Archief - Nieuwsblad De Heraut

Postadres:

Postbus 43

2650 AA, Berkel en Rodenrijs

Tel: 010 - 511 88 92

Fax: 010 - 511 48 65

Project ‘China’ op OBS Vuurvogel

Foto
De grote draak werd met stokken door de leerlingen gedragen.

Bergschenhoek - Drie weken lang is er op OBS Vuurvogel gewerkt aan het project ‘China’. De school kwam gedurende het project steeds meer in Chinese sferen en de kinderen leerden over de geschiedenis en cultuur van dit verre land. (meer)

Eric Kampinga (VVD) terug in gemeenteraad

Foto
Burgemeester Ewald van Vliet feliciteert Eric Kampinga
met zijn benoeming tot raadslid. Tekst/foto: Henny Strooij.


Lansingerland – Na een afwezigheid van twee jaar keert een bekend gezicht terug in de raadzaal van het gemeentehuis. Eric Kampinga (58) volgt de onlangs om gezondheidsredenen vertrokken Anton Dolle op als gemeenteraadslid. (meer)

Stichting Vrienden van de Van Oldebarnevelthoeve opgericht

Foto
Notariskantoor Oostland Partners werkte graag als
sponsor mee aan de opstelling en ondertekening van de
oprichtingsakte. Met v.l.n.r. Nico Visser, notaris Pepijn
Beliën, Jan Pieter Blonk, Cas Pannekoek en Ruth Pannekoek.


Berkel en Rodenrijs – In het kantoor van Oostland Partners werd woensdag 20 februari door zowel het bestuur als notaris Pepijn Beliën de handtekening gezet onder de oprichtingsakte van de Stichting Vrienden van de Van Oldebarnevelthoeve. (meer)

Wie tapt het beste biertje?

Foto
Onder het toeziend oog van de twee juryleden liet
Carlo zien waarom hij de biertapwedstrijd 2013 had
gewonnen. Hij mag de wedstrijd volgend jaar organiseren
bij Charlie’s.


Lansingerland – De jaarlijkse biertapwedstrijd van horecagelegenheden in heel Lansingerland waar Heineken wordt getapt leverde maandagavond 18 februari weer een spannende, maar ook een gezellige avond op. (meer)

Lansingerland bouwt verder

Foto
De handtekeningen worden gezet.

Bleiswijk – Terwijl in heel het land de woningbouw aardig op slot zit ziet men in Lansingerland nog steeds kans nieuwe woningen te bouwen en aan te bieden aan belangstellenden. (meer)

‘t Foetligt voelt ‘Nattigheid onder water’

Foto
Met z’n allen in een luchtbel op de zeebodem;
een klucht van ’t Foetligt.


Lansingerland – De leden van toneelvereniging ’t Foetlight laten er geen gras over groeien; al enkele maanden zijn ze druk in de weer met de voorbereidingen van een vrolijke eigentijdse klucht die de toepasselijke titel ‘Nattigheid onder water’ meekreeg, in 2012 werd geschreven door Vincent van Rijsewijk en alles in zich heeft voor een avond plezier en humor. (meer)

CBS Prins Maurits zet de deur open

Foto
Nadat de deur officieel open was gezet voor de Open
Dag las de burgemeester een boek voor bij de kleuters.


Berkel en Rodenrijs – Niemand minder dan burgemeester Ewald van Vliet was woensdagochtend 20 februari present om de deur wagenwijd open te zetten van CBS Prins Maurits aan de Orionstraat in Berkel en Rodenrijs. (meer)

High Energy doet het licht uit

Foto
Tim (links) en Marc; voor de laatste keer te beluisteren
in café ’t Centrum in Berkel en Rodenrijs.


Berkel en Rodenrijs – Na ruim negen jaar op feesten en partijen voor de juiste muziek borg gestaan te hebben zal Disco High Energy nog één keer de boel op z’n kop zetten in café ‘t Centrum; op zaterdagavond 2 maart vanaf 21.30 uur draaien de dj’s Tim Schuurmans en Marc Wijsman voor de laatste keer, waarna ze hun muziek aan de wilgen hangen. (meer)

Kinderen voelen zich veilig met EHBO diploma op zak

Foto
In de lessen oefenden de kinderen op hun klasgenootjes,
maar tijdens het examen waren ze best een beetje nerveus
toen ze volwassen slachtoffers mochten verbinden en ‘redden’.Bergschenhoek – Het is al vele jaren een goede gewoonte dat leerlingen uit de hoogste groepen van diverse basisscholen in Bergschenhoek op school EHBO lessen volgen, verzorgd door vrijwilligers van de EHBO afdeling Bergschenhoek. (meer)

RTL4 op bezoek in Gezondheidscentrum Parkzoom

Foto
De opnamen in Apotheek Parkzoom.

Bergschenhoek – Een opnameploeg van RTL4 bracht zowel donderdag 14 als vrijdag 15 februari een bezoek aan Gezondheidscentrum Parkzoom te Bergschenhoek. Centraal stond het werk in de apotheek. (meer)

Kleuters maken KARWEI af

Foto
Enthousiast verzamelden de kleuters de puzzelstukjes
bij elkaar.


Berkel en Rodenrijs - Donderdagochtend 21 februari werd Karwei, gevestigd op de Berkelse Poort, bezocht door de drie kleutergroepen van Koningin Beatrixschool uit Berkel en Rodenrijs. (meer)

(On-)bereikbaarheid Berkel centrum door PvdA aan de kaak gesteld

Berkel en Rodenrijs - Door Sam de Groot is namens de PvdA fractie de (on- )bereikbaarheid van Berkel Centrum bij de voorzitter van de gemeenteraad van Lansingerland aan de orde gesteld. (meer)

Berkel en Rodenrijs

Ophalen oud papier
Berkel en Rodenrijs – Elke vierde donderdagavond van de maand wordt door de Prins Johan Frisoschool en een aantal verenigingen oud papier opgehaald in de wijken van Berkel en Rodenrijs. (meer)

Bergschenhoek

Kinderbingo
Bergschenhoek - Donderdag 28 februari is er een kinderbingo in buurthuis 't Schooltje, Rottekade 83. (meer)

Bleiswijk

Klaverjassen Soccer Boys
Bleiswijk - Vrijdag 1 maart wordt er vanaf 20.15 uur geklaverjast in de kantine van Soccer Boys. Inschrijfgeld: 3 euro. (meer)

Regio

Creatief bij 3B-Sociaal Belang
Lansingerland – Elke dinsdagmiddag is er van 14.00-17.00 uur in De Ark, Oranjestraat 2, gelegenheid voor creatief handwerk zoals het maken van kaarten, haken, breien etc. Mochten er mensen zijn met andere ideeën dan werkt de belangenvereniging daar graag aan mee mits er voldoende deelname is. (meer)

Gemeente reserveert ruimte in Annie M.G.-park voor Pedaalridders

Lansingerland – Het vrijmaken van bijna ¤ 3 miljoen voor grondwallen en watergangen in het Annie M.G. Schmidtpark leidde donderdag in de gemeenteraad tot een onverwacht debat. Met het bedrag op zich had de raad geen moeite. (meer)

De Paepe moet bestemmingsplan Berkel-Centrum aanpassen

Berkel en Rodenrijs – Het werd even een pittig debat en er was een schorsing voor nodig, maar toen zegde wethouder Henk de Paepe toe het bestemmingsplan Berkel-Centrum nog eens te zullen bekijken. (meer)

Beantwoording Kamervragen: HSL houdt ook de Tweede Kamer bezig

Lansingerland/Den Haag - Staatssecretaris Mansveld reageerde op 8 februari 2013 op de vragen die de Tweede Kamer op 14 november 2012 stelde naar aanleiding van de HSL Voortgangsrapportage 31. (meer)

Geanimeerde en druk bezochte informatieavond Vlinderstrik

Lansingerland - Ruim 100 belangstellenden bezochten op 19 februari jl. de informatieavond over de Vlinderstrik in t Manneke. De aanwezigen bogen zich na een korte inleiding over de plannen voor het beheer, natuur en water, recreatie en het Polderpad, het fietspad in de Vlinderstrik dat de Rotte verbindt met de Schie en door een aantal polders loopt, door de Noordas van het plan. (meer)

Martijn Helmendach kijkt uit naar Soccer Boys- Berkel

Foto
Martijn Helmendach in de mangel tussen Joey Lems (l)
en Alex de Ronde in de eerste confrontatie dit voetbalseizoen.
Foto: Fred Roobol.


Lansingerland – Met nog tien wedstrijden te gaan stijgt de spanning in de derde klasse B bij de zaterdagafdeling. Koploper Neptunus lijkt een kampioenschap normaliter niet meer te kunnen ontgaan. Echter de strijd voor meer promotieplaatsen (lees: nacompetitie) is in alle hevigheid losgebarsten en met zaterdag met de derby Soccer Boys tegen het bezoekende CVV Berkel op het programma kan de apotheose alleen maar groter worden. (meer)

Tips ter voorkoming van woninginbraak

politie

Lansingerland – De afgelopen week werd in een groot aantal woningen in Lansingerland ingebroken. Zo hoorde een bewoonster van een woning in Bergschenhoek donderdag aan het begin van de avond gerommel aan de achterdeur. Ze sloeg direct alarm. (meer)

Dakbedekkers wekken argwaan

politie

Bergschenhoek - Dinsdag 19 februari meldde een alerte bewoner in de vroege middag dat er in de Brederodestraat twee mannen met een ladder in de weer waren, hij vertrouwde de zaak niet. (meer)

Bekeurd wegens beperkt zicht

politie

Lansingerland – De afgelopen week zijn enkele autobestuurders bekeurd omdat zij met een zeer beperkt zicht - veroorzaakt door bevroren en/of beslagen ramen – de weg op waren gegaan. Omdat dit erg gevaarlijk is, betaalt men dan ook een boete van 220 euro!

Witte Golf gestolen

politie

Bergschenhoek - In de nacht van vrijdag 22 op zaterdag 23 februari werd op het Boekweitveld een witte Volkswagen Golf, kenteken 31-XDH-6, gestolen.

Autowielen ontvreemd

Bergschenhoek – In de Ton Albertsstraat werden in de nacht van zondag 17 op maandag 18 februari de wielen van een Volkswagen Polo gestolen.

Inschrijving voor Hospice Lansingerland Dictee geopend!

Foto
Het team dat betrokken is bij de organisatie van het
eerste Hospice Lansingerland Dictee met v.l.n.r. Huguette
Tichler, Esther de Wit, Marjolein Gielis, Jan de Jong en
Nick Steenkamp.


Lansingerland – Het lijkt nog ver weg, maar de organisatoren van het eerste Hospice Lansingerland Dictee zijn al volop met de voorbereidingen bezig en laten niets aan het toeval over.


(meer)

Happy Drinks smaken goed met Pierre Wind

happy drinks
De hele klas ging samen met docente Ada Brus
(tweede van links) aan de slag om samen met Pierre
Wind de verrassende happy drinks te maken.


Bleiswijk - Pierre Wind, de bekende kok van tv, schrijver en tevens ‘visitekaartje’ van de Nederlandse horeca, verzorgde vrijdag 15 februari een workshop op Melanchthon de Blesewic. Een van de leerkrachten, docente Frans en tevens decaan van het vmbo Ada Brus, won de workshop, omdat De Blesewic elk jaar de Horeca Road Show uitnodigt om voorlichting te geven over het werken in de horeca.
(meer)

Zilver voor Diane Valkenburg op WK allround

Foto
Diane Valkenburg (l) met naast haar Wereldkampioen
Ireen Wüst. Foto: Rob Veldkamp.


Hamar - Diane Valkenburg heeft een zilveren medaille gepakt op de WK Allround in Hamar. De Bergschenhoekse schaatsster werd op de laatste afstand, de 5000 meter, tweede achter landgenote Ireen Wüst in een tijd van 7.07,07. Valkenburg stond voor deze afstand nog op een derde plaats. In de race tegen Wüst liet zij echter zien dat ze dit schaatsseizoen in een uitstekende vorm verkeert. Daardoor steeg Valkenburg van de derde naar de tweede plaats in het eindklassement.

(meer)

Femke en Danique lezen als besten

 Foto
De Lansingerlandse deelnemers aan de nationale voorleeswedstrijd
met in de stoel rechts Danique Wijland van De Klimophoeve uit Bleiswijk
en links Femke Hoefnagel van de Willibrord uit Bergschenhoek.

Lansingerland – Veertien kandidaten van even zoveel scholen in Lansingerland wonnen de voorselectie van de Nationale Voorleeswedstrijd 2012-2013 op hun eigen scholen. Zij werden samen met hun fans uitgenodigd voor de volgende voorronde; op dinsdagmiddag 12 februari namen ze het tegen elkaar op in het Wolfert Lyceum. Ditmaal niet, zoals vele jaren gebruikelijk, in de bibliotheek van Bergschenhoek.
(meer)

Begrotingstekort in 2017 kan oplopen tot ¤ 7 miljoen

Lansingerland – Het begrotingstekort waar de gemeente in 2017 tegenaan kan lopen is ongeveer ¤ 7 miljoen. Dat bleek tijdens de tweede bijeenkomst die de gemeenteraad en het college hadden over de financiële situatie van de gemeente en wat daaraan te doen is.
(meer)

Bedrag van ¤ 475.000 toegekend voor realisatie Sportcorner Parkzoom 4

Bergschenhoek - Op 30 augustus 2011 heeft het college van b. en w. besloten om een subsidieaanvraag bij de Stadsregio Rotterdam in te dienen voor de verbetering van de kwaliteit van de openbare ruimte in het project Sportcorner Parkzoom 4. Het dagelijks bestuur van de Stadsregio heeft nu de subsidieaanvraag voor de realisatie van een sportcorner in Parkzoom toegekend. Het gaat om een bedrag van ¤ 475.000,--.
(meer)

Huisvestingsplan Primair Onderwijs nu definitief

Lansingerland – Het Integraal Huisvestingsplan Primair Onderwijs (IHP PO) is nu definitief. Morgenavond staat het als ‘hamerstuk’ op de agenda van de gemeenteraad.

(meer)

Sanneke de Neeling prolongeert haar titel

Bleiswijk - Sanneke de Neeling (16) prolongeerde vorige week haar titel tijdens het NK schaatsen voor junioren meisjes 15/16 jaar in Den Haag.
(meer)

Berkel-vrouwen pakken de periodetitel

Berkel en Rodenrijs - Uiteindelijk zou het een hele mooie zaterdag worden en dat na een week met weinig trainen vanwege koning winter en de gesteldheid van de velden, maar in het mooie Hoornaar maakten de vrouwen van CVV Berkel er tegen Stedeco een prima middag van in de strijd om de periodetitel.

(meer)

Primeur voor Lansingerland: gratis cursus Lokale Politiek

Foto
Gemeenteraadslid Cheryta Buijs en burgemeester Ewald
van Vliet promoten de cursus Lokale Politiek Lansingerland.


Lansingerland - In maart 2014 zijn er weer gemeenteraadsverkiezingen. De politieke partijen zijn al druk bezig hun verkiezingsprogramma’s te schrijven. Voor de eerste keer organiseert de gemeenteraad de cursus Lokale Politiek Lansingerland. (meer)

4e Roomsoesavond met EinsteinBarbie: Nieuwe locatie Muziekpodium Rotonde op het Hoge Land

Foto
EinsteinBarbie zal optreden bij Roomsoes.

Berkel en Rodenrijs – Zaterdag 2 maart staat de vierde editie van Roomsoes op de kalender. Een feestelijke avond met de sexy band, EinsteinBarbie! Hou je van live muziek en vind je het leuk om leeftijdgenoten (opnieuw) te ontmoeten? Kom dan op zaterdag 2 maart naar de Roomsoes avond in Rotonde. (meer)

Eerste lustrum voor Corries winkeltje

Foto
Corrie samen met de vrijwilligers die met elkaar
het winkeltje runnen.


Berkel en Rodenrijs - Vijf jaar geleden ging bewoonster van De Oudelandse Hof Corrie Dröge samen met enkele vrijwilligers van start met de verkoop van de door haarzelf gemaakte sieraden. (meer)

Voor kinderen en ouders: Bronclub organiseert interactief concert

Foto
Marcel en Lydia Zimmer.

Berkel en Rodenrijs - Op dinsdag 26 februari wordt in De Bron aan de Rodenrijseweg weer Bronclub gehouden. Deze keer heel bijzonder, want het duo Marcel en Lydia Zimmer treedt 's middags op met een interactief concert vol zang, muziek, dans en goochelen. (meer)

Uitslag Carnavalsloterij

Foto
De sleutel van de gemeente Lansingerland is weer
in handen van burgemeester Ewald van Vliet.


Bleiswijk - Dinsdagavond 12 februari werd het zeer geslaagde carnaval der Otterrotters afgesloten met het teruggeven van de sleutel aan burgemeester Van Vliet. (meer)

Raadsel van de gedumpte boeken

Foto
Vorige week was het weer zover en lagen er
boeken in het water.


Berkel en Rodenrijs – Sinds een jaar of vier treft een hondenbezitter tijdens zijn dagelijkse wandeling op de Oostersingel zo’n twee à drie keer per jaar een bundel boeken aan in de sloot langs de weg. Telkens op dezelfde plek. Het betreft leesboeken, soms ingepakt in folders. (meer)

Eric van der Jagt komt ‘thuis’ bij tennisvereniging Bleiswijk

Foto
Voorzitter Evert van Moorselaar (midden) met de
tennisleraren Eric van der Jagt (l) en Berry Janse.
Foto: Aukje Kerkt.


Bleiswijk – In 1968 begonnen met drie tennisbanen is de Lawn Tennisvereniging Bleiswijk nu een vereniging met tien SmaschCourt banen en twee minibanen voor de jeugd. Een sportvereniging die haar ruim duizend leden veel te bieden heeft. Per 1 april gaat de vereniging een samenwerking aan met tennisschool Berry Janse uit Zoetermeer. (meer)

Vollebregt Vorkheftrucks steunt actie tegen kanker

Foto
Team Oostland maakt zich op voor deelname.

Berkel en Rodenrijs - Op 5 en 6 juni wacht weer de actie Alpe d’HuZes, waarbij door fietsers en lopers een topprestatie wordt neergezet door een of meerdere keren de Alpe d’Huez te bedwingen en daarmee gelden te verzamelen voor het onderzoek om kanker onder de knie te krijgen. (meer)

Inbreker overlopen

Lansingerland – Een bewoner van de Julianalaan te Bergschenhoek kwam op vrijdagavond 8 februari rond de klok van acht uur thuis toen hij in de achtertuin een man overliep die juist had geprobeerd een bovenlicht open te breken. De inbreker ging er direct vandoor. De bewoner sprong op de fiets en wist de dader enige tijd via de Laan der Vrijheid te achtervolgen doch raakte hem in de buurt van de Marius Richterlaan kwijt. Het WoningInbrakenTeam heeft bij een buurtonderzoek een schroevendraaier teruggevonden die mogelijk bij deze inbraak is gebruikt. Deze wordt op sporen onderzocht door de Forensische Opsporing.
Mocht u getuige zijn geweest van de achtervolging en mogelijk een bijdrage kunnen geven aan het signalement van de dader, hierbij het verzoek dit aan de politie door te geven via tel. 0900-8844 (vraag naar de werkverdeler van het team Lansingerland).


Verdachte glazenwassers

Bergschenhoek - Op maandag 11 februari stonden er tussen 09.00 en 10.00 uur plotseling twee mannen in de achtertuin van een woning aan de Oudzoom die zich als glazenwassers gedroegen. De heren wasten ook daadwerkelijk een paar ramen en zijn daarna weggegaan. De bewoner was niet thuis en bleek ook van niets te weten. Een goed oplettende buurman noteerde het kenteken van een blauwe Opel.
De politie doet nader onderzoek en hierbij het verzoek om bij het zien van de genoemde mannen en/of de auto, de politie (direct) te waarschuwen zodat agenten de identiteit van de mannen kunnen vaststellen.Aanhouding wegens vernieling

Bergschenhoek - Zaterdag 16 februari werden na een melding twee 16-jarige jongens om 23.00 uur aangehouden op de Orteliusdreef wegens openlijk geweld / vernieling. De jongens werden ervan verdacht tegen de spiegels van zo’n 15 tot 20 auto’s te hebben aangetrapt. Van tenminste één auto was de spiegel afgebroken. De zaak wordt door de afdeling Opsporing afgehandeld.


Nieuwbouw Islamitisch Cultureel Centrum in Lansingerland

Foto
Een artist impression van het Islamtisch Cultureel Centrum
Lansingerland.Lansingeland - Tijdens de presentatieavond op 29 januari jl. werd het voorontwerp van het bouwplan voor een nieuw gebouw, waarin de Stichting Moslim zich wil gaan vestigen, met de raadsleden besproken. Op dit moment is de stichting gevestigd aan de Gemeentewerf 5 in Berkel en Rodenrijs. (meer)

Jelle Stout groeit van musical- naar filmster

Foto
De Berkelse Jelle Stout die een hoofdrol speelt in
de bioscoopfilm Bobby en de Geestenjagers die deze
week in première ging.


Berkel en Rodenrijs – Onder grote belangstelling is landelijk de film Bobby en de Geestenjagers in première gegaan. Eén van de acteurs in de film is de 10-jarige Jelle Stout uit Berkel en Rodenrijs. Eind 2011 speelde Jelle al in de musical Droomvlucht van Joop van den Ende Theaterproducties in De Efteling en vorig jaar mocht hij meedoen aan de grote opening van de Aquanurashow in De Efteling. (meer)

Einde van Berkels gemeentehuis in zicht

Foto
Een impressie van de nieuwbouw.

Berkel en Rodenrijs – In de derde week van de maand februari zal men van start gaan met de sloopwerkzaamheden van het voormalig gemeentehuis van Berkel en Rodenrijs en de omliggende panden aan de kerksingel 9, 10 en 11. (meer)

Kas in Klas: Onderwijsrelatiedag brengt ‘groene vingers’ bij elkaar

Foto nr. 1
Studenten ervaren in het Horticultural Experience Centre
in de praktijk wat groei en bloei betekent en wat daar allemaal
voor komt kijken wil men een goed product kunnen afleveren.


Bleiswijk – Het Horticultural Experience Centre in Bleiswijk was vrijdagmiddag 8 februari het bruisende middelpunt van scholen uit de omtrek, voor telers en voor het glastuinbouwbedrijfsleven. (meer)

Stichting Moslim Lansingerland zoekt dialoog

Foto
Jeroen Schilder (l) en de vice-voorzitter van de Stichting
Moslim Noureddine El Amiri. Foto: Maud Duysens.


Lansingerland - Noureddine El Amiri, vice-voorzitter van de Stichting Moslim en Jeroen Schilder, woordvoerder en contactpersoon van de stichting, heten de verslaggever van De Heraut met een lekkere kop thee en koekjes hartelijk welkom in de moskee aan de Gemeentewerf 5 in Berkel en Rodenrijs. (meer)

Werktop brengt werkgever en werknemer in contact

Foto
Ondernemer en gemeente zoeken samen naar mogelijkheden
voor werkzoekenden.


Lansingerland - De komende jaren krijgen gemeenten te maken met forse bezuinigingen, terwijl als gevolg van de economische crisis mensen in toenemende mate een beroep zullen gaan doen op gemeenten. (meer)

Berkel en Rodenrijs

Bingo KBO
Berkel en Rodenrijs – Vrijdag 15 februari organiseert de KBO een bingomiddag, aanvang 14.00 uur in het tuinpaviljoen van Huize Sint Petrus. (meer)

Bergschenhoek

Klaverjassen
Bergschenhoek – Elke donderdag prijsklaverjassen bij Manege Lansbergen, Bergweg-Zuid 135. Aanvang 19.45 uur. Deelname kost ¤ 3,-. Inlichtingen: 06 - 51075578.

Conny Biesheuvel bij ZijActief
Bergschenhoek - Donderdag 14 februari houdt Conny Biesheuvel een lezing bij ZijActief over onze voor- en achternamen. (meer)

Bleiswijk

Koffie/inloopochtend
Bleiswijk - Elke donderdag is er van 09.30 tot 11.30 uur in het gebouw van de gereformeerde kerk, Dorpsstraat, gelegenheid om koffie te drinken en een praatje te maken. Iedereen is van harte welkom.

Klaverjassen Soccer Boys
Bleiswijk - Vrijdagavond 15 februari wordt er vanaf 20.15 uur geklaverjast in de kantine van Soccer Boys. (meer)

Regio

Internationale dans 55+
Lansingerland - Welzijn Lansingerland organiseert Internationale Dans 55+.
Er wordt gedanst op verschillende soorten muziek uit alle landen van de wereld. Ook door de diverse danspassen en dansfiguren is het zeer afwisselend. Danservaring is niet noodzakelijk en men heeft geen partner nodig. (meer)

Berkel gokt en verliest van matig CVV Mercurius

Foto
Alex de Ronde (r) hier in duel met Benjamin van Timmer
van CVV Mercurius. Foto: Fred Roobol.


Berkel en Rodenrijs - In de wedstrijd tegen CVV Mercurius waarin Berkel, gezien de uitslagen van de andere wedstrijden, aansluiting kon krijgen bij koploper Neptunus Schiebroek, liep de ploeg tegen een 1-2 nederlaag aan. (meer)

Tweemaal zilver voor Diane Valkenburg

Lansingerland - Diane Valkenburg heeft twee nieuwe medailles toegevoegd aan haar prijzenkast. De Rotterdamse pakte zaterdag tijdens de 1500 meter in het Duitse Inzell de zilveren medaille, waardoor ze stijgt naar de zesde plaats in het wereldbekerklassement. (meer)

CVV Berkel en vrouwentrainers zetten samenwerking voort

Foto nr. 1
Cees Kruys. Foto’s: Linda Welles.

Berkel en Rodenrijs – Voetbalvereniging CVV Berkel heeft besloten ook komend seizoen verder te gaan met de beide vrouwentrainers Cees Kruys en Ronald Lamens. Vrouwen 1 staat op de tweede plaats in de eerste klasse op maar drie punten van koploper Barendrecht. (meer)

Stars on Ice schittert met jong talent

Foto
De lol in het kunstschaatsen moet het belangrijkste blijven
en de wetenschap dat je niet altijd kunt winnen. Maar Serena
was wel heel blij met de beker voor de tweede plaats.Bleiswijk/Zoetermeer - Kunstschaats Academie Stars on Ice organiseerde voor het eerst in haar pas prille eenjarig bestaan de internationale Stars on Ice Bokaal wedstrijd in het Silverdome te Zoetermeer. (meer)

Lopers kiezen massaal voor derde Leo Ammerlaan-loop IN de kas

foto1
De snelste lopers van de 10 kilometer bij de dames
en de heren.


Bleiswijk – Voor het derde achtereenvolgende jaar werd de tweede zaterdag van de maand februari weer de Leo Ammerlaan-loop georganiseerd. Een loop met afstanden van zowel 10 als 5 kilometer met een parcours dwars door het glastuinbouwbedrijf van Ammerlaan aan de Irisweg te Bleiswijk.

Voor de 10 kilometer die om half twee van start ging hadden zich 191 deelnemers gemeld, waarvan er daadwerkelijk 176 van start gingen. (meer)

Badmintonstrijd tijdens Garage Wilgenlaan/PIP Jeugdtoernooi

Berkel en Rodenrijs - Badmintonvereniging Garage Wilgenlaan/PIP organiseert op zaterdag 16 februari haar jaarlijkse jeugdtoernooi. Naast verenigingen uit Lansingerland zijn er ook dit jaar verenigingen uit de naaste omgeving van de partij. (meer)

Verdedigingssport

Nederlandse Kampioenschap Kata
Lansingerland - SportsClub Sushiho (SCS) is pas vier maanden open maar heeft afgelopen zondag met vijf deelnemers meegedaan aan het Nederlandse Kampioenschap Kata (techniek) en dit is een succesvolle dag geworden. Als eerste was Romano aan de beurt hij werd vierde. Vervolgens kwam de groepskata met Jerry, Laura en Liedewij. De podiumplaatsen gingen net aan hun voorbij, maar zij gaven wel hun visitekaartje af. Jerry begon als eerste in de individuele ronde en Liedewij volgde. Laura was als 9e aan de beurt, gevolgd door Lennert is van nature geen kataman en heeft in korte tijd veel moeten leren. Hij liep zijn kata strak maar had last van de vloer waardoor zijn voeten bleven hangen en zijn standen niet wijd genoeg waren.
Goed gelopen maar helaas niet zoals geoefend. Bij de prijsuitreiking kreeg Liedewij de stijlprijs. Lennert werd achtste, Laura zesde, Liedewij en de groepskata als vijfde, Jerry en Romano als vierde.

Atletiek

Trainingsloop marathongroep
Bleiswijk - Op zondag 17 februari organiseert De Kieviten Marathontrainingsgroep in samenwerking met de Wedstrijdcommissie in en rond het recreatieschap Rottemeren te Bleiswijk de tweede trainingsloop in het kader van de voorbereiding op de Rotterdam Marathon. De te lopen afstand is 30 km en er kunnen zes verschillende rondjes worden gelopen van elk 5 km met als centraal punt de Pekhuisbrug.
Iedereen kan zijn/haar eigen tempo bepalen en zijn/haar groepje kiezen. Bij de Pekhuisbrug staat een verzorgingspost met water. Uiteraard is het ook mogelijk om eigen drinken of voedsel klaar te leggen bij de verzorgingspost. Bij de verzorgingspost staat ook een wedstrijdklok, zodat de lopers hun tussentijden optimaal in de gaten kunnen houden.
De ultieme test over 7 rondjes (35 km) vindt plaats op 18 maart. De start is telkens om 09:00 vanaf de Pekhuisbrug. Iedereen is van harte welkom (ook voor minder dan de geplande rondjes). Meedoen is gratis, maar een bijdrage voor de Stichting Verdriet Door Je Hoofd wordt op prijs gesteld (www.kankerspoken.nl). Deze stichting zet zich in voor kinderen van 4 tot 18 jaar wiens ouders kanker hebben. Voor meer informatie over de marathontrainingen bij De Kieviten kan contact worden opgenomen met de trainer van de Marathontrainingsgroep, Aart van Hoven, aartvanhoven@tiscali.nl.

Uitslagen Kieviten
Bleiswijk - Willem van der Kooij kwam zaterdag aan de start in Oud Beijerland. Op het programma stond een afstand van 25 km, waarbij twee keer door de van Heinenoordtunnel werd gelopen. Aan de finish (ook in Oud Beijerland) werd Willem geklokt op 1.50.20, waarmee hij in de categorie heren 55+ op een verdienstelijke 2e plaats kwam.
Veel leden van de Kieviten kwamen in actie bij de 3e Leo Ammerlaan Kassenloop. Op de 5 kilometer (3 rondjes) wist jeugdtrainer Maurice de Bruijn een 5e plaats te bereiken met zijn eindtijd van 21.12. Mooie prestaties waren er van enkele jeugdleden: de 12-jarige Emma Jansen finishte in 24.04 en haar tweelingzus Fleur in 24.43. De 14- jarige Matthijs Brand finishte in 24.36. Op de 10 kilometer kwam Pauline van Donkelaar als de snelste vrouw over de finish: 41.57.
De 3 snelste heren waren Bart Roefs (6e) 38.22, Jack ’t Hoen (9e) 39.22 en Matthijs van der Beek (13e) 40.25.

Voetbal

RCL-Berkel: 0-3 (da)
Berkel en Rodenrijs - Berkel kwam voor slechts 21 minuten naar Leiderdorp en scoorde in de voorlaatste minuut. Doelpuntenmaakster was Silvia Boogaard die onhoudbaar de bal achter sluitpost Susan Hogenboom van RCL in de touwen schoot. Het was een match met een voorgeschiedenis. Op 15 september 2012 werd dit duel door de toenmalige leidsman Peter van der Kooij gestaakt in de 69e minuut bij een 0-2 voorsprong voor de meiden uit Lansingerland. Wat onregelmatigheden langs de lijn deed Van der Kooij besluiten te stoppen ondanks dat de technische staf van beide verenigingen nog een uiterste poging deed verder te gaan. Het restant van dit duel werd bij een 0-2 voorsprong voor Berkel in Leiderdorp afgewerkt onder de bezielende leiding van troubleshooter Frank van Polanen uit Leiden. Twee minuten voor tijd bepaalde goaltjesdief Silvia de uiteindelijke eindstand op 0-3 in het voordeel van de meiden van coach Cees Kruys.

TOGR-Soccer Boys: 1-3
Bleiswijk - Gastheer TOGR was voor Soccer Boys een gewillige horde in de strijd om de bovenste plaatsen. Al na twee minuten had Wilmar Zeelenberg de Bleiswijkers op voorsprong moeten zetten, maar waar hij het naliet een cadeautje van de laatste man uit te pakken deed de TOGR-spits dat aan de andere kant wel na een fout van Martijn Helmendach. Een vroege achterstand voor de ploeg van Renato Dijksterhuis, maar vlak voor rust kopte diezelfde Helmendach een goed voetballend Soccer Boys uit een corner van Reinier van der Houwen op gelijke hoogte. Na rust was het eenrichtingsverkeer en had de wedstrijd al veel eerder beslist kunnen worden als het vizier van de Bleiswijkers wat meer op scherp had gestaan. Uiteindelijk liep Soccer Boys pas in het laatste kwartier uit naar 1-2 en 1-3. De mee opgekomen rechtsback Sebastiaan van Beek vond in de 78e minuut de geheel vrijgelaten Sander van de Ruijtenbeek, die de bevrijdende 1-2 binnenschoot. In de 88e minuut werd een overtreding op de ijverige Stefan van den Berg beloond met een strafschop, die door Martijn Helmendach gedecideerd werd binnengeschoten. (meer)

Onderzoekers bestuurskracht gemeente: Vier lessen voor Lansingerland

Lansingerland – Vier lessen voor de toekomst heeft bureau Necker van Naem na het onderzoek naar de bestuurskracht van de gemeente. Alle vier zijn ze onder één noemer te vangen: neem meer tijd om na te denken en het nieuwe te verankeren. (meer)

Gelijk optrekken voor Winterakkoord en Kadernota

Lansingerland – Nieuw was niet de aanleiding. Nieuw is wel de manier waarop gezocht wordt naar een oplossing. Bij het opstellen van de Kadernota 2013 en het schrijven van een Winterakkoord trekken college van b. en w. en gemeenteraad gezamenlijk op. (meer)

Verkeersveiligheid schoolgaande kinderen Boterdorpseweg in het geding

Lansingerland – Marie Louise Tabben (VVD) bracht een verbeteringsvoorstel voor de fietsroutes naar de middelbare scholen aan de Boterdorpseweg in de commissievergadering van 6 februari jl. in. Het is de VVD al enige tijd een doorn in het oog dat elke schooldag een lang lint van leerlingen richting de scholen aan de Boterdorpseweg fietst, waardoor tijdens de ochtendspits de rotondes in Bergschenhoek bij Randweg-West/Boterdorpseweg en Zuiderparklaan/Boterdorpseweg verstopt raken. (meer)

Hoekse tuinders zwaar gedupeerd door natuurgeweld

Foto
(Waarschijnlijk) een windhoos bezorgde een drietal tuinders
in de cluster van Bergschenhoek enorme schade aan zowel de
kassen als het gewas.Bergschenhoek – In de vroege ochtend van dinsdag 5 februari werd een harde klap gehoord, gevolgd door een harde windhoos. Tuinder Aad Zuijderwijk, met zijn glastuinbouwbedrijf vol gerbera’s werkzaam in de cluster van Bergschenhoek, wist meteen: dit is fout! (meer)

Getuigenoproep

politie

Berkel en Rodenrijs – Zaterdag 9 februari werd in de parkeergarage onder de C1000 aan de Nieuwstraat een donkergrijze Seat Ibiza aangereden. De dader is doorgereden en heeft geen naam en adres achtergelaten. De bumper van de auto bleek in elkaar te zitten. Misschien bent u verantwoordelijk voor de schade of bent u getuige geweest van deze aanrijding? Bel dan 06 23858385.
De aanrijding vond tussen half elf en elf uur plaats.)

Carnaval grootser dan ooit

Foto nr. 1
Onder het toeziend oog van beide Prinsen lapte
burgemeester Ewald van Vliet op vakkundige wijze
een raam in het gemeentehuis.


Lansingerland – Burgemeester Ewald van Vliet had een makkie de achterliggende dagen. Hij overhandigde vrijdagavond de sleutel van de gemeente aan zowel Prins Vincentius van De Otterrotters als aan Prins Ralph Peper en Zout van de Volhouders. (meer)

Knip in de Herenstraat deze week aangelegd

Foto
Aan het einde van deze week kan men na 12.00 uur
niet meer vanaf de Noordeindseweg de Herenstraat in- of
uitrijden; er komt een beweegbare paal in het versmalde
wegdek.


Berkel en Rodenrijs – In alle vroegte is maandagochtend 11 februari een begin gemaakt met de aanleg van de knip in de Herenstraat in het centrum van Berkel en Rodenrijs. Ter hoogte van de nummers 2 en 4 aan de Noordeindseweg wordt deze week een wegversmalling aangelegd met daar tussenin een beweegbare paal. (meer)

Verdachte omstandigheden bij geldautomaat

Politie

Bleiswijk – Op woensdagmiddag 6 februari ging het alarm af in de ruimte waar de geldautomaat van een bank in de Bleiswijkse Dorpsstraat staat. Een surveillant van een beveiligingsbedrijf zag bij controle dat er van bovenaf in de ruimte gaten waren geboord en dat er pijpen doorheen staken. (meer)

Woninginbraken

politie

Lansingerland – Het mag bijna geen nieuws meer heten, maar voor gedupeerden blijft een inbraak een ingrijpende en emotionele ervaring. Helaas sloegen ook afgelopen week inbrekers hun slag in Lansingerland. (meer)

Inbraakpreventie woningen

politie

Lansingerland – Ook de afgelopen week is in verschillende woningen ingebroken of geprobeerd in te breken. De politie adviseert inwoners van Lansingerland goed hang- en sluitwerk aan te brengen. Ook goede buitenverlichting aan de voor- en achterzijde van de woning en tijdgeschakelde binnenverlichting kunnen er toe bijdragen, dat inbrekers uw woning links laten liggen. Laat het lijken alsof u thuis bent.
Voor verwijzing voor een goed en gratis advies kunt u contact leggen met de werkverdeler van de politie Lansingerland via het nummer 0900-8844 of via de website van de politie.

Autoinbraken

politie

Lansingerland – Afgelopen week werden in Bleiswijk twee auto’s opengebroken. Men ging er vandoor met de navigatiesystemen.
In de Boterbloemstraat in Berkel en Rodenrijs werd heel veel schade aangebracht aan een auto die werd opengebroken. Vermoed wordt dat men het gemunt had op onderdelen, zoals het navigatiesysteem.

Inbraak in school

politie

Bergschenhoek - Zaterdag 9 februari werd rond half vier ’s middags ingebroken in een school aan de Boterdorpseweg. Er werd met een stoeptegel een ruit ingegooid en ook binnen werd een ruit vernield. De politie heeft het beeldmateriaal veilig gesteld. De afdeling Opsporing stelt een nader onderzoek in.

Oplichter Bed & Breakfast

politie

Bergschenhoek/Pijnacker
- Vrijdagnacht heeft een keurig Engels sprekende heer (volgens zeggen van Israëlische afkomst) overnacht bij een Bed & Breakfast in Pijnacker. Zaterdag vertrok de man op de fiets van de zoon des huizes zonder iets te betalen. Ook boekte hij vliegreizen bij diverse reisbureaus in de regio zonder af te rekenen. (meer)

Jelle Stout in film

Berkel en Rodenrijs – Komend weekend gaat de film Bobby en de Geestenjagers in première. Eén van de acteurs is Jelle Stout uit Berkel en Rodenrijs. (meer)

3B-Bus blijft voordelig vervoermiddel

Foto
De twee helderwitte busjes van de 3B-Bus.

Lansingerland – Het gaat naar wens met de 3B-Bus. Een organisatie die is opgezet en wordt gerund door vrijwilligers die allemaal zelf uit Lansingerland komen en er graag een ochtend of middag voor over hebben om hun minder mobiele medeburger ergens heen te brengen. (meer)

Hospice Lansingerland Dictee met minister Ivo Opstelten

dictee

Bergschenhoek - Donderdag 21 maart vindt het eerste Hospice Lansingerland Dictee plaats in gebouw van Melanchthon Bergschenhoek. De opbrengst komt geheel ten goede aan Hospice Lansingerland, dat gevestigd is in Bergschenhoek. (meer)

Citotoets: veel succes!

cito

Lansingerland – Duizenden kinderen uit groep 8 zijn dinsdagochtend 5 februari begonnen aan de Citotoets. Drie dagen buigen zij zich over tal van opgaven en vragen om die vervolgens zo goed mogelijk te maken en te beantwoorden. (meer)

Leo en Joke het gouden paar

Foto
Leo en Joke Tobé ontvingen stapels kaarten en de
kamer leek wel een bloemenwinkel.


Berkel en Rodenrijs – Niet veel bruidsparen zullen kunnen zeggen dat zij tijdens de viering van hun 50-jarig huwelijksfeest uit volle borst werden toegezongen door een honderdtal mannen. (meer)

Bouwplannen en projecten gaan de koelkast in Huurders worden de dupe van kabinetsplannen

Foto
De heren Boers, Van Raffe en Weterings in overleg
over het naderend onheil.


Lansingerland – Corporaties en huurdersverenigingen maken zich grote zorgen om het voorgenomen regeringsbeleid om de corporaties jaarlijks twee miljard euro bij te laten dragen om een deel van de huurtoeslag te kunnen financieren. (meer)

Vraag: ‘Waarom christelijke politiek bedrijven?’

Foto
Arie Slob (m) begaf zich onder de leden van de ChristenUnie
Lansingerland en sprak onder meer met voorzitter Huib van
Leeuwen (l) en voormalig gemeenteraadslid Ies Krijtenburg.


Lansingerland – Tijdens het huishoudelijk gedeelte van de Algemene Ledenvergadering (ALV) van de ChristenUnie (CU) op 28 januari jl. werd nog stil gestaan bij het aftreden van voormalig wethouder Jan den Uil, die eveneens aanwezig was tijdens de ALV. (meer)

Medisch Hart Bleiswijk voor alle burgers Voormalig gemeentehuis krijgt invulling met Zorghotel en Gezondheidscentrum

Foto
Van gemeentehuis naar Medisch Hart van Bleiswijk.

Bleiswijk – Morgen kan – nadat de handtekeningen zijn gezet – het zichtbare werk beginnen. Dan krijgt ook Bleiswijk een schitterend gezondheidscentrum, maar dat niet alleen. Er wordt tevens een voor Lansingerland uniek Zorghotel gerealiseerd en dat allemaal in het voormalig gemeentehuis van Bleiswijk! (meer)

Eva Riemersma geniet vooral van natuurijs

Foto
Eva Riemersma tijdens de Alternatieve Elfstedentocht
in een besneeuwd landschap.


Bergschenhoek – Het zijn drukke tijden voor marathonschaatsster Eva Riemersma van Rheenen uit Bergschenhoek. Na twee volle weken natuurijs in Nederland verhuisde de 29-jarige Hoekse samen met het hele landelijke marathon peloton naar de Oostenrijkse Weissensee voor nog een week natuurijswedstrijden. (meer)

Goud en brons voor D.O.T.O. turnsters

Foto
Goud voor Sylvana (l) en brons voor Joyce.


Lansingerland – Twee van de turnsters van D.O.T.O. die deelnamen aan de districtswedstrijden tweede divisie in Amsterdam keerden huiswaarts met een medaille. Goud voor Sylvana Breugem en brons voor Joyce van Wijk. (meer)

Soccer Boys pakt op de valreep toch nog drie punten

Fotobijschrift
Sebastiaan van Beek (2) en invaller Reinier van de
Houwen knuffelen elkaar. Zij stonden aan de basis van
de gelijkmaker van Soccer Boys, gescoord door Wilmar
Zeelenberg.


Bleiswijk - Niet voor niets kwam in de eerste twintig minuten van de tweekamp tussen Soccer Boys en het bezoekende Schoonhoven stoom uit de oren van trainer Renato Dijksterhuis. De oefenmeester van de Bleiswijkse formatie zag zijn ploeg net als in voorgaande duels slap aan de wedstrijd beginnen. (meer)

CVV Berkel verlengt contract met Wim Schouten

Foto
Wim Schouten. Foto: Fred Roobol.

Berkel en Rodenrijs - Tijdens de winterstop heeft CVV Berkel de jaarlijkse evaluatie gehouden met hoofdtrainer Wim Schouten met als resultaat dat beide partijen hebben besloten nog zeker een jaar met elkaar door te gaan.
Wim Schouten is bezig aan zijn tweede seizoen bij CVV Berkel en heeft met zijn ploeg dit jaar de stijgende lijn van het vorige seizoen doorgezet. (meer)

Inschrijving ABN AMRO Halve Marathon Oostland

Lansingerland/Pijnacker-Nootdorp - Het is vanaf nu mogelijk je in te schrijven voor de ABN AMRO Halve Marathon Oostland.
In Oostland, de regio waarin Lansingerland en Pijnacker-Nootdorp liggen, wordt op zondag 8 september een spectaculaire halve marathon georganiseerd, waarbij wordt gestart in het centrum van Pijnacker en waar de route door binnen- en buitenwegen door de kernen van Berkel en Rodenrijs en Bergschenhoek uiteindelijk weer uitkomt in Pijnacker.
Met een duo-loper kan men de halve marathon ook lopen in estafettevorm en er is inschrijving mogelijk voor bedrijventeams. Voorafgaand aan het evenement is een Kidsrun van 1.1 of 2.2 kilometer. Zie voor meer informatie en inschrijvingsmogelijkheden de website www.halvemarathonoostland.nl .

Voetbalprogramma voor het weekeinde

Zaterdag:
SHO – BVCB
Berkel – CVV Mercurius
14.30 uur
TOGR – Soccer Boys

Zondag:
GDA - TOGB

De dames van CVV Berkel liggen op koers

Berkel en Rodenrijs - De ploeg van coach Cees Kruys had slechts acht minuten nodig om de zege in de wedstrijd tegen de ploeg uit Leiderdorp met 3-0 veilig te stellen. Voor de meiden uit Lansingerland die helemaal op koers liggen met deze overwinning, lijkt de tweede periodetitel zo goed als binnen. (meer)

Atletiek

Ferdi Vonk tweede
Berkel en Rodenrijs - AV Gouda organiseerde op de eerste zondag van februari weer de Groenhovenloop. De route die was uitgezet liep door de polders van het fraaie Groene Hart. Om 12.15 uur klonk het startschot voor de 10 km. Een grote groep lopers, waaronder Ferdi Vonk, vertrok voor hun wedstrijd door de polder waar de wind vrij spel had. Vonk voelde zich sterk, liep een vlakke wedstrijd en kon het in tweede deel zelfs nog iets versnellen. Hij eindigde op een 2e plaats in een tijd van 37.26. Hij was zeer tevreden met zijn tijd onder deze omstandigheden en kijkt vol zelfvertrouwen uit naar de wedstrijden in de komende maanden.

Voetbal

TOGB–Oliveo: 0-0
Berkel en Rodenrijs – Deze wedstrijd stond gelijk aan de slechte weersomstandigheden. Niet alleen door het ontbreken van doelpunten, maar tevens omdat de gasten uit Pijnacker naar Berkel waren gekomen voor slechts één punt in deze uitwedstrijd. Nu mag gerust gezegd worden dat zij door het matig presteren van TOGB zelfs in de eerste helft een veldoverwicht konden opbouwen. De beste kans in de eerste helft was voor TOGB toen Tim van der Vorm naast schoot. Aan de overzijde had de TOGB-verdediging het op de vleugels moeilijk om de aanvallers van Oliveo tijdig een halt toe te roepen. Het was dat de voorzetten van de zijkanten weinig precisie hadden waardoor in het centrum tijdig kon worden ingegrepen. TOGB–doelman Mark Smith moest wel handelend optreden bij een schot van Wessel Kley. De tweede mogelijkheid voor TOGB kwam op naam van Steven Treurniet die de voorzet van Tim van der Vorm over schoot.
De tweede helft wist TOGB onder de druk van de buurman uit Pijncker uit te komen door veelal op de helft van zijn tegenstander te spelen. De beste kans was voor Tim van der Vorm die zijn doelpoging andermaal naast zag gaan. Al met al verdiende deze wedstrijd geen winnaar.

BVCB–Vitesse Delft: 0-1
Bergschenhoek - BVCB versus Vitesse Delft werd een pover duel, dat eigenlijk geen winnaar verdiende. Uiteindelijk gingen de bezoekers met drie punten huiswaarts. Het was Vitesse Delft, dat vanaf de aftrap brutaal het heft in handen nam. Het was feller en doortastender in de duels dan de thuisclub. Daar waar het eerder in het seizoen vaker misging in de beginfase van een wedstrijd, daar hebben de mannen van BVCB–trainer Edwin Vurens er nog steeds geen les uitgetrokken. In plaats van over de zijkanten te spelen werd er meerdere malen gekozen voor de weg binnendoor. En juist daar was het overvol met Vitesse-spelers, die compact en met veel mensen achter de bal zouden spelen. Dat leverde BVCB dikwijls problemen op in de vorm van het inleveren van de bal bij de tegenstander. Hieruit ontstond ook de eerste kans voor de gasten in de persoon van Daniel da Cruz die zijn inzet op de buitenkant van de kruising ziet belanden. De kansjes die zich zo af en toe voordeden voor BVCB kwamen voort uit vrije trappen of ontstonden naar aanleiding van fouten van de kant van de opponent. Zo stuitte een scherp aangesneden vrije trap van Leonardo dos Santos Silva van de borst van keeper Davy Schilperoort, maar was er in geen velden of wegen een BVCB-er te bespeuren die de bal kon intikken. Direct daarna kreeg Robin Monsma onverwacht de gelegenheid om dom balverlies van de Delftenaren af te straffen. Zijn schot ging via een tegenstander hoog richting de lat waar de bal ternauwernood door Schilperoort kon worden over getikt. Monsma kwam even later net iets te kort om een goede aanval met Yousif de Kock binnen te glijden.
Over en weer werden de kleine kansjes eerlijk over de beide ploegen verdeeld: twee om twee. En daarmee is eigenlijk alles gezegd en vriend en vijand verzoende al vroeg met een bloedeloze 0–0.
Echter in de voorlaatste minuut was Vrouwe Fortuna op de hand van de Delftse ploeg van trainer Manuel Vissers. Een opportunistische trap naar voren was voor Dion de Lijser de moeite waard om achteraan te gaan. Het leek er op dat De Morais Lima de zaken onder controle had en de bal kon terug koppen op zijn keeper Mark Gaerthe. Die probeerde naar het leek eenvoudig een corner te voorkomen, maar rekende daarbij buiten de waard in de persoon van De Lijser. Die kon op eenvoudige wijze de bal oppikken en de bal in het lege BVCB doel schuiven, daarmee Gaerthe als schlemiel van de wedstrijd achterlatend, 0-1.
(meer)

Hengelsport

Viscursus voor de jeugd
Berkel en Rodenrijs – Hengelsportvereniging De Ruischvoorn biedt ook in 2013 de jeugd weer de mogelijkheid om onder begeleiding van deskundigen een viscursus te volgen.
De viscursus is bestemd voor jongens en meisjes vanaf 9 jaar en wordt gegeven op woensdagmiddag van 13.30 tot 15.30 uur in de zaal van speeltuin De Kievit.
Vier theoriemiddagen: 17 en 24 april, 1 en 8 mei. En twee praktijkmiddagen op 15 en 22 mei met als afsluiting het diplomavissen op vrijdagavond 24 mei van 18.00 tot 20.00 uur.
Nu al kan men zich aanmelden bij W.P. Look, tel. 5218470 of mail willo@live.nl Het cursusgeld bedraagt acht euro voor de hele cursus.

Schaatsen

Sprintkampioenschappen pupillen
Lansingerland - Op zondagochtend 3 februari waren de sprintkampioenschappen voor pupillen op De Uithof. Ook van schaatsvereniging Lansingerland mochten veel rijders meedoen. Er werd een 100, 300 en 500 meter gereden, met vele persoonlijke records en een beker. Nienke Berghout werd 2e met 12.53/ 29.89 en 47,75; Nola Sloot werd 26ste met 3x een pr: 13.47/33.50 en 55.90; Britt Janssen werd 29ste met 3x een pr: 13.85/34.51/55.99; Nena Vollering werd 49ste met 3x pr:14.86/37.38/1.01.41; Fenna Bross werd 52ste: 18.09 (met val)/ 35.01 (pr)/ 56.95. Bij de jongens werd Geurt Geluk 19e met 13.28/ 32.29(pr) / 51.69; Vince Sloot werd 39ste met 14.01(pr)/ 35.45 (pr)/ 57.98; Jeremy Brinkers werd 43ste met 3x pr: 14.18/35.91/57.01.

Turnen

Zilver voor Harmen van Rijn
Lansingerland - Op 19 en 26 januari hebben de heren van s.v. D.O.T.O.
meegedaan met de districtswedstrijden van Zuid-Holland. Fabian Gaemers en Dimitri Keijzer hebben de eerste dag laten zien dat ze de overstap naar de categorie jeugd hebben kunnen maken. Met een puntentotaal van 54.60 en 56.80 waren de 9e en 8e plaats een goed resultaat. Harmen van Rijn zette een prachtige prestatie neer met 59.30. Ondanks een val op het laatste toestel stond Harmen op het podium met een zilveren medaille om zijn nek.
In de ronde daarna kwam Marijn Brandwijk uit voor s.v. D.O.T.O. en scoorde 65.20 punten. Met uiteindelijk de 4e plek wist Marijn zes andere turners achter zich te houden.
Rik Gooris moest dit jaar de overstap van junior naar senior maken met moeilijkere en langere oefeningen. Met 66.10 punten behaalde hij een 6e plek en bewijst dat hij thuis hoort tussen de senioren.
Op 26 januari moesten Tijmen Brandwijk, Jeroen Huisman en Jayvano Fortes aan de slag. Van de in totaal 48 deelnemers is Tijmen 5e geworden (92.20) met Jeroen daar meteen achteraan (91.250 ) met een 6e plaats. Ook Jayvano had goede oefeningen maar viel helaas een aantal keer bij de afsprong van het toestel; hij eindigde op een 23e plaats.
Martijn de Veer turnde in de volgende groep. Met 105.150 punten was de eerste plaats dik verdiend! Aan het einde van de dag was er nog een grote groep van s.v. D.O.T.O. met Jay Klos, Twan Lindenburg, Gerben Boskma, Niels Broker, Quinten Barré, Gijs Roefs en Jimmy Franke. Twan veroverde de 3e plaats, Gerben de 5e plaats (92.750), Jay de 8e plaats, Niels de 10e, Quinten de 14e (85.200) en Gijs de 18e plaats. Jimmy werd 13e plaats in zijn categorie.
Harmen, Twan en Gerben hebben zich geplaatst voor de bondsfinale 4e divisie in Vught op 11 en 12 mei.

Wedstrijden 1e en 2e divisie junioren/senioren
Lansingerland - Op zaterdag 19 januari waren de eerste regiowedstrijden voor de junior en senior meiden van Sv. D.O.T.O. Helaas had Amanda Tettero een aantal weken ervoor haar voet gebroken. Ook Nadine Ketelaars en Rebecca Smaal kampen al maanden met een blessure. Amanda en Nadine hebben zich op alle toestellen moeten presenteren om door te kunnen stromen naar de volgende ronde, Nadine heeft op brug een aangepaste oefening kunnen laten zien met een heel mooi resultaat een 9.25.
De junioren meiden van DOTO hebben laten zien wat ze kunnen. Lisanne Giebel, Valerie van Dam en Marit Struiksma moesten beginnen op balk.
Vervolgens lieten ze op vloer een goede oefening zien en ook op sprong werd super gesprongen. Het moeilijkste toestel hadden ze als laatste: brug. Met een paar foutjes hebben ze het heel goed gedaan.
Deze wedstrijd was niet alleen de eerste van dit seizoen, maar ook de allereerste van Marit Struiksma sinds 3 jaar; zij eindigde op een 15e plek.
Valerie van Dam turnde voor het eerst een tsukahara op sprong met een heel mooi resultaat een 11.900 en eindigde op een mooie 8e plek. Lisanne Giebel heeft met een mooie stabiele wedstrijd het podium weten te behalen met een prachtige derde plek. Alle meiden zijn door naar de volgende ronde voor het NK.

Tafeltennis

Pingwins–Combat: 3-7
Bleiswijk - De eerste competitiewedstrijd van de voorjaarscompetitie werd een winner voor het eerste team van Combat. Combat 1, spelend in de eerste klasse van de afdeling met een nieuwe samenstelling met Marco van Rijn, Gerard van Dam, Harmen van Rossum in de plaats voor Robin van der Elst en Thijs van Kan boekte uit tegen de Pingwins in Den Haag een ruime overwinning waardoor zij na de eerste competitieronde op een tweede plaats staan achter DHC1 uit Delft.

Combat- TTV De Repelaer: 3-2
Bleiswijk - Het eerste Duoteam met oud gediende en erelid Wim van Willigen en Marko Blom kon vrijdag thuis het team van TTV De Repelaer uit Spijkenisse verslaan met 3-2. Wim had met twee overwinningen een groot aandeel in deze wedstrijd en Marko behaalde één overwinning, waardoor het eerste Duoteam op een gedeelde eerste plaats staat na één speelronde.

Volleybal

Volley-Zuid-Volley2B: 0-4
Lansingerland - De eerste servicebeurt maakte Volley2B direct duidelijk dat zij de touwtjes in handen wilde houden. Volley-Zuid bleef stug weerstand bieden en maakte weinig fouten. Na een uitloop naar14-23 ging de eerste set met 17-25 naar Lansingerland. In set 2 probeerde Volley2B weer het initiatief te nemen, maar kreeg het veel weerstand van Volley-Zuid. Bij 16-17 kwam Laurens van Horssen echt los en scoorde een aantal schitterende ballen op het midden waarmee via 18-25 de 0-2 op het scorebord verscheen.
In set 3 pakte Volley2B direct met veel service druk en een sterk blokkerende Niels de Gelder uit. Met Joni Rutten aan serve liep Volley2B naar 0-9 voordat Volley-Zuid het eerste punt kon maken, maar bij 11-22 kwam Volley-Zuid terug. De pass bij Volley2B kwam onder druk te staan. Bij 18-23 werd de serie doorbroken door Ronald Havenaar. Volley2B speelde de set uit (19-25) en de overwinning was een feit, maar onveranderd gretig werd de vierde set gestart. Ook hier was een sterke serve de basis en scoorde midaanvaller Laurens van Horssen weer volop. Met 15-25 werd de 0-4 binnengehaald en daarmee 5 punten.
Volley2B klom naar de vijfde plaats en speelt zaterdag 16 februari thuis tegen nummer 3 City bril/Krimpen. Deze wedstrijd is zoals altijd om 18.00 uur in De Zijde.

Gelijk optrekken voor Winterakkoord en Kadernota

Lansingerland – Nieuw was niet de aanleiding. Nieuw is wel de manier waarop gezocht wordt naar een oplossing. Bij het opstellen van de Kadernota 2013 en het schrijven van een Winterakkoord trekken college van b. en w. en gemeenteraad gezamenlijk op. (meer)

VIP moet kosten braderiekramen gaan betalen

Lansingerland – Het ging maar om een bedrag van ¤ 1500 op jaarbasis, maar het leidde toch tot een vinnig debat in de gemeenteraad, donderdag. De uitkomst: het Vrijwilligers Informatie Punt (VIP) gaat voortaan de kosten betalen van de braderiekramen voor vrijwilligersorganisaties. (meer)

Eind maart inventarisatie vorstschade aan wegen

Lansingerland – Eind maart, als er geen langdurige vorstperiodes meer te verwachten zijn, gaat de gemeente de vorstschade aan wegen inventariseren.
Dat vertelde wethouder De Paepe de gemeenteraad na vragen van CU- fractievoorzitter André NIeuwlaat. (meer)

Burgerparticipatie stimuleren bij gescheiden afvalinzameling

Bergschenhoek – Op 29 januari 2013 werden door Margo ter Bekke, beleidsadviseur Beheer en Onderhoud bij de gemeente Lansingerland en Wilma Middel, Milieuadviseur bij De Jonge Milieu Advies, de resultaten van de enquête over afvalscheiding (zie ook elders in deze krant) ook aan de raadsleden gepresenteerd. (meer)

Ook hier sobere maar feestelijke troonswisseling

Lansingerland - Ook hier zal de troonswisseling een sober maar feestelijk karakter krijgen. Dat beloofde burgemeester Ewald van Vliet donderdag in de gemeenteraad. Matthijs Ruitenberg (CDA) had gevraagd of er al plannen zijn voor de viering. (meer)

Waar blijft het afval? Nuttige discussieavond over afval

Bergschenhoek – Op 20 januari werd de raadzaal door Tymon de Weger, wethouder Milieu en Wonen, voor belangstellenden open gezet om te peilen wat de burgers vonden van de wijze van afvalinzameling tot nu toe en de wensen hoe daarin verbeteringen aan te brengen. (meer)

Nieuw pand moet 1200 leerlingen kunnen huisvesten

Bleiswijk – De gemeente is in Bleiswijk op zoek naar een nieuwbouwlocatie voor de Melanchton Business School. De huidige huisvesting voldoet niet meer. (meer)

Uitvoering WMO op de helling Project ‘De Kanteling’ moet maatschappelijke ondersteuning drastisch veranderen

Lansingerland – Er gaat veel veranderen in de uitvoering van de WMO. Want die moet goedkoper. De gemeenten gaan kijken naar de daadwerkelijke zorgbehoeften van de cliënt, in plaats van uit te gaan van een standaard voorzieningenlijst. (meer)

CDA niet akkoord: Subsidie voortaan aan de hand van ‘Doelenboom’

Lansingerland – Het was een mooi succes voor wethouder Ruud Braak, donderdag. Na een uitgebreide voorronde waarin alle belanghebbenden hun zegje hadden kunnen doen, stelde de gemeenteraad de nieuwe subsidieverordening ‘Sterke Samenleving, Ondersteunende Overheid’ vast.
(meer)

Eén miljoen euro voor grond Tuinen Oost

Bleiswijk – De gemeenteraad stemde donderdag in met het voorstel van het college om ¤ 1 miljoen uit te trekken voor de aankoop van twee percelen grond. Die zijn nodig voor de afronding van het plan de Tuinen Oost. (meer)

Bewoners Korenmolenweg verontrust over bestemmingsplan De Hoefslag

Bleiswijk – Een wijzigingsvoorstel voor bestemmingsplan De Hoefslag heeft tot onrust geleid bij bewoners van de Korenmolenweg. Ze zijn bang dat zij het beheer van een strook gemeentelijke grond die zij al meer dan twintig jaar bij hun voortuin onderhouden, gaan verliezen. (meer)

Getuigen gezocht ongeval

getuigen

Pijnacker - De politie van Pijnacker-Nootdorp doet een oproep aan getuigen van een ongeval op de Delftsestraatweg in Pijnacker. Op woensdag 23 januari rond het middaguur raakte een 77-jarige fietsster ernstig gewond bij een aanrijding met een automobilist. Het ongeval had plaats op het fietspad aan de overkant van het water, ter hoogte van Intratuin. (meer)

Vriezer in brand

vriezer

Berkel en Rodenrijs – Woensdag 30 januari brak er brand uit in een schuur van een woning aan de Valkenhof. De vriezer bleek in brand te staan, waarschijnlijk door kortsluiting veroorzaakt door vocht of smeltende sneeuw. (meer)

Mogelijke onraad

politie

Lansingerland – Een bewoner hoorde in haar woning dat er een trapleer tegen de gevel van haar woning werd gezet. Toen ze poolshoogte ging nemen zag ze dat de twee mannen direct de ladder weer in de auto laadden en wegreden. (meer)

Complimenten over oplettendheid

politie

Lansingerland - Afgelopen week werden bij de politie meerdere meldingen gedaan over verdachte omstandigheden. De politie is blij met deze oplettenheid. Zo zag een bewoner tussen de deurpost en de voordeur van de woning van de overburen een klein stokje zitten en meldde dit terecht bij de politie. (meer)

Belediging

politie

Berkel en Rodenrijs - Zondagochtend 3 februari werd rond half twee bij een tweetal horecagelegenheden in het centrum van Berkel en Rodenrijs een tweetal personen bekeurd. (meer)

Aanhouding voor woninginbraken

politie

Berkel en Rodenrijs - Woensdagmiddag 30 januari werd in Berkel en Rodenrijs door de politie een man gecontroleerd die zich onder verdachte omstandigheden ophield. De man bleek door de politie Eenheid Den Haag voor meerdere woninginbraken gezocht te worden.

Honden vergiftigd

Bleiswijk – Op woensdag 30 januari kon een inwoner van Bleiswijk niet meer voorkomen dat zijn twee honden tijdens het uitlaten in de groenstrook langs de Ooievaardreef iets opaten. Beide dieren werden later ernstig ziek en moesten worden behandeld door een dierenarts. In de groenstrook is later niets meer aangetroffen. Zaterdag bleek dat de dieren herstellende waren.

Vals geld aangetroffen

Bleiswijk - Vrijdag 1 februari werd in Bleiswijk een briefje van 20 euro als vals herkend in de Jumbo. De winkelier en de klant, die te goeder trouw was, hebben de ontstane schade samen gedeeld. Het bankbiljet werd in beslag genomen en zal nader onderzocht worden.

Diefstal van benzine

Bergschenhoek - Door de politie is op de Oosteindseweg in Bergschenhoek een man aangehouden die kort daarvoor in Pijnacker had getankt zonder te betalen. Hij had zijn auto voorzien van gestolen kentekenplaten en had voor 115 euro getankt. Mede door het uitstekende camerasysteem van het tankstation kon de dader worden herkend. De man werd overgedragen aan de politie Eenheid Den Haag.
Copyright © Nieuws- en advertentieblad De Heraut 2015 | Design by De Heraut