Archief - Nieuwsblad De Heraut

Postadres:

Postbus 43

2650 AA, Berkel en Rodenrijs

Tel: 010 - 511 88 92

Fax: 010 - 511 48 65

Verdedigingssport

Nederlandse Kampioenschap Kata
Lansingerland - SportsClub Sushiho (SCS) is pas vier maanden open maar heeft afgelopen zondag met vijf deelnemers meegedaan aan het Nederlandse Kampioenschap Kata (techniek) en dit is een succesvolle dag geworden. Als eerste was Romano aan de beurt hij werd vierde. Vervolgens kwam de groepskata met Jerry, Laura en Liedewij. De podiumplaatsen gingen net aan hun voorbij, maar zij gaven wel hun visitekaartje af. Jerry begon als eerste in de individuele ronde en Liedewij volgde. Laura was als 9e aan de beurt, gevolgd door Lennert is van nature geen kataman en heeft in korte tijd veel moeten leren. Hij liep zijn kata strak maar had last van de vloer waardoor zijn voeten bleven hangen en zijn standen niet wijd genoeg waren.
Goed gelopen maar helaas niet zoals geoefend. Bij de prijsuitreiking kreeg Liedewij de stijlprijs. Lennert werd achtste, Laura zesde, Liedewij en de groepskata als vijfde, Jerry en Romano als vierde.

Atletiek

Trainingsloop marathongroep
Bleiswijk - Op zondag 17 februari organiseert De Kieviten Marathontrainingsgroep in samenwerking met de Wedstrijdcommissie in en rond het recreatieschap Rottemeren te Bleiswijk de tweede trainingsloop in het kader van de voorbereiding op de Rotterdam Marathon. De te lopen afstand is 30 km en er kunnen zes verschillende rondjes worden gelopen van elk 5 km met als centraal punt de Pekhuisbrug.
Iedereen kan zijn/haar eigen tempo bepalen en zijn/haar groepje kiezen. Bij de Pekhuisbrug staat een verzorgingspost met water. Uiteraard is het ook mogelijk om eigen drinken of voedsel klaar te leggen bij de verzorgingspost. Bij de verzorgingspost staat ook een wedstrijdklok, zodat de lopers hun tussentijden optimaal in de gaten kunnen houden.
De ultieme test over 7 rondjes (35 km) vindt plaats op 18 maart. De start is telkens om 09:00 vanaf de Pekhuisbrug. Iedereen is van harte welkom (ook voor minder dan de geplande rondjes). Meedoen is gratis, maar een bijdrage voor de Stichting Verdriet Door Je Hoofd wordt op prijs gesteld (www.kankerspoken.nl). Deze stichting zet zich in voor kinderen van 4 tot 18 jaar wiens ouders kanker hebben. Voor meer informatie over de marathontrainingen bij De Kieviten kan contact worden opgenomen met de trainer van de Marathontrainingsgroep, Aart van Hoven, aartvanhoven@tiscali.nl.

Uitslagen Kieviten
Bleiswijk - Willem van der Kooij kwam zaterdag aan de start in Oud Beijerland. Op het programma stond een afstand van 25 km, waarbij twee keer door de van Heinenoordtunnel werd gelopen. Aan de finish (ook in Oud Beijerland) werd Willem geklokt op 1.50.20, waarmee hij in de categorie heren 55+ op een verdienstelijke 2e plaats kwam.
Veel leden van de Kieviten kwamen in actie bij de 3e Leo Ammerlaan Kassenloop. Op de 5 kilometer (3 rondjes) wist jeugdtrainer Maurice de Bruijn een 5e plaats te bereiken met zijn eindtijd van 21.12. Mooie prestaties waren er van enkele jeugdleden: de 12-jarige Emma Jansen finishte in 24.04 en haar tweelingzus Fleur in 24.43. De 14- jarige Matthijs Brand finishte in 24.36. Op de 10 kilometer kwam Pauline van Donkelaar als de snelste vrouw over de finish: 41.57.
De 3 snelste heren waren Bart Roefs (6e) 38.22, Jack ’t Hoen (9e) 39.22 en Matthijs van der Beek (13e) 40.25.

Voetbal

RCL-Berkel: 0-3 (da)
Berkel en Rodenrijs - Berkel kwam voor slechts 21 minuten naar Leiderdorp en scoorde in de voorlaatste minuut. Doelpuntenmaakster was Silvia Boogaard die onhoudbaar de bal achter sluitpost Susan Hogenboom van RCL in de touwen schoot. Het was een match met een voorgeschiedenis. Op 15 september 2012 werd dit duel door de toenmalige leidsman Peter van der Kooij gestaakt in de 69e minuut bij een 0-2 voorsprong voor de meiden uit Lansingerland. Wat onregelmatigheden langs de lijn deed Van der Kooij besluiten te stoppen ondanks dat de technische staf van beide verenigingen nog een uiterste poging deed verder te gaan. Het restant van dit duel werd bij een 0-2 voorsprong voor Berkel in Leiderdorp afgewerkt onder de bezielende leiding van troubleshooter Frank van Polanen uit Leiden. Twee minuten voor tijd bepaalde goaltjesdief Silvia de uiteindelijke eindstand op 0-3 in het voordeel van de meiden van coach Cees Kruys.

TOGR-Soccer Boys: 1-3
Bleiswijk - Gastheer TOGR was voor Soccer Boys een gewillige horde in de strijd om de bovenste plaatsen. Al na twee minuten had Wilmar Zeelenberg de Bleiswijkers op voorsprong moeten zetten, maar waar hij het naliet een cadeautje van de laatste man uit te pakken deed de TOGR-spits dat aan de andere kant wel na een fout van Martijn Helmendach. Een vroege achterstand voor de ploeg van Renato Dijksterhuis, maar vlak voor rust kopte diezelfde Helmendach een goed voetballend Soccer Boys uit een corner van Reinier van der Houwen op gelijke hoogte. Na rust was het eenrichtingsverkeer en had de wedstrijd al veel eerder beslist kunnen worden als het vizier van de Bleiswijkers wat meer op scherp had gestaan. Uiteindelijk liep Soccer Boys pas in het laatste kwartier uit naar 1-2 en 1-3. De mee opgekomen rechtsback Sebastiaan van Beek vond in de 78e minuut de geheel vrijgelaten Sander van de Ruijtenbeek, die de bevrijdende 1-2 binnenschoot. In de 88e minuut werd een overtreding op de ijverige Stefan van den Berg beloond met een strafschop, die door Martijn Helmendach gedecideerd werd binnengeschoten. (meer)

Inschrijving ABN AMRO Halve Marathon Oostland

Lansingerland/Pijnacker-Nootdorp - Het is vanaf nu mogelijk je in te schrijven voor de ABN AMRO Halve Marathon Oostland.
In Oostland, de regio waarin Lansingerland en Pijnacker-Nootdorp liggen, wordt op zondag 8 september een spectaculaire halve marathon georganiseerd, waarbij wordt gestart in het centrum van Pijnacker en waar de route door binnen- en buitenwegen door de kernen van Berkel en Rodenrijs en Bergschenhoek uiteindelijk weer uitkomt in Pijnacker.
Met een duo-loper kan men de halve marathon ook lopen in estafettevorm en er is inschrijving mogelijk voor bedrijventeams. Voorafgaand aan het evenement is een Kidsrun van 1.1 of 2.2 kilometer. Zie voor meer informatie en inschrijvingsmogelijkheden de website www.halvemarathonoostland.nl .

Voetbalprogramma voor het weekeinde

Zaterdag:
SHO – BVCB
Berkel – CVV Mercurius
14.30 uur
TOGR – Soccer Boys

Zondag:
GDA - TOGB

Atletiek

Ferdi Vonk tweede
Berkel en Rodenrijs - AV Gouda organiseerde op de eerste zondag van februari weer de Groenhovenloop. De route die was uitgezet liep door de polders van het fraaie Groene Hart. Om 12.15 uur klonk het startschot voor de 10 km. Een grote groep lopers, waaronder Ferdi Vonk, vertrok voor hun wedstrijd door de polder waar de wind vrij spel had. Vonk voelde zich sterk, liep een vlakke wedstrijd en kon het in tweede deel zelfs nog iets versnellen. Hij eindigde op een 2e plaats in een tijd van 37.26. Hij was zeer tevreden met zijn tijd onder deze omstandigheden en kijkt vol zelfvertrouwen uit naar de wedstrijden in de komende maanden.

Voetbal

TOGB–Oliveo: 0-0
Berkel en Rodenrijs – Deze wedstrijd stond gelijk aan de slechte weersomstandigheden. Niet alleen door het ontbreken van doelpunten, maar tevens omdat de gasten uit Pijnacker naar Berkel waren gekomen voor slechts één punt in deze uitwedstrijd. Nu mag gerust gezegd worden dat zij door het matig presteren van TOGB zelfs in de eerste helft een veldoverwicht konden opbouwen. De beste kans in de eerste helft was voor TOGB toen Tim van der Vorm naast schoot. Aan de overzijde had de TOGB-verdediging het op de vleugels moeilijk om de aanvallers van Oliveo tijdig een halt toe te roepen. Het was dat de voorzetten van de zijkanten weinig precisie hadden waardoor in het centrum tijdig kon worden ingegrepen. TOGB–doelman Mark Smith moest wel handelend optreden bij een schot van Wessel Kley. De tweede mogelijkheid voor TOGB kwam op naam van Steven Treurniet die de voorzet van Tim van der Vorm over schoot.
De tweede helft wist TOGB onder de druk van de buurman uit Pijncker uit te komen door veelal op de helft van zijn tegenstander te spelen. De beste kans was voor Tim van der Vorm die zijn doelpoging andermaal naast zag gaan. Al met al verdiende deze wedstrijd geen winnaar.

BVCB–Vitesse Delft: 0-1
Bergschenhoek - BVCB versus Vitesse Delft werd een pover duel, dat eigenlijk geen winnaar verdiende. Uiteindelijk gingen de bezoekers met drie punten huiswaarts. Het was Vitesse Delft, dat vanaf de aftrap brutaal het heft in handen nam. Het was feller en doortastender in de duels dan de thuisclub. Daar waar het eerder in het seizoen vaker misging in de beginfase van een wedstrijd, daar hebben de mannen van BVCB–trainer Edwin Vurens er nog steeds geen les uitgetrokken. In plaats van over de zijkanten te spelen werd er meerdere malen gekozen voor de weg binnendoor. En juist daar was het overvol met Vitesse-spelers, die compact en met veel mensen achter de bal zouden spelen. Dat leverde BVCB dikwijls problemen op in de vorm van het inleveren van de bal bij de tegenstander. Hieruit ontstond ook de eerste kans voor de gasten in de persoon van Daniel da Cruz die zijn inzet op de buitenkant van de kruising ziet belanden. De kansjes die zich zo af en toe voordeden voor BVCB kwamen voort uit vrije trappen of ontstonden naar aanleiding van fouten van de kant van de opponent. Zo stuitte een scherp aangesneden vrije trap van Leonardo dos Santos Silva van de borst van keeper Davy Schilperoort, maar was er in geen velden of wegen een BVCB-er te bespeuren die de bal kon intikken. Direct daarna kreeg Robin Monsma onverwacht de gelegenheid om dom balverlies van de Delftenaren af te straffen. Zijn schot ging via een tegenstander hoog richting de lat waar de bal ternauwernood door Schilperoort kon worden over getikt. Monsma kwam even later net iets te kort om een goede aanval met Yousif de Kock binnen te glijden.
Over en weer werden de kleine kansjes eerlijk over de beide ploegen verdeeld: twee om twee. En daarmee is eigenlijk alles gezegd en vriend en vijand verzoende al vroeg met een bloedeloze 0–0.
Echter in de voorlaatste minuut was Vrouwe Fortuna op de hand van de Delftse ploeg van trainer Manuel Vissers. Een opportunistische trap naar voren was voor Dion de Lijser de moeite waard om achteraan te gaan. Het leek er op dat De Morais Lima de zaken onder controle had en de bal kon terug koppen op zijn keeper Mark Gaerthe. Die probeerde naar het leek eenvoudig een corner te voorkomen, maar rekende daarbij buiten de waard in de persoon van De Lijser. Die kon op eenvoudige wijze de bal oppikken en de bal in het lege BVCB doel schuiven, daarmee Gaerthe als schlemiel van de wedstrijd achterlatend, 0-1.
(meer)

Hengelsport

Viscursus voor de jeugd
Berkel en Rodenrijs – Hengelsportvereniging De Ruischvoorn biedt ook in 2013 de jeugd weer de mogelijkheid om onder begeleiding van deskundigen een viscursus te volgen.
De viscursus is bestemd voor jongens en meisjes vanaf 9 jaar en wordt gegeven op woensdagmiddag van 13.30 tot 15.30 uur in de zaal van speeltuin De Kievit.
Vier theoriemiddagen: 17 en 24 april, 1 en 8 mei. En twee praktijkmiddagen op 15 en 22 mei met als afsluiting het diplomavissen op vrijdagavond 24 mei van 18.00 tot 20.00 uur.
Nu al kan men zich aanmelden bij W.P. Look, tel. 5218470 of mail willo@live.nl Het cursusgeld bedraagt acht euro voor de hele cursus.

Schaatsen

Sprintkampioenschappen pupillen
Lansingerland - Op zondagochtend 3 februari waren de sprintkampioenschappen voor pupillen op De Uithof. Ook van schaatsvereniging Lansingerland mochten veel rijders meedoen. Er werd een 100, 300 en 500 meter gereden, met vele persoonlijke records en een beker. Nienke Berghout werd 2e met 12.53/ 29.89 en 47,75; Nola Sloot werd 26ste met 3x een pr: 13.47/33.50 en 55.90; Britt Janssen werd 29ste met 3x een pr: 13.85/34.51/55.99; Nena Vollering werd 49ste met 3x pr:14.86/37.38/1.01.41; Fenna Bross werd 52ste: 18.09 (met val)/ 35.01 (pr)/ 56.95. Bij de jongens werd Geurt Geluk 19e met 13.28/ 32.29(pr) / 51.69; Vince Sloot werd 39ste met 14.01(pr)/ 35.45 (pr)/ 57.98; Jeremy Brinkers werd 43ste met 3x pr: 14.18/35.91/57.01.

Turnen

Zilver voor Harmen van Rijn
Lansingerland - Op 19 en 26 januari hebben de heren van s.v. D.O.T.O.
meegedaan met de districtswedstrijden van Zuid-Holland. Fabian Gaemers en Dimitri Keijzer hebben de eerste dag laten zien dat ze de overstap naar de categorie jeugd hebben kunnen maken. Met een puntentotaal van 54.60 en 56.80 waren de 9e en 8e plaats een goed resultaat. Harmen van Rijn zette een prachtige prestatie neer met 59.30. Ondanks een val op het laatste toestel stond Harmen op het podium met een zilveren medaille om zijn nek.
In de ronde daarna kwam Marijn Brandwijk uit voor s.v. D.O.T.O. en scoorde 65.20 punten. Met uiteindelijk de 4e plek wist Marijn zes andere turners achter zich te houden.
Rik Gooris moest dit jaar de overstap van junior naar senior maken met moeilijkere en langere oefeningen. Met 66.10 punten behaalde hij een 6e plek en bewijst dat hij thuis hoort tussen de senioren.
Op 26 januari moesten Tijmen Brandwijk, Jeroen Huisman en Jayvano Fortes aan de slag. Van de in totaal 48 deelnemers is Tijmen 5e geworden (92.20) met Jeroen daar meteen achteraan (91.250 ) met een 6e plaats. Ook Jayvano had goede oefeningen maar viel helaas een aantal keer bij de afsprong van het toestel; hij eindigde op een 23e plaats.
Martijn de Veer turnde in de volgende groep. Met 105.150 punten was de eerste plaats dik verdiend! Aan het einde van de dag was er nog een grote groep van s.v. D.O.T.O. met Jay Klos, Twan Lindenburg, Gerben Boskma, Niels Broker, Quinten Barré, Gijs Roefs en Jimmy Franke. Twan veroverde de 3e plaats, Gerben de 5e plaats (92.750), Jay de 8e plaats, Niels de 10e, Quinten de 14e (85.200) en Gijs de 18e plaats. Jimmy werd 13e plaats in zijn categorie.
Harmen, Twan en Gerben hebben zich geplaatst voor de bondsfinale 4e divisie in Vught op 11 en 12 mei.

Wedstrijden 1e en 2e divisie junioren/senioren
Lansingerland - Op zaterdag 19 januari waren de eerste regiowedstrijden voor de junior en senior meiden van Sv. D.O.T.O. Helaas had Amanda Tettero een aantal weken ervoor haar voet gebroken. Ook Nadine Ketelaars en Rebecca Smaal kampen al maanden met een blessure. Amanda en Nadine hebben zich op alle toestellen moeten presenteren om door te kunnen stromen naar de volgende ronde, Nadine heeft op brug een aangepaste oefening kunnen laten zien met een heel mooi resultaat een 9.25.
De junioren meiden van DOTO hebben laten zien wat ze kunnen. Lisanne Giebel, Valerie van Dam en Marit Struiksma moesten beginnen op balk.
Vervolgens lieten ze op vloer een goede oefening zien en ook op sprong werd super gesprongen. Het moeilijkste toestel hadden ze als laatste: brug. Met een paar foutjes hebben ze het heel goed gedaan.
Deze wedstrijd was niet alleen de eerste van dit seizoen, maar ook de allereerste van Marit Struiksma sinds 3 jaar; zij eindigde op een 15e plek.
Valerie van Dam turnde voor het eerst een tsukahara op sprong met een heel mooi resultaat een 11.900 en eindigde op een mooie 8e plek. Lisanne Giebel heeft met een mooie stabiele wedstrijd het podium weten te behalen met een prachtige derde plek. Alle meiden zijn door naar de volgende ronde voor het NK.

Tafeltennis

Pingwins–Combat: 3-7
Bleiswijk - De eerste competitiewedstrijd van de voorjaarscompetitie werd een winner voor het eerste team van Combat. Combat 1, spelend in de eerste klasse van de afdeling met een nieuwe samenstelling met Marco van Rijn, Gerard van Dam, Harmen van Rossum in de plaats voor Robin van der Elst en Thijs van Kan boekte uit tegen de Pingwins in Den Haag een ruime overwinning waardoor zij na de eerste competitieronde op een tweede plaats staan achter DHC1 uit Delft.

Combat- TTV De Repelaer: 3-2
Bleiswijk - Het eerste Duoteam met oud gediende en erelid Wim van Willigen en Marko Blom kon vrijdag thuis het team van TTV De Repelaer uit Spijkenisse verslaan met 3-2. Wim had met twee overwinningen een groot aandeel in deze wedstrijd en Marko behaalde één overwinning, waardoor het eerste Duoteam op een gedeelde eerste plaats staat na één speelronde.

Volleybal

Volley-Zuid-Volley2B: 0-4
Lansingerland - De eerste servicebeurt maakte Volley2B direct duidelijk dat zij de touwtjes in handen wilde houden. Volley-Zuid bleef stug weerstand bieden en maakte weinig fouten. Na een uitloop naar14-23 ging de eerste set met 17-25 naar Lansingerland. In set 2 probeerde Volley2B weer het initiatief te nemen, maar kreeg het veel weerstand van Volley-Zuid. Bij 16-17 kwam Laurens van Horssen echt los en scoorde een aantal schitterende ballen op het midden waarmee via 18-25 de 0-2 op het scorebord verscheen.
In set 3 pakte Volley2B direct met veel service druk en een sterk blokkerende Niels de Gelder uit. Met Joni Rutten aan serve liep Volley2B naar 0-9 voordat Volley-Zuid het eerste punt kon maken, maar bij 11-22 kwam Volley-Zuid terug. De pass bij Volley2B kwam onder druk te staan. Bij 18-23 werd de serie doorbroken door Ronald Havenaar. Volley2B speelde de set uit (19-25) en de overwinning was een feit, maar onveranderd gretig werd de vierde set gestart. Ook hier was een sterke serve de basis en scoorde midaanvaller Laurens van Horssen weer volop. Met 15-25 werd de 0-4 binnengehaald en daarmee 5 punten.
Volley2B klom naar de vijfde plaats en speelt zaterdag 16 februari thuis tegen nummer 3 City bril/Krimpen. Deze wedstrijd is zoals altijd om 18.00 uur in De Zijde.
Copyright © Nieuws- en advertentieblad De Heraut 2015 | Design by De Heraut