Archief - Nieuwsblad De Heraut

Postadres:

Postbus 43

2650 AA, Berkel en Rodenrijs

Tel: 010 - 511 88 92

Fax: 010 - 511 48 65

Nieuwbouw centrum Bergschenhoek eindelijk in zicht

Foto nr. 1
De hele hoek die zal worden afgebroken en vervangen door
nieuwbouw. Met op de begane grond de Jumbo en enkele kleinere
winkelpanden en daarboven 27 appartementen.


Bergschenhoek – Het weer kan de enige spelbreker nog zijn in de start van de aanpak van het oude deel van het centrum van Bergschenhoek, zo bleek tijdens de vorige week gehouden informatieavond in het gemeentehuis van Lansingerland. (meer)

Opbrengst goed georganiseerde 4-seizoenenmarkt gaat naar Kenia

Foto nr. 1
Samen ketting rijgen voor het goede doel, waarbij ook de
vogels een graantje meepikken. Tekst/foto: John Hofman.


Berkel en Rodenrijs - Het winterse weer dat langzaam ten einde liep, gooide zaterdag 27 januari toch nog roet in het eten van de 4-seizoenenmarkt in zalencentrum Rehoboth. Er kwamen uiteraard bezoekers, maar het hadden er veel meer kunnen zijn. (meer)

Lammetjesdag

Foto
Kom jij ook deze lammetjes aaien?

Berkel en Rodenrijs - Zaterdag 2 februari houdt Martin Oosthoek de jaarlijkse Lammetjesdag. Een ieder is tussen 10.00 en 16.00 uur welkom op de Oude Bovendijk 287 te Rotterdam (grens Berkel en Rodenrijs/Rotterdam). (meer)

Plezier op de Lange Vaart

Foto nr. 1
Honderden mensen genoten van het schaatsen op
de Lange Vaart en De Rotte.


Bleiswijk – Vanaf midden vorige week kon er volop geschaatst worden op de Lange Vaart en aan het eind van de week waren ook delen van de Rotte goed beschaatsbaar. (meer)

Hond en baas bleven liever binnen

Foto
Honden en baasjes in soorten en maten.

Bergschenhoek – De sneeuw en de bevroren grond waren zaterdag 26 januari eigenlijk de enige redenen voor honden en bazen die een bezoekje brachten aan de Open Dag van het nieuwe gedrags- en trainingscentrum All About Dogs bij manege Lansbergen aan de Bergweg-Zuid te Bergschenhoek om naar binnen te gaan. (meer)

Onderwijs en Bedrijven bundelen de samenwerking

Foto
De managers van de SOB samen met de voorzitter van
de stichting. V.l.n.r. Lex van Wijkvliet (Delft), voorzitter
Desiree van Yperen, Carla van Oosten (Lansingerland), Paul
Steyn (Westland) en Liëlle Holman (Zoetermeer).


Lansingerland – Onderwijs en bedrijfsleven hebben elkaar ook regionaal gevonden. Nadat enkele SOB’s (wat staat voor Samenwerking Onderwijs en Bedrijven) jaren in hun eigen gebied actief waren is met ingang van 21 januari een regionale SOB opgericht waarin vier SOB’s samen verder gaan onder de naam SOB Zuid-Holland West. (meer)

Kiezen, ontdekken en doen op de Melanchthon Business School

Foto
Een van de activiteiten buiten school: de (school) eigen
producten op de eerste donderdag van de maand verkopen
op de markt in Bleiswijk.


Bleiswijk – De mogelijkheden bij Melanchthon Business School te Bleiswijk zijn flink uitgebreid, waardoor er onderwijsmogelijkheden geboden worden voor alle leerlingen met een vmbo bbl - vmbo kbl - vmbo gl - tl/havo - havo - havo/vwo. (meer)

Voetballers trappen zich in het zweet bij wielervereniging

Foto
Na een rustige opbouw gingen de mannen er vol voor
om te ondervinden dat wielrennen een mooie, zware sport
is waar veel voldoening uit gehaald kan worden.


Lansingerland – De voetballers van B1 en B2 van voetbalvereniging BVCB uit Bergschenhoek waren maandagavond 21 januari te gast bij wielervereniging De Pedaalridders aan de Jan van der Heijdenstraat in Bleiswijk. (meer)

Weidevogels investeert in de jeugd

Foto
De eerste kleuters met hun korfbaldiploma.

Bleiswijk - Uit cijfers blijkt dat 65 procent van de jongeren iedere week buiten schooltijd sport; 35 procent doet dat dus niet. En dat terwijl bewegen juist zo belangrijk is. (meer)

Jeugd BBV PIP speelt om kampioenschap 2013

Berkel en Rodenrijs - Vrijdagavond 25 januari was het om zes uur extra druk in de Oostmeerhal. Het clubkampioenschap voor de jeugd van Garage Wilgenlaan/BBV PIP stond op de planning.

Alle groepen begonnen om zes uur met om acht uur de eerste finales. (meer)

Voetbalprogramma voor het weekeinde

Zaterdag:
BVCB - Vitesse Delft
14.30 uur
DCV - Berkel
Soccer Boys – Schoonhoven
14.30 uur
Berkel (VR) - RCL
14.30 uur

zondag:
TOGB – Oliveo
14.00 uur

Thom Martens gekozen als Wielrenner van het Jaar

Foto
Wielrenner van het Jaar 2012/2013 werd Thom Martens.


Lansingerland - Tijdens een zeer druk bezochte Nieuwjaarsreceptie van de wielervereniging De Pedaalridders Lansingerland werd traditioneel de renner van het jaar bekend gemaakt. (meer)

Volleybal

Volley2B-DVO: 3-1
Lansingerland - In een wisselende wedstrijd hebben de mannen van Volley2B gewonnen van het laag geklasseerde DVO uit Oud Beijerland. De eerste set was Volley2B duidelijk sterker: 25-16. In de tweede set nam DVO brutaal de voorsprong, maar bij de stand 22-24 wist Volley2B de serve terug te winnen en met een sterke sprongservice van Ronald Havenaar werd het 26-24 en dus 2- 0 voor Volley2B. Bij de les stoomde Volley2B in de derde set gelijk door naar 3-7. Met een lastige sprong-float service van Niels de Gelder had DVO veel moeite. In twee series werden hier acht punten op gescoord. Bij 20-11 kreeg ook Jorn van Dierendonck speeltijd en Volley2B speelde dit uit via 25- 13. Set 4 was vanaf het begin weer in handen van Volley2B. Bij 16-10 leek de 4-0 binnen, maar door een omzetting kreeg DVO weer geloof in eigen kunnen. Een aantal fouten op rij bracht Volley2B uit balans en DVO kwam terug tot 19-19. Vervolgens ging de serve iedere keer over totdat DVO bij 23-21 een beslissende voorsprong nam en niet meer uit handen gaf. Volley2B staat nog op de zesde plaats en speelt zaterdag de lastige uitwedstrijd tegen de reserves van Volley Zuid in Rotterdam.

Schaatsen

Uitslagen schaatsweekend
Lansingerland - Terwijl veel mensen buiten hun laatste baantje trokken en ook de schaatstraining van schaatsvereniging Lansingerland zaterdagmiddag op de Rotte kon plaatsvinden, werd er ook weer volop gereden op De Uithof door de wedstrijdrijders.
Zaterdagvond werd de 1000 meter pupillen A verreden: Geurt Geluk 1.48.93; dames en heren masters 3000 meter: Aad van Kleef 5.24.08 en Marianne de Neeling 5.11.75.
Zondagmorgen volgde de 1000m pupillen: Britt Jansen 1.53.83 (pr en promotie); Melissa Kieft 2.13.91; Nena Vollering 2.05.60; Nola Sloot 1.55.34 (pr en promotie); Olaf van Oosterhout 2.09.85; Jeremy Brinkers 1.57.60 (pr); Vince Sloot 2.00.61.

Schaatsen junioren
Lansingerland - Zondagmorgen stond de 1500 m junioren op het programma: Janine Noordam 3.20.73; Heleen Docter 2.49.64; Tatum Bross 2.55.71; Esther Droogers 2.31.80; Laura Ammerlaan 2.57.54; Mirthe van Beek 2.52.03; Demi Ammerlaan 2.40.45; Caithlyn Tschi 2.46.79 (pr); Marjolein vd Geest 2.45.71; Jasper Kettenis 2.28.13 (pr); Gerben Vos 2.42.84 (pr); Wouter Bruinsma 2.31.97 (pr); Erik van Schijndel 2.23.50 (pr). Voor de junioren was het tevens de finalewedstrijd van de baancompetitie. Demi Ammerlaan werd daarbij 3e en ging met een beker naar huis.

Goed ijs
Lansingerland - Terwijl de dooi zondag het ijs overal in een razend tempo deed smelten, was het ijs op De Uithof in de avonduren van goede kwaliteit, waardoor alle rijders een mooie tijd op de 3 km konden neerzetten. Voor enkelen de eerste tijd op deze afstand en voor een aantal een verbetering van hun persoonlijk record. De uitslagen: Demi Vollering 5.40.51; Lieke Geluk 5.59.04; Fieke Uwland 5.36.27; Manon Spruit 5.43.67 (PR); Judith van Loon 5.27.80 (PR); Frederieke Jansen 5.23.39 (PR); Danique Ammerlaan 5.17.44 (PR); Daphne van der Burg 5.12.06 ; Jimmy-Boy Spies 4.53.58.

Badminton

Garage Wilgenlaan/PIP-SVNB: 1 4-4
Berkel en Rodenrijs - Voor de badmintonners van Garage Wilgenlaan/PIP stond de laatste competitiewedstrijd van de mixcompetitie op het programma. Pip kon nog degraderen, maar ook derde worden. Om degradatie te voorkomen moesten minimaal drie van de acht wedstrijden gewonnen worden. Peter den Boer en Jan Noorlander begonnen met de herendubbel. Het werd een zeer spannende wedstrijd die met aanvallend spel in drie sets werd gewonnen.
Anita van den Bulk moest het in de damesdubbel doen zonder haar vaste partner Sandra Kerkvliet die ziek op bed lag. Chantal Tops nam haar plaats in. In een thriller werd, nadat PIP maar liefst drie matchpoints onbenut had gelaten, in de verlenging van de derde set nipt verloren. Peter speelde een zeer solide single en kwam geen moment in de problemen. Anita had het in haar single echter een stuk lastiger. Zij moest de eer dan ook aan haar tegenstandster laten. Jan speelde een zeer sterke single en won knap in twee sets. Na deze partij was het degradatiespook in elk geval definitief de Oostmeerhal uit verdreven. Chantal speelde daarna ook een prima single, maar kon het in de derde set conditioneel net niet meer bolwerken. Een 3-3 tussenstand was het gevolg. Petra en Anita speelden vervolgens een van hun mindere mixen en verloren in twee sets. Chantal en Jan speelden, ondanks het feit dat ze dit seizoen nog niet eerder samen hadden gespeeld, een aardige eerste set die echter wel in de verlenging verloren werd. In de tweede set waren de rollen echter omgekeerd en ook de derde set werd gedecideerd gewonnen waardoor een 4-4 eindstand op het scorebord kwam te staan. Door dit resultaat speelt garage Wilgenlaan/PIP ook volgend seizoen weer in de eerste klasse.

Berkel en Rodenrijs

‘Met andere ogen’
Berkel en Rodenrijs - Na een tentoonstelling in het gemeentehuis van Lansingerland en in de gereformeerde kerk De Ark gaat de "reizende" expositie van de fotowedstrijd ‘Met andere ogen’ met ingang van woensdag 30 januari naar zalencentrum Rehoboth, Wilhelminastraat 2 te Berkel en Rodenrijs. (meer)

Bergschenhoek

Klaverjassen
Bergschenhoek – Elke donderdag prijsklaverjassen bij Manege Lansbergen, Bergweg-Zuid 135. Aanvang 19.45 uur. Deelname kost ¤ 3,-. Inlichtingen: 06 - 51075578.

Alpha-cursus
Bergschenhoek - Op 31 januari start een Alpha-cursus in de Hervormde kerk in Bergschenhoek. (meer)

Bleiswijk

Klaverjassen Soccer Boys
Bleiswijk - Vrijdagavond 1 februari wordt er vanaf 20.15 uur geklaverjast in de kantine van Soccer Boys. (meer)

Regio

Creatief bij 3B-Sociaal Belang
Lansingerland – Elke dinsdagmiddag is er van 14.00-17.00 uur in De Ark, Oranjestraat 2, gelegenheid voor creatief handwerk zoals het maken van kaarten, haken, breien etc. Mochten er mensen zijn met andere ideeën dan werkt de belangenvereniging daar graag aan mee mits er voldoende deelname is. (meer)

Herfinanciering huidige Cap: weer een Cap of een vaste lening (Fix)

Lansingerland – De oude Cap lening liep onlangs af en er is door het college van b. en w. overwogen om een nieuwe af te sluiten. In de commissie Algemeen Bestuur van 17 januari jl. kwam het complexe agendapunt over de herfinanciering van de huidige Cap of het aangaan van een vaste lening door de gemeente aan de orde. Door het college van b. en w. werd voorgesteld over te gaan op een vaste lening (Fix) om zo voor een lange termijn relatief “goedkoop” geld te lenen. (meer)

Stichting Stop Geluidsoverlast HSL: Protestmails tegen voortdurende HSL herrie

Lansingerland - Net als de Fyra zelf, loopt het oplossen van het probleem van de geluidshinder voortdurend grote vertraging op. Doordat hierbij veel organisaties, zoals NS, Prorail, ministerie en gemeente Lansingerland betrokken zijn, wordt de verantwoordelijkheid regelmatig van de ene naar de andere instantie geschoven. (meer)

CDA ongerust over positie gemeente door problemen met Fyra

Lansingerland - De CDA fractie in Lansingerland is bezorgd over de positie van de gemeente in het overleg met het Ministerie van IenM en Prorail over de toegezegde geluidsmaatregelen. (meer)

Informatiebijeenkomst Vlinderstrik

Berkel en Rodenrijs - Op dinsdagavond 19 februari wordt in t Manneke, Leeweg 33, een informatiebijeenkomst gehouden over de Vlinderstrik. Aanvang 19.30 uur, einde 21.30 uur. (meer)

Vesper in De Ark

Berkel en Rodenrijs - In de afgelopen jaren is er in De Ark een kleine traditie aan het ontstaan van Vespervieringen. Deze avondgebeden, aan het eind van de zondag, nodigen uit tot bezinning, meditatie, stilte en rust. (meer)

Afsluiting Noordeindseweg

Berkel en Rodenrijs - Vanaf maandag 28 januari is de Noordeindseweg, vanaf de rotonde richting Zoetermeer, voor drie weken voor doorgaand verkeer volledig afgesloten. De afsluiting is nodig om de Noordeindseweg aan te laten sluiten op de nieuwe rotonde en om de oude brug op de Meerweg veilig te kunnen verwijderen. (meer)

Inbraak tijdens vakantie

politie

Lansingerland – Ook afgelopen week werd in meerdere woningen in Lansingerland ingebroken. Eenmaal in Bergschenhoek en in Berkel en Rodenrijs en vijf keer in Bleiswijk. Hierbij zijn verschillende methodes gebruikt, doch bijna altijd kwam men via de achterzijde de woning binnen. (meer)

Diefstal boten verijdeld

Bergschenhoek – Op zaterdag 26 januari werden bewoners van de Beeldenmakerdreef even na drie uur ’s nachts wakker van geluiden in hun tuin. Een blik door het raam leerde dat een viertal jongeren vanuit twee tuinen twee rubberen bootjes wegnamen en deze over de aangrenzende bevroren sloot wilden meenemen. De twee buren wisten de vier jongeren tegen te houden. Zij zijn overgedragen aan de politie die de jongeren vervolgens aanhield.

Getuigenoproep straatroof

Berkel en Rodenrijs – Op donderdag 24 januari werd even na vier uur ’s middags op de Spoorhaven een 15-jarige jongen beroofd van zijn Iphone. Het slachtoffer werd aangesproken door twee jongens die hem naar de tijd vroegen. (meer)

Botbreuken

Bleiswijk - Zowel vrijdag 25 januari als zaterdag 26 januari was het erg druk op de Rottemeren. Duizenden mensen grepen de kans er te schaatsen.
Vrijdag vond er een tiental ongevallen (botbreuken) plaats en zaterdag liepen vijf mensen uiteenlopende verwondingen op. De politie Rotterdam, politie Den Haag, de gemeente Lansingerland, Groenservice Zuid-Holland, ambulancediensten en verkeersregelaars hebben het geheel in goede banen geleid en geassisteerd bij de afwikkeling van de ongevallen.
Zondag 27 januari was het door de veranderde weeromstandigheden te gevaarlijk om het ijs op te gaan en werd door de politie intensief toezicht gehouden.

Gevaarlijke situatie

Bleiswijk - De brandweer heeft vrijdagmiddag in Bleiswijk een ijslaag van een aantal woningen aan de Hazenweg verwijderd. Door de zon en de warmte van de huizen was de ijslaag gaan smelten met als gevolg dat het ging verschuiven. Op sommige plekken dreigde het ijs al naar beneden te vallen.
Om dit te voorkomen werd de brandweer ingeschakeld. Met behulp van een autoladder kon men bij de ijslaag komen en de stukken afbreken. De klus was snel geklaard.

Burgemeester en wethouder financiën: “Alle seinen staan op rood”

Foto
De Heraut sprak met wethouder Werner ten Kate (l) en
burgemeester Ewald van Vliet om te vragen hoe het volgens
hen écht zit. Foto: Henny Strooij.


Lansingerland – Dat de gemeente financieel in zwaar weer verkeert, is voor wie de actualiteit een beetje volgt, geen nieuws. Maar dat Lansingerland kort voor Nieuwjaar de gemeente werd genoemd met de grootste verliezen op de grondexploitatie, was toch wel even schrikken. (meer)

Skiën in Lansingerland

skien

Bleiswijk – Wat heeft het de afgelopen dagen gesneeuwd! Je hoeft niet op wintersport te gaan om de lange latten onder te binden. Zo is de trap achter het voormalig gemeentehuis van Bleiswijk veranderd in een skischans die door omwonenden dagelijks wordt gebruikt. Wat een winterse pret! Mocht u nog leuke foto’s maken - wie weet wat ons de komende dagen nog te wachten staat - mail ze gerust naar de redactie: redactie@de-heraut.nl

Schuiven maar

Foto
De natuursteen op de bruggetjes kan sneller en langer
glad worden; ze zijn minder stroef dan gewone klinkers.


Bleiswijk – De doorgaande straten van Lansingerland worden vakkundig en goed schoongehouden door de medewerkers van Beheer & Onderhoud. Zij laten zich niet dollen door sneeuwval en gladheid, maar gaan dag en nacht de weg op om de weggebruiker een zo veilig mogelijk traject te leveren. (meer)

De keuze is reuze

Foto
De keuze in scholen voor voortgezet onderwijs is
groot, zo bleek tijdens de scholenmarkt in Oostmeer.


Lansingerland – Honderden ouders en kinderen kwamen woensdagavond 16 januari een kijkje nemen tijdens de door gemeente en scholen georganiseerde scholenmarkt in de grote zaal van Oostmeer te Berkel en Rodenrijs. (meer)

Ondernemend 3B praat bij

Foto<br />Het werd een sfeervolle avond op een bijzondere locatie
onder het genot van een walking diner, een drankje en met
veel collega-ondernemers.


Lansingerland – Voorzitter van Ondernemend 3B Bram Harder heette de leden van de ondernemersvereniging maandagavond 14 januari welkom tijdens de nieuwjaarsreceptie waarvoor hij gebruik mocht maken van de derde verdieping van het gemeentehuis. (meer)

Grenspaal krijgt een nieuwe plek

Foto
De oude grenspaal krijgt een permanente plek bij
de entree van De Snip.


Bleiswijk – De wethouders Braak en Ten Kate stroopten donderdagmiddag 17 januari de mouwen op om samen met enkele medewerkers van de afdeling Beheer & Onderhoud en met de voorzitter van de Oudheidkundige Vereniging en Museum Bleiswijk (OVMB) Dick Luijendijk een fraaie grenspaal een permanente plek te geven voor de deur van De Snip, het sociaal cultureel centrum in Bleiswijk waarin ook de OVMB gevestigd is. (meer)

Jeugdtheater Hofplein zet Mulan op de planken

Foto
Madelon (links) en Myrthe die samen met een groot
aantal leerlingen uit Lansingerland schitteren in het
theaterstuk Mulan.


Lansingerland – Het komend weekend staat de première gepland van het theaterstuk Mulan, op de planken gezet door leerlingen van het Jeugdtheater Hofplein die de lessen volgen in zowel Lansingerland als Papendrecht. (meer)

Extra zorg bij kou voor dieren bij Dierenweide ’t Ezelsbruggetje

Foto nr. 1
Ton van den Berg (tweede van rechts) heeft hulp van
stagiaire Michelle (naast hem op de foto). Ze worden
daarbij ondersteund door de inzet van vele vrijwilligers.
Tekst/foto’s: John Hofman.


Bleiswijk - Wie geniet er niet ’s zomers van alle dieren bij Dierenweide ’t Ezelsbruggetje in Bleiswijk? Maar hoe gaat het nu er een vorstperiode is aangebroken met de ezels, de geiten en de pony’s? (meer)

Aad en Kees kenden elkaar al jaren

Foto
Het jubilerende paar met op de achtergrond de
hele familie ‘achter glas’; een leuk bruiloftsgeschenk.


Bleiswijk – Aad en Kees den Besten zagen beiden het levenslicht in Boskoop en groeiden daar samen op. Ze kenden elkaar uit het dorp, van school, ze schaatsten samen en toen de vonk oversloeg besloten ze samen verder te gaan. (meer)

Wijkbezoek CDA aan Westpolder levert actiepunten op

Foto<br />Het ontbreken van vrij liggende voet- of fietspaden
aan de Zilvergracht en de Anne de Vriessingel zorgt
voor gevaarlijke situaties.


Berkel en Rodenrijs - Een hele dikke voldoende geven de bewoners van de wijk Westpolder hun woonwijk. Maar er valt op het gebied van veiligheid, parkeren, ontsluiting en winkelaanbod nog wat te verbeteren, zo bleek uit de reacties tijdens een bezoek van het CDA aan de wijk Westpolder Bolwerk (met onder andere de Gouden Buurten) op zaterdag 12 januari. (meer)

Berkel en Rodenrijs

Ophalen oud papier
Berkel en Rodenrijs – Elke vierde donderdagavond van de maand wordt door de Prins Johan Frisoschool oud papier opgehaald in de Meerpolder, de Gouden Griffelbuurt en Bolwerk. In de andere wijken halen verenigingen het oud papier op. (meer)

Bergschenhoek

Klaverjassen
Bergschenhoek – Elke donderdag prijsklaverjassen bij Manege Lansbergen, Bergweg-Zuid 135. Aanvang 19.45 uur. Deelname kost ¤ 3,-. Inlichtingen: 06 - 51075578.

Klaverjassen PV De Vrijheid
Bergschenhoek – Elke maandagavond klaverjassen bij Postduivenvereniging De Vrijheid te Bergschenhoek, aanvang 20.00 uur. Iedereen is welkom.

Kegelen 55+
Bergschenhoek - Welzijn Lansingerland start met een nieuw Kegelseizoen op maandag 28 januari in Het Berghonk, Burgemeester van Oostenweg 4. Er kan van 13.30 tot 16.00 uur gekegeld worden. Er zijn nog enkele plaatsen vrij.
(meer)

Bleiswijk

Ruil- en verzamelbeurs De Leeuwerik
Bleiswijk – Welzijn Lansingerland organiseert zaterdag 26 januari een ruil- en verzamelbeurs in De Leeuwerik, Leeuwerikstraat 2. Aanvang 14.00 uur.
Gratis toegang. Info: www.welzijnlansingerland.nl .

Jeugdsoos Pecto’s
Bleiswijk - Jeugdsoos Pecto’s is voor Bleiswijkse jongeren van 12 tot 21 jaar elke vrijdag en zaterdag van 20.00-01.00 uur geopend. (meer)

Regio

Lezing over kanker
Zoetermeer - Maandag 28 januari wordt op het Therapeuticum Aurum een lezing georganiseerd over kanker. Het therapeuticum is momenteel betrokken bij de uitwerking van een zorgprogramma voor kanker. Huisartsen Marco Ephraïm en Jeannette van der Schuit behandelen de antroposofische visie op kanker. (meer)

Afsluiting Noordeindseweg uitgesteld

Berkel en Rodenrijs - Vanwege de weersomstandigheden is de afsluiting van de Noordeindseweg, vanaf de rotonde richting Zoetermeer, uitgesteld. De afsluiting is nodig om de Noordeindseweg aan te laten sluiten op de nieuwe rotonde en om de oude brug op de Meerweg veilig te kunnen verwijderen. Zodra bekend is wanneer de werkzaamheden uitgevoerd kunnen worden, wordt dit via de website van de gemeente (www.lansingerland.nl) en (afhankelijk van het moment) in Gemeentenieuws in De Heraut bekend gemaakt.

Woninginbraken

politie

Lansingerland – De afgelopen week werd weer in meerdere woningen ingebroken. Bij de meeste inbraken werd aan de achterzijde van de woning een steen door de ruit gegooid, waarna men door het ontstane gat naar binnen klom. De inbraken vonden grotendeels in de vroege avonduren plaats. (meer)

Ongevallen door gladheid

Lansingerland – De gladheid heeft ook het verkeer in Lansingerland parten gespeeld. Maandagavond 14 januari vond om 18. 55 uur een eenzijdig ongeval plaats op een van de rotondes op de Klapwijkseweg waar een auto tegen een paal was gereden. Niemand raakte gewond, de auto moest worden weggetakeld.
Zondagmiddag 20 januari raakte een auto zwaar beschadigd doordat de bestuurder op de hoek ds. Van Koetsveldstraat / Berkelseweg tegen de vangrail en een verkeersbord was gereden. Niemand raakte gewond.

Koud bad

Bergschenhoek - Dinsdag 15 januari belandde aan het begin van de avond een auto ten gevolge van de gladheid in het water langs de Kromme Tochtweg. De bestuurster kon door een voorbijganger op het droge worden geholpen. Zij is door een vriend thuis gebracht. De auto is uit het water getakeld.

Jeugd bekeurd

Berkel en Rodenrijs – Zondagochtend 20 januari om 02.30 uur werden twaalf jongeren bekeurd, omdat ze zonder licht en zeer luidruchtig op hun fiets over de Noordeindseweg reden.

Gewond na beknelling

Bergschenhoek - Zondag 20 januari vond op de Hertshoornvaren een ernstig ongeval plaats, waarbij een vrouw gewond raakte. De auto van het slachtoffer was na het parkeren en uitstappen in beweging gekomen, waardoor ze bekneld raakte tussen het portier en de auto. (meer)

Bezorgdheid over verkeerssituaties houdt Hoeksenaar al jaren bezig

foto
Rechts van het paaltje kan de fietser veilig passeren, maar
links ondervinden zowel fietsers als hen volgende of
tegemoetkomende auto’s hinder van elkaar.Bergschenhoek – “Na acht jaar van vergeefse pogingen bij de verkeersambtenaren en verkeersoverleggroep heb ik me nu maar gewend tot de gemeenteraad van Lansingerland. In de hoop dat er terechte aandacht voor komt.” (meer)

“Laat die vorst maar komen”: Het gaat kriebelen bij de IJsclub

foto
Drie leden van IJsclub Bleiswijk met rechts ijsmeester Karreman
en zijn prikstok. Op de achtergrond staan de lichtmasten al klaar.


Bleiswijk – Voor de Kerst werden de lichtmasten reeds geplaatst langs de Lange Vaart en sinds eind vorige week krijgen de bestuursleden van IJsclub Bleiswijk langzaam maar zeker de kriebels. De koude kriebels wel te verstaan, want nu de temperatuur daalt hopen ze op een schaatsperiode, vergelijkbaar met die uit voorgaande jaren. (meer)

Noordeindseweg tijdelijk afgesloten

Foto
De oude brug bij de Meerweg zal worden verwijderd.

Berkel en Rodenrijs – De Noordeindseweg zal vanaf maandag 21 januari voor drie weken worden afgesloten. (meer)

Delflandse gemalen draaien door

Foto
Een winters tafereel van vorig jaar. Of het nu weer zover
komt, moeten we afwachten. Delfland houdt in ieder geval
vinger aan de pols.Berkel en Rodenrijs - De temperaturen dalen en de schaatskoorts slaat bij veel mensen toe. Het Hoogheemraadschap van Delfland krijgt daarom meteen veel vragen binnen over het eventueel stilzetten van gemalen zodat het stromende water de aangroei van het ijs niet belemmert. (meer)

Golden Garden verdient een pluim en duim

Foto
Een trotse Frans Lee naast de sticker van de Smaakpolitie.

Berkel en Rodenrijs - Oriëntaals Japans Specialiteiten Restaurant Golden Garden in de Herenstraat kreeg vrijdagmiddag 11 januari bezoek van de Smaakpolitie onder leiding van presentator Rob de Geus. (meer)

Klaar? Nee joh, we willen een heel voetbalteam!

Foto nr. 1<br />Agnes en Niels met hun drie ‘mannen’ Huub, Bram
en Luuk.


Bleiswijk – Huub, Bram en Luuk vormen samen het trio dat op 14 december het levenslicht zag en inmiddels de eigen bedjes heeft opgezocht in Bleiswijk.
Trotse ouders zijn moeder Agnes Kraaijenbos-Huurman (30) en vader Niels Kraaijenbos (35). (meer)

Vijftigjarig bestaan A.H. Verweijweg gevierd

Foto nr. 1
Het merendeel van de gasten die elkaar opzochten
tijdens de gezellige reünie van de A.H. Verweijweg.


Berkel en Rodenrijs – Met aan weerszijden glastuinbouwbedrijven is de A.H.
Verweijweg al vele jaren een bekende weg die de tuinders aan beide zijden de gelegenheid biedt niet alleen te telen en te wonen, maar ook om hun producten snel te vervoeren richting Noordeindseweg of N209. (meer)

Tien eeuwen kerk in Bleiswijk centraal

Foto
Enkele leden van de projectgroep die samen het programma voorbereiden.

Bleiswijk – De kerken van Bleiswijk presenteren het hele jaar 2013 activiteiten die allemaal in het teken staan van ‘1000 jaar kerk in Bleiswijk’. Er is weinig bekend over de begintijd van Bleiswijk, maar men vermoedt dat er tussen 1000 en 1025 een kerkje of kapel in het toen zeer dun bevolkte gebied van Bleiswijk stond. (meer)

PvdA-voorzitter Spekman verstuurt 250ste weekverslag

Foto
Gerard Bovens, de man achter het weekbericht, en Hans
Spekman die door op de verzendknop te drukken het 250ste
weekbericht van de PvdA-afdeling Lansingerland de wereld
in had gestuurd. Foto: Henny Strooij.


Lansingerland – Hoog bezoek voor de PvdA-afdeling, afgelopen zaterdag.
Landelijk partijvoorzitter Hans Spekman was speciaal naar het Berkelse Rehoboth gekomen om de 250ste editie van het weekverslag van de afdeling per e-mail te versturen. (meer)

Jongerendisco Next Generation in zalencentrum Rehoboth

Foto
Aanstaande zaterdag 19 januari is de volgende discoavond.

Berkel en Rodenrijs - Op zaterdag 22 december kwamen zo’n 150 jongeren naar de kerstdisco van Next Generation in zalencentrum Rehoboth. (meer)

Ik zie, ik zie wat jij niet ziet

Foto
Ook met een blinddoek kan je handig zijn.

Bergschenhoek - De kinderen die in de kerstvakantie in het Baken zijn geweest weten daar alles van. Op 3 januari stroomde de gereformeerde kerk vol met kinderen. De ochtend werd ingeleid door Cindy. Die op haar beurt weer geholpen werd door een aantal kinderen. (meer)

Berkel en Rodenrijs

Volwassenenbingo in De Kievit
Berkel en Rodenrijs - Elke derde donderdag van de maand is er een bingo- avond voor volwassenen in het Kievitsnest van Speeltuin De Kievit, Wilgenlaan 5, ingang Sterrenweg. Deze maand wordt de bingo-avond op donderdag 17 januari gehouden. Aanvang 20.00 uur, zaal open 19.30 uur. Het tweede kopje koffie is gratis.

Bingo KBO
Berkel en Rodenrijs – De KBO organiseert op vrijdag 18 januari een bingomiddag. Aanvang 14.00 uur in het tuinpaviljoen van Huize Sint Petrus.
Iedereen die van bingo en gezelligheid houdt, kan meedoen.

iPad Café 18 januari
Berkel en Rodenrijs - Ook in 2013 is er elke laatste vrijdagavond van de maand een gezellig iPadcafé in vestiging Berkel en Rodenrijs van Bibliotheek Oostland. Met uitzondering van de maand januari. (meer)

Bergschenhoek

Klaverjassen
Bergschenhoek – Elke donderdag prijsklaverjassen bij Manege Lansbergen, Bergweg-Zuid 135. Aanvang 19.45 uur. Deelname kost ¤ 3,-. Inlichtingen: 06 - 51075578.

Zondagmiddagsoos
Bergschenhoek - Welzijn Lansingerland organiseert zondag 20 januari weer een Zondagmiddagsoos in De Smitshoek, Smitshoek 18. Tijd: 14.00 tot 17.00 uur. (meer)

Bleiswijk

Koffie/inloopochtend
Bleiswijk - Elke donderdag is er van 09.30 tot 11.30 uur in het gebouw van de gereformeerde kerk, Dorpsstraat, gelegenheid om koffie te drinken en een praatje te maken. Iedereen is van harte welkom.

Seniorweb
Bleiswijk - Donderdag 17 januari kunnen senioren met computerproblemen van 13.30 tot 15.00 uur hulp krijgen in het computercafé in de Leeuwerik. (meer)

Regio

Clubmiddag 3B-Sociaal Belang
Lansingerland - Iedere donderdag organiseert de belangenvereniging een gezellige sjoel- en klaverjasmiddag in De Ark, Oranjestraat 2 te Berkel en Rodenrijs. Aanvang 14.00 uur, einde 17.00 uur. (meer)

Yousif de Kock wijst BVCB de weg met twee doelpunten

foto
BVCB-trainer Edwin Vurens.

Bergschenhoek – Op de dag van het vijfenzestigjarig bestaan heeft het vlaggenteam van BVCB de feestelijkheden luister bijgezet met een klinkende overwinning op het bezoekende Spijkenisse. De formatie van trainer Edwin Vurens versloeg deze gerenommeerde tegenstander met 2-1. (meer)

Een blauwwit hart klopt altijd

Foto nr. 1
De jongste jeugd in actie tijdens één van de spelen.
Foto: John Hofman.


Bergschenhoek – Het kon niet op afgelopen zaterdag toen de Bergschenhoekse sportvereniging BVCB zijn vijfenzestig jarig bestaan vierde. Een jubileum met voor ieder lid wat wils. (meer)

Ongeïnspireerd Soccer Boys hard onderuit bij koploper Neptunus

Bleiswijk - Na het goed verlopen trainingskamp in Papendal wachtte zaterdagmiddag meteen al een topper in de 3e klasse voor Soccer Boys. Uit bij koploper Neptunus-Schiebroek moesten de eerste punten van 2013 verdiend gaan worden. (meer)

Derde editie Leo Ammerlaan-loop in de kas steunt twee goede doelen

Foto
V.l.n.r. Esther, Ilone, Elma en Nina.


Bleiswijk - Op zaterdag 9 februari wordt voor de derde achtereenvolgende keer de Leo Ammerlaan-loop in de kas georganiseerd. Een unieke loop waarbij de deelnemers kunnen kiezen uit de afstand van 5 of 10 kilometer ‘onder glas door de kas’ aan de Irisweg 40 te Bleiswijk. (meer)

De Kieviten zetten de kampioenen centraal

Foto nr. 1
De kampioenen van De Kieviten.


Lansingerland – Zoals elk jaargebruikelijk werden ook ditmaal – op vrijdagavond 11 januari – alle Kieviten uitgenodigd present te zijn in Meerenbos te Bleiswijk voor de bekendmaking van de kampioenen van de atletiek- en wandelvereniging. (meer)

Aantal WWB-uitkeringen groeit sneller dan elders

Lansingerland – Het aantal mensen met een WWB-uitkering (Wet Werk en Bijstand) groeit in onze gemeente sneller dan in de rest van het land. Dat bleek vorige week dinsdag tijdens een presentatie voor de raadscommissie Samenleving. (meer)

4-Seizoenenmarkt komt ten goede aan SCHiK

Berkel en Rodenrijs - Op zaterdag 26 januari organiseren de Zendingscommissie van de Hervormde gemeente en de ZWO-commissie van de Gereformeerde kerk van Berkel en Rodenrijs en Bergschenhoek een 4- Seizoenmarkt in zalencentrum Rehoboth, Wilhelminastraat 2. (meer)

Winterse witte wereld

Winterse

Lansingerland - Het blijft een prachtig gezicht: sneeuw! Winterse pret, maar natuurlijk ook overlast. Wat te denken van de ruim duizend kilometer file die er dinsdag op de wegen stond en fietsers die zich een weg door de sneeuw moeten banen. (meer)

Collecteren voor niet-bestaand doel

Bergschenhoek – De politie heeft vorige week twee jongens aangehouden die zonder vergunning deur aan deur geld ophaalden voor een niet-bestaand goed doel.

Verkeerscontroles

Lansingerland – De politie heeft vrijdag 11 januari op diverse locaties in Lansingerland verkeerscontroles gehouden. Hierbij werd vooral gelet op wie de wijken in kwamen. Na deze controles toog een groot aantal politieagenten de wijken in om de kans op het op heterdaad betrappen van inbrekers te vergroten. De actie werd gehouden, omdat het aantal inbraken in Lansingerland erg hoog is.

Diane Valkenburg pakt brons op EK allround

Heerenveen - Schaatsster Diane Valkenburg begon zondag als vierde aan de slotdag van het Europees kampioenschap allround en zette die dag de kroon op het werk door zowel op de 1500 als de 5000 meter uitstekende tijden neer te zetten. (meer)

Babbeltruc

Politie

Bergschenhoek – Bij een bewoner van een appartementencomplex in Bergschenhoek werd vorige week aangebeld door een vrouw die hem meedeelde dat hij een prijs had gewonnen. De vrouw wilde hem daarmee feliciteren door hem de hand te schudden. (meer)

Veelzijdig en bewogen: Burgemeester kijkt terug en vooruit

Foto
De druk bezochte receptie in het gemeentehuis.

Lansingerland – Met een terugblik op de hoogte- en knelpunten van het veelzijdig en bewogen 2012 en een voorzichtige blik op het nieuwe jaar heette burgemeester Ewald van Vliet zijn gasten maandagavond 7 januari welkom tijdens de traditionele Nieuwjaarsbijeenkomst; ditmaal voor het eerst in het nieuwe gemeentehuis. (meer)

Lansingerlanders verrast met vrijwilligersprijs

Foto nr. 1
De groep die de Vrijwilligersprijs 2012 als organisatie won.

Lansingerland – Tijdens de Nieuwjaarsreceptie in het gemeentehuis reikte burgemeester Ewald van Vliet maandagavond 7 januari de vrijwilligersprijs 2012 uit aan Mario Kwaytaal van RTV Lansingerland en de vrijwilligersorganisatie Middin de Lansingh en Anthuriumsingel. (meer)

Muziekvereniging Concordia laat van zich horen

Foto
Voor een volle zaal presenteerde muziekvereniging Concordia
het Nieuwjaarsconcert dat werd besloten met een toost op het
nieuwe jaar.


Bergschenhoek – Met krachtige muziek en onder leiding van een nieuwe dirigent liet muziekverenging Concordia zondagmiddag 6 januari luid en duidelijk van zich horen tijdens het traditionele Nieuwjaarsconcert waar zowel de Melodie Percussion Band (MPB) als de Fanfare hun medewerking aan verleenden. (meer)

Heeft ledverlichting de toekomst in de tuinbouw?

Foto nr. 1
Michel Zwinkels tussen de eerste trostomaten van dit jaar.

Bergschenhoek – Maandag 7 januari konden de eerste trostomaten worden geoogst die onder ledlicht groeien. Twee maanden eerder dan de tomaten die onder ‘gewoon’ licht worden geteeld. (meer)

Diamanten paar verruilde de stad voor het dorp

Foto
Het paar ontving een kopie van hun huwelijksakte en
bovendien een fraai boeket.


Berkel en Rodenrijs – Samen met hun gezin en een aantal vrienden vierden Jopie (84) en Henk (87) Janssen in het weekend hun 60-jarig huwelijksfeest. Dat gebeurde in hun geboortestad Rotterdam; in Hotel New York. (meer)

WMO Café: “Alle jeugd doet mee”

Foto
Petra Verhoef (rechts), Joke van Laviere (derde van links) en
Johan van Hartingsveldt (links) organiseren het WMO café, dat als
thema “Alle jeugd doet mee” heeft. De jongeren op deze foto
waren bereid hun spelletje basketbal te onderbreken om samen met
de initiatiefnemers op de foto te gaan.


Lansingerland - Op donderdagavond 24 januari 2013 organiseert de WMO-raad van Lansingerland een WMO Café met als thema “Alle jeugd doet mee”. De raad doet dit in samenwerking met het Centrum voor Jeugd en Gezin en de Stichting Jeugd en Jongerenwerk Midden–Holland. (meer)

Vaarseizoen zeeverkenners ten einde

Foto
Het vaarseizoen is afgelopen en de boten zijn de wal
op voor een onderhoudsbeurt.


Bleiswijk – Met hulp van ABS Autoherstel De Haan uit Bleiswijk zijn de boten van scouting Bleiswijk onlangs weer uit het water gehaald. De boten krijgen de komende tijd hun jaarlijkse onderhoudsbeurt. (meer)

Parkmanagement krijgt vorm

Foto
Patrick de Beer (links) en Frans Peeters: “Schoon, heel en
veilig; daar gaan we voor. Maar dat kunnen we niet alleen,
want ook hier geldt ‘samen sterk’.”


Bergschenhoek – Nadat begin mei vorig jaar het parkmanagement van bedrijventerrein Weg en Land te Bergschenhoek de officiële status kreeg heeft het bestuur niet stil gezeten. De vereniging telt momenteel rond de 25 leden, maar men ziet dit slechts als een begin. (meer)

Voor zijn verzetswerk: Jan Hensen verrast met Amerikaanse onderscheiding

Foto
Jan Hensen met de eremedaille, hem omgehangen door
zijn trotse kleinzoon en toegekend namens de regering van
Amerika door president Obama. Als dank voor het werk dat
hij voor Amerikaanse piloten en anderen verrichtte in het
verzet.


Berkel en Rodenrijs – Tijdens een bezoek dat Jan Hensen eind vorig jaar bracht aan zijn zoon in Amerika werd de 92-jarige Berkelaar verrast met een belangrijke Amerikaanse onderscheiding: de Prisoner Of War/Mission In Action (POW/MIA). (meer)

Driehonderd kinderen genieten van en met DOTO

Foto
De sportman en sportvrouw van die dag: Gijs Roefs
en Usha van Ede.


Bergschenhoek – Lokale gymclubs organiseerden tussen 3 tot en 6 januari Het Grote Gymfeest; een initiatief van de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU) waaraan 120 clubs in Nederland meededen. Ook S.V.
DOTO trakteerde jongens en meisjes – de dames en heren waren ver in de minderheid - donderdag 3 januari op een programma vol beweging. (meer)

Jolanda de Zeeuw neemt wisselbeker mee naar huis

Foto
Arjan Wooning (links) opende het negende Nieuwjaarstennistoernooi.

Lansingerland – Voor het negende achtereenvolgende jaar organiseerde de Hoekse tennisvereniging Triomf een Nieuwjaarstennistoernooi; ditmaal op zaterdagavond 5 januari op de banen van het Sport & Recreatie Centrum Rottemeren te Bleiswijk. Met voor de vierde maal Wijnhuis Wooning als hoofdsponsor. (meer)

Nieuwjaarsreceptie Soccer Boys is er ook één met zorgen voor de toekomst

Foto
Renato Dijksterhuis.

Bleiswijk – De nieuwjaarsreceptie van voetbalvereniging Soccer Boys was er één van terugkijken, maar de toekomst stond centraal bij de Bleiswijkse club. (meer)

BVCB viert 65-jarig bestaan

Bergschenhoek - In verband met het 65-jarig jubileum organiseert sportvereniging BVCB komende zaterdag 12 januari de gehele dag activiteiten in combinatie met de Nieuwjaarsreceptie en de traditionele Nieuwjaarswedstrijd. (meer)

Voetbalprogramma voor het weekeinde

Zaterdag:
BVCB – Spijkenisse 14.30 uur
Oudewater – Berkel
Neptunus Schiebroek – Soccer Boys
CSW (VR.) – Berkel

Zondag:
TOGB – GONA 14.00 uur

CVV Berkel huldigt leden van verdienste

Foto
De leden van verdienste van CVV Berkel met v.l.n.r. Fred Roobol,
Gerard de Jong, Rens Groenendijk en Cees Nederveen. Willem van
Dam was niet in de gelegenheid de nieuwjaarsreceptie bij te wonen.
Foto: Gert Treurniet.


Berkel en Rodenrijs – Tijdens de nieuwjaarsreceptie van CVV Berkel werd een vijftal leden van verdienste in het zonnetje gezet. (meer)

Schaatsen

Druk schaatsweekend
Lansingerland - Zowel zaterdagavond als de zondagochtend en –avond vonden er wedstrijden plaats op de Uithof in den Haag, waar zowel de pupillen, junioren als senioren van schaatsvereniging Lansingerland aan de start verschenen, om dit nieuwe jaar goed te beginnen. Ondanks dat het ijs niet van geweldige kwaliteit was, werden er toch de nodige persoonlijke records gereden.
Junioren: Frederieke Jansen 100m 12.15 (PR), 300m 29.83 (PR) en 500m 47.63; Kim Bos 500m 46.33 en 1500m 2.33.48; Daphne van der Burg 500m 46.66 en 1500m 2.28.94; Jimmy Boy Spies 500m 44.2 en 1500m 2.18.27; Duko Bos 500m 41.12 (PR) en 1500m 2.13.19; Bart van Oosterhout 500m 43.38 en 1500m 2.19.42; Tim van den Hul 500m 42.7 en 1500m 2.13.89 (PR).
Pupillen: 500m Lars van Winden 1.02.37 (PR), Melissa Kreft 1.01.87 (PR), Olaf van Oosterhout 1.00.70 (PR), Nena Vollering 1.00.41 (PR). Junioren 1000m Tatum Bross 1.53.00 (PR), Laura Ammerlaan 1.52.63 (PR), Mirthe van Beek 1.47.34 (PR), Gerben Vos 1.46.09 (PR), Marjolein v.d.
Geest 1.46.09 (PR), Heleen Docter 1.48.04, Caithlin Tschi 1.44.55, Demi Ammerlaan 1.41.51 (PR), Esther Droogers 1.38.17 (PR), Wouter Bruinsma 1.40.22, Erik van Schijndel 1.33.60 (PR), Jasper Kettenis 1.34.12.
De uitslagen van zondagavond, junioren en senioren 500 en 1500 m: Demi Vollering 500m 50.58 en 1500m 2.37.08 (PR), Fieke Uwland 500m 48.21 (PR) en 1500m 2.30.25 (PR), Judith van Loon 500m 48.81 (PR) en 1500m 2.26.05 (PR), Manon Spruit 500m 51.17 (PR) en 1500m 2.39.40 (PR), Aad van Kleef 500m 51.19, Paul van Koppen 500m 52.9 en 1500m 2.39.66.

Wielrennen

Winst voor Van der Poel
Rotterdam - Tijdens de Zesdaagse van Rotterdam wist Tim van der Poel met zijn koppelgenoot Jelle Nieuwpoort de koppelwedstrijd voor nieuwelingen op overtuigende manier te winnen. Deze wedstrijd ging over 20 minuten; na 5 minuten zette het winnende duo het hele veld op een ronde en bleef het de wedstrijd controleren.

Berkel en Rodenrijs

Inloopochtend De Ark
Berkel en Rodenrijs - Wie zin heeft in het maken van een praatje op een plaats waar men elkaar onder het genot van een kopje koffie kan ontmoeten, is iedere donderdagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur welkom in De Ark, Oranjestraat 2. (meer)

Bergschenhoek

Klaverjassen
Bergschenhoek – Elke donderdag prijsklaverjassen bij Manege Lansbergen, Bergweg-Zuid 135. Aanvang 19.45 uur. Deelname kost ¤ 3,-. Inlichtingen: 06 - 51075578.

Oud papier actie Bergschenhoek
Bergschenhoek - Op donderdag 10 januari wordt er oud papier opgehaald door basisscholen in Bergschenhoek. (meer)

Bleiswijk

Bingoavond Crescendo
Bleiswijk - Op vrijdag 11 januari organiseert muziekvereniging Crescendo Bleiswijk een bingoavond voor het gehele gezin. Koffie en thee zijn zoals gebruikelijk gratis. (meer)

Regio

Gymnastiek 3B-Sociaal Belang
Lansingerland - De belangenvereniging organiseert elke woensdag van 09.00 tot 10.00 uur gymnastiek voor leden in sporthal Den Opper van tafeltennisvereniging TOGB op sportpark Het Hoge Land in Berkel en Rodenrijs. (meer)

Eén politiekorps voor heel Nederland

Politie

Lansingerland/regio - Sinds 1 januari kent ons land nog maar één politiekorps onder leiding van korpschef Gerard Bouman. De 25 regionale korpsen, het Korps landelijke politiediensten (KLPD) en de voorziening tot samenwerking Nederlandse Politie (vtsPN) zijn in deze nationale politie opgegaan. (meer)

Geen financieel toezicht gemeenten

Regio - Ondanks de crisis zijn er voor 2013 geen gemeenten om financiële redenen door de provincie Zuid-Holland onder preventief toezicht gesteld.
Gemeenten hebben over het algemeen tijdig maatregelen genomen en vaak forse bezuinigingen doorgevoerd. (meer)

Epke steelt de harten van DOTO leden

Foto
Handtekeningen op foto’s, turnbroeken en in albums: Epke
Zonderland nam er de tijd voor na de Golden Clinic.


Bergschenhoek – Toch wel een beetje nerveus en vol verwachting werd zaterdagochtend 5 januari in sporthal De Zijde rond de kok van tienen uitgekeken naar de komst van topturner Epke Zonderland die een clinic kwam verzorgen voor en met de jongens en mannen van DOTO. (meer)

Veldrijders verstevigen hun positie tijdens Berkelse veldrit

Foto
De veldrijders kwamen veel verraderlijke klimmetjes
tegen.


Berkel en Rodenrijs – Dat het veranderen van parcours de Stichting Berkelse Wielerronde geen windeieren heeft gelegd moge duidelijk zijn. Op een parcours, dat door sommige rijders nationaal waardig werd genoemd, werd het volgens insiders een veldrit om in te lijsten. Alle toppers uit het klassement waren aanwezig. (meer)

Joost Luiten golfer van het jaar 2012

Bleiswijk - Voor het derde jaar op rij werd Joost Luiten golfer van het jaar. De feestelijke uitreiking van de Golf Awards 2012 vond eind december plaats in Huis ter Duin in Noordwijk aan Zee, waar een trotse Joost Luiten voor het derde jaar in successie de award in ontvangst mocht nemen. (meer)

Derde plaats voor Diane Valkenburg

Bergschenhoek - Diane Valkenburg heeft woensdag 2 januari tijdens selectiewedstrijden voor de Essent ISU World Cup de snelste tijd neergezet op de 1500 meter: 1.58,25. (meer)

Oud en nieuw kost gemeente 45.000 euro

politie

Lansingerland – Ook dit jaar hebben vernielingen rond oud en nieuw de gemeente geld gekost. In Bergschenhoek was de schade het grootst: ¤ 19.000, gevolgd door Berkel en Rodenrijs met een schadebedrag van ¤ 15.500. (meer)

Eerste lammetjes houden van de buitenlucht

Foto
Twee schitterende lammetjes voor dit Drenthse heideschaap.

Bleiswijk – Vorige week werden op het weiland van Ludya Smit-Woning de eerste lammetjes geboren. De eerste van een hele serie, want in de loop der weken zullen er nog rond de 150 ooien hun best gaan doen mooi en gezond nageslacht op de wereld te zetten. (meer)

De Voedselbank denkt ook aan Lansingerlanders

Foto
Wekelijks worden rond de dertig pakketten van de Voedselbank
uitgereikt in Lansingerland. Rond de kerst ontving men extra
artikelen om de feestdagen voor iedereen wat gezelliger te maken.


Lansingerland – Wat waarschijnlijk niet veel mensen weten is dat de Voedselbank een initiatief is dat jaren geleden van de grond kwam in Berkel en Rodenrijs. De eerste kas waar men restantartikelen van winkels en tuinders (veiling) ontving en sorteerde stond aan de Westersingel en later tevens aan de Hofweg. (meer)

Frontale aanrijding op gevaarlijke hoek

Foto nr. 1
Van de auto bleef niet veel over, maar de bestuurster
kwam er met lichte verwondingen uit.Berkel en Rodenrijs – Op de kruising van de Middelweg en de Noordersingel vond zaterdagmiddag 29 december een frontale aanrijding plaats tussen een personenauto en een tractor.

De tractor, bestuurd door een 17-jarige Bleiswijker, naderde de kruising. (meer)

Oudste inwoonster van Lansingerland viert 105de verjaardag

Foto
Van de burgemeester ontving mevrouw Van der Burg
naast een fraai boeket tevens een ingelijst certificaat
met daarop de vermelding dat zij de oudste bewoonster
van Lansingerland is. “U bent de enige hier waar ik al zes
keer op verjaarsvisite ben geweest,” aldus de burgemeester.


Berkel en Rodenrijs – Met de hele familie, met vrienden en bekenden vierde mevrouw Geertruida Maria van der Burg zondag 30 december haar verjaardag in de huiskamer van Laurens Huize Sint Petrus temidden van familie en bekenden. (meer)

Eerste gipsvlucht geland

Foto
“Pure pech!” aldus deze passagiere die gewond
terugkeerde samen met haar zoontje en vervolgens met
een ambulance verder ging richting het zuiden van het land.


Rotterdam – Het opvallend geel/paarse toestel van Welcome Air bracht vrijdag 28 december de eerste pechvogels vanuit de skigebieden naar Nederland terug. Een elftal brekebenen die voor het merendeel tijdens hun skivakantie letsel opliepen aan knie of been. (meer)

Gitzwarte woning na brand

Foto
De begane grond van de woning bleek roetzwart, maar
bij aankomst van de brandweer bleek de brand reeds
gesmoord.


Berkel en Rodenrijs – De brandweer moest zondagmiddag 30 december rond de klok van drie uur uitrukken naar een brand in een woning aan het Hoornplantsoen in de Meerpolder van Berkel en Rodenrijs. (meer)

Buurtvaders houden een oogje in het zeil

Foto
De politie gaf voorlichting aan de buurtvaders.

Bleiswijk - Op zaterdagavond 29 december kwam wijkagent Hans Enzlin voorlichting geven over de gevaren van het vuurwerk. De bijeenkomst was bedoeld voor (buurt)vaders, jongeren en andere geïnteresseerden. (meer)

Zorgboerderij van Oldebarnevelthoeve kan van start

Foto
Anneke Pannekoek, Jan en Gerrit Koot bij de locatie
aan de Laan van Koot 7 waar de zorgboerderij gerealiseerd
gaat worden
.

Berkel en Rodenrijs – Na enkele jaren van voorbereiding, van plannen maken en mogelijkheden bekijken is het nu eindelijk zover; de zorgboerderij in Rodenrijs kan van start aan de Laan van Koot 7. (meer)

Berkel en Rodenrijs

Klaverjassen CVV Berkel
Berkel en Rodenrijs – Iedere vrijdagavond klaverjassen in het clubhuis van CVV Berkel op sportpark Het Hoge Land. Aanvang 20.00 uur, iedereen is van harte welkom.

Koppelklaverjassen
Berkel en Rodenrijs – Klaverjasclub Pius X organiseert op vrijdag 4 januari koppelklaverjassen. (meer)

Bergschenhoek

Klaverjassen
Bergschenhoek – Elke donderdag prijsklaverjassen bij Manege Lansbergen, Bergweg-Zuid 135. Aanvang 19.45 uur. Deelname kost ¤ 3,-. Inlichtingen: 06 - 51075578.

Amnesty International
Bergschenhoek - Op vrijdag 4 januari zullen leden van Amnesty 3B-hoek vanaf 18.30 uur aanwezig zijn in de bibliotheek aan de Not. Kruytstraat 10. (meer)

Bleiswijk

Klaverjassen Soccer Boys
Bleiswijk - Vrijdagavond 4 januari wordt er vanaf 20.15 uur geklaverjast in de kantine van Soccer Boys. (meer)

Regio

Postzegelbeurs
Zoetermeer/Lansingerland – ZHPV, de Zuid-Hollandse vereniging van Postzegel Verzamelaars, houdt op zaterdag 5 januari de eerste postzegelbeurs van het nieuwe jaar in buurtruimte Buytenrode, César Franckrode 60 te Zoetermeer. (meer)

Niks geen crisis in het vuurwerk!

 Foto
Met name de maandag was gigantisch druk in de
vuurwerkverkoop. Met veel vraag naar siervuurwerk,
brillen en lont om de jaarwisseling veilig door te komen.


Lansingerland – Menig vuurwerkverkoper vroeg zich eerder dit jaar af of het wel goed zou komen met de vuurwerkverkoop aan het einde van 2012. Met name aan het einde van maandag 31 december weten ze: net zo veel en mogelijk zelfs weer meer verkocht dan vorig jaar. (meer)

Nieuwjaarsconcert muziekvereniging Concordia

Bergschenhoek - Op zondag 6 januari geeft muziekvereniging Concordia haar jaarlijkse nieuwjaarsconcert voor donateurs, vrienden, familie en andere belangstellenden in ’t Spectrum, Groeneweg 51 te Bergschenhoek. (meer)

In januari nieuwe scenario’s Bleizo

Lansingerland – In januari bespreekt de gemeenteraad nieuwe scenario’s voor Bleizo. Nu de provincie heeft besloten geen Factory Outlet (FOC) te ontwikkelen langs de A12 tussen Bleiswijk en Zoetermeer, moeten er alternatieven komen. (meer)

Fractie PvdA Lansingerland publiceert het 250ste weekverslag op een rij

Lansingerland - Tik in Google de woorden “PvdA” en “Weekverslag” in en je komt vanzelf bij de 250 weekverslagen die de PvdA fractie van Lansingerland publiceerde. Het 250ste verslag verschijnt op zaterdag 12 januari 2013. (meer)

Berkelse veldrit is opening van een sportief 2013

Foto nr. 1
Jan Metselaar uit Bergschenhoek mag voor eigen publiek
zijn hoge klassering verdedigen.


Berkel en Rodenrijs – Bijna niet meer weg te denken tijdens de jaarwisseling of vlak erna is de Berkelse veldrit. In de loop der jaren kende de veldrit verschillende parcoursen. Verleden jaar werd het evenement voor het eerst in de Boterdorpse polder, bestemd voor woningbouw, gehouden. (meer)

Na een sportieve strijd: Triomf mag zich Top Team van het jaar noemen

Foto nr. 1
Tennisvereniging Triomf mag zich een jaar lang Top
Team noemen.


Lansingerland - Dit jaar werd het Top Team Toernooi niet zoals andere jaren op vier dagen achter elkaar gespeeld in de periode tussen Kerst en Nieuwjaar, maar op de vrijdag en de zaterdag vóór Kerst en de vrijdag en de zaterdag vóór Nieuwjaar. Op de eerste vrijdag (21 december) werden de onderdelen Badminton, Kegelen en Schieten gehouden in de sportzalen van Berghonk. Op zaterdag 22 december werd er gespeeld in zwembad De Windas, waar de onderdelen Waterspelen en Klaverjassen plaatsvonden. (meer)

Driemaal een persoonlijk record voor Sebastiaan Oranje: Diane Valkenburg derde op NK Allround

Lansingerland - Diane Valkenburg is als derde geëindigd op het NK Allround.
Op de afsluitende 5 kilometer in de ijstempel van Heerenveen eindigde de schaatsster uit Bergschenhoek als tweede in 7.06,98. (meer)

Jeugd Weidevogels succesvol op Korfbal Challenge

Foto
Een spannend toernooi in Rotterdam.

Bleiswijk - Het gaat op sportief terrein prima met Korfbalvereniging Weidevogels uit Bleiswijk. De seniorenselectie doet het goed in de zaalcompetitie en de jeugd speelt op een prima niveau. (meer)

Schaatsen

Uitslag schaatsvereniging Lansingerland
Lansingerland - De ochtend van zondag 23 december begon chaotisch op de ijsbaan; zonder starter, zonder dweil en met slecht ijs. Ondanks dit alles werden er toch nog een paar persoonlijke records gereden. Jasper Kettenis 300m 29.14 en 500m: 45.49 (PR); Erik van Schijndel 300m: 29.65 PR en 500m: 46.45; Wouter Bruinsma 300m: 30.62 en 500m: 48.13; Gerben Vos 300m: 33.65 en 500m: 53.04 (PR); Melissa Kreft 300m: 39.06 en 500 m: 1.04.15 (PR); Germaine van Kesteren 300m 41.30 en 500m 1.06.64; Nena Vollering 300m: 39.72 (PR) en 500m: 1.02.22 (PR); Esther Droogers 300m: 30.45 en 500m: 47.09 (PR); Demi Ammerlaan 300m: 31.88 en 500m: 50.95; Caithlin Tschi 300m: 31.87 (PR) en 500m: 50.26; Heleen Docter 300m: 34.22 en 500m: 52.84 (PR); Marjolein vd Geest 300m: 34.80 en 500m: 54.07; Mirthe vd Beek 300m: 33.92 en 500m: 52.55 (PR); Tatum Bross 300m: 6.05 en 500m: 56.21; Laura Ammerlaan 300m: 36.64 en 500m: 56.04; Janine Noordam 300m: 8.40 en 500m: 59.31.

Aspiranten op de baan
Lansingerland - Na een succesvolle schaatsdag voor zowel Diana Valkenburg als Sebastiaan Oranje, beiden afkomstig van schaatsvereniging Lansingerland, mochten de aspirantsterren in de avonduren van 29 december op De Uithof laten zien wat zij in hun mars hadden over een afstand van 1500 meter. De uitslagen: Vivienne de Jong 2.39.07; Nienke Markensteijn 2.57.32; Mike Fieten 2.43.14; Sanne Uwland 2.49.81.

Naar de NK
Lansingerland - Veel van de rijders waren de dagen na de kerst mee geweest op schaatskamp, een jaarlijks hoogtepunt georganiseerd door de jeugdcommissie van schaatsvereniging Lansingerland. Dit jaar met een bijzondere afsluiting door een bezoek aan het NK in Heerenveen. Met vermoeide gezichtjes stonden ze zondagochtend voor zeven uur toch weer op de ijsbaan, in de hoop dat het vele trainen van de afgelopen dagen zou resulteren in een mooie PR.
De uitslagen: Patou de Haas 500m 1.06.88 (pr) en 300m 40.56 (pr); Florens van 't Hoff 500m 1.15.84 en 300m 43.06 (pr); Julia vd Berg 500m 1.14.84 en 300m 42.64 (pr); Rosa Ellens 500m 1.05.90 (pr) en 300m 39.63 (pr); Stan vd Knaap 500m 1.14.99 (val) en 300m 40.83; Jordy Krap 500m 1.09.53 en 300m 41.80; Jeremy Brinkers 500m 58.40 (pr) en 700m 1.24.29 (pr); Vince Sloot 500m 56.97 (pr) en 700m 1.22.59 (pr); Nola Sloot 700m 1.24.08 (pr); Fenna Bross 500m 56.81 en 700m 1.24.64; Geurt Geluk 500m 52.68 (pr) en 700m 1.18.72.

Atletiek

Kieviten in actie in Linschoten
Bleiswijk - Zoals gebruikelijk vond in Linschoten de laatste zaterdag voor de kerst alweer de 35e editie plaats van de Linschotenloop. Er kwamen 3500 deelnemers aan de start voor de 10km en de halve marathon. De Kieviten was op de regenachtige dag slechts met een klein groepje vertegenwoordigd. Richard Lelieveld eindigde op een keurige 49e plaats met zijn tijd van 1.22.28. Een persoonlijk record voor Richard en voor de wedstrijdgroep van De Kieviten betekende dit het 35e PR voor 2012. Jan de Jong finishte in 1.41.00, Hanneke Vliet Vlieland met een nieuw PR in 1.41.06, Petra Berkelaar in 1.58.59 en Petra Verhoef in 2.02.44. Ludo Nuijten liep samen met zijn dochter Marloes de 10km. Ludo finishte na 56 minuten en 11 seconden en Marloes had er minder tijd voor nodig: 41.43.

Tien Engelse Mijlen
Bleiswijk – Kievit Kees Voogt kwam na zijn blessure de afgelopen weken twee maal aan de start op de 10EM. In Barendrecht bij de 12e kerstloop finishte hij als 3e bij de heren 55+ met zijn tijd van 1.09.12. In Middelharnis werd Kees zelfs 2e bij de categorie heren 55+ en liep hij sneller dan in Barendrecht 1.07.29.

Zware vuurwerkbom vernielt lantarenpaal

Foto
Fikse schade aan de lantarenpaal.

Lansingerland – De dagen voor oud en nieuw werden flink wat vuurwerkbommen, want zo mag je dit soort knallen wel noemen, afgestoken. Met als één van de dieptepunten een vuurwerkbom op twee meter hoogte gebonden aan een lantarenpaal aan het Zwaluwplein. (meer)

Auto uitgebrand

Auto uitgebrand

Berkel en Rodenrijs – In de nacht van oud en nieuw raakte in de Lingestraat een auto in brand. (meer)

Bestuurder rijdt in op fietsers

Lansingerland – Aan het eind van de nacht van 31 december op 1 januari werd een bestuurder aangehouden die op twee fietsers inreed. De automobilist bleek onder invloed te zijn.

Inbraak Poldermolen

Bergschenhoek – Op 27 december werd om ongeveer 15.00 uur ontdekt dat er was ingebroken in een woning op de Poldermolen. De inbraak heeft vermoedelijk in de nachtelijke uren van eerste kerstdag plaatsgevonden. Dit is de derde inbraak in de afgelopen twee maanden op de Poldermolen en de Watermolen.

Getuigenoproep inbraken

politie

Bergschenhoek – Op eerste kerstdag werden ’s avonds naar aanleiding van woninginbraken op de Rottekade en de Terbregseweg in Rotterdam drie mannen met inbrekersgereedschap aangehouden. (meer)

Auto over de kop geslagen

Bleiswijk – In de nachtelijke uren van woensdag 26 december vond op de Hoekeindseweg een ongeval plaats, waarbij een auto geheel vernield raakte.
De bestuurster raakte de macht over het stuur kwijt, reed dwars door een haag en reed twee bomen uit de grond. Uiteindelijk belandde haar auto op z’n kop op de parallelweg van de N209. De vrouw en haar bijrijdster raakten niet gewond en konden zelf uit de wagen klimmen. De gealarmeerde brandweer hoefde niet in actie te komen.

Gelukkig Nieuwjaar!!

nieuwjaar

De beste wensen en veel leesplezier voor 2013!!
Copyright © Nieuws- en advertentieblad De Heraut 2015 | Design by De Heraut