Archief - Nieuwsblad De Heraut

Postadres:

Postbus 43

2650 AA, Berkel en Rodenrijs

Tel: 010 - 511 88 92

Fax: 010 - 511 48 65

HSL geluidsoverlast: Ook leden Tweede Kamer roepen op: “Kabinet, wakker worden!”

Foto nr. 1
CDA Tweede Kamerlid De Rouwe legde vorige week in
gezelschap van onder andere de wethouders van de
gemeente Lansingerland en vertegenwoordigers van de
Stichting Stop Geluidshinder HSL al zijn oor te luisteren
bij het HSL-spoor.


Bergschenhoek/Berkel en Rodenrijs - Op maandag 25 maart bezocht een delegatie van de vaste commissie voor Infrastructuur en Milieu van de Tweede Kamer de gemeente Lansingerland. Het doel van deze bijeenkomst was informatieoverdracht over de HSL-problematiek in het algemeen en de geluidsoverlast in het bijzonder, en deze ter plekke te aanschouwen en ervaren. (meer)

Een Vlaming ‘op doorreis’ wint Hospice Lansingerland Dictee

Foto nr. 1
Op de foto v.l.n.r. de drie jongeren die in de prijzen vielen, Nick Steenkamp, Huguette Tichler, Frans Van Besien, staatssecretaris Fred Teeven, Wilma Mallee en Piet Oostenbrink. Foto’s: Peter Veldkamp.

Lansingerland/Bergschenhoek – De aula van het Melanchthon College Bergschenhoek stond donderdagavond 21 maart stampvol met tafeltjes en stoeltjes, bedoeld voor de 135 deelnemers aan het Hospice Lansingerland Dictee. De uit Gent afkomstige Frans Van Besien (“het tussenvoegsel met een hoofdletter, want dat is bij ons gebruikelijk”, aldus de Belg) won het dictee, hij had slechts twee fouten. Het Hospice mag zich ook winnaar noemen; het initiatief van de Stichting Vrienden van het Hospice leverde ruim dertienduizend euro op.
(meer)

Bleiswijkse winkeliers kondigen lente aan

Foto nr. 1
De show werd door twee engelen geopend.

Bleiswijk – Alhoewel het buiten bitterkoud was, bezorgde een aantal modeondernemers in Bleiswijk het winkelend publiek zaterdag toch een lentegevoel met het organiseren van een sprankelende modeshow. (meer)

Feestelijk moment tijdens Nationale Boomfeestdag

Foto
Er werd hard gewerkt om de bomen stevig in de grond
te zetten.


Lansingerland – Ruim honderd kinderen kwamen woensdagochtend 20 maart naar de IJmeerstraat in de Berkelse Meerpolder om daar samen met de wethouders De Paepe en De Weger en onder begeleiding van boomplantdeskundigen van zowel de buitendienst van de gemeente als van de aannemer een 25-tal bomen te plaatsen op de Nationale Boomfeestdag. (meer)

De Tuinen Oost op glasnet CAI Bleiswijk

Foto
Voorzitter Jelle Visser bij de woningen die binnenkort opgeleverd
zullen worden in Tuinen Oost.


Bleiswijk - De nieuwbouwwoningen die binnenkort in De Tuinen Oost worden opgeleverd, worden direct aangesloten op het moderne glasvezelnet van CAI Bleiswijk. CAI Bleiswijk, een stichting van en voor de inwoners van Bleiswijk, zet hiermee een volgende stap in de modernisering van haar kabelnet. (meer)

Geblaf op het gemeentehuis

Foto
Een blije hond is een vrije hond.


Lansingerland - In Lansingerland heeft één op de zeven huishoudens een hond en dat is wat betreft het totaal aantal huishoudens in de gemeente veertien procent, tegen zes procent landelijk gezien. Honden geven plezier, brengen sociaal contact, houden mensen in beweging en gezond, aldus het voorliggende raadsvoorstel over Hondenbeleid. Daaruit mogen we cijfermatig afleiden dat er in Lansingerland sprake is van ruim twee keer zoveel plezier dan gemiddeld in het land. (meer)

Informatiebijeenkomst ‘Retail2020: het nieuwe winkelen’ druk bezocht

Foto
Veel belangstelling tijdens de informatiebijeenkomst
over het nieuwe winkelen.Lansingerland - Door burgemeester Ewald van Vliet werd in de raadszaal van het gemeentehuis op 19 maart jl. de aftrap genomen tijdens de informatiebijeenkomst ‘Retail2020: het nieuwe winkelen’. De zaal zat bomvol belangstellenden/winkeliers en was georganiseerd door de Kamer van Koophandel, CBW-Mitex, MKB-Nederland, in samenwerking met de gemeente Lansingerland. (meer)

Berkel en Rodenrijs

Ophalen oud papier
Berkel en Rodenrijs – Elke vierde donderdagavond van de maand wordt door de Prins Johan Frisoschool oud papier opgehaald in de Meerpolder, de Gouden Griffelbuurt en Bolwerk. De eerstvolgende keer is donderdag 28 maart. Het oude papier dient uiterlijk 18.45 uur op de containerverzamelplaatsen te worden neergezet. (meer)

Bergschenhoek

Kinderwerk in The Point
Bergschenhoek – Elke woensdagmiddag is er in Jongerencentrum The Point een kindermiddag voor jeugd van 7-12 jaar. Iedere week zijn er andere activiteiten. Voor sommige activiteiten wordt een kleine bijdrage gevraagd. (meer)

Bleiswijk

Koffie/inloopochtend
Bleiswijk - Elke donderdag is er van 09.30 tot 11.30 uur in het gebouw van de gereformeerde kerk, Dorpsstraat, gelegenheid om koffie te drinken en een praatje te maken. Iedereen is van harte welkom.

Paaseieren zoeken Het Ezelsbruggetje
Bleiswijk – Ook dit jaar organiseert dierenweide Het Ezelsbruggetje voor de jeugd van 0 tot en met 10 jaar paaseieren zoeken op vrijdag 29 maart. (meer)

Regio

Inloopspreekuur Reuma
Zoetermeer/Lansingerland - De Reumapatiëntenvereniging Zoetermeer e.o. houdt op woensdagochtend 3 april van 11.00-13.00 uur inloopspreekuur Reuma in de hoofdbibliotheek in het stadshart te Zoetermeer. Dit inloopspreekuur is gratis en voor iedereen toegankelijk. Aanmelden vooraf is niet nodig.
Informatie over de vereniging op www.rpvzoetermeer.nl . (meer)

IJskoud NK alpineskiën

Foto
De huldiging van Naomi Bakkeren.

Bergschenhoek - Zondag 24 maart streden skiteams uit heel Nederland in Bergschenhoek om de titel jeugdkampioen of Nederlands kampioen alpineskiën op de baan. Dit jaar werd het kampioenschap georganiseerd door Outdoor Skiracing Rotterdam (OSR). (meer)

Valkenburg spoelt teleurstelling weg met goud op ploegenachtervolging

valkenburg
Goud bij de ploegenachtervolging voor vrouwen.

Sotsji – Op de persoonlijke afstanden kon Diane Valkenburg dit WK afstanden niet helemaal aan de verwachtingen voldoen na al een uitstekend schaatsseizoen. (meer)

TOGB Handbal C1 kampioen

TOGB C1

Berkel en Rodenrijs - De meiden van C1 zijn kampioen geworden. Op 16 maart werd de laatste wedstrijd gespeeld. Gelukkig was het kampioenschap al zeker, want van de zenuwen wisten de meiden de punten van de laatste wedstrijd niet te pakken. (meer)

Handbaldames C2 zijn kampioen

Handbaldames C2

Berkel en Rodenrijs - Op vrijdagavond 15 maart speelden de meiden van C2 de wedstrijd tegen HWC, de directe concurrent voor het kampioenschap. Het publiek was massaal toegestroomd om C2 naar het kampioenschap te slepen. (meer)

Jacht op de titel krijgt gestalte voor Soccer Boys

Bleiswijk - Geteisterd door kou, wind en een helft lang matig voetbal was het met name voor de meegereisde supporters een zware middag in Oudewater.
De nummer elf van de ranglijst wist het de gasten een helft lang erg lastig te maken door de mouwen op te stropen en de Bleiswijkers op te jagen. (meer)

Roparun maakt veel los bij Roy Bes en Corine van Herk

Foto
Roy Bes en Corine van Herk zijn de drijvende krachten
aan het muziekfeest voor de Roparun.


Berkel en Rodenrijs – Zaterdag 6 april moet het gebeuren in jongerencentrum Rotonde. Een door Roy Bes en zijn vriendin Corine van Herk opgezet feest zal veel geld moeten opbrengen voor de estafetteloop oftewel de Roparun. (meer)

Voetbal

HVV–TOGB: 1-0
Den Haag/Berkel en Rodenrijs – Zondag mocht TOGB aantreden tegen HVV. Dit zonder Tim van der Vorm en Deane Oost die afgelopen week niet getraind hadden. Ondanks de start van het jubileum van de thuisclub (135 jaar) waren er weinig mensen op af gekomen, maar dat is niet verwonderlijk gezien de snijdende oostenwind. Het eerste deel van de wedstrijd speelde HVV met de wind mee en drong TOGB terug. Dat leverde wat schoten uit de tweede lijn op, maar geen uitgespeelde kansen. Het enige goed moment voor TOGB kwam doormiddel van Jim Havenaar die alleen voor de thuisdoelman verscheen maar deze mogelijkheid niet wist te verzilveren. Uit een tegenaanval van HVV kwam deze halverwege de eerste helft op voorsprong doordat Shai Ashraf een pass van Ted de Man snoeihard inschoot. TOGB werd na de goal wat sterker maar niet gevaarlijk. Een paar minuten voor rust leek HVV een strafschop tegen te krijgen, maar de leidsman oordeelde dat er niets was gebeurd.
Gezien het gebrek aan protesten, was het een juiste beslissing. Na rust speelde HVV met wind tegen. Dat leverde een compleet ander spelbeeld op.
Waar HVV in de eerste helft zeer dominant was, kwam TOGB nu gevaarlijk opzetten. Een paar kleine kansen en een afstandsschot waren alles. De beste kans was voor Marnix van der Gun die zijn hoofd kon zetten tegen een voorzet van Shai Ashraf, maar de bal kwam net te hoog om goed in te kunnen koppen. Vervolgens werd de wedstrijd steeds harder en rommeliger. HVV kwam meer uit de verdediging en leverde ook wat kansjes op. Het was de laatste minuten nog spannend en een afzwaaier van TOGB van Glenn den Uijl dreigde nog in de bovenhoek te belanden, maar de doelman van de thuisclub redde fantastisch.

CVV Berkel–Schoonhoven: 1-2
Berkel en Rodenrijs - Berkel heeft de neerwaartse spiraal van de laatste weken niet kunnen onderbreken. De formatie van trainer Wim Schouten bleef ook nu weer ver onder de maat ondanks de betere kansen die de ploeg kreeg.
De start was voortvarend met het openingsdoelpunt van Melvin de Groot na een goed lopende aanval van Berkel. Na een half uur spelen zou Schoonhoven zijn eerste mogelijkheid pas krijgen die door doelman Ken Stigt tot hoekschop zou worden verwerkt. Rogier Peltenburg zou na ruim een half uur spelen voor de gelijkmaker zorgen nadat de bal eerst nog tegen de lat was gekomen en de verdedigers en de doelman van de thuisclub als aan de grond genageld stonden toe te kijken hoe de aanvaller van de bezoekers het leer alsnog over de doellijn wist te plaatsen, 1-1. Een kopbal van Schoonhoven kwam nog voordat beide ploegen gingen rusten tegen de lat. De tweede helft met de snijdende kou dwars over het veld werd het voetballen er niet beter op. Wim Overbeek schoot uit een goede aanval van Schoonhoven naast. Joey Lems namens Berkel zag een kopbal op de lat komen. Lems had even hierna de mogelijkheid Berkel weer op voor sprong te zetten toen hij alleen op doelman Remi van Cappellen af ging. Deze wist onheil voor zijn ploeg te voorkomen. Met nog een tiental minuten te spelen liet Berkel zich andermaal verrassen door Peltenburg die in buitenspelpositie door mocht gaan van scheidsrechter Remco van der Hul die het signaal van Berkel grensrechter Peet Roobol negeerde en zonder met hem in overleg te gaan het doelpunt zou toekennen. Een beslissing die volgens vriend en vijand niet goed was.

BVCB–FC ’s-Gravenzande: 2–3
Bergschenhoek - Zaterdag moest het bezoekende FC ‘s-Gravenzande er dan maar aan geloven om de negatieve reeks van BVCB te doorbreken. Hoewel het er even naar uit zag dat winst tot de mogelijkheden zou behoren, zakte BVCB uiteindelijk wederom door het ijs. BVCB speelde wel met meer strijd dan een week eerder in Nieuwegein. Het wisselde combinatievoetbal af met spel met een lange crosspass, waarbij de harde wind de ene keer een voordeel en daarna weer een nadeel was. Halverwege de eerste helft kregen de bezoekers een corner, Bij toeval belandde de bal voor de voeten van Sander Koeleman, die vanaf zestien meter uithaalde en zijn inzet niet gekeerd zag door de verraste Mark Gaerthe, 0-1. De klok stond exact op dertig minuten, als BVCB toch de gelijkmaker weet te maken. Scheimann stuurde met een prima bal de naar rechts uitgeweken De Kock in de diepte, die opnieuw een uitstekende voorzet kon afleveren. Michael de Rooy wist de voorzet in een keer te verwerken met een schot op doel, 1-1. Na een corner van Nick Mahieu kwam de bal in het zestienmetergebied in een klutssituatie terecht. De bal viel voor de voeten van aanvoerder Van Dijk, die van dichtbij zijn ploeg na weken weer eens op voorsprong wist te zetten, 2-1. Lang zouden de mannen van coach Edwin Vurens niet kunnen genieten van de verworven voorsprong.
Vier minuten later kreeg de thuisploeg de gelijkmaker om de oren, 2–2.
Twijfel maakte zich dan meester over het elftal van BVCB. Het punt koesteren of voor de overwinning gaan. Trainer Vurens zou voor het eerste gaan, maar in het veld liep het anders. De ploeg bezondigde ten tweede male deze middag aan het te ver naar voren voetballen en liet daarbij te veel ruimte op het middenveld voor de tegenstander. En wederom leidde balverlies op het middenveld een tegentreffer en de onvermijdelijke nederlaag in, 2-3.

CVV Berkel (VR)-Rijnvogels:
Berkel en Rodenrijs - Het was zaterdag met een harde oostenwind moeilijk voetballen. Met de meeste kansen voor Berkel en een spaarzame aanval van Rijnvogels maar geen doelpunten ging iedereen na 45 minuten blij op weg naar de thee. Na de rust kwam Berkel weer goed uit de startblokken en pikte de draad van de 1e helft vrij simpel op. Na een kwartier spelen viel de verdiende 1-0, een vrije trap van Nadia richting zestien meter werd prima doeltreffend afgerond door de goed op stoom zijnde Lindy Hogedoorn. Hierna bleef Berkel de betere ploeg al probeerde de gasten er wel meer uit te halen en waren ze ook zeker meerdere malen gevaarlijk, maar Berkel had de zaak goed onder controle ondanks de barre omstandigheden en hield het eigen doel schoon. Vlak voor tijd een prima genomen corner van Sandra Welles waar Lindy Hogedoorn wel raad mee wist, want zij schoot de bal in het net, 2-0.
Rijnvogels kon hier niets tegen inbrengen en dus bleven de punten zeer verdiend op Het Hoge Land en blijft Berkel in het spoor van Barendrecht.
Komende zaterdag kwartfinale beker tegen Eldenia en vervolgens op naar VVOG in de jacht op Barendrecht.


Atletiek

Kieviten trotseren de kou
Naaldwijk - Twee doorgewinterde Kieviten lieten zich afgelopen zaterdag niet afschrikken door de combinatie van een lage temperatuur met veel wind.
Kees Voogt en Willem van der Kooij namen in Naaldwijk deel aan de Arcade halve marathon. Kees kwam als de snelste bij de 55-plussers over de finish 1.28.39. Willem, toch ook al de 55 gepasseerd, zag de tijdklok bij het finishdoek op 1.35.09 staan.

Hockey

HBR Heren-Spirit: 3-0
Berkel en Rodenrijs - HBR gebruikte de wedstrijd tegen koploper Spirit om weer wat zelfvertrouwen te tanken. De Berkelaren hadden er wel een goed gevoel over, want de laatste wedstrijden, inclusief de zaalcompetitie, was HBR steeds de bovenliggende ploeg. De wedstrijd begon wat nerveus met Spirit wat meer spelaandeel, maar de Berkelse verdediging stond goed en dan was er altijd de nog steeds in een uitstekende vorm verkerende doelman Florian van Steenhoven. Na ongeveer 20 minuten wist toch nog wel onverwacht Bart van Eijken de Spirit doelman te verschalken met een mooie lage backhand. Daardoor kwam er meer rust in het spel van HBR en de rust werd moeiteloos gehaald met een 1-0 voorsprong.
Na rust domineerde HBR grotendeels de wedstrijd, hoewel opperste concentratie nodig bleef. HBR bleef de Spirit aanvallen vroegtijdig onderbreken door veel druk op de bal te zetten. Ongeveer een kwartier na rust werd een strafcorner door Nick Bijwaard hard en zuiver ingeschoten en werd de marge 2. Spririt ging nu wat opportunistischer spelen en werd een kwartier voor tijd verrast door een mooie Berkelse uitval, waarbij Martijn Luger de bal keurig teruglegde op Martin van der Ree, die genadeloos uithaalde. Ondanks nog een slotoffensief van Spirit met de nodige strafcorners viel er voor hen vandaag niets te halen op Het Hoge Land.
Komende zondag is Pasen, maar de week daarop speelt HBR een belangrijke uitwedstrijd tegen Asvion.

Gymnastiek

Lessen ouder-kindgymnastiek
Berkel en Rodenrijs - Gymnastiekvereniging Pro Patria is gestart met lessen ouder- en kindgymnastiek in de Sterrenhal, Wilgenlaan 5. De lessen vinden elke vrijdagochtend van 10.15 tot 11.15 uur plaats. Ouder- en kindgym is bedoeld voor (groot)ouders met hun (klein)kind vanaf ongeveer 20 maanden tot 4 jaar. Ook oppasouders met hun (oppas)peuter zijn welkom. In de lessen is men met het (klein)kind actief bezig met allerlei vormen van bewegen die door de docent worden aangereikt. Elke week worden er weer andere speelse vormen van bewegen aangeboden, waardoor iedereen gestimuleerd wordt om mee te doen. Men kan vrijblijvend tweemaal meedoen. Pas daarna besluit men al dan niet lid te worden. Informatie: info@propatria.nl .

Volleybal

Volley2B - Erasmus Volley: 0-4
Lansingerland - Zaterdag 23 maart wist Volley2B in de eigen sporthal De Zijde concurrent Erasmus Volley uit Rotterdam, niet voldoende tegenstand te geven. Net nu de spanning in deze competitie erg groot is en iedere punt telt lijkt de ploeg te gespannen. Volley2B heeft wel de pech dat twee spelers door blessures zijn uitgeschakeld: libero Vladimir Thumann was er wel weer bij, maar had de laatste weken niet kunnen trainen en was dus ook nog niet wedstrijdklaar. Spelverdeler Joni Rutten was niet inzetbaar en Ronald Havenaar nam zijn taak op een solide wijze over. Mogelijk dat dit een factor was, maar vooral het grote aantal eigen fouten op allerlei posities maakten duidelijk dat de mannen uit Lansingerland een offday hadden. In de eerste twee sets had Erasmus Volley constant een voorsprong vanaf het begin en doordat de serve niet echt druk op de pass kon zetten bleef Volley2B achter de feiten aan lopen. Met 2 x 22-25 namen de studenten uit Rotterdam een 0-2 voorsprong. In de derde set moet de ommekeer komen, anders Erasmus de winnaar zijn. Ook nu nam Erasmus een voorsprong. Na wat wissels keertde het spelbeeld. Nick van Giessen van heren 2 wist met onbevangen volleybal de ploeg weer naar voren te laten kijken. Twee slimme doortikballen en overtuiging in zijn keuzes leverden een spannende eindfase. Op 24-24 kwam Volley2B weer bij en leek de wedstrijd te kantelen.
Erasmus bleef vrijuit spelen en beet zich in de verdediging vast waarmee de laatste hoop voor Volley2B uit de vingers glipte en Erasmus via 26-28 de 0- 3 maakte. In de vierde set was Volley2B niet meer in staat tot acceptabel volleybal te komen, 19-25, waardoor Erasmus de volle winst binnen haalde met 0-4. De tweede plaats lijkt met twee wedstrijden te spelen uit het zicht te verdwijnen voor de mannen uit Lansingerland. Helemaal zeker is dat nog niet omdat er nog veel onderlinge wedstrijden zijn met concurrenten, in deze fase. Komende zaterdag is Volley2B vrij. Over twee weken spelen de mannen uit tegen concurrent Spirit in Barendrecht.

Beleidsplan Parkeren is in de maak

Lansingerland – Als algemene uitgangspunten van het Beleidsplan Parkeren worden genomen een optimaal gebruik van de beschikbare parkeerruimte met daarna eventueel extra parkeerruimte, het fietsgebruik stimuleren binnen de kernen en zoeken naar oplossingen de inwoners te verleiden tot het gewenste gedrag. (meer)

Verkeersproblematiek Sterrenweg duurt voort

Berkel en Rodenrijs – Weer zat de raadszaal bomvol met omwonenden van de Sterrenweg en ook de plaatselijke bedrijven waren vertegenwoordigd tijdens de raadscommissie Ruimte. Door een knip in de Noordeindseweg als gevolg van de aanleg van de rotonde Planetenweg / Oostmeerlaan / Noordeindseweg is de verkeersdruk op de Sterrenweg fors hoger geworden. (meer)

Gemeente en hoogheemraadschap baggeren samen verder

Lansingerland - Op woensdag 20 maart jl. is een samenwerkingsovereenkomst getekend door wethouder Henk de Paepe van Lansingerland en dijkgraaf Hans Oosters van het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard (HHSK). De twee partijen gaan samenwerken bij de uitvoering van het baggerwerk in Bleiswijk en Bergschenhoek.

Baggeren is nodig voor de doorstroming in de watergangen en voor de waterkwaliteit. Het baggerwerk in Lansingerland omvat circa 46 km watergang met ongeveer 80.000 m3 te verwijderen bagger en wordt gedaan met veel aandacht voor flora en fauna. (meer)

LTC Triomf en Schaatsvereniging Lansingerland huldigen Diane Valkenburg

Foto
Diane Valkenburg heeft een succesvol seizoen
achter de rug.

Bergschenhoek - Vrijdag 29 maart begint om 19.00 uur de huldiging van Diane Valkenburg in het clubhuis van LTC Triomf op sportpark de Sporthoek te Bergschenhoek. (meer)

Jeroen van Leeuwen bij inhuldiging 30 april

Lansingerland – Jeroen van Leeuwen, voorzitter van CVV Berkel, is uitgenodigd om als inwoner van Lansingerland de inhuldiging van prins Willem-Alexander op 30 april aanstaande bij te wonen. “Een hele eer”, zo liet Jeroen van Leeuwen weten. (meer)

Boerderij verwoest, pony omgekomen

Foto
De trieste restanten van de woonboerderij aan
de Rottekade.


Bergschenhoek – In de nacht van zaterdag op zondag ontstond in een boerderij aan de Rottekade een brand. (meer)

Zwaar letsel na 'uitgaansgeweld'

POLITIE

Berkel en Rodenrijs/Den Haag - Twee mannen (22 jaar) raakten zondag 24 maart zwaargewond na openlijk geweld in het uitgaansgebied van Den Haag. De politie verrichtte meerdere aanhoudingen. (meer)

Start verbouwing gemeentehuis Bleiswijk

Bleiswijk - Binnenkort gaat de verbouwing van het voormalig gemeentehuis in
Bleiswijk van start. Het parkeerterrein, dat bij het pand hoort, wordt omheind met hekken in verband met de bouw. (meer)

Gewijzigde verschijningsdatum De Heraut

Lansingerland - In de week na Pasen verschijnt de Heraut op donderdag 4 april.
Adverteerders en anderen die kopij willen inleveren worden verzocht hiermee rekening te houden. (meer)

Ronde Tafel verrast speeltuin De Kievit met 50.000 euro!

Foto
Dolblij met de waardevolle cheque.

Berkel en Rodenrijs - De Ronde Tafel 136 blijkt niet alleen een club van enthousiaste Lansingerlanders die iets over hebben voor het goede doel. Ze blijken tevens een kei in het organiseren van een feestje. Dat bleek zaterdagavond 16 maart weer overduidelijk. (meer)

Zaterdag 6 en zondag 7 april: Kom in de Kas op de A.H. Verweijweg

Foto
De leden van het comité die druk bezig zijn met de organisatie
van Kom in de Kas aan de A.H. Verweijweg in Berkel en Rodenrijs.
Met v.l.n.r. René van Meurs, Peter Zeestraten, Jan Breugem, Chris
van der Ende en Jan van Heiningen.Berkel en Rodenrijs – De deuren gaan weer open voor een kijkje in de kas. Op zaterdag 6 en zondag 7 april vindt de 36ste editie van Kom in de Kas plaats, de jaarlijkse open dag van de Nederlandse glastuinbouw. Dit jaar zijn in 23 regio’s verspreid over het land vele honderden bedrijven te bezoeken. (meer)

“Ik ga voor mijn honderdste verjaardag!”

Foto
De 100-jarige mevrouw Vente-Both.


Bleiswijk – Samen met familie, medewerkers en bewoners van De Tuinen vierde mevrouw Willemien Vente-Both vrijdag 15 maart haar honderdste verjaardag. (meer)

Brandweerploegen brengen het er goed af in vaardigheidstoetsen

Foto
De man met de motorkettingzaag in zijn been leek er slecht aan toe, zo constateerden ook de leden van het brandweerkorps. Zij moesten zowel de brand blussen, een vrouw redden en ervoor zorgen dat die man hulp kreeg. Passanten keken vreemd op van zoveel hulpdiensten op de Hoeksekade.


Lansingerland – De hele zaterdag kon men brandweerwagens door zowel Berkel en Rodenrijs als Bergschenhoek zien rijden; niet alleen vanuit het Rijnmondgebied, maar tevens van daarbuiten. (meer)

Koningin Beatrix: afscheid met een terugblik (1)

Foto nr. 2
De koningin werd welkom geheten door burgemeester
Jac. Van der Linden en commissaris Maarten Vrolijk. Buiten
wachtten veel mensen om een glimp van de koningin op te
vangen.Lansingerland – Nadat koningin Beatrix bekend had gemaakt haar koninklijke taken te gaan overdragen aan haar zoon en schoondochter begon heel het land met voorbereidingen voor zowel Koninginnedag als de feesten rond de ‘kroonwisseling’. De Heraut startte een zoektocht in de geschiedenis van Berkel en Rodenrijs, Bleiswijk en Bergschenhoek, want in de achterliggende jaren bracht de koningin enkele bezoeken aan Lansingerland die grote indruk maakten. Wekelijks wordt een terugblik geboden op een van die bezoeken die tussen 1982 en 2005 plaatsvonden. (meer)

Kenniscentrum voor Palliatieve Zorg en Begeleiding opent de deuren

Foto
Een groep vrijwilligers stak zaterdag 16 maart de handen
uit de mouwen om – in het kader van NL Doet – het nieuw te
openen Kenniscentrum aan te pakken.


Lansingerland - In april zal het aan de zij-ingang van het hospice gevestigde Kenniscentrum voor Palliatieve Zorg en Begeleiding officieel worden geopend. Het centrum is bedoeld om mensen met een ongeneeslijke ziekte, hun naasten (mantelzorgers) en professionals te informeren over de mogelijkheden, faciliteiten en vormen van begeleiding in de laatste levensfase. (meer)

Koor Vlijt en Volharding gaat naar de haaien

Foto
Een laatste groepsfoto van de leden van Vlijt en Volharding.

Bergschenhoek - Vrijdag 8 maart kwam er op een waardige, feestelijke slotbijeenkomst in de haaienzaal van het Oceanium van Diergaarde Blijdorp te Rotterdam een einde aan het bestaan van het Christelijk gemengd koor Vlijt en Volharding. (meer)

Een bloemetje voor trouwe leden Atalanta

Foto
Chanti en Nathalie ontvangen een litho en bloemen
van voorzitter Henk van Valburg.


Berkel en Rodenrijs – Enkele leden van majorettenvereniging Atalanta – die dit jaar het dertigjarig bestaan hoopt te vieren – werden dinsdagavond 12 maart tijdens de jaarvergadering in het zonnetje gezet. (meer)

Ester en Marise winnaars Open Podium Melanchthon Bergschenhoek

Foto
Ester zong op een geheel eigen wijze ‘Mirror’ van rapper
Lil Wayne. Foto: Hilco van Idsinga. Tekst: Babiche de Koning.


Bergschenhoek - Donderdag 14 maart was het volle bak bij Melanchthon Bergschenhoek. Ouders, vrienden en klasgenootjes kochten massaal kaartjes voor het open podium. De verkoop ging zo goed dat ze op de dag zelf zorgden voor een uitverkochte avond. (meer)

Rotta Kapoentjes op excursie

Foto
Ga je ook mee met Rotta Kapoentjes?

Bergschenhoek – Rotta Kapoentjes zijn kinderen van 4, 5 en 6 jaar die het leuk vinden om in de natuur op ontdekkingstocht te gaan. Het motto is: “Genieten van/in de natuur… daar kun je niet vroeg genoeg mee beginnen!” Op woensdag(middag) 27 maart staan enkele enthousiaste natuurgidsen van Natuur- en Vogelwacht Rotta klaar om met de Kapoentjes op stap te gaan. (meer)

VVD informatieavond over geluidsoverlast HSL

Foto
Edith Bal zal het debat op de informatieavond leiden.
Foto: Evelien Borsboom.


Lansingerland – Op maandag 25 maart organiseert de VVD van Lansingerland een informatieavond over het thema geluidsoverlast, dat wordt veroorzaakt door de HSL. De impact van de geluidsoverlast voor de burgers is groot en de discussie over de te nemen maatregelen is nog niet afgerond. (meer)

College handhaaft verkeersmaatregelen Berkel Centrum

Berkel en Rodenrijs – Naar aanleiding van de onlangs genomen verkeersmaatregelen in Berkel Centrum, zoals de knip in de Herenstraat en het daardoor toegenomen sluipverkeer in de Vogelaarstraat, heeft de PvdA Lansingerland een aantal weken geleden vragen gesteld aan het college. (meer)

Regulering cameratoezicht in Lansingerland

Lansingerland – In de commissie Algemeen bestuur van 14 maart jl. werd de notitie over cameratoezicht in Lansingerland voorgelegd. Een onderscheid werd gemaakt tussen publiek cameratoezicht, privaat cameratoezicht en publiek-privaat cameratoezicht. De verschillende juridische grondslagen kwamen aan bod en de bevoegdheden van de gemeente bij elke vorm van cameratoezicht. (meer)

Wielerbaan en/of ijsbaan-skeelerbaan in Annie M.G. Schmidtpark

Lansingerland – Op 8 maart jongstleden heeft Schaatsvereniging Lansingerland met een brief aan het college van b. en w. haar onvrede geuit over de exclusieve ruimtereservering voor het realiseren van een wielerbaan in het Annie M.G. Schmidtpark. Dit omdat de schaatsvereniging al sinds 2006 met de gemeente in gesprek is over de realisatie van een ijsbaan/skeelerbaan ter plaatse. (meer)

Tijdelijk beheer en invulling langdurig braakliggende locaties

Lansingerland – Veel complimenten aan wethouder Werner Ten Kate en de ambtenaren voor de notitie met betrekking tot de langdurig braakliggende terreinen in Lansingerland, die tijdens de commissie Algemeen bestuur werd voorgelegd aan de leden. (meer)

Eerst beleid ontwikkelen vóór vestiging coffeeshop in zicht komt

Lansingerland – Het CDA, fel tegenstander van vestiging van een coffeeshop binnen de Lansingerlandse gemeentegrenzen, lokte de meningen van de andere politieke partijen uit door een raadsvoorstel voor een zogenaamd nuloptie- beleid voor coffeeshops op de vergaderagenda van de commissie Algemeen Bestuur te zetten. (meer)

Berkel en Rodenrijs

Inloopochtend De Ark
Berkel en Rodenrijs - Wie zin heeft in het maken van een praatje op een plaats waar men elkaar onder het genot van een kopje koffie kan ontmoeten, is iedere donderdagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur welkom in De Ark, Oranjestraat 2. (meer)

Bergschenhoek

Girlz Only!
Bergschenhoek – Elke woensdagavond is er in Jongerencentrum The Point een girlz only avond voor meiden van 10 tot 16 jaar. Iedere week zijn er andere activiteiten. Voor sommige activiteiten wordt een kleine bijdrage gevraagd. (meer)

Bleiswijk

Senior en computer
Bleiswijk - Senioren kunnen gratis hulp krijgen bij het bedienen van computer, smartphone of tablet tijdens het inloopspreekuur op donderdag 21 maart van 13.30 tot 15.00 uur in het computercafé van De Leeuwerik, Leeuwerikstraat 2. (meer)

Regio

Ledenvergadering 3B-Sociaal Belang
Lansingerland – Donderdag 21 maart is de Algemene Ledenvergadering van 3B- Sociaal Belang in De Ark, Oranjestraat 2 te Berkel en Rodenrijs. (meer)

TOGB is aan een sterke reeks bezig

Berkel en Rodenrijs – TOGB lijkt de matige start van de competitie te boven. De Berkelse zondag tweedeklasser was zondag een te groot obstakel voor toen nog koploper Nieuwkoop. (meer)

Vijfendertig jaar handbal in Berkel en Rodenrijs

Foto nr. 1
Nostalgie voor De Blokhut, het eerste optrekje van
de Berkelse handballers uit het verleden.


Berkel en Rodenrijs - Komend weekeinde, zaterdag 23 maart, zullen de handballers van TOGB hun zevende lustrum vieren. Bij de Berkelse club zullen er de hele dag activiteiten zijn voor de jeugd. De dag wordt afgesloten met een receptie, drankje en een buffet voor de handballeden van de Berkelse club in het clubhuis van sportvereniging TOGB op het Berkelse sportpark Het Hoge Land. (meer)

NK Alpineskiën Baan in Bergschenhoek

Foto
Ook voor het publiek spannend om mee te maken.

Bergschenhoek - Op Outdoor Ski & Fun centrum Bergschenhoek wordt zondag 24 maart het N(J)K Alpineskiën Baan 2013 georganiseerd door de skivereniging Outdoor SkiRacing (OSR) en de Nederlandse Ski Vereniging. (meer)

TOGB start met auti-voetbalelftal

Foto
Elke speler van het TOGB auti-voetbalelftal werd verrast
met een fraai shirt waar de eigen naam op stond.Berkel en Rodenrijs – Met taart en een splinternieuw shirt met daarop de naam van elke speler is vrijdagavond 15 maart het auti-voetbalelftal van TOGB van start gegaan. (meer)

Voetbal

Soccer Boys–Maense: 3-2
Bleiswijk - Deze wedstrijd zouden de Bleiswijkers zonder problemen in hun zak steken. Maar in de slotfase konden de Rotterdammers nog twee doelpunten achter doelman Steven van Aalst schieten. Maense brak het deze wedstrijd op doordat de ploeg het conditioneel niet bol kon werken. Vooral de leeftijd van enkele spelers was hier debet aan. Op zich een ploeg die het voetballen goed onder de knie heeft, maar de jongere garden uit Bleiswijk zou de tegenstander constant onder druk houden. De drie doelpunten die Soccer Boys wist te scoren waren een te schamele afspiegeling van de ware krachtsverhouding. Uit een hoekschop na tien minuten spelen kwam een afgeslagen aanval voor de voeten van Raymond van Rijn die het kleine gaatje naast de doelman op waarde wist te schatten, 1-0. Maense zou slechts één mogelijkheid krijgen in de eerste vijfenveertig minuten toen Sergio Ramos Varela eindelijk een acceptabel schot wist af te leveren. Sander van de Ruytenbeek moest voor de pauze afhaken met een enkelblessure en werd vervangen door Wim Sangers.

Binnen vijf minuten in de tweede helft waren er mogelijkheden voor achtereenvolgens Sangers en Wilmar Zeelenberg. Dit voordat Cor van Egmond eindelijk het grote overwicht van de ploeg van trainer Renato Dijksterhuis meer gestalte kon geven met een tweede doelpunt. Een blunder van de bezoekende doelman gaf Rick Ammerlaan de kans voor een derde doelpunt voor Soccer Boys. Het vervolg was rommelig en de wissels bij Soccer Boys Erik van de Kaden voor Van Rijn en Mitchel van den Bosch voor Ammerlaan volgden elkaar in snel tempo op. Maense zag in de slotfase kans om met twee doelpunten die zomaar uit de lucht kwamen vallen de stand een dragelijker aanzien te geven. “Een overwinning die gezien het spelbeeld natuurlijk veel groter uit had moeten vallen”, zou Dijksterhuis de winst met deze kanttekening begroeten.Geinoord–BVCB: 3-0
Bergschenhoek - Na twee opeenvolgende nederlagen moesten de punten dan maar gehaald worden tegen de “mindere” tegenstanders. Als eerste zou het laag geklasseerde SV Geinoord een welkome tegenstander zijn om weer eens punten tegen te pakken. Geinoord was echter geenszins van plan om aan bovengeschetst scenario mee te werken gezien de 3-0 overwinning. Sterker nog, BVCB wekte geen moment de indruk écht te willen winnen. Het eerste doelgevaar kwam van de kant van Geinoord. De goed spelende Joey Hirdes speelde in op Vincent Griffioen, die op de rand van het zestienmetergebied de bal mocht aannemen, zijn tegenstander uitspeelde om tenslotte eenvoudig zijn ploeg op voorsprong te zetten, 1–0. Exact vijf minuten later kregen de toeschouwers een identieke situatie te zien. Dit keer werd de technisch vaardige Robert Maat op de rand “zestien” aangespeeld. Hij speelde eenvoudig Christiaan Hartmans uit en ronde simpel af, 2–0. Halverwege de eerste helft was de geest al uit de fles van BVCB. De Nieuwegeinse doelman Benjamin Velders heeft in de eerste drie kwartier geen BVCB speler in zijn buurt gezien. SV Geinoord kwam in de twaalfde minuut na de thee op een nog comfortabeler voorsprong. Niels Maat werd veel te vrij gelaten door Younes Hannati en wist na een rush van dertig meter ook Mark Gaerthe te verslaan, 3–0.Bolnes-CVV Berkel: 5-3
Berkel en Rodenrijs - Voor Berkel, dat na het wegvallen van TOGR in de ncompetitie, zichzelf terugvond op de vierde plaats, stond zaterdag de lastige uitwedstrijd tegen Bolnes op het programma. Aan de kop van de competitie is het plots weer razend spannend geworden, want Soccer Boys en ook Bolnes gaan zich mengen in de strijd om de titel. Berkel heeft hierin een pas op de plaats moeten maken, maar blijft op het vinkentouw aanwezig.
Een reeks met thuiswedstrijden achter elkaar zal gaan uitwijzen hoe ver de ploeg van trainer Wim Schouten gaat komen. Dan zal eerst de stijgende lijn weer gevonden moeten gaan worden, want de oefenmeester zal een zware taak hebben zijn ontspoorde ploeg weer op de rails te gaan zetten. Toch is het spel van de geel-blauwen niet zwaar tegenvallend, alleen vallen de tegendoelpunten als rijpe appelen in het net achter doelman Ken Stigt. Daar leek het tegen Bolnes in eerste instantie nog niet op. Berkel startte furieus en binnen 5 minuten mocht Joey Lems zich laten feliciteren, 0–1.
Bolnes liet zien over veerkracht en veel voetballend vermogen te beschikken, want zij namen het initiatief in handen en hier en daar met hulp van Berkel namen zij een comfortabele 3–1 voorsprong. Op slag van rust deed Berkel nog iets terug, weer in de persoon van Lems, waardoor 3–2 als hoopvolle ruststand gezien mocht worden. Zeker toen direct na de thee een schot van Brian Lexmond van richting veranderde en 3–3 het gevolg was. Er ontspon zich een leuke wedstrijd, die helaas niet in Berkels voordeel uitviel. Met Berkel als bovenliggende ploeg, deelde Rik Spruijt een cadeautje uit, speelde te kort terug op doelman Stigt en 4–3 was een feit.
Stigt greep vervolgens ook nog mis bij een vrije trap en Bolnes pakte de winst met 5–3.MVV’27-Berkel: 0-7 (VR)
Berkel en Rodenrijs – De vrouwen van Berkel gingen in hun wedstrijd voor de Voetbal Rotterdam Cup op het veld van en tegen MVV’27 meteen vanaf de start op jacht naar een doelpunt, maar de keepster van de thuisclub had de avond van haar leven en was zeker de eerste helft niet te passeren. In de 25e minuut brak Berkel de ban en het was Melanie den Dulk die de score opende.
Ondanks het grote veldoverwicht en de grote kansen gingen beide teams met deze stand de rust in. Vlak na rust was het de ingevallen Silvia Boogaard die op aangeven van Melanie de 0-2 maakte. Berkel maakte het spel en was de betere op het veld en dat resulteerde in nog meer kansen. In de 57e minuut was het Sabine van der Sar die verwoestend uithaalde en zo de 0-3 noteerde.
Op aangeven van Sabine mocht vervolgens Silvia de 0-4 noteren waarna ook Melanie weer het net vond en zo voor de 0-5 tekende. Nadia Roukes en Sandra Welles mochten ook nog een doelpunt meepikken en zo stond er na 90 minuten een mooie 0-7 op het bord en gaat Berkel verder in de Voetbal Rotterdam Cup.Berkel-Bruchterveld: 3-1 (VR)
Berkel en Rodenrijs – De Vrouwen van Berkel begon zaterdag voortvarend aan de wedstrijd om de KNVB beker en wist na negen minuten de keepster al het nakijken te geven en de 1-0 op het bord te zetten. Niet veel later kwamen de gasten op gelijke hoogte met een door de wind gedragen effectbal die Jennifer het nakijken gaf. Na de thee was kwam in de 66e minuut de voorsprong. Een corner van Sandra werd doeltreffend afgerond door Lindy Hogedoorn en dat betekende dus de belangrijke voorsprong. Niet veel later was het Sandra die de 3-1 op het bord zette en daarmee leek de wedstrijd beslist. De gasten bleven echter voetballen en hadden ook kansen op de aansluitingstreffer maar deze bleef uit. Vlak voor tijd zette Berkel aan voor een 4-1 voorsprong, maar nadat een raak geschoten strafschop van Sandra werd afgekeurd vanwege tot twee maal te vroeg inlopen van een Bruchterveld speelster pakte de keepster vervolgens de overnieuw genomen strafschop. Berkel zit nu bij de laatste acht in de KNVB beker. De volgende tegenstander is Eldenia uit Arnhem.

Hockey

Dopie-HBR: 1-2 (da)
Berkel en Rodenrijs - Dames 1 van Hockeyclub Berkel Rodenrijs is er in de 13e competitiewedstrijd van dit seizoen in geslaagd om in een rechtstreeks duel met koploper Dopie uit Delft de koppositie over te nemen in de competitie. In een wedstrijd met goed hockey bleef het lang spannend, maar trok Berkel uiteindelijk verdiend de winst naar zich toe.
Geheel tegen de verhoudingen in kwam Dopie uit het niets na 20 minuten via een snelle counter op 1-0. Na de rust een vergelijkbaar beeld als daarvoor.
Sterk veldspel en veldoverwicht voor HBR, Dopie loerend op de counter. Na tot tweemaal toe sterk doorzetten van Merel van Dort op de cirkelrand wist ze de bal door te schuiven naar Sandra van Wetering. Zoals zo vaak dit seizoen wist de aanvoerster van HBR wel raad met de kans: de bal werd langs de keeper geschoven en de meer dan verdiende gelijkmaker was een feit.
Na nog wat kansjes brak Isabelle Plönissen goed door weer over rechts. Knap passeerde zij de keepster van Dopie: 1–2 voor HBR. Met nog negen wedstrijden te spelen heeft HBR de promotie naar de 2e klasse in eigen hand. Twee sleutelwedstrijden liggen nog voor de boeg tegen Forescate (zondag om 12.45 uur op Het Hoge Land!) en op 28 april tegen Westland.


Atletiek

Kees Voogt in actie
Bleiswijk - Kees Voogt kwam de afgelopen weken twee maal in actie. In Oostvoorne nam hij deel aan de halve marathon en finishte in 1.27.02.
Zaterdag 16 maart liep hij de afstand van 15 kilometer rondom de Reeuwijkse Plassen. Kees wist nog net binnen het uur te finishen 59.54 en was hiermee de snelste bij de heren 55+.


De Kieviten present in CPC
Bleiswijk - Zondag 10 maart stond Den Haag geheel in het teken van de 39e editie van de City Pier City loop. Zoals gebruikelijk in de eerste maanden van 2013 was het koud en winderig weer met af en toe zelfs wat sneeuw. De Kieviten waren desondanks met een grote groep deelnemers vertegenwoordigd.
De jeugdleden Dorien Lampe en Saskia van den Meiracker liepen de 5 kilometer en finishten in respectievelijk 24.18 en 24.28. Bij de halve marathon haalden 23 Kieviten en 8 deelnemers van de marathongroep de finish. De snelste Kievit was Waldo Karbaat. Met zijn tijd van 1.20.54 bleef hij jammer genoeg 16 seconden boven zijn persoonlijk record. Vijf Kieviten wisten hun PR wel te verbeteren: Bart Roefs 1.21.02, Richard Lelieveld 1.22.15, Peter Schweers 1.43.54, Erik-Jan Beuzenberg 1.50.35 en Petra Berkelaar 1.53.58. De eindtijden van de overige deelnemers: Johan van Kersbergen 1.33.14, Marcel Markus 1.36.45, Frank Breuer 1.36.49, Marcel van Vliet 1.38.41, Cor van der Blom 1.39.11, Wilfred van Winden 1.41.03, Dick Baggerman 1.42.10, Hans van Rieven 1.42.20, Bart van Dodeweerd 1.42.50, Ingrid Baggerman 1.44.35, Mariëlle Voormolen 1.44.56, Peter Buter 1.44.55, Monique Smit 1.45.33, Hanneke Vliet Vlieland 1.46.22, Carol de Wit 1.51.41, Huib la Chapelle 1.53.20, Patrick de Rooij 1.56.13, Eva Loke 1.57.22, Henny en Kirsten van den Bulk (vader en dochter) 2.00.47, Mark van Holst 2.01.08, Sander Roell 2.03.05, Marjoke Steenwijk 2.05.57, Esther Zaal 2.10.23 en Monique Kievit 2.11.09.
Ook kwamen nog 11 leden uit op de 10 kilometer. Ze lieten de volgende tijden noteren: Simon Caycedo 49.10, Fiona Voster 52.20, Maurice de Bruijn 52.55, Femke Wielinga 57.01, Ludo Nuyten 57.48, Marc Oosterling 1.00.19, Johan van Asten 1.07.48, Annette Kuipers en Teun Baak 1.07.54 en Nelly van den Bulk en de 70-jarige trainer Aart van Hoven 1.20.02.


Ferdi Vonk derde
Berkel en Rodenrijs - Op zondag 17 maart deed Ferdi Vonk mee aan het 10 km kampioenschap van de Krimpenerwaard. De wedstrijd werd gelopen in het Loet- bos in Lekkerkerk. Het parcours bestond uit twee ronden van 5 km en de omstandigheden waren goed. De eerste ronde werd afgelegd in 18.15, de tweede ronde ging wat rustiger aan. De loper uit Berkel eindigde op de derde plaats in een tijd van 37.32 en kon met een beker huiswaarts keren.

Jeu de boules

Openingstoernooi TOGB
Berkel en Rodenrijs - Op zaterdag 30 maart start de jeu de boulesafdeling van TOGB het seizoen met de maandelijkse toernooien; acht in totaal. De speler/speelster die in de toernooien de meeste punten totaal behaalt ontvangt een persoonlijke en een wisselbeker. De punten worden berekend over vijf toernooien. Bij het spelen van meerdere toernooien worden de punten van de vijf hoogst gescoorde toernooien berekend. Deelnemers worden verzocht om 13.00 uur aanwezig te zijn. Na inschrijving en indeling start men om 13.30 uur. Rond 17.00 uur zal het toernooi eindigen. Kosten niet- leden ¤ 2 p.p. Belangstellenden die deze sport een keer willen beoefenen zijn van harte welkom. De speeltijden: dinsdag- en donderdagmiddag van 13.30 -17.00 uur, donderdagavond van 19.30 - 21.30 uur, zaterdagmiddag van 13.00 -17.00 uur. Locatie: de jeu de boules banen van tafeltennisvereniging TOGB op sportpark Het Hoge Land te Berkel en Rodenrijs.

Wielrennen

Voorjaarscompetitie De Pedaalridders
Lansingerland – De Pedaalridders gingen zondag 17 maart weer op de pedalen om in de voorjaarscompetitie zo goed mogelijk te scoren in hun eigen categorie. De uitslagen laten ook ditmaal weer goede resultaten zien. Cat.1 Bibi Verzijl plaats 4. Cat.2 Jardy van der Burg 5, Raphael Druif 14.
Cat.3 Thijs Havenaar 16, Femke Bregman 18, Isa-may Olsthoorn 20. Cat.4 Lars Seldenthuis 10, Thomas Mijnsbergen 14, Collin Bakker 9. Cat.5 Sten Verzijl 9.
Cat.6 Caby Gieskens 6. Cat.7 Nick Hijdra 17, Dave Lobberegt 19.

In de Jeugdronde van Zwanenburg pakte Sten Verzijl een vijfde plaats in cat.5 en ook voor Caby Gieskens was er een vijfde plek in cat.6. In de Ronde van Woensdrecht nieuwelingen reed Dion van Nierop naar een fraaie zestiende positie.Meisjes RWC Ahoy beginnen het seizoen goed
Lansingerland/Rotterdam - Zaterdag stond er een echte klassieker voor de meiden op het programma in Strijen, meteen aan het begin van het wegseizoen. Na 5 km reden drie nieuwelingen van RWC Ahoy weg: Kylie, Celylin en Merel Hofman (Bleiswijk) en daar sloot nog een veertiental bij aan. Merel viel en kwam op achterstand, maar ze ging in de achtervolging en was binnen een halve ronde weer aangesloten. Ze liet er geen gras over groeien en sprong meteen samen met Kylie, een Belgische en de Engelse kampioen Grace Garner weg. Na de sprint werd Kylie Waterreus eerste en Merel tweede. Verder zijn alle nieuwelingmeisjes van Ahoy gefinisht wat een super prestatie was, omdat er 32 renners uit koers zijn gehaald. Delore werd 7de, Celylin 11de Hetty 26ste Esther vd Burg 28ste Minke 45ste en Leonie 46ste. Ook bij de junioren meiden werd een podiumplaats bezet door een Ahoyster. Marjolein van 't Geloof werd na een harde wedstrijd in de sprint 3de. Chanella 10de Nicky 15de en Eline 40ste

Staatssecretaris Teeven vervangt minister Opstelten

Teeven
Staatssecretaris Fred Teeven.

Lansingerland - Omdat minister Opstelten op donderdag 21 maart 's avonds aanwezig moet zijn bij het debat in de Tweede Kamer over de politietrainingsmissie in Afghanistan, is hij niet in de gelegenheid het Hospice Lansingerland Dictee voor te lezen in Melanchthon Bergschenhoek. (meer)

Frontale botsing

politie

Bergschenhoek – Maandagavond 11 maart ontstond er ter hoogte van de werkzaamheden aan de turborotonde Boterdorpseweg een frontale botsing tussen twee auto’s. Een bestuurster was per abuis een verkeerde weghelft opgereden en botste frontaal tegen haar tegenligger. Beide bestuurders kwamen met de schrik vrij. (meer)

Tekst Hospice Lansingerland Dictee bij notaris gedeponeerd

foto
De schrijver van het Hospice Lansingerland Dictee Nick Steenkamp,
overhandigt de tekst aan notaris Andrea Maxwell-Vernimmen.Lansingerland - De tekst van het Hospice Lansingerland Dictee die op 21 maart wordt voorgelezen door minister Ostelten, ligt veilig te wachten in de kluis van Nouwen Notarissen. (meer)

Landelijke Opschoondag valt in het water

Foto
‘Een schoon Lansingerland heb je ook zelf in de hand’
was de leus, maar het weer niet! Wethouder Henk de Paepe
maakte er, hier in Bleiswijk, niettemin het beste van.Lansingerland - Tijdens de Landelijke Opschoondag van zaterdag 9 maart wilden inwoners van honderden gemeenten op feestelijke wijze de voorjaarsschoonmaak inluiden. (meer)

KVG gaat verder onder andere naam

Foto
Het bestuur van de Katholieke Vrouwen Groep (KVG)
met v.l.n.r. Lenny Roode, penningmeester Wil Kleijweg,
secretaris Lenie Groen, notulist Gerda van Os en voorzitter
Carla van der Baard.


Berkel en Rodenrijs – Na jaren bekend gestaan te hebben onder de naam Katholiek Vrouwen Gilde afdeling Berkel en Rodenrijs werd tijdens de vorige maand gehouden jaarvergadering besloten dezelfde afkorting te behouden (KVG) maar het woord gilde te vervangen door groep. (meer)

Er zal nog veel gesproken moeten worden over de Sterrenweg

Foto
Ongerustheid en onvrede bij de bewoners van zowel
de Sterrenweg als omliggende straten.


Berkel en Rodenrijs – De meeste stoelen in de raadzaal waren bezet tijdens de op woensdagavond 6 maart georganiseerde bijeenkomst voor bewoners van de Sterrenweg en directe omgeving. (meer)

Musical voor jong en oud: Peter Pan in de schouwburg

foto
Iive in de rol van de indiaan Tijgerlelie en Nena
in die van de piraat Mullins.


Berkel en Rodenrijs – Twee Berkelse musicaltalenten zullen het komend weekend stralen op toneel tijdens de musical Peter Pan die wordt opgevoerd in de Rijswijkse schouwburg. (meer)

Concordia straalt met lenteconcert in de hal van het gemeentehuis

Foto
De Melody Percussion Band beet het spits af tijdens
het lenteconcert van Concordia.


Lansingerland – Met ‘A touch of the Caribbean’ als titel van het lenteconcert van Concordia in de hal van het gemeentehuis was zaterdagavond 9 maart de toon gezet voor een unieke en schitterend uitgevoerde pittige muzikale avond waar honderden belangstellenden van genoten. (meer)

Gemeentehuizen werken naar verleden tijd

foto
Zodra alle asbest verwijderd is kan men verder met
de sloop van de panden aan de Raadhuislaan.


Lansingerland – Op twee plaatsen binnen de gemeente Lansingerland wordt gewerkt aan ‘verleden tijd’. Met man en macht werd vorige week gewerkt aan het weghalen van de dependance van het voormalig gemeentehuis van Bergschenhoek. (meer)

De Klankbordgroep Planetenweg-Oostersingel aan het woord

Foto:
Frans Soetens (links) en Hilbrand Stoffers, die hun leven
wagen bijhet oversteken van de Planetenweg.


Berkel en Rodenrijs - Het Mobiliteitsplan (MP) zou in de zomer van 2012 opnieuw in de gemeenteraad aan de orde gesteld worden, maar er is nog geen reactie vanuit de politiek. Inmiddels loopt de ontevredenheid over herstructurering en reconstructies van verkeerssituaties bij de bewoners binnen de gemeente op. (meer)

Berkel en Rodenrijs

Inloopochtend De Ark
Berkel en Rodenrijs - Wie zin heeft in het maken van een praatje op een plaats waar men elkaar onder het genot van een kopje koffie kan ontmoeten, is iedere donderdagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur welkom in De Ark, Oranjestraat 2. (meer)

Bergschenhoek

Klaverjassen
Bergschenhoek – Elke donderdag prijsklaverjassen bij Manege Lansbergen, Bergweg-Zuid 135. Aanvang 19.45 uur. Deelname kost ¤ 3,-. Inlichtingen: 06 - 51075578.

Oud papier actie Bergschenhoek
Bergschenhoek - Op donderdag 14 maart wordt er oud papier opgehaald door basisscholen in Bergschenhoek. (meer)

Bleiswijk

Bloempotjes verven 55+
Bleiswijk - Welzijn Lansingerland organiseert tijdens de grote schoonmaak en NL Doet op vrijdag 15 maart in De Leeuwerik, Leeuwerikstraat 2, een workshop bloempotjes verven. (meer)

Regio

Alzheimer Café
Lansingerland - Op woensdag 20 maart is het Alzheimer Café weer geopend.
Thema: ‘Ervaringsdeskundigen’. Kinderen en kleinkinderen krijgen niet altijd de aandacht die een partner wel krijgt, terwijl er toch genoeg onderwerpen zijn die hen bezig houden. Hoe is het als je opa of oma, vader of moeder, een vorm van dementie heeft? Hoe ga je daar in het gezin mee om? Allemaal vragen die men met de (klein)kinderen willen bespreken. Aanvang 19.30 uur, zaal open 19.00 uur. (meer)

Schaatsvereniging Lansingerland sluit het seizoen stralend af

Foto
Junioren afstand kampioenen van de schaatsvereniging:
Bob Ammerlaan, Duko Bos, Kim Bos, Daphne van der Burg,
Esther Droogers, Jasper Kettenis en Eric van Schijndel.


Lansingerland – In de laatste weken van het schaatsseizoen boekten leden van de Schaatsvereniging Lansingerland uitstekende resultaten tijdens nationale en internationale wedstrijden. (meer)

Doto scoort met goede resultaten

Foto
Anuschka Pedano mag naar de landelijke halve finale.

Lansingerland - Op zaterdag 2 februari mochten de instap D1 meiden voor het eerst de nieuwe oefenstof turnen in Amsterdam. Esmee de Jonge, Jasmijn de Jong, Belise Engelsman en Jade van den Heuvel begonnen op sprong en haalden hier prima cijfers. Op de brug deden de meiden erg hun best. (meer)

Berkel – Perkouw 2-4

Berkel en Rodenrijs - Berkel tegen het bezoekende Perkouw zal de geschiedenis ingaan als de wedstrijd waarin de gasten uit een miniem aantal kansen in vergelijking met Berkel wel het optimale rendement wist te behalen. (meer)

BVCB – Delta Sport 2-4

Bergschenhoek - BVCB moest zaterdag de strijd aangegaan met koploper Delta Sport. De thuisclub keek binnen een half uur tegen een 0 – 2 achterstand aan. Hierna kwam de ploeg van trainer Edwin Vurens in de tweede helft knap terug tot 2 – 2. Vervolgens ging het net als in voorgaande duels behoorlijk fout. Persoonlijke fouten stonden aan de basis van de uiteindelijke 2-4 nederlaag. (meer)

Voorschoten’97 – TOGB 0-3

Voorschoten/Berkel en Rodenrijs - Voor de derde maal dit seizoen streden beide ploegen tegen elkaar. Door deze tegenstander werd TOGB wel uitgeschakeld in het bekertoernooi. Echter afgelopen zondag in Voorschoten was de Berkelse equipe heer en meester en gaf de verdediging met een goede wedstrijd van Coen van Bergenhenegouwen weinig of geen kansen weg.
Aanvallend waren er opvallende rollen weggelegd voor Glenn den Uijl, Rene Beute en de ijverige Tim van der Vorm.
Het zou uiteindelijk resulteren in een 0-2 voorsprong voor de ploeg van TOGB- trainer Corné van Doorn. Zonder de geschorste Steven Treurniet kwam TOGB zoals gezegd voor de thee tot twee doelpunten. Deane Oost en Glenn den Uijl waren hier verantwoordelijk voor.
TOGB –doelman Mark Smith zou deze wedstrijd weinig te doen krijgen omdat Voorschoten in aanvallend opzicht aan banden werd gelegd. Voor de negentig minuten verstreken waren zou Tim Mourits TOGB nog aan een ruimere marge helpen, 0-3.

Voetbalprogramma voor het weekeinde

Zaterdag:
Geinoord – BVCB
Bolnes – Berkel
Soccer Boys – FC Maense
14.30 uur
Berkel (vr) – Bruchtenveld
14.30 uur

Zondag:
TOGB – Nieuwkoop
14.00 uur

Atletiek

10 km van Alphen
Berkel en Rodenrijs - Ferdi Vonk deed zondag 3 maart mee met de 10 km businessloop in Alphen aan den Rijn samen met het Jacobs Nederland Running team. Hij klokte een mooie eindtijd van 35.17, wat een 10e plaats in de businessloop, een 13e plaats overall en een ruime verbetering van zijn PR betekende. Achteraf bleek het parcours niet de juiste lengte te hebben, wat overigens niet officieel is bevestigd, waardoor dit PR (voor hem) niet geldig is.

Trainingsloop marathongroep
Bleiswijk - Op zondag 17 maart organiseert De Kieviten Marathontrainingsgroep in samenwerking met de Wedstrijdcommissie in en rond het recreatieschap Rottemeren te Bleiswijk de derde trainingsloop in het kader van de voorbereiding op de Rotterdam Marathon. De te lopen afstand is 35 km en er kunnen zeven verschillende rondjes worden gelopen van elk 5 km met als centraal punt de Pekhuisbrug. Iedereen kan zijn/haar eigen tempo bepalen en zijn/haar groepje kiezen. Bij de Pekhuisbrug staat een verzorgingspost met water. Uiteraard is het ook mogelijk om eigen drinken of voedsel klaar te leggen bij de verzorgingspost. Bij de verzorgingspost staat ook een wedstrijdklok, zodat de lopers hun tussentijden optimaal in de gaten kunnen houden.
De start is om 09.00 uur vanaf de Pekhuisbrug. Iedereen is van harte welkom (ook voor minder dan de geplande rondjes). Meedoen is gratis maar een bijdrage voor de Stichting Verdriet Door Je Hoofd wordt op prijs gesteld.
(www.kankerspoken.nl). Deze stichting zet zich in voor kinderen van 4 tot 18 jaar wiens ouders kanker hebben. Voor meer informatie over de marathontrainingen bij De Kieviten kan contact worden opgenomen met de trainer van de Marathontrainingsgroep (Aart van Hoven, aartvanhoven@tiscali.nl).

CPC halve marathon
Berkel en Rodenrijs - Den Haag maakte zich zondag op voor de koudste CPC Loop ooit, met een temperatuur rond het vriespunt en windkracht 4 tot 5 uit het noordoosten. Ferdi Vonk was van plan zijn pr op de halve marathon te verbeteren, maar hij had op betere omstandigheden gerekend. De Berkelaar liep wel constant, maar kon niet echt op gang komen. Dit resulteerde in een eindtijd van 1.23.52; een tijd waar hij achteraf best tevreden mee was.

Vissen

Vergadering HSV Groot Rotterdam
Bleiswijk. - Als afdeling van HSV Groot Rotterdam wordt in Bleiswijk een vergadering gehouden voor de wedstrijdvissers en belangstellende leden waarin men het afgelopen jaar zal evalueren en de uitslag van de zomeravond- en zaterdagcompetitie bekend zal maken, gevolgd door de prijsuitreiking. Tevens zal men de plannen voor 2013 met wedstrijdschema’s voorleggen en toelichten. In de pauze volgen een verloting en na afloop napraten.
Deze vergadering wordt gehouden op woensdag 20 maart in De Sneeuwbal, het clubgebouw van de IJsclub aan de Langevaart.

Voetbal

Rhoon-Berkel 3-1 (da)
Berkel en Rodenrijs - Hoewel Rhoon misschien na een minuut al met een vrouw minder had moeten spelen - rood was op zijn plek met het vasthouden van een doorgebroken Berkelspeelster - was de thuisclub wel beter en feller in de duels en ging ook verdiend met een 2-0 voorsprong de rust in. Na de thee een ander Berkel in het veld dat nog iets van de wedstrijd wilde maken en ook via Melanie den Dulk terug in de wedstrijd kwam, want zij scoorde op fraaie wijze de aansluitingstreffer. De gelijkmaker hing in de lucht, maar helaas viel vlak voor tijd de genadeklap. Isabel Heinsbroek schoof ongelukkig de bal in eigen doel en zo won Rhoon met 3-1. Omdat ook Barendrecht verloor blijft het gat met de koploper drie punten en blijft het zeer spannend in de 1e klasse A

CVC Reeuwijk-Soccer Boys: 0-1
Bleiswijk - In een koude en regenachtige ambiance heeft Soccer Boys zich niet laten verrassen op het slechte kunstgras van CVC Reeuwijk. In de eerste helft gebeurde vrijwel niks. Pas in de slotminuten kwamen er hier en daar wat kansen voor met name Soccer Boys. Raymond van Rijn, Martijn Helmendach en Rick Ammerlaan waren dichtbij een doelpunt, maar vonden de doelman van de thuisploeg op hun weg. Aan de andere kant hield Jesper Stijnman, door afwezigheid van de zieke Steven van Aalst onder de lat bij Soccer Boys, zijn doel eenvoudig schoon. Hij hoefde maar één keer echt in te grijpen toen de rappe spits van Reeuwijk even aan de aandacht van de verdedigers ontsnapte.
Na rust controleerde Soccer Boys de wedstrijd door het inbrengen van aanspeelpunt Cor van Egmond. Het was wachten op de 0-1, die echter pas laat viel. In de 78e minuut combineerden aanvoerder Aziz Benchamach en Cor van Egmond met Rick Ammerlaan door de verdediging van Reeuwijk, waarna de voorzet van Benchamach bij de eerste paal werd binnengelopen door diezelfde Rick Ammerlaan. De laatste man van Reeuwijk speelde de gasten hierna in de kaart door twee keer geel te pakken binnen één minuut na aanmerkingen op de leiding en zodoende kwam de overwinning niet meer in gevaar voor Soccer Boys.

Volleybal

Volley2B-Vollido: 3-2
Lansingerland - De eerste set nam Volley2B direct het initiatief met servicedruk, een sterke blokkering en 25-21 winst. Beide teams gaven elkaar weinig ruimte in set twee. Wouter van Dijk en Jorn van Dierendock, de passer-lopers van Volley2B scoorden beiden zes maal in de aanval tijdens deze set en leidde met twee punten vanaf de start, maar bij 20-20 trok Vollido de stand weer gelijk. Met een sterke serve en blokzetting weet Vollido de set naar zich toe te trekken (23-25). In de derde set liet Volley2B Vollido uitlopen tot 11-19. Wat de spelers van Volley2B ook probeerden, iedere bal kwam terug en het team uit Hendrik Ido Ambacht kwam via 16-25 op een 1-2 voorsprong. De belangrijke vierde set volgde. De teams bleken weer aan elkaar gewaagd. Bij 16-17 kwam spelverdeler Joni Rutten terug in de ploeg en met op dat moment Arjen Vijfvinkel aan serve nam Volley2B een beslissende voorsprong en won de set met 25-22, zodat de vijfde set afgedwongen werd. De setwinst gaf vertrouwen en met een sterk spelende aanval lag het initiatief direct in Lansingerland. De weerstand van Vollido leek gebroken en met 15-9 werd de winst door Volley2B binnen gehaald.


Schaken

3-Torens-De IJssel: 4-4
Lansingerland - Het eerste team van schaakvereniging 3-Torens is in de race om het kampioenschap in de eerste klasse blijven steken op een 4-4 gelijkspel in Moordrecht. Jan de Wit, Léon Huisdens, Arno van Houten en Bert Botma bleven steken op remise. Wong Tsai en Eric Hoogenes verloren hun partij. Johan Quist en Davin Mostert wonnen, laatstgenoemde door een blunder van zijn tegenstander, die een volle toren cadeau deed. Omdat naaste concurrent CHESS ook niet verder kwam dan een gelijkspel is de strijd in de groep nog compleet open. Het lijkt erop alsof het kampioenschap in de onderlinge wedstrijd beslist zal gaan worden, al is Nieuwerkerk door een overwinning op Waddinxveen ook naar de top van het klassement opgerukt. Het winnende team speelt volgend seizoen in de promotieklasse, waar de beste teams van de Rotterdamse Schaakbond elkaar treffen.
Ook goed leren schaken? Kom dan eens op vrijdagavond kijken op schaakvereniging 3-Torens in Berkel. Voor meer informatie, zie www.3- torens.nl.

Wielrennen

Voorjaarscompetitie De Pedaalridders
Lansingerland – Er werd in de voorjaarscompetitie weer hard gefietst door De Pedaalridders. Met goede resultaten op zaterdag 9 maart. In cat.1 een derde plaats voor Bibi Verzijl, cat.2 Jardy van der Burg 5, cat.4 Lars Seldenthuis 3, Steijn Willemsen 8, Thomas Mijnsbergen en Collin Bakker 17.
Cat.5 Sten Verzijl 7 en Sanne Roozemond 16. Cat.6 Gaby Gieskens 6.
Cat.7 Nick Hijdra 12 en Martijn Mostert plaats 16.

13-3-2013 samen 13 jaar

Foto
Een tweeling met een bijzondere verjaardagsdatum.

Bergschenhoek – Op 13 maart 2000 zagen Ruby en Nina Valkenhoff samen het levenslicht in Den Haag. De tweeling verhuisde enkele jaren later naar de Rottekade in Bergschenhoek en groeide daar verder op. (meer)

Brand en diefstal

politie<br />
Berkel en Rodenrijs - Maandagochtend rond 02.25 uur werd een brand gemeld in een te slopen leegstaande woning aan de Kerksingel / Ds. Van Koetsveldstraat. Toen de brandweer en de politie ter plaatse kwamen, was er sprake van een uitslaande brand. De brandweer heeft met behulp van een kettingzaag en een ram de toegangsdeur opengebroken en wist daarna de brand snel te blussen. (meer)

Woninginbraken blijven zorg

politie

Lansingerland – Woninginbraken blijven een aanhoudende zorg. Enkele keren per week wordt er in Lansingerland ingebroken. Wel valt op dat er toch vaker sprake is van een poging, kennelijk doordat er betere sloten zijn gemonteerd. Verder valt het op dat steeds meer mensen verdachte situaties direct meldden. Kijk voor een preventie-advies of -uitvoering, adressen en telefoonnummers op de website: www.politiekeurmerk.nl

Twee inbraken

politie

Berkel en Rodenrijs – Aan de Noordersingel in Berkel en Rodenrijs werd in het weekend van zaterdag 2 op maandag 4 maart in 2 aangrenzende woningen ingebroken. Met behulp van een ladder, die in één van de tuinen lag, is men bij beide huizen op het platte dak geklommen en heeft men het dakraam opengebroken. De woningen zijn door de daders doorzocht. Het is nog niet bekend wat er allemaal is weggenomen.

Auto gestolen

politie

Bergschenhoek – Aan de Van Ruijsdaellaan in Bergschenhoek werd in de nacht van zondag 3 op maandag 4 maart een grijze personenauto, merk Lexus, kenteken 62-HSH-3, gestolen.

Inbraak in container

Bergschenhoek – In het weekend van vrijdag 1 maart op maandag 4 maart werden aan de Leeuwenhoekweg bij een inbraak in container/keet diverse electrische gereedschappen weggenomen.

Vernieling bestelauto

Bleiswijk – In de nacht van maandag 4 op dinsdag 5 maart werd in de Dorpsstraat een bestelauto vernield. Er was schade aan een koplamp en achterlicht.

Groep 7a maakt Hilversum ‘onveilig’

Foto
Het Berkelse team met v.l.n.r. Eva, moeder Laurine,
presentator Klaas, Ilse en vader Marco.


Berkel en Rodenrijs – Met de hele klas op stap richting de studio’s van Hilversum; wie wil dat nou niet? Dit uitstapje was echter voorbehouden aan groep 7a van de Prins Willem Alexanderschool uit ’t Rodenrijs. (meer)

Ganzenparade trekt langs

Foto
De vrolijke ganzenparade trok door heel Lansingerland.

Lansingerland – Om nog eens extra de aandacht te trekken voor de naderende NL Doet dagen op 15 en 16 maart – de dagen dat zoveel mogelijk vrijwilligers zich gaan inzetten voor hun medemens - trok de Ganzenparade zaterdag 2 maart door de drie kernen van Lansingerland. (meer)

Eerste lustrum voor Gezondheidscentrum Berkel en Rodenrijs

Foto
De officiële opening; donderdag 7 maart precies
vijf jaar geleden.


Berkel en Rodenrijs – Dat de tijd snel gaat en men tevens snel aan een goede voorziening went blijkt: donderdag 7 maart is het precies vijf jaar geleden dat burgemeester Ewald van Vliet van Lansingerland samen met de oud- burgemeester van Berkel en Rodenrijs mevrouw M.E.B. de Goeij-Smulders het Gezondheidscentrum Berkel en Rodenrijs (GBR), de buitenpoli van het Sint Franciscus Gasthuis (SFG) en Kring-apotheek Meerpolder officieel openden door een fikse klap de geven op de openingsknop. (meer)

De Matthäus Passion blijft boeien

Foto
Doretthe verzorgt lezingen, maar is tevens vaste
tweede fluit in het orkest dat ook dit jaar de Matthäus
Passion ten gehore gaat brengen.


Bergschenhoek - Doretthe Janssens uit Bergschenhoek geeft op 12 en 22 maart lezingen over de Matthäus Passion in de bibliotheek van Bergschenhoek. (meer)

De BOR bloeit op

Foto
Het bestuur zoekt nog enige versterking en
ook nieuwe leden zijn welkom.


Bergschenhoek – De Bewoners Organisatie Rotte houdt op vrijdagavond 15 maart haar Algemene Ledenvergadering in het Schooltje aan de Rottekade.
Een hernieuwde start voor een organisatie die in 1990 werd opgericht en van lieverlee een sluimerend bestaan ging leiden. (meer)

Knutselen en muziek gaan hand in hand bij de Bronclub

Foto
Na een ochtend van knutselen volgde een muzikale
middag.


Berkel en Rodenrijs – In de ochtenduren van dinsdag 26 februari genoten zowel de vele kinderen als de grote groep vrijwilligers weer van een vakantieactiviteit in De Bron aan de Rodenrijseweg. De Bronclub begon de ochtend met een sketch en een verhaal, waarna de kinderen aan de slag konden voor een creatieve uitwerking van hetgeen ze hoorden in het Bijbelverhaal. (meer)

Oude tractoren bijzonder in trek

Foto
Jan en Ina Molenaar ontvingen de leden van de
OTMV gastvrij op hun erf, in de schuren en het
Berkels museum.


Berkel en Rodenrijs – De leden van de landelijke Oude Tractoren en Motoren Vereniging (OTMV) besloten zaterdag 2 maart neer te strijken in Rehoboth voor de Algemene Ledenvergadering. (meer)

Speel-o-theek en bibliotheek vinden elkaar

Foto
De jonge bezoekertjes konden worden geschminkt
tijdens de eerste ochtend dat speel-o-theek en
bibliotheek de samenwerking onder één dak aangingen.


Bleiswijk – Samen sterk; dat geldt zeker voor speel-o-theek De Vlieger en biblioteek Oostland vestiging Bleiswijk. Want door een nauwere samenwerking worden de mogelijkheden flink uitgebreid. (meer)

Choral Evensong in Dorpskerk

Foto
Choral Voices uit Groningen verleent zondag
medewerking aan de dienst in de Dorpskerk.


Berkel en Rodenrijs – Op zondag 10 maart zal in de Dorpskerk van Berkel en Rodenrijs een traditionele ‘Choral Evensong’ worden gehouden, aanvang 19.00 uur. Tijdens deze bijzondere dienst zal meewerken het uit Groningen afkomstige koor Choral Voices onder leiding van Daniël Rouwkema. (meer)

Feestavond in Charlie’s Café

Foto
De dansvloer is altijd snel gevuld op een Locomotion
feestavond.


Berkel en Rodenrijs - Zaterdag 9 maart is er in Charlie’s Café weer een Remember Locomotion feestavond. Met oud-dj’s Sanny & Tony. Deze avond begint om 22.00 uur. (meer)

Zestig jaar van lief en leed

Foto
Het diamanten paar ontving een fraai beeldje
van de burgemeester; van de hand van de Bleiswijkse
beeldend kunstenaar Corry Ammerlaan-van Niekerk.


Berkel en Rodenrijs – Temidden van kinderen en kleinkinderen vierden Wil en Annie Wentzel maandag 4 maart hun 60-jarig huwelijksfeest. Ook de burgemeester kwam op bezoek en bracht een fraai beeldje voor het jubilerende paar mee. (meer)

Leonie Meijer geeft workshop

Foto
De groep leerlingen samen met Leonie Meijer (m).
Foto: Geert van der Niet.


Bleiswijk/Schiebroek - Donderdag 21 februari heeft Leonie Meijer, finaliste van de eerste Voice of Holland en oud-leerling van de school, een workshop gegeven aan tien leerlingen uit de derde klas van Melanchthon Schiebroek. (meer)

Berkel en Rodenrijs

Inloopochtend De Ark
Berkel en Rodenrijs - Wie zin heeft in het maken van een praatje op een plaats waar men elkaar onder het genot van een kopje koffie kan ontmoeten, is iedere donderdagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur welkom in De Ark, Oranjestraat 2. (meer)

Bergschenhoek

Klaverjassen
Bergschenhoek – Elke donderdag prijsklaverjassen bij Manege Lansbergen, Bergweg-Zuid 135. Aanvang 19.45 uur. Deelname kost ¤ 3,-. Inlichtingen: 06 - 51075578.

Van kikker tot prins – Wie ben jij?
Bergschenhoek - Zaterdagmiddag 9 maart is er een leuke, interactieve voorstelling voor alle kinderen van de basisschool (en hun ouders, familie, vrienden). (meer)

Bleiswijk

SeniorWeb
Bleiswijk - De eerste en de derde donderdag van de maand kunnen senioren gratis hulp krijgen bij het bedienen van computer, smartphone of tablet.
Het inloopspreekuur is op 7 en 21 maart van 13.30 tot 15.00 uur in het computercafé in De Leeuwerik. (meer)

Regio

Gymnastiek 3B-Sociaal Belang
Lansingerland - De belangenvereniging organiseert elke woensdag van 09.00 tot 10.00 uur gymnastiek voor leden in sporthal Den Opper van tafeltennisvereniging TOGB op sportpark Het Hoge Land in Berkel en Rodenrijs. Er wordt onder deskundige leiding gesport. (meer)

Soccer Boys – Berkel een derby met passie en vechtlust

Foto
Vuurwerk zorgde er voor aanvang van de wedstrijd
voor dat er weinig zicht was op de spelers toen ze elkaar
de hand schudden. Foto: Fred Roobol.


Bleiswijk – Tijdens wedstrijden in de derbysfeer staat goed voetbal meestal niet centraal; Soccer Boys contra CVV Berkel was daar geen uitzondering op.
Echter de strijdlust en de passie die de acteurs op het speelveld lieten zien, vergoedde veel waardoor er een wedstrijd ontstond die de volle negentig minuten bleef boeien. (meer)

Sebastiaan Oranje gaat voor een podiumplaats

Foto
Sebastiaan Oranje in Inzell.

Bergschenhoek – Schaatser Sebastiaan Oranje zal komend weekeinde actief zijn voor de Nederlandse Kampioenschappen Afstanden in Groningen onder de 23 jaar. (meer)

Jim Havenaar wijst TOGB de weg

Berkel en Rodenrijs - TOGB heeft zich een uitstekende dienst bewezen door in de eerste wedstrijd van de derde periode een 3-0 overwinning te boeken op het bezoekende Vredenburch. Een overwinning die mede tot stand kwam door twee doelpunten van Jim Havenaar in een wedstrijd waarin beide ploegen voldoende kansen kregen. (meer)

TOGB handbal viert 35-jarig jubileum

Berkel en Rodenrijs - Dit seizoen viert TOGB Handbal haar 35-jarige jubileum. Met een gezellige borrel voor leden, ouders en oud-leden op 23 maart wordt een feestelijk tintje aan het jubileum gegeven. Je kunt je voor 13 maart aanmelden! (meer)

Voetbal

Rijnvogels-BVCB: 2-0
Bergschenhoek - Rijnvogels kwam nadat BVCB eerst even aan het doel van Peter Messemaker mocht ruiken vrij snel los. Het resulteerde in een schot van Yuri van Es voor Rijnvogels tegen de paal nadat hij door Bas Mourits (ex-TOGB) goed werd aangespeeld. Het bleek een waarschuwing voor BVCB die enkele tellen daarna toch al tegen een vroege achterstand aanliep. Een fraaie pass van captain Stefan Schaafsma bracht Bas Mourits in de vrije ruimte en deze liet vanuit een identieke situatie als kort daarvoor doelman Mark Graethe voor de eerste keer vissen, 1-0. Mourits vond in de volgende aanval de mee op gekomen Yuri van Es die exact deed wat Bas Mourits kort daarvoor had gedaan en liet BVCB-doelman Mark Graethe ook nu weer kansloos.
Er stond nauwelijks een kwartier op de klokken. De 3-0 leek een kwestie van tijd. Zou deze gevallen zijn dan leek het voor de mannen van trainer BVCB–trainer Edwin Vurens weer op een forse nederlaag zoals in de heenwedstrijd (0-6) uit te lopen. Mark Graethe zou een volgende doelpoging van de thuisclub onschadelijk maken. De thuisclub was in die fase de gretige en de bovenliggende partij. Het team uit Bergschenhoek toonde wel wilskracht maar beschikte niet over de kracht om het de Katwijkse defensie die als een huis stond, het leven zuur te maken. De 3-0 bleef uit hoewel de gastheren zich van de beste kant lieten zien. De mogelijkheden via enkele goed opgezette aanvallen over de vleugels leidden in een aantal nét-niet situaties niet tot een verruiming van de marge. De ruststand brak derhalve met een terecht verworven 2-0 voorsprong aan. BVCB had na rust het eerste woord. Een attent uitlopende Peter Messemaker voorkwam een snelle 'anschlustreffer' en zag vervolgens tot zijn grote opluchting dat Ethan Scheimann de bal langs een vrijwel leeg doel schoot. Het had de wedstrijd zomaar kunnen doen kantelen. Achteraf bleken het voorlopig de twee enige wapenfeiten te zijn waarmee BVCB de Katwijkse defensie deed schrikken.


CVV Berkel (Vr)-Jodan Boys: 3-0
Berkel en Rodenrijs - Een stevige pot voetbal op het scherpst van de snede gespeeld. Maar uiterst sportief onder de prima leiding van scheidsrechter Stijn Brouwer. Jodan Boys creëerde mogelijkheden met Lois van Vliet en aan de andere kant prima werk van sluitpost Samatha Captein op inzetten van Lindy Hogedoorn en Silvia Boogaard. De druk van de thuisploeg werd opgevoerd en in de 16e minuut scoorde Lindy Hogedoorn na een vrije trap van Sandra Welles de bevrijdende 1-0 voor de thuisploeg.

De meiden van coach Cees Kruys voerden de druk nog wat op en in de 24e minuut vier hoekschoppen achterelkaar maar hieruit wist Berkel toch geen voordeel te halen. De meiden van coaches Egbert Smeenk en Ard Keus kregen door de druk extra veel ruimte. In de 26e minuut een prima actie van Lois van Vliet die in feite de stand gelijk had kunnen trekken. Twee minuten later aan de andere kant was Silvia Boogaard ervandoor gegaan maar haar inzet trof geen doel. Een inzet van Lisa Wijnen werd door Lisanne van den Ende van de lijn gehaald. Berkel had verdere afstand kunnen nemen maar deed dit niet.

Door de druk van Berkel ontstond er veel ruimte voor de Goudse aanvalsters die volop hadden kunnen profiteerden. In de 43e minuut is het echter Simone van Leeuwen die uit een scrimmage voor het doel heel verdienstelijk de 2-0 scoorde voor Berkel.
Na de thee wederom druk van Berkel op de veste van Jodan Boys. Collectief
zich een weg banend met slim positiespel en linies die prima aansloten. Het blok van de Goudse dames zat echter goed dicht. In de 86e minuut een listige doorsteekpass op de snelle Tara de Boe die schitterend afrondde en Samantha Captein het nakijken gaf, 3-0.

Atletiek

Aart van Hovenloop
Bleiswijk - De wedstrijdcommissie van De Kieviten heeft ook in 2013 weer zes wedstrijden ingeroosterd voor de Aart van Hovenloop. Zondag stond de eerste editie op het programma waarvoor Aart persoonlijk het startschot gaf. Voor de jeugd stond de 1000 meter op het programma. Het werd een zeer spannende finish en het verschil tussen de nummers 1 en 2 was minimaal.
Zowel Dorien Lampe als Tess Grootscholten noteerden een tijd van 3.59. Finn Lexmond eindigde als derde in 4.25. De senioren liepen dit keer een rondje van 5000 meter. Waldo Karbaat, clubkampioen in 2012, liet zien dat hij een week voor de CPC prima in vorm is. Hij won de 5km in 17.45. Bart Roefs kwam als de nummer twee over de eindstreep 18.10 en het loopwonder van TOGB 3, Marco van Rosmalen, werd 3e in 18.58. Er waren nog vier deelnemers die binnen de 20 minuten wisten te finishen: Marko v.d. Voort 19.16, Lars Gootjes 19.36 (PR !), Marcel Markus 19.40 en Willem van der Kooij 19.42. De snelste dame werd Mariëlle Esmeijer 22.54, Ingrid Baggerman werd 2e in 22.54 en Anita v.d. Velde wist met een PR beslag te leggen op de 3e positie: 24.30. Petra Berkelaar liep ook een sterke race en wist haar PR scherper te stellen tot 25.32.

Twintig van Alphen
Bleiswijk – Kievit Richard Lelieveld nam geen deel aan de AvH loop, maar kwam wel in actie bij de Twintig van Alphen. Hij koos voor de afstand van 10 kilometer. Althans in theorie, want in de praktijk bleek de afstand maar liefst 400 meter korter. Richard ging onder het finishdoek door in 35.20.
Bij een juiste afstand zou hij onder de 37 minuten zijn gefinisht.

Businessloop in Alphen
Berkel en Rodenrijs - Zondag 3 maart deed Ferdi Vonk mee met de 10km businessloop in Alphen aan den Rijn in het Jacobs Nederland Running team.
Ferdi wist zijn goede vorm van de afgelopen weken om te zetten in een mooie eindtijd van 35:.7, wat een 10e plaats in de businessloop, een 13e plaats overall en een ruime verbetering van zijn PR betekende. Zondag 10 maart staat hij in Den Haag aan de start van de CPC Halve Marathon.

Schaatsen

Finale baancompetities
Bleiswijk - Op zaterdag 23 en zondag 24 februari vonden de finalewedstrijden plaats van de baancompetities op De Uithof, waarmee de baancompetitie voor dit seizoen werd afgesloten. Het werden spannende avonden en voor de rijders van Lansingerland een mooie afsluiting.
Bij de heren A werd Bob Ammerlaan tweede en bij de dames B behaalde Frederieke Jansen de derde plaats. Komend weekend kunnen de rijders nog deelnemen aan de clubkampioenschappen en eind maart zijn er nog de recordwedstrijden en traditioneel de Elfstedentocht en dan is dit schaatsseizoen weer voorbij en kunnen de schaatsen worden omgeruild voor de skeelers.

Volleybal

Sliedrecht-sport 3-Volley2B: 2-3
Lansingerland - Tegen het nog jongere team van Sliedrecht werden door Volley2B in de eerste set acht aanvalsfouten gemaakt tegen twaalf ballen gescoord vanaf het net. Teveel eigen fouten in de serve en in de opbouw zorgden via 25-23 voor een 1-0 voor de thuisploeg.
In set 2 werd de aanval productiever en de stand middels 22-25 gelijk. In 3de set kwam Volley2B echt los en werd de basis gelegd voor de 10-25 setwinst en 1-2 voorsprong. Ook de servicedruk kwam nu wel uit de verf waardoor de thuisploeg kansloos was. Als door een wesp gestoken kwam Sliedrecht in de 4de set uit de startblokken en nam gelijk een voorsprong en de 25-21, waardoor een beslissende 5de set het gevolg was. Bij 12-12 trekt de ploeg uit Lansingerland de winst naar zich toe. Met 13-15 is de 2- 3 winst voor Volley2B.
Volley2B blijft op de 4de plaats omdat ook de teams op de 2de en 3de plaats dit weekend hebben gewonnen. Zaterdag 9 maart speelt het team tegen Vollido, de nummer 2 in de competitie. Om 18.00 uur wordt deze wedstrijd gespeeld in De Zijde. Ook dames 1 speelt om deze tijd in de Hoekse sporthal.


Wielrennen

Pedaalridders op de weg
Lansingerland – In Breda werd de eerste wegwedstrijd van het nieuwe seizoen verreden met maar liefst 240 renners aan de start van Cat 1 tot Cat 7, waaronder een aantal Pedaalridders. De uitslagen zijn: Cat 1: Bibi Verzijl plaats 6, Cat 2: Jardy van der Burg 7e , Raphael Druif 13e , Cat 3: Isa-may Olsthoorn 22e , Robin Mostert 25e , Thijs Havenaar 26e , Femke Bregman 29e , Cat 4: Collin Bakker 18e , Lars Seldenthuis 20e , Sander van der Willik 23e , Thijs Brugging 26e , Kenley Boxhoorn 27e , Walter van Eijbergen 30e , Daan van der Wel 33e , Thomas Mijnsbergen 38e , Aymon-jae van den Heuvel 39e , Steijn Willemsen 41e , Saskia van Deijl 42e , Cat 5: Sten Verzijl 11e , Sanne Roozemond 19e , Tim van der Stam 45e , Cat 6: Gaby Gieskens 15e , Cat 7: Nick Hijdra 11e , Dave van Lobberegt 14e , Martijn Mostert 20e , Mike van Lobberegt 26e , Bas Buitenhuis 27e .

Nieuwelingen Pedaalridders
Lansingerland - De nieuwelingen reden hun eerste wedstrijd in het Belgische Arendonk met ruim honderd deelnemers aan de start. De uitslag voor De Pedaalridders: Desley Boxhoorn 22e , Dion van Nierop 32e , Pluto Martin 42e , Joey Beekhuizen 78e , Justin Dochez Kok 79e .
Ook de junioren reden in Arendonk in een deelnemersveld van ruim 100 wielrenners. Hier werd de uitslag: Jeroen Smits 23e , Thom Martens 57e , Pelle van der Wal 64e , Camiel Lok 90e en Rob van Dijk 93e .
Haags clubkampioenschap Lansingerland - In de rit om het Haags clubkampioenschap reed Dion van Nierop naar een derde plaats, Desley Boxhoorn werd 8e , Justin Dochez Kok 13e , Joey Beekhuizen 14e en Tim Kouwenhoven 16e . Junioren: Thom Martens 6e en Jeroen Smits kwam ten val.

Wees beducht op woninginbraak, neem maatregelen!

Foto
Kerntrekbeslag.

Lansingerland – Wekelijks berichten we in deze krant over woninginbraken in onze gemeente. Het lijkt daardoor bijna geen nieuws meer te zijn. Maar wie te maken krijgt met woninginbraak merkt hoe de groot de impact is. (meer)

Worsteling tijdens inbraak

politie

Bleiswijk – Op maandag 25 februari betrapte een bewoner van Bleiswijk een inbreker bij de berging van zijn huis en wist deze staande te houden. Er bleken echter nog twee mededaders te zijn die de eerste dader wilden ontzetten. (meer)

Autokrakers overlopen

politie

Bleiswijk - Maandag 25 februari werden om 16.15 uur de daders van twee auto- inbraken overlopen op de parkeerplaats bij het Elyseum aan de Kooilaan. De daders sloegen op de vlucht in een zwarte BMW met een vermoedelijk Pools kenteken waarvan een gedeelte bekend is geworden (..P9369.) Tijdens hun vlucht veroorzaakte de bestuurder van de BMW ook nog een aanrijding op de kruising van de Kooilaan en de Merenweg. (meer)

Auto gestolen

politie

Berkel en Rodenrijs – In de nacht van donderdag 28 februari op vrijdag 1 maart werd vanaf de oprit van een woning aan het Weegbreeplantsoen een bruine Lexus RX450 met het kenteken 21-LBZ-5 weggenomen.

AFM waarschuwt voor mogelijke oplichter

politie

Lansingerland/Rotterdam - De Autoriteit Financiële Markten (AFM) waarschuwt consumenten in de regio Rotterdam voor één of meer mogelijke oplichters die zeggen bij toezichthouder AFM te werken. De AFM heeft van consumenten meldingen ontvangen dat half februari in de regio Rotterdam een onbekende man voor de deur stond die zich uitgaf als medewerker van de AFM en informatie over hypotheken zei te verzamelen. (meer)

Bel 112, ook bij verdachte situaties

politie

Lansingerland - Het alarmnummer 112 is er voor spoedeisende hulp. Maar wat is dat nu? Bent u, of is iemand anders in gevaar? Bent u getuige van een misdrijf? Allemaal situaties waar u 112 voor kunt bellen. Maar het alarmnummer is er juist ook voor heterdaadsituaties. (meer)
Copyright © Nieuws- en advertentieblad De Heraut 2015 | Design by De Heraut