Archief - Nieuwsblad De Heraut

Postadres:

Postbus 43

2650 AA, Berkel en Rodenrijs

Tel: 010 - 511 88 92

Fax: 010 - 511 48 65

Met lovende reacties: Uitverkochte zaal voor veertiende Kerst-In

Foto
Een recordaantal van ruim 1200 belangstellenden genoot
zaterdagavond 22 december van de voor de veertiende maal
georganiseerde Kerst-In.


Bleiswijk – Een recordaantal van ruim 1200 belangstellenden genoot zaterdagavond 22 december van de voor de veertiende maal georganiseerde Kerst-In op het veilingterrein van Bleiswijk. (meer)

Flessen Ophaal Dienst voor Serious Request

Foto
V.l.n.r. Luuk, Tristan en Danillo. Bas staat niet op de
foto, hij kon helaas niet bij het inleveren van de flessen
aanwezig zijn.


Berkel en Rodenrijs - Vier leerlingen van obs De Klipper startten vorige week woensdag een actie voor 3FM's Serious Request: de Flessen Ophaal Dienst. Bas Dijkshoorn, Danillo van Kesteren, Luuk Bonis (groep 6) en Tristan van Kesteren (groep 3) begonnen de actie spontaan. (meer)

Knallend het nieuwe jaar in! Wat vuurwerk lijkt, gaat tegenwoordig richting explosief

Lansingerland - Bij Oud en Nieuw denken we onder meer aan oliebollen, glitters en gezelligheid. Maar zeker ook aan vuurwerk. De politie merkt ook dit jaar weer dat er steeds zwaarder en illegaal vuurwerk in omloop is. (meer)

Buurttoezicht verovert een eigen en belangrijke plek in Lansingerland

Foto
Ook Karel Neelis maakt dagelijks als alerte buurtbewoner
met zijn honden een wandeling door de wijk.


Lansingerland – Wat enkele jaren geleden begon met een eerste groepje van bewoners die graag in een goede wijk wilden wonen en daar wat meer alertheid van hun kant voor wilden inzetten is inmiddels uitgegroeid tot een fikse groep actieve buurttoezichthouders in verschillende wijken van Lansingerland. (meer)

Skypen met de wijkagent

Foto
Het skypeproject werd gestart met het leggen van een
verbinding tussen de districtschef en Hugo Borst.


Lansingerland – De Schiebroekse schrijver en voetballiefhebber Hugo Borst verscheen woensdagochtend 19 december breed in beeld op het politiebureau van het district Noord om samen met Districtschef Rotterdam-Noord van het politiekorps Rotterdam-Rijnmond Gertrude Graumans het startsein te geven voor het gebruik van Skype binnen het korps. (meer)

Mede dankzij de Berkelse hovenier gaat de dijk weer stralen

Foto
Sjaan van der Spek en Ton Greeve bekijken de plek
aan de zijkant van de tuin waar ruimte is voor nieuwe
bomen die daar goed groot kunnen worden.


Berkel en Rodenrijs – Na de lekkages, die vorig jaar op verschillende plekken langs de vaart aan de Noordeindseweg zichtbaar werden, pakte het Hoogheemraadschap van Delfland het herstel van de dijk en de beschoeiingen voortvarend aan. (meer)

Vrienden van de Dorpskerk presenteren uitverkocht kerstconcert

Foto
Jan Vayne en Petra Berger signeerden na het kerstconcert
hun cd’s.


Berkel en Rodenrijs – Voor een uitverkochte Dorpskerk organiseerde de Stichting Vrienden van de Dorpskerk Berkel en Rodenrijs maandagavond 17 december een schitterend familiekerstconcert waarvan de opbrengst helemaal voor de Stichting was. (meer)

“Rustige en aangename wijk om te wonen” Boekje ’40 jaar Sterrenwijk’ uitgereikt aan bewoners

Foto nr. 1
Frans Weterings (3B Wonen) overhandigt het boekje aan
Frank en Louise van Valburg. Dit in aanwezigheid van
fotograaf Etienne Oldeman (rechts). Foto: John Hofman.


Berkel en Rodenrijs - De Sterrenwijk in Berkel en Rodenrijs kwam in 1971 volop in het nieuws vanwege de experimentele woningbouw. De alom geliefde en helaas overleden Prins Claus kwam naar Berkel en Rodenrijs om de ‘voorste’ paal te slaan van 535 woningen. (meer)

Ruim veertig deelnemers aan Kerstbuffet in de Smitshoek

Foto nr. 1
Hulde aan het team vrijwilligers.
Tekst/foto’s: John Hofman.


Bergschenhoek - De Kerst open maaltijd, georganiseerd door Welzijn Lansingerland, in dienstencentrum de Smitshoek op donderdag 20 december is ook dit jaar weer een groot succes geworden. (meer)

Berkel en Rodenrijs

Ophalen oud papier
Berkel en Rodenrijs – Donderdagavond 27 december (vanavond!) wordt in de straten van Berkel en Rodenrijs oud papier opgehaald door vrijwilligers van de Prins Johan Frisoschool en De Kievit/CVV Berkel. Het oude papier dient uiterlijk 18.45 uur op de containerverzamelplaatsen te worden neergezet. (meer)

Bergschenhoek

Klaverjassen
Bergschenhoek – Elke donderdag prijsklaverjassen bij Manege Lansbergen, Bergweg-Zuid 135. Aanvang 19.45 uur. Deelname kost ¤ 3,-. Inlichtingen: 06 - 51075578.

Nieuwjaarwensen in ‘t Schooltje
Bergschenhoek - Dinsdag 1 januari opent buurthuis 't Schooltje de deuren om elkaar een gelukkig Nieuwjaar toe te wensen. Dat kan vanaf 19.00 uur, onder het genot van een hapje en een drankje. (meer)

Bleiswijk

Jeugdsoos Pecto’s
Bleiswijk - Jeugdsoos Pecto’s is voor Bleiswijkse jongeren van 12 tot 21 jaar elke vrijdag en zaterdag van 20.00-01.00 uur geopend. Het Huiskamerproject is voor jongeren van 12 tot 18 jaar op dinsdagmiddag 14.30- 17.30 uur, woensdagavond 19.30-22.00 uur, en donderdagmiddag 14.30-17.30 uur (geen alcohol). (meer)

Regio

Boodschappendienst Lansingerland
Lansingerland - De boodschappendienst van Welzijn Lansingerland is bestemd voor senioren en mensen met een beperking, wonend in Lansingerland, die niet meer in staat zijn zelf boodschappen te doen. Ook mensen die tijdelijk geen boodschappen kunnen halen, mogen een beroep doen op de boodschappendienst. (meer)

Burgerparticipatie: samenwerking tussen gemeente en inwoners

Foto
In het verleden werden de eerste stappen gezet om inwoners te betrekken bij de ontwikkeling van hun wijk, zoals in de Oranjebuurt in Berkel en Rodenrijs waar kinderen aan een schouw konden meedoen. (Archieffoto).

Lansingerland – “Misschien dat het in het begin wat meer tijd kost. Maar wij zijn er van overtuigd dat burgerparticipatie – de samenwerking tussen gemeente en inwoners – op den duur leidt tot een beter resultaat”. (meer)

Burgerparticipatie: Raad stelt ‘eigen’ verordening vast

Lansingerland – Voor de tweede keer dit jaar lag er in de gemeenteraad een notitie op tafel, waaraan het college van b. en w. niet te pas was gekomen.
Na het Zomerakkoord over aanvullende bezuinigingen, was het nu de Verordening Interactieve Beleidsvorming, Inspraak en Burgerinitiatief Lansingerland 2013, die de raadsleden zelf hadden voorbereid. (meer)

Op markten en braderieën: Geen gratis kramen meer voor plaatselijke verenigingen en organisaties

Lansingerland – Leefbaar 3B uitte in door deze fractie gestelde vragen aan het college van b. en w. zijn zorgen over de bezuinigingen als gevolg van het feit dat voortaan de gemeente geen gratis kramen meer ter beschikking stelt op incidentele markten en braderieën voor plaatselijke verenigingen en organisaties. (meer)

Geen instemming college met afschaffen statiegeld PET-frisdrankflessen

Lansingerland – De Vereniging Nederlandse gemeenten (VNG) polst de mening van de leden, waaronder de gemeente Lansingerland, met betrekking tot het afschaffen van statiegeld voor grote PET-frisdrankflessen. (meer)

Top Teams van start met sportieve strijd

Foto
De waterspelen werden gewonnen door het team van DOTO.

Bergschenhoek – Op twee locaties is vorige week het jaarlijkse Top team Toernooi van start gegaan. Vrijdagavond streden teams op verschillende onderdelen tegen elkaar in Berghonk en zaterdag vormde het zwembad ’t decor van de wedstrijden. (meer)

Epke Zonderland geeft Golden Clinic bij DOTO

Foto
Epke Zonderland komt naar Bergschenhoek.

Bergschenhoek – Lokale gymclubs organiseren van 3 tot en met 6 januari Het Grote Gymfeest waaraan 145 clubs in Nederland meedoen. Ook sv DOTO doet mee met een programma voor kinderen die het ultieme gevoel van vliegen, zwaaien en dansen willen ervaren én voor volwassenen die eens een andere sport willen proberen. (meer)

NK Allround: Sebastiaan Oranje wil de eer van Lansingerland hoog houden

Foto
Sebastiaan Oranje stijlvol in actie.

Bergschenhoek - Sebastiaan Oranje (21) uit Bergschenhoek, tweedejaars neo- senior, heeft zich geplaatst voor het NK Allround nadat hij als elfde na drie NK afstanden en als zeventiende in het eindklassement tijdens schaatswedstrijden in Eindhoven eindigde. (meer)

Inbraken in Lansingerland

politie

Lansingerland – Ook de afgelopen week is er ingebroken in woningen en bedrijven in Lansingerland. In Berkel en Rodenrijs vonden inbraken plaats in woningen in de Meerpolder, de Rozendaallaan, het Romenpad en de Gerberasingel. (meer)

Verloren voorwerp

Een inwoner van Bleiswijk heeft zaterdag 15 december een zwart adressenboekje verloren; vermoedelijk bij het wegrijden op het dak van de auto laten liggen. Wie het boekje heeft gevonden, wordt vriendelijk gevraagd contact op te nemen met tel.nr. 010 – 5213137.

Provinciale Staten stemden nipt tegen de realisatie van een Factory Outlet Center

Foto nr. 1
Het opschrift van het presentje luidde: “Zien, bewogen
worden en in beweging komen. Spiegel het waarmaken van
dromen!”.Bleiswijk/Zoetermeer - Voordat de vergadering van de Provinciale Staten (PS) woensdagochtend 12 december losbarstte lag er een kerstpresentje, met een symbolische rouwrand omtrokken, op de tafels van de Statenleden. Het opschrift van het presentje luidde: “Zien, bewogen worden en in beweging komen. Spiegel het waarmaken van dromen!”. (meer)

Ferry van Buijtene wordt het eerste Business Talent Oostland

Foto nr. 1
Ferry van Buijtene mag juichen; hij is de winnaar van
de Business Talent Oostland 2012. Met v.l.n.r. Roelof Hemmen,
Cor van der Wel, Eléonore Hendriks, de winnaar, Dennis van
der Kleij en Mark van der Voort.


Oostland – Een jaar lang streden vier jonge ondernemers uit het Oostland (Lansingerland/Pijnacker-Nootdorp) om de dit jaar in het leven geroepen titel Business Talent Oostland, georganiseerd door VNO NCW Oostland. Ze namen het in verschillende battles tegen elkaar op en lieten zien in hun rol van creatief ondernemer te groeien. Er kon er echter maar één de winnaar zijn. (meer)

Berkel Centrum gevuld met Moonlight Shoppers, licht en muziek

Foto nr. 1
Helicon verzorgde op verschillende plekken in het
centrum een aubade aan de kerst.


Berkel en Rodenrijs – De zaterdagavond kwam rustig op gang, maar rond de klok van achten wist men massaal het Moonlight Shoppen in Berkel Centrum te vinden en te genieten van het aanbod in de winkels, van de muziek, de sfeer en de Kerstman. (meer)

Bewoners zwaar teleurgesteld over verkeersmaatregelen Sterrenweg

Foto
Een volle tribune met bezorgde bewoners van de
Sterrenweg. Foto: Maud Duysens.


Berkel en Rodenrijs - Ondanks de door het college van b. en w. genomen verkeersmaatregelen om en nabij de Sterrenweg zijn de bewoners nog steeds zeer ontevreden over de gang van zaken bij de Sterrenweg en hebben zij het overleg met de gemeente gestaakt. De bewoners zijn van mening dat de maatregelen niet het gewenste effect hebben. (meer)

Vierde Welzijnsontbijt trekt veel belangstelling

Foto
Een zeventigtal deelnemers aan het Welzijnsontbijt werd
bijgepraat en aangespoord te gaan netwerken. Foto: Henny Strooij.Lansingerland – De voorraad broodjes, beleg en dranken, was ruim voldoende.
Dat was maar goed ook, want er kwamen meer dan 70 belangstellenden af op het vierde Welzijnsontbijt van de Stichting Welzijn Lansingerland. (meer)

Minder subsidie voor activiteiten zelfredzame volwassenen

Foto
De Oranjecomité’s moeten rekenen op vermindering
of intrekking van de subsidie.


Lansingerland – De subsidieregels van de gemeente gaan veranderen. Voor een aantal clubs en verenigingen betekent dit dat zij vanaf 2014 niet meer, of in mindere mate, in aanmerking komen voor een bijdrage uit de gemeentekas.
(meer)

Exploitatie aantal gemeentelijke panden per 1 januari 2013 naar Optisport BV

Foto
Marcel van der Heijden gaf namens Optisport een toelichting
op de veranderingen. Foto: John Hofman.


Lansingerland - De raadzaal van het gemeentehuis was woensdagavond 12 december het onderkomen voor vertegenwoordigers van allerlei clubs en (sport)verenigingen uit Lansingerland. (meer)

Vrolijke kerstmarkt vult centrum van Bleiswijk

Foto
De bezoekers konden genieten van warme snert en glühwein,
maar ook van de vrolijke Kerstman die een bezoek bracht aan
de kerstmarkt
.

Bleiswijk – Het centrum van Bleiswijk was woensdagmiddag en -avond 12 december omgebouwd tot een vrolijke kerstmarkt voor jong en oud. Met kramen op zowel het gemeentehuisplein als in de Dorpsstraat en het begin van de Kerkstraat konden de bezoekers genieten van een ruim aanbod aan leuke artikelen. (meer)

‘Cor is iemand waar je op kunt bouwen’

Foto
Cor van der Wel nam afscheid als voorzitter van VNO
NCW Oostland.


Oostland - ‘Wat een schitterende knul hè! Daar kun je trots op zijn.” Vader Kees van der Wel verwoordde – zonder dat hij van tevoren wist dat zijn spontane uitspraak nog eens gebruikt zou worden - in enkele woorden waar Oostland het in grote lijnen mee eens lijkt te kunnen zijn. Na vierenhalf jaar nam Cor van der Wel (44) afscheid als voorzitter van VNO-NCW Oostland. (meer)

Voorzittershamer wisselt van eigenaar

Oostland – Scheidend voorzitter Cor van der Wel van VNO-NCW Oostland overhandigde donderdag 13 december de voorzittershamer aan zijn opvolger Jan van der Meide. (meer)

Berkel en Rodenrijs

Bingo De Kievit
Berkel en Rodenrijs - Elke derde donderdag van de maand is er een bingo- avond voor volwassenen in het Kievitsnest van Speeltuin De Kievit, Wilgenlaan 5, ingang Sterrenweg. Deze maand wordt de bingo-avond op donderdag 20 december gehouden. Aanvang 20.00 uur, zaal open 19.30 uur. Het tweede kopje koffie is gratis.

Bingo KBO
Berkel en Rodenrijs – Op vrijdag 21 december organiseert de KBO een bingomiddag. Aanvang 14.00 uur in het tuinpaviljoen van Huize Sint Petrus.

Kaartkerstdrive Pius X
Berkel en Rodenrijs – Klaverjasclub Pius X organiseert op vrijdag 21 december een Kerstdrive in de Pius X aan de Anjerdreef. Aanvang 20.00 uur, zaal open 19.30 uur. Op vrijdag 4 januari is het weer koppelklaverjassen.
Kaarters kunnen zich nu al aanmelden bij Piet de Schepper, tel. 010 - 5113570.

Klaverjassen CVV Berkel
Berkel en Rodenrijs – Iedere vrijdagavond klaverjassen in het clubhuis van CVV Berkel op sportpark Het Hoge Land. Aanvang 20.00 uur, iedereen is van harte welkom.

Kringloopwinkel
Berkel en Rodenrijs – De Kringloopwinkel, Nieuwstraat 9a, waarvan de opbrengst onder meer bestemd is voor onderzoekskosten naar de ziekte Porfyrie en voor KiKa biedt verkoop van nog bruikbare tweedehands spullen (kleding, boeken, huishoudelijke artikelen). Er kunnen ook spullen worden gebracht of thuis worden opgehaald, tel. 06-44620997 of 06-44045745.
Geopend op maandag 13.00-17.00 uur en dinsdag t/m zaterdag 10.00-17.00 uur.

Ophalen oud papier
Berkel en Rodenrijs – Elke vierde donderdagavond van de maand wordt in de straten van Berkel en Rodenrijs oud papier opgehaald door vrijwilligers van de Prins Johan Frisoschool en De Kievit/CVV Berkel. De eerstvolgende keer is donderdag 27 december. Het oude papier dient uiterlijk 18.45 uur op de containerverzamelplaatsen te worden neergezet. De opbrengst gaat naar de school en de verenigingen.

Klaverjassen KBO
Berkel en Rodenrijs – Op vrijdag 28 december organiseert de KBO een klaverjasmiddag. Aanvang 14.00 uur in het tuinpaviljoen van Huize Sint Petrus.

iPad Café
Berkel en Rodenrijs - Vrijdag 28 december is er tussen Kerst en Oud en Nieuw een gezellig iPad van 18.30 tot 20.00 uur in het leescafé van vestiging Berkel en Rodenrijs van Bibliotheek Oostland, Nieuwstraat 25.
Iedereen is van harte welkom om de eigen ervaringen met tablets zoals de iPad uit te wisselen. Elke dag verschijnen er weer nieuwe apps en welke zijn er nou leuk, handig of interessant. Men kan zo binnenlopen en er is iets te drinken, o.a. glühwein. Entree gratis.

Klussendienst
Berkel en Rodenrijs – Inwoners van Berkel en Rodenrijs van 55 jaar en ouder en zelfstandig wonende gehandicapten die problemen hebben met kleine karweitjes in en om het huis kunnen terecht bij de klussendienst. Voor elke klus betaalt men ¤ 2- als bijdrage in de onkosten, exclusief materiaalkosten. Inlichtingen/aanmelden: mevrouw Ondine Duchenne, tel.
5113554 of 06 - 14710689.

Bergschenhoek

Inschrijving Seniorweb Bergschenhoek
Bergschenhoek – Maandagmiddag is de kaartverkoop gestart van de computercursussen en –workshops van SeniorWeb, die in januari van start gaan in de vestiging Bergschenhoek van Bibliotheek Oostland. Men kan kiezen uit de volgende onderwerpen: Windows7 voor beginners en gevorderden, computeronderhoud en –beveiliging, digitale fotobewerking, fotoboek maken, Excel 2007, Word 2007. En ook in 2013 zijn er weer iPad en Android tablets cursussen. Meer informatie is te vinden op de website www.bibliotheekoostland.nl .

Klaverjassen
Bergschenhoek – Elke donderdag prijsklaverjassen bij Manege Lansbergen, Bergweg-Zuid 135. Aanvang 19.45 uur. Deelname kost ¤ 3,-. Inlichtingen: 06 - 51075578.

Kerstklaverjassen ‘t Schooltje
Bergschenhoek - Op donderdag 20 december wordt in buurthuis 't Schooltje, Rottekade 83, een gezellige prijsklaverjasavond georganiseerd. De avond is in kerstsfeer. De zaal gaat om 19.30 uur open en vanaf 20.00 uur wordt er geklaverjast. Iedereen is van harte welkom. Informatie: tel. 010 - 5216071.

‘Kerstkransgooien’ in ‘t Schooltje
Bergschenhoek - Evenals het 'Boterlettergooien' is ook het 'Kerstkransgooien' een traditie van de Rotte geworden. Natuurlijk wordt er niet met echte kerstkransen gegooid. Het is een spel waarbij een kerstkrans of een slagersbon gewonnen kan worden. Kom je geluk beproeven op vrijdag 21 december in 't Schooltje, Rottekade 83. De opbrengst van deze avond gaat naar een goed doel. Vorig jaar is de opbrengst naar Manege de Hazelaar gegaan. Bij deze manege kunnen ook mindervalide kinderen en volwassenen paardrijden.
De zaal gaat om 20.00 uur open, aanvang 20.30 uur. Informatie: tel. 010 - 5216071.

Zondagmiddagsoos
Bergschenhoek – Op zondag 23 december is er weer Zondagmiddagsoos in dienstencentrum De Smitshoek, Smitshoek 18a. Elke twee weken kunnen senioren elkaar op de zondagmiddag tussen 14.00 en 17.00 uur in een gezellige sfeer ontmoeten.

Klaverjassen PV De Vrijheid
Bergschenhoek – Elke maandagavond klaverjassen bij Postduivenvereniging De Vrijheid te Bergschenhoek, aanvang 20.00 uur. Iedereen is welkom.

Kerstnachtdienst
Bergschenhoek - Maandagavond 24 december wordt in de Hervormde Kerk, Kerkstraat 1, Bergschenhoek de kerstnachtdienst gehouden. Thema: “Geloof: uit het jaar 0?!” Kerstavond is een bijzonder moment om stil te staan bij de betekenis van het Kerstevangelie. Is het geloof in het Kerstkind achterhaald, iets uit het jaar 0? Of is het actueel, iets van nu? En gaat het met Kerst alleen om een Kind dat lang geleden geboren werd? Of ook om een Persoon die er nu is, voor ons en met ons? Aanvang 22.00 uur. Iedereen is welkom.

Bleiswijk

Koffie/inloopochtend
Bleiswijk - Elke donderdag is er van 09.30 tot 11.30 uur in het gebouw van de gereformeerde kerk, Dorpsstraat, gelegenheid om koffie te drinken en een praatje te maken. Iedereen is van harte welkom.

Inschrijven cursussen SeniorWeb
Bleiswijk - Donderdag 20 december kan men zich tussen 15.00 en 16.00 uur inschrijven voor de cursussen, die eind januari van start gaan. In De Heraut van vorige week en op www.welzijnlansingerland.nl bij computerlessen is het cursusaanbod te zien. Op de eerste en derde donderdag van de maand (13.30-15.00 uur) kan men met vragen over of problemen met de computer/laptop terecht in het computercafé in dienstencentrum De Leeuwerik. Deze gratis hulp is er morgen weer. SeniorWeb Bleiswijk is op zoek naar een vrijwilliger, die leiding wil geven aan de groep vrijwilligers. Dit werk kan op een voor u geschikt tijdstip thuis worden verricht. Interesse/informatie: tel. 010 - 5218768.

Kerstkoppelkaarten Soccer Boys
Bleiswijk - Vrijdagavond 21 december is er een Kerst-koppelklaverjasavond bij Soccer Boys. Aanvang 20.15 uur. Entree: ¤ 9 per koppel Locatie: kantine Soccer Boys. Het eerste kopje koffie/thee is gratis. Om mee te kunnen doen hoeft men geen lid van Soccer Boys te zijn. In de loop van de avond worden er lootjes verkocht; de opbrengst van de loterij is voor Soccer Boys. In verband met de organisatie worden deelnemers gevraagd zich zo spoedig mogelijk aan te melden bij Gerda van de Ruijtenbeek, tel. 010 – 5214865 of 06-22730301.

Crescendo bingoavond
Bleiswijk - Op zaterdag 22 december organiseert muziekvereniging Crescendo Bleiswijk een bingoavond voor het gehele gezin. De koffie en thee zijn zoals gebruikelijk gratis. Locatie: MKC ’t Web, Nachtegaallaan 4. Tijd: 20.00 uur, zaal open 19.30 uur. Gratis toegang.

Jeugdsoos Pecto’s
Bleiswijk - Jeugdsoos Pecto’s is voor Bleiswijkse jongeren van 12 tot 21 jaar elke vrijdag en zaterdag van 20.00-01.00 uur geopend. Het Huiskamerproject is voor jongeren van 12 tot 18 jaar op dinsdagmiddag 14.30- 17.30 uur, woensdagavond 19.30-22.00 uur, en donderdagmiddag 14.30-17.30 uur (geen alcohol). Info: www.pectos.nl of Marijke van der Meer, tel. 010 – 521 20 90.

Oudejaarsavond voor 55+
Bleiswijk - Welzijn Lansingerland opent op maandagavond 31 december om 20.00 uur de deuren van De Leeuwerik, Leeuwerikstraat 2. Tot middernacht kunnen de bezoekers genieten van een heerlijke avond onder het genot van een kopje/thee en hapjes. Het nieuwe jaar wordt met een glas Prosecco ingeluid. De kosten bedragen ¤ 6, inschrijven kan aan de bar van De Leeuwerik. Van harte welkom!


Regio

Eindejaarsafsluiting 3B-Sociaal Belang
Lansingerland – Op donderdag 20 december vindt de eindejaarsafsluiting plaats van 3B-Sociaal Belang in De Ark, Oranjstraat 2 te Berkel en Rodenrijs. Aanvang 14.00 uur, einde 17.00 uur. Deze middag vindt de prijsuitreiking van de diverse activiteiten plaats en is er een hapje en een drankje. Voor algemene informatie: 010 – 5115820.

Boodschappendienst Lansingerland
Lansingerland - De boodschappendienst van Welzijn Lansingerland is bestemd voor senioren en mensen met een beperking, wonend in Lansingerland, die niet meer in staat zijn zelf boodschappen te doen. Ook mensen die tijdelijk geen boodschappen kunnen halen, mogen een beroep doen op de boodschappendienst. Een vrijwilliger haalt de boodschappen en brengt ze bij u thuis. Men betaalt ¤ 2,- per keer dat er boodschappen worden gehaald.
Voor aanmeldingen of vragen kan men op dinsdag- en donderdagochtend tot 12.30 uur contact opnemen met Welzijn Lansingerland, tel. 010 – 5226015.

Humanitas Thuisadministratie
Lansingerland - Het Humanitasproject Thuisadministratie Lansingerland is bedoeld voor inwoners van de gemeente Lansingerland, die moeite hebben met het organiseren van hun administratie en hierbij duidelijk behoefte hebben aan een steuntje in de rug. De cliënten worden hierbij gedurende een periode van maximaal één jaar door een vrijwilliger ondersteund en geadviseerd om hun administratie weer op orde te brengen en te houden. Aan het project Thuisadministratie zijn geen kosten verbonden. Het enige wat zij van een cliënt vragen is motivatie en inzet. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden bij de projectcoördinator: Richard de Ridder, tel. 06 - 20 26 52 82 (werkdagen: maandag/dinsdag/donderdagmiddag).


Flauw

Wat flauw dat sommige bewoners van Lansingerland zo kritisch reageren op de hardwerkende ambtenaren die in hun super de luxe onderkomen zich een slag in de rondte voor ons werken. Vergeet niet dat het behoorlijk wat inspanningen en creativiteit vergt om nog meer regeltjes, vergunningen enz.
te verzinnen en methodes om de burgers nogmaals extra in de portemonnee te pakken. Ik noem als voorbeeld die precario-belastingen, je moet er maar opkomen toch!? Lees ik net in een landelijk dagblad over ‘treiterambtenaren’, wat kinderachtig zeg en ik zal dit woord slechts gebruiken met scrabblen. Er zijn zelfs burgers die vinden dat de bureaucratie en de hoeveelheid ambtenaren ingeperkt moeten worden, flauw hoor. Daar moet je toch niet aan denken, ook niet even, of tóch wel!?

Mevrouw Schmid
Berkel en Rodenrijs

‘Kosten maatschappelijke ondersteuning onbeheersbaar’

Lansingerland – De kosten voor maatschappelijke ondersteuning in de gemeente Lansingerland zijn onbeheersbaar. Dat stelt de gemeentelijke Rekenkamer in haar rapport ‘Zorg om ondersteuning, de uitvoering van de WMO in Lansingerland’. (meer)

Minder subsidie voor activiteiten zelfredzame volwassenen

Lansingerland – De subsidieregels van de gemeente gaan veranderen. Voor een aantal clubs en verenigingen betekent dit dat zij vanaf 2014 niet meer, of in mindere mate, in aanmerking komen voor een bijdrage uit de gemeentekas.
(meer)

Drukke Informatieavond Westpolder/Bolwerk

Lansingerland – De kersverse wethouder Tymon de Weger (Bouwen, Wonen en Milieu) opende met een vlotte babbel de informatieavond over de vorderingen van de bouw van het Bolwerk in de Westpolder. (meer)

Jeugdig elan vormt de basis voor een gemotiveerd BVCB

Foto
Nick Mahieu uitblinker en maker van het derde doelpunt
van BVCB tegen Nootdorp.


Nootdorp/Bergschenhoek – Het was niet verwonderlijk, dat BVCB-trainer Edwin Vurens afgelopen zaterdag van oor tot oor glimlachte na de ingelaste wedstrijd die zijn ploeg moest spelen in en tegen Nootdorp. Een wedstrijd die hij eigenlijk niet had willen spelen. Na de 3-0 overwinning van de Bergschenhoekse voetballers zou hij echter toegeven, er nu wel blij mee te zijn dat de wedstrijd was doorgegaan. (meer)

Kerst-In 2012 in sfeervolle hal van Royal Lemkes

Foto nr. 1
Het Interkerkelijk Koor Bleiswijk is één van de
organiserende koren van de Kerst-In.


Bleiswijk - Op zaterdag 22 december organiseren het Hollands Christelijk Mannenkoor (HCM) uit Berkel en Rodenrijs en het Interkerkelijk Koor Bleiswijk (IKB) de jaarlijkse Kerst-In. Op de koor- en kerstsamenzangavond kunnen de bezoekers een gevarieerd programma verwachten. (meer)

In het centrum van Bergschenhoek: Kerstbraderie nodigt uit tot een gezellig dagje uit

Foto
Zaterdag is ook de Kerstman aanwezig.

Bergschenhoek - Star Promotions organiseert op zaterdag 22 december en zondag 23 december een gezellige Kerstbraderie in het centrum van Bergschenhoek. (meer)

Proef digitaal spreekuur politie van start

politie

Lansingerland - Via diverse middelen, zoals Twitter, Facebook, internet en telefoon kun je in contact komen met de politie. Vanaf 19 december wordt ook Skype aan het rijtje toegevoegd. (meer)

Auto bekrast

Bergschenhoek – In de Rembrandtlaan 4 te Bergschenhoek werd een auto bij het linker achterportier bekrast. De auto stond op het erf op een parkeerplaats.
Het is onbekend of er meerdere meldingen van schade in deze omgeving zijn.

Winkeliers blij en gemeente Lansingerland en GR Bleizo teleurgesteld

Lansingerland - In ieder geval zijn de winkeliers uit de regio verrukt over de beslissing, omdat zij vreesden dat het FOC de kernen qua bewinkeling zou hebben leeggezogen. De Gemeenschappelijke Regeling (GR) Bleizo en de colleges van b. en w. van de gemeenten Lansingerland en Zoetermeer zijn daarentegen zwaar teleurgesteld. (meer)

Een boom doneren voor het Lionsbos: Convenant met gemeente voor bos in Annie M.G. Schmidtpark

Foto:
De ondertekening van het convenant is een feit met v.l.n.r.
Paul Ras, wethouder Tymon Weger, Ruud Egas en Hans Bruins.
Foto: John Hofman.


Lansingerland - We lopen straks in het Annie M.G. Schmidtpark door het Lionsbos als het aan Lionsclub Berkel en Rodenrijs ligt. Donderdag 13 december werd het convenant met de gemeente Lansingerland ondertekend. De Berkelse Lionsclub zet zich in voor realisatie van een bos met ongeveer 60 bomen op het toekomstig park bij zwembad de Windas. (meer)

Provincie stemt tegen komst Factory Outlet Center

Lansingerland – De Provinciale Staten van Zuid-Holland stemden woensdag 12 december met meerderheid tegen de realisatie van een Factory Outlet Center (FOC) tussen Bleiswijk en Zoetermeer. Voor de één een meevaller, voor de ander een grote teleurstelling. (meer)

Lansingerland is een drieling rijker

Foto
Gijs en Serena met de drieling Marina, Mayara en Melano
en hun oudste zoontje Marciano.Berkel en Rodenrijs – Gijs Engelse (30) en Serena Engelse-Hendriks (27) zijn de gelukkige ouders geworden van een drieling. (meer)

Wit Midwinterfeest in De Kievit

Foto
Gezelligheid troef tijdens de Midwinterfeestdag
bij De Kievit.


Berkel en Rodenrijs – Speeltuin De Kievit stond zaterdagmiddag 8 december helemaal in het teken van het Midwinterfeest. Niet alleen met zang en kerstbomen, maar ook met de sneeuw die een dag eerder volop viel en nog sporen had nagelaten op het terrein. (meer)

Eerste ZoRo-bus door het lint

Foto
De eerste ZoRo-bus rijdt, een handje geholpen door de
bestuurders Peters, De Paepe en Baljeu, door het lint bij
Station Rodenijs.


Berkel en Rodenrijs – De ZoRo-bus rijdt! Om dat aan zoveel mogelijk mensen kenbaar te maken werd maandagochtend 10 december in alle vroegte bij station Rodenrijs een groot lint gespannen waar de eerste bus - die gebruik maakt van de speciaal aangelegde vrije ZoRo-busbaan – doorheen mocht rijden. (meer)

Veel belangstelling voor plannen om WMO betaalbaar te houden

Foto:
Een tot de laatste plaats bezette kerkzaal van De Ark
in Berkel en Rodenrijs tijdens de informatiebijeenkomst
over de nieuwe WMO-regels. Foto: Henny Strooij.


Lansingerland – De gemeente had alle gebruikers van WMO-voorzieningen een uitnodiging gestuurd. Honderden maakten daar gebruik van om zelf te horen wat er gaat veranderen bij de uitvoering van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning. (meer)

De Zorghoek Bergschenhoek ziet toekomst in De Rozenhoek

Foto
De huisartsen bij hun praktijkruimten in aanbouw met v.l.n.r.
de artsen Prins, Krastman, Van Smaalen en Bleuzé.


Bergschenhoek – Het stond al geruime tijd op het verlanglijstje van een aantal samenwerkende huisartsen van Bergschenhoek, maar binnen afzienbare tijd staat realisatie op het programma: de artsen Van Smaalen, Prins, Bleuzé en Krastman maken zich op om hun intrek te nemen in het nieuwe pand van De Rozenhoek aan de Verzetstraat. (meer)

Tien winnaars in de schijnwerpers tijdens de Avond van de Coöperatie

Foto
Vertegenwoordigers van de organisaties die hun inzet gewaardeerd
zagen met winnen van de waardevolle Rabocheques.


Berkel en Rodenrijs – Het sfeervolle Winter Wonderland vormde maandagavond 3 december het sprookjesachtige decor voor de Avond van de Coöperatie. Een avond voor leden van Rabobank Zuid-Holland Midden en vertegenwoordigers van verenigingen en stichtingen uit de regio. (meer)

Robert Smits en zijn team werken onvermoeibaar verder

Foto
Robert Smits verzorgde een presentatie over zijn werk
in Hergerborch.


Lansingerland - Robert Smits, voormalig inwoner van Bleiswijk, bracht zondagmiddag 9 december een bezoekje aan woonzorgcentrum Laurens Hergerborch waar hij een presentatie verzorgde over de straatkinderen van Brazilië die hulp zo hard nodig hebben.
(meer)

Tekenen voor Amnesty: Vrijheid voor Ales en Nasrin!

Foto<br />Leerlingen van het Laurenscollege in actie voor
Amnesty International.


Hillegersberg/Lansingerland – De leerlingen van het Laurenscollege steunen al jaren diverse acties van Amnesty International. Op 10-december, de internationale Dag van de Rechten van de Mens, hebben de leerlingen zich ingezet voor Nasrin Sotoudeh en Ales Bialiatski. (meer)

Chinese delegatie bezoekt Lansingerland

Foto
De burgemeester verzorgde een korte rondleiding in het
fraaie gebouw van Anthura.Lansingerland – Zaterdagochtend 8 december was de raadzaal voor even het domein van een grote Chinese delegatie die ontvangen werd door burgemeester Ewald van Vliet. (meer)

Wensenactie VVD

FOTO
Voor kinderen gaat de wens om met de Kerstman op de foto
te gaan in vervulling bij de VVD.Lansingerland - Op 15 december houdt de VVD haar jaarlijkse wensenactie in de drie dorpskernen van Lansingerland. (meer)

Speciaal basisonderwijs vestigt zich in buurgemeente Pijnacker

Foto
Wethouder José van Egmond, plaatsvervangend voorzitter
college van bestuur Gerard Brasjen en directeur Leon Zethof
kijken uit naar de opening van de SBO in Pijnacker.


Pijnacker/Lansingerland - Wethouder José van Egmond (onderwijs) en plaatsvervangend voorzitter college van bestuur Gerard Brasjen (Stichting Christelijk Onderwijs Haaglanden) gaven maandagochtend 10 december een toelichting op de splinternieuwe vestiging van een school voor speciaal basisonderwijs (SBO) in Pijnacker-Nootdorp. (meer)

WMO-voorziening van ‘recht op’ naar ‘wat hebt u nodig’

Lansingerland – Van ‘recht hebben’ naar ‘nodig hebben’. Daar komen de veranderingen in de uitvoering van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning in het kort op neer. ‘De Kanteling’ heten ze in gemeentelijk jargon. (meer)

Vaststelling tarieven gemeentelijke belastingen 2013

Lansingerland – Het voorstel van het college van b. en w. aan de raad om de tarieven van de gemeentelijke belastingen in 2013 vast te stellen leidde met name wat betreft de tarieven van de OZB, Irado en hondenbelasting tot discussie in de commissie Algemeen Bestuur. (meer)

Beeld over financiële situatie gemeente richting provincie niet transparant

Lansingerland – In de commissievergadering Algemeen Bestuur van 6 december
jl. werd de brief van de provincie besproken met betrekking tot de Jaarrekening 2011 van de gemeente Lansingerland. Uit deze brief bleek onder meer dat de provincie de Jaarrekening 2011 voor kennisgeving had aangenomen. (meer)

Subsidie stadsregio Rotterdam voor privélaadpalen elektrische auto’s

Lansingerland - De stadsregio Rotterdam gaat volgend jaar subsidie geven aan inwoners die op hun eigen terrein een laadpaal willen plaatsen voor een elektrische auto. De subsidie bedraagt maximaal ¤ 1000. Er is geld beschikbaar voor ongeveer 110 palen. (meer)

Geen nieuwjaarswens zonder kaartje Heraut

Lansingerland – Afgelopen maandag dacht een drietal jongens gemakkelijk wat extra geld te verdienen door bewoners in het Rodenrijs namens De Heraut prettige kerstdagen te wensen. Zij deden zich voor als bezorgers en hoopten op een gulle hand. De Heraut attendeert u er op dat bezorgers van De Heraut alleen met een speciaal wenskaartje van De Heraut langs de deur komen. Overigens zal dat deze week nog niet het geval zijn, aangezien de bezorgers de kaartje nog niet ontvangen hebben! (meer)

Sneeuwpret en gladheidperikelen

gladheid

Berkel en Rodenrijs – De sneeuwval op vrijdag 7 december heeft tot veel sneeuwpret geleid. Zelfs de slee kon weer van zolder worden gehaald. Na een donkere vrijdag volgde een heldere zaterdag. Voor veel mensen aanleiding een heerlijke wandeling te maken. (meer)

Gestolen fiets

politie

Berkel en Rodenrijs – In de Julianastraat werd zondag 9 december een witte fiets van het merk Koga Myata gestolen. De politie adviseert inwoners waakzaam en alert te zijn, want het aantal inbraken en diefstallen in deze donkere dagen voor kerst is flink toegenomen. Bij onraad: bel 112.

Banden van auto gestolen

Berkel en Rodenrijs – Op de parkeerplaats bij de Theeroos / Rozenpad werden in de nacht van zondag 2 op maandag 3 december de vier banden van een auto gestolen. De auto werd op straatstenen gezet en zonder wielen achtergelaten. Het vermoedelijke tijdstip van de diefstal ligt rond de klok van vijf uur in de ochtend.

Met de komst van de ZoRobus: ‘Driehoek Den Haag-Zoetermeer-Rotterdam gesloten’

Foto
Vorige week werd reeds de eerste proefrit gemaakt met
onder andere wethouder Henk de Paepe als passagier.Lansingerland – Vanaf zondag 9 december zal de ZoRo-bus gaan rijden; de snelle bus die een speciale baan kreeg in Lansingerland en metrostation Rodenrijs van de Randstadrail verbindt met het Stadshart van Zoetermeer.

Buslijn 170 rijdt in de Rotterdamse regio over de nieuwe – grotendeels - vrije ZoRo-busbaan. (meer)

Benefietconcert levert 3000 euro op voor mensen met kanker

Foto
De Mainport Barbershop Singers maakte indruk tijdens het
benefietconcert in De Bron. IJgenweiss, op de voorgrond,
luistert aandachtig toe. Foto: John Hofman.


Berkel en Rodenrijs – Het voor de tweede maal gehouden benefietconcert, georganiseerd door de Stichting Vrienden van Berkel, heeft volledig aan de verwachtingen voldaan. In de eerste plaats werd een mooi bedrag van drieduizend euro bijeen gebracht voor mensen met kanker. (meer)

Lansingerlandse brandweer sluit het jaar hartverwarmend af

Foto nr. 1
De leden van het korps die een certificaat, een diploma of
een bevorderingen kregen uitgereikt.


Lansingerland – Dat de brandweer van Lansingerland flink aan de weg timmert met kwaliteit bleek vrijdagavond 30 november toen een groot aantal leden van het vrijwillige korps uit handen van hoofd van de brandweer Ewald van Vliet een diploma of certificaat in ontvangst mocht nemen na het met goed gevolg afleggen van een opleiding ten behoeve van de brandweer. (meer)

Donkere Dagen Offensief maakt winkeliers alert

Foto
De openingstekst zei genoeg.

Lansingerland – ‘Een overval of winkeldiefstal; het zal je maar gebeuren’. Met dit uitgangspunt voor ogen werd vorige week een avond georganiseerd voor winkeliers. (meer)

Lansingerland werd voor even Tirol

Foto nr. 1
Feesten voor het goede doel.

Berkel en Rodenrijs – Passanten zullen zich ongetwijfeld even over de bol gewreven hebben bij het zien van honderden mensen die zich in met blote knieën en gehuld in Tiroler korte broek of jurkje vrijdagavond richting Winter Wonderland op Oudeland begaven. (meer)

Zwatra mag naar buiten

Foto
Na vader Fanindra is nu ook dochtertje Zwatra geadopteerd;
door Zwatra.


Lansingerland/Rotterdam – Met neushoornbaby Zwatra gaat het heel goed.
Daarom mocht ze vorige week haar eerste stapjes zetten in het buitenverblijf van Diergaarde Blijdorp, begeleid door moeder Namaste. (meer)

‘Jan had lef’ Lansingerland neemt afscheid van bewogen wethouder

Foto nr. 1
Samen met echtgenote Corry die haar man veel moest missen
in zijn wethoudersperiode nam Jan afscheid en schudde hij
honderden handen.


Lansingerland – Ze hadden het er graag voor over; een tijdje in de rij wachten tot ze aan de beurt waren om de woensdagmiddag 28 november afscheid nemende wethouder Jan den Uil de hand te schudden, hem te bedanken voor alles wat hij voor zijn gemeente had gedaan en hem het beste voor de toekomst te wensen. (meer)

Wethouder De Weger maakt geen geheim van wat hem drijft

Foto
Tymon de Weger werd donderdag 30 november geïnstalleerd
als wethouder in Lansingerland.


Lansingerland – “Ik vond het belangrijk mijn drijfveer aan het begin van mijn werk als wethouder, te markeren”. Wethouder Tymon de Weger (57) zegt het aan het begin van het gesprek dat De Heraut daags na zijn beëdiging met hem heeft. (meer)

Jonge ondernemers nemen een kijkje bij elkaar

Foto
Meteen al tijdens de eerste kennismakingsbijeenkomst
ging men uitvoerig en belangstellend met elkaar in gesprek
over allerlei zaken die te maken hebben met het voeren van
een eigen bedrijf.


Oostland – VNO-NCW Jong Oostland organiseerde op dinsdag 27 november de startbijeenkomst voor de Jong Oostland Collegetour 2013. Doel van deze startbijeenkomst was om jonge ondernemers met elkaar kennis te laten maken en hen te informeren over de start van de Jong Oostland Collegetour 2013. (meer)

Ondernemers en politici laten van zich horen

Foto
Soms werd bij handopsteking gevraagd wie het met een
bepaalde stelling eens of oneens was, maar in de meeste
gevallen koos men de zijde van degenen waar men zich in
kon vinden.Oostland - De ondernemersverenigingen Ondernemend 3B en OVPN hebben de handen voor de tweede keer ineen geslagen om aan de hand van tien pittige stellingen de meningen van ondernemers en politici in het Oostland te peilen. (meer)

Berkel en Rodenrijs

Kerstbomenverkoop De Kievit
Berkel en Rodenrijs - Op vrijdag 7 december start de kerstbomenverkoop in speeltuin De Kievit. De gehele opbrengst is voor de speeltuin. De verkoop is dagelijks behalve op zondag van 10.00-17.00 uur. (meer)

Bergschenhoek

Klaverjassen
Bergschenhoek – Elke donderdag prijsklaverjassen bij Manege Lansbergen, Bergweg-Zuid 135. Aanvang 19.45 uur. Deelname kost ¤ 3,-. Inlichtingen: 06 - 51075578.

Zondagmiddagsoos
Bergschenhoek – Op zondag 9 december is er weer Zondagmiddagsoos in dienstencentrum De Smitshoek, Smitshoek 18a. (meer)

Bleiswijk

SeniorWeb
Bleiswijk - Op de eerste en derde donderdag van de maand kan men van 13.30- 15.00 uur met vragen over of problemen met de computer/laptop terecht in het computercafé in dienstencentrum De Leeuwerik. Ook de cursisten zijn welkom met vragen of om te oefenen.
Deze gratis hulp is er weer op 6 december. (meer)

Regio

Clubmiddag 3B-Sociaal Belang
Lansingerland - Iedere donderdag organiseert de belangenvereniging een gezellige sjoel- en klaverjasmiddag in De Ark, Oranjestraat 2 te Berkel en Rodenrijs. Aanvang 14.00 uur, einde 17.00 uur. (meer)

Valkenburg rijdt persoonlijk record op 5000 meter

Lansingerland - Diane Valkenburg kan tevreden terugkijken op haar vijf kilometer-race tijdens de wereldbekerwedstrijden in Astana. De schaatsster eindigde zaterdag op de vijfde plaats en reed bovendien een persoonlijk record. (meer)

Sinterklaas schiet ruim driehonderd lopers weg

Foto
Het eerste startschot was zaterdag voor de jeugd.

Bleiswijk - Er waren 326 deelnemers die finishten op de verschillende
loopafstanden tijdens de zaterdag 1 december door De Kieviten georganiseerde Sint Nicolaasloop door het recreatiegebied. (meer)

Voetbal

Schipluiden–TOGB: 0-3
Schipluiden/Berkel en Rodenrijs - Met drie achter elkaar gewonnen wedstrijden lijkt TOGB een vruchtbaar slot van de eerste competitiehelft te beleven. Tevens lijkt er een hoge klassering te kunnen worden bereikt voor de tweede periodetitel. Het lijkt ook de sfeer binnen de ploeg goeds te doen. Gangmaker in de uitwedstrijd in Schipluiden was Tim van der Vorm die in de eerste helft de Berkelse ploeg van trainer Corné van Doorn de juiste weg wees. Twee goede treffers van Van der Vrom lagen aan de basis van deze overwinning tijdens koude weersomstandigheden. Een voorsprong die werd verdiend door het betere spel van TOGB in die fase van de wedstrijd waar de gasten duidelijk de bovenliggende partij was. In de eerste helft kon TOGB zodoende de voorsprong consolideren. Dit ondanks de afwezigheid van de geblesseerde spelers Rudy Banffer en Brain Gödeken. In verdedigend opzicht verging het TOGB goed. Waar in de voorgaande wedstrijden slippertjes direct werden afgestraft kreeg de thuisclub nu ook wel kansjes, maar was hierbij niet gelukkig. Trainer Corné van Doorn zag dat zijn ploeg meer kansen creëerden dan dat het weggaf. In de tweede rondgang was het Jim Havenaar die de marge nog ruimer liet uitvallen. Corné van Doorn noemde als wedstrijdanalyse dat zijn ploeg slimmer was omgegaan met hun kwaliteiten dan in het verleden en dat de twee partijen, club en trainer, hebben moeten wennen aan elkaar waardoor in de eerste fase van deze competitie nogal eens punten werden verspeeld.

CVV Berkel-Maense: 3-1
Berkel en Rodenrijs - Het Berkelse sportpark Het Hoge Land werd geteisterd door felle regenbuien en ferme windstoten toen Maense en CVV Berkel het plaatselijke hoofdveld betraden. CVV Berkel, verkerend in goede vorm, pakte ook Maense weer gelijk bij de keel. Vooral door de lucht zou Berkel gevaarlijk dicht in de buurt van de openingstreffer komen, maar kopballen van Alex de Ronde, Joey Lems en Jan van der Lugt troffen geen doel.
Tussendoor probeerde De Ronde het ook nog tweemaal met de voet, maar de keeper van Maense hield in die fase knap zijn doel schoon. Uiteindelijk capituleerde hij toch bij een kiezelhard schot van Erwin van der Stoep, die door Jan van der Lugt alleen voor de doelman was gezet, 1–0. Maense kon weinig inbrengen tegen het spel van Berkel en doelman Ken Stigt zag zijn verdediging prima functioneren tegen de toch zeer behendige voorwaartsen van Maense. Na rust eenzelfde spelbeeld, hoewel Maense toch iets sterker leek te worden. Met na rust Bart van Wensen in de ploeg veranderde Wim Schouten zijn spelsysteem enigszins, maar ook daar was Berkel niet door van slag. Na krap een uur spelen, kon Erwin van der Stoep op rechts goed doorkomen tot de achterlijn en hij bediende Alex de Ronde op maat, 2–0.
Vlak daarna opnieuw De Ronde, die op avontuur ging, maar zijn actie uiteen zag spatten op de deklat. Hierna een wat mindere periode in de wedstrijd.
Het werd rommeliger aan Berkelzijde en Maense kroop iets uit de schulp.
Doelman Stigt moest een paar keer handelend optreden, maar Berkel was nog niet voldoende gewaarschuwd. Dat was wel het geval na een prima uithaal van de spits van Maense, want dit betekende 2–1 en zomaar iets wat leek op spanning. Maar zover lieten de geel-blauwen het niet komen. Een paar minuten voor tijd kon Alex de Ronde een verkeerde terugspeelbal oppikken en de meegelopen Jan van der Lugt bedienen, die de 3–1 tegen de touwen mocht schuiven.

Soccer Boys-CVV Mercurius: 2-0
Bleiswijk - Soccer Boys heeft in de laatste thuiswedstrijd van 2012 geen steken laten vallen en toonde zich zelfs 90 minuten lang de betere ploeg tegen het laag geklasseerde Mercurius. Dat het uiteindelijk bij slechts 2-0 bleef had te maken met de scherpte voor het doel. Al in de eerste minuten leverde het verzorgde en aanvallende spel van Soccer Boys twee grote kansen op. Martijn Helmendach raakte de lat en een schot van Erik van der Kaden werd van de lijn gehaald. Na 26 minuten spelen werd een mooie aanval wel doeltreffend afgerond. Tom Dedel legde de bal panklaar voor Sander van de Ruijtenbeek, die met een knappe pirouette zijn directe tegenstander kwijtraakte en de bal in de korte hoek binnenschoot. Pas vlak voor rust was er een eerste kansje voor Mercurius maar dat werd onschadelijk gemaakt door Steven van Aalst. Meteen na rust werd een vrije trap van Van der Kaden op waarde geschat door Helmendach, die zijn kopbal van dichtbij door Wilmar Zeelenberg tot doelpunt gepromoveerd zag worden. In het vervolg waren er nog kansen voor Van de Ruijtenbeek (lat) en Zeelenberg (van de lijn gehaald) en raakte Soccer Boys twee vaste basiskrachten kwijt met naar het zich liet aanzien redelijk pittige blessures.

CVV Berkel-SVS: 2-1 (VR.)
Berkel en Rodenrijs – De Berkel-vrouwen pakte direct het initiatief, maar de goede keepster van SVS bleek moeilijk te passeren. Zeker in de beginperiode kwamen er kansen, deze leverden echter geen treffer op. Na een kwartier volgde een eerste tegenaanval van de gasten, maar het gevaar ging voorlangs het Berkel-doel. Nadine bracht Berkel na een kleine 27 minuten op een 1-0 voorsprong en dat was op dat moment verdiend. Na de thee zag men op het veld een ander Berkel en de gasten die meer in de wedstrijd kwamen.
Miscommunicatie in het doelgebied van Berkel leverde SVS een penalty op in de 67e minuut en deze kans lieten ze niet onbenut, 1-1. Niet veel later bracht Melissa Berkel weer op voorsprong en de 2-1 werd het resterende gedeelte niet meer weggegeven, waardoor Berkel en belangrijke en gedegen overwinning boekte. Het blijft tweede op de ranglijst en in de tweede periode staat het fier bovenaan.

Atletiek

Cross in Vlaardingen
Bleiswijk - Bart Roefs en Willem van der Kooij kwamen zaterdag 24 november in actie in Vlaardingen. Ze deden mee aan de 4e Running Point cross over een afstand van 9.05km. Bart glibberde na 36 minuten en 34 seconden over de finish en Willem mocht ruim 3 minuten langer ploeteren in de modder; 39.47.

Meijendelloop
Bleiswijk – In Wassenaar werd zondag de 25ste de Meijendelloop georganiseerd. In dit prachtige Haagse duingebied was een afstand van maar liefst 25 kilometer af te leggen. Hanneke van Vliet Vlieland finishte na 2 uur 4 minuten en 57 seconden, Bas Binnendijk in 2.18.31 en Anita Kreukniet in 2.24.12.

Schaatsen

Uitslagen schaatsvereniging Lansingerland
Lansingerland - Vanwege de slechte weersomstandigheden buiten was het ijs zaterdag 1 december niet van goede kwaliteit, waardoor er helaas weinig persoonlijke records werden gereden. Pupillen 1: Viviënne de Jong 1000m: 1.46.9 (HT) PR en Nienke Berghout 1000m: 1.38.31 (PR). Junioren: Danique Ammerlaan 500m: 49.65 en 1500m: 2.30.12; Daphne van der Burg 500m: 47.01 en 1500m: 2.26.60 (PR); Jimmy-Boy Spies 500m: 44.28 en 1500m: 2.18.35; Tim van den Hul 500m: 43.02 en 1500m: 2.16.02; neo-senioren: Marc van Vliet 500m: 43.27 en 1500m: 2.16.58.
Slechts vier rijders van schaatsvereniging Lansingerland werden zondagavond aan de start verwacht voor een 500 en 1000 of 1500 meter. Sanne Uwland 500m: 54.65 en 1000 m: 1.53.96; Nienke Markensteijn 500m: 56.85 en 1000m: 1.55.50; Lieke Geluk 500m: 53.21 en 1500m: 2.50.02 (PR); Thomas Douma 500m: 48.09 (PR) en 1500m: 2.32.14 (PR).

Ontmoetingscentrum De Koepel nu een feit

Berkel en Rodenrijs – Nadat het onderwerp vele jaren op de agenda had gestaan, kon burgemeester Van Vliet vorige week in de gemeenteraad definitief de hamer laten vallen voor het ontmoetingscentrum voor ouderen. (meer)

Actiecomité Sterrenweg staakt overleg met college Lansingerland

Berkel en Rodenrijs - Het actiecomité Sterrenweg heeft drie keer een overleg gehad met de gemeente over het oplossen van de tijdelijke situatie en om te komen tot een voor de bewoners aanvaardbare definitieve situatie op de Sterrenweg. De overleggen zijn volgens het actiecomité volledig mislukt. Het comité heeft daarom verder overleg gestaakt. Het vreest dat “de olietanker (lees: gemeente), ondanks naderend onheil, niet lijkt af te remmen of bij te sturen”. (meer)

Tymon de Weger benoemd als opvolger van Jan den Uil

Lansingerland – Met algemene stemmen is Tymon de Weger (57) donderdag in de gemeenteraad benoemd als opvolger voor de vorige maand afgetreden wethouder Jan den Uil. (meer)

Kerstconcert met Jan Vayne uitverkocht

Berkel en Rodenrijs – Het door de stichting Vrienden van de Dorpskerk Berkel en Rodenrijs op maandag 17 december georganiseerde Familie Kerstconcert bij Kaarslicht in de Dorpskerk is uitverkocht. (meer)

Overleden grensrechter opgegroeid in Berkel

Berkel en Rodenrijs/Almere - De mishandelde en inmiddels overleden grensrechter Richard Nieuwenhuizen (41) komt oorspronkelijk uit Berkel en Rodenrijs. Hij woonde de eerste tien jaar van zijn leven in de Berkelse Sterrenwijk. (meer)

Inbraakgolf Lansingerland

politie

Lansingerland – De politie vraagt aandacht om alert te zijn. Afgelopen weekend werd er zestien keer ingebroken of waren er pogingen daartoe. Met name in Bergschenhoek en Berkel en Rodenrijs is er sprake is van een inbraakgolf. Iedereen wordt verzocht om alert te zijn en bij een verdachte situatie direct de politie te waarschuwen - 112 bellen dus! Bron: Buurttoezicht Lansingerland.

Trike vat vlam

Foto<br />Donny en vader Hans kijken naar de restanten van de
eens zo fraaie trike.


Berkel en Rodenrijs – Toen de 20-jarige Berkelaar Donny zaterdagmiddag met zijn vriendin een ritje maakte op de trike van zijn vader kreeg hij de schrik van zijn leven. (meer)

Verdachten aangehouden voor woningoverval

Bergschenhoek – Vorige week heeft de politie twee verdachten aangehouden op verdenking van een woningoverval op 28 oktober van dit jaar. Hierbij werd een ouder echtpaar in hun woning aan de Wildersekade in Bergschenhoek overvallen. (meer)

Achtergelaten fiets

Berkel en Rodenrijs - Al wekenlang staat er op de Saffier eenzaam en alleen een meisjesfiets/jongedamefiets. Hij staat netjes op slot, maar niemand in de buurt weet van wie deze fiets is. (meer)

Kerstmarkt Bleiswijk

Bleiswijk - Op 12 december is er weer de traditionele kerstmarkt in Bleiswijk. Tijdens deze kerstmarkt heten de drie gezamenlijke kerken in Bleiswijk (de Hervormde Gemeente de Dorpskerk , de Gereformeerde Kerk en de Hervormde wijkgemeente Het Anker) belangstellenden van harte welkom in de Dorpskerk (Kerkstraat) om gezellig warme chocomelk te komen drinken. (meer)
Copyright © Nieuws- en advertentieblad De Heraut 2015 | Design by De Heraut