken met een mooie lage backhand. Daardoor kwam er meer rust in het spel van HBR en de rust werd moeiteloos gehaald met een 1-0 voorsprong.
Na rust domineerde HBR grotendeels de wedstrijd, hoewel opperste concentratie nodig bleef. HBR bleef de Spirit aanvallen vroegtijdig onderbreken door veel druk op de bal te zetten. Ongeveer een kwartier na rust werd een strafcorner door Nick Bijwaard hard en zuiver ingeschoten en werd de marge 2. Spririt ging nu wat opportunistischer spelen en werd een kwartier voor tijd verrast door een mooie Berkelse uitval, waarbij Martijn Luger de bal keurig teruglegde op Martin van der Ree, die genadeloos uithaalde. Ondanks nog een slotoffensief van Spirit met de nodige strafcorners viel er voor hen vandaag niets te halen op Het Hoge Land.
Komende zondag is Pasen, maar de week daarop speelt HBR een belangrijke uitwedstrijd tegen Asvion.

Gymnastiek

Lessen ouder-kindgymnastiek
Berkel en Rodenrijs - Gymnastiekvereniging Pro Patria is gestart met lessen ouder- en kindgymnastiek in de Sterrenhal, Wilgenlaan 5. De lessen vinden elke vrijdagochtend van 10.15 tot 11.15 uur plaats. Ouder- en kindgym is bedoeld voor (groot)ouders met hun (klein)kind vanaf ongeveer 20 maanden tot 4 jaar. Ook oppasouders met hun (oppas)peuter zijn welkom. In de lessen is men met het (klein)kind actief bezig met allerlei vormen van bewegen die door de docent worden aangereikt. Elke week worden er weer andere speelse vormen van bewegen aangeboden, waardoor iedereen gestimuleerd wordt om mee te doen. Men kan vrijblijvend tweemaal meedoen. Pas daarna besluit men al dan niet lid te worden. Informatie: info@propatria.nl .

Volleybal

Volley2B - Erasmus Volley: 0-4
Lansingerland - Zaterdag 23 maart wist Volley2B in de eigen sporthal De Zijde concurrent Erasmus Volley uit Rotterdam, niet voldoende tegenstand te geven. Net nu de spanning in deze competitie erg groot is en iedere punt telt lijkt de ploeg te gespannen. Volley2B heeft wel de pech dat twee spelers door blessures zijn uitgeschakeld: libero Vladimir Thumann was er wel weer bij, maar had de laatste weken niet kunnen trainen en was dus ook nog niet wedstrijdklaar. Spelverdeler Joni Rutten was niet inzetbaar en Ronald Havenaar nam zijn taak op een solide wijze over. Mogelijk dat dit een factor was, maar vooral het grote aantal eigen fouten op allerlei posities maakten duidelijk dat de mannen uit Lansingerland een offday hadden. In de eerste twee sets had Erasmus Volley constant een voorsprong vanaf het begin en doordat de serve niet echt druk op de pass kon zetten bleef Volley2B achter de feiten aan lopen. Met 2 x 22-25 namen de studenten uit Rotterdam een 0-2 voorsprong. In de derde set moet de ommekeer komen, anders Erasmus de winnaar zijn. Ook nu nam Erasmus een voorsprong. Na wat wissels keertde het spelbeeld. Nick van Giessen van heren 2 wist met onbevangen volleybal de ploeg weer naar voren te laten kijken. Twee slimme doortikballen en overtuiging in zijn keuzes leverden een spannende eindfase. Op 24-24 kwam Volley2B weer bij en leek de wedstrijd te kantelen.
Erasmus bleef vrijuit spelen en beet zich in de verdediging vast waarmee de laatste hoop voor Volley2B uit de vingers glipte en Erasmus via 26-28 de 0- 3 maakte. In de vierde set was Volley2B niet meer in staat tot acceptabel volleybal te komen, 19-25, waardoor Erasmus de volle winst binnen haalde met 0-4. De tweede plaats lijkt met twee wedstrijden te spelen uit het zicht te verdwijnen voor de mannen uit Lansingerland. Helemaal zeker is dat nog niet omdat er nog veel onderlinge wedstrijden zijn met concurrenten, in deze fase. Komende zaterdag is Volley2B vrij. Over twee weken spelen de mannen uit tegen concurrent Spirit in Barendrecht.

Voetbal

Soccer Boys–Maense: 3-2
Bleiswijk - Deze wedstrijd zouden de Bleiswijkers zonder problemen in hun zak steken. Maar in de slotfase konden de Rotterdammers nog twee doelpunten achter doelman Steven van Aalst schieten. Maense brak het deze wedstrijd op doordat de ploeg het conditioneel niet bol kon werken. Vooral de leeftijd van enkele spelers was hier debet aan. Op zich een ploeg die het voetballen goed onder de knie heeft, maar de jongere garden uit Bleiswijk zou de tegenstander constant onder druk houden. De drie doelpunten die Soccer Boys wist te scoren waren een te schamele afspiegeling van de ware krachtsverhouding. Uit een hoekschop na tien minuten spelen kwam een afgeslagen aanval voor de voeten van Raymond van Rijn die het kleine gaatje naast de doelman op waarde wist te schatten, 1-0. Maense zou slechts één mogelijkheid krijgen in de eerste vijfenveertig minuten toen Sergio Ramos Varela eindelijk een acceptabel schot wist af te leveren. Sander van de Ruytenbeek moest voor de pauze afhaken met een enkelblessure en werd vervangen door Wim Sangers.

Binnen vijf minuten in de tweede helft waren er mogelijkheden voor achtereenvolgens Sangers en Wilmar Zeelenberg. Dit voordat Cor van Egmond eindelijk het grote overwicht van de ploeg van trainer Renato Dijksterhuis meer gestalte kon geven met een tweede doelpunt. Een blunder van de bezoekende doelman gaf Rick Ammerlaan de kans voor een derde doelpunt voor Soccer Boys. Het vervolg was rommelig en de wissels bij Soccer Boys Erik van de Kaden voor Van Rijn en Mitchel van den Bosch voor Ammerlaan volgden elkaar in snel tempo op. Maense zag in de slotfase kans om met twee doelpunten die zomaar uit de lucht kwamen vallen de stand een dragelijker aanzien te geven. “Een overwinning die gezien het spelbeeld natuurlijk veel groter uit had moeten vallen”, zou Dijksterhuis de winst met deze kanttekening begroeten.Geinoord–BVCB: 3-0
Bergschenhoek - Na twee opeenvolgende nederlagen moesten de punten dan maar gehaald worden tegen de “mindere” tegenstanders. Als eerste zou het laag geklasseerde SV Geinoord een welkome tegenstander zijn om weer eens punten tegen te pakken. Geinoord was echter geenszins van plan om aan bovengeschetst scenario mee te werken gezien de 3-0 overwinning. Sterker nog, BVCB wekte geen moment de indruk écht te willen winnen. Het eerste doelgevaar kwam van de kant van Geinoord. De goed spelende Joey Hirdes speelde in op Vincent Griffioen, die op de rand van het zestienmetergebied de bal mocht aannemen, zijn tegenstander uitspeelde om tenslotte eenvoudig zijn ploeg op voorsprong te zetten, 1–0. Exact vijf minuten later kregen de toeschouwers een identieke situatie te zien. Dit keer werd de technisch vaardige Robert Maat op de rand “zestien” aangespeeld. Hij speelde eenvoudig Christiaan Hartmans uit en ronde simpel af, 2–0. Halverwege de eerste helft was de geest al uit de fles van BVCB. De Nieuwegeinse doelman Benjamin Velders heeft in de eerste drie kwartier geen BVCB speler in zijn buurt gezien. SV Geinoord kwam in de twaalfde minuut na de thee op een nog comfortabeler voorsprong. Niels Maat werd veel te vrij gelaten door Younes Hannati en wist na een rush van dertig meter ook Mark Gaerthe te verslaan, 3–0.Bolnes-CVV Berkel: 5-3
Berkel en Rodenrijs - Voor Berkel, dat na het wegvallen van TOGR in de ncompetitie, zichzelf terugvond op de vierde plaats, stond zaterdag de lastige uitwedstrijd tegen Bolnes op het programma. Aan de kop van de competitie is het plots weer razend spannend geworden, want Soccer Boys en ook Bolnes gaan zich mengen in de strijd om de titel. Berkel heeft hierin een pas op de plaats moeten maken, maar blijft op het vinkentouw aanwezig.
Een reeks met thuiswedstrijden achter elkaar zal gaan uitwijzen hoe ver de ploeg van trainer Wim Schouten gaat komen. Dan zal eerst de stijgende lijn weer gevonden moeten gaan worden, want de oefenmeester zal een zware taak hebben zijn ontspoorde ploeg weer op de rails te gaan zetten. Toch is het spel van de geel-blauwen niet zwaar tegenvallend, alleen vallen de tegendoelpunten als rijpe appelen in het net achter doelman Ken Stigt. Daar leek het tegen Bolnes in eerste instantie nog niet op. Berkel startte furieus en binnen 5 minuten mocht Joey Lems zich laten feliciteren, 0–1.
Bolnes liet zien over veerkracht en veel voetballend vermogen te beschikken, want zij namen het initiatief in handen en hier en daar met hulp van Berkel namen zij een comfortabele 3–1 voorsprong. Op slag van rust deed Berkel nog iets terug, weer in de persoon van Lems, waardoor 3–2 als hoopvolle ruststand gezien mocht worden. Zeker toen direct na de thee een schot van Brian Lexmond van richting veranderde en 3–3 het gevolg was. Er ontspon zich een leuke wedstrijd, die helaas niet in Berkels voordeel uitviel. Met Berkel als bovenliggende ploeg, deelde Rik Spruijt een cadeautje uit, speelde te kort terug op doelman Stigt en 4–3 was een feit.
Stigt greep vervolgens ook nog mis bij een vrije trap en Bolnes pakte de winst met 5–3.MVV’27-Berkel: 0-7 (VR)
Berkel en Rodenrijs – De vrouwen van Berkel gingen in hun wedstrijd voor de Voetbal Rotterdam Cup op het veld van en tegen MVV’27 meteen vanaf de start op jacht naar een doelpunt, maar de keepster van de thuisclub had de avond van haar leven en was zeker de eerste helft niet te passeren. In de 25e minuut brak Berkel de ban en het was Melanie den Dulk die de score opende.
Ondanks het grote veldoverwicht en de grote kansen gingen beide teams met deze stand de rust in. Vlak na rust was het de ingevallen Silvia Boogaard die op aangeven van Melanie de 0-2 maakte. Berkel maakte het spel en was de betere op het veld en dat resulteerde in nog meer kansen. In de 57e minuut was het Sabine van der Sar die verwoestend uithaalde en zo de 0-3 noteerde.
Op aangeven van Sabine mocht vervolgens Silvia de 0-4 noteren waarna ook Melanie weer het net vond en zo voor de 0-5 tekende. Nadia Roukes en Sandra Welles mochten ook nog een doelpunt meepikken en zo stond er na 90 minuten een mooie 0-7 op het bord en gaat Berkel verder in de Voetbal Rotterdam Cup.Berkel-Bruchterveld: 3-1 (VR)
Berkel en Rodenrijs – De Vrouwen van Berkel begon zaterdag voortvarend aan de wedstrijd om de KNVB beker en wist na negen minuten de keepster al het nakijken te geven en de 1-0 op het bord te zetten. Niet veel later kwamen de gasten op gelijke hoogte met een door de wind gedragen effectbal die Jennifer het nakijken gaf. Na de thee was kwam in de 66e minuut de voorsprong. Een corner van Sandra werd doeltreffend afgerond door Lindy Hogedoorn en dat betekende dus de belangrijke voorsprong. Niet veel later was het Sandra die de 3-1 op het bord zette en daarmee leek de wedstrijd beslist. De gasten bleven echter voetballen en hadden ook kansen op de aansluitingstreffer maar deze bleef uit. Vlak voor tijd zette Berkel aan voor een 4-1 voorsprong, maar nadat een raak geschoten strafschop van Sandra werd afgekeurd vanwege tot twee maal te vroeg inlopen van een Bruchterveld speelster pakte de keepster vervolgens de overnieuw genomen strafschop. Berkel zit nu bij de laatste acht in de KNVB beker. De volgende tegenstander is Eldenia uit Arnhem.

Hockey

Dopie-HBR: 1-2 (da)
Berkel en Rodenrijs - Dames 1 van Hockeyclub Berkel Rodenrijs is er in de 13e competitiewedstrijd van dit seizoen in geslaagd om in een rechtstreeks duel met koploper Dopie uit Delft de koppositie over te nemen in de competitie. In een wedstrijd met goed hockey bleef het lang spannend, maar trok Berkel uiteindelijk verdiend de winst naar zich toe.
Geheel tegen de verhoudingen in kwam Dopie uit het niets na 20 minuten via een snelle counter op 1-0. Na de rust een vergelijkbaar beeld als daarvoor.
Sterk veldspel en veldoverwicht voor HBR, Dopie loerend op de counter. Na tot tweemaal toe sterk doorzetten van Merel van Dort op de cirkelrand wist ze de bal door te schuiven naar Sandra van Wetering. Zoals zo vaak dit seizoen wist de aanvoerster van HBR wel raad met de kans: de bal werd langs de keeper geschoven en de meer dan verdiende gelijkmaker was een feit.
Na nog wat kansjes brak Isabelle Plönissen goed door weer over rechts. Knap passeerde zij de keepster van Dopie: 1–2 voor HBR. Met nog negen wedstrijden te spelen heeft HBR de promotie naar de 2e klasse in eigen hand. Twee sleutelwedstrijden liggen nog voor de boeg tegen Forescate (zondag om 12.45 uur op Het Hoge Land!) en op 28 april tegen Westland.


Atletiek

Kees Voogt in actie
Bleiswijk - Kees Voogt kwam de afgelopen weken twee maal in actie. In Oostvoorne nam hij deel aan de halve marathon en finishte in 1.27.02.
Zaterdag 16 maart liep hij de afstand van 15 kilometer rondom de Reeuwijkse Plassen. Kees wist nog net binnen het uur te finishen 59.54 en was hiermee de snelste bij de heren 55+.


De Kieviten present in CPC
Bleiswijk - Zondag 10 maart stond Den Haag geheel in het teken van de 39e editie van de City Pier City loop. Zoals gebruikelijk in de eerste maanden van 2013 was het koud en winderig weer met af en toe zelfs wat sneeuw. De Kieviten waren desondanks met een grote groep deelnemers vertegenwoordigd.
De jeugdleden Dorien Lampe en Saskia van den Meiracker liepen de 5 kilometer en finishten in respectievelijk 24.18 en 24.28. Bij de halve marathon haalden 23 Kieviten en 8 deelnemers van de marathongroep de finish. De snelste Kievit was Waldo Karbaat. Met zijn tijd van 1.20.54 bleef hij jammer genoeg 16 seconden boven zijn persoonlijk record. Vijf Kieviten wisten hun PR wel te verbeteren: Bart Roefs 1.21.02, Richard Lelieveld 1.22.15, Peter Schweers 1.43.54, Erik-Jan Beuzenberg 1.50.35 en Petra Berkelaar 1.53.58. De eindtijden van de overige deelnemers: Johan van Kersbergen 1.33.14, Marcel Markus 1.36.45, Frank Breuer 1.36.49, Marcel van Vliet 1.38.41, Cor van der Blom 1.39.11, Wilfred van Winden 1.41.03, Dick Baggerman 1.42.10, Hans van Rieven 1.42.20, Bart van Dodeweerd 1.42.50, Ingrid Baggerman 1.44.35, Mariëlle Voormolen 1.44.56, Peter Buter 1.44.55, Monique Smit 1.45.33, Hanneke Vliet Vlieland 1.46.22, Carol de Wit 1.51.41, Huib la Chapelle 1.53.20, Patrick de Rooij 1.56.13, Eva Loke 1.57.22, Henny en Kirsten van den Bulk (vader en dochter) 2.00.47, Mark van Holst 2.01.08, Sander Roell 2.03.05, Marjoke Steenwijk 2.05.57, Esther Zaal 2.10.23 en Monique Kievit 2.11.09.
Ook kwamen nog 11 leden uit op de 10 kilometer. Ze lieten de volgende tijden noteren: Simon Caycedo 49.10, Fiona Voster 52.20, Maurice de Bruijn 52.55, Femke Wielinga 57.01, Ludo Nuyten 57.48, Marc Oosterling 1.00.19, Johan van Asten 1.07.48, Annette Kuipers en Teun Baak 1.07.54 en Nelly van den Bulk en de 70-jarige trainer Aart van Hoven 1.20.02.


Ferdi Vonk derde
Berkel en Rodenrijs - Op zondag 17 maart deed Ferdi Vonk mee aan het 10 km kampioenschap van de Krimpenerwaard. De wedstrijd werd gelopen in het Loet- bos in Lekkerkerk. Het parcours bestond uit twee ronden van 5 km en de omstandigheden waren goed. De eerste ronde werd afgelegd in 18.15, de tweede ronde ging wat rustiger aan. De loper uit Berkel eindigde op de derde plaats in een tijd van 37.32 en kon met een beker huiswaarts keren.

Jeu de boules

Openingstoernooi TOGB
Berkel en Rodenrijs - Op zaterdag 30 maart start de jeu de boulesafdeling van TOGB het seizoen met de maandelijkse toernooien; acht in totaal. De speler/speelster die in de toernooien de meeste punten totaal behaalt ontvangt een persoonlijke en een wisselbeker. De punten worden berekend over vijf toernooien. Bij het spelen van meerdere toernooien worden de punten van de vijf hoogst gescoorde toernooien berekend. Deelnemers worden verzocht om 13.00 uur aanwezig te zijn. Na inschrijving en indeling start men om 13.30 uur. Rond 17.00 uur zal het toernooi eindigen. Kosten niet- leden ¤ 2 p.p. Belangstellenden die deze sport een keer willen beoefenen zijn van harte welkom. De speeltijden: dinsdag- en donderdagmiddag van 13.30 -17.00 uur, donderdagavond van 19.30 - 21.30 uur, zaterdagmiddag van 13.00 -17.00 uur. Locatie: de jeu de boules banen van tafeltennisvereniging TOGB op sportpark Het Hoge Land te Berkel en Rodenrijs.

Wielrennen

Voorjaarscompetitie De Pedaalridders
Lansingerland – De Pedaalridders gingen zondag 17 maart weer op de pedalen om in de voorjaarscompetitie zo goed mogelijk te scoren in hun eigen categorie. De uitslagen laten ook ditmaal weer goede resultaten zien. Cat.1 Bibi Verzijl plaats 4. Cat.2 Jardy van der Burg 5, Raphael Druif 14.
Cat.3 Thijs Havenaar 16, Femke Bregman 18, Isa-may Olsthoorn 20. Cat.4 Lars Seldenthuis 10, Thomas Mijnsbergen 14, Collin Bakker 9. Cat.5 Sten Verzijl 9.
Cat.6 Caby Gieskens 6. Cat.7 Nick Hijdra 17, Dave Lobberegt 19.

In de Jeugdronde van Zwanenburg pakte Sten Verzijl een vijfde plaats in cat.5 en ook voor Caby Gieskens was er een vijfde plek in cat.6. In de Ronde van Woensdrecht nieuwelingen reed Dion van Nierop naar een fraaie zestiende positie.Meisjes RWC Ahoy beginnen het seizoen goed
Lansingerland/Rotterdam - Zaterdag stond er een echte klassieker voor de meiden op het programma in Strijen, meteen aan het begin van het wegseizoen. Na 5 km reden drie nieuwelingen van RWC Ahoy weg: Kylie, Celylin en Merel Hofman (Bleiswijk) en daar sloot nog een veertiental bij aan. Merel viel en kwam op achterstand, maar ze ging in de achtervolging en was binnen een halve ronde weer aangesloten. Ze liet er geen gras over groeien en sprong meteen samen met Kylie, een Belgische en de Engelse kampioen Grace Garner weg. Na de sprint werd Kylie Waterreus eerste en Merel tweede. Verder zijn alle nieuwelingmeisjes van Ahoy gefinisht wat een super prestatie was, omdat er 32 renners uit koers zijn gehaald. Delore werd 7de, Celylin 11de Hetty 26ste Esther vd Burg 28ste Minke 45ste en Leonie 46ste. Ook bij de junioren meiden werd een podiumplaats bezet door een Ahoyster. Marjolein van 't Geloof werd na een harde wedstrijd in de sprint 3de. Chanella 10de Nicky 15de en Eline 40ste

Voetbalprogramma voor het weekeinde

Zaterdag:
Geinoord – BVCB
Bolnes – Berkel
Soccer Boys – FC Maense
14.30 uur
Berkel (vr) – Bruchtenveld
14.30 uur

Zondag:
TOGB – Nieuwkoop
14.00 uur

Atletiek

10 km van Alphen
Berkel en Rodenrijs - Ferdi Vonk deed zondag 3 maart mee met de 10 km businessloop in Alphen aan den Rijn samen met het Jacobs Nederland Running team. Hij klokte een mooie eindtijd van 35.17, wat een 10e plaats in de businessloop, een 13e plaats overall en een ruime verbetering van zijn PR betekende. Achteraf bleek het parcours niet de juiste lengte te hebben, wat overigens niet officieel is bevestigd, waardoor dit PR (voor hem) niet geldig is.

Trainingsloop marathongroep
Bleiswijk - Op zondag 17 maart organiseert De Kieviten Marathontrainingsgroep in samenwerking met de Wedstrijdcommissie in en rond het recreatieschap Rottemeren te Bleiswijk de derde trainingsloop in het kader van de voorbereiding op de Rotterdam Marathon. De te lopen afstand is 35 km en er kunnen zeven verschillende rondjes worden gelopen van elk 5 km met als centraal punt de Pekhuisbrug. Iedereen kan zijn/haar eigen tempo bepalen en zijn/haar groepje kiezen. Bij de Pekhuisbrug staat een verzorgingspost met water. Uiteraard is het ook mogelijk om eigen drinken of voedsel klaar te leggen bij de verzorgingspost. Bij de verzorgingspost staat ook een wedstrijdklok, zodat de lopers hun tussentijden optimaal in de gaten kunnen houden.
De start is om 09.00 uur vanaf de Pekhuisbrug. Iedereen is van harte welkom (ook voor minder dan de geplande rondjes). Meedoen is gratis maar een bijdrage voor de Stichting Verdriet Door Je Hoofd wordt op prijs gesteld.
(www.kankerspoken.nl). Deze stichting zet zich in voor kinderen van 4 tot 18 jaar wiens ouders kanker hebben. Voor meer informatie over de marathontrainingen bij De Kieviten kan contact worden opgenomen met de trainer van de Marathontrainingsgroep (Aart van Hoven, aartvanhoven@tiscali.nl).

CPC halve marathon
Berkel en Rodenrijs - Den Haag maakte zich zondag op voor de koudste CPC Loop ooit, met een temperatuur rond het vriespunt en windkracht 4 tot 5 uit het noordoosten. Ferdi Vonk was van plan zijn pr op de halve marathon te verbeteren, maar hij had op betere omstandigheden gerekend. De Berkelaar liep wel constant, maar kon niet echt op gang komen. Dit resulteerde in een eindtijd van 1.23.52; een tijd waar hij achteraf best tevreden mee was.

Vissen

Vergadering HSV Groot Rotterdam
Bleiswijk. - Als afdeling van HSV Groot Rotterdam wordt in Bleiswijk een vergadering gehouden voor de wedstrijdvissers en belangstellende leden waarin men het afgelopen jaar zal evalueren en de uitslag van de zomeravond- en zaterdagcompetitie bekend zal maken, gevolgd door de prijsuitreiking. Tevens zal men de plannen voor 2013 met wedstrijdschema’s voorleggen en toelichten. In de pauze volgen een verloting en na afloop napraten.
Deze vergadering wordt gehouden op woensdag 20 maart in De Sneeuwbal, het clubgebouw van de IJsclub aan de Langevaart.

Voetbal

Rhoon-Berkel 3-1 (da)
Berkel en Rodenrijs - Hoewel Rhoon misschien na een minuut al met een vrouw minder had moeten spelen - rood was op zijn plek met het vasthouden van een doorgebroken Berkelspeelster - was de thuisclub wel beter en feller in de duels en ging ook verdiend met een 2-0 voorsprong de rust in. Na de thee een ander Berkel in het veld dat nog iets van de wedstrijd wilde maken en ook via Melanie den Dulk terug in de wedstrijd kwam, want zij scoorde op fraaie wijze de aansluitingstreffer. De gelijkmaker hing in de lucht, maar helaas viel vlak voor tijd de genadeklap. Isabel Heinsbroek schoof ongelukkig de bal in eigen doel en zo won Rhoon met 3-1. Omdat ook Barendrecht verloor blijft het gat met de koploper drie punten en blijft het zeer spannend in de 1e klasse A

CVC Reeuwijk-Soccer Boys: 0-1
Bleiswijk - In een koude en regenachtige ambiance heeft Soccer Boys zich niet laten verrassen op het slechte kunstgras van CVC Reeuwijk. In de eerste helft gebeurde vrijwel niks. Pas in de slotminuten kwamen er hier en daar wat kansen voor met name Soccer Boys. Raymond van Rijn, Martijn Helmendach en Rick Ammerlaan waren dichtbij een doelpunt, maar vonden de doelman van de thuisploeg op hun weg. Aan de andere kant hield Jesper Stijnman, door afwezigheid van de zieke Steven van Aalst onder de lat bij Soccer Boys, zijn doel eenvoudig schoon. Hij hoefde maar één keer echt in te grijpen toen de rappe spits van Reeuwijk even aan de aandacht van de verdedigers ontsnapte.
Na rust controleerde Soccer Boys de wedstrijd door het inbrengen van aanspeelpunt Cor van Egmond. Het was wachten op de 0-1, die echter pas laat viel. In de 78e minuut combineerden aanvoerder Aziz Benchamach en Cor van Egmond met Rick Ammerlaan door de verdediging van Reeuwijk, waarna de voorzet van Benchamach bij de eerste paal werd binnengelopen door diezelfde Rick Ammerlaan. De laatste man van Reeuwijk speelde de gasten hierna in de kaart door twee keer geel te pakken binnen één minuut na aanmerkingen op de leiding en zodoende kwam de overwinning niet meer in gevaar voor Soccer Boys.

Volleybal

Volley2B-Vollido: 3-2
Lansingerland - De eerste set nam Volley2B direct het initiatief met servicedruk, een sterke blokkering en 25-21 winst. Beide teams gaven elkaar weinig ruimte in set twee. Wouter van Dijk en Jorn van Dierendock, de passer-lopers van Volley2B scoorden beiden zes maal in de aanval tijdens deze set en leidde met twee punten vanaf de start, maar bij 20-20 trok Vollido de stand weer gelijk. Met een sterke serve en blokzetting weet Vollido de set naar zich toe te trekken (23-25). In de derde set liet Volley2B Vollido uitlopen tot 11-19. Wat de spelers van Volley2B ook probeerden, iedere bal kwam terug en het team uit Hendrik Ido Ambacht kwam via 16-25 op een 1-2 voorsprong. De belangrijke vierde set volgde. De teams bleken weer aan elkaar gewaagd. Bij 16-17 kwam spelverdeler Joni Rutten terug in de ploeg en met op dat moment Arjen Vijfvinkel aan serve nam Volley2B een beslissende voorsprong en won de set met 25-22, zodat de vijfde set afgedwongen werd. De setwinst gaf vertrouwen en met een sterk spelende aanval lag het initiatief direct in Lansingerland. De weerstand van Vollido leek gebroken en met 15-9 werd de winst door Volley2B binnen gehaald.


Schaken

3-Torens-De IJssel: 4-4
Lansingerland - Het eerste team van schaakvereniging 3-Torens is in de race om het kampioenschap in de eerste klasse blijven steken op een 4-4 gelijkspel in Moordrecht. Jan de Wit, Léon Huisdens, Arno van Houten en Bert Botma bleven steken op remise. Wong Tsai en Eric Hoogenes verloren hun partij. Johan Quist en Davin Mostert wonnen, laatstgenoemde door een blunder van zijn tegenstander, die een volle toren cadeau deed. Omdat naaste concurrent CHESS ook niet verder kwam dan een gelijkspel is de strijd in de groep nog compleet open. Het lijkt erop alsof het kampioenschap in de onderlinge wedstrijd beslist zal gaan worden, al is Nieuwerkerk door een overwinning op Waddinxveen ook naar de top van het klassement opgerukt. Het winnende team speelt volgend seizoen in de promotieklasse, waar de beste teams van de Rotterdamse Schaakbond elkaar treffen.
Ook goed leren schaken? Kom dan eens op vrijdagavond kijken op schaakvereniging 3-Torens in Berkel. Voor meer informatie, zie www.3- torens.nl.

Wielrennen

Voorjaarscompetitie De Pedaalridders
Lansingerland – Er werd in de voorjaarscompetitie weer hard gefietst door De Pedaalridders. Met goede resultaten op zaterdag 9 maart. In cat.1 een derde plaats voor Bibi Verzijl, cat.2 Jardy van der Burg 5, cat.4 Lars Seldenthuis 3, Steijn Willemsen 8, Thomas Mijnsbergen en Collin Bakker 17.
Cat.5 Sten Verzijl 7 en Sanne Roozemond 16. Cat.6 Gaby Gieskens 6.
Cat.7 Nick Hijdra 12 en Martijn Mostert plaats 16.

Voetbal

Rijnvogels-BVCB: 2-0
Bergschenhoek - Rijnvogels kwam nadat BVCB eerst even aan het doel van Peter Messemaker mocht ruiken vrij snel los. Het resulteerde in een schot van Yuri van Es voor Rijnvogels tegen de paal nadat hij door Bas Mourits (ex-TOGB) goed werd aangespeeld. Het bleek een waarschuwing voor BVCB die enkele tellen daarna toch al tegen een vroege achterstand aanliep. Een fraaie pass van captain Stefan Schaafsma bracht Bas Mourits in de vrije ruimte en deze liet vanuit een identieke situatie als kort daarvoor doelman Mark Graethe voor de eerste keer vissen, 1-0. Mourits vond in de volgende aanval de mee op gekomen Yuri van Es die exact deed wat Bas Mourits kort daarvoor had gedaan en liet BVCB-doelman Mark Graethe ook nu weer kansloos.
Er stond nauwelijks een kwartier op de klokken. De 3-0 leek een kwestie van tijd. Zou deze gevallen zijn dan leek het voor de mannen van trainer BVCB–trainer Edwin Vurens weer op een forse nederlaag zoals in de heenwedstrijd (0-6) uit te lopen. Mark Graethe zou een volgende doelpoging van de thuisclub onschadelijk maken. De thuisclub was in die fase de gretige en de bovenliggende partij. Het team uit Bergschenhoek toonde wel wilskracht maar beschikte niet over de kracht om het de Katwijkse defensie die als een huis stond, het leven zuur te maken. De 3-0 bleef uit hoewel de gastheren zich van de beste kant lieten zien. De mogelijkheden via enkele goed opgezette aanvallen over de vleugels leidden in een aantal nét-niet situaties niet tot een verruiming van de marge. De ruststand brak derhalve met een terecht verworven 2-0 voorsprong aan. BVCB had na rust het eerste woord. Een attent uitlopende Peter Messemaker voorkwam een snelle 'anschlustreffer' en zag vervolgens tot zijn grote opluchting dat Ethan Scheimann de bal langs een vrijwel leeg doel schoot. Het had de wedstrijd zomaar kunnen doen kantelen. Achteraf bleken het voorlopig de twee enige wapenfeiten te zijn waarmee BVCB de Katwijkse defensie deed schrikken.


CVV Berkel (Vr)-Jodan Boys: 3-0
Berkel en Rodenrijs - Een stevige pot voetbal op het scherpst van de snede gespeeld. Maar uiterst sportief onder de prima leiding van scheidsrechter Stijn Brouwer. Jodan Boys creëerde mogelijkheden met Lois van Vliet en aan de andere kant prima werk van sluitpost Samatha Captein op inzetten van Lindy Hogedoorn en Silvia Boogaard. De druk van de thuisploeg werd opgevoerd en in de 16e minuut scoorde Lindy Hogedoorn na een vrije trap van Sandra Welles de bevrijdende 1-0 voor de thuisploeg.

De meiden van coach Cees Kruys voerden de druk nog wat op en in de 24e minuut vier hoekschoppen achterelkaar maar hieruit wist Berkel toch geen voordeel te halen. De meiden van coaches Egbert Smeenk en Ard Keus kregen door de druk extra veel ruimte. In de 26e minuut een prima actie van Lois van Vliet die in feite de stand gelijk had kunnen trekken. Twee minuten later aan de andere kant was Silvia Boogaard ervandoor gegaan maar haar inzet trof geen doel. Een inzet van Lisa Wijnen werd door Lisanne van den Ende van de lijn gehaald. Berkel had verdere afstand kunnen nemen maar deed dit niet.

Door de druk van Berkel ontstond er veel ruimte voor de Goudse aanvalsters die volop hadden kunnen profiteerden. In de 43e minuut is het echter Simone van Leeuwen die uit een scrimmage voor het doel heel verdienstelijk de 2-0 scoorde voor Berkel.
Na de thee wederom druk van Berkel op de veste van Jodan Boys. Collectief
zich een weg banend met slim positiespel en linies die prima aansloten. Het blok van de Goudse dames zat echter goed dicht. In de 86e minuut een listige doorsteekpass op de snelle Tara de Boe die schitterend afrondde en Samantha Captein het nakijken gaf, 3-0.

Volleybal

Sliedrecht-sport 3-Volley2B: 2-3
Lansingerland - Tegen het nog jongere team van Sliedrecht werden door Volley2B in de eerste set acht aanvalsfouten gemaakt tegen twaalf ballen gescoord vanaf het net. Teveel eigen fouten in de serve en in de opbouw zorgden via 25-23 voor een 1-0 voor de thuisploeg.
In set 2 werd de aanval productiever en de stand middels 22-25 gelijk. In 3de set kwam Volley2B echt los en werd de basis gelegd voor de 10-25 setwinst en 1-2 voorsprong. Ook de servicedruk kwam nu wel uit de verf waardoor de thuisploeg kansloos was. Als door een wesp gestoken kwam Sliedrecht in de 4de set uit de startblokken en nam gelijk een voorsprong en de 25-21, waardoor een beslissende 5de set het gevolg was. Bij 12-12 trekt de ploeg uit Lansingerland de winst naar zich toe. Met 13-15 is de 2- 3 winst voor Volley2B.
Volley2B blijft op de 4de plaats omdat ook de teams op de 2de en 3de plaats dit weekend hebben gewonnen. Zaterdag 9 maart speelt het team tegen Vollido, de nummer 2 in de competitie. Om 18.00 uur wordt deze wedstrijd gespeeld in De Zijde. Ook dames 1 speelt om deze tijd in de Hoekse sporthal.


Wielrennen

Pedaalridders op de weg
Lansingerland – In Breda werd de eerste wegwedstrijd van het nieuwe seizoen verreden met maar liefst 240 renners aan de start van Cat 1 tot Cat 7, waaronder een aantal Pedaalridders. De uitslagen zijn: Cat 1: Bibi Verzijl plaats 6, Cat 2: Jardy van der Burg 7e , Raphael Druif 13e , Cat 3: Isa-may Olsthoorn 22e , Robin Mostert 25e , Thijs Havenaar 26e , Femke Bregman 29e , Cat 4: Collin Bakker 18e , Lars Seldenthuis 20e , Sander van der Willik 23e , Thijs Brugging 26e , Kenley Boxhoorn 27e , Walter van Eijbergen 30e , Daan van der Wel 33e , Thomas Mijnsbergen 38e , Aymon-jae van den Heuvel 39e , Steijn Willemsen 41e , Saskia van Deijl 42e , Cat 5: Sten Verzijl 11e , Sanne Roozemond 19e , Tim van der Stam 45e , Cat 6: Gaby Gieskens 15e , Cat 7: Nick Hijdra 11e , Dave van Lobberegt 14e , Martijn Mostert 20e , Mike van Lobberegt 26e , Bas Buitenhuis 27e .

Nieuwelingen Pedaalridders
Lansingerland - De nieuwelingen reden hun eerste wedstrijd in het Belgische Arendonk met ruim honderd deelnemers aan de start. De uitslag voor De Pedaalridders: Desley Boxhoorn 22e , Dion van Nierop 32e , Pluto Martin 42e , Joey Beekhuizen 78e , Justin Dochez Kok 79e .
Ook de junioren reden in Arendonk in een deelnemersveld van ruim 100 wielrenners. Hier werd de uitslag: Jeroen Smits 23e , Thom Martens 57e , Pelle van der Wal 64e , Camiel Lok 90e en Rob van Dijk 93e .
Haags clubkampioenschap Lansingerland - In de rit om het Haags clubkampioenschap reed Dion van Nierop naar een derde plaats, Desley Boxhoorn werd 8e , Justin Dochez Kok 13e , Joey Beekhuizen 14e en Tim Kouwenhoven 16e . Junioren: Thom Martens 6e en Jeroen Smits kwam ten val.
Copyright © Nieuws- en advertentieblad De Heraut 2015 | Design by De Heraut